Om ni har tappat bort mobilnumret till någon i familjen Eriksson och vill åka och leta efter dem. Då är säkraste tipset någon dragracingbana i Svealandsområdet eller ett garage i närheten, för det är där de oftast hänger.
Intresset är en familjeangelägenhet, där i alla fall två av fyra systrar kör dragracing. Förrutom Agnes som är 16 år så åker även lillasyster Ella som är 14. Och mycket tid och pengar går åt till dragracingen. Under sommarhalvåret så är det tävlingshelger med resa mat och boende och under vinterhalvåret ska bilarna uppgraderas, målas eller så ska det helt enkelt köpas in en ny bil.
Till nästa säsong ska bilarna målas om, så det är redan full fart med att riva bilarna i SHRA:s garage där jag träffar Agnes och hennes stolte far Hans Eriksson. Jag inser snabbt att det är ett intresse som kostar ganska mycket pengar, hur mycket de lägger ner vill Hans inte berätta, men han är tacksam för sponsorer och kompisar som är med och bidrager på ett eller annat sätt. Några stora prispengar är det än så länge inte tal om heller.
– Det mesta som jag vunnit vid en tävling är trehundra kronor, säger Agnes.
Då kan ändå Agnes ändå se tillbaka på en framgångsrik säsong där hon med en imponerande jämnhet tog hem slutsegern totalt i Svealandscupen i dragracing. Agnes tävlar i en klass som heter Stock och hon gjorde sin blott andra säsong. Svealandscupen består av fem deltävlingar och det var totalsegern som gick till Agnes. Som bäst kom Agnes tvåa i en deltävling, men det var på grund av sin jämnhet som gjorde att hon plockade poäng i alla deltävlingar som poängen räckte till slutsegern i kamp med ca 35 medtävlare.
Det krävs nog en tjej utöver det vanliga för att klättra in i den trånga sittbrunnen på dragstern och köra så snabbt det går de 201 metrarna som Agnes kör. Men det är hela fem stycken tjejer i klubben SHRA Lindesberg berättar Agnes för en förvånad sportreporter.
– Det är farten som är tjusningen och det roliga svarar Agnes snabbt på frågan om varför hon håller på.
Men det är en till sak som lyser igenom det både Agnes och Hans berättar och som driver Hans att stå i SHRA:s garage och meka när vintern ligger tung utanför.
– Alla som kör har alltid glada miner och stöttar varandra oavsett vem som vinner, säger Agnes.
Hans är inte sen att stämma in. – Vi som åker runt och tävlar är som ett resande cirkussällskap, det är en jättebra gemenskap och man ställer upp för varandra, hjälper till och lånar ut grejor till den som behöver.
Under torsdagen bjöd Lindeskolan in till sin årliga gymnasiemässa, där högstadieelever från hela kommunen kom på besök för att bekanta sig med skolans olika program, och kanske få en klarare bild av vad de ska söka in till. För skolan var årets mässa kanske viktigare än någonsin, efter ett år med hot om nedläggningar och besparingar.
Guldsmedshytte SK har haft det tufft mot seriens topplag med bara en hämtad poäng efter de tre toppmötena. Kumla har bevisligen varit svårast att rå på med 7-0 i bortamötet som gjordes i säsongens femte omgång. Extra revanschfyllt blev då när Kumla gästade Råsshallen under fredagskvällen, där det bjöds på en jämn kamp som gick till förlängning.
LIF Lindesberg var inte nådiga när Silwing-Troja gästade Lindesberg Arena i helgen. Till den andra halvleken var hemmalaget nära att få in ett mål i minuten, där LIF Lindesberg gjorde 23 mål inom halvleken medan gästerna fick lika många mål på den dubbla matchtiden. Det vilda målgörandet i den andra halvleken gjorde att LIF Lindesberg utklassade gästerna med hela 16 mål (!).
Det blev en rörig mittperiod för Lindlöven när serien tog vändning i Lindehov under söndagen. Emil Norberg fick lämna isen helt samtidigt som Lindlöven blev känsliga i egen zon vilket gav det gästande Tranås AIF ett kvitteringsmål. Straffar fick avgöra matchen där hemmalagets Joel Kiirikki visade sig omutlig framför målet. Med fyra raka straffar avgjorde han matchen och blev en stor nyckel till att säkra extrapoängen.
Totalt 13 mål gjordes när två jämna lag möttes i Råsshallen under tisdagskvällen. Efter tre raka triumfer under säsongsinledningen så var det ett hemmalag med ett starkt självförtroende som tog emot Avesta BK. Efter en stark första period från Guldsmedshytte SK med 3-1 på poängtavlan så lyckades Avesta att vända matchen till sin fördel.
– Vi lyckas inte ta det hela vägen, säger Rasmus Ristiharju.
Det blev en viss dramatik i Lindehov under söndagen. Hemmalaget, Lindlöven, skapade matchens första jubel när de till synes skapade det första målet i matchen mot Forshaga IF. Trots jubel så började domarna att prata ihop sig för att därefter döma bort det inledande målet. Ett mål som gjorde en stor skillnad på den resterande matchen som slutade 1-2.
– Att tappa poängen känns lite som en stöld, säger Lennart Hermansson.
Den tidigare säsongen i Division 1 blev en snabb vändning till Allsvenskan efter att tagit sig genom ”Ettan” som obesegrade. Till den här säsongen har man en ny och yngre trupp i laguppställningen med flera egna LIF-ungdomar som under söndagen gjorde sin hemmapremiär mot Täby HBK. Gästerna hittade hål på hemmalaget, vilket gjorde att LIF Lindesberg fick ta emot sin första förlust i Division 1.
Det börjar bra för Lindlöven. Efter HockeyEttans premiärmatch kunde Lindlöven åka hem med två poäng borta mot Tranås för att därifrån ladda upp för den kommande hemmapremiären. Serienykomlingarna Grästorps IK gästade Lindehov men fick åka hem utan både mål och poäng efter att Lindlöven visat sig överlägsna utan att helt imponera.
– Vi har mer att ge än vad vi visade ikväll, säger Lennart Hermansson.