Augustibuller med ny sajt – och nya artister

Augustibuller presenterade i dagarna en helt ny hemsida för alla intresserade att surfa runt på. Sajten har numera ett mer färgglatt och stilrent utseende. Men deras hemsida är inte den enda nyheten ledningen meddelar om idag: Man har dessutom klart med sju helt nya artister inför årets ”Buller á la Loppholme”. De nya artister är som följer:

Raised Fist
Ett av Sveriges största band inom hardcore-genren genom tiderna är tillbaka på Augustibuller. Efter en tidlös spelning i ett helt överfyllt tält för några år sedan är det återigen dags för Raised Fist att visa var alla skåp ska stå. Det nya albumet ”Sound of the republic” släpps 10 april och vi är många som väntar med spänning på hur arga Raised Fist ska vara denna gång.
Hemsida>>

Mob 47
Det här ÄR hardcore. Tidernas kanske mest oväntade comeback? Personligen
trodde vi att Ebba Grön eller Refused skulle återförenas innan Mob 47, men livet ger väl inte alltid vad man förväntar sig av det, och tur är väl det ibland. För er fåtal själar som inte hört Mob 47, kan vi bara säga att de manglar arslet av både Poison Idea, Minor Treath och Dead Kennedys.
Hemsida>>

Bad Manners (UK)
Ett av 80-talets mest inflytelserika skaband tillsammans med The Specials, The Selecter och Madness. Med sin karakteristiska och sfäriska sångare Buster Bloodwessel tog de världens med storm under yuppienallarnas glada årtionde. Nu har de tappat vikt med inte tyngd och kommer att ge alla besökare en oförglömlig konsert i baktaktens tecken.
Hemsida>>

No Fun At All
Att Fagerstas stoltheter skulle heta The Hives är bara ett kraftigt missförstånd. Alla vet att det är de gamla skatepunkarna i NFAA som får Fagerstaborna att sträcka på ryggen. Med klassiska plattor som ”Out of bounds” och ”The big knockover” gjorde de total succé bland 90-talets överflöd på baggy jeans och crazy caps. Ni som missade deras framföranden då får nu en ytterst exklusiv chans på årets Augustibuller.

Rise And Fall (BE)
Belgiska Rise And Fall fick tyvärr ställa in sin spelning på Augustibuller 2005 men vi försöker igen. Detta punkmetallband med sitt råa och intensiva sound är som en combination av Clevo och NY-hardcore. Efter bejublade turnéer med exempelvis Converge, Nine och Sworn Enemy är det förhoppningsvis dags för Augustibuller att få finbesök från de fransktalande trakterna.
Hemsida>>

Bring The War Home
Denna Göteborgskvintett har varit The Haunted-sångarens Peter Dolvings tillflyktsort för den alternativa och grunge-experimentiella ådran sedan bildandet 2000. Med influenser av The Cure, New Order och Sonic Youth gräver Bring The War Home nya vägar inom den alternativa musiken.
Hemsida>>

Twopointeight
Dagensskiva.com använde beskrivningen ”allt från spretiga frisyrer, ilskna riff, nitbälten, snabba basgångar, tuffa polisonger, hes energisk sång och tatueringar finns där” för Twopointeight och vi kan bara hålla med. Det är punk helt enkelt. Sedan att bandet har öppnat upp för Bad Religions Sverigespelningar under förra året säger en hel del om kvalitén.
Hemsida>>

Källa: Bandinfo av Augustibuller

Publicerad 7 mars 2006 klockan 13:32

Fredrik Norman , 0581-61 71 71

Foto: Victor Friberg/Svensk Ultimate

Dubbla USM-guld i Ultimate Frisbee för Frövi IK!

I den gångna helgen avgjordes Ungdoms-SM i Ultimate Frisbee i skånska Kävlinge. Frövi IK deltog med lag i samtliga fyra klasser, där föreningen blev turneringens framgångsrikaste. Två SM-guld och ett silver blev resultatet, vilket är Frövi IKs framgångsrikaste USM någonsin!
– Att åka hem med två guld och ett silver är verkligen inte fy skam, säger Tim Tegin.

23 september 2021 klockan 13:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

AnnonsFrån och med 1 januari 2022 kan den som fimpar på gatan bli bötfälld. Foto: Camilla Lagerman

Slutfimpat på marken efter årsskiftet

Från och med den 1 januari 2022 blir ringa nedskräpning straffbart. Det innebär att det kan utfärdas böter om 800 kronor till den som slänger en fimp, snus, tuggummi eller annat mindre skräp på marken.

23 september 2021 klockan 11:37 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Stängt betyder öppet?

INSÄNDARE/DEBATT: Replik snarast, tack! Oemotsagd får sjukvårdsdirektör Jonas Claesson publicera en märklig inlaga i media med nya ...

Glädjebeskedet: Smittan minskar i länet

Smittspridningen av covid-19 minskar nu i Örebro län. Under vecka 37 testade cirka 180 personer positivt för ...

En norrkommun sticker ut när företagsklimatet rankas

Bland de fyra kommunerna i norra länsdelen, Lindesberg, Ljusnarsberg, Hällefors och Nora, är det ...

Christoffer Wilhelmsson, Erik Jäderqvist och Christer Pilblad håller i trådarna (konsolerna) under Lindesbergs första gaming event för Världens Barn. Foto: Hillstreet/selfie

Gaming event för första gången i Linde – för Världens Barn

Insamlingen för Världens Barn hittar nya vägar i Lindesberg. Nu i helgen håller Studiefrämjandet ett gaming event i sin lokal Hillstreet på Kullgatan. Det blir TV- och dataspel samt livemusik med lokala band, uppger arrangören.
– Det är så roligt att Lindesberg hittar på något nytt, som kan användas på andra håll i landet, säger Göran Klingensjö, regional samordnare för Världens Barn. Det blir ett sätt att visa att man bryr sig – också yngre och killar.

22 september 2021 klockan 09:11 av Hans Andersson Visa hela artikeln

Bo Sjöström med en riktig marknadsdelikatess, nyspunnet socker. Foto: Jennie Larsson

bildspel Inställd Lindemarken födde idé till Ågårdens egna marknad

Lindemarken må ha blivit inställd, men trots det fick de boende på Ågården i Lindesberg uppleva en härlig marknadsdag då personalen på äldreboendet anordade en helt egen variant av den populära tillställningen. Ågårdens marknad fick högsta betyg av dess besökare, och man kan inte annat än ana en ny tradition.

21 september 2021 klockan 16:37 av Jennie Larsson Visa hela artikeln

Frövi Judos Ida och Alexander får elitidrottsstipendium
50 aktiva idrottare från hela landet tilldelas Riksidrottsförbundets och Svenska Spels elitidrottsstipendium 2021–2022, på vardera 50 000 kronor...
21 september 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

bildspel Odling på schemat för elever på Björkhagaskolan
Sedan i våras genomför Björkhagaskolan i Lindesberg projektet Blomstrande skolgård, som syftar till att barnen får lära sig om blommor, insekter...
20 september 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Du bestämmer var skåpet ska stå när Erikshjälpen auktionerar
Lotta Sunvisson vill att lindesbergarna hjälper henne att slå rekord, när Erikshjälpen nu dragit igång en auktion för Världens Barn. - Det är...
20 september 2021 av Hans Andersson
Visa hela artikeln

Ny dumpning av ruttet hö utanför kommunhuset. Foto: Camilla Lagerman

Kommunhuset utsatt för ny hödumpning

Under natten mot söndag dumpades ett tiotal balar med ruttet hö på flera platser i Lindesberg, bland annat utanför kommunhuset. Larmet inkom till polisen klockan 00:49 under natten mellan lördag och söndag, då förbipasserande uppmärksammade tilltaget och kontaktade polisen. Vem eller vilka som ligger bakom detta är just nu okänt.

19 september 2021 klockan 02:33 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Arkivbild. Foto: Hasse Persson

Slarvig förlust i den Allsvenska premiären

Premiären i Allsvenskan blev nog inte som LIF Lindesberg hade tänkt sig. Trots en tidig tremålsledning mot Torslanda så började slarvspelet att visa sig, vilket bjöd tillbaka motståndarlaget in i matchen. I den andra halvleken låg LIF dessutom i ett åttamålsunderläge, vilket blev för många mål att hämta in.

18 september 2021 klockan 17:57 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Vaccinering av unga från 12 år inleds efter höstlovet

Barn mellan 12 och 15 år kommer att erbjudas vaccin i höst, det meddelade statsminister Stefan Löfven...

Miljonbesparingar att vänta för barnomsorg och skola

Barn- och utbildningsnämnden i Lindesberg måste återigen spara pengar, närmare bestämt 4,5 miljoner ...

Dags för Allsvensk premiär!

På lördag är det äntligen dags för säsongspremiär i Handbollsallsvenskan! Försäsongen är färdigspelad och till helgen g...

AnnonsFoto: Camilla Lagerman

Regionen: ”Nej, akuten i Lindesberg är inte stängd”

En banderoll med ett missvisande budskap har dykt upp på flera platser den senaste tiden. Bland annat vid Kristinaskolan i Lindesberg. Den som läser texten kan uppfatta det som att akutmottagningen i Lindesberg är stängd – vilket den alltså inte är.
– Vi misstänker att det är en frustration över att mottagningen har förändrats som ligger bakom de felaktiga budskapen, säger hälso- och sjukvårdsdirektör Jonas Claesson i ett pressmeddelande.

16 september 2021 klockan 12:58 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Svahn lämnar över ordförandeklubban tillfälligt till Storm

Linda Svahn (S) meddelade under sommaren att hon avsåg att lämna sina uppdrag som kommunalråd ...

Vittne skrämde tjuv på flykt i natt

Strax efter klockan ett, natten till torsdag, fick polisen samtal från en privatperson i området Västra Bohr strax utanf...

Almgren och Hugosson bjuder in till julfest

Den stora julfesten signerad Martin Almgren och Jesper Hugosson gjorde stor succé bland julfirande Lindesbergare ...

Regionen tar kontakt med ovaccinerade

I Örebro län kan man fortfarande se en ökning av bekräftade covid-19-fall. Samtidigt som smittspridningen ökar, kommer...

Två av kommunens särskilda boenden drabbade av covid-19

Sedan i slutet av förra året har coronaläget på kommunens särskilda boenden sett bra ut, och ...

I höst axlar Andreas Palm flera tunga roller i musikalen om bandet Noice. Foto: Privat

Från Lindeskolans scen till Lilla Cirkus i Stockholm – Andreas fick drömroll i rockmusikal

22-åriga Andreas Palm från Lindesberg är van vid att stå på scenen. Under sina år på estetiska programmet vid Lindeskolan var han en flitig deltagare i diverse uppsättningar och konserter. Drömmen var att någon gång få stå på en riktigt stor scen, en dröm som nu blivit verklighet, när rockmusikalen om bandet Noice har premiär under hösten.
– Jag är jättetacksam för mina år på estetiska med Ingeborg, Jesper och alla duktiga lärare, säger Andreas.

13 september 2021 klockan 15:00 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Klart med artister till Världens Barn-konserten
Bara några dagar kvar till konserten för Världens Barn och biljettförsäljningen är i full gång. Nu är det klart vilka som medverkar i ...
13 september 2021 av Hans Andersson
Visa hela artikeln

Tortyrmördaren från Aspa ansöker om tidsbestämt straff
Kjell-Åke Johansson, som i november 2002 dömdes till livstids fängelse vid Lindesbergs Tingsrätt för mordet på tvåbarnsmamman Birgitta Lö...
10 september 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Ingen Caprice i höst trots lättnaderna – tar sikte på våren
För bara några dagar sedan kom beskedet, att konserter och andra stora publikevenemang får genomföras utan restriktioner från och med 29 ...
10 september 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-09-09

2021-09-09

2021-09-08

2021-09-08

2021-09-07

2021-09-07

2021-09-06

2021-09-06

2021-09-03

2021-09-02

2021-09-02

2021-09-02

2021-09-01

2021-09-01

Evenemangstips
Nyheter från Aftonbladet
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2021-09-23 16:39