Arkivbild Foto: Hasse Persson

Bortaförlust mot Lund

Det var tre jämna set som spelades i Lund under lördagseftermiddagen, trots två inledande förluster bjöd Linde Volley dock upp till kamp när tabellpoängen skulle delas ut och med ett utdraget sista set var man otroligt nära att utöka matchen till ett fjärde set.

Med en setseger mot Värnamo i oktober som främsta merit under säsongen så har inte höstens matcher gått helt enligt plan för Linde Volley.
Under lördagen hoppades man på ändring och seger där man tog sig en sex timmars resa till skånska Lund där omgångens sjätte match väntade.

Det var en tuff inledning som väntade Linde Volley i det första setet, efter två raka anfallsmissar så kunde hemmalaget Lund inleda i en ledning som hastigt utökades till 7-1.

Med ett stort underläge bara någon minut in i setet så begärde Linde Volley en time-out, efter ett snabbt uppsnack i laget började poängen att visa sig där flera av lagets spelare spelade in anfallspoäng.

Linde Volley började hämta in Lunds stora försprång vilket såklart oroade hemmalaget som begärde sin första time-out med 10-7 på poängtavlan, med missar från Lund i både anfall och serve kunde Ida Larsson sätta press på motståndarlaget genom att spela in 11-10 via en lyckad serve.

Det aktuella hemmalaget började utöka poängen på nytt och trots flera fina servar från Ida Larsson, lyckades hemmalaget att skapa ett tillräckligt stort försprång och var därmed först till 25 poäng i det första setet.

Efter en inledande förlust blev det desto jämnare när det andra setet blåstes igång, duon Ida Larsson och Martina Konecna spelade upp Linde till en tidig ledning av setet som sedan följdes upp av en fin serve av Mariana Baddini.

Därefter kom det en ny begäran om time-out från Lund som snabbt började spela sig uppåt, med 2-6 efter en blockering från Linde Volleys Ida Larsson kunde hemmalaget spela sig till ledning efter hela åtta raka poäng.

Trots flera kvitteringar längs setet från Linde Volley så stod Lund för sitt andra raka set i matchen, detta gjorde matchsiffrorna till 2-0 när det jämnaste setet väntade.

Även i det tredje setet tog Lund ett tidigt grepp om ledningen, med starka anfall och lyckade servar hade hemmalaget utökat till en sexpoängsledning som skrevs 10-4.

Linde Volley kom starkt tillbaka i setet, detta via flera lyckade servar från Lindeduon Zeinab Kamara och Mariana Baddini som kvitterade det tredje setet från 11-8 till 12-12.

Därefter var det jämnt om poängen där Lund såg ut att hålla en fördel när setet närmade sig de avgörande poängen, med missar i spelet från hemmalaget och nya serveess från Mariana Baddini spelade Linde till sig ledningen och hade 20-21 innan en ny time-out begärdes från Lund.

Avgörandet i setet blev utdraget och ledningen hoppade mellan lagen, med en ny kvittering från Lund som skrevs 29-29 så kunde hemmalaget till slut avgöra både setet och matchen efter två raka serveess.

Resultat Lund-Linde Volley
Slutresultat: 3-0 (25-19, 25-21, 31-29)

Poänggörare: Martina Konecna (19), Ida Larsson (12), Mariana Baddini (6), Zeinab Kamara (6), Sofia Larsson (4), Tinna Rut (2)

Läget i tabellen: Med sex raka förluster och bara en setseger under säsongen ligger Linde Volley farligt till på tabellens sistaplats, fjorton matcher återstår men utan poäng i tabellen har de övriga lagen i nuläget ett stort försprång.
Hylte Halmstad är ännu obesegrade både i set och matcher och är i skrivandes stund överlägsna i ledningen med 24 poäng, detta före Örebro och Engelholm som båda ligger på 15 poäng.
Linde Volleys nästa motståndare Gislaved placeras nästsist med 5 poäng efter två segrar.

Nästa match: Lördag 21:a november vs Gislaved i Gisle Sportcenter med matchstart kl. 14.00

Publicerad 14 november 2020 klockan 21:41

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Skärmbild från Folkhälsomyndighetens hemsida.

92 nya covidfall i kommunen – på en vecka

Smittspridningen av covid-19 har återigen tagit ny fart i Lindesbergs kommun, och ökar nu i betydligt snabbare takt än de senaste veckorna. Enligt färsk statistik från Folkhälsomyndigheten tillkom 92 nya fall bara under vecka 47.

26 november 2020 klockan 14:35 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons


Foto: Camilla Lagerman

Begravningar under pandemin ställer krav på entreprenören

När coronapandemin slog till med full kraft i våras fick landets begravningsentreprenörer snabbt tänka om och ändra arbetssätt, då regeringen införde ett maxtak på 50 personer vid allmänna sammankomster. När gränsen sänktes ytterligare under förra veckan, ställde det hårda krav på kreativitet och nytänkande.

26 november 2020 klockan 08:37 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Förlust mot tabellettan

Det bjöds på många utvisningar på Lindlövens räkning när det var dags för ett returmöte mot HockeyEttans tabelletta HC Dalen, ...

S-ordföranden avgår: ”Personliga skäl”

Ordföranden för Socialdemokraterna i Lindesberg, John Omoomian, har valt att lämna sitt uppdrag. ...

Julgåva till personalen ger klirr i lokalhandelns kassor

PRESSMEDDELANDE: Nu kompletterar Lindesbergs kommun den tidigare sommargåvan med en julgåva till ...

Foto: Privat

Nedgrisad rastgård upprör hundägare

Under tisdagen upptäcktes att någon eller några har varit inne i Lindesbergs Hundlekgård i Dalkarlshyttan och förstört för alla som söker sig dit för att träffas och umgås – hundägare emellan.
– Vi är ett gäng som träffas där varje morgon, året runt. Att komma dit och mötas av det här var naturligtvis inte särskilt roligt, berättar en av hundägarna, som önskar vara anonym, för LindeNytt.

25 november 2020 klockan 11:00 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Kommundirektör Henrik Arenvang. Foto: Camilla Lagerman

Skärpta allmänna råd förlängs till 13 december

De skärpta lokala allmänna råden som infördes i Örebro län den 3 november förlängs och gäller nu fram till den 13 december. Läget är fortsatt allvarligt och kommunens verksamheter är både begränsade och stängda, något som alltså fortsätter en bit in i nästa månad.
– Jag vädjar till både invånare och företagare i Lindesberg att ta sitt ansvar, säger Henrik Arenvang kommundirektör i Lindesbergs kommun i ett pressmeddelande.

24 november 2020 klockan 14:35 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Linde energi levererar länets lägsta elnäts- och fjärrvärmepris
Prisbilden för elnät och fjärrvärme varierar kraftigt i landet. Inom vårt län konstaterar årets Nils Holgersson-rapport, att det är ...
24 november 2020 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Dubbla brons till Lindesbergs Musteri i Must-SM
I fredags avslöjades årets pristagare i Must-SM, som gick av stapeln i skånska Kivik. Vår lokala mustproducent Lindesbergs Musteri fanns anmälda ...
23 november 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Nu har handelsplatsen fått ett officiellt namn
Den nya handelsplatsen på industriområdet, där Lågprisvaruhuset Mejk och Team Sportia med flera huserar, har nu fått ett officiellt namn.
23 november 2020 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel Stark upphämtning av Lindlöven

Med ett högt spel från gästande Borlänge så var det ingen lätt match som väntade Lindlöven på hemmaisen, trots ett inledande tvåmålsunderläge på hemmaisen så blev det tillslut en jämn och underhållande kamp om tre viktiga tabellpoäng.

22 november 2020 klockan 19:05 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild på Ida Larsson Foto: Hasse Persson

Linde Volley nära att plocka tabellpoäng

Med en ny setseger säkrad från gårdagen så spelade Linde Volley in en setseger även under söndagen, tabellfemman RIG Falköping skulle mötas på deras hemmaplan där Linde Volley var otroligt nära att spela in sina första poäng för säsongen.

22 november 2020 klockan 19:55 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Förlust trots setseger

Segernollan är ännu inte spräckt för Linde Volley men under lördagen kunde Lindelaget spela in en ny setseger när laget gästade ...

Sporten i Lindesberg under pandemin

Det händer mycket i världen just nu med den pågående Coronapandemin, även inom sportvärlden sker stora händelser för ...

Kumla avgjorde i tredje perioden

Det orangea Lindlöven har inte haft något flyt mot Kumla HC Black Bulls. På hemmaisen släppte Lindelaget igenom flertalet ...

Annons


Meritor i Lindesberg. Foto: Meritor

Varslade får behålla sina jobb

Meritor i Lindesberg erbjuder nu tidigare varslade om uppsägning fortsatt anställning. Detta informerade fabriksledningen på fredagen.
– Det stora flertalet behåller sin anställning och ca 40 medarbetare får en förlängd uppsägningstid, säger Meritors platschef och VD, Kent Blom, i ett pressmeddelande.

20 november 2020 klockan 12:12 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

66 nya fall av covid-19 i kommunen

Även om ökningen inte är lika hastig som för några veckor sedan, så fortsätter antalet bekräftade fall av covid-19 att...

Varken pandemi eller oväder stoppar gastrons drive-in

LindeGastro, som startade mitt under pandemin, har jobbat hårt för att finna nya lösningar i en tid som...

Stadsskogsskolan inför tillfällig undervisning på distans

Från och med måndag nästa vecka övergår Stadsskogsskolan i Lindesberg tillfälligt till ...

Stora driftstörningar i elnätet

Linde energi har sedan tidigt i morse omfattande driftstörningar längs hela elnätet till följd av de kraftiga kast- och ...

Örebrotravet och Fornaboda travbana sluter upp i kampen mot prostatacancer

Mustaschkampen är en numera årligt återkommande kampanj som genomförs i november ...

bildspel Ny seger mot Malung

Med en tidigare seger mot Malung på bortaisen så var Lindlöven redo att på nytt ställas mot tabelltian. Efter två tunga perioder där ...

Foto: Camilla Lagerman

Personbil och lastbil kolliderade på R50: ”Inga personskador”

En lastbil och personbil har kolliderat på riksväg 50 utanför Lindesberg. Trots uppgifter om att det rörde sig om en allvarlig frontalkrock, har dessbättre inga personskador rapporterats, enligt polisen.
– Det är oklart hur olyckan har gått till, men vi har i alla fall inga personskador inrapporterade från olycksplatsen, kommenterar Mats Öhman, presstalesperson vid polisen i region Bergslagen.

18 november 2020 klockan 13:29 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Granen har rest från Gusselby för att bli rest i Lindesberg
- För bara en vecka sedan klippte vi gräset här - och nu reser vi julgranen. Det är en lite märklig inledning på vintern minst sagt, skrattar ...
18 november 2020 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Frontalkrock mellan lastbil och personbil
En lastbil och personbil har kolliderat på riksväg 50 utanför Lindesberg. Larmet inkom klockan 12.05 till polisen. - Det skall röra sig om en ...
18 november 2020 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Coronaläget: ”Läget inom vården är mycket ansträngt”
Under tisdagseftermiddagen presenterade representanter för Region Örebro län en lägesbild av hur situationen i regionen ser ut gällande ...
17 november 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-11-17

2020-11-17

2020-11-16

2020-11-15

2020-11-14

2020-11-13

2020-11-13

2020-11-13

2020-11-13

2020-11-12

2020-11-12

2020-11-12

2020-11-12

2020-11-26 16:31