Arkivbild Foto: Hasse Persson

Dags för en Allsvensk säsongsinledning

Den Allsvenska säsongen för 2020/2021 närmar sig med stormsteg och redan på lördag spelar LIF Lindesberg sin första match i serien, något som inleds med en bortamatch mot en av fjolårssäsongens mest respektingivande lag: Hammarby.

Redan i våras kunde föreningen meddela att LIF Lindesberg har hittat en ny tränare där Stefan Karlsson tar över tränarrollen från Ivica Zubac efter två säsonger. Att laget har bytt tränare var den första stora ändringen i LIF inför den nya säsongen men inte den sista, då det finns tre stora ändringar i truppen inför säsongen 2020/2021.

Bland ändringarna så kommer inte längre lagets lagkapten Albin Järlstam att hittas i truppen då han istället kommer att satsa utomlands, istället kommer den tidigare toppspelaren Gustaf Ekström att återfinnas i LIF-truppen efter två års frånvarande med skadad axel och kommer att ta över rollen som lagkapten.

– Gustaf var med i laget när LIF låg i toppen och känns bra att ha med i laget även nu, det var ingen större tvekan från laget om vem som skulle bli lagets nya lagkapten och med tanke på hur många yngre förmågor som finns i laget så blir Gustaf lite som en ”lagpappa” som erhåller den äldsta åldern och den största rutinen, berättar Stefan Karlsson.

Trots att den kända LIF-spelaren är tillbaka i gänget så finns det spelare som kommer att saknas i säsongens trupp, däribland målvakten Marcus Mattsson men även lagets stora stjärnspelare Fatlum Ahmeti

– Hos Marcus så är det knäskadan från förra säsongen som sätter stopp för att han ska kunna fortsätta hos oss och han har därför lämnat laget helt, berättar Stefan.

– Gällande Fatlum så är han ännu med på träningar och vi håller fortsatt en dialog med honom gällande matcher, han är en riktig klasspelare som vi såklart hoppas på att få ha med i någon match framöver och vill han vara med har vi såklart en plats öppen för honom i truppen, meddelar Stefan som samtidigt berättar att Fatlum inte kommer att vara med under lördagens bortamatch mot Hammarby.

Även Filip Ottosson har lämnat det orangea laget och kommer istället att synas i Anderstorps SK som finns med i Allsvenskan.

”Kan ge Hammarby en obehaglig överraskning”
På lördag är det dags för Allsvenskans säsongsinledning och trots att försäsongen enbart slutade med två vinster på sju matcher så låter det uppåt från lagets tränare som gör sin första säsong i Lindesberg.

– Försäsongen har varit lite uppochner och vi har gått ur matcherna med blandade resultat, att vi inte vunnit så mycket har varit lite medvetet då vi har testat och experimenterat med nya spelsätt och har därför inte matchat laget för vinst i varje match, vi har lärt oss känna varandra och har även hittat några nya spelsätt men vi är ännu långt ifrån klara, berättar Stefan.

Hammarby står som motståndare i Allsvenskans säsongsinledning, ett lag som under fjolårssäsongen segrade i båda möten (23-30 i Lindesberg och 30-29 i Eriksdalshallen) och inger därmed stor respekt hos LIF.

– Hammarby är ett av seriens bästa lag och det blir såklart tufft att få möta dem direkt, de gav oss en riktig näsbränna under försäsongen där de vann med 33-22 och de har några lovande spelare som vi måste få stopp på om vi ska ha en chans om segern, berättar Stefan som ändå har förtroende för sitt lag:

– Vi har haft några små sjukdomar inom laget, det handlar inte om något covid-19-virus utan snarare något som liknar en mildare influensa hos vissa spelare, förutom detta är laget skadefritt och vi kommer att komma förberedda. Som jag sade tidigare så spelade vi försäsongen mer som testspel och kommer nu dra fram alla ess som vi har i våra rockärmar och skulle vi träffa rätt i matchen och få stopp på deras storspelare så tror jag att vi kan ge Hammarby en obehaglig överraskning.

Matchguide Hammarby IF HF-LIF Lindesberg
När och var: Lördagen 12:e september i Eriksdalshallen med matchstart kl. 17.00

Läget i tabellen: Tabellen har gjort en ändring inför den nya säsongen, det nedersta strecket har höjts en placering vilket gör att de tre lagen i botten kommer att lämna Allsvenskan per automatik, enligt den tidigare modellen har det enbart varit två lag som lämnar serien. Övriga streck håller sina platser enligt tidigare modeller (Ett lag till Elitserien, tre kvalplatser till Elitserien och två platser till negativt kval).

Matchen går att se via solidsport.com (Användarkonto behövs)

Säsongens bortamatcher
Lördag 12/9 vs Hammarby kl. 17.00
Söndag 20/9 vs VästeråsIrsta kl. 17.00 (Ner från Elitserien)
Fredag 2/10 vs Rimbo kl. 19.00
Fredag 16/10 vs Kärra kl. 19.21
Söndag 1/11 vs Anderstorp kl. 16.15 (Upp från Division 1)
Lördag 7/11 vs Karlskrona kl. 16.00
Lördag 21/11 vs Tyresö kl. 16.15
Lördag 5/12 vs Torslanda kl. 16.00
Lördag 19/12 vs Skånela kl. 15.00
Lördag 9/1 vs AIK kl. 14.00
Lördag 30/1 vs Vinslöv kl. 16.00 (Upp från Division 1)
Lördag 13/2 vs Kungälv kl. 17.15
Söndag 28/2 vs Amo kl. 16.15

Publicerad 10 september 2020 klockan 10:48

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Arkivfoto: Camilla Lagerman

Långdragen pandemi ger förändrade öppettider på jourmottagningen

Under våren och sommaren har vårdcentralen i Lindesberg samarbetat med kommunens tre andra vårdcentraler för att kunna upprätthålla en bra bemanning och förstärkning inom verksamheterna. När coronapandemin nu börjar bli en långdragen historia behöver man återgå till sina gamla rutiner, vilket medför en förändring i jourmottagningens öppettider.

23 september 2020 klockan 14:23 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons

Arkivbild på Fabian Wallouch Lindholm från förra säsongens hemmamatch mot Amo Foto: Hasse Persson

Säsongens första hemmamatch väntar

Med två tunga förluster bakom sig så gör LIF Lindesberg sin första hemmamatch för säsongen, på grund av situationen med covid-19 kommer dock arenans läktare att stå tomma.
– Publiken är alltid en stor faktor och de kommer att vara avsaknade.

23 september 2020 klockan 11:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Spara inte på akuten Lindesberg

INSÄNDARE/DEBATT: Regionpolitikerna borde väl inse att en ”besparing” på akutverksamheten på Linde lasarett inte bara ...

13-årig flicka påkörd: ”Nackskada och brutna ben”

En 13-årig flicka har förts till USÖ med befarad nackskada och benbrott efter att ha blivit p...

Rickard Simonsson, regiondirektör. Pressbild. Foto: Region Örebro Län.

Region Örebro län har visat sin styrka – nu väntar en föränderlig tid

INSÄNDARE/DEBATT: 2020 har varit ett omtumlande år för oss alla. En ny sjukdom har svept över världen på ett sätt som ingen av oss kunnat tänka oss. I Sverige har nästan 6 000 människor avlidit, företag har gått omkull och människor har förlorat jobb och inkomster. Vårt samhälle har drabbats och satts på prov.

22 september 2020 klockan 14:33 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Arkivbild. Foto: Fredrik Norman

AT-läkaren om vardagen och oron inför framtiden

INSÄNDARE/DEBATT: Klockan är ungefär ett på natten en vanlig natt på Lindesbergs akutmottagning. Jag som AT-läkare och nattjour på kirurgen har precis undersökt två patienter. Tillsammans med min bakjour har vi beslutat att patienterna får gå hem och återkomma för röntgen under dagtid imorgon. Under tiden har medicinjouren, en annan AT-läkare, precis undersökt en patient som inkommit med akut bröstsmärta.

22 september 2020 klockan 09:04 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

bildspel Lindeskolan hyllade sina giganter med sång av Martin Almgren
Under festliga former tackade Lindeskolans ledning under måndagen flera av sina mest trogna kollegor för lång och trogen tjänst, med både blommor...
21 september 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Lindesbergs lasarett var bäst i Sverige 2018
INSÄNDARE/DEBATT: När jag arbetade i Örebro Läns Landsting fick vi av och till gå kurser med målsättningen att arbeta med kvalitet och patientn...
21 september 2020 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Storförlust i Västerås
VästeråsIrsta är tillbaka i Allsvenskan efter att spelat upp sig från Division 1 och blev LIF Lindesbergs andra motståndare för säsongen. ...
20 september 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivfoto: Fredrik Norman

Tillfällig distansundervisning för coronadrabbad klass

Efter att ett flertal elever i en och samma klass testat positivt för covid-19, och ytterligare ett antal klasskamrater uppvisade symptom, beslutade Lindeskolans ledning att låta den berörda klassen övergå till distansundervisning för att undvika smittspridning.

18 september 2020 klockan 12:47 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Karin Sundin och Andreas Svahn. Pressbilder: Region Örebro Län.

(S)vek av Karin (S)undin och Andreas (S)vahn!

INSÄNDARE/DEBATT: Ni två svarar inte! Som tidigare talar ni två mångordigt om antal operationer jourtid… Men ni två talar aldrig om att effekterna av att ni två stänger hela året halva dygnet primärjouren på Akutmottagningen vid Lindesbergs lasarett för tusentals patienter inom kirurgi/ortopedi/urologi! Istället talar ni två om likvärdig sjukvård – blir det likvärdigt när alla akuta patienter i länet hänvisas till Örebro? En resa på ytterligare 10 mil tur och retur bekostad av patienterna eller anhöriga.

18 september 2020 klockan 08:18 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

PRO: ”Gör om gör rätt”

INSÄNDARE/DEBATT: PRO i Lindesberg har tidigare framfört vår oro över Lindesbergs lasaretts framtid. Skulle ...

Uppgifter: Konstaterad covidsmitta på skola i Lindesberg

Minst två elever vid Stadsskogsskolan i Lindesberg har konstaterats smittade med covid-19, detta ...

KD: Så stoppar vi våldsvågen

INSÄNDARE/DEBATT: Kommer våldsvågen aldrig att ta slut? Det är vad många frågar sig efter dödsskjutningen av en tolvårig ...

Annons

Foto: Region Örebro Län

Centralisering – en pandemi i hela länet!

INSÄNDARE/DEBATT: Vad nästan värre är, är den fördumning som råder inom Region Örebro län. Varför upprepar dess ledning, med Andreas Svahn i spetsen, de misstag andra gjort och sedan ångrat?

17 september 2020 klockan 08:35 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Stängning av Stripa är resursslöseri!

INSÄNDARE/DEBATT: I det vackra Bergslagen kan man inte låta bli att häpna över det smått fantastiska byggnadsminnet...

FRAMTIDENS VÅRD FINNS I LINDESBERG

INSÄNDARE/DEBATT: En gång i tiden var sjukvård bara förunnat den som bodde nära en doktor, en sjukstuga eller ett ...

Lindqvist till Sundin: ”Upprörd och besviken”

I tisdags meddelades att förberedelserna pågår inför genomförandet av de jourförändringar på ...

Jourförändringar i Lindesberg verkställs den 28 september

PRESSMEDDELANDE: Förberedelserna pågår för fullt inför genomförandet av de jourförändringar ...

Besöksförbud på äldreboenden upphävs från 1 oktober

Under tisdagseftermiddagen meddelade socialminister Lena Hallengren att det nationella besöksförbudet...

Efter coronauppehållet – nu öppnar ungdomsgården igen

I februari i år var det premiär för den nya ungdomsgården i Hillstreets lokaler på Kullgatan ...

Andreas Svahn och Karin Sundin. Foto: Region Örebro Län

Hur vågar ni, Andreas Svahn och Karin Sundin?

INSÄNDARE/DEBATT: Har ni förtroendevalda politiker på regional nivå förstått vilka konsekvenser en nedläggning av akutmottagningen i Lindesbergs kommun egentligen får för de norra delarna av Örebro län? Alltså för berörda samhällen, närheten, tryggheten och värdigheten och vad händer med människors förtroende för regionala politiker?

15 september 2020 klockan 09:29 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Fler hastighetskontroller denna vecka
- Hastigheten är en starkt bidragande orsak till dödsfall och skador. Det är därför viktigt att få fler förare att följa hastighetsgränserna...
14 september 2020 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Tuff inledning för LIF
Det blev en trist inledning inom Allsvenskans nya säsong för LIF Lindesberg. Det orangea laget inledde starkt med två inledande mål mot seriens ...
12 september 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Gastropuben är nu redo att ta emot sina gäster
Imorgon, lördag, är det dags för LindeGastro att slå upp portarna till den delen av restaurangen som hittills varit under ombyggnad och därför ...
11 september 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-09-11

2020-09-11

2020-09-10

2020-09-10

2020-09-09

2020-09-09

2020-09-09

2020-09-09

2020-09-08

2020-09-08

2020-09-07

2020-09-07

2020-09-07

2020-09-23 23:09