Jimmi Ehlers-tränade Campagne de Press tog sin andra raka seger när stallet gästade Fornaboda för nya tävlingar. Foto: Timmy Lundegård

Ehlers säkrar en ny hemmaseger!

Det var fina tävlingar när Fornaboda körde eftermiddagstrav under onsdagen. För 17:e året i rad skulle Fornaboda Grand Prix avgöras, medan den tidigare proffstränaren, Lennart Arvidsson, skulle hyllas. Fokuset hamnade däremot på Jimmi Ehlers, som ordnade med säsongens tredje hemmaseger.

Fina tävlingar kördes på Fornaboda under eftermiddagen. Det årliga tvååringsloppet, Fornaboda Grand Prix, gjorde sitt 17:e framträdande, medan den tidigare proffstränaren Lennart Arvidsson skulle hyllas med ett kallblodslopp.

Ett av de större fokusen hamnade däremot på Jimmi Ehlers formstall, som körde in sin tionde årsseger när tävlingsdagen närmade sig sitt slut. Med egentränade, Campagne de Press, blev segern säkrad efter att den inledande ledaren galopperat i ett tidigt skede, för att således släppa över ledningen till hemmaduon.

Campagne de Press var snabbast på upploppet. Foto: Timmy Lundegård

– Jag ville inte sitta som fjärde på innerspår som jag gjorde, så tanken med att köra framåt var väl mest att jag skulle få ge min häst chansen. Sedan hade jag lite flax med att ledaren galopperade när den gjorde det. Hade ledaren inte galopperat så hade jag nog mest suttit lugnt på utsidan. Samtidigt så är det ingen häst som ska göra loppet i utvändigt ledaren, så jag var lite i valet och kvalet om vad jag skulle göra, sade Jimmi Ehlers efter loppet.

Många ögon blev det även när den 17:e upplagan av det årliga tvååringsloppet, Fornaboda Grand Prix, skulle avgöras. Trots att bara fem hästar kom till start så bjöd segerhästen, Vilda Tilde, på en vass avslutning som gav kusken Magnus A Djuse, sin andra raka titel i loppet.

– Det var en fin och trevlig häst som avgjorde väldigt enkelt. När det är ett så pass tunt lopp med lite mer orutinerade hästar som idag, så gör det att man kan tänka sig släppa ledningen för att undvika en rusning. Luckorna brukar ändå dyka upp mot slutet när det handlar om tvååringar, sade segerkusken i vinnarcirkeln.

Många ägare var på plats. Foto: Isabella Jansson Wiklund.

Ersa Frej hyllade Lennart Arvidsson: ”Allt flöt på”
För femte året i rad skulle en av Fornabodas största proffstränare hyllas i form av ett kallblodslopp. Passande då den tidigare proffstränaren, Lennart Arvidsson, hade sina största framgångar med just kallbloden. Något som på senare år har märkts av på stallbacken, där två av stallen är döpta efter Lennarts framgångsrikaste hästar: Rya Bestar och Sailorette.

Årets vinnare var Ersa Frej och Jorma Kontio, som trots ett bakspår på dubbla tillägg hann före sina konkurrenter till mållinjen efter ett rygglopp.

– Det är en häst som jag har fått köra ett tag nu och han blir bara bättre med varje lopp, samtidigt som han verkar att hittat formen. Allt från värmning till start kändes bra idag och allt flöt på helt enkelt, sade Jorma Kontio i vinnarcirkeln som fick segerdefilera med dagens enda krans.

Lennart Arvidssons dotter Ann Christine (t.v.) var prisutdelare. Foto: Isabella Jansson Wiklund.

Segern i Lennart Arvidssons Minneslopp blev däremot inte Jorma Kontios enda som kusk. Bara något lopp innan kallblodsloppet besökte den glada finländaren vinnarcirkeln, efter att kört in dagens största favorit på totospelet.

Många favoritspelare fick däremot hålla andan, där favoritspelade, Le Patron Boko, började loppet med en kort galopp. Fyraåringen hittade snabbt tillbaka till travet och Jorma Kontio kunde säkra segern, som blev årets tjugonde seger på Fornaboda för Timo Nurmos stall. Ett nytt segerrekord under en säsong på Fornaboda.

– Han körde på en kort galopp i början av loppet. Han gick på bra ändå efter rygglopp i fältets bakre del. När vi gick in i svängen började jag få upp segerkänslan och då styrde jag ut in mot upploppet. Det är en häst som växer hela tiden och som får allt mer rutin, så det är bara att starta på, sade Jorma Kontio.

Le Patron Boko blev Timo Nurmos tjugonde årsseger på Fornaboda som tränare. Foto: Timmy Lundegård

Eftermiddagens vinnare:
Lopp 1:
Mirci A’Lir – Magnus A Djuse (Timo Nurmos)
Lopp 2: Vilda Tilde – Magnus A Djuse (Fredrik Wallin) – 2,52
Lopp 3: Le Patron Boko – Jorma Kontio (Timo Nurmos) – 1,13
Lopp 4: Colonello – Sofia Adolfsson (Jan Nilsson) – 7,31
Lopp 5: Ersa Frej – Jorma Kontio (Camilla Algotsson) – 3,10
Lopp 6: Paoloni Stux – Johan Carlfjord (Jennifer Persson) – 2,38
Lopp 7: Campagne de Press – Jimmi Ehlers – 9,10
Lopp 8: Make it Schermer – Nicklas Westerholm – 2,03
Lopp 9: Iris Renardier – Kent P Gustavsson – 22,05

Publicerad 27 juli 2022 klockan 21:50

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Genrebild. Foto: Camilla Lagerman

Man hotfull mot allmänheten i centrala Lindesberg: ”Hade ett tillhygge”

En man i 30-årsåldern misstänks för att under tisdagen ha hotat flera personer på en plats i centrala Lindesberg. Enligt initiala uppgifter skall mannen ha varit beväpnad med något slags tillhygge.
– Vi fick larm om att tre personer befinner sig på den här platsen, varav en av dem är väldigt påverkad och hotfull mot andra människor. Han hade ett tillhygge, utan att gå in på närmare detaljer, kommenterar Lars Hedelin vid polisen i region Bergslagen.

9 augusti 2022 klockan 18:06 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Annons


Ikonen och legendaren Ulf Lundell gästar Lindesberg på lördag. Foto: Pressbild

Bara dagar kvar till Ulf Lundells konsert i Lindesberg: ”Vi hoppas på en fullsatt arena”

På lördag gästar en av landets absolut största artister, Ulf Lundell, scenen i Lindesberg Arena. Konserten som är det sista stoppet på hans stora sommarturné kan även komma att bli en av Lundells sista livespelningar, något som eventstrateg Jeanette Andersson hoppas kunna locka storpublik.
– Han har själv sagt att det här är hans absolut sista sommarturné, och vi är det sista stoppet, säger hon till LindeNytt.

9 augusti 2022 klockan 13:04 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

LIF Lindesberg möter SM-vinnande Ystads IF

Försäsongen har bara börjat för LIF Lindesberg där man på en match mot VästeråsIrsta, håller sig obesegrade...

Vill man bli gammal i Sverige?

INSÄNDARE/DEBATT: Är ålderdomen i Sverige trygg? Fångar man upp alla gamla människor som behöver hjälp i det dagliga livet...

Polisen stoppade vårdslös förare efter samtal från trafikant

En bilist på riksväg 68 utanför Lindesberg, misstänks för att ha utsatt övriga i trafiken ...

Genrebild: Fredrik Norman

Ungdomar bröt sig in i skola

Vid 18-tiden på söndagen larmades polisen om ett pågående inbrott i Lindeskolan.

8 augusti 2022 klockan 11:27 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Det blev en stor glädje på publikplats när Fläsk Ken tog sin andra raka seger med Valentin Prevost. Foto: Isabella Jansson Wiklund.

Familjeglädje på Fornaboda

Inför fredagens lunchtävlingar så hade kusken, Valentin Prevost, stora delar av familjen på plats för en trevlig lunch på travet. När Gävlekusken senare under dagen skrällde till med seger, tillsammans med Fläsk Ken, så hördes den stora glädjen från familjen som hejade vid mållinjen.
– Det är kul att de är på plats, säger Valentin Prevost.

5 augusti 2022 klockan 19:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ville och Adams cykelresa genom Sverige slog insamlingsmålet
Måndagen den 11 juli påbörjade vännerna sin cykelresa genom Sverige, med målet att samla in 25 000 kronor till Hjärtebarnsfonden. 16 dagar ...
5 augusti 2022 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Stew förbereder sig för spelning på Kopparbergsfestivalen
I slutet av maj turnéöppnade det Lindesbergsbaserade rockbandet Stew på Riff Musik Bar tillsammans med det rutinerade stockholmsgänget Lugnet. Nu ...
4 augusti 2022 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

bildspel Mycket glädje trots kalldusch när seniorerna hade kickoff
Det bjöds på mycket skratt, grillad korv, spel och ett plötsligt ösregn när SPF Seniorerna i Lindesberg träffades vid Äventyrsgolfen under ...
4 augusti 2022 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

Foto: Carlos Ferreira

Ingrid Nilsson uttagen till U18-VM

I slutet av förra veckan kammade Frövi Judos supertalang Ingrid Nilsson hem ett välförtjänt guld vid Ungdoms-OS i Slovakien. Nu väntar nya utmaningar för 17-åringen som nyligen blivit uttagen till U18-VM som avgörs i Sarajevo senare i augusti.

3 augusti 2022 klockan 08:29 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Christina Orrbo och Ann Björklund tar steget ut i näthandeln. Foto: Privat

Bokhandlarna Christina och Ann lanserar webbshop

För att möta sina kunders behov gör Blombergska Bokhandeln i Lindesberg en stor satsning på e-handeln och startar upp en egen webbutik i Ugglans regi med ett större sortiment än man tidigare har kunnat erbjuda.
– Vi hoppas nå ut till konsumenter som bor längre bort och även de i närområdet som inte har möjlighet att ta sig till bokhandeln, förklarar butiksägaren Christina Orrbo.

2 augusti 2022 klockan 12:44 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Axel från Lindesberg segrare i O-ringens H15-klass

Efter två års uppehåll kunde världens största orienteringstävling, O-ringen, återigen hållas i ...

GULD till Ingrid Nilsson på Ungdoms-OS

Frövi Judos supertalang Ingrid Nilsson kammade under torsdagen hem ett guld vid Ungdoms-OS i slovakiska Banská Bystrica...

Manskören efterlyser kandidater till årets kulturstipendium

Sedan 2017 har Manskören Harmoni delat ut ett kulturstipendium till minne av Gudrun Persson, som ...

Annons


Nova Solin och Lova Storm visar upp sina balanskunskaper. Foto: Jennie Einarsson

bildspel Danslägret bjöd på skratt, skoj och nya vänner

Från en av salarna i Lindesberg Arena hörs en blandning av musik och skratt. Det är nämligen här som en av de kommunala sommarlovsaktiviteterna huserar, danslägret. – Det är första gången jag gör det här, jag har inte dansat förut men ledarna säger att vi har lärt oss snabbt. Det är roligt, de klappar och är glada för att vi har lärt oss stegen, säger lägerdeltagaren Lova Storm glatt.

28 juli 2022 klockan 11:59 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Christoffer är frivillig sjukvårdare i krigets Ukraina

Inför sin första resa till Ukraina som frivillig sjukvårdare skrev Christoffer Tsutsunen sitt ...

Inför kräftfisket: ”Det ser bra ut”

Om lite drygt tre veckor arrangeras allmänhetens kräftfiske i Lindesberg. Nu har arrangörens provfiske ...

Omtyckta byauktionen i Hafsta slog besöksrekord

I lördags återupptogs den omtyckta och årliga byauktionen i Hafsta efter ett två års långt uppehåll under...

bildspel Läskiga figurer och mycket skratt när Gammelstock hade premiär

Med inspiration hämtad från det franska maratonloppet Médoc Maraton gick den allra första ...

Aleksander Lazarevic om framtidsvisionerna för IFK: ”Behöver hjälp”

Aleksander Lazarevic förlänger sitt uppdrag som ungdomsansvarig för ...

bildspel Många sökte svalka vid länets bästa badplats

Dagens minst sagt utlovade heta temperaturer fick mängder av invånare att vallfärda till badplatser runt om i...

Adam Sjölin och vännen Ville Frank startade sin resa vid Treriksröset den 11 juli. Foto: Privat/Instagram

Ville och Adam cyklar genom Sverige för hjärtats skull

Inom loppet av 17 dagar ska vännerna Ville Frank och Adam Sjölin färdas genom Sverige, från Treriksröset i norr till Smygehuk i söder, enbart med hjälp av sina cyklar. Under tiden samlar de även in pengar till Hjärtebarnsfonden, och redan nu har de kommit en bra bit mot målet att samla in 25 000 kronor.
– Tormek har faktiskt sponsrat oss också, vi fick en slipmaskin för att sälja på Tradera och sedan donerade vi den summan till insamlingen. Auktionen slutade på runt 3000 kronor, så det är vi jätteglada för, säger Ville.

20 juli 2022 klockan 10:50 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Elon Ljud & Bild utsatt för smash and grab i natt
Natten till tisdag har hemelektronikbutiken Elon Ljud & Bild i Lindesberg utsatts för en så kallad "smash and grab", det vill säga ett inbrott med ...
19 juli 2022 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Glada vinnarkänslor på Fornaboda
Fornaboda Travbana invigde den nya veckan med flera långväga gäster. Trots deltagande av ett kallblod från Jägersro och en favoritspelad duo frå...
18 juli 2022 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Polisen varnar för falska parkeringsböter
De senaste dygnen har flera Lindesbergare reagerat på parkeringsböter man fått placerade på sina bilar. Vid en första anblick ser boten att vara ...
18 juli 2022 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2022-07-18

2022-07-18

2022-07-18

2022-07-17

2022-07-17

2022-07-16

2022-07-15

2022-07-15

2022-07-14

2022-07-13

2022-07-13

2022-07-12

2022-07-11

Evenemangstips
Nyheter från Aftonbladet
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2022-08-10 03:57