I fredags eftermiddag släpptes Länscupens första puck på isen. Lindlövens U13-lag har på hemmaplan kämpat stenhårt och denna lördagskväll spelades gruppspelets sista match. Dock är helgen ännu inte över, imorgon fortsätter striden, fast då förflyttas laget till Hällefors.
Länscupen har lockat lag från hela landet och dessutom bestämde sig fem norska lag för att vara med. Trots att det är åtta ishallar och fyrtioåtta lag att hålla reda på har allt flutit på bra på de olika orterna, med ett litet undantag. Under förmiddagen hamnade Guldsmedshyttan efter med 45 minuter på grund av skada och ambulans tillkallades. Men framåt lunch var de åter i fas.
– Det är en jätteorganisation, det måste stämma med alla åtta ishallarna. Det är ungefär 40-50 funktionärer här och det spelas 167 matcher, säger Kent som tillsammans med Björn och Perry från styrelsen sköter siffror och uppdateringar på Cuponline under turneringen.
Varje förening sköter sitt på sin plats under helgens gång och det är givetvis mycket jobb och slit som läggs ner under dygnen. Men att Länscupen är så populär är ju bara positivt och Björn tror att det bland annat beror på anmälningsavgifterna till turneringen.
– Det är en av de billigaste cuperna i hela Sverige och dessutom är man garanterad sju matcher.
När klockan krupit iväg mot tolvsnåret är tränarna hitintills mer än nöjda med lagets prestationer.
– Det har gått över förväntan, det är lärorikt att spela cuper och matcher och vi får bra motstånd, det är en bra turnering att spela. Man hör mycket positivt från spelarna, säger Leif Svensson som är lagets huvudcoach och för tillfället sitter på läktaren tillsammans med tränarna Johan Nyberg och Micke Karlsson.
– Vi är många men alla får spela lika mycket. Hälften av dem har inte åldern inne än, berättar Micke Karlsson.
Och Leif tillägger:
– Vi är ett ungt U13-lag men vi har höga ambitioner med laget. Idag är det inte jättehög nivå på lagen för att vara U13, här på Lindehov är det nog under medel.
Trots att flera i laget inte är mer än elva, tolv år så kämpar de hårt och ger allt ute på isen.
– Vi går på tre saker; blod, svett och tårar. Det har varit lite näsblod och blödande knogar, tårar när de fått några smällar och så svett förstås. Det är jättebra målvaktsspel, det inger trygghet i spelet. Många som tagit stort ansvar och visat på moget spel. Det är mycket jobb med en cup men många tycker att det är värt det när vi levererar och utvecklas. Det ser bra ut med antalet barn som spelar, det är nya som börjat spela och är med här idag och som har gjort väldiga framsteg på bara ett halvår. Så vi är väldigt nöjda med det vi sett än så länge, berömmer Leif.
Segrare i gruppspelet på Lindehov blev efter dagens sista match Sandvikens IK. Det gick inte hela vägen för Lindlöven som placerade sig på en sjätte plats. Men efter mat och en natts sömn blir det avfärd till Hällefors och väl där är det bara att ta på sig utrustningen, ladda om och återigen ge sig ut på isen för att ta nya tag.
Under tisdagen bjöd Lindesbergs kommun in till pressträff, för att presentera Vision 2040. En framtidsvision som ska guida kommunen i beslutsfattande kring viktiga frågor. Huvudbudskapet lyder: ”Med ett jäklar anamma skapar vi det storslagna i det lilla”.
– Det här är en stor dag för Lindesbergs kommun, när vi presenterar Vision 2040, säger Daniel Fagerlund, näringslivsutvecklare.
Närmare 1000 personer besökte Lindesberg arena under helgen, där Frövi Judo stod värd för årets upplaga av Judofestivalen. Det var en bubblande stämning i den fullsatta arenan, där det pågick aktiviteter från morgon till kväll, innan man avslutade helgen med det mycket populära gladiatorspelet.
Inte en träningsoverall fanns i sikte när Lindeskolans Idrottscollege prisade sina framstående elever under årets Idrottsgala som gick av stapeln på onsdagskvällen. En gala där årets främsta prestationer bland eleverna på Idrottscollege utsågs, under mycket festliga och glammiga former. Det finaste priset, Årets Idrottare, tilldelades i år Frövi judos stora talang Ingrid Nilsson, som fick priset för tredje gången.
Travsäsongen på Fornaboda Travbana närmar sig med stormsteg. Under Annandag Påsk så smygstartar travbanan säsongen med en historisk ponnytravdag, där Fornaboda är först i landet med att arrangera varmblodslopp för ungdomar under en ponnytravdag. Startanmälan till loppet blev dessutom så pass stort att man valde att dela loppet i två.
– Det är givetvis jättepositivt, säger Claes Broberg.
Per Erikssons stiftelse har beslutat att tilldela Bergslagens IF i Lindesberg 417 200 kronor. Pengarna kommer att användas till läx- och språkhjälp, material, lovaktiviteter, trygghetsvärdar samt integrationsprojekt för föräldrar, uppger Jenny Ågren, VD för Adolf Lindgrens och Per Erikssons stiftelser i Örebro, i ett pressmeddelande.
Efter en rejäl hemmaseger i söndags så såg det ljust ut för Lindlöven som nu under onsdagen åkte till Boden för en avgörande match om en plats i slutspelets kvartsfinal. Onsdagens matchresultat blev däremot inte lika rolig för Lindlöven som den tidigare slutspelsmatchen. Istället blev det en tung förlust mot Boden som tar sig vidare till slutspelets kvartsfinal.
Efter två jämna matcher så blev det att Boden och Lindlöven tog hem varsin slutspelsmatch. 1-1 i matcher innebär att det blir slutspelsmöten i Lindehov under både lördagen och söndagen, där den aktuella kvartsfinalen kan få sitt avgörande på söndag. Seger under lördagen blir däremot viktig för båda lagen, där Lindlöven ger goda rapporter.
– Vi kommer med pigga och fräscha spelare med bra energi, säger Lennart Hermansson.
Söndagskvällens handbollsmatch mellan LIF Lindesberg och Skogås hade bara tre minuter kvar när man fick pausa spelet. Inbrottslarmet drog igång i samband med ett häftigt anfallsspel vilket gjorde att drygt 500 personer fick utrymma lokalen.