Derbyseger gör LIF Lindesberg obesegrade i serien

Efter fullt tryck i arenan med 1 642 personer på läktarna, så blev det en derbyseger för LIF Lindesberg. Segern gör att LIF Lindesberg avslutar Division 1-serien som obesegrade, där säsongspremiärens oavgjorda möte mot ÖSK blev enda matchen utan full poängutdelning. Revanschen kom på hemmaplan där den orangea föreningen firande stort efter slutsignalen.
– Det känns som att det är många i laget som har väntat på den här matchen, säger Joakim Bååk.

Platsen i Allsvenskan var redan säkrad, men målet om att vara obesegrade genom säsongens seriespel var en match ifrån att bli verklighet. Säsongen avslutades under lördagen med ett hemmaderby mot ÖSK i Lindesberg Arena, som dessutom hade kryddats med Publikkronan. Ett arrangemang där handbollsföreningen bjuder sin publik på fri entré och får betalt för varje person på läktaren från sponsorer och frivilliga privatpersoner.

Dagen började dessutom bra för LIF Lindesberg. Bara någon timme innan de båda lagen presenterades på handbollsplanen, så hade det klättrande laget fått klart med ett spelarkontrakt. En av LIF Lindesbergs nyckelspelare, Jesper Nilsson, är redo för en Allsvensk comeback.

– Det ger självförtroende inför kommande säsong när bärande spelare som Jesper väljer att stanna. Jespers spetskvalitet är något som sticker ut även i Allsvenskan. Han har jobbat hårt på delar i spelet som vi under en längre tid har diskuterat om, då vi vill bättra på dessa delar. Han har en enorm kapacitet och är viktig för laget, så att han skriver på för kommande säsong ger laget ett styrkebesked, säger lagets tränare Joakim Bååk.

Jesper Nilsson är klar för Allsvensk comeback. Foto: Hasse Persson.

Niometersspelaren fanns även med i LIF-truppen under helgens hemmaderby mot ÖSK, där han i vanlig ordning blev en av truppens stora målgörare. Hemmalaget var snabba till en tidig ledning i matchen, där man efter tre minuter skrev ställningen till 3-0.

LIF Lindesberg utökade en ledning som ÖSK inte kunde hämta in. Ett tappert försök gjordes med sex gjorda mål mellan den första halvlekens tionde och tjugonde minut, där LIF fick med sig två mål under samma tidsspann.

Efter en stark andra halvlek från hemmalagets sida så blev det en ny seger för LIF Lindesberg, där man höll åtta mål i marginal. En seger som gör att LIF Lindesberg avslutar Division 1 som obesegrade.

– Säsongspremiären där vi kryssade mot Örebro har legat i bakhuvudet på oss under större delen av säsongen. Därför känns det som att det är många i laget som har väntat på den här matchen och det känns som att vi satte ner foten direkt, berättar Joakim Bååk.

Det blev en skön och efterlängtad derbyseger för LIF Lindesberg. Foto: Hasse Persson.

Joakim Bååk: ”Vi lyckades med alla målen”
Säsongens avslutande seriematch slutade på ”vanligt” sätt. LIF Lindesberg har vid flera matcher varit överlägsna vid sina segrar och hemmaderbyt mot ÖSK var inget undantag, där man till slut höll en marginal på åtta mål. Trots att hemmalaget segrade inför säsongens största publik i serien, så blev det ovanligt många avblåsningar från domarduon.

Vid fjorton tillfällen under matchens sextio minuter så tilldelades en utvisning, varav nio av dessa föll till en hemmaspelare. Tre minuter in i den andra halvleken dök även det röda kortet upp efter att hemmalagets Oskar Cosmo, fått sin tredje två-minutare.

– Vi trodde på förhand att det skulle bli en tuff match med tuffare tag. Det är sånt som oftast präglar i ett derby. Inget av de båda lagen gjorde någon ful match, ändå tycker både jag och Örebros ledare, som jag även höll kontakt med, att domaren höll en låg nivå gällande det fysiska spelet, kommenterar Joakim Bååk.

– Jag tror självklart att domarna gör sitt bästa på planen, men ibland blir det rätt och ibland blir det fel. Normalt sett så brukar man tillåta ett högre fysiskt spel i matcherna men nu blev det som det blev. Trots detta så kommer vi fortsätta att hålla samma vanliga nivå i vårt fysiska spel.

Oskar Cosmo tilldelades ett rött kort för trippla utvisningar. Foto: Hasse Persson.

Matchen slutade ändå med seger för LIF Lindesberg. Med ett obesegrat resultat i serien, så kan man därför bocka av samtliga uppsatta mål för säsongen.

– Att ta platsen till Allsvenskan har såklart varit vårt huvudsakliga mål, men efter jul satte vi två andra mål inför vårsäsongen. Då hade vi som mål att gå obesegrade ur serien, men även att vi skulle släppa in mindre mål. Vi lyckades med alla målen, vilket känns fantastiskt. Själv har jag inte varit tränare under någon längre tid, men jag har aldrig i min spelarkarriär varit med om att man har lyckats att uppnå samtliga mål under en säsong.

Tränare Joakim Bååk vill även rikta ett stort tack till alla supportrar som har varit på plats under säsongen. Bååk kommer även att vara med som tränare under kommande säsong, där man redan nu planerar inför nästa match. Denna är planerad till början av maj, där man kommer att spela kvalmatcher till Svenska Cupen.

Resultat LIF Lindesberg-Örebro SK
Slutresultat
: 32-25 (17-13)
Publik: 1 642 personer

Målgörare: Herman Bosson (7), Tobias Varvne (7), Hampus Högberg (4), Jesper Nilsson (4), Jesper Gyllby (4), Asso Eliassi (3), Erik Persson (1), Joel Karlström (1), Oskar Cosmo (1)

Publicerad 19 mars 2023 klockan 21:00

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Butiksinnehavare Daniel Larsson och hans medarbetare arbetar just nu med att ställa iordning butiken för det nya sortimentet. Foto: Jennie Einarsson

Bråda dagar för vitvaruhandlare när hemelektronik flyttar in

Just nu pågår ett intensivt arbete med att förbereda plats för ett nytt sortiment hos Elon på Charlottenlunds Handelsområde Lindesberg. Den cirka 100 kvm stora ytan kommer så småningom att rymma Elon Ljud & Bilds sortiment med allt ifrån tv-apparater till mobilskal och laddare – men ännu är man långt från klar.
– Vi har verkligen jobbat dygnet runt nu för att få till de här ytorna i butiken, men vi är ännu inte färdiga, informerar Daniel Larsson som driver ELON i Lindesberg och Arboga tillsammans med sin fru Carina Larsson.

9 december 2023 klockan 08:47 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Annons


Per Sander och Ann-Louise Hytter på Lindesbergs Fastigheter. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Första hyreskontrakten klara för gamla Kristinaskolan

Arbetet med att förvandla den gamla Kristinaskolan i Lindesberg till bostäder är i full gång, och nu har även de sju första lägenheterna fått sina kontrakt påskrivna. Inflyttningsdatum är satt till 31 maj 2024, något som Per Sander på Lindesbergs Fastigheter är övertygad om att de kommer att hålla tidsmässigt.
– Vi räknar med att närmare 20 av lägenheterna ska vara så gott som klara fram till jul, berättar han.

8 december 2023 klockan 09:39 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Man i 60-årsåldern döms till fängelse för grov våldtäkt mot barn

Den man i 60-årsåldern från Lindesbergs kommun, som i juni frikändes från åtal gä...

Lindlöven är klara för Allettan

Under onsdagskvällen säkrade Lindlöven de sista poängen som krävdes för att säkra sin plats i Allettan. Truppen tog ...

Mer pengar från Lions till behövande i svåra juletider

På onsdagen fick Linde bergslags församling ett välbehövligt tillskott till kassan inför den ...

Pressbild. Foto: Håkan Risberg / Region Örebro län.

RÖL:s avvecklingsplan: 80 varv runt jorden

INSÄNDARE/DEBATT: Ta ansvar Andreas Svahn, Bechet Barsom och Jenny Steen!

6 december 2023 klockan 08:46 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Filip Nyängen och Josefina Eriksson arrangerar en dag fylld med aktiviteter och julkänsla. Foto: Camilla Lagerman

Julandan i fokus när Rejmes och Lindlöven slår sig ihop: ”Antalet utsatta blir bara fler”

Lördagen den 16 december bjuder Rejmes och Lindlövens IF in till ett gemensamt event för att sprida julstämning inför högtiden. Under dagen kommer man bland annat kunna få sin bil värderad, utmana Lindlövens A-lag i speedshooting, samt träffa självaste jultomten. Förutom barnens önskelistor tar tomten även emot julklappar som sedan skänks till behövande i kommunen.
– För någon kommer det säkert kännas bättre i hjärtat, det är jag övertygad om, säger Josefina Eriksson, platschef på Rejmes i Lindesberg.

5 december 2023 klockan 13:40 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

”Vaffö gör di på detta vis?”
INSÄNDARE/DEBATT: Hälso- och sjukvårdsnämnden (HSN) hade nämndmöte 16 november 2023 och då beslutade majoriteten (S, KD, C) att ge uppdraget ...
5 december 2023 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Gymnasiet får dåligt betyg – 37 procent utan examen
Ny statistik från Skolverket visar att hela 37 procent av eleverna i Lindesbergs kommun inte når gymnasieexamen efter tre år. Efter att ha granska ...
4 december 2023 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

Förlust under Lindlöven och Libos familjedag
Trots en trevlig stämning i Lindehov, så blev det desto bittrare på isen. Med tre insläppta mål i boxplay följt av tre raka mål i den tredje ...
3 december 2023 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

LIF Lindesberg säkrade två viktiga poäng mot Allsvenskans tabellfemma Vinslöv. Sjumålssegern är LIF-truppens bästa resultat för säsongen och förhoppningsvis är det något som fortsätter när serien snart vänder. Foto: Hasse Persson

Överlägsen hemmaseger av LIF

Med en bortamatch där inget stämde för LIF Lindesberg så var det viktigt att samla ihop truppen för revansch på hemmaplan. Trots osäkra sjukdomar i laget så fanns reserver med på bänken, däribland LIF Lindesbergs 17-åriga juniorspelare Axel Nilsson. En ung spelare som fick göra sitt debutmål i Allsvenskan inför hemmapubliken.

1 december 2023 klockan 22:44 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Patrik Esenius kommer ha ansvar på plats, Per Sander, Peter Larsson och Daniel Forsman. Foto: Camilla Lagerman

Driven trio tar över efter Peter Larsson: ”Jag är nöjd med mitt verk”

Efter 18 år bakom spakarna på Lindesbergs Bilskadecenter kliver nu Peter Larsson av som ägare, och lämnar över stafettpinnen till ett gäng drivna killar med stora visioner.
– Jag hoppas att jag kommer trivas med pensionärslivet, men det känns helt rätt att sälja till de här killarna, säger Peter.

1 december 2023 klockan 14:55 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Världens musik samlad i en konsert: ”Väldigt kul”

Efter en höst fylld av repetitioner bjuder nu Kulturskolan Garnalia och den kulturella fö...

Polisinsats utanför Lindesberg – man slagen och rånad

En man i 40-årsåldern har under fredagsförmiddagen gripits på en adress i Gusselbyområdet, ...

Lindlöven och Libo välkomnar till en gemensam familjedag

Gratis popcorn, autografskrivning och skott mot skottramp är bara några av aktiviteterna som Lindlö...

Lindbackaskolan i Lindesberg. Foto: Camilla Lagerman

Elev grovt misshandlad – och avstängd från skolan

I slutet av förra veckan inträffade en grov misshandel i anslutning till Lindbackaskolan i Lindesberg. Två elever stämde träff för att slåss, något som slutade med att den yngre av pojkarna fick uppsöka sjukvård och senare blev inlagd över natten på USÖ för observation. Händelsen är polisanmäld.

30 november 2023 klockan 10:21 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Unik, fantastisk och magisk opera – från Amazonas till Linde

Det är inte många dagar kvar till jul, när Folkets Hus i Lindesberg bjuder på riktig ...

Bortaförlust i säsongens första straffläggning

Det blev en match med få skott när Lindlöven gästade tabellfemman HC Dalen, som kämpar för en säkrad ...

Inga julbelysta träd förrän nästa år

Julbelysning är ett efterlängtat inslag när vintermörkret smyger sig på och med första advent runt hörnet är ...

Kommunen går mot ett minusresultat: ”Kommer behöva fatta väldigt tuffa beslut”

Under tisdagens sammanträde i kommunstyrelsen beslutade man att ge...

Högre vårdavgifter väntar när regionen gör enormt underskott

Då den nuvarande ekonomiska prognosen för Region Örebro län pekar på ett underskott på ...

Elon Ljud & Bild flyttar in i Elon-butik

Elon Ljud & Bild kommer att stänga efter årsskiftet - men konceptet hemelektronik kommer fortfarande finnas kvar ...

Hafsta. Foto: Anna Johansson

bildspel Se läsarnas egna bilder från norrskenet

Under lördagskvällen bjöds stora delar av landet på en mäktig uppvisning över himlavalvet, när norrskenets gröna skimmer dansade över skyarna. LindeNytt efterlyste läsarbilder, och vilken respons det blev! Av bilderna att döma kunde det färgsprakande fenomenet ses över i princip hela kommunen, och många var snabba med kameran.

27 november 2023 klockan 12:11 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Kontrollerad hemmamatch i Lindehov
Efter en bortaseger mot Tranås AIF så bjöd Lindlöven även på seger när man klev ut på hemmaisen i Lindehov. Trots många skott från gästande...
26 november 2023 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Fångat norrskenet? Skicka dina bilder till oss!
På många platser i Mellansverige, kunde man under lördagskvällen skåda norrsken. Så även i våra trakter, där man nu på sociala medier ...
26 november 2023 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Utan skattehöjning minskar vår tillgång till sjukvård
INSÄNDARE/DEBATT: Sveriges 21 regioner räknar under nästa år med ett underskott i sina budgetar på sammanlagt mellan 20 och 24 miljarder kronor. ...
26 november 2023 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2023-11-25

2023-11-24

2023-11-24

2023-11-23

2023-11-23

2023-11-23

2023-11-22

2023-11-22

2023-11-22

2023-11-22

2023-11-21

2023-11-21

2023-11-21

2023-11-20

Evenemangstips
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2023-12-09 16:11