Lindlövens U10-lag tog i lördags hem tredjeplatsen i Arlacupen. På plats i Säter spelade laget sina första matcher på fullstor plan och gjorde en stor insats. Efter en sen kvittering och ett dramatiskt straffavgörande kunde laget vända hem med bronsmedaljer.
I lördags tog sig Lindlövens U10-lag uppåt i landet för medverka i Arlacupen. Cupen gick av stapeln i Säter och riktar in sig till pojkar födda 04-05. Allt som allt deltog sex lag fördelade i två grupper, där Lindlöven fick sällskap av Huge och Malung i sin grupp. Den andra bestod, förutom värdlaget Säter, av Köping och Bollnäs.
Cupen var den allra första för U10-laget, som dessutom hade en väldigt tuff grupp. Dessutom spelades cupen på helplan, något som var nytt för laget.
– Vi var ju jätteovana med det. Det var våran andra match på helplan med icing och offside. Men de klarade det jättebra med offside och vi gjorde det klart över förväntan, berättar lagledaren Sven-Erik Karlsson.
Efter att ha förlorat båda sina gruppspelsmatcher tog sig Lindlöven till kvartsfinal, där man slog ut Säter. I semifinalen förlorade man dock återigen mot Malung. Därmed fick man avsluta med en match om tredjeplats mot Bollnäs. Efter en heroisk kämpainsats pressade man in 4-4 och avgjorde sedan i straffläggningen, en seger som killarna var lyckliga över.
– Jadu det kan man lugnt säga. Vi låg under med 3-4 med någon minut kvar och plockade målvakten faktiskt. Så lyckades vi kvittera med bara sex sekunder kvar. Då blev det straffar där vi kunde vinna, så det blev en kanonavslutning på det hela.
I och med segern lade Lindlöven vantarna på tredjeplatsen i Arlacupen. Vinnare av hela cupen blev Malung.
När laget nu hittat hem till Lindesberg igen laddar man om för seriematcher. På lördag väntar match mot Örebro, följt av Kumla helgen därpå. Men först ska laget få njuta av helgens fina cupframgångar.
– Det var riktigt stort för dem att vinna det här, att få komma trea. Det var som att vinna hela cupen för dem, just med den avslutning det blev. De var nöjda men trötta när vi åkte hem. Det drog ut lite på tiden, vi var inte hemma förrän vid halv tolv, avslutar Sven-Erik.
Det blev hårda fighter om medaljerna, när judo-EM för personer med Downs syndrom arrangerades i Lindesberg Arena under lördagen. Amanda Orrbo lyckades bli den enda svenska deltagaren som knep en av de ädlare valörerna, när hon fick med sig ett EM-silver hem.
– Det känns jättebra, jag är väldigt nöjd med mina matcher, säger hon till LindeNytt.
För första gången någonsin hålls judo-EM för personer med Downs Syndrom i Sverige, närmare bestämt i Lindesberg. Sju nationer, med totalt 42 tävlande, gör upp om medaljerna i Lindesberg Arena under lördagen.
– Det är mycket jobb, men det ska bli skitkul att göra det här, säger Johan Orrbo från Frövi judo.
Under tisdagen bjöd Lindesbergs kommun in till pressträff, för att presentera Vision 2040. En framtidsvision som ska guida kommunen i beslutsfattande kring viktiga frågor. Huvudbudskapet lyder: ”Med ett jäklar anamma skapar vi det storslagna i det lilla”.
– Det här är en stor dag för Lindesbergs kommun, när vi presenterar Vision 2040, säger Daniel Fagerlund, näringslivsutvecklare.
Närmare 1000 personer besökte Lindesberg arena under helgen, där Frövi Judo stod värd för årets upplaga av Judofestivalen. Det var en bubblande stämning i den fullsatta arenan, där det pågick aktiviteter från morgon till kväll, innan man avslutade helgen med det mycket populära gladiatorspelet.
Inte en träningsoverall fanns i sikte när Lindeskolans Idrottscollege prisade sina framstående elever under årets Idrottsgala som gick av stapeln på onsdagskvällen. En gala där årets främsta prestationer bland eleverna på Idrottscollege utsågs, under mycket festliga och glammiga former. Det finaste priset, Årets Idrottare, tilldelades i år Frövi judos stora talang Ingrid Nilsson, som fick priset för tredje gången.
Travsäsongen på Fornaboda Travbana närmar sig med stormsteg. Under Annandag Påsk så smygstartar travbanan säsongen med en historisk ponnytravdag, där Fornaboda är först i landet med att arrangera varmblodslopp för ungdomar under en ponnytravdag. Startanmälan till loppet blev dessutom så pass stort att man valde att dela loppet i två.
– Det är givetvis jättepositivt, säger Claes Broberg.
Per Erikssons stiftelse har beslutat att tilldela Bergslagens IF i Lindesberg 417 200 kronor. Pengarna kommer att användas till läx- och språkhjälp, material, lovaktiviteter, trygghetsvärdar samt integrationsprojekt för föräldrar, uppger Jenny Ågren, VD för Adolf Lindgrens och Per Erikssons stiftelser i Örebro, i ett pressmeddelande.
Framtidens handbollsstjärnor visade upp sig i Lindesberg under helgen. Libo Cup blir bara större med varje år och bjuder på en häftig stämning i arenan som håller genom hela tre-dagarsturneringen. Sex A-finaler spelades där det blev en rejäl dramatik med straffavgörande och förlängningsspel som fick publiken att lyfta arenataket.
– Helgen har varit hur rolig som helst, säger Mattias Wallin från Ludvika HF.