Efterlängtad seger togs i hyllningsmatchen!

Adventsmatchen mot Anderstorp blev en speciell tillställning. I veckan kom beskedet att en av LIF Lindesbergs stora föreningsnamn och eldsjälar Hampus Andersson lämnat oss. Matchen tillägnades därför föreningens stora eldsjäl, vilket slutade på bästa sätt: En tårögd seger!
– Poängen betydde inte ett skit idag, säger en rörd Asso Eliassi.

LIF Lindesbergs nya tränare Martin ”Preben” Carlsson gjorde debut som tränare för sitt nya lag under söndagen, men det var inte det som man mindes mest av.

I veckan kom det tragiska beskedet att en av föreningens stora glädjespridare och eldsjäl Hampus Andersson har lämnat oss, genom en olycka. Inför matchen klev hemmalaget ut i svarta tröjor med sin efterlängtade väns namn och ett fint tal hölls inför ett 500-talet personer, som tillsammans höll en tyst minut.

Många berörda befann sig i arenan, som gav extra känslor och stöd till LIF Lindesberg och de närmsta från Hampus familj och vänner som var på plats.

En tyst minut gavs till LIF Lindesbergs uppskattade vän Hampus. Foto: Hasse Persson.

Matchen bjöds på fina prestationer från båda lagen. Ett väl utarbetat anfallsspel visades upp från LIF Lindesbergs sida, som kombinerat med ett bra försvarsspel gav hemmalaget en betryggande ledning. Även om första målet hamnade hos bortalaget, tog sig LIF till en inledande tvåmålsledning.

Med ledningen i hand och en tidig timeout med 6-4 började slarvspel att uppstå i hemmalaget. Missade lägen och oflyt med Anderstorps målvakt gav snabbt en kvittering, vilket gick vidare till ett uddamålsunderläge efter tre raka mål från Anderstorp.

LIF kom snabbt tillbaka till ledning. Skadorna var däremot framme och efter att Asso Eliassi spikat in 12-11, blev han liggandes på planen efter en smäll i ryggen vid upphoppet.

Asso kom snabbt tillbaka i den andra halvleken där fint ögongodis gavs ut till publiken under resterande matchtid. Det fina spelet i hemmalaget höll sig fortsatt starkt medans utvisningarna haglade i Anderstorp. Utvisningarna gav LIF två mål i öppen kasse och redan med tio minuter kvar av matchen, såg det klart ut när LIF säkrar sitt 32:a mål mot Anderstorps 28.

Redan två minuter kvar kom publikens stående ovationer.
Extra speciellt blev det även efter matchen där elvamålsskytten Asso Eliassi, som hade nära kontakt med kamraten Hampus, tilldelades pris som Matchens Lirare.

– Jag är jävligt stolt att vi kunde göra det här åt Hampus, poängen betydde inte ett skit idag, sade en rörd Asso Eliassi direkt efter matchen.

Asso Eliassi gjorde sin livs match för Hampus. Foto: Hasse Persson.

Joel Karlström rörd efter segern: ”Det är många känslor i laget nu.”
Segern blev känslosam på många sätt. Framförallt för att flera av den saknade eldsjälen Hampus hade flera av sina vänner ute på planen, men även för att segern blev LIF Lindesbergs första för säsongen. Detta dessutom med en ny tränare som tidigare tränat motståndarlaget.

Stor skillnad märktes i spelet trots att ”Preben” bara har gjort fyra träningspass med det nya laget.

– Vi släpper in ganska mycket, samtidigt är det som ”Preben” sade till oss att gör vi tio mer mål så kommer vi att släppa in sju mindre. Det är väl lite det som gör att vi vinner, vi spelar ett bra anfallsspel, vi kontrar och gör fler mål. Vi har lite att hämta i försvarsspelet men det får vi jobba på, vi har bara haft en vecka hittills med den nya tränaren, berättar Joel Karlström som hittills har varit nöjd med den nya träningen.

– Träningsmässigt har det varit otroligt bra. Han kommer in med ny energi och annan filosofi, så det tror jag har varit viktigt.

Många tårar fanns i både laget och publiken efteråt. Segern blev stor men inte för de två poängens skull. LIF Lindesberg fick tacka av en av föreningens största eldsjälar, vilket gav mycket känslor direkt efter slutsignalen.

– Det är många känslor i laget just nu, många kände ju Hampus och han var lite allt i allo så efter segern så är jag rätt tom så här efteråt. Det är klart att det blir känslosamt, just därför är bara jävligt skönt att vi fick vinna. Idag handlade det inte bara om poängen, det är klart att det var jävligt skönt att få med dem men det var inte det viktigaste idag. Hampus skulle velat att vi skulle vunnit, så det här var till honom, säger Joel.

Resultat LIF Lindesberg-Anderstorps SK
Slutresultat:
38-35 (16-14)
Publik:
Ca. 500 personer
Matchvärd: TAB (Tommy Allström Byggproduktion AB)

Målgörare: Asso Eliassi (11), Max Broman (7), Joel Karlström (5), Fabian Lindholm (4), Emil Pettersson (3), Oskar Cosmo (3), Fatlum Ahmeti (3), Joakim Bååk (2).

Räddningar:
David: 11 räddningar, 36 skott (31%)
Robban: 3 räddningar, 16 skott (19%)

Matchens Lirare: Asso Eliassi

Nästa match: Tisdag 7:e december vs OV Helsingborg HK i Helsingborg Arena med matchstart kl. 19.00

Publicerad 28 november 2021 klockan 19:39

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Foto: Hasse Persson

LIF Lindesberg möter SM-vinnande Ystads IF

Försäsongen har bara börjat för LIF Lindesberg där man på en match mot VästeråsIrsta, håller sig obesegrade. På onsdag blir det betydligt tuffare för LIF, som får besök av de färska SM-guldmedaljörerna från Ystads IF när Svenska Cupen drar igång på hemmaplan.
– Vi kommer inte att låta dem att åka hit och bara hämta poängen, säger Joakim Bååk.

9 augusti 2022 klockan 12:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Arkivbild. Foto: Fredrik Norman

Vill man bli gammal i Sverige?

INSÄNDARE/DEBATT: Är ålderdomen i Sverige trygg? Fångar man upp alla gamla människor som behöver hjälp i det dagliga livet? Värderas gamla människor som byggt upp vårt land? Jag önskar att svaret givetvis var ja, men så är inte fallet. Detta skrämmer mig ofantligt. Därav vill jag lyfta ett ämne som politiker och styrande behöver fundera på både en gång och två gånger.

8 augusti 2022 klockan 14:30 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Polisen stoppade vårdslös förare efter samtal från trafikant

En bilist på riksväg 68 utanför Lindesberg, misstänks för att ha utsatt övriga i trafiken ...

Ungdomar bröt sig in i skola

Vid 18-tiden på söndagen larmades polisen om ett pågående inbrott i Lindeskolan.

Familjeglädje på Fornaboda

Inför fredagens lunchtävlingar så hade kusken, Valentin Prevost, stora delar av familjen på plats för en trevlig lunch på ...

Vännernas resa är slut, och de lyckades samla in hela 40 000 kronor till Hjärtebarnsfonden. Foto: Privat/Instagram

Ville och Adams cykelresa genom Sverige slog insamlingsmålet

Måndagen den 11 juli påbörjade vännerna sin cykelresa genom Sverige, med målet att samla in 25 000 kronor till Hjärtebarnsfonden. 16 dagar senare, onsdagen den 27 juli, anlände de till Smygehuk med otroliga 40 000 kronor i sin insamling.
– Det känns jättebra, det gjorde att man verkligen ville pusha på mot slutet, berättar Ville Frank.

5 augusti 2022 klockan 10:49 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Arkivfoto: Camilla Lagerman

Stew förbereder sig för spelning på Kopparbergsfestivalen

I slutet av maj turnéöppnade det Lindesbergsbaserade rockbandet Stew på Riff Musik Bar tillsammans med det rutinerade stockholmsgänget Lugnet. Nu förbereder sig killarna i Stew på ytterligare en spelning med samma arrangörer, då Kopparbergsfestivalen anordnas till helgen.
– Det ska bli skitkul, det är första festivalspelningen för oss i år, säger Nicklas Jansson.

4 augusti 2022 klockan 14:46 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Mycket glädje trots kalldusch när seniorerna hade kickoff
Det bjöds på mycket skratt, grillad korv, spel och ett plötsligt ösregn när SPF Seniorerna i Lindesberg träffades vid Äventyrsgolfen under ...
4 augusti 2022 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

Ingrid Nilsson uttagen till U18-VM
I slutet av förra veckan kammade Frövi Judos supertalang Ingrid Nilsson hem ett välförtjänt guld vid Ungdoms-OS i Slovakien. Nu väntar nya ...
3 augusti 2022 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Bokhandlarna Christina och Ann lanserar webbshop
För att möta sina kunders behov gör Blombergska Bokhandeln i Lindesberg en stor satsning på e-handeln och startar upp en egen webbutik i Ugglans ...
2 augusti 2022 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

Axel Thybeck från Lindesberg sprang hem ett guld i O-ringen. Foto: Aron Broman

Axel från Lindesberg segrare i O-ringens H15-klass

Efter två års uppehåll kunde världens största orienteringstävling, O-ringen, återigen hållas i Uppsala under helgen. Tusentals tävlingssugna deltagare var anmälda, däribland Axel Thybeck från Lindesberg, som efter samtliga fem etapper stod som totalsegrare i klassen H15. Nu siktar 15-åringen mot ungdoms-SM som går av stapeln i Stockholm under september.
– Jag är jättenöjd, säger en glad Axel till LindeNytt.

1 augusti 2022 klockan 11:59 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Ingrid Nilsson vinner Ungdoms-OS! Foto: Carlos Ferreira

GULD till Ingrid Nilsson på Ungdoms-OS

Frövi Judos supertalang Ingrid Nilsson kammade under torsdagen hem ett guld vid Ungdoms-OS i slovakiska Banská Bystrica. Därmed skriver hon även in sig i historieböckerna som den första svenskan någonsin att ta ett guld i judo på mästerskapet.
– Jag var helt slut efter semifinalen, men fick så bra coachning av alla så jag lyckades krama ur de sista krafterna. Jag blev så överraskad och lycklig, så mycket känslor på samma gång, säger Ingrid när LindeNytt når henne på telefon.

29 juli 2022 klockan 15:08 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Manskören efterlyser kandidater till årets kulturstipendium

Sedan 2017 har Manskören Harmoni delat ut ett kulturstipendium till minne av Gudrun Persson, som ...

bildspel Danslägret bjöd på skratt, skoj och nya vänner

Från en av salarna i Lindesberg Arena hörs en blandning av musik och skratt. Det är nämligen här som en ...

Ehlers säkrar en ny hemmaseger!

Det var fina tävlingar när Fornaboda körde eftermiddagstrav under onsdagen. För 17:e året i rad skulle Fornaboda Grand Prix...

Annons

Christoffer Tsutsunen är uppvuxen i Lindesberg. Nu reser han till Ukraina för andra gången som frivillig sjukvårdare. Foto: Privat

Christoffer är frivillig sjukvårdare i krigets Ukraina

Inför sin första resa till Ukraina som frivillig sjukvårdare skrev Christoffer Tsutsunen sitt testamente, eftersom han var införstådd med vilka risker resan skulle innebära. Efter några veckor hemma i Sverige förbeder han sig för att återvända på nytt, den här gången för att utbilda personal på plats men också för att besöka flyktingläger i Polen och erbjuda sin hjälp.
– Det har jag sett där nere önskar jag inte ens min värsta fiende, berättar han.

27 juli 2022 klockan 12:14 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Inför kräftfisket: ”Det ser bra ut”

Om lite drygt tre veckor arrangeras allmänhetens kräftfiske i Lindesberg. Nu har arrangörens provfiske ...

Omtyckta byauktionen i Hafsta slog besöksrekord

I lördags återupptogs den omtyckta och årliga byauktionen i Hafsta efter ett två års långt uppehåll under...

bildspel Läskiga figurer och mycket skratt när Gammelstock hade premiär

Med inspiration hämtad från det franska maratonloppet Médoc Maraton gick den allra första ...

Aleksander Lazarevic om framtidsvisionerna för IFK: ”Behöver hjälp”

Aleksander Lazarevic förlänger sitt uppdrag som ungdomsansvarig för ...

bildspel Många sökte svalka vid länets bästa badplats

Dagens minst sagt utlovade heta temperaturer fick mängder av invånare att vallfärda till badplatser runt om i...

Ville och Adam cyklar genom Sverige för hjärtats skull

Inom loppet av 17 dagar ska vännerna Ville Frank och Adam Sjölin färdas genom Sverige, från Treriksr...

Under natten har Elon Ljud & Bild drabbats av en smash and grab. Foto: Rosemarie Rudenvall

Elon Ljud & Bild utsatt för smash and grab i natt

Natten till tisdag har hemelektronikbutiken Elon Ljud & Bild i Lindesberg utsatts för en så kallad ”smash and grab”, det vill säga ett inbrott med brutala medel – i detta fallet med hjälp av en hjullastare som körts in i ett fönster på fastighetens baksida.
– När fönstret trycktes in i vårt fikarum, gav även väggen vika – den har spruckit, uppger delägare Rosemarie Rudenvall.

19 juli 2022 klockan 06:38 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Glada vinnarkänslor på Fornaboda
Fornaboda Travbana invigde den nya veckan med flera långväga gäster. Trots deltagande av ett kallblod från Jägersro och en favoritspelad duo frå...
18 juli 2022 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Polisen varnar för falska parkeringsböter
De senaste dygnen har flera Lindesbergare reagerat på parkeringsböter man fått placerade på sina bilar. Vid en första anblick ser boten att vara ...
18 juli 2022 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Åklagaren: ”Den misstänkte och kvinnan hade en relation”
Den man i 40-årsåldern, som i lördags greps och senare anhölls misstänkt för mord, är fortsatt frihetsberövad och senast vid lunch i morgon, ...
18 juli 2022 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2022-07-18

2022-07-18

2022-07-17

2022-07-17

2022-07-16

2022-07-15

2022-07-15

2022-07-14

2022-07-13

2022-07-13

2022-07-12

2022-07-11

2022-07-10

2022-07-08

Evenemangstips
Nyheter från Aftonbladet
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2022-08-09 12:19