Jimmi Ehlers-tränade Campagne de Press tog sin andra raka seger när stallet gästade Fornaboda för nya tävlingar. Foto: Timmy Lundegård

Ehlers säkrar en ny hemmaseger!

Det var fina tävlingar när Fornaboda körde eftermiddagstrav under onsdagen. För 17:e året i rad skulle Fornaboda Grand Prix avgöras, medan den tidigare proffstränaren, Lennart Arvidsson, skulle hyllas. Fokuset hamnade däremot på Jimmi Ehlers, som ordnade med säsongens tredje hemmaseger.

Fina tävlingar kördes på Fornaboda under eftermiddagen. Det årliga tvååringsloppet, Fornaboda Grand Prix, gjorde sitt 17:e framträdande, medan den tidigare proffstränaren Lennart Arvidsson skulle hyllas med ett kallblodslopp.

Ett av de större fokusen hamnade däremot på Jimmi Ehlers formstall, som körde in sin tionde årsseger när tävlingsdagen närmade sig sitt slut. Med egentränade, Campagne de Press, blev segern säkrad efter att den inledande ledaren galopperat i ett tidigt skede, för att således släppa över ledningen till hemmaduon.

Campagne de Press var snabbast på upploppet. Foto: Timmy Lundegård

– Jag ville inte sitta som fjärde på innerspår som jag gjorde, så tanken med att köra framåt var väl mest att jag skulle få ge min häst chansen. Sedan hade jag lite flax med att ledaren galopperade när den gjorde det. Hade ledaren inte galopperat så hade jag nog mest suttit lugnt på utsidan. Samtidigt så är det ingen häst som ska göra loppet i utvändigt ledaren, så jag var lite i valet och kvalet om vad jag skulle göra, sade Jimmi Ehlers efter loppet.

Många ögon blev det även när den 17:e upplagan av det årliga tvååringsloppet, Fornaboda Grand Prix, skulle avgöras. Trots att bara fem hästar kom till start så bjöd segerhästen, Vilda Tilde, på en vass avslutning som gav kusken Magnus A Djuse, sin andra raka titel i loppet.

– Det var en fin och trevlig häst som avgjorde väldigt enkelt. När det är ett så pass tunt lopp med lite mer orutinerade hästar som idag, så gör det att man kan tänka sig släppa ledningen för att undvika en rusning. Luckorna brukar ändå dyka upp mot slutet när det handlar om tvååringar, sade segerkusken i vinnarcirkeln.

Många ägare var på plats. Foto: Isabella Jansson Wiklund.

Ersa Frej hyllade Lennart Arvidsson: ”Allt flöt på”
För femte året i rad skulle en av Fornabodas största proffstränare hyllas i form av ett kallblodslopp. Passande då den tidigare proffstränaren, Lennart Arvidsson, hade sina största framgångar med just kallbloden. Något som på senare år har märkts av på stallbacken, där två av stallen är döpta efter Lennarts framgångsrikaste hästar: Rya Bestar och Sailorette.

Årets vinnare var Ersa Frej och Jorma Kontio, som trots ett bakspår på dubbla tillägg hann före sina konkurrenter till mållinjen efter ett rygglopp.

– Det är en häst som jag har fått köra ett tag nu och han blir bara bättre med varje lopp, samtidigt som han verkar att hittat formen. Allt från värmning till start kändes bra idag och allt flöt på helt enkelt, sade Jorma Kontio i vinnarcirkeln som fick segerdefilera med dagens enda krans.

Lennart Arvidssons dotter Ann Christine (t.v.) var prisutdelare. Foto: Isabella Jansson Wiklund.

Segern i Lennart Arvidssons Minneslopp blev däremot inte Jorma Kontios enda som kusk. Bara något lopp innan kallblodsloppet besökte den glada finländaren vinnarcirkeln, efter att kört in dagens största favorit på totospelet.

Många favoritspelare fick däremot hålla andan, där favoritspelade, Le Patron Boko, började loppet med en kort galopp. Fyraåringen hittade snabbt tillbaka till travet och Jorma Kontio kunde säkra segern, som blev årets tjugonde seger på Fornaboda för Timo Nurmos stall. Ett nytt segerrekord under en säsong på Fornaboda.

– Han körde på en kort galopp i början av loppet. Han gick på bra ändå efter rygglopp i fältets bakre del. När vi gick in i svängen började jag få upp segerkänslan och då styrde jag ut in mot upploppet. Det är en häst som växer hela tiden och som får allt mer rutin, så det är bara att starta på, sade Jorma Kontio.

Le Patron Boko blev Timo Nurmos tjugonde årsseger på Fornaboda som tränare. Foto: Timmy Lundegård

Eftermiddagens vinnare:
Lopp 1:
Mirci A’Lir – Magnus A Djuse (Timo Nurmos)
Lopp 2: Vilda Tilde – Magnus A Djuse (Fredrik Wallin) – 2,52
Lopp 3: Le Patron Boko – Jorma Kontio (Timo Nurmos) – 1,13
Lopp 4: Colonello – Sofia Adolfsson (Jan Nilsson) – 7,31
Lopp 5: Ersa Frej – Jorma Kontio (Camilla Algotsson) – 3,10
Lopp 6: Paoloni Stux – Johan Carlfjord (Jennifer Persson) – 2,38
Lopp 7: Campagne de Press – Jimmi Ehlers – 9,10
Lopp 8: Make it Schermer – Nicklas Westerholm – 2,03
Lopp 9: Iris Renardier – Kent P Gustavsson – 22,05

Publicerad 27 juli 2022 klockan 21:50

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Arkivfoto: Camilla Lagerman

Kommunen dementerar avtal gällande guidningar i Stripa

Tidigare i veckan rapporterade LindeNytt om att ett nytt samarbete mellan föreningen Industrilandskap Bergslagen och Lindesbergs kommun skulle möjliggöra nya guidade turer i Stripa gruva. Kultursekreterare Sara Sporre menar dock att något sådant avtal inte existerar, utan man har endast kommit överens om ett samarbete kring Geologins dag.
– Vi ska ha ett nytt möte i april för att samtala lite mer, men det kommer inte röra sig om ett skriftligt avtal utan ett samarbete.

24 mars 2023 klockan 14:15 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons


Genrebild. Foto: Camilla Lagerman

Bil i lågor efter trafikolycka

En personbil har kört av vägen utanför Fellingsbro. Enligt polisen skall bilen ha börjat brinna efteråt.
– Det rör sig om en singelolycka. Bilen skall ha börjat brinna, i vilken omfattning är dock oklart, säger Sophia Jiglind, presstalesperson vid polisen i region Bergslagen.

24 mars 2023 klockan 14:49 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Mindre barngrupper i förskolan kan äntligen bli verklighet

INSÄNDARE/DEBATT: Kristdemokraterna (KD) har länge arbetat för att mindre barngrupper ska bli ...

Sluthängt på arenan för ungdomar – tidigare stängning från och med fredag

Från och med fredag 24 mars ändrar Lindesberg arena sina öppettider i ...

Eleverna från Brotorpsskolan klass 5A firade kvartsfinaplatsen med en liten bit godis. Foto: Elin Asserholt-Lundin

Brotorpsskolan förlorade kvartsfinalen i Vi i femman

Efter gårdagens tuffa kvartsfinal i Vi i femman mot Karl Johans skola 5C så fick man slutligen erkänna sig besegrade. Klassens representant Julia Trostek tror att det hade mycket med tidspressen att göra.
– Vi hade bara 20 sekunder på oss att svara så det blev stressigt. Hade vi haft mer tid på oss så hade vi nog kunnat svaren på flera av frågorna som vi missade, förklarar hon.

22 mars 2023 klockan 11:45 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Arkivfoto: Ida Lindkvist

Nytt samarbete ger grönt ljus för guidningar i Stripa Gruva

Under 2015 tog det kommunala bolaget Besök Linde AB över ansvaret att driva byggnadsminnet Stripa Gruva vidare. Bara ett par år senare meddelade bolaget att man drog sig ur Stripa för gott, och hänvisade till dåligt ekonomiskt resultat. Nu är det dock dags för Stripas gruvmiljöer att återigen få påhälsning av nyfikna besökare, då Lindesbergs kommun slutit ett nytt avtal med föreningen Industrilandskap Bergslagen.

21 mars 2023 klockan 15:16 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Banarbete påverkar busstrafiken på sträckan Frövi-Örebro
Från lördag 25 mars till och med torsdag 30 mars är järnvägsövergången vid Avdala avstängd för trafik. Avstängningen medför att linje 314 ...
21 mars 2023 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Klass 5A laddar för kvartsfinal i Vi i femman
2440 klasser och närmare 50 000 elever kämpade för att kvalificera sig till kvartsfinalen i Vi i femman. Av de åtta klasser i området P4 Örebro...
20 mars 2023 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

bildspel Derbyseger gör LIF Lindesberg obesegrade i serien
Efter fullt tryck i arenan med 1 642 personer på läktarna, så blev det en derbyseger för LIF Lindesberg. Segern gör att LIF Lindesberg avslutar ...
19 mars 2023 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Aleksander Lazarevic firar 35 år som tränare. Foto: Camilla Lagerman

35 år som tränare: ”Har gjort mig till en bättre människa”

Efter hela 35 år som tränare brinner passionen för fotbollen fortfarande lika starkt hos Aleksander Lazarevic. I en öppenhjärtig intervju berättar han om sina år inom sporten, och vad som format honom till den människa och ledare han är idag.
– Jag ville egentligen bli präst, men jag tror inte jag skulle blivit en så bra sådan, skrattar han.

17 mars 2023 klockan 13:05 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Genrebild. Foto: Camilla Lagerman

Två män grovt misshandlade i natt

Natten till fredag skall två män i 20-årsåldern respektive 45-årsåldern ha blivit misshandlade i centrala Lindesberg. Gärningspersonen skall ha använt ett tillhygge och polisen har rubricerat händelsen som grov misshandel.

17 mars 2023 klockan 09:44 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Trädgårdsmästarens tips inför våren och odlingssäsongen

Våren närmar sig med stormsteg och det börjar så smått bli dags att ruska liv i växtligheten ...

Handbollsderby med Publikkronan avslutar säsongen

Handbollssäsongen i Lindesberg avslutas med ett handbollsderby med fri entré, där varje gästade person st...

Undersökning visar att det preventiva arbetet mot självmord behöver förbättras

Nyligen publicerade den ideella organisationen Suicide Zero sin ...

Annons


Lindbackaskolan i Lindesberg. Foto: Camilla Lagerman

Kosmetiska åtgärder löser inte skolstöket

INSÄNDARE/DEBATT: Vill man på riktigt komma tillrätta med stök i skolorna räcker det inte med kosmetiska åtgärder!

15 mars 2023 klockan 11:36 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Fonus startar samtalsgrupp för människor i sorg: ”Lätt att bli ensam”

När en närstående avlider kan det kännas som att tiden stannar till, och...

Miljöpartiets Per Bolund besökte Linde energis anläggningar i Fellingsbro

I ett ymnigt snöfall besökte Miljöpartiets språkrör, Per Bolund, Linde energis ...

Med plåtslageri i generna tog Pontus SM-guld

Under sex timmar kämpade sex finalister om att ro hem titeln ”Sveriges bästa unga plåtslagare 2023”. Efter ...

En person skadad efter singelolycka: ”Blodig i ansiktet och ryggsmärtor”

En man i 20-årsåldern har förts till sjukhus med bland annat ryggsmä...

LIF Lindesbergs P16-lag jagar SM-guld

I helgen blev det klart vilka åtta lag som är klara för finalspel inom USM i P16-klassen. Det var tjugo jämna lag som ...

Kvinna misstänks ha kört bil påverkad av narkotika

En kvinna i 50-årsåldern misstänks för drograttfylleri och narkotikabrott genom eget bruk.

Tamara Wilson är grevinnan Elsa, som blir falskt anklagad för mord. Foto: Marty Sohl/Metropolitan Opera

Musikälskaren inför helgen: ”Musiken berör mig, så tårarna rinner”

Lillemor från Bångbro kommer utan tvekan att vara på plats, när det är opera på bio i Lindesberg lördag den 18 mars – både för att det är live från Metropolitan och för att Richard Wagner gjort musiken. Lillemor Wiker älskar musik.

13 mars 2023 klockan 13:58 av Hans Andersson Visa hela artikeln

LIF håller sig obesegrat inför derbyt
Trots att LIF Lindesberg har säkrat nästa säsong i Allsvenskan, så vill man inte lugna ner sitt spelande. Truppen vill gå obesegrade genom serien...
12 mars 2023 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Babsans Bankir blir Årets Häst på travgalan
Varje år har Fornaboda och Örebrotravet sin gemensamma travgala och i år var inget undantag. De senaste åren har travgalan varit digital, efter sp...
11 mars 2023 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Punkfesten tillbaka på Hillstreet: ”Väldigt lyckat”
Om två veckor är det dags att damma av nitarna och vaxa tuppkammen. Då kommer fjolårets succé Linde Punkfest ånyo inta scenen i Kultur- och ...
10 mars 2023 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2023-03-09

2023-03-09

2023-03-08

2023-03-07

2023-03-06

2023-03-06

2023-03-06

2023-03-05

2023-03-04

2023-03-03

2023-03-03

2023-03-02

2023-03-02

2023-03-02

Evenemangstips
Nyheter från Aftonbladet
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2023-03-25 08:54