Dubbelt jubel hos LIF

LIF Lindesbergs handbollssöndag slutade med en stor succé, två tuffa matcher spelades där både damernas viktiga division 2-match mot Göksten och herrarnas allsvenska match mot Torslanda slutade med seger, båda hemmalagen spelade jämna matcher där de avgjorde sina matcher med bara någon minut kvar av speltiden.

Redan vid 11-tiden på förmiddagen pågick arbetet av LIF Lindesbergs funktionärer med att få upp arenans helplan som redan vid 14.30 skulle beträdas av LIF Lindesberg damlag för att sedan följas upp av herrlagets Allsvenska match mot Torslanda.

Det var en viktig match som väntade LIF Lindesbergs damlag där en seger mot tabelltvåan Göksten skulle innebära att LIF Lindesberg går upp som ny tabelltvåa och kan därifrån, med 4 raka segrar mot uppkommande motståndare, gå mot ett kvalspel där kvalvinnaren går vidare till division 1.

Med ett tufft försvar och pigga spelare under anfallet så lyckades hemmadamerna hålla borta sina motståndare från sitt mål där matchens första 20 minuter spelades till 8-3, detta efter 5 raka mål från hemmalaget.
Inför matchens andra halvlek höll LIF i en viktig 3-målsledning, en ledning som man förstod redan vid den första halvlekens slut förstod skulle bli viktig för hemmalaget.

Med den andra halvleken igång kom Göksten tillbaka i spelet och lyckades även kvittera poängställningen till 11-11 redan efter 6 minuter in i den avgörande halvleken.
Trots att bortalaget lyckats spela in 3 mål under halvleken mot LIFs 0 så avvaktade lagets tränare med time-out-kortet, något som skulle bli ett bra drag då damerna lyckades lösa sina egna problem på planen och efter ett straffmål av hemmalagets niometersspelare Agnes Schough så gick hemmalaget undan med ytterligare 2 mål och blev därefter omöjliga att slå.

– Vi har ett superbra försvar som vi tror på och stänger målet helt, när vi väl löser våra problem med bakåtspelet så löser vi samtidigt framåtspelet, vi visste om att det var en viktig match men jag anser att vi spelar bättre under pressat läge då vi får upp mer energi i laget som syns både på bänken och på planen menar LIF Lindesbergs Amanda Holmberg efter matchen och ger sina tankar som ny tabelltvåa:

– Med den här matchen avklarad tror jag absolut att vi kan hålla oss kvar på andraplatsen hela vägen igenom serien, att ta sig till division 1 skulle betyda mycket för hela laget, vi har varit där en gång tidigare och jag tycker att vi är ett lag som skulle platsa där.

Med dammatchen avklarad var det en match kvar att spela då Torslanda gästade arenan för en Allsvensk match mot föreningens herrlag LIF Lindesberg.

Matchen inledde jämnt där lagen började byta mål med varandra samtidigt som LIF fick flera enklare lägen under de första 10 minuterna där de lyckades få med sig flera stulna bollar och öppna lägen där Torslandas målvakt stod som enda spelare att förhindra hemmalagets anfallsspel.

Men även om hemmalaget LIF Lindesberg ständigt höll några mål före Torslanda så höll de sig målmässigt steget bakom och efter den första halvleken låg Torslanda endast två mål bakom LIF Lindesberg.

Med den andra halvleken i spel så fortsatte lagen sina målbyten precis som i den första halvlekens inledning, efter en missad straff av hemmalaget lyckades Torslanda få in två mål och spela upp ställningen till mycket jämna 23-23.

De jämna siffrorna fortsatte tills matchens sista 5 minuter där LIF Lindesbergs Algot Hane tidigt kunde avgöra matchen med 32-29, trots de svårhämtade målantalen kom en hård situation där hemmaspelaren Fabian Lindholm som vid ett anfall befann sig i luften blev tacklad av en motspelare, en tackling som gjorde att Fabian landade illa med huvudet rätt ner i golvet vilket gav Torslanda-spelaren ett rött kort.

Med en motspelare mindre lyckades LIF med lätthet hålla undan med målen vilket innebar två otroligt viktiga poäng till den jämna tabellen.

– Jag tycker att vi börjar ganska bra med försvarsspelet sen går vi väldigt mycket fram och tillbaka då de hittar vägar igenom vårat spel samtidigt som vi försöker lösa de problemen men i det stora hela tycker jag att det var helt okej, det vi skulle kunna putsa på är att vara lite aggressivare då jag tycker att de får för många chanser på skott, menar Axel Magnusson direkt efter matchen.

Med den viktiga matchen färdigspelad återstår nu fem matcher där tre av tabellens tuffaste lag väntar däribland tabellettan Aranäs men också Karlskrona och Hammarby samtidigt som det kvarstår matcher mot de nedre lagen Rimbo och Boden

– Det är kanske lite klyschigt att säja men vi tar en match i taget, det är en så pass jämn tabell så är vi dåliga för dagen kan vi förlora mot Boden men samtidigt skulle vi lika gärna kunna vinna mot Hammarby och Aranäs under en bra dag så det är som Fatlum sade tidigare att vi måste spela varje match som om det vore en final, avslutar Axel.

Efter matchen meddelade även Fabian Lindholm att det inte var några problem trots incidenten under matchens slut, även Fatlum Ahmeti som fick ett ben påtacklat under matchen ger positiva rapporter.

Resultat LIF Lindesberg-Göksten BK
Slutresultat: 19-16 (11-8)
Publik: 223 personer

Målgörare: Emma Hultgren (4), Towe Olsson (3), Natalie Forslund (3), Alicia Gustafsson (3), Caroline Friberg (1), Ida Ruth (1), Agnes Schough (1), Amanda Magnusson (1), Amanda Holmberg (1), Moa Pettersson (1)

Matchens Lirare: Emma Hultgren

Resultat LIF Lindesberg-HK Torslanda Elit
Slutresultat: 35-31 (17-15)
Publik: 626 personer

Målgörare: Jesper Nilsson (7), Fatlum Ahmeti (7), Albin Järlstam (5), Axel Magnusson (4), Max Broman (3), Algot Hane (3), Fabian Lindholm (2), Herman Bosson (2), Asso Eliassi (1), Filip Ottosson (1)

Matchens Lirare: Jesper Nilsson

Nästa hemmamatch: Söndagen 1:a mars vs Bodens BK HK i Lindesberg Arena med matchstart kl. 14.00

Publicerad 16 februari 2020 klockan 21:19

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Även om Björn Goop blev säsongspremiärens största vinnare med totalt fyra segrar, så var det Jörgen Westholm som inledde säsongen med Kurtz. Foto: Timmy Lundegård

En fin och solig lunch inleder travsäsongen

Travsäsongen på Fornaboda är officiellt igång! Åtta lopp inledde travveckan där det blev två kuskar som tog fokuset när tävlingarna skulle summeras. Trots att Jörgen Westholm blev tränaren att inleda säsongen med två raka segrar, så var det Björn Goop som avslutade lunchen med en fyrling i de tre sista loppen. Båda kuskarna var även snabba på att berömma tävlingsovalen.
– Det ska grabbarna som sköter banan ha cred för, sade Jörgen Westholm.

2 maj 2024 klockan 18:02 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons


Foto: Jennie Einarsson

Finns det ett alternativ till att lägga ner och finns drivet och visionerna för det?

INSÄNDARE/DEBATT: Det är oroande att se hur övertygande ansvarig politiker är när de tagit beslut gällande Storå VC och neddragningarna inom vården i norra länsdelen. På vilka grunder har beslutet fattats, hur har uppdraget formulerats och hur blir det med utvecklingen och framtiden?

2 maj 2024 klockan 11:03 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

bildspel Morgonpigg orkester blåste liv i Guldsmedshyttan

I strålande solsken hälsade Guldsmedshyttans musikkår våren varmt välkommen enligt tradition under ...

På torsdag öppnar Fornaboda för en lång travsäsong

På torsdag så öppnas dörrarna till vad som kan vara den längsta travsäsongen på Fornaboda. Rekordm...

bildspel Lindeskolan välkomnade våren med ny tradition

Under en klarblå himmel och ett strålande solsken hälsade Lindeskolans elever våren välkommen med sång. Det...

Arkivfoto: Jennie Einarsson

Lista: Här firas Valborg

Efter en lång och kylig vinter är det dags att hälsa våren välkommen. Valborgsmässoafton 30 april står för dörren med festliga firanden runt om i Lindesberg kommun. LindeNytt har sammanställt en lista med platser där vårens intåg firas.

29 april 2024 klockan 10:36 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

IFK Lindesberg jobbade hårt under torsdagen och fick även utdelning för arbetet genom tre nya poäng. Foto: IFK Lindesberg

IFK Lindesberg rivstartar till ny seger

Inte ens en bortaspelare som tidigare har varit aktiv i Lille och FC Zürich kunde stoppa IFK Lindesbergs hemmaform. Även om Pålsbodas toppspelare enbart var deltagande i den andra halvleken, så gjorde hemmatruppen ett tungt jobb på Frövis konstgräs som slutade med seger. Mycket bakom segersiffrorna kom tidigt när IFK Lindesberg rivstartar matchen med två raka mål på tretton minuter.

26 april 2024 klockan 12:32 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Vårstädning i trädgården får inte längre gå upp i rök
Efter att regeringen fattat beslut om nya regler kring avfallshantering har det uppstått en hel del förvirring kring vad som egentligen gäller när...
26 april 2024 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

Beslutet: Storå vårdcentral läggs ned
Trots massiva protester från allmänheten, läkare och patienter beslutade Hälso- och sjukvårdsnämnden på torsdagen att genomföra nedskä...
25 april 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Utveckla primärvården – inte tvärtom!
INSÄNDARE/DEBATT: Idag (torsdag 25 april) ska Hälso- och sjukvårdsnämnden fatta beslut om den så kallade färdplanen för primärvården i norra ...
25 april 2024 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Ann-Louise Hytter på Lindesbergs Fastigheter önskar förslag från allmänheten. Foto: Camilla Lagerman

Fastighetsägaren ber om förslag från allmänheten: ”Vad vill Lindesberg ha?”

Vid årsskiftet stängde Elon Ljud & Bild för gott i centrala Lindesberg, och sedan dess har lokalen på Kristinavägen stått tom. Nu vill fastighetsägaren, Lindesbergs Fastigheter, veta vad allmänheten helst vill se i lokalen.
– Vi är jätteöppna för roliga idéer, och är inte omöjliga på något sätt, säger Ann-Louise Hytter.

24 april 2024 klockan 13:27 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Lindesbergs lasarett. Foto: Camilla Lagerman

Befolkningens närhet till sjukvård i den norra delen av Region Örebro län ska begränsas

INSÄNDARE/DEBATT: I september 2023 presenterade Hälso- och sjukvårdsdirektören vid Region Örebro län en Utvecklingsplan för hälso- och sjukvården. Han föreslog en nedläggning av jourverksamheten för kirurgi i Lindesberg, en stängning av de fyra specialistmottagningarna samt stängning av psykiatrins slutenvårdsavdelning. På medicinkliniken skulle man fokusera på utbildning och forskning. Efteråt har man även föreslagit nedläggning av sjukhusets kök. Mat ska beställas från USÖ i små kartonger, såsom nu sker från kommunen till hemmen, inom kommunens äldrevård. Hur det blir om en patient läggs in på medicinkliniken mitt i natten och ska ha viss diet framkommer ej.

24 april 2024 klockan 11:04 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Ibland är vägen fram till rätt beslut lite väl krokig!

INSÄNDARE/DEBATT: Det har den senaste tiden skrivits en hel del om fordonsprogrammet på Lindeskolan ...

Inför IFK Lindesberg-Pålsboda GoIF: Hemmalaget i favoritposition

Med ett rejält flyt på hemmaplan så är det inte samma tryck borta. I lördags blev det fö...

Poet ska sammanställa ungas tankar och visioner om Frövis framtid

I ett nytt projekt ska Region Örebro län tillsammans med flera samarbetspartners ta ...

Louise Tapper från Lindesberg tävlade med sin hund Bonzo. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Hemvärnets patrullhundar gjorde upp i lokalt mästerskap

Under söndagen avgjordes Distriktsmästerskapet i patrull för hemvärnshundar i skogarna kring Lindesberg. Totalt tre tävlande från Närkedistriktet gjorde upp om titeln, medan fyra andra ekipage från Värmland och Skaraborg tävlade inom sina egna distrikt.

22 april 2024 klockan 15:56 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Uppskattad avkoppling för hjärtsjuka i badhusets relax

Under fredagseftermiddagen samlades medlemmar från Riksförbundet HjärtLung Bergslagen på Energikä...

bildspel Bassängträningen håller seniorerna starkare och friskare

Region Örebro län vill utreda evidensen med bassängträning, för att se om det finns tydliga fö...

Ny klubb riktad till ungdomar och EPA-häng

En ny satsning ska få ungdomar i bygden att "klubba" och dansa loss - eller bara hänga med andra. Genom hårt slit ...

Dömd 16-åring motanmäler – två män åtalas för misshandel och olaga hot

Den 16-årige pojke som under tisdagen dömdes till ungdomsövervakning för ...

Johanna Kleber och Stefan Jansson repeterar inför helgens konsert. Foto: Jennie Einarsson

bildspel Örongodis utlovas när det bjuds på ”En strut kaRAMELler”

En härligt uppknäppt musikalisk stund utlovas när Linde Symphonic Band tillsammans med Stefan Jansson bjuder in till konserten ”En strut karRAMELler” för att hylla en av Sveriges mest folkkära underhållare – Povel Ramel.
– Jag tror man kommer att känna sig upplyft, lite lyckligare och lite gladare när man går härifrån efter konserten, säger Stefan Jansson som är med och arrangerar helgens konsert.

17 april 2024 klockan 10:01 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Därför varslar Kommunal om strejk
INSÄNDARE/DEBATT: Kommunal har gått in i årets förhandlingar med rimliga krav. I en svår ekonomisk tid tar vi ansvar för att få ner inflationen...
16 april 2024 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Trio från Lindesberg döms för grov misshandel och grovt hemfridsbrott
De tre unga män från Lindesberg som häktades den 8 februari, misstänkta för grov misshandel och grovt hemfridsbrott har nu dömt vid Örebro ...
16 april 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Dubbla medaljer för Frövi judo efter mäktig tävlingshelg
Efter en intensiv tävlingshelg kan Frövi judo återigen stoltsera med två nya mästerskapsmedaljer. Amanda Orrbo och Elin Kämpe tog ett välförtj...
15 april 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2024-04-15

2024-04-13

2024-04-12

2024-04-12

2024-04-11

2024-04-11

2024-04-11

2024-04-10

2024-04-10

2024-04-10

2024-04-09

2024-04-09

2024-04-09

2024-04-08

2024-05-03 07:27