”Arenan är det bästa jag gjort”

Anders Larsson avgår som gruppledare för Centerpartiet i Lindesberg och kommer inte att ställa sig till förfogande att driva en oppositionspolitik i rollen som oppositionsråd. Detta kunde vi rapportera om sent igår kväll.-Min stora drivkraft är att få saker att hända, därför känner jag inte att det passar mig att driva en oppositionspolitik, säger Larsson.

Kommunalrådet Anders Larsson meddelade det egna partiet om sitt beslut i måndags kväll. Uppgifterna läckte kort efter ut till media men det var först sent på kvällen dagen efter som ryktet bekräftades av kommunalrådet själv. I en kommentar till LindeNytt förklarade han att det handlade om att han har andra planer för framtiden. Det dåliga valresultatet sägs inte vara den direkta orsaken till avhoppet och avståndstagandet, men det påskyndade det hela.
-Jag tror inte att det finns något som heter ”politisk karriär”, så även om jag hade fått fortsatt förtroende av folket, så skulle jag fatta beslutet innan nästa val istället. Man bör inte sitta längre än så på en sådan tung post, anser jag.
-Jag är ju i grunden en entreprenör och egenföretagare och har en del funderingar om vad jag vill göra innan jag går i pension, säger Anders Larsson.

Under mandatperioden har flera större investeringar gjorts och en rad viktiga beslut har tagits. Anders Larsson väljer att lyfta fram ett par saker som han känner sig stolt över att ha åstadkommit i sin roll.
-Den kanske allra viktigaste satsningen, är Lindesberg Arena. Förslaget var parkerat och inget hände förrän jag tog tag i ärendet. Idag ser vi hur viktig denna satsning är för kommunen, skolan, föreningslivet, kulturen och folket. Arenan skapar starka vibbar ute i länet, man talar om oss i Örebro för en gång skull och väljer dessutom att åka hit för att besöka Lindesberg Arena. När vi under kommande år dessutom kompletterar med en fysiktestanläggning har vi samma förutsättningar att etablera en idrottsprofil som ligger i nivå med Bosön, säger Anders Larsson.

En annan satsning han gillar att se sin signatur på, är den nya industrirakan. På samma sätt som Lindesberg Arena är viktig för idrottsprofilen, fyller rakan en liknande funktion.
-Motorsporten är jättestor i Lindesbergs kommun. Därför tycker jag att dragracesatsningen är viktig för oss, det tillför så mycket positivt och det är sådant vi behöver. Vi måste fokusera på att skapa en kommun där folk trivs att bo, ett samhälle med ett brett utbud och möjlighet att hålla på med det man gillar. Det är en styrka vi kan nå genom sådana här satsningar, säger han.

Två gissel i Larssons väg från 2006-2010, har varit Kristinavägen och turerna kring BMB. Även om det förstnämnda gav honom viss popularitet inför valet -06, har det blivit mycket smutskastning i slutskedet.
-Det blev i alla fall en förändring och det lyckades vi ju med trots att vi inte fick egen majoritet. Turerna kring BMB har varit svårare, men jag är vald av medborgarna och när jag får signaler om att något inte står rätt till måste jag ju agera. För mig är det ganska enkelt, man ser över det hela och går till botten med problemet. Det är ju politikernas uppgift, det finns inget som är för känsligt eller jobbigt att ta itu med. Det måste göras bara, konstaterar Larsson.

Ett par viktiga satsningar hänger i luften och riskerar att falla bort med anledning av Larssons avhopp. Han har bland annat lyft frågan om handeln i Lindesberg, att vi behöver rejäla satsningar för att få fart på den. Det handlar om fortsatt förnyelse av Lindesberg och satsningar på vården.
-Vi lyfte fram ett förslag inför valet om att göra en större satsning på Lindesbergs lasarett. Det har mottagits med intresse och jag förväntar mig en motion till Landstingsfullmäktige inom en rimlig framtid.
-Angående handeln: Handel föder handel, heter det ju. Kolla vad som hände när Lidl etablerade sig… Vi kan skapa mer tryck i centrum genom att skapa nya handelsmöjligheter. Här ligger det nära till hands att fundera om vi är redo att bygga ett köpcentrum med stora kedjor. Jag är övertygad om att det skulle få fart på övrig handel i centrum också, förklarar Larsson.
Handelsfrågan lyftes hösten 2009.
-En död stad lockar ingen, kommenterade han då.

Publicerad 27 oktober 2010 klockan 10:19

Fredrik Norman , 0581-61 71 71

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Zila Conejeros enhetschef Arbetsmarknadsenheten. Foto: Camilla Lagerman

Snart dags för kommunens unga att söka sommarjobb

Nu är det snart dags för ungdomarna i Lindesbergs kommun att söka ferieplats för sommaren, och i år kan unga få pröva på att driva eget företag som feriejobb.
– Kanske har någon ungdom en idé som den vill pröva eller ett intresse av att få lära sig mer om hur det är att driva eget företag? säger Zila Conejeros, enhetschef på arbetsmarknadsenheten, Tillväxtförvaltningen, i ett pressmeddelande.

25 februari 2021 klockan 11:14 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons


Foto: Hasse Persson

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon

Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in bortalaget trots tre fina mål i den andra perioden. Matchen fick i slutändan avgöras i straffläggning, där tabelljumbon spelade in 1-2.

24 februari 2021 klockan 21:44 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Smittspridningen i länet ökar samtidigt som det råder brist på vaccin

Region Örebro län ser nu en svag ökning när det gäller smittspridningen av covid-...

Regionens genomgång av hanteringen av överblivna vaccindoser klar

Region Örebro län har i en genomgång granskat hur de överblivna doserna vid inledningen ...

Lastbil av vägen på R68: ”Krockat med ett träd”

UPPDATERAD. En lastbil har åkt av riksväg 68 och kört in i ett träd, enligt tidiga uppgifter ...

Per Nelzén instruerar Christina Orrbo och Ann Björklund bakom kassan. Foto: Camilla Lagerman

Historisk bokrea är igång

För det 34:e året i ordningen välkomnade bröderna Nelzén sina kunder till bokrean, som faktiskt blir den sista i brödernas regi. Med på plats fanns även de nya ägarna Christina Orrbo och Ann Björklund, som nu passar på att suga åt sig så mycket kunskap de kan innan det är dags att stå på egna ben.
– Vi övningskör för fullt, skrattar Ann bakom kassan.

23 februari 2021 klockan 13:38 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Arkivfoto: Fredrik Norman

Minskade öppettider på kommunens bibliotek

Från och med den 1 mars kommer biblioteken i Lindesbergs kommun att minska sina öppettider. Bakgrunden till åtgärden är minskade resurser till biblioteken som därför behövt minska personal. Detta meddelade Kulturenheten i ett pressmeddelande under måndagen.

23 februari 2021 klockan 09:29 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Tävlingen avslutad och två vinnare utsedda
Det var väldigt många som ville vara med och tävla om de signerade exemplaren av Anders Johnssons debutkokbok ”Härifrån. Råvaror, recept och ...
22 februari 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Nya siffror: Befolkningen ökar i Lindesberg
I dag, måndag, publicerar Statistiska Centralbyrån färska befolkningssiffror för 2020 för kommuner runt om i landet. Bilden är tydlig, och visar...
22 februari 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Inbrottstjuvar stal bil vid ishallen – dumpade fordonet i Frövi
Någon gång mellan fredag och lördag har inbrottstjuvar härjat vid ishallen Lindehov i Lindesberg. Enligt polisen skall man ha tagit sig in i den l...
22 februari 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Magnus Storm vald till ny ordförande efter Jonas Kleber. Foto: Centerpartiet

Det blåser nya vindar i Centerpartiet – Storm tar över efter Kleber

Centerpartiet i Lindesbergs starke man, Jonas Kleber, lämnar nu över klubban efter tio år som ordförande.

22 februari 2021 klockan 08:43 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Jubel från bänken Foto: Hasse Persson

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger

Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, LIF Lindesbergs uppskruvade spel. Hela 23 mål spelades in i den andra halvleken, där ett lättat LIF kunde räkna in två nya poäng.
– Det här var en riktig ”måstematch” som vi bara skulle vinna, säjer Asso Eliassi.

21 februari 2021 klockan 18:05 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lindlöven tog en poäng mot Kumla

Vårserien är en svajig historia för Lindlöven, som tidigare stod med fyra raka segrar. Efter sextio spelade minuter i sitt...

bildspel Förlust mot snabbspelande Engelholm

Grundspelets sista hemmamatch spelades mot vassa Engelholm under lördagen. Hemmalaget bjöd upp till kamp, men fick svårt ...

Partiell distansundervisning även efter sportlovet

Stadsskogsskolan i Lindesberg har vid ett flertal tillfällen under hösten och vintern fått övergå till ...

Annons


Foto: Fredrik Norman

Halkan så extrem att även halkbekämpande maskiner måste krypa fram

Regn och minusgrader har resulterat i att det råder blixthalka i vårt område. Halkbekämpning pågår sedan flera timmar tillbaka – men inte i den takt man hade hoppats på. Halkan är nämligen så svår att även maskinerna haft svårigheter att ta sig fram.
– Det är extremt, kommenterar Jan Gustafsson, som är arbetsledare för Samhällsbyggnads avdelning Park/Idrott.

19 februari 2021 klockan 10:03 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Färre nya coronafall i Lindesberg

Efter att ha legat på en platå under en period om 14 dagar, rapporteras nu allt färre nya coronasmittade personer i ...

Bibblan erbjuder digitalt sportlovsprogram

På måndag startar årets sportlov för kommunens barn och ungdomar, och precis som så mycket annat i pandemitider ...

Begränsade vaccinleveranser ger få tider att boka

I dagsläget har cirka 14 000 länsbor vaccinerats mot covid-19, men leveranserna av vaccin är fortfarande ...

Befarad ladugårdsbrand var kontrollerad eldning

UPPDATERAD. Strax före klockan 11 på torsdagsförmiddagen larmades Nerikes Brandkår ut till en befarad brand ...

Varnar för plötslig ishalka i samband med väderomslag

SMHI har på torsdagen utfärdat en klass 1-varning för plötslig ishalka. Varningen gäller för hela ...

Man anhållen misstänkt för misshandel

En man i 40-årsåldern greps på onsdagskvällen misstänkt för misshandel. Enligt polisen skall det röra sig om ett...

Årets Ekokock, Anders Johnsson, har tagit fram två helt nya röror till 37:an nyöppning. Foto: Camilla Lagerman

bildspel 37:an nyöppnar med nyheter från Årets Ekokock

Om allt går enligt plan öppnar 37:an på fredag, i sin nya och betydligt större kostym. Dessutom håller man som bäst på att ta fram helt nya röror till sina omåttligt populära baguetter, och till sin hjälp har man en av de ursprungliga upphovsmakarna till just rörorna, tillika Årets Ekokock, Anders Johnsson.
– Nu ska vi ta 37:an in i framtiden med lite nya smaker, och jag tror att det kommer bli riktigt bra, säger Anders med ett brett leende.

17 februari 2021 klockan 12:06 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Vintern ger Linde energi möjlighet att gräva ner kablar utan att störa fågellivet
PRESSMEDDELANDE: Linde energi inleder nu nästa etapp med att väder- och framtidssäkra elnätet kring Österhammar, strax öster om Blixterboda. ...
17 februari 2021 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Hyresförhandlingarna klara – så mycket höjs hyrorna med i år
PRESSMEDDELANDE: Efter beslut i Hyresmarknadskommittén är LIBO’s hyresnivå för 2021 klar. Hyrorna höjs med 1,7 % från och med den 1 januari ...
17 februari 2021 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

bildspel Kicki bytte Alicante mot Lindesberg och startade Bed & Breakfast
I mars 2016 sålde Kicki Seton sitt städföretag Kixon och flyttade med hela familjen till ett soligt Alicante i Spanien. Men efter fyra år på den ...
16 februari 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-16

2021-02-15

2021-02-15

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-11

2021-02-11

2021-02-11

2021-02-10

2021-02-10

Nyheter från Aftonbladet
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2021-02-25 13:19