Det började med regelmissar och tekniska problem med bilen – men sedan släppte allt. Philip Gehrmans säsongspremiär förvandlades från mörker till guldyra och i Barcelona körde Lindeföraren in som vinnare i söndagens final.
Den här helgen drog rallycrossen igång sitt tävlingsår och Philip Gehrman hade tagit sig till Spanien. EM-premiären väntade för 21-åringen, som i en intervju med LindeNytt berättade att förhoppningarna var höga på säsongen.
Men det började riktigt dystert för Lindesbergsföraren, som nollades i båda de två inledande kvalheaten. Trots det kunde Philip köra upp sig i lördagens tredje kval och där få den totalt tredje bästa tiden. På söndagen fortsatte sedan precis allt att gå i rätt riktning för honom.
– Det var en tuff start igår. Jag diskvalificerades på en ny skitregel, jag hade ju vunnit både heatet och hela omgången. Sen vart det skit i andra också, när jag bara touchade en däcktrave men ändå blev stående vid sidan med bilen, berättar Philip Gehrman som ändå fick stå högst upp på podiet i den spanska solen.
– Men sen vände det, vi började att få flytet tillbaka. Bilen och körningen har hela helgen visat att jag är snabbast, och det visade vi verkligen idag. Jag var snabbast på träning, i sista kvalet, i semifinalen och i finalen.
Bilen sitter: ”Kul när man får valuta för pengarna”
Ja, för på söndagen öppnade Philip lovande redan på träning och i det avslutande kvalheatet slog han till med bästa tid. I semifinalen gick han mest för att skaffa sig ett bra utgångsläge till finalen och körde också in som etta. Väl framme i finalen var det sedan uppvisning från start till mål.
Philip kom ut grymt starkt, körde ifrån till en 50 meter stor ledning och höll hela vägen in i mål. Inför publiken vid banan utanför Barcelona kunde därför Lindekillen fira högst upp på podiet. Premiären på säsongen fick alltså bästa tänkbara start, med guld på den första EM-deltävlingen.
– Jag vet inte om det finns något bättre än att gå upp på podiet. Det är grymt skönt, just också att vi har satsat så mycket på bilen med uppdateringar. Då är det kul när man får valuta för pengarna och man verkligen känner att det sitter, säger Philip.
Nu väntar över en månads uppehåll innan det är dags för nästa EM-tävling. Den kör Philip Gehrman i Belgien, dit teamet kommer att komma utrustade med en ny motor.
– Vi har ju en ny motor som kommer att sitta i till Belgien. Jag tror att det blir riktigt bra!
Per Erikssons stiftelse har beslutat att tilldela Bergslagens IF i Lindesberg 417 200 kronor. Pengarna kommer att användas till läx- och språkhjälp, material, lovaktiviteter, trygghetsvärdar samt integrationsprojekt för föräldrar, uppger Jenny Ågren, VD för Adolf Lindgrens och Per Erikssons stiftelser i Örebro, i ett pressmeddelande.
Efter en rejäl hemmaseger i söndags så såg det ljust ut för Lindlöven som nu under onsdagen åkte till Boden för en avgörande match om en plats i slutspelets kvartsfinal. Onsdagens matchresultat blev däremot inte lika rolig för Lindlöven som den tidigare slutspelsmatchen. Istället blev det en tung förlust mot Boden som tar sig vidare till slutspelets kvartsfinal.
Efter två jämna matcher så blev det att Boden och Lindlöven tog hem varsin slutspelsmatch. 1-1 i matcher innebär att det blir slutspelsmöten i Lindehov under både lördagen och söndagen, där den aktuella kvartsfinalen kan få sitt avgörande på söndag. Seger under lördagen blir däremot viktig för båda lagen, där Lindlöven ger goda rapporter.
– Vi kommer med pigga och fräscha spelare med bra energi, säger Lennart Hermansson.
Drygt 160 personer samlades på Örebrotravets publikläktare under lördagskvällen för att prisa och hylla de största travprestationerna från Fornaboda och Örebro under 2024. Mamma och dotter Hell blev de stora prisplockarna av Fornabodas priser, vilket skapade en otrolig stolthet hos mamma Kerstin som har fått uppleva en fantastik säsong med sin dotter.
– Det är klart att man är en stolt mamma, säger Kerstin Hell.
Det blev en oväntat jämn match när tabelljumbon Skogås gästade Lindesberg i en extremt viktig match. För gästerna handlade allt om serieöverlevnad inför den kommande säsongen medan LIF Lindesberg behöver två poäng för att ännu ha chans att ta sig till slutspel. Hemmatruppen segrade och är nu enbart ett mål bakom tabelltvåan.
– Med två matcher kvar så vet vi vad som står på spel, säger Aron Kelecsényi.
Det är sedan tidigare klart att Lindlöven kommer att vara med i slutspelet till HockeyAllsvenskan. Med slutspelsträdets nya utseende så innebär det att Lindlöven kommer att ta den långa resan till Boden, för att inleda slutspelet första två matcher på bortaisen. Trots två tidigare förluster mot Boden under säsongen, så finns det förhoppningar att kunna skrälla.
– Det passar oss bra att vara lite underdogs, säger Lennart Hermansson.
Det blev underhållande på planen när tabellfemman, Lund, gästade Lindesberg Arena för säsongens sista hemmamatch i Elitseriens grundserie. Även om gästerna gav bort hela 19 poäng till Linde Volley genom matchen, enbart efter nätserver, så blev det ändå skåningarna som åkte hemåt med tre poäng efter ett kvalitetsspel från båda hållen när bollarna väl kom över nätet.
– Trots förlust så är jag ändå jätteglad över mitt lag, säger Nelly Dejeby.
Efter ett års uppehåll återupptar IFK Lindesberg nu sin populära gåfotboll för seniorer. Under hösten genomförde kommunen projektet Seniorkraft, som uppmuntrade äldre att prova på olika fysiska och sociala aktiviteter, där gåfotboll visade sig vara en stor succé. För att möta det stora intresset satsar nu IFK Lindesberg på en nystart.
– Deltagarna som var med under hösten tyckte att det var väldigt roligt, så vi har beslutat oss för att ge detta en ny chans, säger Pernilla Eriksson från IFK Lindesberg.