Max Broman blev Matchens Lirare efter åtta gjorda mål. Foto: Hasse Persson

En poäng med mersmak!

Trots frånvaron av en huvudtränare i LIF Lindesberg så blev det poäng. Trots en mycket stark inledning blev tappet stort i den andra halvleken, där man lägger sig i ett femmålsunderläge med mindre än tio minuter kvar. Ny energi visades och LIF kunde efter tufft krigande ta hem en ny poäng.
– Idag så krigade vi som fan, säger matchens lirare Max Broman.

Lördagens match mot Rimbo blev den första utan någon huvudtränare i LIF Lindesberg. Oskar Wallin, Herman Arenvang och Gustaf Ekström blev trion som fick hålla i spelartrådarna, innan en ny huvudtränare tar över.
Ett fint jobb som ledde till värdefulla poäng.

LIF Lindesberg bjöds på en kanoninledning och visade upp, vad som kan vara, säsongens bästa försvarsspel inom matchens första tio minuter. Rimbo fick svårt att ta sig förbi LIF-försvaret som stal med sig boll efter boll och ökade till 7-2 precis innan tiominuterspasseringen.

Rimbo kommer starkt tillbaka i matchen efter en tidig timeout, men får inte närkontakt förrän halvlekens slut. Trots fina serveringsmål från Max Broman under halvleken, lyckas Rimbo reducera ett femmålsunderläge till uddamålssituationen 18-17.

Med Joakim Bååk i spets så får LIF Lindesberg den bästa inledningen av den andra halvleken. Med Rimbomålvakten borta sätter Asso Eliassi dit 23-20 i öppen kasse, som följs av den dubbeltvåa för Rimbostjärnan Ken Tollbring. Rött kort i Rimbo som även får spela fyra minuter med en spelare mindre på plan.

Rimbo står starka och luften går som ur LIF Lindesberg efter tio minuters spel i den andra halvleken. Bortalaget går om och utökar med målen, där de även håller en femmålsledning inför de sista tio minuterna.

Till publikens jubel så visas en ny energi från hemmalaget som krigar sig till en kvittering. Sista skottet kommer från Rimbo med fem sekunder kvar, men Robert Mjörnander sätter stopp i målet och ger en sista passning till Oskar Cosmo.

En smäll mot ansiktet kommer från en bortaspelare nära skottet, vilket även resulterar i näsblod från hemmaspelaren men döms bort. Ett domslut som gör matchen oavgjord.

Stora burop kom från publiken när smällen kom. Foto: Hasse Persson

Max Broman: ”Vi ska gå rakryggade ut från den här matchen”
Att matchen slutar oavgjord ger båda lagen varsin poäng till tabellen. Poängen gör att LIF Lindesberg har fördubblat sin poängskörd och har efter en tidigare oavgjord drabbning mot Skånela, totalt två poäng och står kvar som tabelljumbo.

Besvikelserna på LIF Lindesberg var däremot mycket mindre efter matchen. Hemmalaget visade en rejäl nytändning och energi som har varit efterlängtad under säsongens första nio matcher, något som även märktes inom laget.

– Idag så krigade vi som fan! Man ska inte svära men det är det bästa ordet som beskriver allt. Vi har haft det tufft under säsongen och får nu med oss en poäng även om vi låg under med fem mål mot slutet, så vi ska gå rakryggade ut från den här matchen, säger Max Broman.

Trots en härlig inledning där LIF direkt får med sig flera mål i marginal till Rimbo, så blir matchens sista halva mer dyster. Tremålsledning blir femmålsunderläge när matchens sista tio minuter har passerats. Trötthet inom laget är såklart en faktor, men upphämtningen blir ändå det som sticker ut.

– Vi får det tungt och svårt att göra mål. Vi bränner friläge och straff och då blir vi att ligga under med fyra-fem mål, men jag tycker att vi ska ta med oss att vi tar ikapp de målen. Vi hade såklart velat haft båda poängen med oss, det är det vi krigade för idag. Ändå så ligger vi sist i serien och jag ser den här matchen och poängen som något positivt.

Resultat LIF Lindesberg-Rimbo HK Roslagen
Slutresultat
: 32-32 (18-17)
Publik: 317 personer
Matchvärd: Libo

Målgörare: Max Broman (8), Joakim Bååk (5), Asso Eliassi (4), Fatlum Ahmeti (4), Joel Karlström (3), Robin Johansson (3), Algot Hane (2), Fredrik Karlsson (2), Thomas Einarsson (1)

Räddningar:
Robert Mjörnander: 9 räddningar, 36 skott (25%)
David Jacobsen: 1 räddning, 4 skott (25%)

Matchens Lirare: Max Broman

Nästa match: Söndag 28:e november vs Anderstorps SK i Lindesbergs Arena med matchstart kl. 17.00

Publicerad 20 november 2021 klockan 18:55

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Guld och brons blev resultatet av helgens lag-SM i judo. Foto: Frövi Judo

Guldbragd av Frövi Judos damer: SM-guld för femte året i rad

Frövi Judos damlag gjorde något helt unikt, när de i helgen försvarade sitt SM-guld för femte året i rad. Dessutom gick de igenom hela mästerskapet obesegrade, utan att förlora en enda individuell match. Herrarna fick också med sig en peng av ädel valör, när de tog hem ett brons efter flera otroligt jämna matcher.
– Tjejerna var grymma, de vann för femte året i rad, säger Björn Nyberg.

6 december 2021 klockan 12:26 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons


Foto: Camilla Lagerman

34 har mist sina liv på vägarna i år

Vid ungefär var tredje trafikolycka med dödlig utgång i vår region, har det visat sig att alkohol och droger varit inblandat. Den här veckan gör polisen en riktad insats mot just detta problem på våra vägar.

6 december 2021 klockan 10:53 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Buskörning ledde till böter

Under helgen har polisen fått flera samtal från allmänheten rörande bilar och traktorer som har kört omkring och sladdat på v...

Linde Volley stod för storseger på hemmaplan

Det blev tionde gången gillt! Efter nio raka förluster blev det en tresetsseger i Elitseriens bottenmöte mot g...

WSK utmanar om serieledningen!

Tillberga var nästa motstånd för WSK Lindesberg som kom till Västerås med fem raka segrar. Tabellnian kommer från seger mot ...

Peter Larsson, Per Sander och Ola Hedblad vid den första demonstrationen. Trion medverkar även nästa helg, men nu för att tacka. Arkivfoto: Camilla Lagerman

Ny manifestation för akuten: ”Vill tacka alla som har ställt upp”

Företagarna i norra Örebro län har tillsammans med PRO fört en outtröttlig kamp om bevarandet av akutmottagningen vid Lindesbergs lasarett. Man har vid ett flertal tillfällen arrangerat demonstrationer för att belysa hälso- och sjukvårdsnämndens beslut att stänga ned jourlinjerna för ortopedi och kirurgi nattetid. Nu är det dags igen, men det här gången är det för att tacka alla som slutit upp i kampen.

3 december 2021 klockan 12:09 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Foto: Camilla Lagerman

Misstänkt rånare har häktats

Den man i 35-40-årsåldern, som greps och senare anhölls misstänkt för rånet mot apoteket i centrala Lindesberg, är fortsatt frihetsberövad. Enligt uppgift från Ola Andersson, utredningschef vid polisen i Lindesberg, har mannen nu häktats.

2 december 2021 klockan 15:24 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Nu införs vaccinationsbevis – detta gäller i Lindesberg
Från och med idag, den 1 december, införs vaccinationsbevis för inomhusevenemang med fler än 100 personer. Detta innefattar bland annat konserter...
1 december 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Nu kan Britt och Göran äntligen gå på opera igen!
- Om Folkets Hus i Lindesberg inte fanns, då skulle det inte bli mycket opera. Det säger Britt Lindkvist, som gillar att se opera på bio. - Ljudet...
1 december 2021 av Hans Andersson
Visa hela artikeln

Trygg Vuxen-grundaren en av sex som prisas av Linde Energi
Det av Linde energi instiftade "Energiklappen", som ger allmänheten chans att nominera personer de ser som lokala hjältar och som skall uppmuntras f...
1 december 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Fritidsbanken tilldelas årets Bris-pris. Foto: Henric Byström.

Fritidsbanken får årets Bris-pris

Årets Bris-pris går till Fritidsbanken, som ger barn runt om i landet möjlighet att delta i olika fritidsaktiviteter genom att kostnadsfritt låna ut utrustning. Fritidsbanken skapar därmed förutsättningar för och bidrar till en aktiv och meningsfull fritid för barn, något som varit extra viktigt nu under pandemin.

30 november 2021 klockan 14:57 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Axel Schylström avslutade sin Sverigeturné i Lindesberg på måndagskvällen. Foto: Jennie Einarsson

bildspel Både skratt och tårar när Axel Schylström avslutade sin turné i Lindesberg

Närmare 300 personer hade tagit sig till Lindeskolans aula under måndagskvällen för att lyssna till Axel Schylströms fantastiska föreläsning och musik i showen Bränd. Det blev en kväll med både tårar, skratt och nya insikter om vad som är viktigt i livet.
– Det kändes jättebra, det är alltid roligt att vara i Linde, berättar Axel för LindeNytt efter showen och kallar skämtsamt Lindesberg för sitt andra hem.

30 november 2021 klockan 10:30 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Gammal högspänningsledning i Brodalen byts ut

En äldre högspänningsledning i Brodalen, som har orsakat strömavbrott för boende i området, kommer nu att ...

bildspel Efterlängtad seger togs i hyllningsmatchen!

Adventsmatchen mot Anderstorp blev en speciell tillställning. I veckan kom beskedet att en av LIF Lindesbergs stora...

Förlust mot Linköping trots en setseger

Den tuffa säsongen fortsätter för Linde Volley. Mittenplacerade Linköping gästade Lindesberg under lördagen där ...

Annons


Guld till Värmland-Örebros flicklag efter ett otroligt fint genomfört mästerskap. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Guld och brons till hemmadistriktet i judons riksmästerskap

Riksmästerskapen för distriktslag i judo avgjordes under lördagen i Lindesberg Arena. Efter en dag med tuffa och bitvis otroligt jämna matcher stod Värmland-Örebros lag som segrare på flicksidan och som bronsmedaljörer bland pojkarna. Dessutom fick mästerskapet en extra stjärnglans då flera av Sveriges största namn inom judon fanns på plats under dagen.

27 november 2021 klockan 21:05 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Femte raka segern för WSK Lindesberg!

Segertrenden fortsätter för både WSK Lindesberg och Lindbackahallen! Under fredagskvällen kom lagets femte raka seger...

Seger direkt med nya tränaren?

Den nya huvudtränaren ”Preben” har visat sig för LIF Lindesbergs spelarkår och söndagens match blir debutframträdandet. ...

Indierockbandet från Storå tävlar i Melodifestivalen

Under fredagsmorgonen presenterade SVT första halvan av de totalt 28 bidragen som ska tävla i nästa å...

Unga och porr: ”Vuxna måste ta ansvar”

Pornografin har blivit hårdare, den brer ut sig på nätet. 15-åringar söker vård för skador i ...

En höjning med 66 procent!!

INSÄNDARE/DEBATT: Alla PRO:are och alla äldre som betalar och får matlådor genom Lindesbergs kommuns försorg fick förmodligen ...

Lions Kristina sätter guldkant på julen för äldre

Under torsdagsförmiddagen var det full pysselverkstad i Lions lokal i Lindesberg, då sex kreativa kvinnor...

Foto: Camilla Lagerman

Man gripen och anhållen för apoteksrånet

En man i 35-40-årsåldern har frihetsberövats misstänkt för rånet mot Apoteket Hjärtat. Mannen greps knappt två timmar efter larmet.
– Här har man fattat ett mycket klokt beslut, att omedelbart på plats utse en förundersökningsledare och samtidigt kalla in alla tillgängliga resurser. Det ger resultat, kommenterar Stefan Wickberg, presstalesperson för polisen i Bergslagen.

25 november 2021 klockan 10:59 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Trafikolycka med flera fordon utanför Frövi
UPPDATERAD. En trafikolycka med en personbil och lastbil inträffade på torsdagsmorgonen strax utanför Frövi. Dessbättre skall inga personskador ...
25 november 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Apoteket rånat: ”Kommit över mediciner”
Just nu pågår en polisinsats i centrala Lindesberg. Detta sedan personalen på Apoteket Hjärtat utlöst överfallslarmet. - Just nu finns ingen ...
25 november 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Ny mobilapp ska göra bion tillgänglig för flera
Lindesbergs Bio har nyligen köpt in och installerat en ny tillgänglighetslösning som ska underlätta biobesöken för personer med till exempel syn...
24 november 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-11-23

2021-11-22

2021-11-22

2021-11-21

2021-11-20

2021-11-19

2021-11-19

2021-11-19

2021-11-18

2021-11-18

2021-11-17

2021-11-17

2021-11-16

Evenemangstips
Nyheter från Aftonbladet
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2021-12-06 16:03