”Arenan är det bästa jag gjort”

Anders Larsson avgår som gruppledare för Centerpartiet i Lindesberg och kommer inte att ställa sig till förfogande att driva en oppositionspolitik i rollen som oppositionsråd. Detta kunde vi rapportera om sent igår kväll.-Min stora drivkraft är att få saker att hända, därför känner jag inte att det passar mig att driva en oppositionspolitik, säger Larsson.

Kommunalrådet Anders Larsson meddelade det egna partiet om sitt beslut i måndags kväll. Uppgifterna läckte kort efter ut till media men det var först sent på kvällen dagen efter som ryktet bekräftades av kommunalrådet själv. I en kommentar till LindeNytt förklarade han att det handlade om att han har andra planer för framtiden. Det dåliga valresultatet sägs inte vara den direkta orsaken till avhoppet och avståndstagandet, men det påskyndade det hela.
-Jag tror inte att det finns något som heter ”politisk karriär”, så även om jag hade fått fortsatt förtroende av folket, så skulle jag fatta beslutet innan nästa val istället. Man bör inte sitta längre än så på en sådan tung post, anser jag.
-Jag är ju i grunden en entreprenör och egenföretagare och har en del funderingar om vad jag vill göra innan jag går i pension, säger Anders Larsson.

Under mandatperioden har flera större investeringar gjorts och en rad viktiga beslut har tagits. Anders Larsson väljer att lyfta fram ett par saker som han känner sig stolt över att ha åstadkommit i sin roll.
-Den kanske allra viktigaste satsningen, är Lindesberg Arena. Förslaget var parkerat och inget hände förrän jag tog tag i ärendet. Idag ser vi hur viktig denna satsning är för kommunen, skolan, föreningslivet, kulturen och folket. Arenan skapar starka vibbar ute i länet, man talar om oss i Örebro för en gång skull och väljer dessutom att åka hit för att besöka Lindesberg Arena. När vi under kommande år dessutom kompletterar med en fysiktestanläggning har vi samma förutsättningar att etablera en idrottsprofil som ligger i nivå med Bosön, säger Anders Larsson.

En annan satsning han gillar att se sin signatur på, är den nya industrirakan. På samma sätt som Lindesberg Arena är viktig för idrottsprofilen, fyller rakan en liknande funktion.
-Motorsporten är jättestor i Lindesbergs kommun. Därför tycker jag att dragracesatsningen är viktig för oss, det tillför så mycket positivt och det är sådant vi behöver. Vi måste fokusera på att skapa en kommun där folk trivs att bo, ett samhälle med ett brett utbud och möjlighet att hålla på med det man gillar. Det är en styrka vi kan nå genom sådana här satsningar, säger han.

Två gissel i Larssons väg från 2006-2010, har varit Kristinavägen och turerna kring BMB. Även om det förstnämnda gav honom viss popularitet inför valet -06, har det blivit mycket smutskastning i slutskedet.
-Det blev i alla fall en förändring och det lyckades vi ju med trots att vi inte fick egen majoritet. Turerna kring BMB har varit svårare, men jag är vald av medborgarna och när jag får signaler om att något inte står rätt till måste jag ju agera. För mig är det ganska enkelt, man ser över det hela och går till botten med problemet. Det är ju politikernas uppgift, det finns inget som är för känsligt eller jobbigt att ta itu med. Det måste göras bara, konstaterar Larsson.

Ett par viktiga satsningar hänger i luften och riskerar att falla bort med anledning av Larssons avhopp. Han har bland annat lyft frågan om handeln i Lindesberg, att vi behöver rejäla satsningar för att få fart på den. Det handlar om fortsatt förnyelse av Lindesberg och satsningar på vården.
-Vi lyfte fram ett förslag inför valet om att göra en större satsning på Lindesbergs lasarett. Det har mottagits med intresse och jag förväntar mig en motion till Landstingsfullmäktige inom en rimlig framtid.
-Angående handeln: Handel föder handel, heter det ju. Kolla vad som hände när Lidl etablerade sig… Vi kan skapa mer tryck i centrum genom att skapa nya handelsmöjligheter. Här ligger det nära till hands att fundera om vi är redo att bygga ett köpcentrum med stora kedjor. Jag är övertygad om att det skulle få fart på övrig handel i centrum också, förklarar Larsson.
Handelsfrågan lyftes hösten 2009.
-En död stad lockar ingen, kommenterade han då.

Publicerad 27 oktober 2010 klockan 10:19

Fredrik Norman , 0581-61 71 71

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

En överlycklig Péter Ratkai med dagens första firre. Foto: Stefan Nordqvist

Många nappade på fritt ädelfiske: ”Vilken succé!”

Premiären för ädelfisket i Dalkarlshytteån blev välbesökt och uppskattat. Och visst nappade det också! För Péter Ratkai blev det dessutom dubbel lycka. Han landade den första regnbågen för dagen – som också var hans livs allra första regnbåge. Dubbel lycka blev det även för Solveig Börjel, som drog upp två fina bågar på fluga.

11 maj 2021 klockan 10:07 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Annons

22-åriga Simon Gorski, Fornabodas yngsta kusk, tog sin första kuskseger på Solvalla Arkivfoto: Timmy Lundegård

Simon tog första kusksegern på Solvalla

Fornabodas hemmajubel från lördagens säsongpremiär hade precis lagt sig när natten tog vid. Dagen därpå kom istället nya jubel efter att Fornabodas yngsta travkusk, 22-åriga Simon Gorski, kört hem sin första seger tillsammans med Skall Ha på Solvalla.
– Jag har väl sett om loppet minst fem gånger efteråt, säjer Simon.

10 maj 2021 klockan 14:44 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Dags för riskgrupperna att vaccineras – planeringen för fas fyra i full gång

Under vecka 19 vaccinerar Region Örebro län med 13 000 doser vaccin. Nu...

bildspel Ehlers visade stallform i premiären

Under lördagen gick startskottet, för Fornabodas nya travsäsong. Det blev stort hemmajubel hos Kopparbergstränaren Jimmi...

Fornaboda firar 70 år!

På lördag inleder Fornaboda sin nya säsong, där ”Sveriges grönaste travbana” firar ett stort jubileum. Ett helt nytt lopp med ...

Genrebild. Foto: Camilla Lagerman

Förlupen kula träffade bostad – två personer misstänkta

En bostad i Löa blev på torsdagskvällen träffad av en förlupen kula från ett jaktvapen. Polisen kunde under kvällen höra flera personer varav två nu misstänks för brott.

7 maj 2021 klockan 09:55 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Grafik och data från Region Örebro län.

Fortsatt hög smittspridning

Antalet bekräftade fall av covid-19 är fortsatt på en hög nivå i Lindesbergs kommun.

7 maj 2021 klockan 09:28 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Lokalt samarbete ger fritt ädelfiske i ån
Nu på lördag är det premiär för ädelfiske i Dalkarlshyttan. Detta har gjorts möjligt genom ett lokalt samarbete mellan en rad olika företag ...
6 maj 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Barndietistens råd ger mindre matkrångel
Det kan vara svårt att veta om barnen får i sig den mat och näring de behöver. Många föräldrar oroar sig. Ibland kan det vara krångel med ...
6 maj 2021 av Hans Andersson
Visa hela artikeln

bildspel Nyöppning för Café Oscar med ny jätteservering
Efter åtta månaders stängning öppnar nu Café Oscar igen, nu med en betydligt större kostym och framförallt längre öppettider, året runt nä...
5 maj 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Edvin, Victor, Maja, Alfred, Viktor, Nelly, Tage och Aylyne är årets Drömjobbare. Foto: Camilla Lagerman

10-årsjubileum för Drömjobbet – möt årets deltagare

För tionde sommaren i rad erbjuder Bergslagens Sparbank traktens unga entreprenörer ett riktigt drömjobb under sommarlovet. I sann jubileumsanda har man utsett extra många drömjobbare, åtta stycken för att vara exakt, som kommer få chansen att utveckla sitt entreprenörskap och prova livet som egna företagare.

5 maj 2021 klockan 08:29 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Dags att blicka fram emot ett roligt och fartfyllt sommarlov. Foto: Lindesbergs kommun

Statligt tillskott möjliggör ett aktivt sommarlov för barn och unga

Efter att förra årets statliga bidrag uteblev, kom regeringens vårbudget som en glad nyhet, då kommunen återigen får ekonomiskt stöd för att arrangera kostnadsfria lovaktiviteter för traktens barn och ungdomar. Totalt kan man nu erbjuda 12 läger samt 2 simskolor och anmälan öppnar redan imorgon, onsdag.

4 maj 2021 klockan 10:54 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Nu kan du få fatt i poeten Arne Johnsson digitalt

Under de digitala församlingsaftnar, som Linde bergslags församling bjuder in till den här pandemi-våren, ...

Linde Volley döms till stor skuld

Elitserieföreningen Linde Volley, står med ekonomiska problem. Den tidigare tränaren Sébastien Bougeâtre har, genom sitt ...

Annons

VD Cecilia Jeffner. Foto: Rolf Karlsson/Bildmakarna

Över en miljon kronor i Sparbanksbonus ska stötta den lokala handeln

Årets Sparbanksbonus från Bergslagens Sparbank skickas även i år ut redan nu på våren, vilket är ett initiativ för att stötta den lokala handeln i tuffa tider. Värdechecken gäller återigen ända fram till den 30 september, det betyder att personer som är sjuka eller tillhör en riskgrupp kan vänta med att handla tills de frisknat till, vaccinerat sig fullt ut eller tills smittorisken minskat.

3 maj 2021 klockan 09:52 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Man i 30-årsåldern död i trafikolycka

En allvarlig singelolycka inträffade tidigt på lördagsmorgonen i norra kommundelen. Polisen har nu bekräftat att ...

bildspel Kika in i Handelsträdgårdens nya café

Med knappt ett dygn kvar till invigningen av Lindesbergs Handelsträdgårds café råder det febril aktivitet för att f...

Lastbil rammade fällda bommar – och smet från platsen

Polisen söker nu föraren av en lastbil som på fredagsmorgonen sågs ramma bommarna vid en järnv...

Uppmaningen inför Valborg: Våga ta samtalet med era ungdomar!

Valborgsmässoafton står för dörren, och därmed även en av årets stora riskhelger för barn...

KD, M och L släpper inte greppet om Loppholmsbadet

PRESSMEDDELANDE: Frågan om badet på Loppholmarna i centrala Lindesberg har blivit en politisk prestigefrå...

68 procent av lärarna i kommunen är behöriga

Sju av tio lärare i Lindesbergs kommun är behöriga, det visar färska siffror från SCB. Sedan förra året ...

Arkivfoto: Fredrik Norman

Vuxen man misstänks för sexbrott mot tonårsflicka

Polisen har inlett en förundersökning gällande sexuellt ofredande mot en flicka i lägre tonåren. Den misstänkte uppges vara i 35-årsåldern.
– Det misstänkta brottet skall ha skett för ett par veckor sedan, men flickan har varit tyst om det av olika anledningar, bland annat då den misstänkte skall ha lovat att ge henne gåvor om hon inte berättar för någon om vad som hänt, berättar Gabriel Henning, presstalesperson vid polisen i region Bergslagen.

28 april 2021 klockan 10:25 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

BergslagsBurger säsongsöppnar med jättenyhet
För fjärde sommaren i rad slår BergslagsBurger upp luckorna till sin serveringsvagn, som även i år står placerad vid den mellersta infarten till...
27 april 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Valborgsmässofirandet inställt även i år
Inte heller i år kommer något Valborgsmässofirande att ske i Lindesberg. Detta meddelar Manskören Harmoni, som på uppdrag av Lindesbergs kommun ...
27 april 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Trafikstörningar att vänta när ny GC-väg byggs i Brodalen
En ny gång- och cykelväg skall byggas i Brodalsområdet, för att göra resan till och från den nya Lindbackaskolan säkrare för eleverna. Bygget ...
26 april 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-04-26

2021-04-23

2021-04-23

2021-04-22

2021-04-21

2021-04-21

2021-04-21

2021-04-21

2021-04-20

2021-04-20

2021-04-19

2021-04-19

2021-04-16

2021-04-16

Evenemangstips
Nyheter från Aftonbladet
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2021-05-12 04:35