Erik Wallin räds inte hårt, ideellt slit för föreningens skull. Arkivfoto: Hannes Feldin

Erik nominerad till Årets föreningshjälte: ”VAA!?”

Spelbolaget Unibet, med juryordföranden Glenn Hysén i spetsen, ger sig nu ut på jakt i riket efter 2017 års föreningshjälte. En av de nominerade är Erik Wallin, som beskrivs som LIF Lindesbergs hårt och ideellt arbetande eldsjäl. När LindeNytt får kontakt med honom, har nomineringen inte kommit honom till känna ännu:
– VAA!?, utbrister Erik spontant och märkbart överraskad av nyheten.

”Årets fan” och ”Årets föreningshjälte” är ett initiativ startat av spelbolaget Unibet. Sedan i augusti har spelbolaget hållit slussarna öppna och tagit in kandidater från hela landet. En av de nu nominerade till Årets föreningshjälte, är alltså den 22-årige Lindekillen Erik Wallin, aktiv i LIF Lindesberg.

Att han har blivit nominerad till priset, kom som en total överraskning för honom.
– VAA!? Jag hade verkligen inte en aning om det här, men vilket fantastiskt roligt besked så här på en fredag, skrattar Erik Wallin.

Erik har beskrivits som en oerhört stadig klippa i föreningen, vilket framgår tydligt i den utförliga nomineringstexten i slutet av denna artikel.

Eriks inriktning just nu, är att träna två ungdomslag (tjejer 14 år och killar 16 år).

Tävlingen avgörs i december 2017 och vinnaren får ett personligt utformat pris till ett värde av 10 000 kronor. Dessutom får vinnaren nöjet att skänka material till ett värde av 20 000 kronor till sin favoritförening.

Nomineringen är skriven av Pontus Hellsing:
”Erik Wallin kvalar in till både årets fan och årets föreningshjälte. Han är endast 22 år men bidrar i stort till att LIF Lindesberg är en av landets mest välskötta handbollsklubbar i både senior- och juniorverksamheten. Han är en tidig ”handbollspensionär” som på yngre dagar sadlade om till en eldsjäl inom föreningen. Han ansvarar ideellt från allt mellan schemaläggning i stadens hallar till reseledarrollen när olika ungdomslag ska på handbollscuper i Europa. I somras hade han fem veckors semester från jobbet, vilket han vigde en vecka med ett ungdomslag i Kroatien och en vecka i Danmark med ett annat ungdomsgäng från föreningen. Dessa resor har han gjort med olika ungdomslag redan när han själv gick i skolan. Det kanske inte låter så jobbigt att åka på semester i Kroatien och Danmark, men att sköta ett gäng (stabila som instabila) tonåringar är inte alltid en dans på rosor. Trots att Erik på senare tid även bilvit sambo stoppar det inte hans framfart i det ideella. ”Man får kapa sömnen nån timme så går livet ihop” menar han. Det finns säkert fler eldsjälar där ute, men för mig (och många andra som bor i Lindesberg) är Erik ett stort föredöme och en fantastisk föreningsmänniska.
 
Erik har ganska fullspäckade dagar då han jobbar heltid också. En vardag för Erik ser ut som följande: 07.00-16.00 jobbar han i Örebro innan han beger sig den 4 mil långa vägen till Lindesberg och hallen där träning stundar. Där spenderar han ofta hela kvällar eftersom han i dagsläget tränar både ett pojklag och ett flicklag, samt spelar lite själv i ett ”veteranlag”. I och med ansvaret för två ungdomslag ingår också spelarmöten i samband med träningarna, samt ständig kontakt med föräldrar kring planering osv. Endast måndagkvällar stannar han hemma, då är det för att plugga, han studerar samtidigt en treårig ekonomiutbildning på Örebro Universitet.
 
Helgerna är fyllda även dem med handboll, då matcherna nalkas, och när det inte är seriespel är det cuper, både i Sverige och utomlands. De olika ungdomslagen inom LIF Lindesberg har alltid åkt på mycket cuper, det ligger i deras ”kultur” och Erik är en stolt kulturarvinge då han gör allt i sin makt för att ungdomarna ska få chansen att åka ut på äventyr. Erik brukar alltid följa med på cuperna, och styra allt runt dem, med bussar, hotellbokning och allt som hör till. Självklart får han hjälp, men han är inte den som ställer sig i ledet – han tar täten, trots sin ålder. Han är bara 22 år gammal, men detta föreningsengagemang har Erik visat upp i år efter år. I alla år har han hjälpt till på ungdomssidan, från att han var en knatte själv. Förra året var han till och med tränare för damlaget i div. 1 en sväng, vid sidan om sitt ungdomsengagemang, för att det behövdes.
 
Jag kan rabbla upp hur många exempel som helst som gör att Erik förtjänar detta pris. Och hela föreningen skulle säkert skriva under på vartenda ett. Ett exempel som dök upp i huvudet precis nu, var i somras när vi spelade dubbeltennis på semestern. Då ringde det i luren och det var en kille från ett ungdomslag i föreningen som ville dra ihop ett gäng och spela spontanhandboll i hallen. Erik sa att det var lugnt, ringde direkt till arenavärden och bokade hallen åt killarna så de kunde dra dit och spela. En sådan ”enkel” sak som man hjälper till med i en bra förening. Tjejerna och killarna vet att de alltid kan ringa till Erik om de behöver hjälp med något, eller bara snacka av sig om livet. Det kallar jag för en riktig föreningshjälte.”

 

Publicerad 17 november 2017 klockan 15:00


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Solhagen i Torphyttan. Foto: Linde energi

Satsa på lokal energiförsörjning för att möta framtida utmaningar

INSÄNDARE/DEBATT: Att det råder elbrist i Sverige är en myt. I norra Sverige produceras ett överskott på el, medan förbrukningen är större i söder. Vad som kan uppstå är effektbrist, vilket innebär att produktionen inte möter efterfrågan vid ett visst tillfälle eller under en kortare tidsperiod. Då behöver vi importera el. När, var och hur elen produceras och konsumeras kommer att påverka elpriset i framtiden.

19 januari 2022 klockan 11:16 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

AnnonsFoto: Fredrik Norman

Regeringens lösning: el-bidrag för att betala skyhöga skatter

INSÄNDARE/DEBATT: Människor runt om i landet tvingas nu leva med konsekvenserna av regeringens energipolitik. 400% ökning av elpriset jämfört med december 2020 är ett faktum. Det är inte bara elpriset som rusat i höjden, även drivmedelspriserna har skenat. Efter årsskiftet nådde dieselpriset över 20 kr per liter, (näst) högst i världen. Nu försöker regeringen rädda ansiktet genom att betala ut el-bidrag till en tredjedel av Sveriges hushåll, bara för att vanligt folk ska kunna betala samma regeringens skyhöga skatter. Socialism i ett nötskal.

18 januari 2022 klockan 11:26 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Röklukt i livsmedelsbutik undersöktes av brandkåren

Strax före klockan sju på tisdagsmorgonen, larmades Nerikes Brandkår ut till en livsmedelsbutik i ...

434 nya fall i kommunen – på en vecka

Antalet bekräftade fall av covid-19 i Lindesbergs kommun fortsätter att öka i rekordfart. Enligt färska siffror ...

Bankhus utsatt för skadegörelse: ”Flera rutor har skadats”

På måndagsmorgonen larmades polisen till Kungsgatan i centrala Lindesberg, sedan nå...

Arkivbild. Foto: Hasse Persson

Söndagens volleyboll är framflyttad

Ännu en volleybollmatch inom Elitserien flyttas. I början av året var det hemmaderbyt mot Örebro som flyttades på grund av spelare som testat sig positivt mot covid-19 och även nu på söndag, när Hylte Halmstad planerades att gästa Lindesberg, så ställer nya positiva coronatest till det.

15 januari 2022 klockan 22:04 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Johan Pettersson säkrar första målet för WSK under fredagskvällen. Foto: Timmy Lundegård

Publikfri hemmamatch slutade med förlust

Dörrarna var låsta när fredagens match mot Per-Ols skulle spelas, istället fick man följa matchen på Facebook. Efter ett beslut från WSK Lindesbergs styrelse, vill man testa att spela ett fåtal hemmamatcher utan publik i ett försök att minska Coronasmittan.
– Vi känner som förening att vi måste vara med och stävja det här med Corona som är i samhället, säger Magnus Lissmats.

14 januari 2022 klockan 23:11 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nattöppen akutmottagning från den 17 januari
Från och med måndag den 17 januari kan invånare återigen vända sig till akutmottagningen på Lindesbergs lasarett oavsett akuta besvär och tid p...
14 januari 2022 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Extremt halt: ”Det är tufft, men vi kämpar på!”
På många platser i kommunen råder just nu mycket svår halka till följd av väderomslaget från kallgrader till mildare väder. På Samhä...
13 januari 2022 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Trafikolycka i Frövi – lastbil och personbil kolliderade
En lastbil och personbil var inblandade i en trafikolycka på torsdagsmorgonen i centrala Frövi. Enligt uppgift från polisen skall ingen av de ...
13 januari 2022 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Klas Pettersson startade sin egen bergtäkt i Fröddesboda strax utanför Lindesberg. Foto: Camilla Lagerman

Klas startade sin egen bergtäkt: ”Drömmen är att kunna arbeta heltid med det här”

När Klas Pettersson tog över gården i Fröddesboda efter sin far började han fundera på vad han skulle kunna använda all mark till. En stor del av de många hektaren bestod nämligen av ungskog, men det fanns även en stor mängd berg. 2015 skickade han in sin ansökan om att få starta upp en bergtäkt och under våren 2020 fick han besked att det var beviljat. Sedan dess har han arbetat hårt med att anlägga en väg in till grustäkten, och strax innan jul krossade han sina första ton grus.

12 januari 2022 klockan 16:00 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Foto: Camilla Lagerman

Ny toppnotering i coronafall ger längre väntetid på provsvar

Den senaste tidens kraftiga ökning av antalet coronafall i länet har återigen gett regionens underleverantör problem med att hinna analysera alla prover som tas för covid-19. Många av de prover som tagits de senaste dagarna kommer därför få långa svarstider, vilket innebär längre än de 3 dygn från inlämning av prov vilket är satt som regionens övre tidsgräns.

11 januari 2022 klockan 16:19 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Nya restriktioner från och med onsdag 12 januari

Antalet bekräftade fall av covid-19 har ökat kraftigt i hela landet efter jul- och nyårshelgerna, och Ö...

Hur kan vi värna demokratin? Svar: Genom att utbilda och informera barn och unga

INSÄNDARE/DEBATT: ”Ungdomen är vår framtid”, ”Det är de unga som ska ...

Brandkåren larmades om rökutveckling i industrilokal

Strax före klockan åtta på måndagsmorgonen, larmades Nerikes Brandkår ut till en industribrand i ...

AnnonsSkärmbild från Region Örebro läns hemsida.

Kraftigt ökad smittspridning – omikron dominant

Under vecka 52 ökade smittspridningen av covid-19 i Örebro län kraftigt, då cirka 1 860 nya fall noterades, något som kan jämföras med drygt 700 fall veckan innan. Även i Lindesbergs kommun syns en rejäl ökning, då 113 nya fall har bekräftats under de senaste sju dagarna, varav 50 bara under ett dygn. Anledningen till den kraftiga ökningen i länet förklaras av att den mer smittsamma varianten av viruset, omikron, nu är dominant i smittspridningen.

5 januari 2022 klockan 11:09 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Volleybollderby flyttas efter coronasmitta

Onsdagens elitseriemöte i volleyboll mellan Lindesberg och Örebro ställs in med kort varsel efter att en av ...

Brandkåren ryckte ut till häst i nöd: ”Föll omkull på isen”

På tisdagsförmiddagen larmades Nerikes Brandkår om en häst som hade fallit ...

Fyra personer misshandlades i stort slagsmål

På nyårsnatten larmades polisen om ett pågående slagsmål i Vedevåg. Enligt uppgift skall mellan 10-15 ...

SMHI varnar för plötslig ishalka

Regn följt av uppklarnande väder och fallande temperaturer. Så ser prognosen ut, som SMHI nu flaggar gul varning för gä...

Gott Nytt År!

Med bara några timmar kvar av året, passar redaktionen på att tacka er alla för i år och samtidigt önska er ett Gott Nytt 2022!

Nya missförhållanden vid äldreboende – ny Lex Sarah-anmälan gjord

I början av november rapporterade LindeNytt om en rad missförhållanden vid ett ä...

Genrebild. Foto: Fredrik Norman

Industribrand var snabbt under kontroll: ”Ingen har skadats”

På onsdagsmorgonen larmades Nerikes Brandkår ut till en industribrand i Lindesberg.

29 december 2021 klockan 09:09 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

WSK gästas av Allsvenskt motstånd
Fyra lag återstår i innebandyns Distriktsmästerskap. Ett av lagen är WSK Lindesberg som på onsdag tar emot Lillån IBK, ett lag som till vardags ...
28 december 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Värna om patientsäkerheten och ställ krav på vaccinbevis om man arbetar med äldre
INSÄNDARE/DEBATT: Vi har i vårt land ett kommunalt självstyre. Men det får inte gå så långt att kommunala beslut äventyrar patientsäkerheten...
27 december 2021 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

bildspel Tuff match på Annandagen
Årets sista handbollsmatch slutade med säsongens tolfte förlust. Det tidigare Elitserielaget OV Helsingborg visade i början av månaden sin styrka...
26 december 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-12-24

2021-12-23

2021-12-22

2021-12-21

2021-12-21

2021-12-20

2021-12-20

2021-12-20

2021-12-19

2021-12-19

2021-12-19

2021-12-17

2021-12-16

2021-12-16

Nyheter från Aftonbladet
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2022-01-19 17:32