Ett av Lindlövens målförsök där Anton Toolanen drog iväg ett skott i den andra perioden Foto: Timmy Lundegård

Ny förlust på hemmaisen

Med en ny spännande värvning i laget från SHL så var det ett förbättrat Lindlöven som hittades på hemmaisen under torsdagskvällen, tabellettan HC Dalen stod som motståndare och visade direkt kvalitet i sitt spel där smålänningarna kunde sno åt sig tre nya poäng.

Under onsdagen kom nyheten att Lindlöven har lyckats med en ny värvning inför den pågående säsongen i AllEttan, den meriterade backen Joakim Lilliehöök som mestadels synts till i de högsta serierna genom spel i AIK och Mora IK kommer att delta säsongen ut med Lindlöven och kommer med 20 SHL-matcher och 177 matcher i Allsvenskan bakom sig.

Nyförvärvet fanns med under torsdagens hemmamatch men trots detta behövdes mycket för att vinna då tabellettan HC Dalen gästade Lindehov.

Matchen inleddes inte till Lindlövens fördel, Dalen var starkast framåt och kunde redan efter 4 spelade minuter sätta press på hemmalaget genom att spela in ett mål från högerkanten efter att tagit sig förbi ett utspritt hemmaförsvar.

Perioden fortsatte med fördel till bortalaget där Lindlöven fick minimalt med lägen på målskott och med dubbla utvisningar för Lindlövens del under perioden så fick hemmalaget satsa mer på sitt försvarsspel.

Några ljusa stunder hittades för hemmalaget där hemmalagets Emil Eriksson fick ett fint läge för mål efter 12 spelade minuter men trots ett hårt skott träffades istället sargen, även i försvarsspelet hittades ett fint spel där Lindlövens inlånade spelare Niclas Eklöw tog emot pucken efter ett skott på mål från Dalen.

Den andra perioden fick liknande inledning som den första, bara efter första minuten kom ett lyckat snabbskott från motståndarlaget som tog sig igenom både försvarsspelare och målvakt vilket gjorde att Dalen kunde utöka sin ledning.

Med två mål efter så fick Lindlöven upp energin och försökte få upp framåtspelet, med elva minuter spelade av perioden fick Dalen sin första utvisning och väl i powerplay började Lindlöven att få grepp på sina motståndare.

Skotten på mål blev allt fler och med fyra minuter kvar av perioden var hemmalaget nära sitt första mål efter ett öppet läge med enbart målvakten framför sig, även Lindlövens Anton Toolanen fick in ett hårt skott från vänsterkanten innan slutsignalen tog ton.
Med Dalens målvakt i vägen lyckades man däremot se till att ställningen höll sig på 0-2 inför den avslutande perioden.

Inför den sista perioden var det mycket att spela om för Lindlövens del och det visades, efter två perioder med spel i närheten av hemmalagets målgård blev rollerna ombytta inför den avslutande perioden där målskotten åter ökades i hemmalaget.

Ett högt tempo hölls i spelet där hemmalagets målvakt Jonathan Frykholm fick chansen att ta fina räddningar medan Lindlövens försvarsspel låg i takt med sina motståndares.

Fler tråkiga nyheter skulle komma för Lindlöven där en av säsongens stjärnspelare Emil Eriksson blev liggande på isen under ett nedsläpp och fick lämna isen med skador.

Dalen fick efter detta mindre målchanser men tog till vara på varje tillfälle, med halva perioden spelad kunde en av bortalagets spelare hitta igenom Lindlövens försvarsspel och var ensam mot Frykholm i mål, ledningen kunde dock inte utökas då det blev ett skott i stolpen.

Skotten på mål blev många mot slutet för Lindlöven men med Dalens tuffa försvar och målvakt kunde Lindlöven inte spela in något mål under matchen trots flera goda chanser, en time-out begärdes med två minuter kvar utan någon utdelning.

Resultat Lindlöven-HC Dalen
Slutresultat: 0-2 (0-1, 0-1, 0-0)
Publik: 50 personer

Målgörare: –

Läget i tabellen: Med den tunga förlusten så halkar Lindlöven tillbaka till tabellens 7:e plats med 7 inspelade poäng, Kumla innehar placeringen där bakom men har endast spelat in 3 poäng och är ännu inget hot för Lindlöven.
HC Dalen har spelat till sig 14 poäng och utökar sin ledning av tabellen till tvåan Skövde IK som har 13 poäng, ett lag som Lindlöven kommer att få möta redan på söndag.
Surahammar ligger ännu sist efter fem raka förluster.

Nästa hemmamatch: Onsdag 21:a oktober vs Surahammars IF i Lindehov med matchstart kl. 19.00
Biljetter finns att köpa via Lindlövens hemsida eller via Tickster, då enbart 50 personer får vistas på läktaren är det först till kvarn som gäller.

Publicerad 15 oktober 2020 klockan 22:58

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Foto: Hasse Persson

bildspel Utklassning på hemmaisen

Efter två inspelade poäng under de tre senaste matcher, visade Lindlöven fin spelarform där man fullkomligt utklassade den obesegrade tabellettan Grums. Med tre fina perioder med bra fart och tufft spel kunde Lindlöven spela bort sina gäster, vilket gav hemmalaget sin första trepoängare i vårserien.

20 januari 2021 klockan 21:31 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons


Genrebild: Fredrik Norman

Populär Facebookgrupp vill få stopp på traktens stölder

En våg av stölder och inbrott i Storå- och Guldsmedshytteområdet under hösten fick Stefan Hagelin att agera. För fem månader sedan startade han Facebookgruppen ”Stoppa stölderna i Storå, Guldsmedshyttan, Lindesberg, Stråssa, Fanthyttan, Löa” och på kort tid har hela 700 personer anslutit sig till nätverket.

20 januari 2021 klockan 14:25 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Samtliga högstadieskolor inför partiell distansundervisning

UPPDATERAD. Efter årsskiftet öppnade utbildningsminister Anna Ekström upp för att även hö...

Befarade drunkning i Lindessjön: ”Såg en vak”

Sent på tisdagskvällen larmades räddningstjänst och polis om en befarad drunkning i Stora ...

Föreningens lösning när restriktionerna satte stopp: digitala träningspass

Efter ett tufft år med coronarestriktioner som gjorde gruppträningar i princip ...

Linde energis huvudkontor med den upplysta ackumulatortanken. Foto: Linde energi

Linde energi slog fjärrvärmerekord: ”Aldrig eldat så lite olja”

Sedan drygt 20 år tillbaka har det kommunägda bolaget samarbetat med BillerudKorsnäs i Frövi och tagit tillvara den spillvärme som industrin genererar. Under alla dessa år har man vid endast tre tillfällen nått över 90 procent i produktion av fjärrvärme på årsbasis. Nu konstateras ett fjärde år – som också noteras som ett rekordår.
– 2020 går till historien. Vi har aldrig haft så här stor andel spillvärme i vår produktionsmix och heller aldrig eldat så lite fossil olja, säger Fredrik Jansson, Affärsområdeschef Värme på Linde energi, i ett pressmeddelande på tisdagen.

19 januari 2021 klockan 08:45 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Lisa Östlund (tv) driver Frosths Konditori sedan slutet av 2018, men det är Monica Syrén som kommer möta gästerna på lasarettet. Foto: Camilla Lagerman

Frosths Konditori öppnar ytterligare ett café – på lasarettet

Sedan slutet av december har Lindesbergs lasarett stått utan ett café, sedan den tidigare entreprenören bestämde sig för att sluta vid årsskiftet. Under måndagsmorgonen slogs dock dörrarna upp igen, med några välkända ansikten bakom disken, då Frosths Konditori nu tagit över verksamheten.
– Det är jätteroligt, alla har varit väldigt positiva, berättar Lisa Östlund.

18 januari 2021 klockan 13:14 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Polis pepparsprayade misstänkt kvinna
När polisen konfronterade en kvinna, misstänkt för misshandel, blev situationen av sådan art att poliserna fick använda pepparspray för att få ...
18 januari 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Där satt den, Linde Volley!
Efter en dyster säsongshalva för Linde Volley utan poäng till tabellen så har Linde Volley hittat en stor spelarform. Under lördagseftermiddagen ...
16 januari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Förlust mot tabellsexan Karlskrona
Med lagets största målskyttar skadade så var det en tuff uppgift som väntade när Karlskrona gästade arenan under lördagen. Trots ny målvakt i ...
16 januari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivfoto Foto: Hasse Persson

Tung förlust för gästande Lindlöven

Lindlöven är tre matcher in i Vårserien och placerar sig redan farligt i tabellen. Seriens andra förlust kom under fredagen i ett bortamöte mot Eskilstuna Linden, laget som slutade som tabelljumbo när HockeyEttan tog sitt slut. En ny nollpoängare gör nu att Lindlöven tidigt halkar efter i jakten om kvalplatsen till Allsvenskan.

15 januari 2021 klockan 21:36 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: LIF Lindesberg

Målvakt från Aranäs till LIF Lindesberg

Med ett fortsatt skadat lag så fortsätter LIF Lindesberg att stärka upp i uppställningen. Simon Ongeri är det nya namnet som LIF har lånat in från Handbollsliga-laget HK Aranäs, en ung och talangfull målvakt som hoppas på utveckling med matcher i Allsvenskan medan Lindelaget hoppas på fina prestationer i kassen.

15 januari 2021 klockan 21:06 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Liten ökning av covidfall efter jul och nyår

Efter jul- och nyårshelgerna vänder nu kurvan svagt uppåt igen när det gäller antalet smittade av covid-19 i ...

En isbana till ungdomarna är på väg

Vad kan man tänkas göra en torsdagskväll i dryga tio minusgrader? Frågar man Lindlövens ungdomsledare Mattias Persson...

Polisen slog till mot stor cannabisodling

UPPDATERAD. Fem personer kommer att begäras häktade för grovt narkotikabrott. Detta sedan polisen tidigare i veckan ...

Annons


Sjuksköterskan Anne-li Adolfsson vaccinerar boende på Tallåsen i Lindesberg. Foto: Lindesbergs kommun

Alla särskilda boenden färdiga med vaccinationen i slutet av veckan

Vaccinationen mot covid-19 fortsätter enligt plan, och i slutet av veckan beräknar man att samtliga särskilda boenden i Örebro län ska ha fått sin första dos.
– Vaccineringen i kommunerna har gått mycket bra och alla kommuner gör ett otroligt arbete, säger Ingmar Ångman, områdeschef välfärd och folkhälsa, Region Örebro län.

14 januari 2021 klockan 08:09 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Tråkig årspremiär på hemmaisen

Malung stod som första motstånd i Lindehov under det nya året. Trots återkommande namn i laguppställningen fick ...

Flera fordon i olycka på R68: ”Mycket halt på platsen”

UPPDATERAD KL. 17.40. Strax före klockan 17 på onsdagen, larmades räddningstjänst, polis...

Nu är de populära skidspåren dragna igen

För traktens alla skidentusiaster blev den förra vintern en total katastrof då kallgrader och snö blev en ...

Yttrandefriheten hotad när nätjättarna tar ställning

DEBATT: Fri åsiktsbildning är grunden för en fungerande demokrati. I regeringsformen fastslås det i ...

Nerikes Brandkår ryckte ut på befarad industribrand

Vid halvfyratiden natten till onsdag, larmades brandkåren om en befarad brand vid BillerudKorsnäs i Frö...

Kortare raster och gymnastik utomhus ska minska risken för smitta i skolan

I förra veckan öppnade utbildningsminister Anna Ekström upp möjligheten till ...

Foto: Fredrik Norman

Laddar om för ny snösväng: ”Vi är förberedda”

Efter ett långt arbetspass blir det inte någon direkt vila att räkna med för alla som på måndagen kallades in för att röja snö. Enligt väderleksprognosen kommer en ny snösväng redan på onsdag och dessförinnan skall det halkbekämpas med grus – och plogvallar tryckas ihop för att skapa mer utrymme för såväl fordon som fotgängare.
– Ja, men vi är förberedda. Det är bara att köra, säger Jan Gustafsson, arbetsledare på Samhällsbyggnad Bergslagen, optimistiskt på tisdagsmorgonen.

12 januari 2021 klockan 07:59 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

En till sjukhus efter olycka på Lv 249
En person blev i natt avförd med ambulans till sjukhus efter en singelolycka på länsväg 249. Enligt polisen färdades två personer i bilen. - ...
12 januari 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Nya pandemilagen – så påverkas du
Igår, den 10 januari, trädde den nya pandemilagen i kraft, och med den en rad nya förhållningsregler. De nya föreskrifterna gäller bland annat ...
11 januari 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Mer snö på väg: SMHI klass 1-varnar
Under måndagen förväntas Lindesbergsområdet få omkring en decimeter snö, enligt prognos från SMHI som utfärdat en klass 1-varning med ...
11 januari 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-01-10

2021-01-09

2021-01-09

2021-01-08

2021-01-07

2021-01-07

2021-01-06

2021-01-05

2021-01-05

2021-01-05

2021-01-04

2021-01-04

2021-01-03

2021-01-01

Nyheter från Aftonbladet
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2021-01-21 02:50