Arkivbild Foto: Hasse Persson

Dags för en Allsvensk säsongsinledning

Den Allsvenska säsongen för 2020/2021 närmar sig med stormsteg och redan på lördag spelar LIF Lindesberg sin första match i serien, något som inleds med en bortamatch mot en av fjolårssäsongens mest respektingivande lag: Hammarby.

Redan i våras kunde föreningen meddela att LIF Lindesberg har hittat en ny tränare där Stefan Karlsson tar över tränarrollen från Ivica Zubac efter två säsonger. Att laget har bytt tränare var den första stora ändringen i LIF inför den nya säsongen men inte den sista, då det finns tre stora ändringar i truppen inför säsongen 2020/2021.

Bland ändringarna så kommer inte längre lagets lagkapten Albin Järlstam att hittas i truppen då han istället kommer att satsa utomlands, istället kommer den tidigare toppspelaren Gustaf Ekström att återfinnas i LIF-truppen efter två års frånvarande med skadad axel och kommer att ta över rollen som lagkapten.

– Gustaf var med i laget när LIF låg i toppen och känns bra att ha med i laget även nu, det var ingen större tvekan från laget om vem som skulle bli lagets nya lagkapten och med tanke på hur många yngre förmågor som finns i laget så blir Gustaf lite som en ”lagpappa” som erhåller den äldsta åldern och den största rutinen, berättar Stefan Karlsson.

Trots att den kända LIF-spelaren är tillbaka i gänget så finns det spelare som kommer att saknas i säsongens trupp, däribland målvakten Marcus Mattsson men även lagets stora stjärnspelare Fatlum Ahmeti

– Hos Marcus så är det knäskadan från förra säsongen som sätter stopp för att han ska kunna fortsätta hos oss och han har därför lämnat laget helt, berättar Stefan.

– Gällande Fatlum så är han ännu med på träningar och vi håller fortsatt en dialog med honom gällande matcher, han är en riktig klasspelare som vi såklart hoppas på att få ha med i någon match framöver och vill han vara med har vi såklart en plats öppen för honom i truppen, meddelar Stefan som samtidigt berättar att Fatlum inte kommer att vara med under lördagens bortamatch mot Hammarby.

Även Filip Ottosson har lämnat det orangea laget och kommer istället att synas i Anderstorps SK som finns med i Allsvenskan.

”Kan ge Hammarby en obehaglig överraskning”
På lördag är det dags för Allsvenskans säsongsinledning och trots att försäsongen enbart slutade med två vinster på sju matcher så låter det uppåt från lagets tränare som gör sin första säsong i Lindesberg.

– Försäsongen har varit lite uppochner och vi har gått ur matcherna med blandade resultat, att vi inte vunnit så mycket har varit lite medvetet då vi har testat och experimenterat med nya spelsätt och har därför inte matchat laget för vinst i varje match, vi har lärt oss känna varandra och har även hittat några nya spelsätt men vi är ännu långt ifrån klara, berättar Stefan.

Hammarby står som motståndare i Allsvenskans säsongsinledning, ett lag som under fjolårssäsongen segrade i båda möten (23-30 i Lindesberg och 30-29 i Eriksdalshallen) och inger därmed stor respekt hos LIF.

– Hammarby är ett av seriens bästa lag och det blir såklart tufft att få möta dem direkt, de gav oss en riktig näsbränna under försäsongen där de vann med 33-22 och de har några lovande spelare som vi måste få stopp på om vi ska ha en chans om segern, berättar Stefan som ändå har förtroende för sitt lag:

– Vi har haft några små sjukdomar inom laget, det handlar inte om något covid-19-virus utan snarare något som liknar en mildare influensa hos vissa spelare, förutom detta är laget skadefritt och vi kommer att komma förberedda. Som jag sade tidigare så spelade vi försäsongen mer som testspel och kommer nu dra fram alla ess som vi har i våra rockärmar och skulle vi träffa rätt i matchen och få stopp på deras storspelare så tror jag att vi kan ge Hammarby en obehaglig överraskning.

Matchguide Hammarby IF HF-LIF Lindesberg
När och var: Lördagen 12:e september i Eriksdalshallen med matchstart kl. 17.00

Läget i tabellen: Tabellen har gjort en ändring inför den nya säsongen, det nedersta strecket har höjts en placering vilket gör att de tre lagen i botten kommer att lämna Allsvenskan per automatik, enligt den tidigare modellen har det enbart varit två lag som lämnar serien. Övriga streck håller sina platser enligt tidigare modeller (Ett lag till Elitserien, tre kvalplatser till Elitserien och två platser till negativt kval).

Matchen går att se via solidsport.com (Användarkonto behövs)

Säsongens bortamatcher
Lördag 12/9 vs Hammarby kl. 17.00
Söndag 20/9 vs VästeråsIrsta kl. 17.00 (Ner från Elitserien)
Fredag 2/10 vs Rimbo kl. 19.00
Fredag 16/10 vs Kärra kl. 19.21
Söndag 1/11 vs Anderstorp kl. 16.15 (Upp från Division 1)
Lördag 7/11 vs Karlskrona kl. 16.00
Lördag 21/11 vs Tyresö kl. 16.15
Lördag 5/12 vs Torslanda kl. 16.00
Lördag 19/12 vs Skånela kl. 15.00
Lördag 9/1 vs AIK kl. 14.00
Lördag 30/1 vs Vinslöv kl. 16.00 (Upp från Division 1)
Lördag 13/2 vs Kungälv kl. 17.15
Söndag 28/2 vs Amo kl. 16.15

Publicerad 10 september 2020 klockan 10:48

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Piasavakvastens högtid är kommen i våra bostadsområden. Foto: Fredrik Norman

Dags att sopa ut gruset från tomtgränsen: ”Vi börjar på måndag”

Fastighetsägare i bostadsområden i Lindesberg uppmanas nu att greppa tag om kvasten och sopa ut gruset från tomtgränsen. I nästa vecka påbörjas nämligen grusupptagningen i dessa områden.
– Vi börjar på måndag. Då kommer vi att sopa på Stadsskogen 2, sedan arbetar vi oss vidare till nya områden under veckans gång, berättar Monica Iwarsson Lindh, enhetschef, Park och Idrottsverksamhet på Samhällsbyggnad Bergslagen.

16 april 2021 klockan 11:11 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Annons


Bild från Region Örebro län

Minskning i antal covidfall – lättnader i restriktioner för vaccinerade

Efter att antalet bekräftade fall av covid-19 under ett par veckors tid har legat runt 100 sjukdomsfall per vecka i kommunen, har nu siffran minskat till 76 under de senaste 7 dagarna. Samtidigt meddelar Folkhälsomyndigheten att man inför lättnader i restriktionerna för personer som fått minst en dos vaccin.

16 april 2021 klockan 10:25 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Bil i diket på Lv249

En singelolycka med personbil har inträffat på länsväg 249 strax utanför Fellingsbro i riktning mot Arboga.

Lindesbergs kommun ska bli ett showroom för hållbarhet

INSÄNDARE/DEBATT: Lindesbergs kommun och Bergslagen bubblar av kreativitet, innovation och framåtanda...

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ...

Arkivbild. Foto: Camilla Lagerman

Stadsskogsskolan förlänger fjärrundervisning för två tredjedelar av eleverna

Stadsskogsskolans elever i årskurs 7 och 8 kommer fortsätta sina studier via partiell fjärrundervisning i ytterligare två veckor. Årskurs 9 kommer dock ha all sin undervisning på plats. Detta enligt ett beslut från Barn- och utbildningsnämnden, som fattats för att minska trängseln i skolans lokaler.

15 april 2021 klockan 11:13 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Luffaren Fargo återkommer till Löa Hytta i sommar. Foto: Camilla Lagerman

Löa Hytta välkomnar nya hemligheter efter uppehållet

Efter förra årets pandemi-uppehåll återkommer den lekfulla teatervandringen Hyttans Hemligheter med ett helt nytt äventyr i sommar. Premiären är satt till 9 juli och man spelar sedan föreställningar fram till 1 augusti.
– Vi har lärt oss, anpassat oss och ser hoppfullt på framtiden, meddelar ensemblen på sin hemsida.

14 april 2021 klockan 14:26 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Nattlig utryckning när rishög stod i lågor
Under natten larmades Nerikes Brandkår ut till en gräsbrand norr om Lindesberg.
14 april 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Kylig delikatess blir het nyhet när 37:an lanserar egen glass
Sedan 37:an slog upp portarna till sina nyrenoverade och större lokaler i början av året har man bjudit på en rad olika nyheter. Inom kort hoppas ...
13 april 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Nära en miljon skall få fler att lockas till Bergslagen
Nu skall turismen i Bergslagen stärkas. För ändamålet har Destination Bergslagen beviljats strax under en miljon kronor. - Vi är övertygade att...
13 april 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Foto: Camilla Lagerman

Nära 12 000 doser vaccin till regionen under vecka 15

Under vecka 15 vaccinerar Region Örebro län med totalt 11 700 doser vaccin. Vaccinet ges både till dem som får första och andra sprutan. Nu kan personer som är 70 år och äldre boka tid för vaccination.

12 april 2021 klockan 14:01 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Arkivfoto: Fredrik Norman

Två åldringsbrott utreds: Fem personer greps misstänkta för grov stöld

Polisen utreder nu två fall av stölder som har drabbat äldre personer i deras bostäder. I båda fallen har gärningspersonerna lurat sig in i bostäderna på olika sätt.

12 april 2021 klockan 12:52 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Frövifors Pappersbruksmuseum utsett till Årets Arbetslivsmuseum

Frövifors Pappersbruksmuseum tilldelades under fredagen den ärofyllda utmräkelsen Årets ...

Kassörska bad tobakskund om legitimation – blev hotad

Polisen har upprättat en anmälan om olaga hot riktat mot en kvinna som arbetar i en livsmedelsaff...

Minskning i antal fall men fortsatt allvarligt läge

Efter förra veckans rekordhöga notering av antalet bekräftade covidfall i kommunen, ser läget för tillf...

Annons


Vattenmassorna dånar fram vid kraftstationen i Dalkarlshyttan. Foto: Fredrik Norman

Ingen oro för extrem vårflod i dagsläget

Med våren kommer oro för vissa som bor i närheten av sjöar och vattendrag. En extrem vårflod med höga flöden kan orsaka stora skador på egendom. Just nu ger dock Linde energi ett lugnande besked till de som berörs. Någon extrem vårflod ser man inte på kartan i dagsläget.

7 april 2021 klockan 11:14 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Påskpyntade rondeller utsattes för sabotage: ”Jättetråkigt”

De fyra påskkärringarna, som hade placerats i rondellen vid Lidl, överlevde inte p...

Kastade molotovcocktail mot bil – polisen jagade bilbrännare i natt

Natten till tisdag jagade polisen en bilbrännare i Storå. Vittnen har berättat hur ...

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ...

Glad Påsk!

LindeNytts redaktion önskar alla läsare och annonsörer en riktigt Glad Påsk! //Red.

bildspel Påskäggsjakten är avslutad – här är vinnarna

Det var ett rekordstort deltagande i LindeNytts påskäggsjakt i år, vilket är otroligt roligt! ...

Rekordnotering i antal covidfall: 128 på en vecka

Smittspridningen är uppe på en rekordhög nivå i Lindesbergs kommun, hela 128 bekräftade fall av covid-19 ...

Foto: Hans Andersson

SPF-Seniorerna i norra länsdelen värnar om Lindesbergs lasarett

INSÄNDARE/DEBATT: Vårt lasarett har tidigare betraktats som ett akutsjukhus. Vi inom SPF-Seniorerna ser inte längre att vi kan kalla det för det, nu när kirurgi/ortopedi/urologi sedan oktober 2020 blivit nedlagt på sen kväll och nattetid. Trygghet är för oss äldre är mycket viktigt. Därför är vi som pensionärsorganisation bekymrade.

2 april 2021 klockan 08:54 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

bildspel Fototävlingen avgjord – bildkavalkad
Totalt 20 bidrag, alla med härliga och roliga tolkningar av temat vår/påsk, kom in till LindeNytts fototävling. Juryn har överlagt, röstat och...
1 april 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet
Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att stå färdiga längs Stafettgatan under hösten. Bakom de två nya satsningarna...
31 mars 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter
Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället för stora tryckpressar fylls nu ...
31 mars 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-03-31

2021-03-31

2021-03-30

2021-03-30

2021-03-29

2021-03-29

2021-03-26

2021-03-26

2021-03-26

2021-03-25

2021-03-25

2021-03-24

2021-03-24

2021-03-24

Evenemangstips
Nyheter från Aftonbladet
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2021-04-18 02:21