Jimmi Ehlers-tränade Campagne de Press tog sin andra raka seger när stallet gästade Fornaboda för nya tävlingar. Foto: Timmy Lundegård

Ehlers säkrar en ny hemmaseger!

Det var fina tävlingar när Fornaboda körde eftermiddagstrav under onsdagen. För 17:e året i rad skulle Fornaboda Grand Prix avgöras, medan den tidigare proffstränaren, Lennart Arvidsson, skulle hyllas. Fokuset hamnade däremot på Jimmi Ehlers, som ordnade med säsongens tredje hemmaseger.

Fina tävlingar kördes på Fornaboda under eftermiddagen. Det årliga tvååringsloppet, Fornaboda Grand Prix, gjorde sitt 17:e framträdande, medan den tidigare proffstränaren Lennart Arvidsson skulle hyllas med ett kallblodslopp.

Ett av de större fokusen hamnade däremot på Jimmi Ehlers formstall, som körde in sin tionde årsseger när tävlingsdagen närmade sig sitt slut. Med egentränade, Campagne de Press, blev segern säkrad efter att den inledande ledaren galopperat i ett tidigt skede, för att således släppa över ledningen till hemmaduon.

Campagne de Press var snabbast på upploppet. Foto: Timmy Lundegård

– Jag ville inte sitta som fjärde på innerspår som jag gjorde, så tanken med att köra framåt var väl mest att jag skulle få ge min häst chansen. Sedan hade jag lite flax med att ledaren galopperade när den gjorde det. Hade ledaren inte galopperat så hade jag nog mest suttit lugnt på utsidan. Samtidigt så är det ingen häst som ska göra loppet i utvändigt ledaren, så jag var lite i valet och kvalet om vad jag skulle göra, sade Jimmi Ehlers efter loppet.

Många ögon blev det även när den 17:e upplagan av det årliga tvååringsloppet, Fornaboda Grand Prix, skulle avgöras. Trots att bara fem hästar kom till start så bjöd segerhästen, Vilda Tilde, på en vass avslutning som gav kusken Magnus A Djuse, sin andra raka titel i loppet.

– Det var en fin och trevlig häst som avgjorde väldigt enkelt. När det är ett så pass tunt lopp med lite mer orutinerade hästar som idag, så gör det att man kan tänka sig släppa ledningen för att undvika en rusning. Luckorna brukar ändå dyka upp mot slutet när det handlar om tvååringar, sade segerkusken i vinnarcirkeln.

Många ägare var på plats. Foto: Isabella Jansson Wiklund.

Ersa Frej hyllade Lennart Arvidsson: ”Allt flöt på”
För femte året i rad skulle en av Fornabodas största proffstränare hyllas i form av ett kallblodslopp. Passande då den tidigare proffstränaren, Lennart Arvidsson, hade sina största framgångar med just kallbloden. Något som på senare år har märkts av på stallbacken, där två av stallen är döpta efter Lennarts framgångsrikaste hästar: Rya Bestar och Sailorette.

Årets vinnare var Ersa Frej och Jorma Kontio, som trots ett bakspår på dubbla tillägg hann före sina konkurrenter till mållinjen efter ett rygglopp.

– Det är en häst som jag har fått köra ett tag nu och han blir bara bättre med varje lopp, samtidigt som han verkar att hittat formen. Allt från värmning till start kändes bra idag och allt flöt på helt enkelt, sade Jorma Kontio i vinnarcirkeln som fick segerdefilera med dagens enda krans.

Lennart Arvidssons dotter Ann Christine (t.v.) var prisutdelare. Foto: Isabella Jansson Wiklund.

Segern i Lennart Arvidssons Minneslopp blev däremot inte Jorma Kontios enda som kusk. Bara något lopp innan kallblodsloppet besökte den glada finländaren vinnarcirkeln, efter att kört in dagens största favorit på totospelet.

Många favoritspelare fick däremot hålla andan, där favoritspelade, Le Patron Boko, började loppet med en kort galopp. Fyraåringen hittade snabbt tillbaka till travet och Jorma Kontio kunde säkra segern, som blev årets tjugonde seger på Fornaboda för Timo Nurmos stall. Ett nytt segerrekord under en säsong på Fornaboda.

– Han körde på en kort galopp i början av loppet. Han gick på bra ändå efter rygglopp i fältets bakre del. När vi gick in i svängen började jag få upp segerkänslan och då styrde jag ut in mot upploppet. Det är en häst som växer hela tiden och som får allt mer rutin, så det är bara att starta på, sade Jorma Kontio.

Le Patron Boko blev Timo Nurmos tjugonde årsseger på Fornaboda som tränare. Foto: Timmy Lundegård

Eftermiddagens vinnare:
Lopp 1:
Mirci A’Lir – Magnus A Djuse (Timo Nurmos)
Lopp 2: Vilda Tilde – Magnus A Djuse (Fredrik Wallin) – 2,52
Lopp 3: Le Patron Boko – Jorma Kontio (Timo Nurmos) – 1,13
Lopp 4: Colonello – Sofia Adolfsson (Jan Nilsson) – 7,31
Lopp 5: Ersa Frej – Jorma Kontio (Camilla Algotsson) – 3,10
Lopp 6: Paoloni Stux – Johan Carlfjord (Jennifer Persson) – 2,38
Lopp 7: Campagne de Press – Jimmi Ehlers – 9,10
Lopp 8: Make it Schermer – Nicklas Westerholm – 2,03
Lopp 9: Iris Renardier – Kent P Gustavsson – 22,05

Publicerad 27 juli 2022 klockan 21:50

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Ett dussin vackra katter fanns på plats hos Kotten & Co under söndagen. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Kattens egen dag firades med pompa och ståt

Det var inte bara första advent som firades under söndagen, hos Kotten & Co i Lindesberg uppmärksammade man också en helt annan högtid, nämligen kattens dag. 12 oerhört ståtliga katter från olika håll i länet tävlade under dagen om att bli utsedd till den allra vackraste.

28 november 2022 klockan 14:58 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons

Sandra Gustafsson, Susanne Eriksson, Annelie Anderbert och Roger Pettersson utanför den nya butikslokalen på Bandygatan 3. Foto: Jennie Einarsson

bildspel Industrilokal gjordes om till butik: ”En häftig lokal som vi trivs i”

Den första november slog Skyddsgrossisten i Lindesberg upp dörrarna till sin nya och större lokal på Bandygatan 3. Efter ett par månaders rejäl renovering har Annelie Anderbert och Daniel Eriksson från Skyddsgrossisten tillsammans med nära och kära lyckats förvandla byggnaden till en unik butikslokal med rymd och stor yta.
– Under två månaders tid har vi skruvat, snickrat och spacklat, och nu är den äntligen klar. Här trivs vi jättebra, det är stort och rymligt så summa summarum blev det här mycket bättre, berättar Annelie.

28 november 2022 klockan 12:47 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Femtonmålsseger ger LIF sjunde raka

LIF Lindesbergs vassa segertåg fortsätter! Under söndagen gästade man Stockholmslaget IK Bolton som trots matchens fö...

Guldregn över Peter och Ann-Christin när Postkodlotteriet kom på besök

Bilskadecenters Peter Larsson fick sig en rejäl överraskning i tisdags, när sjä...

Mäklaren: Risk för missförstånd när storstadsmarknaden jämförs med landsbygd

I media har det den senaste tiden rapporterats om stora prisras på ...

Joyce DiDonato, Renée Fleming och Kelli O´hara gestaltar tre kvinnor i operaversionen av Timmarna. Foto: Folkets Hus och Parker.

Kultursatsning: Film, opera, bok

Det är en bok, som blev en film och som nu kommer som opera – i Lindesberg. Det här är en triad som kommer till stånd genom samverkan mellan Lindesbergs Filmstudio och Lindesbergs kommun.

25 november 2022 klockan 10:01 av Hans Andersson Visa hela artikeln

Genrebild. Foto: Fredrik Norman

Man gripen misstänkt för mordförsök: ”Attackerade personal i butik”

Polisen har gripit en man i 30-årsåldern misstänkt för att på torsdagen ha gått till attack mot en kvinnlig anställd i en butik i centrala Lindesberg. Den misstänkte skall ha riktat hugg med ett vasst föremål mot kvinnan.
– Hon har skadats, men det handlar inte om livshotande skador, kommenterar Mats Öhman, presstalesperson vid polisen i region Bergslagen.

24 november 2022 klockan 17:06 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Lindegym firar 6 år med öppet hus och nya satsningar
Det har gått sex år sedan Alexander Scharnke, Victoria Karlsson, Sia Östlind och Johan Fransson tog över ägarskapet av LindeGym. Numera är ...
24 november 2022 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Stew och Stockholmsbandet Wooden Fields gör gemensam spelning i Lindesberg
Det utlovas rykande färsk 70-talsinspirerad bluesrock med heta gitarriff när Lindesbergsbaserade bandet Stew gör sin andra spelning på hemmaplan ...
23 november 2022 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Avstängning förlängs – hävs först i nästa vecka
UPPDATERAD. På onsdagsmorgonen stängdes Torphyttevägen för trafik i höjd med Hemköpsparkeringen. Detta innebär att all trafik som skall vidare ...
23 november 2022 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Christoffer Wilhelmsson och Christer Pilblad från KulturFöreningen Hillstreet. Foto: Jennie Einarsson

Hillstreet laddar inför Novemberfestivalen

Det har hunnit gå 28 år sedan den allra första Novemberfestivalen gick av stapeln och nu är det återigen dags för den årligen återkommande musikfesten. Under helgen kommer en mängd lokala och regionala band att äntra scenen på Kulturhuset Hillstreet i Lindesberg.
– Vi spänner över hela registret i år tycker jag, det blir allt från 80-tals synth-pop till hårdare rock, punk och även goth. Något för alla helt enkelt, berättar Christer Pilblad från kulturföreningen Hillstreet.

22 november 2022 klockan 17:42 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Foto: Jennie Einarsson

Långa köer på R50 – lastbil blockerar körfält

Under morgontimmarna inträffade en trafikolycka med lastbil i höjd med Fornaboda. Lastbilen skall ha blivit stående tvärs över vägen och orsakat stora trafikstörningar, uppger polisen.

22 november 2022 klockan 08:47 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Så ser nya kommunstyret ut – tyngsta posterna till M och SD

Under måndagens sammanträde i kommunfullmäktige blev det nya kommunstyret klart för den ...

Spelföreningen välkomnar till ny lokal på Hillstreet

I dagarna flyttade spelföreningen Lucky till nya lokaler i den stora tegelbyggnaden på Hillstreet i ...

Vältränat anfallsspel gav LIF sjätte raka

LIF Lindesberg fortsätter sitt segertåg och säkrade sin sjätte raka seger under säsongens sjunde seriematch. ...

Annons

- Se möjligheterna i bonusfamiljen, säger Pia Graniittiaho. Fotograf: Charlotte Estman-Wennstrom.

Bonusfamiljen kan vara en utmaning

När man träffar en ny partner, kan det vara bråttom att flytta ihop, så bråttom att barnen inte hänger med. Det kanske går för fort också för de vuxna.
– Det kan vara så att man frågar sig ”när kan vi flytta ihop?” och det kan vara svårt att slå av på takten, när man är kär, säger Pia Graniittiaho vid Barnavårdsföreningen i Finland, där hon arbetar med stärkt föräldraskap och fokuserar på skilsmässa och bonusfamiljer.

18 november 2022 klockan 09:40 av Hans Andersson Visa hela artikeln

bildspel Kristinaskolans lägenheter färdiga för inflytt sommaren 2024

Strax efter nyår påbörjas det omfattande arbetet med att förvandla Kristinaskolan i ...

Årets pedagogiska pris utdelat: ”Väldigt hedrande”

Sammanlagt fem pedagoger inom förskolan, grundskolan och gymnasiet fick ta emot Barn- och ...

Linde Energi satsar på ny kostnadseffektiv laddning för personalens elbilar

Som en del av Linde Energis satsning på laddning av elfordon har man med hjälp av...

Ingrid Nilsson en av Sparbankens pristagare

Under fredagen höll Bergslagens Sparbank, tillsammans med sin ägarstiftelse, sin årliga stipendieutdelning. Tre ...

Linde Energi varnar för elräkningsbedrägeri

I samband med att det beslutade stödet för höga elpriser ska betalas ut till elanvändare har det uppdagats en ...

Ett nytt segerjubel gjordes under måndagen. Bilden är tagen från en tidigare seger. Foto: Hasse Persson

LIF fortsätter serien i topp!

LIF Lindesberg fortsätter att vara ”herren på täppan” av Division 1-tabellen. Under måndagskvällen tog man sin femte raka seger, vilket gjordes mot IFK Tumba HK som även dem är ett bekant lag inom tidigare säsong i Allsvenskan.

14 november 2022 klockan 23:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

LindeNytt avslöjar: Instagramkonto uppmanar följare att misshandla ungdomar mot betalning
Under söndagskvällen uppmärksammades LindeNytt om ett Instagramkonto, där ungdomar, de flesta elever på en högstadieskola i Lindesbergs kommun, ...
14 november 2022 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Kazue Ikeda fick Harmonis kulturpris
Dansläraren Kazue Ikeda har tilldelats 2022 års kulturpris till minne av Gudrun Persson. Detta kungjordes på fredagskvällen i samband med att ...
12 november 2022 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

bildspel IFK Nora firade 115 år med jubileumsmatch
Under fredagen firades IFK Nora 115 år som förening. Firandet gjordes med två speciella handbollsmatcher där man, förutom en intern Noramatch, ...
12 november 2022 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2022-11-11

2022-11-10

2022-11-09

2022-11-08

2022-11-07

2022-11-07

2022-11-07

2022-11-04

2022-11-04

2022-11-04

2022-11-04

2022-11-03

2022-11-02

2022-11-02

Evenemangstips
Nyheter från Aftonbladet
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2022-11-29 08:48