Henrik Åberg tar med sig sin Elvisshow till Lindesberg. Foto: Pressbild

”Elvis” kommer till Lindesberg med färgsprakande show

1995 blev han Elvis med hela svenska folket efter sin vinst i ett av Sveriges på den tiden mest populära tv-program ”Sikta mot stjärnorna”. Torsdagen den 21 november kommer Henrik Åberg till Lindesberg med sin häftiga show ”Så minns vi Elvis”. LindeNytt fick en pratstund med honom om musiken, Elvis och Hubbas.

Henrik Åberg blev rikskänd över en natt, när han som 18-åring vann finalen av TV4:s otroligt populära program Sikta Mot Stjärnorna, där han framförde Elvis Presley´s låt Blue Hawaii. Karriären tog raketfart, och redan året därpå ställde han upp i Melodifestivalen med låten ”Du är alltid en del utav mig”, som blev en superhit och låg på Svensktoppen i hela 38 veckor.

Den 21 november kommer Henrik till Lindesberg med showen ”Så minns vi Elvis”, och med sig har han sin gode vän och kompanjon Jerry Carlson, som han lärde känna under just ”Sikta mot stjärnorna”.

Henrik som Elvis i Sikta mot stjärnorna. Foto: Pressbild.

– Jerry var också med i programmet 1995, som Jerry Lee Lewis, och jag som Elvis, och av någon underlig anledning fick just vi två dela loge, och på den vägen är det, berättar Henrik med ett skratt och fortsätter:
– Jag minns när jag satt hemma i soffan och såg avsnittet då Jerry var med första gången, och jag tyckte det var så himla häftigt! Han är så otroligt lik honom, både röstmässigt och även som person, de har till och med samma gångstil!

Intresset för musik, och för Elvis, kom tidigt under Henriks uppväxt, då Elvis musik spelades flitigt på radio och hans filmer visades på TV.
– Jag var bara 10 månader när han gick bort, och efter det uppmärksammades hans musik och filmer väldigt mycket. Mamma lyssnade mycket på ABBA, och dansband, och på den tiden gick det ett radioprogram som spelade dansmusik på kvällarna, och då brukade det alltid vara med minst en Elvislåt.

Det var när Henrik kom upp i 15-årsåldern som han tog mod till sig och vågade börja sjunga, han som innan mest spelat dragspel. Till sin stora förvåning och glädje upptäckte han att hans röst faktiskt påminde om den stora idolens, och det var där allt började.

– Jag hade sett den första säsongen av ”Sikta mot stjärnorna” och man var tvungen att vara 18 år för att vara med, så efter jag fyllt år spelade jag in ett helt kassettband, både fram- och baksida och skickade till TV4. Efter det fick jag för första gången lämna Härnösand och åka tåg till Partille där programmet spelades in.

Henrik har efter sin medverkan i succéprogrammet haft en strålande karriär, där han har släppt skivor både på engelska och svenska, den senaste kom ut i augusti i år, men han släpper inte idolen.
– Elvis ligger alltid närmast hjärtat.

Showen som nu kommer till Lindesberg, har gjorts i olika tappningar under åren, och i takt med att efterfrågan och populariteten vuxit har även showen gjort detsamma.
– Det började som en liten folkparksföreställning som vi åkte runt i Sverige med på bara mindre orter, och nu är det en riktig show i två akter. Det ska bli väldigt roligt att spela i Lindesberg, eftersom Hubbas kom därifrån. Han var en stor influens under mitt Elvistolkande, och det var en stor sorg när han gick ur tiden.

Jörgen ”Hubbas” Andersson blev 40 år. Foto: LindeNytt

Henrik såg Jörgen ”Hubbas” Andersson på tävlingen ”Elvis så in i Norden” i Stockholm, där just Hubbas vann och korades till Nordens Elvis. Några år senare spelade Henrik på Elvisfestivalen i Västerås, och såg där en lång och ståtlig man stå och prata med publiken, och under armen hade han en bunt med sina skivor.

– Jag minns att jag tyckte att han hade en sådann snygg jacka, säger Henrik och avslutar:
– Det här var kort efter att jag vunnit ”Sikta mot stjärnorna”, så han kom fram och gratulerade. Han var otroligt trevlig och det var verkligen en ära för mig att få träffa honom, han gav mig några av hans skivor, och jag har lyssnat mycket på dem under åren. Jag skulle vilja säga att han var den främste Elvistolkaren vi har haft i Sverige. Så det blir extra roligt att få spela på hans hemmaplan.

För den som vill se mer av Henrik finns det möjlighet att se någon av hans julshower ”Elvis Christmas” som kommer att spelas i kyrkor, teatrar och konserthus runt om i landet med start 6 december.

”Så minns vi Elvis” spelas i Lindeskolans Aula den 21 november, kl 19.00.

Publicerad 7 november 2019 klockan 15:30

Camilla Lagerman , 0581-61 71 71 , camilla@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

På lördag inleds Fornabodas nya travsäsong. Arkivfoto: Timmy Lundegård

Fornaboda firar 70 år!

På lördag inleder Fornaboda sin nya säsong, där ”Sveriges grönaste travbana” firar ett stort jubileum. Ett helt nytt lopp med sexsiffrig vinstsumma, en tävlingsserie för ston med en betäckningsrätt i potten och upphöjd status av Bergslagsloppet, är tre nyheter att vänta när Fornaboda Travbana fyller 70 år.

7 maj 2021 klockan 12:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Genrebild. Foto: Camilla Lagerman

Förlupen kula träffade bostad – två personer misstänkta

En bostad i Löa blev på torsdagskvällen träffad av en förlupen kula från ett jaktvapen. Polisen kunde under kvällen höra flera personer varav två nu misstänks för brott.

7 maj 2021 klockan 09:55 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Fortsatt hög smittspridning

Antalet bekräftade fall av covid-19 är fortsatt på en hög nivå i Lindesbergs kommun.

Lokalt samarbete ger fritt ädelfiske i ån

Nu på lördag är det premiär för ädelfiske i Dalkarlshyttan. Detta har gjorts möjligt genom ett lokalt ...

Barndietistens råd ger mindre matkrångel

Det kan vara svårt att veta om barnen får i sig den mat och näring de behöver. Många föräldrar oroar sig. ...

På onsdagen öppnade Café Oscar igen, nu med ett enormt tillskott. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Nyöppning för Café Oscar med ny jätteservering

Efter åtta månaders stängning öppnar nu Café Oscar igen, nu med en betydligt större kostym och framförallt längre öppettider, året runt nämligen.
– Många har varit nyfikna när de har gått förbi, och vi har fått väldigt positiv respons. Jag tror att det här kan bli ett lyft för allas del, för hela Lindesberg, säger Shavan Zakholi.

5 maj 2021 klockan 11:54 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Edvin, Victor, Maja, Alfred, Viktor, Nelly, Tage och Aylyne är årets Drömjobbare. Foto: Camilla Lagerman

10-årsjubileum för Drömjobbet – möt årets deltagare

För tionde sommaren i rad erbjuder Bergslagens Sparbank traktens unga entreprenörer ett riktigt drömjobb under sommarlovet. I sann jubileumsanda har man utsett extra många drömjobbare, åtta stycken för att vara exakt, som kommer få chansen att utveckla sitt entreprenörskap och prova livet som egna företagare.

5 maj 2021 klockan 08:29 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Statligt tillskott möjliggör ett aktivt sommarlov för barn och unga
Efter att förra årets statliga bidrag uteblev, kom regeringens vårbudget som en glad nyhet, då kommunen återigen får ekonomiskt stöd för att ...
4 maj 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Nu kan du få fatt i poeten Arne Johnsson digitalt
Under de digitala församlingsaftnar, som Linde bergslags församling bjuder in till den här pandemi-våren, möter deltagarna människor som ...
4 maj 2021 av Hans Andersson
Visa hela artikeln

Linde Volley döms till stor skuld
Elitserieföreningen Linde Volley, står med ekonomiska problem. Den tidigare tränaren Sébastien Bougeâtre har, genom sitt fackförbund, lagt en st...
3 maj 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Foto: Oskar Schriever-Abeln/Region Örebro län

13 000 doser vaccin till länet under veckan – satsar på att färdigvaccinera personer äldre än 65 år

Under vecka 18 vaccinerar Region Örebro län med totalt 13 000 doser vaccin. Telefonbokningen är enbart öppen för personer som är födda 1956 och tidigare. För dem finns 5 000 telefontider att boka måndag till fredag. Övriga prioriterade grupper ska boka tid digitalt.

3 maj 2021 klockan 10:33 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

VD Cecilia Jeffner. Foto: Rolf Karlsson/Bildmakarna

Över en miljon kronor i Sparbanksbonus ska stötta den lokala handeln

Årets Sparbanksbonus från Bergslagens Sparbank skickas även i år ut redan nu på våren, vilket är ett initiativ för att stötta den lokala handeln i tuffa tider. Värdechecken gäller återigen ända fram till den 30 september, det betyder att personer som är sjuka eller tillhör en riskgrupp kan vänta med att handla tills de frisknat till, vaccinerat sig fullt ut eller tills smittorisken minskat.

3 maj 2021 klockan 09:52 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Man i 30-årsåldern död i trafikolycka

En allvarlig singelolycka inträffade tidigt på lördagsmorgonen i norra kommundelen. Polisen har nu bekräftat att ...

bildspel Kika in i Handelsträdgårdens nya café

Med knappt ett dygn kvar till invigningen av Lindesbergs Handelsträdgårds café råder det febril aktivitet för att f...

Lastbil rammade fällda bommar – och smet från platsen

Polisen söker nu föraren av en lastbil som på fredagsmorgonen sågs ramma bommarna vid en järnv...

Annons

Fältassistent Claes Lamourin tillsammans med ungdomspolis Henrik Andersson. (Johan Andersson saknas dock på bilden.) Foto: Hans Andersson

Uppmaningen inför Valborg: Våga ta samtalet med era ungdomar!

Valborgsmässoafton står för dörren, och därmed även en av årets stora riskhelger för barn och ungdomar. Trots att de offentliga evenemangen är inställda även i år till följd av coronaviruset uppmanar fältassistenterna och ungdomspolisen i Lindesbergs kommun föräldrar att hålla koll på sina ungdomar.
– Vi upplever att ungdomarna träffas mer över kommungränserna nu eftersom de är bilburna, så det är inte säkert att de befinner sig där man tror, säger ungdomspolis Henrik Andersson.

29 april 2021 klockan 14:11 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

KD, M och L släpper inte greppet om Loppholmsbadet

PRESSMEDDELANDE: Frågan om badet på Loppholmarna i centrala Lindesberg har blivit en politisk prestigefrå...

68 procent av lärarna i kommunen är behöriga

Sju av tio lärare i Lindesbergs kommun är behöriga, det visar färska siffror från SCB. Sedan förra året ...

Vuxen man misstänks för sexbrott mot tonårsflicka

Polisen har inlett en förundersökning gällande sexuellt ofredande mot en flicka i lägre tonåren. Den ...

BergslagsBurger säsongsöppnar med jättenyhet

För fjärde sommaren i rad slår BergslagsBurger upp luckorna till sin serveringsvagn, som även i år står ...

Valborgsmässofirandet inställt även i år

Inte heller i år kommer något Valborgsmässofirande att ske i Lindesberg. Detta meddelar Manskören Harmoni, som p...

Trafikstörningar att vänta när ny GC-väg byggs i Brodalen

En ny gång- och cykelväg skall byggas i Brodalsområdet, för att göra resan till och från den ...

Maria Gunnarsson, Region Örebro läns samordnare för provtagning covid-19, visar hur Lådan fungerar. Foto: Jennie Larsson.

Enklare att testas för covid-19 med Lådan

Region Örebro län utökar nu möjligheterna att kunna testa sig för covid-19 genom att införa Lådan. Lådan finns från och med idag, måndag, utplacerad på flera ställen i länet och i den kan man själv hämta sitt testkit utan att boka tid innan. För att göra testet krävs e-legitimation som man använder för att koppla provet till sig själv och sedan registrera det på 1177.se.

26 april 2021 klockan 09:45 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Restaurang storsatsar: ”Ren chansning – men jag tror på det här”
Nu skall en stor och väderskyddad uteservering byggas upp vid restaurang Bytesgatan 17 - det som tidigare var Salute. Trots det just nu mycket osä...
23 april 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Örebro län har tredje högsta smittspridningen i landet
Med ca 1500 nya coronafall under vecka 15 placerar sig Örebro län som den region i landet med den tredje högsta smittspridningen. I Lindesbergs ...
23 april 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Ensamma djur och människor ges chans till ett rikare liv genom nytt samarbete
När en familjemedlem går bort ställs anhöriga ibland inför ett dilemma när det kommer till personens älskade husdjur som blivit kvar. För att ...
22 april 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-04-21

2021-04-21

2021-04-21

2021-04-21

2021-04-20

2021-04-20

2021-04-19

2021-04-19

2021-04-16

2021-04-16

2021-04-16

2021-04-15

2021-04-15

2021-04-14

2021-05-08 12:37