Arkivbild Foto: Hasse Persson

Dags för en Allsvensk säsongsinledning

Den Allsvenska säsongen för 2020/2021 närmar sig med stormsteg och redan på lördag spelar LIF Lindesberg sin första match i serien, något som inleds med en bortamatch mot en av fjolårssäsongens mest respektingivande lag: Hammarby.

Redan i våras kunde föreningen meddela att LIF Lindesberg har hittat en ny tränare där Stefan Karlsson tar över tränarrollen från Ivica Zubac efter två säsonger. Att laget har bytt tränare var den första stora ändringen i LIF inför den nya säsongen men inte den sista, då det finns tre stora ändringar i truppen inför säsongen 2020/2021.

Bland ändringarna så kommer inte längre lagets lagkapten Albin Järlstam att hittas i truppen då han istället kommer att satsa utomlands, istället kommer den tidigare toppspelaren Gustaf Ekström att återfinnas i LIF-truppen efter två års frånvarande med skadad axel och kommer att ta över rollen som lagkapten.

– Gustaf var med i laget när LIF låg i toppen och känns bra att ha med i laget även nu, det var ingen större tvekan från laget om vem som skulle bli lagets nya lagkapten och med tanke på hur många yngre förmågor som finns i laget så blir Gustaf lite som en ”lagpappa” som erhåller den äldsta åldern och den största rutinen, berättar Stefan Karlsson.

Trots att den kända LIF-spelaren är tillbaka i gänget så finns det spelare som kommer att saknas i säsongens trupp, däribland målvakten Marcus Mattsson men även lagets stora stjärnspelare Fatlum Ahmeti

– Hos Marcus så är det knäskadan från förra säsongen som sätter stopp för att han ska kunna fortsätta hos oss och han har därför lämnat laget helt, berättar Stefan.

– Gällande Fatlum så är han ännu med på träningar och vi håller fortsatt en dialog med honom gällande matcher, han är en riktig klasspelare som vi såklart hoppas på att få ha med i någon match framöver och vill han vara med har vi såklart en plats öppen för honom i truppen, meddelar Stefan som samtidigt berättar att Fatlum inte kommer att vara med under lördagens bortamatch mot Hammarby.

Även Filip Ottosson har lämnat det orangea laget och kommer istället att synas i Anderstorps SK som finns med i Allsvenskan.

”Kan ge Hammarby en obehaglig överraskning”
På lördag är det dags för Allsvenskans säsongsinledning och trots att försäsongen enbart slutade med två vinster på sju matcher så låter det uppåt från lagets tränare som gör sin första säsong i Lindesberg.

– Försäsongen har varit lite uppochner och vi har gått ur matcherna med blandade resultat, att vi inte vunnit så mycket har varit lite medvetet då vi har testat och experimenterat med nya spelsätt och har därför inte matchat laget för vinst i varje match, vi har lärt oss känna varandra och har även hittat några nya spelsätt men vi är ännu långt ifrån klara, berättar Stefan.

Hammarby står som motståndare i Allsvenskans säsongsinledning, ett lag som under fjolårssäsongen segrade i båda möten (23-30 i Lindesberg och 30-29 i Eriksdalshallen) och inger därmed stor respekt hos LIF.

– Hammarby är ett av seriens bästa lag och det blir såklart tufft att få möta dem direkt, de gav oss en riktig näsbränna under försäsongen där de vann med 33-22 och de har några lovande spelare som vi måste få stopp på om vi ska ha en chans om segern, berättar Stefan som ändå har förtroende för sitt lag:

– Vi har haft några små sjukdomar inom laget, det handlar inte om något covid-19-virus utan snarare något som liknar en mildare influensa hos vissa spelare, förutom detta är laget skadefritt och vi kommer att komma förberedda. Som jag sade tidigare så spelade vi försäsongen mer som testspel och kommer nu dra fram alla ess som vi har i våra rockärmar och skulle vi träffa rätt i matchen och få stopp på deras storspelare så tror jag att vi kan ge Hammarby en obehaglig överraskning.

Matchguide Hammarby IF HF-LIF Lindesberg
När och var: Lördagen 12:e september i Eriksdalshallen med matchstart kl. 17.00

Läget i tabellen: Tabellen har gjort en ändring inför den nya säsongen, det nedersta strecket har höjts en placering vilket gör att de tre lagen i botten kommer att lämna Allsvenskan per automatik, enligt den tidigare modellen har det enbart varit två lag som lämnar serien. Övriga streck håller sina platser enligt tidigare modeller (Ett lag till Elitserien, tre kvalplatser till Elitserien och två platser till negativt kval).

Matchen går att se via solidsport.com (Användarkonto behövs)

Säsongens bortamatcher
Lördag 12/9 vs Hammarby kl. 17.00
Söndag 20/9 vs VästeråsIrsta kl. 17.00 (Ner från Elitserien)
Fredag 2/10 vs Rimbo kl. 19.00
Fredag 16/10 vs Kärra kl. 19.21
Söndag 1/11 vs Anderstorp kl. 16.15 (Upp från Division 1)
Lördag 7/11 vs Karlskrona kl. 16.00
Lördag 21/11 vs Tyresö kl. 16.15
Lördag 5/12 vs Torslanda kl. 16.00
Lördag 19/12 vs Skånela kl. 15.00
Lördag 9/1 vs AIK kl. 14.00
Lördag 30/1 vs Vinslöv kl. 16.00 (Upp från Division 1)
Lördag 13/2 vs Kungälv kl. 17.15
Söndag 28/2 vs Amo kl. 16.15

Publicerad 10 september 2020 klockan 10:48

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Foto: Camilla Lagerman

Begravningar under pandemin ställer krav på entreprenören

När coronapandemin slog till med full kraft i våras fick landets begravningsentreprenörer snabbt tänka om och ändra arbetssätt, då regeringen införde ett maxtak på 50 personer vid allmänna sammankomster. När gränsen sänktes ytterligare under förra veckan, ställde det hårda krav på kreativitet och nytänkande.

26 november 2020 klockan 08:37 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons


Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Förlust mot tabellettan

Det bjöds på många utvisningar på Lindlövens räkning när det var dags för ett returmöte mot HockeyEttans tabelletta HC Dalen, hela nio till antalet blev det för Lindlöven vilket skapade flera lägen för Dalen som dessutom visade ett tufft spel som blev för svårt att stå emot.

25 november 2020 klockan 23:33 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

S-ordföranden avgår: ”Personliga skäl”

Ordföranden för Socialdemokraterna i Lindesberg, John Omoomian, har valt att lämna sitt uppdrag. ...

Julgåva till personalen ger klirr i lokalhandelns kassor

PRESSMEDDELANDE: Nu kompletterar Lindesbergs kommun den tidigare sommargåvan med en julgåva till ...

Nedgrisad rastgård upprör hundägare

Under tisdagen upptäcktes att någon eller några har varit inne i Lindesbergs Hundlekgård i Dalkarlshyttan och förstö...

Kommundirektör Henrik Arenvang. Foto: Camilla Lagerman

Skärpta allmänna råd förlängs till 13 december

De skärpta lokala allmänna råden som infördes i Örebro län den 3 november förlängs och gäller nu fram till den 13 december. Läget är fortsatt allvarligt och kommunens verksamheter är både begränsade och stängda, något som alltså fortsätter en bit in i nästa månad.
– Jag vädjar till både invånare och företagare i Lindesberg att ta sitt ansvar, säger Henrik Arenvang kommundirektör i Lindesbergs kommun i ett pressmeddelande.

24 november 2020 klockan 14:35 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Foto: Linde energi

Linde energi levererar länets lägsta elnäts- och fjärrvärmepris

Prisbilden för elnät och fjärrvärme varierar kraftigt i landet. Inom vårt län konstaterar årets Nils Holgersson-rapport, att det är energibolaget i Lindesberg – Linde energi – som erbjuder sina kunder de lägsta priset.
– Vi arbetar medvetet och långsiktigt för att kunna erbjuda våra kunder smarta och hållbara energilösningar, som bidrar till bästa möjliga livskvalitet. Och det till ett rimligt pris, säger Jens Isemo, vd på Linde energi, i ett pressmeddelande.

24 november 2020 klockan 09:37 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Dubbla brons till Lindesbergs Musteri i Must-SM
I fredags avslöjades årets pristagare i Must-SM, som gick av stapeln i skånska Kivik. Vår lokala mustproducent Lindesbergs Musteri fanns anmälda ...
23 november 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Nu har handelsplatsen fått ett officiellt namn
Den nya handelsplatsen på industriområdet, där Lågprisvaruhuset Mejk och Team Sportia med flera huserar, har nu fått ett officiellt namn.
23 november 2020 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

bildspel Stark upphämtning av Lindlöven
Med ett högt spel från gästande Borlänge så var det ingen lätt match som väntade Lindlöven på hemmaisen, trots ett inledande tvåmålsunderl...
22 november 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild på Ida Larsson Foto: Hasse Persson

Linde Volley nära att plocka tabellpoäng

Med en ny setseger säkrad från gårdagen så spelade Linde Volley in en setseger även under söndagen, tabellfemman RIG Falköping skulle mötas på deras hemmaplan där Linde Volley var otroligt nära att spela in sina första poäng för säsongen.

22 november 2020 klockan 19:55 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust trots setseger

Segernollan är ännu inte spräckt för Linde Volley men under lördagen kunde Lindelaget spela in en ny setseger när laget gästade Gislaved under lördagen, totalt fyra set spelades där men trots en inledande storförlust kunde bjuda upp till kamp i de uppkommande tre seten.

21 november 2020 klockan 16:44 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Sporten i Lindesberg under pandemin

Det händer mycket i världen just nu med den pågående Coronapandemin, även inom sportvärlden sker stora händelser för ...

Kumla avgjorde i tredje perioden

Det orangea Lindlöven har inte haft något flyt mot Kumla HC Black Bulls. På hemmaisen släppte Lindelaget igenom flertalet ...

Varslade får behålla sina jobb

Meritor i Lindesberg erbjuder nu tidigare varslade om uppsägning fortsatt anställning. Detta informerade fabriksledningen på ...

Annons


Skärmbild från Folkhälsomyndighetens hemsida.

66 nya fall av covid-19 i kommunen

Även om ökningen inte är lika hastig som för några veckor sedan, så fortsätter antalet bekräftade fall av covid-19 att öka i Lindesbergs kommun. Enligt färsk statistik från Folkhälsomyndigheten tillkom 66 nya fall bara under vecka 46.

20 november 2020 klockan 09:12 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Varken pandemi eller oväder stoppar gastrons drive-in

LindeGastro, som startade mitt under pandemin, har jobbat hårt för att finna nya lösningar i en tid som...

Stadsskogsskolan inför tillfällig undervisning på distans

Från och med måndag nästa vecka övergår Stadsskogsskolan i Lindesberg tillfälligt till ...

Stora driftstörningar i elnätet

Linde energi har sedan tidigt i morse omfattande driftstörningar längs hela elnätet till följd av de kraftiga kast- och ...

Örebrotravet och Fornaboda travbana sluter upp i kampen mot prostatacancer

Mustaschkampen är en numera årligt återkommande kampanj som genomförs i november ...

bildspel Ny seger mot Malung

Med en tidigare seger mot Malung på bortaisen så var Lindlöven redo att på nytt ställas mot tabelltian. Efter två tunga perioder där ...

Personbil och lastbil kolliderade på R50: ”Inga personskador”

En lastbil och personbil har kolliderat på riksväg 50 utanför Lindesberg. Trots ...

Här sker premiärresningen av nya Flugparkens julgran. Foto: Camilla Lagerman

Granen har rest från Gusselby för att bli rest i Lindesberg

– För bara en vecka sedan klippte vi gräset här – och nu reser vi julgranen. Det är en lite märklig inledning på vintern minst sagt, skrattar Jan Gustafsson, arbetsledare på Samhällsbyggnad Bergslagen, när man på onsdagen ”julpyntar” i Flugparken.

18 november 2020 klockan 09:46 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Frontalkrock mellan lastbil och personbil
En lastbil och personbil har kolliderat på riksväg 50 utanför Lindesberg. Larmet inkom klockan 12.05 till polisen. - Det skall röra sig om en ...
18 november 2020 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Coronaläget: ”Läget inom vården är mycket ansträngt”
Under tisdagseftermiddagen presenterade representanter för Region Örebro län en lägesbild av hur situationen i regionen ser ut gällande ...
17 november 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Vem tycker du skall få en ”energiklapp” i jul?
Linde energi instiftar nu Energiklappen som är tänkt att lyfta fram lokala eldsjälar, initiativ och projekt. Nu vänder sig energibolaget direkt ...
17 november 2020 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-11-17

2020-11-16

2020-11-15

2020-11-14

2020-11-14

2020-11-13

2020-11-13

2020-11-13

2020-11-13

2020-11-12

2020-11-12

2020-11-12

2020-11-12

2020-11-11

2020-11-26 13:00