Jimmi Ehlers-tränade Campagne de Press tog sin andra raka seger när stallet gästade Fornaboda för nya tävlingar. Foto: Timmy Lundegård

Ehlers säkrar en ny hemmaseger!

Det var fina tävlingar när Fornaboda körde eftermiddagstrav under onsdagen. För 17:e året i rad skulle Fornaboda Grand Prix avgöras, medan den tidigare proffstränaren, Lennart Arvidsson, skulle hyllas. Fokuset hamnade däremot på Jimmi Ehlers, som ordnade med säsongens tredje hemmaseger.

Fina tävlingar kördes på Fornaboda under eftermiddagen. Det årliga tvååringsloppet, Fornaboda Grand Prix, gjorde sitt 17:e framträdande, medan den tidigare proffstränaren Lennart Arvidsson skulle hyllas med ett kallblodslopp.

Ett av de större fokusen hamnade däremot på Jimmi Ehlers formstall, som körde in sin tionde årsseger när tävlingsdagen närmade sig sitt slut. Med egentränade, Campagne de Press, blev segern säkrad efter att den inledande ledaren galopperat i ett tidigt skede, för att således släppa över ledningen till hemmaduon.

Campagne de Press var snabbast på upploppet. Foto: Timmy Lundegård

– Jag ville inte sitta som fjärde på innerspår som jag gjorde, så tanken med att köra framåt var väl mest att jag skulle få ge min häst chansen. Sedan hade jag lite flax med att ledaren galopperade när den gjorde det. Hade ledaren inte galopperat så hade jag nog mest suttit lugnt på utsidan. Samtidigt så är det ingen häst som ska göra loppet i utvändigt ledaren, så jag var lite i valet och kvalet om vad jag skulle göra, sade Jimmi Ehlers efter loppet.

Många ögon blev det även när den 17:e upplagan av det årliga tvååringsloppet, Fornaboda Grand Prix, skulle avgöras. Trots att bara fem hästar kom till start så bjöd segerhästen, Vilda Tilde, på en vass avslutning som gav kusken Magnus A Djuse, sin andra raka titel i loppet.

– Det var en fin och trevlig häst som avgjorde väldigt enkelt. När det är ett så pass tunt lopp med lite mer orutinerade hästar som idag, så gör det att man kan tänka sig släppa ledningen för att undvika en rusning. Luckorna brukar ändå dyka upp mot slutet när det handlar om tvååringar, sade segerkusken i vinnarcirkeln.

Många ägare var på plats. Foto: Isabella Jansson Wiklund.

Ersa Frej hyllade Lennart Arvidsson: ”Allt flöt på”
För femte året i rad skulle en av Fornabodas största proffstränare hyllas i form av ett kallblodslopp. Passande då den tidigare proffstränaren, Lennart Arvidsson, hade sina största framgångar med just kallbloden. Något som på senare år har märkts av på stallbacken, där två av stallen är döpta efter Lennarts framgångsrikaste hästar: Rya Bestar och Sailorette.

Årets vinnare var Ersa Frej och Jorma Kontio, som trots ett bakspår på dubbla tillägg hann före sina konkurrenter till mållinjen efter ett rygglopp.

– Det är en häst som jag har fått köra ett tag nu och han blir bara bättre med varje lopp, samtidigt som han verkar att hittat formen. Allt från värmning till start kändes bra idag och allt flöt på helt enkelt, sade Jorma Kontio i vinnarcirkeln som fick segerdefilera med dagens enda krans.

Lennart Arvidssons dotter Ann Christine (t.v.) var prisutdelare. Foto: Isabella Jansson Wiklund.

Segern i Lennart Arvidssons Minneslopp blev däremot inte Jorma Kontios enda som kusk. Bara något lopp innan kallblodsloppet besökte den glada finländaren vinnarcirkeln, efter att kört in dagens största favorit på totospelet.

Många favoritspelare fick däremot hålla andan, där favoritspelade, Le Patron Boko, började loppet med en kort galopp. Fyraåringen hittade snabbt tillbaka till travet och Jorma Kontio kunde säkra segern, som blev årets tjugonde seger på Fornaboda för Timo Nurmos stall. Ett nytt segerrekord under en säsong på Fornaboda.

– Han körde på en kort galopp i början av loppet. Han gick på bra ändå efter rygglopp i fältets bakre del. När vi gick in i svängen började jag få upp segerkänslan och då styrde jag ut in mot upploppet. Det är en häst som växer hela tiden och som får allt mer rutin, så det är bara att starta på, sade Jorma Kontio.

Le Patron Boko blev Timo Nurmos tjugonde årsseger på Fornaboda som tränare. Foto: Timmy Lundegård

Eftermiddagens vinnare:
Lopp 1:
Mirci A’Lir – Magnus A Djuse (Timo Nurmos)
Lopp 2: Vilda Tilde – Magnus A Djuse (Fredrik Wallin) – 2,52
Lopp 3: Le Patron Boko – Jorma Kontio (Timo Nurmos) – 1,13
Lopp 4: Colonello – Sofia Adolfsson (Jan Nilsson) – 7,31
Lopp 5: Ersa Frej – Jorma Kontio (Camilla Algotsson) – 3,10
Lopp 6: Paoloni Stux – Johan Carlfjord (Jennifer Persson) – 2,38
Lopp 7: Campagne de Press – Jimmi Ehlers – 9,10
Lopp 8: Make it Schermer – Nicklas Westerholm – 2,03
Lopp 9: Iris Renardier – Kent P Gustavsson – 22,05

Publicerad 27 juli 2022 klockan 21:50

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Filip Nyängen. Foto: Camilla Lagerman

Flera nyheter att vänta för hockeybesökare: ”Kommer se att det händer grejer”

Inför onsdagens stora hemmapremiär i Lindehov presenterar klubbchef Filip Nyängen ett par nyheter som de hockeyälskande besökarna kommer att upptäcka. Bland annat öppnar man den sprillans nya puben, men man kommer också att börja visitera besökarna innan insläpp i Lindehov.
– Vi har fått striktare säkerhetsregler från förbundet för att stärka säkerhetsrutinerna, det innebär att alla ska visiteras innan man går in i arenan i en förbundsserie, förklarar Filip.

3 oktober 2023 klockan 14:48 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons


William Kias höll kontroll mot Surahammar i seriepremiären. På onsdag är det dags för hemmapremiär. Arkivfoto: Hasse Persson

Inför Lindlöven-Borlänge HF: Hemmapremiär efter seger

Under lördagen rivstartade HockeyEttan sin nya säsong, där det inte kunde ha slutat bättre för Lindlöven. Säsongspremiären spelades i Surahammar där den nya truppen hade full kontroll på spelet, vilket gav truppen en inledande seger inför onsdagens hemmapremiär mot serierivalerna Borlänge HF.
– De har blivit lite av en rival för oss under de senaste åren.

3 oktober 2023 klockan 16:33 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Makarna Heintz hittade en jätte i kantarellhavet

Det var när makarna Lennart och Annelie Heintz gav sig ut på sin sedvanliga svampjakt i skogarna utanför ...

Singelolycka med lastbil orsakar stopp i trafiken

En singelolycka med lastbil inträffade strax före klockan åtta på tisdagsmorgonen på länsväg 249 strax ...

Bingo Rimér donerar pris till helgens minnescup

Söndagens minnescup, som arrangeras av IFK Lindesbergs pojklag födda 2010 i samarbete med LindeNytt, får ä...

Med en seger mot Kumla så finns ännu chansen till en kvalplats till Division 4, för IFK Lindesbergs del. Foto: Camilla Lagerman

bildspel IFK Lindesbergs jakt på kvalplatsen lever

Fotbollssäsongens sista hemmamatch slutade med seger! Trots en mållös första halvlek så fick publiken ta del av en målstark andra halvlek, där IFK Lindesberg slutade starkast. De tre poängen var ett måste för hemmalaget som ännu har en chans att ta kvalplatsen till Division 4, även om det blir en tung uppgift efter att både SMÅ och Örebro segrat sina matcher.

2 oktober 2023 klockan 11:14 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Bengt Storbacka, oppositionsråd (S). Foto: Camilla Lagerman

Storbacka: ”Vad vill majoriteten?”

I somras träffade jag personal om en idé som växte fram. Arbetsnamn UNGVUX. Unga vuxna (på väg in i vuxenlivet) Ett antal elever varken studerar eller jobbar. De erbjuds endast skola men det funkar inte. De vill inte vara där och gymnasiet är frivilligt.

2 oktober 2023 klockan 08:42 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Lindesbergs skolor behöver fler läroböcker
INSÄNDARE/DEBATT: För några veckor sedan startade höstterminen i Lindesbergs grundskolor. Med höga förväntningar och kunskapstörst ska nu ...
2 oktober 2023 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Dubbla förluster för LIF Lindesberg
Handbollssäsongen har rivstartat och i helgen kunde LIF Lindesberg följa båda sina A-lag. Damerna hade säsongspremiär på hemmaplan, medan ...
2 oktober 2023 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Persbrandt sätter färg på skördemarknad i Gusselby
I samarbete med Caravan Club of Sweden anordnar Kerstin Birath en skördemarknad vid familjecampingen Gusselby Annorlunda i helgen. Det kommer dukas ...
29 september 2023 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

Foto: Camilla Lagerman

Inför IFK-Kumla BK: Hemmamatch under IFK-Dagen

Det blev ingen seger mot Askersund på bortaplan, men chansen mot Division 4 lever ännu. På lördag spelar IFK Lindesberg sin sista hemmamatch för säsongen inom grundspelet, där en seger är extremt viktig för att öka chanserna för att kvala sig uppåt. Med fin sol i luften så lär även stödet finnas, då lördagen även bjuder på IFK-Dagen.

29 september 2023 klockan 12:19 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild. Foto: Hasse Persson

Säsongspremiär i Division 1 för LIF-damerna: ”Härlig utmaning”

Det var ett stort jubel i våras när LIF Lindesbergs båda A-lag tog sig segrande ur sina serier. Precis som herrlaget så har även damlaget klättrat sig uppåt och på lördag är det dags för en efterlängtad seriepremiär. En hemmamatch inleder serien där man möter fjolårets besegrade Division 2-lag, HF Karlskrona.
– Allt som vi har gjort har blivit ett snäpp seriösare, säger Oskar Wallin.

29 september 2023 klockan 08:43 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Julfesten kommer tillbaka i ny tappning: ”70 years of rock”

Den stora julfesten signerad Martin Almgren och Jesper Hugosson gjorde stor succé bland ...

10 miljoner ska sparas på Lindeskolan under 2024

Kommunfullmäktige beslutade på sitt sammanträde i juni att lägga 10 miljoner kronor i besparing på Barn- ...

Elin uppmanar till klädbyte till förmån för Barncancerfonden och Rädda barnen

I helgen stundar årets klädbytardag hemma hos Elin Olofsson i Lindesberg. ...

Annons


Rektor Eva Valtonen och Emma Elvenäs från styrelsen framför den pampiga skolbyggnaden. Foto: Jennie Einarsson

bildspel Friskolan i Löa firade 30 år – fick besök från svunna tider

På tisdagen bjöd Löa Friskola in till ett festligt 30-årsfirande med öppet hus. Skolan är en av de första friskolorna som tog form i Sverige på 90-talet. Detta firades denna dag med grillade hamburgare, hoppborg, ponnyridning och visning av skolans olika klassrum och områden. På plats fanns bland annat skolans allra första ”mattant och busschaufför som kikade in på besök.
– Under de år som jag var mattant hände det inte en enda gång att någon elev sa att maten var äcklig, inte någon. De var helt otroliga, vilka fina ungar vi hade och nu är de stora och har egna barn, berättar Maud Råstock, före detta mattant på Löa Friskola.

27 september 2023 klockan 13:59 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Erikshjälpens upptakt – i danstakt för Världens Barn

Erikshjälpen hade en spektakulär kickoff för höstens insamling för Världens Barn på tisdagen...

bildspel Gymnasiemässan gav högstadiets elever mersmak

Under tisdagen bjöd Lindeskolan in till sin årliga gymnasiemässa, där högstadieelever från hela kommunen ...

Ny idrottsförening vill minska segregationen: ”Få en meningsfull fritid”

Visionen bakom nystartade Bergslagens Idrottsförening handlar om att ...

SVT besöker Erikshjälpen

På tisdagen besöker Sveriges Television Lindesberg för att spela in ett reportage inför den stora TV-galan för Världens Barn i n...

bildspel Linde Judo Open blev större än någonsin

Med närmare 500 tävlingsstarter från hela 49 klubbar, både från Sverige och övriga Norden, blev helgens Linde ...

Krögarparet som gick ”all in”: ”Otroligt glad att jag flyttade hem”

Den 1 juni slog Brasserie All In upp portarna i den gamla Gö...

Foto: Camilla Lagerman

Sparförslag skapar oro på hudmottagningen i väntan på beslut

I LindeNytts artikelserie om specialistmottagningarna på Lindesbergs lasarett, som nu ligger i farozonen med det nya sparförslaget, har turen kommit till Hudmottagningen. En mottagning som både utreder och behandlar hudsjukdomar som hudtumörer, psoriasis, eksem, akne och bensår.
– Vi träffar patienter i alla åldrar, men en stor del är äldre och kroniskt sjuka som kommer till hudmottagningen flera gånger om året, berättar en sköterska.

25 september 2023 klockan 08:20 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Familjeföretaget firade 80 år av borrande i marken
Ända sedan året 1943 har familjeföretaget Magnussons & Petterssons Brunnsborrningsfirma i Lindesberg varit verksamma i Örebroregionen. Detta ...
22 september 2023 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

bildspel Ett knippe ögonblick från årets Lindemarken
Likt fjolåret arrangerades Lindemarken åter på Charlottenlunds Handelsområde, där ett 50-tal knallar hade ställt fram sina marknadsbord med korv...
22 september 2023 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

Rekordmånga starter på helgens Linde Judo Open
Sedan starten 2016 har Linde Judo Open vuxit till att bli ett av Judosveriges största evenemang. I år är tävlingen dessutom större än någonsin...
22 september 2023 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2023-09-22

2023-09-21

2023-09-21

2023-09-21

2023-09-21

2023-09-21

2023-09-20

2023-09-20

2023-09-20

2023-09-19

2023-09-19

2023-09-19

2023-09-19

2023-09-18

Evenemangstips
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2023-10-04 07:37