Om ni har tappat bort mobilnumret till någon i familjen Eriksson och vill åka och leta efter dem. Då är säkraste tipset någon dragracingbana i Svealandsområdet eller ett garage i närheten, för det är där de oftast hänger.
Intresset är en familjeangelägenhet, där i alla fall två av fyra systrar kör dragracing. Förrutom Agnes som är 16 år så åker även lillasyster Ella som är 14. Och mycket tid och pengar går åt till dragracingen. Under sommarhalvåret så är det tävlingshelger med resa mat och boende och under vinterhalvåret ska bilarna uppgraderas, målas eller så ska det helt enkelt köpas in en ny bil.
Till nästa säsong ska bilarna målas om, så det är redan full fart med att riva bilarna i SHRA:s garage där jag träffar Agnes och hennes stolte far Hans Eriksson. Jag inser snabbt att det är ett intresse som kostar ganska mycket pengar, hur mycket de lägger ner vill Hans inte berätta, men han är tacksam för sponsorer och kompisar som är med och bidrager på ett eller annat sätt. Några stora prispengar är det än så länge inte tal om heller.
– Det mesta som jag vunnit vid en tävling är trehundra kronor, säger Agnes.
Då kan ändå Agnes ändå se tillbaka på en framgångsrik säsong där hon med en imponerande jämnhet tog hem slutsegern totalt i Svealandscupen i dragracing. Agnes tävlar i en klass som heter Stock och hon gjorde sin blott andra säsong. Svealandscupen består av fem deltävlingar och det var totalsegern som gick till Agnes. Som bäst kom Agnes tvåa i en deltävling, men det var på grund av sin jämnhet som gjorde att hon plockade poäng i alla deltävlingar som poängen räckte till slutsegern i kamp med ca 35 medtävlare.

Det krävs nog en tjej utöver det vanliga för att klättra in i den trånga sittbrunnen på dragstern och köra så snabbt det går de 201 metrarna som Agnes kör. Men det är hela fem stycken tjejer i klubben SHRA Lindesberg berättar Agnes för en förvånad sportreporter.
– Det är farten som är tjusningen och det roliga svarar Agnes snabbt på frågan om varför hon håller på.
Men det är en till sak som lyser igenom det både Agnes och Hans berättar och som driver Hans att stå i SHRA:s garage och meka när vintern ligger tung utanför.
– Alla som kör har alltid glada miner och stöttar varandra oavsett vem som vinner, säger Agnes.
Hans är inte sen att stämma in. – Vi som åker runt och tävlar är som ett resande cirkussällskap, det är en jättebra gemenskap och man ställer upp för varandra, hjälper till och lånar ut grejor till den som behöver.
Per Erikssons stiftelse har beslutat att tilldela Bergslagens IF i Lindesberg 417 200 kronor. Pengarna kommer att användas till läx- och språkhjälp, material, lovaktiviteter, trygghetsvärdar samt integrationsprojekt för föräldrar, uppger Jenny Ågren, VD för Adolf Lindgrens och Per Erikssons stiftelser i Örebro, i ett pressmeddelande.
Efter en rejäl hemmaseger i söndags så såg det ljust ut för Lindlöven som nu under onsdagen åkte till Boden för en avgörande match om en plats i slutspelets kvartsfinal. Onsdagens matchresultat blev däremot inte lika rolig för Lindlöven som den tidigare slutspelsmatchen. Istället blev det en tung förlust mot Boden som tar sig vidare till slutspelets kvartsfinal.
Efter två jämna matcher så blev det att Boden och Lindlöven tog hem varsin slutspelsmatch. 1-1 i matcher innebär att det blir slutspelsmöten i Lindehov under både lördagen och söndagen, där den aktuella kvartsfinalen kan få sitt avgörande på söndag. Seger under lördagen blir däremot viktig för båda lagen, där Lindlöven ger goda rapporter.
– Vi kommer med pigga och fräscha spelare med bra energi, säger Lennart Hermansson.
Drygt 160 personer samlades på Örebrotravets publikläktare under lördagskvällen för att prisa och hylla de största travprestationerna från Fornaboda och Örebro under 2024. Mamma och dotter Hell blev de stora prisplockarna av Fornabodas priser, vilket skapade en otrolig stolthet hos mamma Kerstin som har fått uppleva en fantastik säsong med sin dotter.
– Det är klart att man är en stolt mamma, säger Kerstin Hell.
Det blev en oväntat jämn match när tabelljumbon Skogås gästade Lindesberg i en extremt viktig match. För gästerna handlade allt om serieöverlevnad inför den kommande säsongen medan LIF Lindesberg behöver två poäng för att ännu ha chans att ta sig till slutspel. Hemmatruppen segrade och är nu enbart ett mål bakom tabelltvåan.
– Med två matcher kvar så vet vi vad som står på spel, säger Aron Kelecsényi.
Det är sedan tidigare klart att Lindlöven kommer att vara med i slutspelet till HockeyAllsvenskan. Med slutspelsträdets nya utseende så innebär det att Lindlöven kommer att ta den långa resan till Boden, för att inleda slutspelet första två matcher på bortaisen. Trots två tidigare förluster mot Boden under säsongen, så finns det förhoppningar att kunna skrälla.
– Det passar oss bra att vara lite underdogs, säger Lennart Hermansson.
Det blev underhållande på planen när tabellfemman, Lund, gästade Lindesberg Arena för säsongens sista hemmamatch i Elitseriens grundserie. Även om gästerna gav bort hela 19 poäng till Linde Volley genom matchen, enbart efter nätserver, så blev det ändå skåningarna som åkte hemåt med tre poäng efter ett kvalitetsspel från båda hållen när bollarna väl kom över nätet.
– Trots förlust så är jag ändå jätteglad över mitt lag, säger Nelly Dejeby.
Efter ett års uppehåll återupptar IFK Lindesberg nu sin populära gåfotboll för seniorer. Under hösten genomförde kommunen projektet Seniorkraft, som uppmuntrade äldre att prova på olika fysiska och sociala aktiviteter, där gåfotboll visade sig vara en stor succé. För att möta det stora intresset satsar nu IFK Lindesberg på en nystart.
– Deltagarna som var med under hösten tyckte att det var väldigt roligt, så vi har beslutat oss för att ge detta en ny chans, säger Pernilla Eriksson från IFK Lindesberg.