Derbyseger gör LIF Lindesberg obesegrade i serien

Efter fullt tryck i arenan med 1 642 personer på läktarna, så blev det en derbyseger för LIF Lindesberg. Segern gör att LIF Lindesberg avslutar Division 1-serien som obesegrade, där säsongspremiärens oavgjorda möte mot ÖSK blev enda matchen utan full poängutdelning. Revanschen kom på hemmaplan där den orangea föreningen firande stort efter slutsignalen.
– Det känns som att det är många i laget som har väntat på den här matchen, säger Joakim Bååk.

Platsen i Allsvenskan var redan säkrad, men målet om att vara obesegrade genom säsongens seriespel var en match ifrån att bli verklighet. Säsongen avslutades under lördagen med ett hemmaderby mot ÖSK i Lindesberg Arena, som dessutom hade kryddats med Publikkronan. Ett arrangemang där handbollsföreningen bjuder sin publik på fri entré och får betalt för varje person på läktaren från sponsorer och frivilliga privatpersoner.

Dagen började dessutom bra för LIF Lindesberg. Bara någon timme innan de båda lagen presenterades på handbollsplanen, så hade det klättrande laget fått klart med ett spelarkontrakt. En av LIF Lindesbergs nyckelspelare, Jesper Nilsson, är redo för en Allsvensk comeback.

– Det ger självförtroende inför kommande säsong när bärande spelare som Jesper väljer att stanna. Jespers spetskvalitet är något som sticker ut även i Allsvenskan. Han har jobbat hårt på delar i spelet som vi under en längre tid har diskuterat om, då vi vill bättra på dessa delar. Han har en enorm kapacitet och är viktig för laget, så att han skriver på för kommande säsong ger laget ett styrkebesked, säger lagets tränare Joakim Bååk.

Jesper Nilsson är klar för Allsvensk comeback. Foto: Hasse Persson.

Niometersspelaren fanns även med i LIF-truppen under helgens hemmaderby mot ÖSK, där han i vanlig ordning blev en av truppens stora målgörare. Hemmalaget var snabba till en tidig ledning i matchen, där man efter tre minuter skrev ställningen till 3-0.

LIF Lindesberg utökade en ledning som ÖSK inte kunde hämta in. Ett tappert försök gjordes med sex gjorda mål mellan den första halvlekens tionde och tjugonde minut, där LIF fick med sig två mål under samma tidsspann.

Efter en stark andra halvlek från hemmalagets sida så blev det en ny seger för LIF Lindesberg, där man höll åtta mål i marginal. En seger som gör att LIF Lindesberg avslutar Division 1 som obesegrade.

– Säsongspremiären där vi kryssade mot Örebro har legat i bakhuvudet på oss under större delen av säsongen. Därför känns det som att det är många i laget som har väntat på den här matchen och det känns som att vi satte ner foten direkt, berättar Joakim Bååk.

Det blev en skön och efterlängtad derbyseger för LIF Lindesberg. Foto: Hasse Persson.

Joakim Bååk: ”Vi lyckades med alla målen”
Säsongens avslutande seriematch slutade på ”vanligt” sätt. LIF Lindesberg har vid flera matcher varit överlägsna vid sina segrar och hemmaderbyt mot ÖSK var inget undantag, där man till slut höll en marginal på åtta mål. Trots att hemmalaget segrade inför säsongens största publik i serien, så blev det ovanligt många avblåsningar från domarduon.

Vid fjorton tillfällen under matchens sextio minuter så tilldelades en utvisning, varav nio av dessa föll till en hemmaspelare. Tre minuter in i den andra halvleken dök även det röda kortet upp efter att hemmalagets Oskar Cosmo, fått sin tredje två-minutare.

– Vi trodde på förhand att det skulle bli en tuff match med tuffare tag. Det är sånt som oftast präglar i ett derby. Inget av de båda lagen gjorde någon ful match, ändå tycker både jag och Örebros ledare, som jag även höll kontakt med, att domaren höll en låg nivå gällande det fysiska spelet, kommenterar Joakim Bååk.

– Jag tror självklart att domarna gör sitt bästa på planen, men ibland blir det rätt och ibland blir det fel. Normalt sett så brukar man tillåta ett högre fysiskt spel i matcherna men nu blev det som det blev. Trots detta så kommer vi fortsätta att hålla samma vanliga nivå i vårt fysiska spel.

Oskar Cosmo tilldelades ett rött kort för trippla utvisningar. Foto: Hasse Persson.

Matchen slutade ändå med seger för LIF Lindesberg. Med ett obesegrat resultat i serien, så kan man därför bocka av samtliga uppsatta mål för säsongen.

– Att ta platsen till Allsvenskan har såklart varit vårt huvudsakliga mål, men efter jul satte vi två andra mål inför vårsäsongen. Då hade vi som mål att gå obesegrade ur serien, men även att vi skulle släppa in mindre mål. Vi lyckades med alla målen, vilket känns fantastiskt. Själv har jag inte varit tränare under någon längre tid, men jag har aldrig i min spelarkarriär varit med om att man har lyckats att uppnå samtliga mål under en säsong.

Tränare Joakim Bååk vill även rikta ett stort tack till alla supportrar som har varit på plats under säsongen. Bååk kommer även att vara med som tränare under kommande säsong, där man redan nu planerar inför nästa match. Denna är planerad till början av maj, där man kommer att spela kvalmatcher till Svenska Cupen.

Resultat LIF Lindesberg-Örebro SK
Slutresultat
: 32-25 (17-13)
Publik: 1 642 personer

Målgörare: Herman Bosson (7), Tobias Varvne (7), Hampus Högberg (4), Jesper Nilsson (4), Jesper Gyllby (4), Asso Eliassi (3), Erik Persson (1), Joel Karlström (1), Oskar Cosmo (1)

Publicerad 19 mars 2023 klockan 21:00

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Fotograf: Patrik Svedberg

Man i 60-årsåldern åtalas för flera fall av grov våldtäkt mot barn

En man i 60-årsåldern, bosatt i Lindesbergs kommun, häktades i mars misstänkt för flera fall av grov våldtäkt mot barn. Enligt stämningsansökan till Örebro tingsrätt misstänks mannen ha begått brotten vid upprepade tillfällen, mellan det att barnet var 6-7 år gammalt. Mannen själv förnekar brott.

7 juni 2023 klockan 15:19 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons

Foto: Camilla Lagerman

60-årig man häktad för flera fall av våldtäkt mot barn

En 60-årig man, bosatt i den norra länsdelen, häktades i april misstänkt för flera fall av våldtäkt mot barn. Enligt häktningsframställan ska brotten begåtts under cirka 18 månaders tid, mellan november 2021 till februari 2023, på ett flertal orter i Sverige, bland annat i Lindesbergs kommun.

7 juni 2023 klockan 14:11 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Brandkåren ryckte ut till brand – med båt

Just nu befinner sig räddningstjänsten vid Fåsjön, på gränsen mellan Nora och Lindesbergs kommuner, med ...

Bodman svarar Andersson om flexibel barnomsorg

INSÄNDARE/DEBATT: I Lindesbergs förskolor är den normala öppettiden vardagar kl.06.00 – 18.00. Sedan ett ...

Varma vinnare på nationaldagstravet

Bara sex dagar efter Fornabodas stora travfest så öppnade de portarna på nytt. Det årliga nationaldagstravet bjöd på ...

Foto: Fredrik Norman

Vindpark med tre turbiner skall byggas i Munkhyttan

Det nordiska energibolaget Cloudberry har för avsikt att bygga en vindpark i Munkhyttan strax utanför Lindesberg. I ett pressmeddelande uppger företaget, att arbetet påbörjas under hösten 2023.

5 juni 2023 klockan 15:49 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Arbetsmarknadsenhetens snickeri i Lindesberg har konstruerat det nya insektshotellet. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Lindesbergs nya hotell för pollinerare invigt: ”Ett mästerverk”

I höstas kontaktade Linde energi arbetsmarknadsenhetens snickeri i Lindesberg, för att lägga en beställning på ett nytt insektshotell med en specifik utformning, något som inspirerats av den tävling som kommunen tidigare haft. Under måndagen, på Världsmiljödagen, avtäcktes det nya hotellet, föreställande Linde energis enorma silo, som fått sin plats hos just det kommunala energibolaget.
– Det är ett mästerverk som ni har byggt! säger tillträdande vd Joakim Johansson.

5 juni 2023 klockan 13:51 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Beslut idag: Nu införs eldningsförbud i hela Örebro län
Länsstyrelsen meddelar idag, måndag, att man fattat beslut om att införa eldningsförbud i hela Örebro län. Detta med anledning av att risken fö...
5 juni 2023 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Svenska nationaldagen firas med franska bakverk från Ramsberg
Som så många år tidigare anordnas byaloppis och marknad med ett stort varierande utbud när Kerstin Birath anordnar nationaldagsfirande i Gusselby...
5 juni 2023 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

bildspel Bildspecial: Studentbalen 2023
Startskottet för studentveckan har officiellt gått, och under lördagskvällen samlades Lindeskolans avgångselever för den traditionsenliga balen ...
3 juni 2023 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Foto: Camilla Lagerman

Ingen räkodling i Frövi – satsar mer på grönsaker istället

Företaget WA3RM, som haft för avsikt att etablera en stor tomatodling samt en odlingsanläggning för jätteräkor i Frövi, har beslutat att inte fullfölja den ursprungliga planen. Företaget har informerat att räkodlingen kommer etableras på annan plats istället – detta med hänsyn till närliggande vattendrag.

2 juni 2023 klockan 16:50 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Stipendiet delades ut av klubbens president Dan Johansson i samband med LindeDagen 24 maj. Foto: Rotary

Rickard Larsson tilldelas Rotarys kulturstipendium

I hela 10 år har den talangfulle Rickard Larsson varit ledare för den så högt älskade Manskören Harmoni. För hans mycket uppskattade arbete med kören och den årliga Capricen, fick han i samband med LindeDagen ta emot Lindesbergs Rotaryklubbs kulturstipendium på 10.000 kronor.

2 juni 2023 klockan 13:03 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Mållöst mot Askersund

Efter en överlägsen seger mot IFK Askersund inom en distriktsmatch under försäsongen, så var det ett optimistiskt hemmalag på ...

Ingen kris – trots alla kriser – när Billeruds miljardsatsning tar form

På torsdagen bjöd Billerud in pressen för att berätta mer om hur arbetet...

Så firas svenska flaggan

Den 6:e juni firas nationaldagen med pompa och ståt på flera platser i Lindesbergs kommun. Bland annat stundar ett fullspäckat ...

Annons

Det blev ingen Elitloppsbiljett till Click Bait, istället blev det en säker seger i Bergslagsloppet under onsdagskvällen. Foto: Timmy Lundegård.

Click Bait vann Bergslagsloppet

Han var favorit i uppsnacket om att få den sista inbjudan till Elitloppet. Den rosa biljetten gick istället till Norge, vilket fick tränare Stefan Melander att anmäla startkatapulten, Click Bait, till Fornaboda när STL Sommar inledde sin långa turné. Trots en lugn start så blev det en klar seger med gott om krafter kvar hos den tidigare Elitloppsfinalisten.

1 juni 2023 klockan 06:40 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Smygtitta hos Brasserie All In

Imorgon, torsdag, är det stor premiäröppning hos Brasserie All in i Lindesberg, men redan nu kan LindeNytt bjuda på några ...

Lastbil av vägen: ”Hamnat på en åker”

En singelolycka med lastbil har inträffat på riksväg 50 i höjd med Fornaboda.

Inför IFK-IFK Askersund: ”Sista skärpan som saknas”

Efter IFK Lindesbergs andra förlust i serien så laddar laget vidare mot en ny hemmamatch. Under förs...

Bergslagens Sparbank går samman med Södra Dalarnas Sparbank

Från och med januari 2024 går Bergslagens Sparbank samman med Södra Dalarnas Sparbank och bildar...

bildspel Skarpt läge när Tormek inviger nytt besöksmål

Historien om Tormek startade i ett gammalt cykelgarage i Storvik 1973, fyra år senare gick flytten till ...

bildspel Intensiv rekordhelg till ända för Frövi judo

Frövi judos omåttligt populära evenemang Judofestivalen slog storartat rekord, när man i helgen välkomnade ...

Foto: Camilla Lagerman

Skogsbrand utanför Linde – 4000 kvm i lågor

Strax före klockan 18 på söndagen upptäcktes en rökpelare i ett skogsområde mellan Lindesberg och Aspens äng. SOS Alarm uppger nu att det rör sig om en skogsbrand i omfattningen 4000 kvadratmeter.
– Just nu försöker räddningstjänsten att omringa branden, uppgav operatör vid SOS Alarm strax före klockan 19.

28 maj 2023 klockan 19:27 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

bildspel Snabba bilar och modiga förare när Trollrallyt avgjordes
Ett trettiotal lådbilsförare gjorde under lördagen upp om titlarna i årets upplaga av Trollrallyt. Under ett strålande solsken hejades de modiga ...
27 maj 2023 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Polisen varnar för telefonbedragare
Polisen i region Bergslagen går nu ut med en varning till allmänheten gällande telefonbedrägeri. I dagarna skall en person i Lindesbergs kommun ...
27 maj 2023 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Lions Kristinas sommargåva ska skänka glädje i tuffa tider
Under fredagen räckte Raija Glatz från Lions Club Kristina över en handfull presentkort med ett sammanlagt värde om 5000 kronor till Linde ...
26 maj 2023 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2023-05-26

2023-05-25

2023-05-24

2023-05-23

2023-05-23

2023-05-22

2023-05-22

2023-05-22

2023-05-19

2023-05-19

2023-05-18

2023-05-18

2023-05-17

2023-05-17

2023-06-07 17:57