Noa Reldén från Kalmar (nummer 3) hade ledningen i hela loppet tills Anna Hell Pettersson (nummer 1) bjöds in på upploppet. Båda ekipagen skar mållinjen samtidigt vilket gav delad segerglädje. Foto: Timmy Lundegård

Dubbel juniorglädje när Anna tog första segern

Med dagens teknologiska målkameror så händer det inte ofta att man inte kan skilja två hästar från varandra efter en jämn målgång. Under Fornabodas första lopp hände det däremot, detta i ett lopp där två unga juniorkuskar fick dela på segern. En av de två juniorerna var Anna Hell Pettersson som tog sin första kuskseger bakom varmblod.
– Jag har väntat på den här segern, säger Anna.

Trots regn i luften så fanns det några tappra travälskare som tog sig till Fornaboda under torsdagslunchen. Väl på plats fick man ta del av en trevlig vistelse och kanske rent av en bit travhistoria. Även om det är ovanligt att det blir dött lopp mellan två hästar så har det såklart skett vid flertalet tillfällen. Att det däremot blir dött lopp mellan två juniorkuskar är däremot mer sällsynt.

Någon gång ska vara den första och under torsdagen så var det dags. Även om det länge såg ut som att den 17-åriga Kalmarkusken, Noa Reldén, skulle säkra en enkel seger från ledningen, så gick det saktare på upploppet vilket bjöd in hemmajunioren Anna Hell Pettersson bakom Excellenzen. Trots en bit fram till ledaren så satt hemmakusken Anna lugn i sulkyn och rattade in sin häst till en delad seger.

– Loppet blev väldigt bra för våran del men jag trodde inte att jag skulle hinna ikapp mot slutet. Hästen var väldigt ärlig idag och när jag märkte att vi närmade oss så tänkte jag att ”nu jäklar”. Vi är väldigt nöjda med hästen, säger Anna som med segern tar sin första triumf redan i sin tredje körda start.

Anna Hell Pettersson leasar segerhästen Excellenzen med sin mamma Kerstin. Anledningen är att Fornabodas juniorkusk ska få chansen att köra lopp. Foto: Timmy Lundegård

– Det var väldigt kul och efterlängtat. Jag har väntat på den här segern så länge som jag kan komma ihåg och det gör absolut ingenting med att dela segern, säger Anna som redan på söndag kör sitt nästa lopp på Rättvik.

Även den långväga kusken Noa Reldén från Kalmar är nöjd med loppet. När man gick in i slutsvängen så började Noa att utöka sin ledning, vilket gjorde loppet oväntat dramatiskt.

– Ja, det blev lite dramatiskt men jag var tvungen att göra något. Jag vet nämligen sedan tidigare att hästen segar av på upploppet, inte från trötta ben men för att motivationen inte är den bästa. Det var lite av de dragen även idag trots att det ändå kändes bättre idag, berättar Noa i vinnarcirkeln.

– Man måste åka dit loppen finns, säger Noa Reldén om sin resa från Kalmar till Fornaboda under lunchen. Foto: Timmy Lundegård

Appasso hade uppvisning: ”Inte omöjligt att det blir en ny start på V75”
Sporten stod mycket i fokus under torsdagens lunch men en som stod för klassen var utan tvekan Åke Lindblom. Fornabodas forna kuskchampion gästade Lindesberg med två hästar, varav klasshästen Appasso som hade uppvisning.

Den sjuåriga hingsten kom på förhand från en start på V75 där han fick en tuff resa från fältets jumboposition. Därifrån gick han från sist till sjua under en 1.12-avslutning och hade därmed ett favoritskap till torsdagens start. Väl iväg var det heller inga konstigheter, vilket gav den rutinerade Åke Lindblom en ny seger på Fornaboda.

Åke Lindblom hade uppvisning med egentränade Appasso som laddas mot nya uppgifter. Foto: Timmy Lundegård

– Alla loppen ska köras så är det, men idag så kändes han jättefin. Jag körde framåt via tredje spår med 1200 meter till mål för att jag ville vara med och känna lite på dem där framme. Det här är en häst som normalt sett inte ska vara ute i breddlopp men nu hade han dåligt med poäng, så vi anmälde ändå. Nu efter segern så har han lite mer startpoäng och då kan vi på nytt planera vart han ska starta. Det är inte omöjligt att det blir en ny start på V75 framöver, sade Åke Lindblom i vinnarcirkeln.

Noterbart är även att dagens stora skrällar kom från Anna Hannanova och Markus Linryd. Två kuskar som även under fjolåret gästade Fornaboda med varsitt besök i vinnarcirkeln, även då som skrällar. Kan bli en rolig tradition.

Lunchens vinnare:
Lopp 1:
Excellenzen – Anna Hell Pettersson & Simb Marilyn – Noa Reldén
Lopp 2: On Track Fantomen – Anna Hannanova – 24,74
Lopp 3: S.G.’s Anova – Victor S Sundgren (Jenny Martinsson) – 2,77
Lopp 4: Speedy Star Vicane – Jakob Smith (Kenneth Smith) – 3,67
Lopp 5: Commodoro Play – André Bood (Erik Berglöf) – 6,09
Lopp 6: Appasso – Åke Lindblom – 1,57
Lopp 7: Stonehaven – Markus Linryd (Jessica Schade Lundell) – 17,45
Lopp 8: Adorable Face – Zeb Jonasson (Mathias Blomquist) – 3,17

Nästa tävlingsdag: Söndagen 19:e maj med första start kl. 14.00
FRI ENTRÉ med Fornabodas årskort

Publicerad 9 maj 2024 klockan 20:56

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Det ekonomiska läget i kommunen är fortsatt mycket bekymmersamt. Foto: Camilla Lagerman

Kommunen på väg mot katastrofresultat

Under tisdagens sammanträde i kommunstyrelsen uppdaterade ekonomichef Anette Persson ledamöterna om det ekonomiska läget i kommunen, som ser ut att gå mot ett katastrofalt dåligt resultat. Mellan mars och april ökade socialnämndens underskott med hela 7 miljoner, och kommunens prognos för 2024 landar just nu på -84,2 miljoner kronor.

28 maj 2024 klockan 17:58 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons


Genrebild. Foto: Fredrik Norman

Frövi hårt drabbat av ovädret: ”Ohyggliga mängder vatten”

Ett kraftigt åskväder har under måndagskvällen orsakat strömavbrott och översvämningar i vårt område. Ett av de värst drabbade områdena är Frövi, där såväl industri som hushåll har problem i spåren av ovädret.
– Det här ovädret låg ju precis över Frövi där ohyggliga mängder vatten föll på kort tid, berättar SOS Alarm som svarar för Räddningsregion Bergslagen.

27 maj 2024 klockan 19:04 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

bildspel Världseliten gjorde upp om titlarna utanför Lindesberg

Under den gångna helgen samlades världseliten inom orienteringsskytte i Munkhyttan, strax utanför ...

Regionen informerar om sommaröppettider i vården

Region Örebro Län informerar om ändrade öppettider på flera vårdinrättningar under sommaren. Då ...

2000 abonnenter drabbade av stort strömavbrott

Ett omfattande strömavbrott drabbade på lördagen över 2000 abonnenter i Lindesberg tätort. Detta uppger ...

Arkivfoto: Fredrik Norman

Gamla skolprylar efterlyses inför inflytt i Kristinaskolan

Med knappt en vecka kvar tills den gamla Kristinaskolan får sina allra första hyresgäster, efterlyser fastighetsägaren prylar med koppling till skolverksamheten som än gång huserade i byggnaden.
– Det vore roligt med exempelvis lite fina bilder från förr att hänga upp i trapphuset, så man får den här känslan från skolan, säger Ann-Louise Hytter från Lindesbergs Fastigheter.

24 maj 2024 klockan 11:31 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Det gästande BK Ett Fyra var för stabila under torsdagen. Trots att gästerna släppte in tre snabba mål så åkte man hem med tabellpoängen. Foto: Timmy Lundegård

Nykomlingarna bröt IFK Lindesbergs segersvit

Under torsdagskvällen bröts IFK Lindesbergs långa segersvit på hemmaplan inom Division 5, där det slutade med åtta raka triumfer. Seriens nykomlingar BK Ett Fyra visade sig stabila mot det skadedrabbade IFK Lindesberg, som ändå stod för en rejäl insats inom matchens sista kvart när de ändrade 0-5 till 3-5.
– Jag är kluven över dagens match, säger Niklas Christensson.

23 maj 2024 klockan 22:34 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Harmoni efterlyser nomineringar till årets Kulturstipendium
Nu är det dags att nominera kandidater till Manskören Harmonis årliga Kulturstipendium. Detta stipendium är instiftat till minne av Gudrun Persson...
23 maj 2024 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

bildspel LindeDagen 2024: En Solig Succé
Den åttonde upplagan av LindeDagen bjöd på en minnesvärd dag fylld med aktiviteter, uppträdanden, provsmakningar och information. I strålande ...
23 maj 2024 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

Bäver orsakade brand utanför Lindesberg
Strax innan 16-tiden på onsdagseftermiddagen larmades Nerikes Brandkår till Västra Bor, mellan Lindesberg och Vedevåg, där det enligt uppgift ...
22 maj 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Trots ett tidigt 0-1, så slutade den senaste hemmamatchen med seger. Då mot det rutinerade IFK Örebro, nu gästas Fritidsbyn av nykomlingarna Ett Fyra. Arkivfoto: Timmy Lundegård

Inför IFK-BK Ett Fyra: ”Gäller bara att få allt att sitta”

Det är ett skadedrabbat men hemmastarkt IFK Lindesberg som tar emot nykomlingarna BK Ett Fyra under torsdagen. Även om bortamötet mot topptippade Laxå slutade med en 4-0-förlust, där IFK Lindesbergs skadebänk var en stor orsak till förlusten så är det optimistiska tankar från hemmalaget.
– Vi är ett bra lag, det gäller bara att få allt att sitta, säger Martin Eriksson.

22 maj 2024 klockan 17:08 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Genrebild. Foto: Ida Lindkvist

Brand vid Prästryggens camping i Frövi

UPPDATERAD. Strax innan tiotiden på onsdagsförmiddagen larmades räddningstjänst, polis och ambulans till Prästryggens camping i Frövi, där en brand brutit ut i ett omklädningsrum.
– Räddningstjänsten är framme på plats tillsammans med ambulans, och ska påbörja släckning, uppger operatör vid SOS Alarm som svarar för Räddningsregion Bergslagen.

22 maj 2024 klockan 10:45 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Polisen lanserar kampanj för att informera unga om penningtvätt

Bedrägerier med hjälp av penningtvätt ökar i Sverige, även bland ungdomar under 18 år. D...

Stort intresse för nya cykelleder i trollskogarna

Genom djupa trolska skogar, på rullstensåsar, längs sjöar och gamla gruvhål går den helt nya cykelleden ...

bildspel Anna Bernholm hyllades under Judofestivalen

Efter en lång och mycket framgångsrik karriär som en av världens bästa kvinnor inom judon, bestämde sig Anna ...

Ali Hayjiev från Frövi judo lyckas med ett snyggt kast. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Judofestivalen slog nytt rekord – igen

Frövi judos omåttligt populära evenemang Judofestivalen slog storartat rekord, när man i helgen välkomnade mer än 900 aktiva från hela Sverige till Lindesberg arena. Med ett strålande solsken och högsommarvärme blev det en magisk inramning på festivalen, som bjöd på aktiviteter från morgon till kväll.

20 maj 2024 klockan 10:36 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Blandade händelser på ett varmt Fornaboda

Eftermiddagen på travet bjöd verkligen på en blandning av allt det goda. Alla typer av travlopp visades upp på ...

Klockars efter beskedet från LPO: ”Deras fria vilja”

Det politiska styret i Lindesberg är inte längre i majoritet efter att LPO lämnade beskedet ...

LPO avslutar samarbetet med majoriteten – blir vågmästare

Efter knappt 17 månader vid makten har det nya majoritetsstyret i Lindesbergs kommun gått i ...

bildspel Sommarkänsla när Kullgatan dukade upp för Vårmarknad

För andra året i rad hölls Vårmarknaden på Kullgatan 1 under onsdagen - ett efterlängtat evenemang...

bildspel Glammigt och känslosamt när årets idrottsprestationer prisades på Lindeskolan

Judodräkter, hockeyskydd och fotbollsskor fick ge plats åt stiliga kostymer ...

JUST NU: 10-tal lösa småhundar har observerats i trakterna av Grönbo

Under två dagars tid har en boende i trakterna av Grönbo i Lindesbergs kommun ...

Anders Persson, (LPo), Tom Persson, (SD) Ordförande Tillväxtnämnden, Conny Ärlerud (M) 1:e vice ordförande. Foto: Jennie Einarsson

Ekonomiskt mörker tvingar till besparingar: ”Dystra besked”

Under en pressträff på tisdagseftermiddagen meddelade Tillväxtnämnden att man tagit nya beslut för en budget i balans. Med ett beräknat underskott i nämnden på hela 4,1 miljoner har man tvingats ta till tuffa besparingsåtgärder.
– En sådan här pressträff hade jag hoppats att man skulle slippa att kalla till, men så är läget, inledde Tom Persson, (SD), ordförande Tillväxtnämnden.

14 maj 2024 klockan 17:21 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Nya sparförslaget: Avveckla förskolor
Barn- och utbildningsnämndens arbete med att nå en budget i balans fortsätter, och under måndagens sammanträde kom majoriteten med en rad nya ...
14 maj 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

bildspel Vänskap över gränserna under helgens judoevenemang
Under den gångna helgen genomfördes årets upplaga av Swedish A-judo Open i Lindesberg Arena. Ett uppskattat evenemang, som lockade ett 80-tal ...
14 maj 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

bildspel 40 år senare – Bilsport följer upp klassiskt reportage i Lindesberg
Det har gått fyrtio år sedan tidningen Bilsport besökte Lindesberg för att göra ett Gatbilsreportage. Detta blev inte bara en hyllad skildring av...
13 maj 2024 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2024-05-12

2024-05-11

2024-05-11

2024-05-11

2024-05-10

2024-05-10

2024-05-10

2024-05-09

2024-05-08

2024-05-08

2024-05-08

2024-05-07

2024-05-06

2024-05-28 23:31