Max Broman blev Matchens Lirare efter åtta gjorda mål. Foto: Hasse Persson

En poäng med mersmak!

Trots frånvaron av en huvudtränare i LIF Lindesberg så blev det poäng. Trots en mycket stark inledning blev tappet stort i den andra halvleken, där man lägger sig i ett femmålsunderläge med mindre än tio minuter kvar. Ny energi visades och LIF kunde efter tufft krigande ta hem en ny poäng.
– Idag så krigade vi som fan, säger matchens lirare Max Broman.

Lördagens match mot Rimbo blev den första utan någon huvudtränare i LIF Lindesberg. Oskar Wallin, Herman Arenvang och Gustaf Ekström blev trion som fick hålla i spelartrådarna, innan en ny huvudtränare tar över.
Ett fint jobb som ledde till värdefulla poäng.

LIF Lindesberg bjöds på en kanoninledning och visade upp, vad som kan vara, säsongens bästa försvarsspel inom matchens första tio minuter. Rimbo fick svårt att ta sig förbi LIF-försvaret som stal med sig boll efter boll och ökade till 7-2 precis innan tiominuterspasseringen.

Rimbo kommer starkt tillbaka i matchen efter en tidig timeout, men får inte närkontakt förrän halvlekens slut. Trots fina serveringsmål från Max Broman under halvleken, lyckas Rimbo reducera ett femmålsunderläge till uddamålssituationen 18-17.

Med Joakim Bååk i spets så får LIF Lindesberg den bästa inledningen av den andra halvleken. Med Rimbomålvakten borta sätter Asso Eliassi dit 23-20 i öppen kasse, som följs av den dubbeltvåa för Rimbostjärnan Ken Tollbring. Rött kort i Rimbo som även får spela fyra minuter med en spelare mindre på plan.

Rimbo står starka och luften går som ur LIF Lindesberg efter tio minuters spel i den andra halvleken. Bortalaget går om och utökar med målen, där de även håller en femmålsledning inför de sista tio minuterna.

Till publikens jubel så visas en ny energi från hemmalaget som krigar sig till en kvittering. Sista skottet kommer från Rimbo med fem sekunder kvar, men Robert Mjörnander sätter stopp i målet och ger en sista passning till Oskar Cosmo.

En smäll mot ansiktet kommer från en bortaspelare nära skottet, vilket även resulterar i näsblod från hemmaspelaren men döms bort. Ett domslut som gör matchen oavgjord.

Stora burop kom från publiken när smällen kom. Foto: Hasse Persson

Max Broman: ”Vi ska gå rakryggade ut från den här matchen”
Att matchen slutar oavgjord ger båda lagen varsin poäng till tabellen. Poängen gör att LIF Lindesberg har fördubblat sin poängskörd och har efter en tidigare oavgjord drabbning mot Skånela, totalt två poäng och står kvar som tabelljumbo.

Besvikelserna på LIF Lindesberg var däremot mycket mindre efter matchen. Hemmalaget visade en rejäl nytändning och energi som har varit efterlängtad under säsongens första nio matcher, något som även märktes inom laget.

– Idag så krigade vi som fan! Man ska inte svära men det är det bästa ordet som beskriver allt. Vi har haft det tufft under säsongen och får nu med oss en poäng även om vi låg under med fem mål mot slutet, så vi ska gå rakryggade ut från den här matchen, säger Max Broman.

Trots en härlig inledning där LIF direkt får med sig flera mål i marginal till Rimbo, så blir matchens sista halva mer dyster. Tremålsledning blir femmålsunderläge när matchens sista tio minuter har passerats. Trötthet inom laget är såklart en faktor, men upphämtningen blir ändå det som sticker ut.

– Vi får det tungt och svårt att göra mål. Vi bränner friläge och straff och då blir vi att ligga under med fyra-fem mål, men jag tycker att vi ska ta med oss att vi tar ikapp de målen. Vi hade såklart velat haft båda poängen med oss, det är det vi krigade för idag. Ändå så ligger vi sist i serien och jag ser den här matchen och poängen som något positivt.

Resultat LIF Lindesberg-Rimbo HK Roslagen
Slutresultat
: 32-32 (18-17)
Publik: 317 personer
Matchvärd: Libo

Målgörare: Max Broman (8), Joakim Bååk (5), Asso Eliassi (4), Fatlum Ahmeti (4), Joel Karlström (3), Robin Johansson (3), Algot Hane (2), Fredrik Karlsson (2), Thomas Einarsson (1)

Räddningar:
Robert Mjörnander: 9 räddningar, 36 skott (25%)
David Jacobsen: 1 räddning, 4 skott (25%)

Matchens Lirare: Max Broman

Nästa match: Söndag 28:e november vs Anderstorps SK i Lindesbergs Arena med matchstart kl. 17.00

Publicerad 20 november 2021 klockan 18:55

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Arkivbild. Foto: Fredrik Norman

Vill Socialdemokraterna att Lindesberg fortsatt ska ha ett akutsjukhus?

INSÄNDARE/DEBATT: Nu har beslutet fattats. Intensivvårdsavdelningen på Lindesbergs lasarett kommer att stängas under sommaren och personal flyttas till USÖ:s intensivvårdsavdelning för att bemanna upp där. Är det här det första steget mot en nedmontering av IVA Lindesberg? Vi befarar att det är en del av den nedmontering som Socialdemokraterna driver på våra akutsjukhus i regionen. För något år sedan drabbades akutmottagningen, nu IVA.

25 maj 2022 klockan 10:29 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

AnnonsFoto: Camilla Lagerman

Extramaterial: Molly 4, susar nedför Trollrallyts bana

Med 31 startade rallyförare blev nypremiären av Trollrallyt en riktig fest, både för barn och föräldrar. LindeNytt kan nu bjuda på ett fartfyllt ögonblick från lördagens tävlingar. Trollrallyts näst yngsta förare, 4-åriga Molly, körde AB Karl Hedins lådbil under lördagens race. Publiken hjälpte till att heja fram henne med både applåder och hejarop när hon susade nedför banan, med pappa tätt efter för extra säkerhet.

24 maj 2022 klockan 16:29 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Här inviger politikerna Ölsjöbadet i Ramsberg

I september 2020 rasade en kraftig brand som förstörde flera av byggnaderna vid Ölsjöbadet i Ramsberg. Redan...

bildspel Solig inramning på välbesökt Pilkrogsdag

I strålande solsken trängdes både föräldrar och barn på den lilla pittoreska skolgården i Pilkrog under sö...

Älgolycka orsakade trafikstopp

Vid 13-tiden på måndagen inträffade en viltolycka med älg på riksväg 50 vid Hällabackarna. Enligt polisen skall ingen ...

En intensiv judohelg är till ända. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Intensiv judohelg lockade deltagare från hela landet

Över 500 judokas från hela Sverige samlades under helgen i Lindesberg Arena, där Frövi Judos omåttligt populära evenemang Judofestivalen anordnades. Den intensiva judohelgen inleddes dock redan på fredagen, då Skol-RM avgjordes i arenan, där mellan- och högstadieelever gjorde upp om vem som var bäst i landet. Hemmaklubben korades till mästerskapets bästa klubb med sina totalt 15 medaljer, varav 8 guld.

23 maj 2022 klockan 12:37 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Isabella Jansson Wiklund tog en hemmaseger med sitt nyförvärv Nala Rod. Foto: Timmy Lundegård

Högt intresse till Fornabodas ponnydag

Fornabodas årliga ponnydag kördes under söndagsförmiddagen. De två klassiska loppen Lindesbergs Lilla och Stora Pris skulle avgöras där den långväga gästen, Emeli Johansson från Halmstad, blev årets segrare med sitt egentränade russ Jas Gripen. Förutom en överlägsen seger från Halland så visade hemmakusken Isabella Jansson Wiklund upp ett spännande nyförvärv.

22 maj 2022 klockan 22:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Succé för premiären av Rejmesdagen
Under lördagen samlades utställare och besökare vid Rejmes i Lindesberg för att delta i festligheterna vid den allra första upplagan av det nya ...
22 maj 2022 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

bildspel Trollrallyts comeback blev en riktig fullträff
40 år efter att den allra första upplagan av Trollrallyt genomfördes i Lindesberg välkomnades den tillbaka med öppna armar av både publik och t...
21 maj 2022 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Hon tar över efter Lindqvist
Efter att Pär-Ove Lindqvist tidigare meddelat att han valt att avgå efter en lång tid som första namn på listan för Moderaterna i Lindesberg s...
20 maj 2022 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

50-årsdag och förskolans dag, då ska det firas ordentligt! Foto: Camilla Lagerman

bildspel Festligt firande av förskolans dag

Bubbeldisco, ansiktsmålning och en clown som delade ut glass var bara några av alla spännande saker som väntade barnen på Tallbackens förskola under torsdagen. Det man firade var den årliga förskolans dag, men också att förskolan faktiskt fyller 50 år, något som givetvis skulle celebreras med en hejdundrande fest.
– Det är klart det ska hyllas, allt vi gör – det gör vi för barnen, berättar Paula Jansson.

19 maj 2022 klockan 14:06 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Nadine Sierra gör ännu en roll på Metropolitan i New York. Foto: Met Opera

Lindesbergs Bio går in i sommaren med skönsång

Vacker sång med klar, ren ton och en rejäl röststyrka – på italienska – Bel Canto. Det bjuds på Opera på Bio i Lindesberg på lördag. Klassikern Lucia di Lammermoor sänds direkt från Metropolitan Opera i New York.

19 maj 2022 klockan 12:42 av Hans Andersson Visa hela artikeln

Vinnaren av Björnsbackas debutroman utsedd

Nu är vinnaren utsedd i tävlingen i vilken ett signerat exemplar av Karin Björnsbackas kusliga debutroman "Sällan...

bildspel Lindedagen blev succé för sjätte året i ordningen

Den sjätte upplagan av Lindedagen blev återigen succé, då kommuninvånarna gick man ur huse och fyllde ...

Slopade effektiviseringskrav inom skola och äldreomsorg

Under en pressträff på tisdagen meddelade kommunstyrelsen att man har lagt fram ett budgetförslag som...

AnnonsGenrebild. Foto: Camilla Lagerman

Trafikolycka på Hagabergsområdet

En trafikolycka med två personbilar inblandade har inträffat på Hagabergsområdet i Lindesberg.

17 maj 2022 klockan 21:22 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Lindetjejen Maja Svensson klippte till med SM-guld

Under den gångna veckan avgjordes Yrkes-SM, en tävling där ungdomar har chansen att visa upp sin ...

Hållbarhet i fokus när kommunägda bolagen firar LindeDagen gemensamt

När LindeDagen går av stapeln för sjätte året i ordningen under onsdagseftermiddagen...

bildspel Det våras för flugfiske i Svarttjärn

Cirka 100 kilo ädelfisk släpptes under torsdagen ut i Svarttjärn strax söder om Lindesberg, där flugfiskeföreningen...

Tävling: Vinn Karin Björnsbackas debutroman

Nu på torsdag släpper Karin Björnsbacka sin efterlängtade debutroman Sällan viskar jag ditt namn, en kuslig ...

bildspel Folkfest när Vårmönstringen mullrade genom Lindesberg

Efter två års väntan kunde SHRA äntligen genomföra den hett efterlängtade Vårmönstringen på lö...

bildspel Brandövning överraskades av skarpt läge

Under fredagen höll Linde Energi sin årliga säkerhetsdag, då man noggrant går igenom all utrustning för att sä...

Genrebild. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Ida Lindkvist

3 av 11 grundskolor i kommunen har undermålig lärarförsörjning

Lärarnas Riksförbund har utifrån Skolverkets senaste statistik sammanställt de grundskolor i respektive kommun i Örebro län som har lägst andel legitimerade lärare. I 15 av Örebro läns grundskolor är mindre än hälften av lärarna legitimerade, 3 av dessa finns i Lindesbergs kommun.
– Det här är ett lagbrott från arbetsgivarna, säger Åsa Fahlén, förbundsordförande för Lärarnas Riksförbund i ett pressmeddelande.

13 maj 2022 klockan 12:02 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Miljonsatsning på fiber till landsbygden
Kommunstyrelsen meddelade under en pressträff på torsdagen, att man lagt in extra pengar i sin budget till projektstöd för utbyggnad av fiber på ...
13 maj 2022 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

Parkfesterna återvänder till Stadshotellet
Stadshotellets Parkfester är för många starkt förknippade med sommar, semester och hemvändarfest. De senaste åtta åren har dock den mycket ...
12 maj 2022 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Det är dåligt att lyssna på människor
INSÄNDARE/DEBATT: Nu är Bengt Storbacka och Socialdemokraterna igång igen med att springa över invånarnas åsikter på landsbygden i norra lä...
12 maj 2022 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2022-05-11

2022-05-11

2022-05-11

2022-05-10

2022-05-09

2022-05-08

2022-05-08

2022-05-08

2022-05-06

2022-05-06

2022-05-05

2022-05-05

2022-05-04

2022-05-04

2022-05-25 18:21