Efterlängtad seger togs i hyllningsmatchen!

Adventsmatchen mot Anderstorp blev en speciell tillställning. I veckan kom beskedet att en av LIF Lindesbergs stora föreningsnamn och eldsjälar Hampus Andersson lämnat oss. Matchen tillägnades därför föreningens stora eldsjäl, vilket slutade på bästa sätt: En tårögd seger!
– Poängen betydde inte ett skit idag, säger en rörd Asso Eliassi.

LIF Lindesbergs nya tränare Martin ”Preben” Carlsson gjorde debut som tränare för sitt nya lag under söndagen, men det var inte det som man mindes mest av.

I veckan kom det tragiska beskedet att en av föreningens stora glädjespridare och eldsjäl Hampus Andersson har lämnat oss, genom en olycka. Inför matchen klev hemmalaget ut i svarta tröjor med sin efterlängtade väns namn och ett fint tal hölls inför ett 500-talet personer, som tillsammans höll en tyst minut.

Många berörda befann sig i arenan, som gav extra känslor och stöd till LIF Lindesberg och de närmsta från Hampus familj och vänner som var på plats.

En tyst minut gavs till LIF Lindesbergs uppskattade vän Hampus. Foto: Hasse Persson.

Matchen bjöds på fina prestationer från båda lagen. Ett väl utarbetat anfallsspel visades upp från LIF Lindesbergs sida, som kombinerat med ett bra försvarsspel gav hemmalaget en betryggande ledning. Även om första målet hamnade hos bortalaget, tog sig LIF till en inledande tvåmålsledning.

Med ledningen i hand och en tidig timeout med 6-4 började slarvspel att uppstå i hemmalaget. Missade lägen och oflyt med Anderstorps målvakt gav snabbt en kvittering, vilket gick vidare till ett uddamålsunderläge efter tre raka mål från Anderstorp.

LIF kom snabbt tillbaka till ledning. Skadorna var däremot framme och efter att Asso Eliassi spikat in 12-11, blev han liggandes på planen efter en smäll i ryggen vid upphoppet.

Asso kom snabbt tillbaka i den andra halvleken där fint ögongodis gavs ut till publiken under resterande matchtid. Det fina spelet i hemmalaget höll sig fortsatt starkt medans utvisningarna haglade i Anderstorp. Utvisningarna gav LIF två mål i öppen kasse och redan med tio minuter kvar av matchen, såg det klart ut när LIF säkrar sitt 32:a mål mot Anderstorps 28.

Redan två minuter kvar kom publikens stående ovationer.
Extra speciellt blev det även efter matchen där elvamålsskytten Asso Eliassi, som hade nära kontakt med kamraten Hampus, tilldelades pris som Matchens Lirare.

– Jag är jävligt stolt att vi kunde göra det här åt Hampus, poängen betydde inte ett skit idag, sade en rörd Asso Eliassi direkt efter matchen.

Asso Eliassi gjorde sin livs match för Hampus. Foto: Hasse Persson.

Joel Karlström rörd efter segern: ”Det är många känslor i laget nu.”
Segern blev känslosam på många sätt. Framförallt för att flera av den saknade eldsjälen Hampus hade flera av sina vänner ute på planen, men även för att segern blev LIF Lindesbergs första för säsongen. Detta dessutom med en ny tränare som tidigare tränat motståndarlaget.

Stor skillnad märktes i spelet trots att ”Preben” bara har gjort fyra träningspass med det nya laget.

– Vi släpper in ganska mycket, samtidigt är det som ”Preben” sade till oss att gör vi tio mer mål så kommer vi att släppa in sju mindre. Det är väl lite det som gör att vi vinner, vi spelar ett bra anfallsspel, vi kontrar och gör fler mål. Vi har lite att hämta i försvarsspelet men det får vi jobba på, vi har bara haft en vecka hittills med den nya tränaren, berättar Joel Karlström som hittills har varit nöjd med den nya träningen.

– Träningsmässigt har det varit otroligt bra. Han kommer in med ny energi och annan filosofi, så det tror jag har varit viktigt.

Många tårar fanns i både laget och publiken efteråt. Segern blev stor men inte för de två poängens skull. LIF Lindesberg fick tacka av en av föreningens största eldsjälar, vilket gav mycket känslor direkt efter slutsignalen.

– Det är många känslor i laget just nu, många kände ju Hampus och han var lite allt i allo så efter segern så är jag rätt tom så här efteråt. Det är klart att det blir känslosamt, just därför är bara jävligt skönt att vi fick vinna. Idag handlade det inte bara om poängen, det är klart att det var jävligt skönt att få med dem men det var inte det viktigaste idag. Hampus skulle velat att vi skulle vunnit, så det här var till honom, säger Joel.

Resultat LIF Lindesberg-Anderstorps SK
Slutresultat:
38-35 (16-14)
Publik:
Ca. 500 personer
Matchvärd: TAB (Tommy Allström Byggproduktion AB)

Målgörare: Asso Eliassi (11), Max Broman (7), Joel Karlström (5), Fabian Lindholm (4), Emil Pettersson (3), Oskar Cosmo (3), Fatlum Ahmeti (3), Joakim Bååk (2).

Räddningar:
David: 11 räddningar, 36 skott (31%)
Robban: 3 räddningar, 16 skott (19%)

Matchens Lirare: Asso Eliassi

Nästa match: Tisdag 7:e december vs OV Helsingborg HK i Helsingborg Arena med matchstart kl. 19.00

Publicerad 28 november 2021 klockan 19:39

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Pizza med mycket fyllning är melodin hos Mass. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Intresset för nya smaker skapade konceptet – Pizzasmak har öppnat

När Restaurang Basilika plockade ner skylten för gott i slutet av december påbörjade Mahsum ”Mass” Altun sin förvandling av lokalen på Kristinavägen i Lindesberg, till det som nu är Pizzasmak. Konceptet är fortfarande på tillväxt, men Mass har en tydlig vision om sin restaurangs framtid.
– Vi vill inte framstå som en vanlig pizzeria, mer som en restaurang som serverar bra pizza, säger han med ett leende.

27 januari 2022 klockan 09:18 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

AnnonsArkivbild. Foto: Camilla Lagerman

Coronaläget: Ansträngt i flera kommunala verksamheter

Antalet bekräftade fall av covid-19 fortsätter att skena i Lindesbergs kommun. Bara under de senaste sju dagarna har 1095 personer testats positivt för sjukdomen, trots nya rekommendationer kring provtagning. Det höga antalet smittade märks inom flera av kommunens verksamheter, som skola och omsorg, där man nu upplever ett mycket ansträngt läge.
– Vår personal gör ett superjobb! Läget är väldigt ansträngt, men man klarar det, berättar kommunstyrelsens ordförande Bengt Storbacka (S).

26 januari 2022 klockan 10:06 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Kommunen backar om avgiftshöjning av matlådor

I slutet av november förra året lade socialnämnden fram ett förslag som skulle innebära att matlådor ...

Arg kund återvände med förstärkning och hotade personalen

En man i 50-årsåldern har gjort sig misstänkt för olaga hot. Detta sedan vederbörande inför ...

Januariros och septembertips

INSÄNDARE: Den 8 januari blev jag, 77 år, troligen smittad med Covid-19. Tisdagen 11 januari fick jag feber och ringde 1177 för ...

Foto: Jennie Einarsson

Nya rekommendationer för testning och karantän

Den kraftigt ökade smittspridningen av covid-19 har fått Folkhälsomyndigheten att justera sina riktlinjer för de som insjuknat och även för personer i karantän. Bland annat slopas familjekarantänen för vissa grupper, medan antalet dagar i karantän för både sjuka och hushållskontakter kortas ned från sju till fem dagar. Man gör även prioriteringar i testverksamheten för att underlätta det mycket ansträngda läget.

20 januari 2022 klockan 14:57 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Rigoletto bokstavligen i ny kostym - 1920 talets art deco. Med vacker musik från tiden innan. Foto: Folkets Hus och Parker.

Rigoletto: Musik utan gränser – bara att njuta och nynna med!

Det BLIR live-sänd opera på bio i Lindesberg även 2022 trots allt. Året inleds med en av de mest spelade opera-pjäserna – och faktiskt mest nynnade melodierna.

20 januari 2022 klockan 13:18 av Hans Andersson Visa hela artikeln

Satsa på lokal energiförsörjning för att möta framtida utmaningar
INSÄNDARE/DEBATT: Att det råder elbrist i Sverige är en myt. I norra Sverige produceras ett överskott på el, medan förbrukningen är större i s...
19 januari 2022 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Regeringens lösning: el-bidrag för att betala skyhöga skatter
INSÄNDARE/DEBATT: Människor runt om i landet tvingas nu leva med konsekvenserna av regeringens energipolitik. 400% ökning av elpriset jämfört med...
18 januari 2022 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Röklukt i livsmedelsbutik undersöktes av brandkåren
Strax före klockan sju på tisdagsmorgonen, larmades Nerikes Brandkår ut till en livsmedelsbutik i centrala Lindesberg. - Inringaren upplevde rö...
18 januari 2022 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Skärmbild från Region Örebro läns hemsida.

434 nya fall i kommunen – på en vecka

Antalet bekräftade fall av covid-19 i Lindesbergs kommun fortsätter att öka i rekordfart. Enligt färska siffror från Region Örebro län rapporterades 434 nya fall av sjukdomen bara under de senaste sju dagarna, vilket är den högsta noteringen sedan pandemin startade.

17 januari 2022 klockan 09:37 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Genrebild. Foto: Camilla Lagerman

Bankhus utsatt för skadegörelse: ”Flera rutor har skadats”

På måndagsmorgonen larmades polisen till Kungsgatan i centrala Lindesberg, sedan någon eller några med ett tillhygge hade gett sig på fastigheten i vilken bland annat Handelsbanken huserar. När patrullen kom fram till adressen, fanns dock ingen misstänkt kvar på platsen.
– Man hittade ett föremål kvarlämnat, som har tagits i beslag, uppger Christina Hallin, polisens presstalesperson i region Bergslagen.

17 januari 2022 klockan 09:41 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Söndagens volleyboll är framflyttad

Ännu en volleybollmatch inom Elitserien flyttas. I början av året var det hemmaderbyt mot Örebro som flyttades på ...

Publikfri hemmamatch slutade med förlust

Dörrarna var låsta när fredagens match mot Per-Ols skulle spelas, istället fick man följa matchen på Facebook. ...

Nattöppen akutmottagning från den 17 januari

Från och med måndag den 17 januari kan invånare återigen vända sig till akutmottagningen på Lindesbergs ...

AnnonsArkivbild. Foto: Fredrik Norman

Extremt halt: ”Det är tufft, men vi kämpar på!”

På många platser i kommunen råder just nu mycket svår halka till följd av väderomslaget från kallgrader till mildare väder. På Samhällsbyggnad Bergslagen uppges att halkbekämpningen just nu upptar alla resurser, men att det ändå kommer att ta tid innan man hunnit med alla platser och vägsträckor.
– Vi har vår egen personal ute i centrala delarna, sedan har vi våra entreprenörer som kör i ytterområden. Trots att vi kör för fullt just nu, så kommer det ändå att dröja lite innan vi hunnit med alla platser, kommenterar Michael Kromm, arbetsledare på avdelning Gata, Samhällsbyggnad Bergslagen.

13 januari 2022 klockan 10:30 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Trafikolycka i Frövi – lastbil och personbil kolliderade

En lastbil och personbil var inblandade i en trafikolycka på torsdagsmorgonen i centrala Frövi...

Ny toppnotering i coronafall ger längre väntetid på provsvar

Den senaste tidens kraftiga ökning av antalet coronafall i länet har återigen gett regionens ...

Nya restriktioner från och med onsdag 12 januari

Antalet bekräftade fall av covid-19 har ökat kraftigt i hela landet efter jul- och nyårshelgerna, och Ö...

Hur kan vi värna demokratin? Svar: Genom att utbilda och informera barn och unga

INSÄNDARE/DEBATT: ”Ungdomen är vår framtid”, ”Det är de unga som ska ...

Brandkåren larmades om rökutveckling i industrilokal

Strax före klockan åtta på måndagsmorgonen, larmades Nerikes Brandkår ut till en industribrand i ...

Skärmbild från Region Örebro läns hemsida.

Kraftigt ökad smittspridning – omikron dominant

Under vecka 52 ökade smittspridningen av covid-19 i Örebro län kraftigt, då cirka 1 860 nya fall noterades, något som kan jämföras med drygt 700 fall veckan innan. Även i Lindesbergs kommun syns en rejäl ökning, då 113 nya fall har bekräftats under de senaste sju dagarna, varav 50 bara under ett dygn. Anledningen till den kraftiga ökningen i länet förklaras av att den mer smittsamma varianten av viruset, omikron, nu är dominant i smittspridningen.

5 januari 2022 klockan 11:09 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Volleybollderby flyttas efter coronasmitta
Onsdagens elitseriemöte i volleyboll mellan Lindesberg och Örebro ställs in med kort varsel efter att en av hemmaspelarna testats positivt för ...
4 januari 2022 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Brandkåren ryckte ut till häst i nöd: ”Föll omkull på isen”
På tisdagsförmiddagen larmades Nerikes Brandkår om en häst som hade fallit omkull på isen och inte kunde ta sig upp igen. - Man skall försöka ...
4 januari 2022 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Fyra personer misshandlades i stort slagsmål
På nyårsnatten larmades polisen om ett pågående slagsmål i Vedevåg. Enligt uppgift skall mellan 10-15 personer ha varit inblandade. - Vi ...
3 januari 2022 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2022-01-03

2021-12-31

2021-12-29

2021-12-29

2021-12-28

2021-12-27

2021-12-26

2021-12-24

2021-12-23

2021-12-22

2021-12-21

2021-12-21

2021-12-20

2021-12-20

Nyheter från Aftonbladet
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2022-01-27 17:58