Ett av Lindlövens målförsök där Anton Toolanen drog iväg ett skott i den andra perioden Foto: Timmy Lundegård

Ny förlust på hemmaisen

Med en ny spännande värvning i laget från SHL så var det ett förbättrat Lindlöven som hittades på hemmaisen under torsdagskvällen, tabellettan HC Dalen stod som motståndare och visade direkt kvalitet i sitt spel där smålänningarna kunde sno åt sig tre nya poäng.

Under onsdagen kom nyheten att Lindlöven har lyckats med en ny värvning inför den pågående säsongen i AllEttan, den meriterade backen Joakim Lilliehöök som mestadels synts till i de högsta serierna genom spel i AIK och Mora IK kommer att delta säsongen ut med Lindlöven och kommer med 20 SHL-matcher och 177 matcher i Allsvenskan bakom sig.

Nyförvärvet fanns med under torsdagens hemmamatch men trots detta behövdes mycket för att vinna då tabellettan HC Dalen gästade Lindehov.

Matchen inleddes inte till Lindlövens fördel, Dalen var starkast framåt och kunde redan efter 4 spelade minuter sätta press på hemmalaget genom att spela in ett mål från högerkanten efter att tagit sig förbi ett utspritt hemmaförsvar.

Perioden fortsatte med fördel till bortalaget där Lindlöven fick minimalt med lägen på målskott och med dubbla utvisningar för Lindlövens del under perioden så fick hemmalaget satsa mer på sitt försvarsspel.

Några ljusa stunder hittades för hemmalaget där hemmalagets Emil Eriksson fick ett fint läge för mål efter 12 spelade minuter men trots ett hårt skott träffades istället sargen, även i försvarsspelet hittades ett fint spel där Lindlövens inlånade spelare Niclas Eklöw tog emot pucken efter ett skott på mål från Dalen.

Den andra perioden fick liknande inledning som den första, bara efter första minuten kom ett lyckat snabbskott från motståndarlaget som tog sig igenom både försvarsspelare och målvakt vilket gjorde att Dalen kunde utöka sin ledning.

Med två mål efter så fick Lindlöven upp energin och försökte få upp framåtspelet, med elva minuter spelade av perioden fick Dalen sin första utvisning och väl i powerplay började Lindlöven att få grepp på sina motståndare.

Skotten på mål blev allt fler och med fyra minuter kvar av perioden var hemmalaget nära sitt första mål efter ett öppet läge med enbart målvakten framför sig, även Lindlövens Anton Toolanen fick in ett hårt skott från vänsterkanten innan slutsignalen tog ton.
Med Dalens målvakt i vägen lyckades man däremot se till att ställningen höll sig på 0-2 inför den avslutande perioden.

Inför den sista perioden var det mycket att spela om för Lindlövens del och det visades, efter två perioder med spel i närheten av hemmalagets målgård blev rollerna ombytta inför den avslutande perioden där målskotten åter ökades i hemmalaget.

Ett högt tempo hölls i spelet där hemmalagets målvakt Jonathan Frykholm fick chansen att ta fina räddningar medan Lindlövens försvarsspel låg i takt med sina motståndares.

Fler tråkiga nyheter skulle komma för Lindlöven där en av säsongens stjärnspelare Emil Eriksson blev liggande på isen under ett nedsläpp och fick lämna isen med skador.

Dalen fick efter detta mindre målchanser men tog till vara på varje tillfälle, med halva perioden spelad kunde en av bortalagets spelare hitta igenom Lindlövens försvarsspel och var ensam mot Frykholm i mål, ledningen kunde dock inte utökas då det blev ett skott i stolpen.

Skotten på mål blev många mot slutet för Lindlöven men med Dalens tuffa försvar och målvakt kunde Lindlöven inte spela in något mål under matchen trots flera goda chanser, en time-out begärdes med två minuter kvar utan någon utdelning.

Resultat Lindlöven-HC Dalen
Slutresultat: 0-2 (0-1, 0-1, 0-0)
Publik: 50 personer

Målgörare: –

Läget i tabellen: Med den tunga förlusten så halkar Lindlöven tillbaka till tabellens 7:e plats med 7 inspelade poäng, Kumla innehar placeringen där bakom men har endast spelat in 3 poäng och är ännu inget hot för Lindlöven.
HC Dalen har spelat till sig 14 poäng och utökar sin ledning av tabellen till tvåan Skövde IK som har 13 poäng, ett lag som Lindlöven kommer att få möta redan på söndag.
Surahammar ligger ännu sist efter fem raka förluster.

Nästa hemmamatch: Onsdag 21:a oktober vs Surahammars IF i Lindehov med matchstart kl. 19.00
Biljetter finns att köpa via Lindlövens hemsida eller via Tickster, då enbart 50 personer får vistas på läktaren är det först till kvarn som gäller.

Publicerad 15 oktober 2020 klockan 22:58

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Mikael Tiderman och Pernilla Hjelt tog emot utmärkelsen via plattformen Teams.

Frövifors Pappersbruksmuseum utsett till Årets Arbetslivsmuseum

Frövifors Pappersbruksmuseum tilldelades under fredagen den ärofyllda utmräkelsen Årets Arbetslivsmuseum, och fick därmed ta emot en emaljskylt samt en prissumma om 25 000 kronor.
– Det betyder så mycket personligen att få vara med och utveckla vår verksamhet, och speciellt att få ett ekonomiskt tillskott under ett hårt pandemiår, berättade den märkbart rörda museichefen Mikael Tiderman.

9 april 2021 klockan 12:49 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons


Genrebild. Foto: Fredrik Norman

Kassörska bad tobakskund om legitimation – blev hotad

Polisen har upprättat en anmälan om olaga hot riktat mot en kvinna som arbetar i en livsmedelsaffär i centrala Lindesberg. Enligt polisuppgift skall kvinnan ha blivit hotad då hon bad om att få se legitimation av en yngre kille som ville handla tobaksvaror.

9 april 2021 klockan 10:21 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Minskning i antal fall men fortsatt allvarligt läge

Efter förra veckans rekordhöga notering av antalet bekräftade covidfall i kommunen, ser läget för tillf...

Ingen oro för extrem vårflod i dagsläget

Med våren kommer oro för vissa som bor i närheten av sjöar och vattendrag. En extrem vårflod med höga flöden ...

Påskpyntade rondeller utsattes för sabotage: ”Jättetråkigt”

De fyra påskkärringarna, som hade placerats i rondellen vid Lidl, överlevde inte p...

En personbil totalförstördes i en anlagd brand i Storå. Läsarbild.

Kastade molotovcocktail mot bil – polisen jagade bilbrännare i natt

Natten till tisdag jagade polisen en bilbrännare i Storå. Vittnen har berättat hur en ensam gärningsperson sågs kasta vad som liknade en så kallad molotovcocktail – en flaska med brännbar vätska – mot en parkerad bil. Bilen blev helt utbränd, uppger polisen.
– En svartklädd person sågs kasta en flaska med brännbar vätska mot bilen och sprang sedan från platsen i riktning mot ån, kommenterar Mats Öhman, presstalesperson vid polisen i region Bergslagen.

6 april 2021 klockan 10:58 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Glad Påsk!
LindeNytts redaktion önskar alla läsare och annonsörer en riktigt Glad Påsk! //Red.
3 april 2021 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

bildspel Påskäggsjakten är avslutad – här är vinnarna
Det var ett rekordstort deltagande i LindeNytts påskäggsjakt i år, vilket är otroligt roligt! Samtliga vinnare är utsedda och alla priser delades...
2 april 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Rekordnotering i antal covidfall: 128 på en vecka
Smittspridningen är uppe på en rekordhög nivå i Lindesbergs kommun, hela 128 bekräftade fall av covid-19 har rapporterats under de senaste 7 ...
2 april 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Foto: Hans Andersson

SPF-Seniorerna i norra länsdelen värnar om Lindesbergs lasarett

INSÄNDARE/DEBATT: Vårt lasarett har tidigare betraktats som ett akutsjukhus. Vi inom SPF-Seniorerna ser inte längre att vi kan kalla det för det, nu när kirurgi/ortopedi/urologi sedan oktober 2020 blivit nedlagt på sen kväll och nattetid. Trygghet är för oss äldre är mycket viktigt. Därför är vi som pensionärsorganisation bekymrade.

2 april 2021 klockan 08:54 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Den vinnande bilden i LindeNytts fototävling! Foto: Ylva Björk

bildspel Fototävlingen avgjord – bildkavalkad

Totalt 20 bidrag, alla med härliga och roliga tolkningar av temat vår/påsk, kom in till LindeNytts fototävling. Juryn har överlagt, röstat och överlagt igen, och en vinnare är nu utsedd.

1 april 2021 klockan 13:40 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Två kvinnor misshandlades – varav en grovt: ”Har använts ett tillhygge”

Tre personer greps på tisdagskvällen misstänkta för misshandel, ...

Annons


Arkivbild. Foto: Fredrik Norman

Sjätteklassare undervisas på distans på grund av ökad sjukfrånvaro hos personalen

De två sista dagarna innan påsklovet, 31 mars och 1 april, kommer eleverna i årskurs 6 på Brotorpsskolan Södra i Lindesberg att undervisas på distans. Detta beslut har fattats av Barn- och utbildningsnämndens ordförande med anledning av ökad sjukskrivning hos personalen.

31 mars 2021 klockan 08:48 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Smittskyddsläkaren rekommenderar munskydd i affärer och kollektivtrafiken

PRESSMEDDELANDE: Smittskyddsläkaren i Region Örebro län har beslutat att införa ...

Brandkåren ryckte ut och räddade nödställd katt

Nerikes Brandkår fick under måndagseftermiddagen rycka ut på ett något ovanligt larm i Guldsmedshyttan, d...

Påskkärringarna har landat i centrala Lindesberg: ”Kul grej”

Med mycket enkla medel har personalen på Samhällsbyggnad Bergslagens avdelning gata...

Vi vill ha kvar kirurgakuten på Lindesbergs lasarett nattetid!

INSÄNDARE: En söndagskväll för inte så länge sedan drabbades jag (Linda) av ett ...

Vackra Astrid utsedd till Årets Pelargon

Varje år utser branschorganisationen Blomsterfrämjandet Årets Pelargon, och i år går utmärkelsen till ...

Polisen inleder dialog med medborgarna för att kartlägga brottsligheten

Nu inleder polisen en digital medborgardialog i syfte att prioritera de brott som ...

Arkivbild. Foto: Camilla Lagerman

Beslut om partiell fjärrundervisning förlängs till mitten av april

Stadsskogsskolan i Lindesberg förlänger sin partiella fjärrundervisning, och även Storåskolan går över till den undervisningsformen från och med måndag. Det meddelade Lindesbergs kommun i ett pressmeddelande under fredagsmorgonen.

26 mars 2021 klockan 09:08 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Smittspridningen fortsatt kvar på en hög nivå
Folkhälsomyndigheten presenterade under torsdagseftermiddagen färska siffror över coronaläget i landet. Den höga smittspridningen i Lindesbergs ...
25 mars 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Meritor korttidspermitterar personalen under april månad
Med anledning av att Lindesbergsfabrikens största kund Volvo tvingas stänga sina fabriker för lastbilstillverkning 2-4 veckor under kvartal två ...
25 mars 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Dubbla nomineringar för Linde Volley
Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna till ”Säsongens utmä...
24 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-03-24

2021-03-24

2021-03-23

2021-03-23

2021-03-23

2021-03-23

2021-03-22

2021-03-22

2021-03-21

2021-03-19

2021-03-19

2021-03-19

2021-03-18

2021-03-18

Evenemangstips
Nyheter från Aftonbladet
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2021-04-11 15:16