Det blev ingen Elitloppsbiljett till Click Bait, istället blev det en säker seger i Bergslagsloppet under onsdagskvällen. Foto: Timmy Lundegård.

Click Bait vann Bergslagsloppet

Han var favorit i uppsnacket om att få den sista inbjudan till Elitloppet. Den rosa biljetten gick istället till Norge, vilket fick tränare Stefan Melander att anmäla startkatapulten, Click Bait, till Fornaboda när STL Sommar inledde sin långa turné. Trots en lugn start så blev det en klar seger med gott om krafter kvar hos den tidigare Elitloppsfinalisten.

Bara tre dagar efter att Elitloppet har gått i mål, så inledes den nya STL Sommar-turnén där Fornaboda blev sommarturnéns första anhalt. Turnén är en av travets största satsningar där sommarbanorna får chansen att köra V75-tävlingar, något som Fornaboda inte har gjort sedan 2004.

Den stora spelformen är fortfarande V86, där samtliga loppen ingår i V75-serien STL. Något som bevisligen lockade fina hästar till ett soligt Fornaboda som bjöd på toppklass på tävlingsbanan. Även Svensk Travsports sportchef, Robert Karlsson, var på plats när sommarturnén tog sin början och var både laddad och imponerad.

– Jag är imponerad över Fornaboda som bana. Jag tycker att ni som är från Lindesberg ska vara stolta över att ni har en sådan fin bana som ni har.

Publikentrén blev sommarpyntad till onsdagens tävlingar. Foto: Timmy Lundegård

Med STL Sommar kommer även ökade prispengar till V75-loppen, vilket även lockar delar av travsveriges breda travelit. Bergslagsloppet brukar bli en sportslig karamell och blev inför onsdagens travfest ett lopp inom gulddivisionen, där fina hästar som Chapuy och Click Bait hittades i startlistan.

Den sistnämnda var omtalad för att vara favorit till att få den sista inbjudan till Elitloppet, efter ett rejält lopp på Gävle veckan innan. Dessvärre blev det ingen inbjudan, vilket istället gjorde Fornaboda gladare som fick ta emot en av landets bästa hästar som även gick segrande ur loppet.

– Man njuter när man får sitta bakom en häst som Click Bait. Han är härlig för han gör alltid sitt och man kan placera honom vart man vill i loppet. Han vinner inte alltid mot de bästa hästarna men han gör alltid sitt bästa. När man får köra en häst som honom så har man nått sitt crescendo, berättar segerkusken Per Lennartsson som trots en startsnabb häst fick ta en lugn start.

– Han var för alldeles för laddad idag. Jag tror att loppet från Gävle satt kvar i honom och jag kände innan start att han var för laddad idag. När han är så pass taggad så går det inte att ladda med honom ordentligt från start, då riskerar man galopp, vilket gjorde att jag fick ta det lugnt de första metrarna innan jag kunde skicka iväg honom till ledningen. Väl i loppet var det inga problem och jag hade rycktussarna oryckta samt krafter kvar över mål.

Click Bait fick sträcka ut sig på upploppet. Foto: Timmy Lundegård

Oss Can nära hemmaseger: ”Om luckan hade kommit hade vi vunnit”
Det bjöds på flertalet aktiviteter när Fornaboda öppnade portarna till säsongens största tävlingsdag. Förutom flertalet intervjuer med hemmaprofiler, barnaktiviteter, grillad mat, give aways vid entrén och publiktävlingar så visade även Jimmi Ehlers upp en fin andelshäst på banan.

Fornaboda och dess aktiva stod verkligen i fokus inför publiken på drygt 1 500 personer, även inför tv-publiken runt om i landet.

Jimmi Ehlers visade upp sin nya andelshäst, Cornelia Marie, på banan inför hemmapubliken. Foto: Timmy Lundegård

Även på tävlingsbanan hade Fornabodatränarna hästar till start. På grund av bra anmälan och tuffa hästar så var det enbart tre hästar som kom med i loppen. Loppen blev fartfyllda, där Fornaboda var nära att kunna räkna in en V75-seger när tävlingsdagen var vid sin halvvägspassering.

Den svarta kallblodshingsten, Oss Can, var rejält bortglömd på spelet, främst då hästen skulle göra sin första start efter knäproblem. Trots två månaders tävlingsfrånvaro så visade hästen ingen ringrost på tävlingsovalen. Sjuåringen klev nämligen direkt ner i rygg på ledaren, men blev också fast där ända in i mål och slutade fyra.

Segern gick istället till norska Fakserling med Eirik Höitomt.

– För att inte ha startat på ett tag så gör han ett jättebra lopp. Min plan var att ta rygg på sjuan som tog ledningen och så blev det också. Sedan såg det ut som att han skulle börja att köra undan och ge mig en lucka innan upploppet, men han måste ha märkt att vi flåsade honom i nacken för han började att ta upp sin häst. Det var riktigt synd för om luckan hade kommit så hade vi vunnit, säger hemmakusken Kenneth Gorski.

Oss Can var bara en lucka ifrån en hemmaseger på V75. Foto: Timmy Lundegård

Trots att loppet blev som planerat så blev det en fjärde plats för kallblodshingsten, som blev den främsta hemmahästen. Fler lopp kommer för sjuåringen som istället kan bli intressant för spelarna vid nästa tillfälle.

– Rent stilmässigt så har jag aldrig känt honom så här fin under de starter som jag har kört honom. Han hade dessutom krafter kvar över mållinjen med rycktussarna kvar över mållinjen. Det var jättesynd att luckan inte kom, men å andra sidan så kan det vara bra för honom att känna sig starkast över mål efter frånvaron.

Onsdagens vinnare:
Lopp 1:
Sterbik – Örjan Kihlström (Daniel Redén) – 1,20
Lopp 2: S.G.Dracarys – Örjan Kihlström (Roger Walmann) – 2,12
Lopp 3: Chestnut – Örjan Kihlström (Daniel Redén) – 1,69
Lopp 4: Blauer Max – Oskar J Andersson – 39,95
Lopp 5: Fakserling – Eirik Höitomt (Thor Borg) – 2,65
Lopp 6: Go Peppergirl – Kaj Widell (Katja Melkko) – 7,38
Lopp 7: Jalapeno K. – Simon Helm (André Eklundh) – 6,96
Lopp 8: Corazon de B. – Per Lennartsson – 10,03
Lopp 9: Nelsnbrighteagle – Tom Erik Solberg (Thor Borg) – 4,44
Lopp 10: Click Bait – Per Lennartsson (Stefan Melander) – 1,90

Nästa tävlingsdag: Tisdagen 6:e juni. Nationaldagstrav med första start kl. 14.00.

Publicerad 1 juni 2023 klockan 06:40

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Filip Nyängen. Foto: Camilla Lagerman

Flera nyheter att vänta för hockeybesökare: ”Kommer se att det händer grejer”

Inför onsdagens stora hemmapremiär i Lindehov presenterar klubbchef Filip Nyängen ett par nyheter som de hockeyälskande besökarna kommer att upptäcka. Bland annat öppnar man den sprillans nya puben, men man kommer också att börja visitera besökarna innan insläpp i Lindehov.
– Vi har fått striktare säkerhetsregler från förbundet för att stärka säkerhetsrutinerna, det innebär att alla ska visiteras innan man går in i arenan i en förbundsserie, förklarar Filip.

3 oktober 2023 klockan 14:48 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons


Makarna Lennart och Annelie Heintz fick uppleva total svamplycka. Foto: Privat

Makarna Heintz hittade en jätte i kantarellhavet

Det var när makarna Lennart och Annelie Heintz gav sig ut på sin sedvanliga svampjakt i skogarna utanför Gusselby i helgen, som de råkade på något utöver det vanliga. På långt håll såg de något jättelikt sticka upp ur havet av normalstora kantareller.
– Jag blev alldeles chockad, berättar Lennart Heinz.

3 oktober 2023 klockan 12:53 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Singelolycka med lastbil orsakar stopp i trafiken

En singelolycka med lastbil inträffade strax före klockan åtta på tisdagsmorgonen på länsväg 249 strax ...

Bingo Rimér donerar pris till helgens minnescup

Söndagens minnescup, som arrangeras av IFK Lindesbergs pojklag födda 2010 i samarbete med LindeNytt, får ä...

bildspel IFK Lindesbergs jakt på kvalplatsen lever

Fotbollssäsongens sista hemmamatch slutade med seger! Trots en mållös första halvlek så fick publiken ta del av ...

Bengt Storbacka, oppositionsråd (S). Foto: Camilla Lagerman

Storbacka: ”Vad vill majoriteten?”

I somras träffade jag personal om en idé som växte fram. Arbetsnamn UNGVUX. Unga vuxna (på väg in i vuxenlivet) Ett antal elever varken studerar eller jobbar. De erbjuds endast skola men det funkar inte. De vill inte vara där och gymnasiet är frivilligt.

2 oktober 2023 klockan 08:42 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Arkivfoto: Ida Lindkvist

Lindesbergs skolor behöver fler läroböcker

INSÄNDARE/DEBATT: För några veckor sedan startade höstterminen i Lindesbergs grundskolor. Med höga förväntningar och kunskapstörst ska nu elever lära sig böja engelska verb och addera tal. För att ge alla goda förutsättningar och samtidigt garantera likvärdig utbildning bör tillgången till fysiska läroböcker stärkas.

2 oktober 2023 klockan 08:31 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Dubbla förluster för LIF Lindesberg
Handbollssäsongen har rivstartat och i helgen kunde LIF Lindesberg följa båda sina A-lag. Damerna hade säsongspremiär på hemmaplan, medan ...
2 oktober 2023 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Persbrandt sätter färg på skördemarknad i Gusselby
I samarbete med Caravan Club of Sweden anordnar Kerstin Birath en skördemarknad vid familjecampingen Gusselby Annorlunda i helgen. Det kommer dukas ...
29 september 2023 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

Inför IFK-Kumla BK: Hemmamatch under IFK-Dagen
Det blev ingen seger mot Askersund på bortaplan, men chansen mot Division 4 lever ännu. På lördag spelar IFK Lindesberg sin sista hemmamatch för ...
29 september 2023 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild. Foto: Hasse Persson

Säsongspremiär i Division 1 för LIF-damerna: ”Härlig utmaning”

Det var ett stort jubel i våras när LIF Lindesbergs båda A-lag tog sig segrande ur sina serier. Precis som herrlaget så har även damlaget klättrat sig uppåt och på lördag är det dags för en efterlängtad seriepremiär. En hemmamatch inleder serien där man möter fjolårets besegrade Division 2-lag, HF Karlskrona.
– Allt som vi har gjort har blivit ett snäpp seriösare, säger Oskar Wallin.

29 september 2023 klockan 08:43 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivfoto: Jennie Einarsson

Julfesten kommer tillbaka i ny tappning: ”70 years of rock”

Den stora julfesten signerad Martin Almgren och Jesper Hugosson gjorde stor succé bland julfirande Lindesbergare sedan premiären 2016. Förra året fanns dessvärre inte tiden till att genomföra festen, men efter en lång tids planerande är man nu redo att bjuda in till show igen, den här gången i en ny tappning.
– Vi kallar den för Julfesten goes 70 years of rock, så det blir en liten rockjulfest i år, avslöjar Martin Almgren.

28 september 2023 klockan 15:36 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

10 miljoner ska sparas på Lindeskolan under 2024

Kommunfullmäktige beslutade på sitt sammanträde i juni att lägga 10 miljoner kronor i besparing på Barn- ...

Elin uppmanar till klädbyte till förmån för Barncancerfonden och Rädda barnen

I helgen stundar årets klädbytardag hemma hos Elin Olofsson i Lindesberg. ...

bildspel Friskolan i Löa firade 30 år – fick besök från svunna tider

På tisdagen bjöd Löa Friskola in till ett festligt 30-årsfirande med öppet hus. Skolan...

Annons


SVT:s Henrik Kruusval intervjuar en färgstark karaktär i Second Hand-butiken i Lindesberg. Foto: Hans Andersson

Erikshjälpens upptakt – i danstakt för Världens Barn

Erikshjälpen hade en spektakulär kickoff för höstens insamling för Världens Barn på tisdagen. Ett team från Sveriges Television var på plats och kunde föreviga en dansshow, som många av personalen deltog i. Till och med TV-teamet Hampus Eurenius och Henrik Kruusval drog på sig dräkter. Det blev en pangstart.

27 september 2023 klockan 09:04 av Hans Andersson Visa hela artikeln

bildspel Gymnasiemässan gav högstadiets elever mersmak

Under tisdagen bjöd Lindeskolan in till sin årliga gymnasiemässa, där högstadieelever från hela kommunen ...

Ny idrottsförening vill minska segregationen: ”Få en meningsfull fritid”

Visionen bakom nystartade Bergslagens Idrottsförening handlar om att ...

SVT besöker Erikshjälpen

På tisdagen besöker Sveriges Television Lindesberg för att spela in ett reportage inför den stora TV-galan för Världens Barn i n...

bildspel Linde Judo Open blev större än någonsin

Med närmare 500 tävlingsstarter från hela 49 klubbar, både från Sverige och övriga Norden, blev helgens Linde ...

Krögarparet som gick ”all in”: ”Otroligt glad att jag flyttade hem”

Den 1 juni slog Brasserie All In upp portarna i den gamla Gö...

Sparförslag skapar oro på hudmottagningen i väntan på beslut

I LindeNytts artikelserie om specialistmottagningarna på Lindesbergs lasarett, som nu ligger i ...

Daniel och Lars Magnusson, tredje och andra generationens brunnsborrare. Foto: Jennie Einarsson

Familjeföretaget firade 80 år av borrande i marken

Ända sedan året 1943 har familjeföretaget Magnussons & Petterssons Brunnsborrningsfirma i Lindesberg varit verksamma i Örebroregionen. Detta firades under fredagen med öppet hus och 80-årsfest vid företagets lokaler på industriområdet i Lindesberg. Där bjöds det bland annat på korv, kaffe, tipspromenad och visning av en äldre variant av brunnsborrningsmaskin. Man fick också ta del av kuriosa, som till exempel att företaget under sina 80 år har hela 1,8 miljoner meter borrade brunnshål på meritlistan.
– Ja, det har blivit några meter genom åren, skrattar Daniel Magnusson, tredje generationens brunnsborrare.

22 september 2023 klockan 19:15 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

bildspel Ett knippe ögonblick från årets Lindemarken
Likt fjolåret arrangerades Lindemarken åter på Charlottenlunds Handelsområde, där ett 50-tal knallar hade ställt fram sina marknadsbord med korv...
22 september 2023 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

Rekordmånga starter på helgens Linde Judo Open
Sedan starten 2016 har Linde Judo Open vuxit till att bli ett av Judosveriges största evenemang. I år är tävlingen dessutom större än någonsin...
22 september 2023 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Behåll Lasarettet i Lindesberg!
INSÄNDARE/DEBATT: Det ekonomiska problemet är lätt att lösa. Tillgången av sjukvård är central för ett samhälles funktion. Behovet ökar ...
22 september 2023 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2023-09-21

2023-09-21

2023-09-21

2023-09-21

2023-09-21

2023-09-20

2023-09-20

2023-09-20

2023-09-19

2023-09-19

2023-09-19

2023-09-19

2023-09-18

2023-09-18

Evenemangstips
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2023-10-03 15:30