Inför förra säsongen tog Oskar Jönsson Vikterlöf steget till Örebro Volleys tränarbänk. Nu flyttar den tidigare Linde-profilen vidare för nästa äventyr. Oskar är nämligen klar för ett heltidsjobb vid RIG Falköping.
– Jag har alltid tyckt att det har varit ett väldigt viktigt jobb och att det är en ära i att ha det. För det är ett väldigt viktigt arbete för svensk volleyboll. Att utveckla spelare som bygger upp Elitserien och som bygger upp landslaget, säger Oskar Jönsson Vikterlöf om sitt nya tränaruppdrag.
29-åringen är klar för en flytt till RIG Falköping. Där tar han plats som en av fyra tränare på volleybollgymnasiet, vilket innebär att han arbetar åt det svenska volleybollförbundet. Att uppdraget är på heltid var något som lockade Oskar att ansöka om tjänsten.
För en liten tid sedan fick han beskedet att han skulle erbjudas tjänsten. Oskar tvekade inte med att tacka ja. Flytten till RIG innebär en anrik miljö, där många av landets finaste spelare fostrats.
– RIG är inte en klubb på samma sätt som de andra klubbarna. Allt är uppbyggt kring att det är förbundet som sköter det. Det handlar om att man hjälper till med träning, uppföljning och att det blir som ett skoljobb, förklarar Oskar som nu lämnar ett år som Örebro Volleys huvudtränare bakom sig.
– Jag har lärt mig att det är väldigt mycket jobb som behöver göras och mycket bredvid det sportsliga. Det var jag förberedd på, men man blir ändå lite slagen av det. Men framförallt har jag fått väldigt mycket sportslig erfarenhet.
”Mer fokus på att hjälpa spelare framåt”
Efter att ha arbetat i Lindesberg Volley som assisterande tränare i flera år och i Örebro som huvudtränare har Oskar samlat på sig mycket kunskaper. Han har även arbetat kring herrlandslaget och har egna meriter från spel i Elitserien. Men att nu ta steget till RIG innebär att han får andra riktlinjer att gå efter.
– Det blir mer fokus på att man ska hjälpa spelare att gå framåt. Snarare än att man måste uppnå resultat, berättar Oskar och utvecklar sig.
– Att spela matcher och vinna matcher är en stor del i utvecklingen för spelarna. Men det är inte det som avgör om man får behålla jobbet. Det som gör att man får behålla det är att man utvecklar spelare och driver dem framåt.
Avtalet är till att börja med skrivet på ett år. Men Oskar vet att om han presterarar och hittar rätt på gymnasiet kan det bli en långvarig tjänst.
– De som trivts och som det har gått bra för har haft en tendens att stanna kvar länge. För det är ett bra jobb och något som man kan fästa sig vid.
Han kliver på sitt heltidsuppdrag vid RIG först i augusti. Fram till dess väntar en sommar av hårt jobb för att få ihop allting. Men allra först är han inställd på att få en roll vid maj månads kvalspel och hjälpa herrlandslaget mot EM.
Per Erikssons stiftelse har beslutat att tilldela Bergslagens IF i Lindesberg 417 200 kronor. Pengarna kommer att användas till läx- och språkhjälp, material, lovaktiviteter, trygghetsvärdar samt integrationsprojekt för föräldrar, uppger Jenny Ågren, VD för Adolf Lindgrens och Per Erikssons stiftelser i Örebro, i ett pressmeddelande.
Efter en rejäl hemmaseger i söndags så såg det ljust ut för Lindlöven som nu under onsdagen åkte till Boden för en avgörande match om en plats i slutspelets kvartsfinal. Onsdagens matchresultat blev däremot inte lika rolig för Lindlöven som den tidigare slutspelsmatchen. Istället blev det en tung förlust mot Boden som tar sig vidare till slutspelets kvartsfinal.
Efter två jämna matcher så blev det att Boden och Lindlöven tog hem varsin slutspelsmatch. 1-1 i matcher innebär att det blir slutspelsmöten i Lindehov under både lördagen och söndagen, där den aktuella kvartsfinalen kan få sitt avgörande på söndag. Seger under lördagen blir däremot viktig för båda lagen, där Lindlöven ger goda rapporter.
– Vi kommer med pigga och fräscha spelare med bra energi, säger Lennart Hermansson.
Drygt 160 personer samlades på Örebrotravets publikläktare under lördagskvällen för att prisa och hylla de största travprestationerna från Fornaboda och Örebro under 2024. Mamma och dotter Hell blev de stora prisplockarna av Fornabodas priser, vilket skapade en otrolig stolthet hos mamma Kerstin som har fått uppleva en fantastik säsong med sin dotter.
– Det är klart att man är en stolt mamma, säger Kerstin Hell.
Det blev en oväntat jämn match när tabelljumbon Skogås gästade Lindesberg i en extremt viktig match. För gästerna handlade allt om serieöverlevnad inför den kommande säsongen medan LIF Lindesberg behöver två poäng för att ännu ha chans att ta sig till slutspel. Hemmatruppen segrade och är nu enbart ett mål bakom tabelltvåan.
– Med två matcher kvar så vet vi vad som står på spel, säger Aron Kelecsényi.
Det är sedan tidigare klart att Lindlöven kommer att vara med i slutspelet till HockeyAllsvenskan. Med slutspelsträdets nya utseende så innebär det att Lindlöven kommer att ta den långa resan till Boden, för att inleda slutspelet första två matcher på bortaisen. Trots två tidigare förluster mot Boden under säsongen, så finns det förhoppningar att kunna skrälla.
– Det passar oss bra att vara lite underdogs, säger Lennart Hermansson.
Det blev underhållande på planen när tabellfemman, Lund, gästade Lindesberg Arena för säsongens sista hemmamatch i Elitseriens grundserie. Även om gästerna gav bort hela 19 poäng till Linde Volley genom matchen, enbart efter nätserver, så blev det ändå skåningarna som åkte hemåt med tre poäng efter ett kvalitetsspel från båda hållen när bollarna väl kom över nätet.
– Trots förlust så är jag ändå jätteglad över mitt lag, säger Nelly Dejeby.
Efter ett års uppehåll återupptar IFK Lindesberg nu sin populära gåfotboll för seniorer. Under hösten genomförde kommunen projektet Seniorkraft, som uppmuntrade äldre att prova på olika fysiska och sociala aktiviteter, där gåfotboll visade sig vara en stor succé. För att möta det stora intresset satsar nu IFK Lindesberg på en nystart.
– Deltagarna som var med under hösten tyckte att det var väldigt roligt, så vi har beslutat oss för att ge detta en ny chans, säger Pernilla Eriksson från IFK Lindesberg.