Bild: Kollage på Francesco Zet med segerkrans från Svenskt Travderby och delar av Fornabodas publik från fjolårets STL Sommartrav. Foto: Martin Langels, ALN (t.v.) & Timmy Lundegård (t.h.)

Världsklass när Francesco Zet gästar Fornaboda Travbana

På onsdag kommer en av världens bästa hästar, Francesco Zet, att gästa Fornaboda Travbana. Med sina då 18 raka segrar, varav majoriteten av landets stora årgångslopp, så blev världsstjärnan Francesco en av de stora favoriterna till årets Elitlopp tidigare i maj. Nu har Bergslagens travälskare ett gyllene tillfälle att se den stora stjärnan live i Lindesberg – med fri entré!
– Det är ju jättestort för oss, säger Roland Berg.

En världsstjärna gästar Fornaboda till onsdagens stora travhöjdpunkt med STL Sommartrav. Den sexåriga hingsten Francesco Zet betraktas vara landets bästa travhäst och var efter 18 raka segrar favorit till årets Elitlopp tidigare i maj. Bland segrarna som ingick i segertåget fanns stora triumfer som seger i Kriteriet, Derbyt, Sprintermästaren, dubbla Breeders Crown, Margareta Wallenius-Klebergs Pokal och Norrbottens Stora Pris, detta bara för att nämna några.

Trots att det inte blev någon Elitloppsseger så blev det en fjärde plats på otroliga 1.08,7, där man senare fortsatte resan till Boden för att ta en ny titel i Norrbottens Stora Pris. På onsdag anländer stjärnan till Fornaboda för ett deltagande i Bergslagsloppet.

– Det är ju jättestort för oss att få ta emot en Elitloppshäst som dessutom är en av de bästa som vi har inom sporten. Jag antar att han behöver en genomkörare till det stora Åby World Grand Prix i augusti, vilket är både smickrande och ett bra kvitto för Fornaboda att kretsen väljer att göra den starten hos oss, säger Roland Berg som är ordförande för Lindes Travklubb.

Francesco Zet fick ett femte spår bakom startbilen på onsdag. Foto: ALN Pressbild.

Genom åren har många fina klasshästar gästat Fornaboda. Hästar som Järvsöfaks och Delicious U.S. har visat upp sig på travbanan utanför Lindesberg. På onsdag är det däremot första gången som Fornaboda gästas av en Elitloppsfavorit.

– Vi har haft bra hästar på Fornaboda genom åren men det är klart att Francesco är en av de bättre. Delicious U.S. seger i Bergslagsloppet 2015 var annars bland det häftigaste som jag sett på Fornaboda, så som hon dansade fram. Det är ju alltid en smaksak men det är klart att sett till kapaciteten så kan nog Francescos besök vara det bästa, säger Roland.

Som kronan på verket så kommer alla travälskare att ges möjligheten att se den stora travstjärnan live utan kostnad. Fribiljetter laddas ner från Tickster (följ länk).

Bergslagsloppet kommer med Francesco Zets deltagande att bli kvällens stora huvudlopp. Loppet går som lopp fem med preliminär starttid klockan 20.05. Första loppet körs redan klockan 18.30. Dagen bjuder på familjeaktiviteter och flera event för de vuxna.

Gällande väskor så får man inte ta med sig väskor med högre mått än 40x40x20 cm (höjd x bredd x djup).

Publicerad 1 juli 2024 klockan 11:47

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Jens Frank tillsammans med labradorvalpen Luna som är under utbildning. Foto: Camilla Lagerman

Jens utbildar sökhundar över hela världen: ”Vill höja nivån”

Jens Frank från Lindesberg utbildar varje år hundratals hundekipage världen över, där några av kunderna är den amerikanska polisen och det tyska försvaret. Tillsammans med Lotta Nilsdotter från Skinnskatteberg söker han också efter droger på skolor och arbetsplatser för att göra samhället säkrare. Samtidigt strävar han efter att höja nivån på tjänstehundsekipage, för att kunna behålla det viktiga förtroendet.
– Om vi kan bidra till att höja den allmänna nivån ett eller två hack är jag jättenöjd, kan vi dessutom göra det svårare att sälja och använda droger är det ännu bättre, säger Jens.

4 juli 2024 klockan 11:16 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons



När Francesco Zet gästade vinnarcirkeln på Fornaboda så var publiken snabba med att omringa rektangeln på publikplats där hästen får skritta av sig. Både kusken Örjan Kihlström och tränare Daniel Redén var nöjda med prestationen. Foto: Timmy Lundegård

Tapper publik när världsstjärnan showar

Vädret blev inte det bästa men publiken trotsade smådropparna och visade att de kom för Francesco. Världsstjärnan var på plats och levererade för sin publik som fick applådera in den snabba hingsten till seger i Bergslagsloppet. Med Francesco i vinnarcirkeln så blev avskrittningsområdet omringat av Bergslagens travfans som på väldigt nära håll fick se en elithäst i sitt esse.

3 juli 2024 klockan 23:52 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Krockade under omkörning – förare misstänkt för trafikbrott

Vid sextiden på onsdagsmorgonen inträffade en trafikolycka på Örebrovägen strax söder...

Fornaboda och STL Sommartrav är i stan

Med en dag kvar till Fornabodas stora tävlingsdag så tog sig travet in till Lindesberg. Under eftermiddagen hade ...

Trio misstänks för olaga intrång i träningsanläggning

Tre personer, en kvinna i 25-årsåldern och två män i 30- respektive 35-årsåldern, har delgivits ...

Carita Andersson/Reumatikerna, Christina Wendin/Strokeföreningen och Anita Norling/PRO. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Ilska och besvikelse när föreningarna tvingas lämna Linden: ”Bedrövligt”

I mitten av maj meddelade Tillväxtnämnden att man gick mot ett beräknat underskott om hela 4,1 miljoner kronor. Som ett led i att spara pengar valde man att avsluta hyreskontraktet för samlingsplatsen Linden, där flertalet föreningar idag huserar, bland annat PRO.
– Vi är besvikna, arga och frustrerade över att vi inte har någonstans att ta vägen och hur vi blir behandlade, säger PRO:s ordförande Anita Norling.

28 juni 2024 klockan 13:43 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Foto: Sami Rahkonen

FotoFredag: Midsommaräventyr på jakt efter Värmlands vita älgar

Då var midsommar över för denna gång. Nubbe och sill och allt som hör midsommaren till, men för egen del blev det att spendera midsommarhelgen i de värmländska skogarna – i jakten på vilda djur och fåglar. Speciellt de omtalade vita älgarna.

28 juni 2024 klockan 11:54 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Rusta etablerar sig i Lindesberg – öppnar hösten 2025
Varuhuset Rusta, med över 100 butiker spridda över landet, etablerar sig i Lindesberg. Butiken beräknas slå upp portarna under hösten 2025, och ...
27 juni 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Sveas bageri och konditori i konkurs – konkursförvaltaren söker lösning
I februari 2021 tog Sveas bageri och konditori över det anrika Wienerkonditoriet i Lindesberg. Drygt tre år senare har bolaget begärts i konkurs, ...
26 juni 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Varnar för lokalt extremt stor risk för skogsbrand
I stora delar av Mellansverige råder just nu stor eller mycket stor risk för skogsbränder. Lokalt kan risken vara extremt stor.
26 juni 2024 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Från vänster: Ingela Björkman, Daniel Flodström, Hampus Bergman, Remy Envik Claesson, Elsa Ehn, Myra Eknor, Bernice Mwisenza och Janis Lancereau. Foto: Camilla Lagerman

Möt årets drivna drömjobbare: ”En fantastisk möjlighet”

För trettonde sommaren i ordningen genomför Sparbanken Bergslagen sitt projekt Drömjobbet, där ett antal drivna ungdomar i åldern 17-22 år får chansen att utveckla sina affärsidéer och prova på att driva eget företag som sommarjobb. I år var antalet sökande rekordhögt och man har valt ut totalt sex blivande entreprenörer, möt dem här.
– Det är en fantastisk möjlighet vi har fått av banken, säger Daniel Flodström.

25 juni 2024 klockan 16:38 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

På lördag är det dags för 2024 års upplaga av traktorfesten Ullermuller. Arkivfoto: Ida Lindkvist

Dukat för traktorfest i Ullersäter

På lördag är det dags för sommarens höjdpunkt i Ullersäter mellan Fellingsbro och Frövi – familjefesten Ullermuller. Denna mullrande fest har sedan 2013 blivit en kär tradition i byn tack vare Ullersäters bygdegårdsförening och lockar inte bara lantbrukare, utan också många barnfamiljer som söker sig ut till landet för att delta i festligheterna.
– Om vädret är på vår sida tror jag att vi kommer få en trevlig dag med många besökare, säger Mullergeneralen Christofer Kärrdahl.

24 juni 2024 klockan 10:38 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

FotoFredag: Häng med ut bland kärlekskranka tuppar

Efter en kall och färglös vinter kommer en färg- och händelserik vår. Det är under våren min ...

Nytt hopp för Storå och Freja vårdcentral efter beslut i Regionfullmäktige

Hälso- och sjukvårdsnämnden avbryter arbetet med att genomföra fä...

Ny budget klubbad – men inte sänkta arvoden

Det blev en långdragen budgetdebatt i kommunfullmäktige under måndagen. Efter drygt fyra timmar var man ...

Hugo Öhman, digital specialist på Tormek hoppas på en succé för andra upplagan av Sharp Makers. Foto: Jennie Einarsson

bildspel Bland Harry Potter-kvastar och andra vassa konstverk

Efter fjolårets succé har slipmaskintillverkaren Tormek åter slagit upp portarna för att visa besökare vad man kan göra med en vass egg. 25 nya konstnärer installerar nu sina kreationer i Sharp Makers 2024 och variationen är stor även i år – allt från en flygande Harry Potter-kvast till handgjorda musikinstrument och en mekanisk val finns att beskåda.
– Vi vill inspirera folk och visa upp våra duktiga användare och vad de kan åstadkomma, så vi kör i år igen, säger Hugo Öhman, digital specialist på Tormek.

18 juni 2024 klockan 12:11 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

bildspel Hovsta tog de viktiga poängen under måndagen

Med förlust mot Skyllberg under torsdagen så fick IFK Lindesberg göra sig i ordning för det sista topplaget i ...

Här firas midsommar i Lindesbergs kommun

En dag fylld av tradition och glädje väntar runt hörnet. Små grodor, lekar och mycket annat skoj väntar när å...

bildspel Ågårdens raggarfest gjorde succéartad återkomst

Under lördagseftermiddagen bjöd äldreboendet Ågårdens personal in till rockabillyfest för de boende, n...

Karzan gjorde verklighet av sin dröm – nu är Mama Rosa öppet

Redan för 15 år sedan föddes drömmen hos Karzan Kader om att en dag öppna en ...

FF: FotoFredag: ”Drömräven”

Under alla mina år som naturfotograf har jag fått uppleva många fina stunder ute i naturen. Till vardags jobbar jag ...

Mycket tung förlust för IFK Lindesberg

Det är tungt hos IFK Lindesberg. Under torsdagskvällen kom den sjätte raka förlusten för den unga truppen som ännu...

Senaste hemmaförlusten blev den första på länge för IFK Lindesberg. Grabbarna visade däremot en fortsatt kämparvilja i ett hopplöst läge och kommer behöva göra en bra match på torsdag. Arkivfoto: Timmy Lundegård

Inför IFK-Skyllbergs IK: ”Vi ska göra ett hårt jobb”

IFK Lindesberg är på väg ut ur en mycket tung period i spelschemat. På kort tid har det skadedrabbade laget fått möta seriens bästa lag i tabellen, där förlusttrenden har stigit. Enbart två lag saknas innan Lindelaget får börja möta tabellens nedra regioner. På torsdag gästas Fritidsbyn av tabellfemman Skyllberg innan spelschemats tuffa period avslutas med möte mot tabellfyran.

12 juni 2024 klockan 19:19 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Rivstart för rallyduo i jakten på SM-guldet
Spänningen stiger efter att den fjärde deltävlingen i Svenska Mästerskapet i rally 2024 avgjordes i Tierp. I sin Mitsubishi Mirage var Kim Nydén ...
12 juni 2024 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

Amanda och Elin tog silver vid historiskt Kata-EM
Kata-EM i Sarajevo blev ett historiskt mästerskap, då den Europeiska Judo Unionen för första gången godkände adaptiv kata som en officiell klass...
11 juni 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Bowlingfantast från Kumla ny ägare när ”Pinnen” säljer
Efter två år som ägare av Kajsa & Pinnens Bowling och Restaurang i Lindesberg, har nu Lars-Åke ”Pinnen” Johansson sålt verksamheten. Ny ä...
11 juni 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2024-06-10

2024-06-10

2024-06-07

2024-06-07

2024-06-07

2024-06-07

2024-06-07

2024-06-06

2024-06-06

2024-06-06

2024-06-06

2024-06-06

2024-06-05

Evenemangstips
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2024-07-04 14:23