Hur avslutar man säsongen på bästa sätt? Det vet Philip Gehrman. På söndagen kunde Linde-killen lyfte pokalen mot skyn och bli korad som vinnare av Svealandscupen. Rallycross-titeln innebär ett fint avslut på en mycket fin säsong.
När Philip Gehrman i fredags anlände till tävlingsområdet i Haninge gjorde han det i pole position. Inför Svealandscupens avslutande helg toppade han den totala sammanställningen.
Med en deltävling på lördagen och en på söndagen var det upplagt för en spännande finalhelg. Men Philip lät inga poäng gå till spillo, utan svarade för lördagens bästa tid och tog därmed en ny seger. Det gjorde att han kunde gå ut med en annan inställning på söndagen.
– Idag var man lite mera rädd om bilen. Man tänkte på att inte överladda eller skrota den, så det gick kanske lite saktare, förklarar Philip.
Förberedelserna inför helgen hade varit långtifrån optimala. När Philip vaknade på fredagen gjorde han det med 40 grader i feber. Tack vare febernedsättande tabletter lyckades han friskna till, samt fick hjälp av den välbekanta banan.
– Det här är en bana som jag trivs otroligt bra på. Den är skitkul att köra på och är snabb, teknisk och väldigt kuperad. Så det är en av mina favoritbanor i Sverige.
”Jätteskönt att kunna ta den här vinsten”
Men att det han varit sjuk och körde på säkerhet var inget som märktes av. Philip kunde trots det köra i mål som vinnare även på söndagen och därmed säkra förstaplatsen i Svealandscupen.
– Det känns riktigt gött att få avsluta säsongen på det här sättet! Det är verkligen jätteskönt att kunna ta den här vinsten.
Helgens tävlingar var nämligen säsongens allra sista för Philip. När han summerar sin säsong i rallycrossen kan han se tillbaka på ett sommarhalvår kantat av framgångar. Den kanske största av dessa var just i Svealandscupen, där det blev vinst i åtta av de nio deltävlingar han ställde upp i.
Som helhet har 2014 varit ett succéår för Philip. När tävlingsperioden nu tar slut innebär det mindre körning, men det kommer finnas mycket annat att syssla med för den unge föraren.
– Nu börjar egentligen arbetet på riktigt. Jag ska börja kolla på nästa år, vad som ska göras och vilka sponsorer som vill vara med. Det blir väl någon vecka ledig och sen kör man på igen.
Det blev hårda fighter om medaljerna, när judo-EM för personer med Downs syndrom arrangerades i Lindesberg Arena under lördagen. Amanda Orrbo lyckades bli den enda svenska deltagaren som knep en av de ädlare valörerna, när hon fick med sig ett EM-silver hem.
– Det känns jättebra, jag är väldigt nöjd med mina matcher, säger hon till LindeNytt.
För första gången någonsin hålls judo-EM för personer med Downs Syndrom i Sverige, närmare bestämt i Lindesberg. Sju nationer, med totalt 42 tävlande, gör upp om medaljerna i Lindesberg Arena under lördagen.
– Det är mycket jobb, men det ska bli skitkul att göra det här, säger Johan Orrbo från Frövi judo.
Under tisdagen bjöd Lindesbergs kommun in till pressträff, för att presentera Vision 2040. En framtidsvision som ska guida kommunen i beslutsfattande kring viktiga frågor. Huvudbudskapet lyder: ”Med ett jäklar anamma skapar vi det storslagna i det lilla”.
– Det här är en stor dag för Lindesbergs kommun, när vi presenterar Vision 2040, säger Daniel Fagerlund, näringslivsutvecklare.
Närmare 1000 personer besökte Lindesberg arena under helgen, där Frövi Judo stod värd för årets upplaga av Judofestivalen. Det var en bubblande stämning i den fullsatta arenan, där det pågick aktiviteter från morgon till kväll, innan man avslutade helgen med det mycket populära gladiatorspelet.
Inte en träningsoverall fanns i sikte när Lindeskolans Idrottscollege prisade sina framstående elever under årets Idrottsgala som gick av stapeln på onsdagskvällen. En gala där årets främsta prestationer bland eleverna på Idrottscollege utsågs, under mycket festliga och glammiga former. Det finaste priset, Årets Idrottare, tilldelades i år Frövi judos stora talang Ingrid Nilsson, som fick priset för tredje gången.
Travsäsongen på Fornaboda Travbana närmar sig med stormsteg. Under Annandag Påsk så smygstartar travbanan säsongen med en historisk ponnytravdag, där Fornaboda är först i landet med att arrangera varmblodslopp för ungdomar under en ponnytravdag. Startanmälan till loppet blev dessutom så pass stort att man valde att dela loppet i två.
– Det är givetvis jättepositivt, säger Claes Broberg.
Per Erikssons stiftelse har beslutat att tilldela Bergslagens IF i Lindesberg 417 200 kronor. Pengarna kommer att användas till läx- och språkhjälp, material, lovaktiviteter, trygghetsvärdar samt integrationsprojekt för föräldrar, uppger Jenny Ågren, VD för Adolf Lindgrens och Per Erikssons stiftelser i Örebro, i ett pressmeddelande.
Framtidens handbollsstjärnor visade upp sig i Lindesberg under helgen. Libo Cup blir bara större med varje år och bjuder på en häftig stämning i arenan som håller genom hela tre-dagarsturneringen. Sex A-finaler spelades där det blev en rejäl dramatik med straffavgörande och förlängningsspel som fick publiken att lyfta arenataket.
– Helgen har varit hur rolig som helst, säger Mattias Wallin från Ludvika HF.