Ett av Lindlövens målförsök där Anton Toolanen drog iväg ett skott i den andra perioden Foto: Timmy Lundegård

Ny förlust på hemmaisen

Med en ny spännande värvning i laget från SHL så var det ett förbättrat Lindlöven som hittades på hemmaisen under torsdagskvällen, tabellettan HC Dalen stod som motståndare och visade direkt kvalitet i sitt spel där smålänningarna kunde sno åt sig tre nya poäng.

Under onsdagen kom nyheten att Lindlöven har lyckats med en ny värvning inför den pågående säsongen i AllEttan, den meriterade backen Joakim Lilliehöök som mestadels synts till i de högsta serierna genom spel i AIK och Mora IK kommer att delta säsongen ut med Lindlöven och kommer med 20 SHL-matcher och 177 matcher i Allsvenskan bakom sig.

Nyförvärvet fanns med under torsdagens hemmamatch men trots detta behövdes mycket för att vinna då tabellettan HC Dalen gästade Lindehov.

Matchen inleddes inte till Lindlövens fördel, Dalen var starkast framåt och kunde redan efter 4 spelade minuter sätta press på hemmalaget genom att spela in ett mål från högerkanten efter att tagit sig förbi ett utspritt hemmaförsvar.

Perioden fortsatte med fördel till bortalaget där Lindlöven fick minimalt med lägen på målskott och med dubbla utvisningar för Lindlövens del under perioden så fick hemmalaget satsa mer på sitt försvarsspel.

Några ljusa stunder hittades för hemmalaget där hemmalagets Emil Eriksson fick ett fint läge för mål efter 12 spelade minuter men trots ett hårt skott träffades istället sargen, även i försvarsspelet hittades ett fint spel där Lindlövens inlånade spelare Niclas Eklöw tog emot pucken efter ett skott på mål från Dalen.

Den andra perioden fick liknande inledning som den första, bara efter första minuten kom ett lyckat snabbskott från motståndarlaget som tog sig igenom både försvarsspelare och målvakt vilket gjorde att Dalen kunde utöka sin ledning.

Med två mål efter så fick Lindlöven upp energin och försökte få upp framåtspelet, med elva minuter spelade av perioden fick Dalen sin första utvisning och väl i powerplay började Lindlöven att få grepp på sina motståndare.

Skotten på mål blev allt fler och med fyra minuter kvar av perioden var hemmalaget nära sitt första mål efter ett öppet läge med enbart målvakten framför sig, även Lindlövens Anton Toolanen fick in ett hårt skott från vänsterkanten innan slutsignalen tog ton.
Med Dalens målvakt i vägen lyckades man däremot se till att ställningen höll sig på 0-2 inför den avslutande perioden.

Inför den sista perioden var det mycket att spela om för Lindlövens del och det visades, efter två perioder med spel i närheten av hemmalagets målgård blev rollerna ombytta inför den avslutande perioden där målskotten åter ökades i hemmalaget.

Ett högt tempo hölls i spelet där hemmalagets målvakt Jonathan Frykholm fick chansen att ta fina räddningar medan Lindlövens försvarsspel låg i takt med sina motståndares.

Fler tråkiga nyheter skulle komma för Lindlöven där en av säsongens stjärnspelare Emil Eriksson blev liggande på isen under ett nedsläpp och fick lämna isen med skador.

Dalen fick efter detta mindre målchanser men tog till vara på varje tillfälle, med halva perioden spelad kunde en av bortalagets spelare hitta igenom Lindlövens försvarsspel och var ensam mot Frykholm i mål, ledningen kunde dock inte utökas då det blev ett skott i stolpen.

Skotten på mål blev många mot slutet för Lindlöven men med Dalens tuffa försvar och målvakt kunde Lindlöven inte spela in något mål under matchen trots flera goda chanser, en time-out begärdes med två minuter kvar utan någon utdelning.

Resultat Lindlöven-HC Dalen
Slutresultat: 0-2 (0-1, 0-1, 0-0)
Publik: 50 personer

Målgörare: –

Läget i tabellen: Med den tunga förlusten så halkar Lindlöven tillbaka till tabellens 7:e plats med 7 inspelade poäng, Kumla innehar placeringen där bakom men har endast spelat in 3 poäng och är ännu inget hot för Lindlöven.
HC Dalen har spelat till sig 14 poäng och utökar sin ledning av tabellen till tvåan Skövde IK som har 13 poäng, ett lag som Lindlöven kommer att få möta redan på söndag.
Surahammar ligger ännu sist efter fem raka förluster.

Nästa hemmamatch: Onsdag 21:a oktober vs Surahammars IF i Lindehov med matchstart kl. 19.00
Biljetter finns att köpa via Lindlövens hemsida eller via Tickster, då enbart 50 personer får vistas på läktaren är det först till kvarn som gäller.

Publicerad 15 oktober 2020 klockan 22:58

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Läsarbild. Foto: Hanna Johansson

Stort pådrag i Storå efter larm om brand vid äldreboende

Strax före klockan 18 på onsdagskvällen, larmades Nerikes Brandkår till en lägenhetsbrand i Storå. Branden hade uppstått i en lägenhet tillhörande äldreboendet på orten. Dessbättre var situationen snabbt under kontroll och ingen person skall ha skadats.
– Personen som bor i lägenheten är anträffad, han befann sig utanför boendet och skall inte vara skadad, uppger polisens presstalesperson, Stefan Wickberg.

21 oktober 2020 klockan 19:00 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

AnnonsGenrebild. Foto: Fredrik Norman

Brand i äldreboende: ”Rökdykare har gått in”

Just nu bekämpar Nerikes Brandkår en brand i ett äldreboende i Storå. Enligt polisens uppgifter skall det brinna i köket.
– Det här inkom klockan 17.57. Rökdykare har gått in. Mer än så vet jag inte för tillfället, kommenterar Stefan Wickberg, presstalesperson vid polisen i Bergslagen.

21 oktober 2020 klockan 18:19 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Flera viltolyckor på kort tid: ”Ökad risk på hösten och vintern”

Under veckan har flertalet viltolyckor inträffat i vårt område - och även ...

Coronaläget: Alla länsinvånare uppmanas att följa de allmänna råden

Antalet covid-smittade personer i Örebro län fortsätter att öka. Inför stundande h...

Hagaberg ska bli framtidens stadsdel i Lindesberg

PRESSMEDDELANDE: Nu börjar en förändringsresa i Lindesberg som många Lindesbergare – på olika sätt – ...

Jonatan Björkman, Adam Thybeck och Benito Skarp bildar Mt. Seaside, som nu släppt en EP till minne av sin vän, Josefine. Foto: Benito Skarp

Sorgen efter vännens plötsliga död präglar deras musik

Det har nu gått sex månader sedan den där ödesdigra dagen i april, då deras vän Josefine under ännu oklara omständigheter gick bort alldeles för tidigt blott 22 år gammal. Under halvåret som har passerat har killarna i Mt. Seaside använt sin kreativa sida för att ta sig igenom sorgen, något som resulterade i EP:n ”I Am Loud”, som är en hyllning till deras saknade vän.
– Bara några dagar efter att hon hade gått bort satt jag hemma med gitarren och skrev, berättar Jonatan Björkman.

20 oktober 2020 klockan 07:44 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Ett snöfallsområde är på väg mot Lindesbergsområdet. Arkivbild. Foto: Fredrik Norman

SMHI varnar för snöfall

Under tisdagen förväntas ett snöfallsområde dra in över den norra länsdelen. SMHI har utfärdat en klass 1-varning med anledning av att det förväntas komma upp till 5 centimeter snö under relativt kort tid. Samtidigt betonas att snön med största sannolikhet blir ett väldigt kortvarigt inslag.

19 oktober 2020 klockan 11:42 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Man anhållen för misshandel av partner
En man i 40-årsåldern har anhållits misstänkt för att ha misshandlat en kvinna under söndagen. Enligt polisen rör det sig om våld i nära ...
19 oktober 2020 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

KD vill se ung omsorg inom äldreomsorgen
Låt ungdomar få arbeta med våra äldre och ge dem en mer meningsfull vardag med social gemenskap. Detta tycker Kristdemokraterna i Lindesberg.
19 oktober 2020 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Förlust efter utdragen straffläggning
Efter ett två-målsunderläge mot tabelltvåan Skövde IK med tio minuter kvar så kom Lindlöven tillbaka starkt och såg till att matchen fick avg...
18 oktober 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Foto: Timmy Lundegård

WSK tar säsongens första hemmaseger

Med 3-3 inför den avslutande perioden mellan WSK och Kungsör var det en tillsynes jämn drabbning som väntade, trots flera mållägen under matchen så hade WSK svårt att spela in bollen hela vägen men visade vid matchavgörandet att hemmalaget var bäst för kvällen.

16 oktober 2020 klockan 23:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Jennie Larsson

Teknos AB planerar att stänga produktionen i Vedevåg

Den finskägda jättekoncernen Teknos AB planerar att stänga ned sin verksamhet i Vedevåg, något som påverkar ett trettiotal arbetstillfällen. Den informationen fick personalen under ett möte tidigare i veckan.

16 oktober 2020 klockan 13:44 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Replik till Sveaskog: ”…vad vet jag, som bara bor mitt i skogen”

Lars Flamme, som initierat debatten rörande skogsavverkning i området ...

Förlust efter en ljus inledning

Med Herman Bosson skadad stod LIF Lindesberg en huvudspelare kort när laget tog lagbussen till Göteborg för att spela mot Kä...

Miljardkontrakt till lokal byggfirma när Coop bygger gigantisk terminal

Tommy Allström Byggproduktion AB i Lindesberg har fått i uppdrag att bygga Coop:s nya ...

AnnonsT.v. Aksana Lodhi. T.h. Ekaterina Krysanova och Vladislav Lantratov som Romeo och Julia - historiens mest kända kärlekspar. Foto: Lotta Persdotter / Folkets Hus & parker

Kroppskultur på hög nivå

På lördag visas balett på bio – för första gången i Lindesberg. Det är något som gläder Aksana Lodhi. Hon och Fanny Nelson är några av dem i Lindesberg som sysslar med dans och rytmisk gymnastik.

15 oktober 2020 klockan 13:43 av Hans Andersson Visa hela artikeln

100 000 kronor samlades in trots pandemin

Lite drygt 100 000 kronor samlade Världens Barn Lindesberg in fram till mitten av oktober - trots ett mycket svårt ...

Ny succé för parahandbollen

Efter en lyckad tjejkväll i arenan så lyckades LIF Lindesberg att nå en ny milstolpe under föregående helg, föreningens ...

Coronaläget: Fortsatt ökning av covid-19 i länet

I en ny lägesrapport från Region Örebro Län kommer uppgifter om att spridningen av covid-19 fortsätter ...

Regionen behöver en omstart

INSÄNDARE/DEBATT: Region Örebro läns två ledande politiker har tillsammans med sina närmaste tjänstemän lyckats avskaffa prim...

Bergslagens Sparbank avsätter ytterligare 1 miljon till föreningslivet

PRESSMEDDELANDE: Coronapandemin fortsätter att slå hårt mot föreningslivet. Därför...

Får guldmedalj för grönt arbete: ”Hållbarhet genomsyrar hela Linde energi”

PRESSMEDDELANDE: Förra året var första gången Linde energi utvä...

Bengt Storbacka, Socialdemokraterna. Foto: Monika Aune

Storbacka föreslås bli ordförande för kommunstyrelsen

Socialdemokraterna i Lindesberg föreslår nu att Bengt Storbacka skall efterträda Irja Gustavsson som kommunstyrelsens ordförande. Detta beslut fattades av partiet under måndagskvällen.

13 oktober 2020 klockan 07:53 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Misstänkt anlagd brand vid återvinningsstation
Tidigt på måndagsmorgonen larmades Nerikes Brandkår ut till en brand intill Högstadieplan i Lindesberg. På plats kunde man konstatera att det ...
12 oktober 2020 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Lindesbergs unga artister sjunger för Världens Barn
- Jag har bett om att få vara med i konserten! För det är inte bara en konsert - pengarna går till något viktigt, markerar Matilda Klack.
12 oktober 2020 av Hans Andersson
Visa hela artikeln

En jämn drabbning i arenan
Det var inga stora marginaler som avgjorde söndagens Allsvenska hemmamatch mot Kungälv. Det var två jämna lag som gjorde upp redan från matchens ...
12 oktober 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-10-12

2020-10-12

2020-10-10

2020-10-09

2020-10-09

2020-10-09

2020-10-08

2020-10-07

2020-10-07

2020-10-07

2020-10-07

2020-10-07

2020-10-06

2020-10-21 21:01