Augustibuller med ny sajt – och nya artister

Augustibuller presenterade i dagarna en helt ny hemsida för alla intresserade att surfa runt på. Sajten har numera ett mer färgglatt och stilrent utseende. Men deras hemsida är inte den enda nyheten ledningen meddelar om idag: Man har dessutom klart med sju helt nya artister inför årets ”Buller á la Loppholme”. De nya artister är som följer:

Raised Fist
Ett av Sveriges största band inom hardcore-genren genom tiderna är tillbaka på Augustibuller. Efter en tidlös spelning i ett helt överfyllt tält för några år sedan är det återigen dags för Raised Fist att visa var alla skåp ska stå. Det nya albumet ”Sound of the republic” släpps 10 april och vi är många som väntar med spänning på hur arga Raised Fist ska vara denna gång.
Hemsida>>

Mob 47
Det här ÄR hardcore. Tidernas kanske mest oväntade comeback? Personligen
trodde vi att Ebba Grön eller Refused skulle återförenas innan Mob 47, men livet ger väl inte alltid vad man förväntar sig av det, och tur är väl det ibland. För er fåtal själar som inte hört Mob 47, kan vi bara säga att de manglar arslet av både Poison Idea, Minor Treath och Dead Kennedys.
Hemsida>>

Bad Manners (UK)
Ett av 80-talets mest inflytelserika skaband tillsammans med The Specials, The Selecter och Madness. Med sin karakteristiska och sfäriska sångare Buster Bloodwessel tog de världens med storm under yuppienallarnas glada årtionde. Nu har de tappat vikt med inte tyngd och kommer att ge alla besökare en oförglömlig konsert i baktaktens tecken.
Hemsida>>

No Fun At All
Att Fagerstas stoltheter skulle heta The Hives är bara ett kraftigt missförstånd. Alla vet att det är de gamla skatepunkarna i NFAA som får Fagerstaborna att sträcka på ryggen. Med klassiska plattor som ”Out of bounds” och ”The big knockover” gjorde de total succé bland 90-talets överflöd på baggy jeans och crazy caps. Ni som missade deras framföranden då får nu en ytterst exklusiv chans på årets Augustibuller.

Rise And Fall (BE)
Belgiska Rise And Fall fick tyvärr ställa in sin spelning på Augustibuller 2005 men vi försöker igen. Detta punkmetallband med sitt råa och intensiva sound är som en combination av Clevo och NY-hardcore. Efter bejublade turnéer med exempelvis Converge, Nine och Sworn Enemy är det förhoppningsvis dags för Augustibuller att få finbesök från de fransktalande trakterna.
Hemsida>>

Bring The War Home
Denna Göteborgskvintett har varit The Haunted-sångarens Peter Dolvings tillflyktsort för den alternativa och grunge-experimentiella ådran sedan bildandet 2000. Med influenser av The Cure, New Order och Sonic Youth gräver Bring The War Home nya vägar inom den alternativa musiken.
Hemsida>>

Twopointeight
Dagensskiva.com använde beskrivningen ”allt från spretiga frisyrer, ilskna riff, nitbälten, snabba basgångar, tuffa polisonger, hes energisk sång och tatueringar finns där” för Twopointeight och vi kan bara hålla med. Det är punk helt enkelt. Sedan att bandet har öppnat upp för Bad Religions Sverigespelningar under förra året säger en hel del om kvalitén.
Hemsida>>

Källa: Bandinfo av Augustibuller

Publicerad 7 mars 2006 klockan 13:32

Fredrik Norman , 0581-61 71 71

Arkivbild: Hasse Persson

Stor förlust i Halmstad

Det var två lag på varsin ände av tabellen som drabbade samman under lördagseftermiddagen. Tabellettan Hylte Halmstad gjorde däremot processen kortvarig mot gästade Linde Volley och kunde, trots motstånd i det andra setet, gå undan med tre raka set.

5 december 2020 klockan 16:31 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons


På tisdag avsätter Salong Diem tid för pensionärer som vill klippa sig under säkra former. Foto: Privat

Wajih öronmärker tid för äldre att klippa sig smittsäkert

I våras, under början av pandemin, delade Wajih Daoud på Salong Diem ut skyddsutrustning till en del av Lindesbergs äldre befolkning när både munskydd och handsprit hade tagit slut i butikerna. Nu vill han satsa på att låta pensionärer klippa sig, under smittsäkra former, och viger större delen av den kommande tisdagen åt det ändamålet.

4 december 2020 klockan 12:06 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Två till sjukhus efter singelolycka på R50

En man och kvinna i 70-årsåldern har förts med ambulans till Lindesbergs lasarett med oklara skador efter en ...

Ett presentkort blir en julklapp för två

INSÄNDARE/DEBATT: Minska trängseln i julshoppingen men stötta de lokala företagarna. Köp presentkort till dina n...

LIFs kommande bortamatch flyttas fram

Imorgon, lördag, var det planerat att LIF Lindesberg skulle möta Torslanda på bortaplan efter två veckors paus i den ...

Skärmbild från Folkhälsomyndighetens hemsida.

Kurvan vänder – 55 nya fall under vecka 48

För första gången på fyra veckor vänder smittkurvan åt rätt håll i Lindesbergs kommun. Enligt färsk statistik från Folkhälsomyndigheten tillkom 55 nya fall under vecka 48, vilket är en klar förbättring mot 92 sjukdomsfall under veckan innan.

3 december 2020 klockan 14:39 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Foto: Fredrik Norman

SMHI varnar för snöfall

Från torsdag kväll till fredag morgon förväntas snöfall över norra länsdelen. Med anledning av intensiteten klass 1-varnar SMHI för det annalkande väderläget och risken för halt väglag i samband med snöfallet.

3 december 2020 klockan 14:10 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

200 miljoner skall förstärka sjukvården i länet
Den socialdemokratiskt ledda majoriteten i Region Örebro län har budgeterat 200 miljoner kronor extra till hälso- och sjukvårdsnämnden för det ...
3 december 2020 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

37:an firar 30 år med att bygga ut och bredda verksamheten
Det har gått 30 år sedan 37:an slog upp portarna för allra första gången, men något firande är det inte tal om, åtminstone inte än. Istället...
3 december 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Bröderna Nelzén säljer 164 år av handelshistoria
Lindesbergs i särklass äldsta och kvarvarande butik är nu till salu. Detta meddelar ägarduon Olle och Per Nelzén på Blombergska Bokhandeln i ...
2 december 2020 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Ny seger mot Surahammar

Efter en målfest mot Surahammar i Lindehov var det dags för ett returmöte mot tabelljumbon under onsdagskvällen, målen och skotten på mål halverades men efter ett stressat motståndarlag under den tredje perioden kunde Alexander Sunnefors avgöra matchen efter mål i öppen kasse.

2 december 2020 klockan 22:46 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Bengt-Göran Karlsson och Sune Larsson från Lions Club Lindesberg överlämnade checkan till diakon Anna Andersson. Foto: Camilla Lagerman

Lions julgåva – i år extra viktig

Lions årliga julgåva till Linde bergslags församling överlämnades under onsdagen, för 35:e året i ordningen. I år blev julgåvan på många sätt viktigare än någonsin efter ett mycket tufft år.
– Julgåvan är sedan länge självskriven i klubben, den är alltid viktig för oss, men i år känns den extra viktig, säger Bengt-Göran Karlsson från Lions.

2 december 2020 klockan 12:46 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Nya coronarådet: Symptomfria barn ska stanna hemma vid smitta i familjen

Barn och elever i förskola, grundskola och fritidshem ska stanna hemma om någon i ...

Nya polischefen vill öka polisens närvaro i samhället

Sandra Hedling är ny chef för lokalpolisområde Lindesberg. Hedling har fram till nu varit tillfö...

Två av kommunens äldreboenden drabbade av covid-19

Sedan i mitten av april har coronaläget på kommunens äldreboenden sett bra ut, efter en mycket tuff ...

Annons


Arkivbild. Foto: Ida Lindkvist

Lucia och torgmarknad ställs in

Den uppskattade traditionen med Bergslagens Lucia, som varje år besöker äldreboenden i kommunen och bjuder på härlig stämning, tvingas att läggas på is i år. Detta meddelar arrangören, Lions Club Lindesberg, på måndagen.
– Det är inte mycket vi kan göra åt det här, vi får ta nya tag nästa år istället – kanske, säger Bengt-Göran Karlsson.

30 november 2020 klockan 14:23 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Polisen ryckte ut på två larm om kvinnomisshandel

Under den gångna helgen har polisen vid två tillfällen larmats om misshandel i nära relation. I båda ...

Inbrottstjuv slog till när ägaren rest bort: ”Tillrört i huset”

En villa i Norslundsområdet i Lindesberg har under helgen haft påhälsning av en...

bildspel Hemmaseger efter jämnspelad avslutning

Det var en jämn och på nytt underhållande hemmamatch i Lindehov, det var ett högt tempo från båda lagen där Lindl...

bildspel Linde Volley föll mot Sollentuna

Med tabelltrean i arenan blev det en tuff match för Linde Volley, även om hemmalaget bjöd upp till tre inledande kamper så ...

Bullmammorna fixade fika till över 700 elever

Nybakta lussebullar och knapriga pepparkakor väntade eleverna på Vedevågsskolan och Fröviskolan efter ...

92 nya covidfall i kommunen – på en vecka

Smittspridningen av covid-19 har återigen tagit ny fart i Lindesbergs kommun, och ökar nu i betydligt snabbare...

Foto: Camilla Lagerman

Begravningar under pandemin ställer krav på entreprenören

När coronapandemin slog till med full kraft i våras fick landets begravningsentreprenörer snabbt tänka om och ändra arbetssätt, då regeringen införde ett maxtak på 50 personer vid allmänna sammankomster. När gränsen sänktes ytterligare under förra veckan, ställde det hårda krav på kreativitet och nytänkande.

26 november 2020 klockan 08:37 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Förlust mot tabellettan
Det bjöds på många utvisningar på Lindlövens räkning när det var dags för ett returmöte mot HockeyEttans tabelletta HC Dalen, hela nio till ...
25 november 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

S-ordföranden avgår: ”Personliga skäl”
Ordföranden för Socialdemokraterna i Lindesberg, John Omoomian, har valt att lämna sitt uppdrag. Omoomian uppger att beslutet fattats av personliga...
25 november 2020 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Julgåva till personalen ger klirr i lokalhandelns kassor
PRESSMEDDELANDE: Nu kompletterar Lindesbergs kommun den tidigare sommargåvan med en julgåva till kommunens medarbetare. Julgåvan ses som både ett ...
25 november 2020 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-11-25

2020-11-24

2020-11-24

2020-11-23

2020-11-23

2020-11-22

2020-11-22

2020-11-21

2020-11-21

2020-11-20

2020-11-20

2020-11-20

2020-11-19

2020-11-19

2020-12-05 18:39