”Arenan är det bästa jag gjort”

Anders Larsson avgår som gruppledare för Centerpartiet i Lindesberg och kommer inte att ställa sig till förfogande att driva en oppositionspolitik i rollen som oppositionsråd. Detta kunde vi rapportera om sent igår kväll.-Min stora drivkraft är att få saker att hända, därför känner jag inte att det passar mig att driva en oppositionspolitik, säger Larsson.

Kommunalrådet Anders Larsson meddelade det egna partiet om sitt beslut i måndags kväll. Uppgifterna läckte kort efter ut till media men det var först sent på kvällen dagen efter som ryktet bekräftades av kommunalrådet själv. I en kommentar till LindeNytt förklarade han att det handlade om att han har andra planer för framtiden. Det dåliga valresultatet sägs inte vara den direkta orsaken till avhoppet och avståndstagandet, men det påskyndade det hela.
-Jag tror inte att det finns något som heter ”politisk karriär”, så även om jag hade fått fortsatt förtroende av folket, så skulle jag fatta beslutet innan nästa val istället. Man bör inte sitta längre än så på en sådan tung post, anser jag.
-Jag är ju i grunden en entreprenör och egenföretagare och har en del funderingar om vad jag vill göra innan jag går i pension, säger Anders Larsson.

Under mandatperioden har flera större investeringar gjorts och en rad viktiga beslut har tagits. Anders Larsson väljer att lyfta fram ett par saker som han känner sig stolt över att ha åstadkommit i sin roll.
-Den kanske allra viktigaste satsningen, är Lindesberg Arena. Förslaget var parkerat och inget hände förrän jag tog tag i ärendet. Idag ser vi hur viktig denna satsning är för kommunen, skolan, föreningslivet, kulturen och folket. Arenan skapar starka vibbar ute i länet, man talar om oss i Örebro för en gång skull och väljer dessutom att åka hit för att besöka Lindesberg Arena. När vi under kommande år dessutom kompletterar med en fysiktestanläggning har vi samma förutsättningar att etablera en idrottsprofil som ligger i nivå med Bosön, säger Anders Larsson.

En annan satsning han gillar att se sin signatur på, är den nya industrirakan. På samma sätt som Lindesberg Arena är viktig för idrottsprofilen, fyller rakan en liknande funktion.
-Motorsporten är jättestor i Lindesbergs kommun. Därför tycker jag att dragracesatsningen är viktig för oss, det tillför så mycket positivt och det är sådant vi behöver. Vi måste fokusera på att skapa en kommun där folk trivs att bo, ett samhälle med ett brett utbud och möjlighet att hålla på med det man gillar. Det är en styrka vi kan nå genom sådana här satsningar, säger han.

Två gissel i Larssons väg från 2006-2010, har varit Kristinavägen och turerna kring BMB. Även om det förstnämnda gav honom viss popularitet inför valet -06, har det blivit mycket smutskastning i slutskedet.
-Det blev i alla fall en förändring och det lyckades vi ju med trots att vi inte fick egen majoritet. Turerna kring BMB har varit svårare, men jag är vald av medborgarna och när jag får signaler om att något inte står rätt till måste jag ju agera. För mig är det ganska enkelt, man ser över det hela och går till botten med problemet. Det är ju politikernas uppgift, det finns inget som är för känsligt eller jobbigt att ta itu med. Det måste göras bara, konstaterar Larsson.

Ett par viktiga satsningar hänger i luften och riskerar att falla bort med anledning av Larssons avhopp. Han har bland annat lyft frågan om handeln i Lindesberg, att vi behöver rejäla satsningar för att få fart på den. Det handlar om fortsatt förnyelse av Lindesberg och satsningar på vården.
-Vi lyfte fram ett förslag inför valet om att göra en större satsning på Lindesbergs lasarett. Det har mottagits med intresse och jag förväntar mig en motion till Landstingsfullmäktige inom en rimlig framtid.
-Angående handeln: Handel föder handel, heter det ju. Kolla vad som hände när Lidl etablerade sig… Vi kan skapa mer tryck i centrum genom att skapa nya handelsmöjligheter. Här ligger det nära till hands att fundera om vi är redo att bygga ett köpcentrum med stora kedjor. Jag är övertygad om att det skulle få fart på övrig handel i centrum också, förklarar Larsson.
Handelsfrågan lyftes hösten 2009.
-En död stad lockar ingen, kommenterade han då.

Publicerad 27 oktober 2010 klockan 10:19

Fredrik Norman , 0581-61 71 71

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Majoriteten som föll. Arkivfoto: Camilla Lagerman

Klockars efter beskedet från LPO: ”Deras fria vilja”

Det politiska styret i Lindesberg är inte längre i majoritet efter att LPO lämnade beskedet under torsdagen att man lämnar samarbetet.
– Jag har inte pratat med dem personligen än, Anders ringde när jag var upptagen så jag skickade ett meddelande att jag skulle ringa upp. Då fick jag ett sms där han förklarade att de tänker kliva av, säger Tomas Klockars (M).

16 maj 2024 klockan 17:41 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons

Kalle Söderlund och Anders Persson, LPo, lämnar nu majoriteten. Foto: Camilla Lagerman

LPO avslutar samarbetet med majoriteten – blir vågmästare

Efter knappt 17 månader vid makten har det nya majoritetsstyret i Lindesbergs kommun gått i kras. Under torsdagseftermiddagen meddelade LPO att man avslutar samarbetet med de övriga partierna, och intar istället en vågmästarroll.
– Vi i partiet har sedan en tid tillbaka haft diskussioner angående en fortsättning i majoriteten, och efter diverse överläggningar har vi kommit fram till att vi kliver av, berättar Anders Persson, LPO.

16 maj 2024 klockan 16:57 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Sommarkänsla när Kullgatan dukade upp för Vårmarknad

För andra året i rad hölls Vårmarknaden på Kullgatan 1 under onsdagen - ett efterlängtat evenemang...

bildspel Glammigt och känslosamt när årets idrottsprestationer prisades på Lindeskolan

Judodräkter, hockeyskydd och fotbollsskor fick ge plats åt stiliga kostymer ...

JUST NU: 10-tal lösa småhundar har observerats i trakterna av Grönbo

Under två dagars tid har en boende i trakterna av Grönbo i Lindesbergs kommun ...

Anders Persson, (LPo), Tom Persson, (SD) Ordförande Tillväxtnämnden, Conny Ärlerud (M) 1:e vice ordförande. Foto: Jennie Einarsson

Ekonomiskt mörker tvingar till besparingar: ”Dystra besked”

Under en pressträff på tisdagseftermiddagen meddelade Tillväxtnämnden att man tagit nya beslut för en budget i balans. Med ett beräknat underskott i nämnden på hela 4,1 miljoner har man tvingats ta till tuffa besparingsåtgärder.
– En sådan här pressträff hade jag hoppats att man skulle slippa att kalla till, men så är läget, inledde Tom Persson, (SD), ordförande Tillväxtnämnden.

14 maj 2024 klockan 17:21 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Arkivbild. Foto: Camilla Lagerman

Nya sparförslaget: Avveckla förskolor

Barn- och utbildningsnämndens arbete med att nå en budget i balans fortsätter, och under måndagens sammanträde kom majoriteten med en rad nya sparförslag för utredning. Bland annat föreslår man att flera verksamheter inom förskolan ska avvecklas, som exempelvis Kungsfågeln, Kristallen och Nattviolen. Detta samtidigt som den nya förskolan Paletten byggs i Lindesberg, som beräknas ge en ökad hyresökning med 6 miljoner kronor.

14 maj 2024 klockan 09:58 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Vänskap över gränserna under helgens judoevenemang
Under den gångna helgen genomfördes årets upplaga av Swedish A-judo Open i Lindesberg Arena. Ett uppskattat evenemang, som lockade ett 80-tal ...
14 maj 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

bildspel 40 år senare – Bilsport följer upp klassiskt reportage i Lindesberg
Det har gått fyrtio år sedan tidningen Bilsport besökte Lindesberg för att göra ett Gatbilsreportage. Detta blev inte bara en hyllad skildring av...
13 maj 2024 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

bildspel Bildspecial: 149 ögonblick från cruisingen
Gatorna i centrala Lindesberg fylldes under lördagen av ljuv motorsång, glädje och gemenskap när årets Vårmönstring övergick till den ...
12 maj 2024 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

Helena och Christer Lassis från Smedjebacken visade upp sin Dodge Coronet R/T från 1968. Foto: Jennie Einarsson

bildspel Bildspecial: Vårmönstring 2024

Under en strålande sol samlades mängder med människor vid årets Vårmönstring. På Lindeskolans grönområde syntes blankpolerade bilar och motorcyklar så långt ögat kunde nå – och stämningen var minst sagt på topp. LindeNytt var på plats och fångade flera härliga ögonblick från utställningen som vi delar med oss av i bildspelet ovan.

11 maj 2024 klockan 17:18 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Genrebild. Foto: Fredrik Norman

Tågtrafiken stoppad på grund av brand

Just nu (kl. 12.22) är tågtrafiken stoppad i Frövi med anledning av en gräsbrand som härjar längs spåret.

11 maj 2024 klockan 12:26 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Skogsbrand var gräsbrand

UPPDATERAT KL. 12.19. Som tidigare rapporterat, har Nerikes Brandkår larmats ut till ett område i Östra Löa under lördagsfö...

Festhelg stundar – polisen skickar upp drönare över Lindesberg

Vårmönstring, cruising och musikfestival på ett och samma bräde - då rustar polisen f...

Pressat IFK Lindesberg kämpar sig till seger

Det blev ingen enkel uppgift för IFK Lindesberg som fick en tung press på sig av det gästande IFK Örebro. Trots...

Willhelm Sundman (L). Foto: Camilla Lagerman

Storås framtid avgörs nu

INSÄNDARE/DEBATT: Det är inte ovanligt att mindre orter runt om i landet beskrivs i negativa ordalag. Minskande befolkning, åldrande befolkning och en alltmer socialt utsatt befolkning. Ser man till statistiken kan det i relation till storstäder stämma, men siffror säger väldigt lite om de människor dem illustrerar.

10 maj 2024 klockan 12:51 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Dubbel juniorglädje när Anna tog första segern

Med dagens teknologiska målkameror så händer det inte ofta att man inte kan skilja två hästar från ...

Lindesberg får en egen stadsfest – premiär i juli

Lördagen den 6 juli är det premiär för den allra första upplagan av Lindesberg Stadsfest, ett ...

bildspel Hyrmaskinsdagen lockade både stora och små

Trots en kylslagen och bitvis regnig väderlek lockade årets upplaga av Hyrmaskinsdagen många nyfikna besökare ...

Martin Almgren gästar ungdomsfestivalen Vårskrik

Med start idag, onsdag, inleds 2024 års upplaga av festivalen Vårskrik på Hillstreet. Ett tjugotal artister...

Kommunen ökar närvaron under Vårmönstringen – riskhelg för ungdomar

I en gemensam insats mellan socialtjänsten, skolan, polisen och övriga kommuner ...

bildspel Martin Almgren satte extra glans på årets BEL-ceremoni

Lindeskolans årliga BEL-ceremoni genomfördes under tisdagseftermiddagen under, som alltid, mycket ...

Foto: Jennie Einarsson

Kommunen söker ambassadörer – vill att fler ska upptäcka det positiva Lindesberg

Nu söker Lindesbergs kommun efter invånare som vill bli ambassadörer och bidra till en positiv utveckling av kommunen. Tisdag 14 maj håller man ett inledande informationsmöte där alla intresserade får mer information om initiativet och även möjlighet att dela med sig av sina egna pärlor.

6 maj 2024 klockan 18:16 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Vårdcentralernas nedläggning i Storå och Frövi-Fellingsbro – Ett svek mot norra länets väljare
INSÄNDARE/DEBATT: I skuggan av politiska löften om förbättrad tillgänglighet till vård och stärkt lokalsamhälle, har beslutet från S, C och ...
3 maj 2024 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

En fin och solig lunch inleder travsäsongen
Travsäsongen på Fornaboda är officiellt igång! Åtta lopp inledde travveckan där det blev två kuskar som tog fokuset när tävlingarna skulle ...
2 maj 2024 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Finns det ett alternativ till att lägga ner och finns drivet och visionerna för det?
INSÄNDARE/DEBATT: Det är oroande att se hur övertygande ansvarig politiker är när de tagit beslut gällande Storå VC och neddragningarna inom v...
2 maj 2024 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2024-05-01

2024-04-30

2024-04-30

2024-04-29

2024-04-26

2024-04-26

2024-04-25

2024-04-25

2024-04-24

2024-04-24

2024-04-24

2024-04-24

2024-04-23

2024-04-22

2024-05-19 04:34