FotoFredag Special: The Boss 75 år!

Denna vecka tänkte jag visa bilder av en artist som betyder väldigt mycket för mig och som jag har haft nöjet att träffa personligen. Denna artist fyllde 75 år i måndags. Artisten är Bruce Springsteen.

Jag kom i kontakt med Bruce musik för första gången via min storebror som hade en kompis som lyssnade på honom. Jag kom ihåg att en av de absolut första låtarna som jag hörde var The River. På den tiden spelade jag mycket gitarr och jag ville direkt lära mig spela denna underbara låt. Det är nu mer än 20 år sedan.

Min första Bruce Springsteen konsert var på Valle Hovin i Oslo 2003. Det var med The E Street Band under deras The Rising turné. Sedan dess har det bara rullat vidare. Mitt intresse för fotografering kom lite senare men jag har dokumenterat en del från vissa konserter och alla de fina resor som jag har gjort för att få uppleva The Boss.

Det finns en speciell dag som jag aldrig kommer att glömma. 4 Juli 2008. Bruce Springsteen & The E Street Band skulle spela två utsålda konserter på nya Ullevi. Jag åkte ned till Göteborg någon dag innan första konserten för att köa utanför det hotell som bandet skulle bo på.

Bandmedlemmar från The E Street Band anlände under kvällen den 3 Juli. Jag, min dåvarande flickvän och två andra fans/journalister, hade ställt upp oss i varje hörn av hotellet för att se om de använde bakvägen eller någon av de sidovägar som finns runt hotellet. Personal från hotellet försökte lura oss en gång men vi var på vår vakt. De var tre sviter som var upplysta och det var tre medlemmar som inte hade anlänt: trummisen Max Weinberg, gitarristen Steve Van Zandt (Little Steve) och naturligtvis Bruce. Strax innan midnatt anlände Max och senare kom även Steve. Men ingen Bruce.

Det hade nu blivit 4 Juli. Jag hade stått utanför hotellet i nästan 30 timmar. Det närmade sig lunchtid. En journalist sade att bandet är och soundcheckar på arenan. Men det var falskt larm. Ljudet som spelades på Ullevi var en inspelad konsert sedan tidigare.

Sen kom beskedet jag hade väntat på. Bruce hade landat på Landvetter. Säkerhetspersonalen började röra på sig vid hotell entrén. Jag höll koll på Bruce livvakt som kom ut och tittade läget vid entrén. Sen kom en svart mercedes och det började koka bland fansen utanför hotellet. Dörrarna öppnade sig och ut kliver Bruce Springsteen. Han går mot mig och stannar till snett bredvid mig och efter någon minut sade någon bakom mig att det finns en kille som väntat i 30 timmar – och sen hörde Bruce detta och frågade “Where is he? Where is he?” Jag räckte fort upp min hand och Bruce frågade “This is thirty hour man, what can I do for you?”. Jag svarade genast att jag ville ha en bild tillsammans med honom och resten är historia.

Efter mitt kramkalas med Bruce så var vi kvar en stund då Bruce fortfarande gick runt och skrev autografer och när han kom förbi mig igen så skrek jag att jag önskade mig Born In The USA till kvällens konsert. Denna låt hade nämligen fått vila i några år och hade ännu inte spelats under turnén.

Jag blev intervjuad av GP och Expressen. Sen var det dags att gå till Ullevi. Det var en väldigt fin sommarkväll och Ullevi kokade och upp på scenen kom Bruce. “Heeeej Göötebooorg, hur mår ni?” och sen “one, two, one two three four” och Born In The USA öppnar kvällens konsert.

Dagen efter första konserten så väcktes vi av några fans utanför Ullevi och de frågade om jag hade sett dagens tidning. Jag och Bruce fick hela uppslaget på nöjessidan i Expressen med rubriken “Sami är Bruce lyckligaste fan”. Jag sökte mig genast till närmaste återförsäljare och köpte några tidningar.

I skrivande stund har jag hunnit med att se 25 konserter med Bruce Springsteen. Både med och utan The E Street Band.
I bildspelet ovan har jag samlat ihop ögonblick från BS-konserter och resor till BS-konserter. De flesta bilderna är tagna med gamla mobiltelefoner.

/Sami Rahkonen

Publicerad 27 september 2024 klockan 11:27

LindeNytt Redaktion , 0581-61 71 71 , info@lindenytt.com

Så kan Du stötta LindeNytt
LindeNytt har finansierats genom reklamintäkter sedan år 2000. I takt med att antalet butiker har minskat kraftigt under åren, har även våra reklamintäkter följt samma spår.
Att övergå till påtvingad prenumeration är inget alternativ för oss – därför vänder vi oss istället direkt till våra tusentals läsare med hopp om stöd att fortsätta bedriva verksamheten i den anda vi gjort sedan starten 1999.

Vill just Du stötta oss i vårt arbete?
Då tackar vi dig ödmjukast oavsett om din Swishgåva är 10, 100 eller 1000 kronor. Ett stort tack för ditt stöd!

Swishnr: 123-053 19 05


Kommentarer Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för. Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

De anhöriga undrar om de någonsin kommer få svar på vad som hände. Foto: Camilla Lagerman

30 år efter Estoniakatastrofen: ”Om inte vi för historien vidare, vem ska då göra det?”

Klockan 00:23, onsdagen den 28 september 1994, sänds ett nödrop från den estniska passagerarfärjan M/S Estonia, som då befinner sig mitt ute på öppet hav. Ombord finns 989 personer. Bland dem är 31 kvinnor och 2 män från Lindesbergs kommun, som aldrig kommer att återvända hem. Bland dessa är 34-åriga Annika Mattson, som efterlämnar fyra barn och en familj i spillror.
– Sorgen går ju aldrig ur, man bara lär sig att hantera den, säger Annikas dotter Stina.

27 september 2024 klockan 19:11 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons



LIF Lindesberg under en seger under förra säsongen i Allsvenskan. I år är det en ung trupp som tacklar Division 1, där LIF Lindesberg inleder med två fina poäng. Arkivfoto: Hasse Persson

LIF inleder säsongen med seger

LIF Lindesberg är tillbaka i Division 1 och har en sina yngsta trupper med sig i lagbussen. Fredagens säsongspremiär inleddes mot Rimbo HK Roslagen, en av de tuffare matcherna för säsongen på bortaplan. LIF Lindesberg visar sig överlägsna mot den tidigare Allsvenska motståndaren och även om Rimbo reducerade snabbt så höll LIF en för stor ledning.
– Det är en otroligt skön känsla att få inleda med seger, säger Joakim Bååk.

27 september 2024 klockan 21:38 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

bildspel Lindemarken fick en blöt comeback i centrum

Lindemarken är tillbaka i centrum igen, något som har varit mycket efterlängtat bland både knallar och besökare...

Klart: Storå och Freja vårdcentraler tas över i privat regi

Vid regionstyrelsens sammanträde på torsdagen kom beslutet, Storå och Freja vårdcentraler tas...

Kommunen låter bastuflotten gå under klubban

Lindesbergs kommun skall sälja den vedeldade bastuflotten som ligger förtöjd i höjd med Lindesberg Arena. ...

Ett gäng blivande journalister, tillsammans med fritidspedagogen och tidningschef Filip Nilsson. Foto: Björkhagaskolan och Camilla Lagerman

LindeNytt på besök hos Björkhagaskolans ”redaktion”

På onsdagseftermiddagen var LindeNytts reporter inbjuden till fritidshemmet Ängen på Björkhagaskolan, där en grupp elever startat upp en fritidstidning. Syftet med besöket var att eleverna skulle få ställa frågor om hur det är att arbeta på en tidningsredaktion, och få lite tips inför deras kommande arbete.

26 september 2024 klockan 10:25 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

William Kias fick ingen vila i målburen. Den 23-åriga målvakten räddade samtliga 33 skott från Grästorp under Lindlövens hemmapremiär. Arkivfoto: Hasse Persson

Seger i hemmapremiären: ”Tryggt med tre poäng”

Det börjar bra för Lindlöven. Efter HockeyEttans premiärmatch kunde Lindlöven åka hem med två poäng borta mot Tranås för att därifrån ladda upp för den kommande hemmapremiären. Serienykomlingarna Grästorps IK gästade Lindehov men fick åka hem utan både mål och poäng efter att Lindlöven visat sig överlägsna utan att helt imponera.
– Vi har mer att ge än vad vi visade ikväll, säger Lennart Hermansson.

25 september 2024 klockan 22:54 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lindesberg sjunker mot den absoluta botten när företagsklimatet rankas
Lindesbergs kommun har fortsatt svårt att lyfta när Svenskt Näringsliv genomför den årliga rankingen över landets kommuner och företagsklimatet...
25 september 2024 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Tågtrafiken återgår till det normala igen
I juli meddelade Tåg i Bergslagen att man under två månaders tid måste reducera tågtrafiken på grund av personalbrist. Nu återgår man till ...
25 september 2024 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Sjukvården utanför Örebro måste uppvärderas
INSÄNDARE/DEBATT: Att en sensommarkväll få sitta vid kanten av sjön Råsvalen norr om Kallernäs och se solen gå ner är en skön känsla. På ...
25 september 2024 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Kommundirektör Henrik Arenvang, kommunstyrelsens vice ordförande Tom Persson (SD) och ekonomichef Anette Persson. Foto: Camilla Lagerman

Dyster ekonomisk prognos tvingar fram nya åtgärdsbeslut: ”Vädjar om tålamod”

Strax efter lunchtid på tisdagen kallade kommunstyrelsen till pressträff, med anledning av det ansträngda ekonomiska läget i kommunen. För att nå en budget i balans har man nu beslutat att samarbeta över förvaltningsgränserna och hjälpas åt att hitta områden där man kan minska kostnaderna. Men några mer konkreta förslag kunde man inte presentera.
– Jag vill understryka allvaret i situationen, det är en fråga för hela kommunen och vi vädjar om tålamod i den här processen. Det kommer ta tid att nå dit vi behöver komma, och det kommer krävas svåra val och beslut, men vi kan vända det här, säger kommunstyrelsens vice ordförande Tom Persson (SD).

24 september 2024 klockan 14:56 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Glada pristagare. Från vänster: Bästa Ljud, sponsrat av BRL - Alve Malmkvist, Volvo V70 fas 2. Bästa Moped - Vincent Gunnarsson, Suzuki K50 -84. Peoples Choice - Freja Lundgren, Volvo Duett. Bästa Epa/A-traktor - Noel Axelsson, Volvo 740. Foto: Privat

Solig EPA-träff med glada vinnare: ”En succé”

Under lördagen arrangerades den andra upplagan av ”Summertime Shootout” i anslutning till Linde Raceway i Lindesberg. Ett 30-tal fordon visades upp, där flera vinnare fick ta emot priser under dagen.
– Det växer och verkar vara uppskattat. Vi kommer köra nästa år igen, det är en succé, berättar Lennart Holm från SHRA.

24 september 2024 klockan 11:32 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Hemmapremiär i Lindehov: ”Fantastiskt kul”

Efter en succésäsong bakom sig så är det dags på nytt. Flera spelare från fjolårets trupp blandas med ...

bildspel Rekordstort Linde Judo Open passerade magisk gräns: ”Jättelyckat”

Med över 500 tävlingsstarter från hela 53 klubbar, både från Sverige och ö...

bildspel Stjärnglans i Fornabodas stora ponnylopp

Fjolårets Derbytvåa och ett av landets bästa montéruss blev svaret på frågan ”Vilka vinner Fornabodas Lilla och...

Genrebild: Fredrik Norman

Butik stängd efter inbrott i natt

Natten till måndag har en butik i centrala Lindesberg drabbats av inbrott. Enligt polisen skall en dörr ha brutits upp.
– Det skall ha varit tillrört inne i butiken, kommenterar Gabriel Henning vid polisen.

23 september 2024 klockan 09:18 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Föreslår lösning på parkeringskaoset vid lasarettet och kommunhuset

MEDBORGARFÖRSLAG: Parkering har blivit en kritisk utmaning vid både kommunhuset och ...

Måstematchen slutade i tung förlust

Både IFK Lindesberg och det gästande Hidingsta IK hade allt att vinna på tre nya poäng till serien. Båda lagen ...

Drunkningslarm i centrala Lindesberg

En omfattande räddningsinsats har genomförts i centrala Lindesberg under söndagsförmiddagen. Det var vid 10.30-tiden som...

Inför IFK-Hidingsta IK: En seger kan säkra nästa säsong

Fotbollssäsongen är på väg mot sitt slut. Bara tre matcher återstår inom Fotbollsfemman där ...

FotoFredag: En tidig morgon och kväll

Igår (läs torsdag) när jag hade min lediga dag, ville jag prova på en sak. Som jag tidigare har skrivit så är detta ...

Fröviloppet gör efterlängtad comeback

Efter fem års dvala gör nu det uppskattade Fröviloppet comeback. Arrangören Frövi IK har i år tagit ett nytt grepp...

Arkivfoto: Camilla Lagerman

Linde Judo Open slår nya rekord: ”Skitroligt event”

På lördag den 21 september är det återigen dags för Frövi judos egna tävling, Linde Judo Open. Sedan starten 2016 har man ständigt slagit nya rekord i antalet anmälda, och så även i år.
– Förra året landade vi på 476 starter, nu är vi redan uppe i 546 med några dagar kvar, säger Johan Orrbo.

18 september 2024 klockan 15:11 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Storbackas svar till Klockars: ”Styråran kommer från förra oppositionen”
INSÄNDARE/DEBATT: Under ca två decennier har vi lyckats bygga upp ett visst ekonomiskt planeringsutrymme. En resultatutjämningsreserv på 70 ...
18 september 2024 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Positiva tongångar inför beslutet om vårdcentralerna
På måndagskvällen samlades en rad politiker, både från region och kommun, tillsammans med engagerade ortsbor i Guldsmedshyttan för att ta del av...
17 september 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Rökutveckling i villa
Strax före klockan 19 på måndagskvällen larmades Nerikes Brandkår till en adress i området Bondskogen i Lindesberg. - Det har skett ett tillbud...
16 september 2024 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2024-09-16

2024-09-16

2024-09-15

2024-09-13

2024-09-12

2024-09-11

2024-09-10

2024-09-10

2024-09-09

2024-09-09

2024-09-09

2024-09-06

2024-09-06

2024-09-27 22:21