”Arenan är det bästa jag gjort”

Anders Larsson avgår som gruppledare för Centerpartiet i Lindesberg och kommer inte att ställa sig till förfogande att driva en oppositionspolitik i rollen som oppositionsråd. Detta kunde vi rapportera om sent igår kväll.-Min stora drivkraft är att få saker att hända, därför känner jag inte att det passar mig att driva en oppositionspolitik, säger Larsson.

Kommunalrådet Anders Larsson meddelade det egna partiet om sitt beslut i måndags kväll. Uppgifterna läckte kort efter ut till media men det var först sent på kvällen dagen efter som ryktet bekräftades av kommunalrådet själv. I en kommentar till LindeNytt förklarade han att det handlade om att han har andra planer för framtiden. Det dåliga valresultatet sägs inte vara den direkta orsaken till avhoppet och avståndstagandet, men det påskyndade det hela.
-Jag tror inte att det finns något som heter ”politisk karriär”, så även om jag hade fått fortsatt förtroende av folket, så skulle jag fatta beslutet innan nästa val istället. Man bör inte sitta längre än så på en sådan tung post, anser jag.
-Jag är ju i grunden en entreprenör och egenföretagare och har en del funderingar om vad jag vill göra innan jag går i pension, säger Anders Larsson.

Under mandatperioden har flera större investeringar gjorts och en rad viktiga beslut har tagits. Anders Larsson väljer att lyfta fram ett par saker som han känner sig stolt över att ha åstadkommit i sin roll.
-Den kanske allra viktigaste satsningen, är Lindesberg Arena. Förslaget var parkerat och inget hände förrän jag tog tag i ärendet. Idag ser vi hur viktig denna satsning är för kommunen, skolan, föreningslivet, kulturen och folket. Arenan skapar starka vibbar ute i länet, man talar om oss i Örebro för en gång skull och väljer dessutom att åka hit för att besöka Lindesberg Arena. När vi under kommande år dessutom kompletterar med en fysiktestanläggning har vi samma förutsättningar att etablera en idrottsprofil som ligger i nivå med Bosön, säger Anders Larsson.

En annan satsning han gillar att se sin signatur på, är den nya industrirakan. På samma sätt som Lindesberg Arena är viktig för idrottsprofilen, fyller rakan en liknande funktion.
-Motorsporten är jättestor i Lindesbergs kommun. Därför tycker jag att dragracesatsningen är viktig för oss, det tillför så mycket positivt och det är sådant vi behöver. Vi måste fokusera på att skapa en kommun där folk trivs att bo, ett samhälle med ett brett utbud och möjlighet att hålla på med det man gillar. Det är en styrka vi kan nå genom sådana här satsningar, säger han.

Två gissel i Larssons väg från 2006-2010, har varit Kristinavägen och turerna kring BMB. Även om det förstnämnda gav honom viss popularitet inför valet -06, har det blivit mycket smutskastning i slutskedet.
-Det blev i alla fall en förändring och det lyckades vi ju med trots att vi inte fick egen majoritet. Turerna kring BMB har varit svårare, men jag är vald av medborgarna och när jag får signaler om att något inte står rätt till måste jag ju agera. För mig är det ganska enkelt, man ser över det hela och går till botten med problemet. Det är ju politikernas uppgift, det finns inget som är för känsligt eller jobbigt att ta itu med. Det måste göras bara, konstaterar Larsson.

Ett par viktiga satsningar hänger i luften och riskerar att falla bort med anledning av Larssons avhopp. Han har bland annat lyft frågan om handeln i Lindesberg, att vi behöver rejäla satsningar för att få fart på den. Det handlar om fortsatt förnyelse av Lindesberg och satsningar på vården.
-Vi lyfte fram ett förslag inför valet om att göra en större satsning på Lindesbergs lasarett. Det har mottagits med intresse och jag förväntar mig en motion till Landstingsfullmäktige inom en rimlig framtid.
-Angående handeln: Handel föder handel, heter det ju. Kolla vad som hände när Lidl etablerade sig… Vi kan skapa mer tryck i centrum genom att skapa nya handelsmöjligheter. Här ligger det nära till hands att fundera om vi är redo att bygga ett köpcentrum med stora kedjor. Jag är övertygad om att det skulle få fart på övrig handel i centrum också, förklarar Larsson.
Handelsfrågan lyftes hösten 2009.
-En död stad lockar ingen, kommenterade han då.

Publicerad 27 oktober 2010 klockan 10:19

Fredrik Norman , 0581-61 71 71

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Kommunstyrelsens ordförande, Bengt Storbacka. Foto: Camilla Lagerman

Kommunen backar om avgiftshöjning av matlådor

I slutet av november förra året lade socialnämnden fram ett förslag som skulle innebära att matlådor levererade av hemtjänsten skulle komma att bli betydligt dyrare än i dagsläget. Förslaget möttes av skarp kritik och under tisdagen meddelade kommunstyrelsens ordförande Bengt Storbacka (S) att man backar från förslaget.
– Det var så vi ville göra egentligen, men det blev fel med hemkörningsavgiften, säger Bengt Storbacka.

25 januari 2022 klockan 13:36 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

AnnonsGenrebild. Foto: Fredrik Norman

Arg kund återvände med förstärkning och hotade personalen

En man i 50-årsåldern har gjort sig misstänkt för olaga hot. Detta sedan vederbörande inför vittnen hotat personalen vid en bilfirma i Lindesbergs kommun.
– Mannen hade köpt en bil där en dag tidigare. När han kom tillbaka och begärde att köpet skulle hävas, hade han flera personer med sig och stämningen blev så otäck att polisen larmades till platsen, uppger Stefan Wickberg, presstalesperson vid polisen i region Bergslagen.

24 januari 2022 klockan 10:33 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Januariros och septembertips

INSÄNDARE: Den 8 januari blev jag, 77 år, troligen smittad med Covid-19. Tisdagen 11 januari fick jag feber och ringde 1177 för ...

Nya rekommendationer för testning och karantän

Den kraftigt ökade smittspridningen av covid-19 har fått Folkhälsomyndigheten att justera sina riktlinjer fö...

Rigoletto: Musik utan gränser – bara att njuta och nynna med!

Det BLIR live-sänd opera på bio i Lindesberg även 2022 trots allt. Året inleds med en av...

Solhagen i Torphyttan. Foto: Linde energi

Satsa på lokal energiförsörjning för att möta framtida utmaningar

INSÄNDARE/DEBATT: Att det råder elbrist i Sverige är en myt. I norra Sverige produceras ett överskott på el, medan förbrukningen är större i söder. Vad som kan uppstå är effektbrist, vilket innebär att produktionen inte möter efterfrågan vid ett visst tillfälle eller under en kortare tidsperiod. Då behöver vi importera el. När, var och hur elen produceras och konsumeras kommer att påverka elpriset i framtiden.

19 januari 2022 klockan 11:16 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Foto: Fredrik Norman

Regeringens lösning: el-bidrag för att betala skyhöga skatter

INSÄNDARE/DEBATT: Människor runt om i landet tvingas nu leva med konsekvenserna av regeringens energipolitik. 400% ökning av elpriset jämfört med december 2020 är ett faktum. Det är inte bara elpriset som rusat i höjden, även drivmedelspriserna har skenat. Efter årsskiftet nådde dieselpriset över 20 kr per liter, (näst) högst i världen. Nu försöker regeringen rädda ansiktet genom att betala ut el-bidrag till en tredjedel av Sveriges hushåll, bara för att vanligt folk ska kunna betala samma regeringens skyhöga skatter. Socialism i ett nötskal.

18 januari 2022 klockan 11:26 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Röklukt i livsmedelsbutik undersöktes av brandkåren
Strax före klockan sju på tisdagsmorgonen, larmades Nerikes Brandkår ut till en livsmedelsbutik i centrala Lindesberg. - Inringaren upplevde rö...
18 januari 2022 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

434 nya fall i kommunen – på en vecka
Antalet bekräftade fall av covid-19 i Lindesbergs kommun fortsätter att öka i rekordfart. Enligt färska siffror från Region Örebro län ...
17 januari 2022 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Bankhus utsatt för skadegörelse: ”Flera rutor har skadats”
På måndagsmorgonen larmades polisen till Kungsgatan i centrala Lindesberg, sedan någon eller några med ett tillhygge hade gett sig på fastigheten...
17 januari 2022 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Arkivbild. Foto: Hasse Persson

Söndagens volleyboll är framflyttad

Ännu en volleybollmatch inom Elitserien flyttas. I början av året var det hemmaderbyt mot Örebro som flyttades på grund av spelare som testat sig positivt mot covid-19 och även nu på söndag, när Hylte Halmstad planerades att gästa Lindesberg, så ställer nya positiva coronatest till det.

15 januari 2022 klockan 22:04 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Johan Pettersson säkrar första målet för WSK under fredagskvällen. Foto: Timmy Lundegård

Publikfri hemmamatch slutade med förlust

Dörrarna var låsta när fredagens match mot Per-Ols skulle spelas, istället fick man följa matchen på Facebook. Efter ett beslut från WSK Lindesbergs styrelse, vill man testa att spela ett fåtal hemmamatcher utan publik i ett försök att minska Coronasmittan.
– Vi känner som förening att vi måste vara med och stävja det här med Corona som är i samhället, säger Magnus Lissmats.

14 januari 2022 klockan 23:11 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nattöppen akutmottagning från den 17 januari

Från och med måndag den 17 januari kan invånare återigen vända sig till akutmottagningen på Lindesbergs ...

Extremt halt: ”Det är tufft, men vi kämpar på!”

På många platser i kommunen råder just nu mycket svår halka till följd av väderomslaget frå...

Trafikolycka i Frövi – lastbil och personbil kolliderade

En lastbil och personbil var inblandade i en trafikolycka på torsdagsmorgonen i centrala Frövi...

AnnonsKlas Pettersson startade sin egen bergtäkt i Fröddesboda strax utanför Lindesberg. Foto: Camilla Lagerman

Klas startade sin egen bergtäkt: ”Drömmen är att kunna arbeta heltid med det här”

När Klas Pettersson tog över gården i Fröddesboda efter sin far började han fundera på vad han skulle kunna använda all mark till. En stor del av de många hektaren bestod nämligen av ungskog, men det fanns även en stor mängd berg. 2015 skickade han in sin ansökan om att få starta upp en bergtäkt och under våren 2020 fick han besked att det var beviljat. Sedan dess har han arbetat hårt med att anlägga en väg in till grustäkten, och strax innan jul krossade han sina första ton grus.

12 januari 2022 klockan 16:00 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Ny toppnotering i coronafall ger längre väntetid på provsvar

Den senaste tidens kraftiga ökning av antalet coronafall i länet har återigen gett regionens ...

Nya restriktioner från och med onsdag 12 januari

Antalet bekräftade fall av covid-19 har ökat kraftigt i hela landet efter jul- och nyårshelgerna, och Ö...

Hur kan vi värna demokratin? Svar: Genom att utbilda och informera barn och unga

INSÄNDARE/DEBATT: ”Ungdomen är vår framtid”, ”Det är de unga som ska ...

Brandkåren larmades om rökutveckling i industrilokal

Strax före klockan åtta på måndagsmorgonen, larmades Nerikes Brandkår ut till en industribrand i ...

Kraftigt ökad smittspridning – omikron dominant

Under vecka 52 ökade smittspridningen av covid-19 i Örebro län kraftigt, då cirka 1 860 nya fall ...

Volleybollderby flyttas efter coronasmitta

Onsdagens elitseriemöte i volleyboll mellan Lindesberg och Örebro ställs in med kort varsel efter att en av ...

Genrebild. Foto: Ida Lindkvist

Brandkåren ryckte ut till häst i nöd: ”Föll omkull på isen”

På tisdagsförmiddagen larmades Nerikes Brandkår om en häst som hade fallit omkull på isen och inte kunde ta sig upp igen.
– Man skall försöka lägga en filt eller liknande under hästen och sedan dra den till barmark igen, uppger larmoperatör vid SOS Alarm.

4 januari 2022 klockan 12:06 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Fyra personer misshandlades i stort slagsmål
På nyårsnatten larmades polisen om ett pågående slagsmål i Vedevåg. Enligt uppgift skall mellan 10-15 personer ha varit inblandade. - Vi ...
3 januari 2022 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

SMHI varnar för plötslig ishalka
Regn följt av uppklarnande väder och fallande temperaturer. Så ser prognosen ut, som SMHI nu flaggar gul varning för gällande plötslig ishalka.
3 januari 2022 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Gott Nytt År!
Med bara några timmar kvar av året, passar redaktionen på att tacka er alla för i år och samtidigt önska er ett Gott Nytt 2022!
31 december 2021 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-12-29

2021-12-29

2021-12-28

2021-12-27

2021-12-26

2021-12-24

2021-12-23

2021-12-22

2021-12-21

2021-12-21

2021-12-20

2021-12-20

2021-12-20

2021-12-19

Nyheter från Aftonbladet
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2022-01-25 18:32