Tränare "Preben" låter positiv inför söndagens hemmamatch mot Kungälv. Foto: Hasse Persson

LIF-tränaren är segersugen på hemmaplan

Det spelas mycket handboll på söndag. Juniormatcher, parahandboll och en match för Lif Blå visas upp i arenan där en Allsvensk match mot Kungälv avslutar dagen. Tabelltvåan kommer med tre raka segrar i bagaget, där LIFs relativt nya tränare ”Preben” låter positiv till att det gröna segertåget når sin slutstation.

På söndag är det mycket handboll i Arenan. Allt från parahandboll till juniormatcher, där en allsvensk match mot tabelltvåan Kungälv avslutar allt. Tisdagens match mot Helsingborg slutade dessvärre med förlust, där den orangea truppen såg ut att vara mindre än vanligt.

– Vi fick några bortfall på matchdagen som gjorde truppen tunnare. Både Fabian Lindholm och Tim Eriksson var sjuka samtidigt som Fatlum Ahmeti fick förhinder. Vi åkte totalt med tio utespelare medan Oskar Cosmo stod som ensam mittsexa, säger tränare Martin ”Preben” Karlsson som berättar om tisdagens bortamatch.

– Det började jobbigt med slarv i uppspelen och ett gäng tekniska fel som leder till 7-2 inom de första minuterna. Vi kommer så småningom in i spelet men Helsingborg är riktigt stora i sitt försvarsspel, vilket gör det svårt för oss, säger Preben och fortsätter om den andra halvleken:

– Det blir bättre i den andra halvleken men med den lilla truppen vi har och det tunga spelet som görs så blir vi för trötta, samtidigt som Helsingborg kan byta ut truppen mot uppvilade spelare på bänken. Att Asso försvinner efter en smäll på knät gjorde det inte heller enklare. De var för starka och breda den här matchen helt enkelt, samtidigt visade grabbarna moral och var rätt förbannade efter matchen vilket jag tycker är ett bra tecken.

På söndag gästas Lindesberg Arena av tabelltvåan Kungälv, ett lag som LIF Lindesberg tidigare haft svårt att stå emot. Trots detta låter det positivt från Preben, som står med en seger och en förlust med sitt nya LIF Lindesberg.

– Jag tror att Kungälv kommer att passa oss och vårt spel bättre. Vi vill spela med högt tempo och Kungälv är normalt sett inte lika stora i försvarsspelet som Helsingborg. De har däremot bara bra spelare på alla positioner och de har flera spelare som har spelat med samma tränare i ett par år nu, medan jag har haft tio träningar med LIF. De kommer att kunna ändra detaljer medan vi jobbar på grunderna.

– Jag känner ändå att Kungälv kommer att passa oss bättre. Att det är på hemmaplan kommer också att vara ett plus. LIF har tidigare haft problem mot Kungälv men får vi tillbaka några spelare som inte var med i tisdags, så tror jag definitivt på poäng. De är spelskickliga men vi siktar uppåt och tror alltid på seger.

Matchguide LIF Lindesberg-Kungälvs HK
Var och när:
Söndag 12:e december i Lindesberg Arena med matchstart kl. 17.00
Matchvärd: Meritor

Missa inte heller:
Ungdomar P11 – LIF Lindesberg-IFK Arboga HK kl. 09.00
Junior P19 – LIF Lindesberg-HK eRPing kl. 10.30
Parahandboll – LIF Lindesberg-Årsta AIK HF kl. 11.00
Division 2 – Lif Blå-Tumba HK i division 2 kl. 12.30

Tidigare möte mot Kungälv: I fjolårets två matcher mot Kungälv kunde LIF kvittera in en poäng efter en oavgjord match på hemmaplan. Den oavgjorda matchen slutade 29-29 med fyra sekunder kvar av matchtiden, medan Kungälv tog en tvåpoängare i returmötet med 29-26.

Läget i tabellen: Inför söndagens match placeras LIF Lindesberg som nästsist med fyra poäng, en poäng mindre än Anderstorp som ligger ovanför det nedre strecket. Kungälv placeras i sin tur som tabelltvåa och har, vid seger, chans att lägga sig på delad första plats med Amo.

Läget i truppen:
Både Fabian Lindholm och Tim Eriksson var sjuka under matchen mot Helsingborg och det är i skrivandes stund oklart om de deltar på söndag. Det är även oklart gällande Asso Eliassi som fick sig en smäll på knät mot Helsingborg i tisdags. Asso deltog inte på torsdagsträningen och om han deltar på söndag är ännu ett frågetecken.

Herman Bossons skador är ännu inte färdigläkta och niometaren avvaktar spel, samtidigt som Jesper Nilsson tränar på i laget. ”Nisse” närmar sig match men är ännu inte hundraprocentig och spelar därför inte på söndag.

Publicerad 10 december 2021 klockan 19:01

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Fotograf: Patrik Svedberg

Man i 60-årsåldern åtalas för flera fall av grov våldtäkt mot barn

En man i 60-årsåldern, bosatt i Lindesbergs kommun, häktades i mars misstänkt för flera fall av grov våldtäkt mot barn. Enligt stämningsansökan till Örebro tingsrätt misstänks mannen ha begått brotten vid upprepade tillfällen, mellan det att barnet var 6-7 år gammalt. Mannen själv förnekar brott.

7 juni 2023 klockan 15:19 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons

Foto: Camilla Lagerman

60-årig man häktad för flera fall av våldtäkt mot barn

En 60-årig man, bosatt i den norra länsdelen, häktades i april misstänkt för flera fall av våldtäkt mot barn. Enligt häktningsframställan ska brotten begåtts under cirka 18 månaders tid, mellan november 2021 till februari 2023, på ett flertal orter i Sverige, bland annat i Lindesbergs kommun.

7 juni 2023 klockan 14:11 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Brandkåren ryckte ut till brand – med båt

Just nu befinner sig räddningstjänsten vid Fåsjön, på gränsen mellan Nora och Lindesbergs kommuner, med ...

Bodman svarar Andersson om flexibel barnomsorg

INSÄNDARE/DEBATT: I Lindesbergs förskolor är den normala öppettiden vardagar kl.06.00 – 18.00. Sedan ett ...

Varma vinnare på nationaldagstravet

Bara sex dagar efter Fornabodas stora travfest så öppnade de portarna på nytt. Det årliga nationaldagstravet bjöd på ...

Foto: Fredrik Norman

Vindpark med tre turbiner skall byggas i Munkhyttan

Det nordiska energibolaget Cloudberry har för avsikt att bygga en vindpark i Munkhyttan strax utanför Lindesberg. I ett pressmeddelande uppger företaget, att arbetet påbörjas under hösten 2023.

5 juni 2023 klockan 15:49 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Arbetsmarknadsenhetens snickeri i Lindesberg har konstruerat det nya insektshotellet. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Lindesbergs nya hotell för pollinerare invigt: ”Ett mästerverk”

I höstas kontaktade Linde energi arbetsmarknadsenhetens snickeri i Lindesberg, för att lägga en beställning på ett nytt insektshotell med en specifik utformning, något som inspirerats av den tävling som kommunen tidigare haft. Under måndagen, på Världsmiljödagen, avtäcktes det nya hotellet, föreställande Linde energis enorma silo, som fått sin plats hos just det kommunala energibolaget.
– Det är ett mästerverk som ni har byggt! säger tillträdande vd Joakim Johansson.

5 juni 2023 klockan 13:51 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Beslut idag: Nu införs eldningsförbud i hela Örebro län
Länsstyrelsen meddelar idag, måndag, att man fattat beslut om att införa eldningsförbud i hela Örebro län. Detta med anledning av att risken fö...
5 juni 2023 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Svenska nationaldagen firas med franska bakverk från Ramsberg
Som så många år tidigare anordnas byaloppis och marknad med ett stort varierande utbud när Kerstin Birath anordnar nationaldagsfirande i Gusselby...
5 juni 2023 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

bildspel Bildspecial: Studentbalen 2023
Startskottet för studentveckan har officiellt gått, och under lördagskvällen samlades Lindeskolans avgångselever för den traditionsenliga balen ...
3 juni 2023 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Foto: Camilla Lagerman

Ingen räkodling i Frövi – satsar mer på grönsaker istället

Företaget WA3RM, som haft för avsikt att etablera en stor tomatodling samt en odlingsanläggning för jätteräkor i Frövi, har beslutat att inte fullfölja den ursprungliga planen. Företaget har informerat att räkodlingen kommer etableras på annan plats istället – detta med hänsyn till närliggande vattendrag.

2 juni 2023 klockan 16:50 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Stipendiet delades ut av klubbens president Dan Johansson i samband med LindeDagen 24 maj. Foto: Rotary

Rickard Larsson tilldelas Rotarys kulturstipendium

I hela 10 år har den talangfulle Rickard Larsson varit ledare för den så högt älskade Manskören Harmoni. För hans mycket uppskattade arbete med kören och den årliga Capricen, fick han i samband med LindeDagen ta emot Lindesbergs Rotaryklubbs kulturstipendium på 10.000 kronor.

2 juni 2023 klockan 13:03 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Mållöst mot Askersund

Efter en överlägsen seger mot IFK Askersund inom en distriktsmatch under försäsongen, så var det ett optimistiskt hemmalag på ...

Ingen kris – trots alla kriser – när Billeruds miljardsatsning tar form

På torsdagen bjöd Billerud in pressen för att berätta mer om hur arbetet...

Så firas svenska flaggan

Den 6:e juni firas nationaldagen med pompa och ståt på flera platser i Lindesbergs kommun. Bland annat stundar ett fullspäckat ...

Annons

Det blev ingen Elitloppsbiljett till Click Bait, istället blev det en säker seger i Bergslagsloppet under onsdagskvällen. Foto: Timmy Lundegård.

Click Bait vann Bergslagsloppet

Han var favorit i uppsnacket om att få den sista inbjudan till Elitloppet. Den rosa biljetten gick istället till Norge, vilket fick tränare Stefan Melander att anmäla startkatapulten, Click Bait, till Fornaboda när STL Sommar inledde sin långa turné. Trots en lugn start så blev det en klar seger med gott om krafter kvar hos den tidigare Elitloppsfinalisten.

1 juni 2023 klockan 06:40 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Smygtitta hos Brasserie All In

Imorgon, torsdag, är det stor premiäröppning hos Brasserie All in i Lindesberg, men redan nu kan LindeNytt bjuda på några ...

Lastbil av vägen: ”Hamnat på en åker”

En singelolycka med lastbil har inträffat på riksväg 50 i höjd med Fornaboda.

Inför IFK-IFK Askersund: ”Sista skärpan som saknas”

Efter IFK Lindesbergs andra förlust i serien så laddar laget vidare mot en ny hemmamatch. Under förs...

Bergslagens Sparbank går samman med Södra Dalarnas Sparbank

Från och med januari 2024 går Bergslagens Sparbank samman med Södra Dalarnas Sparbank och bildar...

bildspel Skarpt läge när Tormek inviger nytt besöksmål

Historien om Tormek startade i ett gammalt cykelgarage i Storvik 1973, fyra år senare gick flytten till ...

bildspel Intensiv rekordhelg till ända för Frövi judo

Frövi judos omåttligt populära evenemang Judofestivalen slog storartat rekord, när man i helgen välkomnade ...

Foto: Camilla Lagerman

Skogsbrand utanför Linde – 4000 kvm i lågor

Strax före klockan 18 på söndagen upptäcktes en rökpelare i ett skogsområde mellan Lindesberg och Aspens äng. SOS Alarm uppger nu att det rör sig om en skogsbrand i omfattningen 4000 kvadratmeter.
– Just nu försöker räddningstjänsten att omringa branden, uppgav operatör vid SOS Alarm strax före klockan 19.

28 maj 2023 klockan 19:27 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

bildspel Snabba bilar och modiga förare när Trollrallyt avgjordes
Ett trettiotal lådbilsförare gjorde under lördagen upp om titlarna i årets upplaga av Trollrallyt. Under ett strålande solsken hejades de modiga ...
27 maj 2023 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Polisen varnar för telefonbedragare
Polisen i region Bergslagen går nu ut med en varning till allmänheten gällande telefonbedrägeri. I dagarna skall en person i Lindesbergs kommun ...
27 maj 2023 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Lions Kristinas sommargåva ska skänka glädje i tuffa tider
Under fredagen räckte Raija Glatz från Lions Club Kristina över en handfull presentkort med ett sammanlagt värde om 5000 kronor till Linde ...
26 maj 2023 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2023-05-26

2023-05-25

2023-05-24

2023-05-23

2023-05-23

2023-05-22

2023-05-22

2023-05-22

2023-05-19

2023-05-19

2023-05-18

2023-05-18

2023-05-17

2023-05-17

2023-06-07 17:03