Arkivbild Foto: Hasse Persson

Dags för en Allsvensk säsongsinledning

Den Allsvenska säsongen för 2020/2021 närmar sig med stormsteg och redan på lördag spelar LIF Lindesberg sin första match i serien, något som inleds med en bortamatch mot en av fjolårssäsongens mest respektingivande lag: Hammarby.

Redan i våras kunde föreningen meddela att LIF Lindesberg har hittat en ny tränare där Stefan Karlsson tar över tränarrollen från Ivica Zubac efter två säsonger. Att laget har bytt tränare var den första stora ändringen i LIF inför den nya säsongen men inte den sista, då det finns tre stora ändringar i truppen inför säsongen 2020/2021.

Bland ändringarna så kommer inte längre lagets lagkapten Albin Järlstam att hittas i truppen då han istället kommer att satsa utomlands, istället kommer den tidigare toppspelaren Gustaf Ekström att återfinnas i LIF-truppen efter två års frånvarande med skadad axel och kommer att ta över rollen som lagkapten.

– Gustaf var med i laget när LIF låg i toppen och känns bra att ha med i laget även nu, det var ingen större tvekan från laget om vem som skulle bli lagets nya lagkapten och med tanke på hur många yngre förmågor som finns i laget så blir Gustaf lite som en ”lagpappa” som erhåller den äldsta åldern och den största rutinen, berättar Stefan Karlsson.

Trots att den kända LIF-spelaren är tillbaka i gänget så finns det spelare som kommer att saknas i säsongens trupp, däribland målvakten Marcus Mattsson men även lagets stora stjärnspelare Fatlum Ahmeti

– Hos Marcus så är det knäskadan från förra säsongen som sätter stopp för att han ska kunna fortsätta hos oss och han har därför lämnat laget helt, berättar Stefan.

– Gällande Fatlum så är han ännu med på träningar och vi håller fortsatt en dialog med honom gällande matcher, han är en riktig klasspelare som vi såklart hoppas på att få ha med i någon match framöver och vill han vara med har vi såklart en plats öppen för honom i truppen, meddelar Stefan som samtidigt berättar att Fatlum inte kommer att vara med under lördagens bortamatch mot Hammarby.

Även Filip Ottosson har lämnat det orangea laget och kommer istället att synas i Anderstorps SK som finns med i Allsvenskan.

”Kan ge Hammarby en obehaglig överraskning”
På lördag är det dags för Allsvenskans säsongsinledning och trots att försäsongen enbart slutade med två vinster på sju matcher så låter det uppåt från lagets tränare som gör sin första säsong i Lindesberg.

– Försäsongen har varit lite uppochner och vi har gått ur matcherna med blandade resultat, att vi inte vunnit så mycket har varit lite medvetet då vi har testat och experimenterat med nya spelsätt och har därför inte matchat laget för vinst i varje match, vi har lärt oss känna varandra och har även hittat några nya spelsätt men vi är ännu långt ifrån klara, berättar Stefan.

Hammarby står som motståndare i Allsvenskans säsongsinledning, ett lag som under fjolårssäsongen segrade i båda möten (23-30 i Lindesberg och 30-29 i Eriksdalshallen) och inger därmed stor respekt hos LIF.

– Hammarby är ett av seriens bästa lag och det blir såklart tufft att få möta dem direkt, de gav oss en riktig näsbränna under försäsongen där de vann med 33-22 och de har några lovande spelare som vi måste få stopp på om vi ska ha en chans om segern, berättar Stefan som ändå har förtroende för sitt lag:

– Vi har haft några små sjukdomar inom laget, det handlar inte om något covid-19-virus utan snarare något som liknar en mildare influensa hos vissa spelare, förutom detta är laget skadefritt och vi kommer att komma förberedda. Som jag sade tidigare så spelade vi försäsongen mer som testspel och kommer nu dra fram alla ess som vi har i våra rockärmar och skulle vi träffa rätt i matchen och få stopp på deras storspelare så tror jag att vi kan ge Hammarby en obehaglig överraskning.

Matchguide Hammarby IF HF-LIF Lindesberg
När och var: Lördagen 12:e september i Eriksdalshallen med matchstart kl. 17.00

Läget i tabellen: Tabellen har gjort en ändring inför den nya säsongen, det nedersta strecket har höjts en placering vilket gör att de tre lagen i botten kommer att lämna Allsvenskan per automatik, enligt den tidigare modellen har det enbart varit två lag som lämnar serien. Övriga streck håller sina platser enligt tidigare modeller (Ett lag till Elitserien, tre kvalplatser till Elitserien och två platser till negativt kval).

Matchen går att se via solidsport.com (Användarkonto behövs)

Säsongens bortamatcher
Lördag 12/9 vs Hammarby kl. 17.00
Söndag 20/9 vs VästeråsIrsta kl. 17.00 (Ner från Elitserien)
Fredag 2/10 vs Rimbo kl. 19.00
Fredag 16/10 vs Kärra kl. 19.21
Söndag 1/11 vs Anderstorp kl. 16.15 (Upp från Division 1)
Lördag 7/11 vs Karlskrona kl. 16.00
Lördag 21/11 vs Tyresö kl. 16.15
Lördag 5/12 vs Torslanda kl. 16.00
Lördag 19/12 vs Skånela kl. 15.00
Lördag 9/1 vs AIK kl. 14.00
Lördag 30/1 vs Vinslöv kl. 16.00 (Upp från Division 1)
Lördag 13/2 vs Kungälv kl. 17.15
Söndag 28/2 vs Amo kl. 16.15

Publicerad 10 september 2020 klockan 10:48

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Anders Svanstedt vinner med Juni Rapid Foto: Timmy Lundegård

Lunchvinnare på Fornaboda Travbana

Torsdagslunchen bjöd på soliga travtävlingar ute på Fornaboda Travbana. Flera fina återseende gjordes, där Fornabodapubliken dels fick återse den tidigare hemmahästen Certainly som vinnare, men även en möjlig deltagare i Stoderbyt.

5 augusti 2021 klockan 15:49 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Lindesbergs lasarett. Foto: Camilla Lagerman

Räkna om och räkna rätt!

INSÄNDARE/DEBATT: Ingen besparing genom indragen primärjour på Akuten, Lindesberg!

5 augusti 2021 klockan 10:30 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Polisen: ”Hög musik en belastning på körkortet”

Sedan drygt en månad tillbaka kan polisen utfärda böter direkt på plats till den som spelar h...

Gaser fick avloppsledning att flyta upp i ån

I förra veckan flöt den så kallade bräddledningen i Bottenån/Stora Lindessjön upp på grund av gaser som ...

Fiskare fick ovanligt napp på kroken – Nationella bombskyddet kallades in

På måndagskvällen larmades polisen av en privatperson som hade varit ute och ...

Foto: Lindessjöns FVO

Prognosen inför kräftfisket: ”Det ser normalt ut”

Under senare delen av juli och början av augusti, har provfiske efter kräftor skett nere i Dalkarlshyttan av Lindessjöns FVO. Detta görs varje sommar inför allmänhetens kräftfiske, då kräftor fiskas upp och flyttas till barnlanden vid Loppholmarna och längs Strandpromenaden. Efter två omgångar konstaterar man nu att det ser ut att finnas gott om kräftor.
– Det ser normalt ut. Vi fick upp cirka 500 kräftor när vi provfiskade i förra veckan och idag har vi fått upp ytterligare ett par hundra, uppger Kurt Ahlström, ordförande för Lindessjöns FVO.

2 augusti 2021 klockan 11:32 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Asso Eliassi finns med i LIF Lindesberg under säsongen. Foto: Hasse Persson

bildspel Försäsongen närmar sig för LIF Lindesberg

Flera nya namn hittas i LIF Lindesbergs laguppställning inför säsongen 2021/2022. Stora värvningar har gjorts och återkommande spelare är tillbaka i den orangea tröjan. Nu har den första träningen inför de första träningsmatcherna gjorts, där en nöjd Stefan Karlsson känner sig mer optimistisk än inför den tidigare säsongen.

29 juli 2021 klockan 11:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Anna Bernholm ute ur OS efter tuff förlust
OS-äventyret är över för Anna Bernholm. Strax efter klockan 05.30 på onsdagsmorgonen svensk tid lämnade Anna tävlingen efter en otroligt snö...
28 juli 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Norsk uppvisning på Fornaboda Travbana
Det bjöds på kvalitetsfyllda lopp under Fornaboda Travbanas tisdagslunch. Flera V75-hästar sökte formen och gästade dessutom vinnarcirkeln direkt...
27 juli 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Kan vi fira demokratins genombrott även i Lindesberg?
INSÄNDARE/DEBATT: 1921 gällde i Sverige för första gången allmän och lika rösträtt. Det ska vi fira har man sagt i Riksdagen. I Region Örebro...
26 juli 2021 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Genrebild. Foto: Camilla Lagerman

Väktare till sjukhus efter stenkastning – tre attacker på kort tid

Sent på tisdagskvällen fördes en kvinnlig väktare till sjukhus med skärskador på armarna. Detta sedan hennes tjänstebil blivit utsatt för stenkastning under färd. Detta var den tredje attacken mot väktare i Lindesberg – inom loppet av två dygn.
– Det här är mycket allvarligt, kommenterar Lars Hedelin, presstalesperson vid polisen i region Bergslagen.

21 juli 2021 klockan 09:23 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Linda Svahn lämnar sina politiska uppdrag under hösten. Arkivfoto: Camilla Lagerman

Linda Svahn lämnar sina uppdrag under hösten

Efter närmare åtta år som ordförande i Barn- och utbildningsnämnden i Lindesbergs kommun väljer nu Linda Svahn att lämna sina uppdrag. Processen med att hitta en efterträdare kommer att påbörjas i augusti, då Linda Svahn lämnar sin position redan under hösten, det meddelar hon i ett pressmeddelande.

20 juli 2021 klockan 14:00 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Öppet för drop-in på vaccinationsmottagningen

Under vecka 29 vaccinerar Region Örebro län med 15 217 doser vaccin. Nu pågår vaccination i fas fyra och ...

Hemmaseger i sommarvärmen!

Det blev inga större tempouppvisningar när Fornaboda Travbana körde sin första tävlingsdag, efter den stora travfesten. Vinnargl...

bildspel Idyllisk sommarkväll när Martin Almgren tog ton på Råsvalen

Närmare 300 båtar och ett trettiotal flottar samlades på Råsvalens vatten under lördagskvä...

Annons

Arkivfoto: Camilla Lagerman

Singelolycka med hästtransport på länsväg 249

En singelolycka inträffade under fredagseftermiddagen, då en personbil med hästtransport kört av på länsväg 249 i höjd med Frövi. Räddningstjänsten finns på plats och norrgående körfält är för tillfället avstängt för trafik och begränsad framkomlighet råder.

16 juli 2021 klockan 13:39 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Succé när Byggmax premiäröppnade i Lindesberg

Kunderna stod beredda när klockan slog 10.00 på fredagsmorgonen och Byggmax slog upp portarna till sin helt ...

Man utsattes för väpnat rån utanför vårdcentralen

En man i 40-årsåldern utsattes under torsdagskvällen för ett väpnat rån utanför Lindesbergs vå...

Idag genomförs nya lättnader i restriktionerna – detta gäller

Under torsdagen genomförs steg tre i regeringens plan för hur de råd och restriktioner ...

Över 100 olika loppisar att besöka under helgens fyndfest

Under den kommande helgen, 17-18 juli, vankas det stor loppisfest när det populära evenemanget ...

Coronaläget: Regionen öppnar drop-in för vaccination

Smittspridningen av covid-19 minskar något i Örebro län. Samtidigt öppnar man upp ...

Flera hushåll drabbade av översvämning

Ett flertal fastighetsägare i Storå larmade räddningstjänsten under tisdagskvällen sedan deras bostäder fått in ...

Genrebild. Foto: Fredrik Norman

Biljakt genom tre län slutade i Hägernäs

Ett par minuter innan midnatt försökte en polispatrull stoppa ett fordon för kontroll i Ludvika, i Dalarnas län. Föraren av bilen hade dock inga planer på att stanna och bestämde sig istället för att köra ifrån polisen. Ett förföljande inleddes, som sedan skulle korsa tre länsgränser innan man till slut fick stopp på bilen.

13 juli 2021 klockan 12:27 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Hovrätten ändrar domslutet efter kränkande nollningen – frikänns för ofredande mot killarna
Den 10 maj i år dömdes sju elever vid Lindeskolan för ofredande, sedan de i början av höstterminen 2020 utsatt andra elever för en kränkande ...
13 juli 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Inbrott på Fellingsbro folkhögskola – vittne larmade polis
Tidigt på måndagsmorgonen observerade ett vittne att flera okända personer rörde sig inne i Fellingsbro folkhögskola och tillkallade polis. När ...
12 juli 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Många lediga vaccintider under kommande vecka
Under vecka 28 vaccinerar Region Örebro län med 19 139 doser vaccin. Nu pågår vaccination i fas fyra och det är personer födda 2003 eller ...
12 juli 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-07-09

2021-07-09

2021-07-08

2021-07-08

2021-07-08

2021-07-07

2021-07-07

2021-07-07

2021-07-06

2021-07-06

2021-07-06

2021-07-05

2021-07-05

2021-07-05

Evenemangstips
Nyheter från Aftonbladet
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2021-08-06 04:29