Man brukar säga att allt handlar om slutspelet och att grundserien bara är en transportsträcka dit. Men om man uttrycker sig på det sättet så utgår man också från att alla lag startar med någorlunda lika lag som dom går in i slutspelet med, att dom går snarlikt mycket framåt under grundserien och att inga större förändringar görs i truppen. För Lindes del är det här inte alls fallet vilket kan kosta dom en finalplats.

Trots att man har en runda kvar att spela till helgen så är grundserien i praktiken redan avgjord. I teorin så kan Lund fortfarande gå om Sollentuna i botten men det skulle kräva att dom slår Engelholm vilket vi kan anta inte kommer hända. Det betyder att alla platser är satta. Engelholm kommer få välja sitt kvartsfinalsmotstånd, i egenskap av förstaplatshållare, och vi kan anta att dom väljer Lund som ligger närmast av dom två sämsta lagen.

Sedan är det tvåorna Hylte/Halmstads tur att välja och min gissning är att dom vill spela mot Sollentuna. Visserligen har Hylte/Halmstad vunnit både sina matcher mot Svedala med 3-0 och skulle med all trolighet göra det igen. Dock är jag tveksam att man vill riskera en eventuell förlust mot Svedala, vilket skulle innebära en extra match, för att slippa en match med längre resa. Men vem vet, Tony Westman kanske känner sig säkrare på sitt lag än vad jag gör.

Näst på tur kommer Örebro och kvar för dom är Svedala (sexa) och Gislaved (femma). Svedala började säsongen svagt men har lyft upp sitt spel efter att ha fått in två nya amerikanskor efter jul. När Örebro mötte dom för en knapp månad sedan så lyckades Svedala ta matchen till en femsetare. Därmed kan man gissa på att Örebro kommer välja Gislaved för sin kvart.

Det gör att allt som återstår för Linde är Svedala och med tanke på hur snabbt bergslaget lyckades avsluta drabbningen i söndags så behöver ingen oroa sig. Allt tyder på att alla fyra kvartsfinaler kommer avslutas i tre snabba matcher och allt handlar om vilka lag som kan undvika att slita allt för mycket på sina spelare inför semifinalerna. Om Linde till exempel kan spara lite på Martina Konecna, vars ögon utstrålar smärta varje gång hon anfaller, så vore det guld värt.

Det tråkiga för alla Lindesbergbor är att man inte fått in Margie Giordano och Ange Zakarauskaite-Landin först så här sent i serien. Nu har man helt plötsligt ett lag som helt klart kan tampas om förstaplatsen, vilket man visade då man slog både Hylte/Halmstad och Örebro. Problemet är att nivålyftet kommit för sent vilket innebär att Linde-tjejerna fortfarande måste ställas mot Engelholm i semifinalen, något som självfallet är tråkigt även för alla Ängelholmsbor. Jag skulle nämligen gissa på att Per-Anders Sääf nu hellre skulle ställas mot Örebro i semi än Lindesberg. Helt plötsligt står Hylte/Halmstad som ”vinnare”.

Förra veckan diskuterade jag huruvida Ijeoma Moronu höll den passarnivå som krävs för att leda Linde till en SM-final och fann tyvärr mig själv tvivlande. Men, med Ange i ledet måste jag kanske tänka om. Dom senaste tio åren har Ange tagit hem titeln som årets passare fyra gånger. Linde Volley hade knappt kunnat önska sig en bättre värvning. Det kommer blir en semifinalserie att se fram emot.

Publicerad 10 mars 2017 klockan 15:29

Michael Jestin , 073-903 68 24 , sport@lindenytt.com

Så kan Du stötta LindeNytt
LindeNytt har finansierats genom reklamintäkter sedan år 2000. I takt med att antalet butiker har minskat kraftigt under åren, har även våra reklamintäkter följt samma spår.
Att övergå till påtvingad prenumeration är inget alternativ för oss – därför vänder vi oss istället direkt till våra tusentals läsare med hopp om stöd att fortsätta bedriva verksamheten i den anda vi gjort sedan starten 1999.

Vill just Du stötta oss i vårt arbete?
Då tackar vi dig ödmjukast oavsett om din Swishgåva är 10, 100 eller 1000 kronor. Ett stort tack för ditt stöd!

Swishnr: 123-053 19 05


Kommentarer Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för. Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Den tredje upplagan av Benjamins Minne går av stapeln den 6 oktober. Arkivfoto: Camilla Lagerman

Benjamins minne spelas för tredje året: ”Av en tragisk händelse gör vi en bra sak och kan hjälpa andra”

Söndagen den 6 oktober spelas minnescupen Benjamins Minne för tredje året, i Fritidsbyn Lindesberg. Cupen arrangeras av IFK Lindesbergs pojklag födda 2010, tillsammans med LindeNytt, för att hedra minnet av pojkarnas vän och lagkamrat som gick bort i cancer endast 10 år gammal.
– Det här är jätteviktigt för oss. Av en tragisk händelse gör vi en bra sak och kan hjälpa andra, säger Aleksander Lazarevic.

3 september 2024 klockan 12:52 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Foto: Camilla Lagerman

bildspel 15 gjorde upp om finalplats till Sveriges Starkaste Man

15 urstarka män gjorde på lördagen upp om de sista platserna till finalen av Sveriges starkaste man, då den avslutande kvaltävlingen avgjordes i Lindesberg. I startfältet fanns bland annat kraftpaketet från Lindesberg, Adrian Andersson, som vann titeln 2022.

26 augusti 2024 klockan 12:57 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

120 knattelag gör upp i helgens stora poolspel

IFK Lindesberg laddar för en fullspäckad helg i Fritidsbyn, då hela 120 lag kommer till anläggningen för att...

bildspel IFK Lindesberg säkrar viktiga poäng

Nedräkningen till serieavslutningen och tabellens slutställning är i full gång. Med sex matcher kvar av Division 5 så ...

bildspel Ovanliga hundar träffades för träningsläger utanför Lindesberg

Under den gångna helgen samlades ett 40-tal hundar av rasen Chodský pes i Lindesberg, för ...

Med en nära full trupp så finns det möjlighet att samla ihop poäng till tabellen, nu när de är som viktigast. Arkivfoto: Timmy Lundegård

Inför IFK-HOIF: Nästjumbon ska inte underskattas

Sju matcher kvarstår av säsongens Division 5. IFK Lindesberg har haft problem med en skadedrabbad trupp men har lyckats återhämta sig bra efter den långa serievilan i juli. Med ett spelsuget lag så jagar truppen viktiga poäng, där man hoppas att kunna få med sig full pott mot tabellens nästjumbo, HOIF, redan på torsdag.

21 augusti 2024 klockan 15:41 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Robin Bakker tackar för applåderna efter segern i Fornaboda Grand Prix med tvååriga Cala Karamell. Foto: Timmy Lundegård

Fornaboda Grand Prix till Nederländerna

De kom, de såg, de segrade. Ett klassiskt uttryck som stämde in bra på Nederländernas radarpar Robin Bakker och Paul J P Hagoort. Med Paul som tränare och Robin som kusk så hade man storshow under fredagens lunchtävlingar, där stallet även tog hem travbanans stora tvååringslopp, Fornaboda Grand Prix. Fyra segrar som nu placerar Bakker i en möjlig kamp om kuskchampionatet.

17 augusti 2024 klockan 18:37 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Truls-effekten: Nu tar pingis plats i padelhallen
Efter två sensationella silvermedaljer i OS, har bordtennis blivit sporten alla pratar om. Över hela landet talas det om "Truls-effekten" bland ...
16 augusti 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Stark insats tog Adrian till Arnold Strongman Classic i USA
Lördagen den 24 augusti gör ett femtontal starka män upp i den sista kvaltävlingen till Sveriges starkaste man. Platsen är Lindesbergs Trä...
15 augusti 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

bildspel Bröderna Laurberg ger seger till IFK Lindesberg
Den långa vilan under juli har varit välbehövlig för IFK Lindesberg som visade sig vara tillbaka med full kraft. Bröderna Levi och Loke Laurberg ...
10 augusti 2024 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Division 5-säsongen är i halvtid. Under torsdagen spelas nya seriematcher där det skadadedrabbade IFK Lindesberg har fått återhämta sig rejält. Arkivfoto: Timmy Lundegård

Inför IFK-Lillån FK: Serien är tillbaka efter vila

Under torsdagskvällen är Division 5 tillbaka med sin andra säsongshalva! Efter en relativt godkänd början av säsongen så fick IFK Lindesberg stora skadeproblem i truppen som påverkade de viktiga matcherna mot seriens topplag under den tidiga sommaren. Med en välbehövlig sommarvila så verkar IFK Lindesbergs lag att vara tillbaka inför torsdagens mini-comeback.

7 augusti 2024 klockan 15:57 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Mattias Peterson är ordförande i Frövi judo. Foto: Camilla Lagerman

Frövi judo spår uppsving för sporten efter bronset: ”Bryter barriärer”

Sverige har fått judofeber efter Tara Babulfaths historiska OS-brons för lite mer än en vecka sedan. Runt om i landet satt mängder av människor bänkade framför tv:n för att se Taras succé i de olympiska spelen. Nu siar Frövi judo att intresset för sporten kan få ett rejält uppsving efter uppståndelsen, något man välkomnar med öppnar armar.
– Att sådana som exempelvis våra ungdomar, som har tävlat och tränat med Tara ser att det går, kanske gör att de får mycket mer energi och engagemang och känner att ”kan hon kan vi”, säger Mattias Peterson, ordförande i Frövi judo.

7 augusti 2024 klockan 11:51 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Dragracingens dag blev en fullträff: ”Visar hur stort intresset är”

Med strålande sol, ett myller av besökare, samt ett hundratal utställare, ...

bildspel Svensk landskampsseger i Lindesberg Arena

Efter fjolårets succé med Scandinavian Tournament, så fick LIF Lindesbergs ideella arbetare en ny chans till ett ...

Bazoo Can utmanar proffsen i Svenskt Kallblodskriterium

På söndag är Fornabodahästen, Bazoo Can, en av de tolv finalisterna till årets upplaga av Svenskt ...

Som sexåring så började Anna Sandberg, född och uppväxt i Lindesberg, sin tidiga fotbollskarriär på Fritidsbyn, nu tar hon steget till en av världens största fotbollsklubbar. Foto: Hasse Persson.

Anna från Lindesberg till Manchester United

Framgångarna fortsätter för den Lindesbergsbördiga fotbollstalangen Anna Sandberg! Ifjol blev 21-åringen en av de 23 intagna spelarna till Sveriges landslagstrupp som tillsammans tog ett VM-brons i Australien och Nya Zeeland. Karriären som en gång i tiden började med IFK Lindesberg på Fritidsbyn fortsätter nu i en av världens största fotbollsklubbar.

2 augusti 2024 klockan 22:41 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Barndomsvännens glädje efter historiska bronset: ”Extremt stolt”

Den 27 juli skrev 18-åriga Tara Babulfath in sig i historieböckerna, då hon tog...

Nu fylls arenan med morgondagens handbollsstjärnor

Idag, torsdag, välkomnar Lindesberg Arena framtidens handbollsstjärnor när ungdomsturneringen Scandiberico...

De unga toppnamnen inom travet gästade Fornaboda

Framtidens toppnamn visade upp sig på Fornaboda. Flera av de gästande stallen hade en plats i Breeders Crown ...

Nurmos är tillbaka som Fornabodamästare

Under årets travsäsong på Fornaboda så har Fornabodas flerfaldiga tränarchampion, Timo Nurmos, hållit en låg ...

Tapper publik när världsstjärnan showar

Vädret blev inte det bästa men publiken trotsade smådropparna och visade att de kom för Francesco. Världsstjä...

Vid Lidls parkering finns STL Sommars influensers Alice och Simon på plats. Imorgon kommer de att finnas på Fornaboda. Foto: Timmy Lundegård

Fornaboda och STL Sommartrav är i stan

Med en dag kvar till Fornabodas stora tävlingsdag så tog sig travet in till Lindesberg. Under eftermiddagen hade Fornaboda och STL Sommartrav landat på Lidlparkeringen där det både bjöds på giveaways och ponnyridning för de yngre. Även Sommartravets influenser Alice Engström och Simon Wall fanns på plats för att ladda upp inför onsdagens stora travdag.

2 juli 2024 klockan 16:10 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Världsklass när Francesco Zet gästar Fornaboda Travbana
På onsdag kommer en av världens bästa hästar, Francesco Zet, att gästa Fornaboda Travbana. Med sina då 18 raka segrar, varav majoriteten av ...
1 juli 2024 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Hovsta tog de viktiga poängen under måndagen
Med förlust mot Skyllberg under torsdagen så fick IFK Lindesberg göra sig i ordning för det sista topplaget i serien, Hovsta. Trots en tidig ...
17 juni 2024 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Mycket tung förlust för IFK Lindesberg
Det är tungt hos IFK Lindesberg. Under torsdagskvällen kom den sjätte raka förlusten för den unga truppen som ännu är rejält drabbat av skador...
14 juni 2024 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2024-06-12

2024-06-12

2024-06-11

2024-06-11

2024-06-06

2024-06-06

2024-06-01

2024-05-27

2024-05-23

2024-05-22

2024-05-21

2024-05-20

2024-05-20

2024-05-19

2024-09-08 01:34