Under dagen arrangerade föreningen Linde ridskola Pay and Jump och klubbmästerskap i hoppning. Regnet till trots bjöd dagen på pigga, alerta hästar och fokuserade, glada ryttare.
Idag, söndag, var det full fart på Linde ridskola. I det gröna, välkända tältet pågick uppvärmning och framhoppning och i paddocken var en bana formad och uppbyggd med färgglada hinder. Funktionärer var på plats och såg till att alla ekipage kom in och ut från banan, höjde och sänkte hinder, la upp eventuella bommar som rasade i backen, tidtagare, speaker som bland annat håller reda på vem som ska in och när. Och detta för att bara nämna några.
I samband med det årliga klubbmästerskapet i grenen hoppning, anordnades även en Pay and Jump. Pay and Jump är lite av en träningstävling. Kanske är det så att du inte är en särskilt van tävlingsryttare ännu, kanske har du en unghäst som inte varit ute på någon tävling tidigare och mött den uppståndelse, ljud och liv som en tävling för med sig. Eller så vill du helt enkelt bestämma höjd på hindren själv. Det är också en fördel med Pay and Jump; att du själv får bestämma den höjd som du vill hoppa.
– Bra uppslutning på Pay and Jump, där det hoppades på höjder från 30 centimeter upp till 1 meter. Ett jättebra tillfälle att få träna under tävlingslika förhållanden, säger Caroline Ahlrén som sitter i tävlingssektionen och för dagen ansvarade för speakermikrofonen.
Den som aldrig besökt en hopptävling skulle högst troligt bli både förvånad och imponerad. Alla åldrar och storlekar gör entré. Du har den där lilla tjejen som ännu inte fyllt tio, en tvärhand hög och på en ponny som väger hennes tiodubbla vikt, och galopperar och hoppar runt banan i en hastighet som får dig att dra efter andan. Sedan kommer hon som har en häst vars rygg är så högt upp att den otränade behöver brandstege för att ha en chans att ta sig upp. Ja, för att inte tala om han som har en häst som både är lite skygg och envis, kastar av sin ryttare som genast reser sig upp, dammar av knäna och innan du så mycket som hinner blinka är tillbaka på hästryggen igen. Det är en imponerande samling människor och djur du hittar på en tävling.
När det blev dags för klubbmästerskapens klasser steg spänningen. Flera duktiga ryttare som var inriktade på att knipa titeln som årets klubbmästare.
– Tuff konkurrens i klubbmästerskapet där nästan alla ekipage gick till omhoppning, berättar Caroline.
Årets klubbmästare blev till sist följande:
Privathäst: Amanda Karlström – Vici F
Privatponny: Emilia Pettersson – Trulsan
Ridskoleekipage: Malin Fridberg – Whisky
Man förstår att det är full aktivitet på ridskolan och att de har flera järn i elden.
– Vi kommer troligtvis att ha Pay and Ride i dressyr i slutet av oktober innan vi avslutar säsongen. Dessutom har vi ett hopplag på stor häst som tävlar i Örebro och Karlskoga de kommande två helgerna, säger Caroline.
Därefter får det bli vinter och kallt innan nästa tävlingssäsong drar igång med förnyade krafter. Caroline berättar vidare:
– Under 2015 har Linde ridskola planerat in sju lokala/regionala dressyrtävlingar, däribland vårt sommarmeeting, och två Pay and Jump. Förutom det ska vi ha några klubbtävlingar och KM. Förhoppningsvis är våra arrangemang lika välbesökta nästa år.
LD -10cm
1. Emilia Pettersson – Trulsan 0+0 fel tid 27,13s.
2. Wilma Nilsson – Råglandas Blända 0+0 fel tid 30,45s.
LC
1. Emilia Pettersson – Trulsan 0+0 fel tid 30,58s.
2. Amanda Karlström – Vici F 0+4 fel tid 33,68s.
Per Erikssons stiftelse har beslutat att tilldela Bergslagens IF i Lindesberg 417 200 kronor. Pengarna kommer att användas till läx- och språkhjälp, material, lovaktiviteter, trygghetsvärdar samt integrationsprojekt för föräldrar, uppger Jenny Ågren, VD för Adolf Lindgrens och Per Erikssons stiftelser i Örebro, i ett pressmeddelande.
Efter en rejäl hemmaseger i söndags så såg det ljust ut för Lindlöven som nu under onsdagen åkte till Boden för en avgörande match om en plats i slutspelets kvartsfinal. Onsdagens matchresultat blev däremot inte lika rolig för Lindlöven som den tidigare slutspelsmatchen. Istället blev det en tung förlust mot Boden som tar sig vidare till slutspelets kvartsfinal.
Efter två jämna matcher så blev det att Boden och Lindlöven tog hem varsin slutspelsmatch. 1-1 i matcher innebär att det blir slutspelsmöten i Lindehov under både lördagen och söndagen, där den aktuella kvartsfinalen kan få sitt avgörande på söndag. Seger under lördagen blir däremot viktig för båda lagen, där Lindlöven ger goda rapporter.
– Vi kommer med pigga och fräscha spelare med bra energi, säger Lennart Hermansson.
Drygt 160 personer samlades på Örebrotravets publikläktare under lördagskvällen för att prisa och hylla de största travprestationerna från Fornaboda och Örebro under 2024. Mamma och dotter Hell blev de stora prisplockarna av Fornabodas priser, vilket skapade en otrolig stolthet hos mamma Kerstin som har fått uppleva en fantastik säsong med sin dotter.
– Det är klart att man är en stolt mamma, säger Kerstin Hell.
Det blev en oväntat jämn match när tabelljumbon Skogås gästade Lindesberg i en extremt viktig match. För gästerna handlade allt om serieöverlevnad inför den kommande säsongen medan LIF Lindesberg behöver två poäng för att ännu ha chans att ta sig till slutspel. Hemmatruppen segrade och är nu enbart ett mål bakom tabelltvåan.
– Med två matcher kvar så vet vi vad som står på spel, säger Aron Kelecsényi.
Det är sedan tidigare klart att Lindlöven kommer att vara med i slutspelet till HockeyAllsvenskan. Med slutspelsträdets nya utseende så innebär det att Lindlöven kommer att ta den långa resan till Boden, för att inleda slutspelet första två matcher på bortaisen. Trots två tidigare förluster mot Boden under säsongen, så finns det förhoppningar att kunna skrälla.
– Det passar oss bra att vara lite underdogs, säger Lennart Hermansson.
Det blev underhållande på planen när tabellfemman, Lund, gästade Lindesberg Arena för säsongens sista hemmamatch i Elitseriens grundserie. Även om gästerna gav bort hela 19 poäng till Linde Volley genom matchen, enbart efter nätserver, så blev det ändå skåningarna som åkte hemåt med tre poäng efter ett kvalitetsspel från båda hållen när bollarna väl kom över nätet.
– Trots förlust så är jag ändå jätteglad över mitt lag, säger Nelly Dejeby.
Efter ett års uppehåll återupptar IFK Lindesberg nu sin populära gåfotboll för seniorer. Under hösten genomförde kommunen projektet Seniorkraft, som uppmuntrade äldre att prova på olika fysiska och sociala aktiviteter, där gåfotboll visade sig vara en stor succé. För att möta det stora intresset satsar nu IFK Lindesberg på en nystart.
– Deltagarna som var med under hösten tyckte att det var väldigt roligt, så vi har beslutat oss för att ge detta en ny chans, säger Pernilla Eriksson från IFK Lindesberg.