Erik Wallin räds inte hårt, ideellt slit för föreningens skull. Arkivfoto: Hannes Feldin

Erik nominerad till Årets föreningshjälte: ”VAA!?”

Spelbolaget Unibet, med juryordföranden Glenn Hysén i spetsen, ger sig nu ut på jakt i riket efter 2017 års föreningshjälte. En av de nominerade är Erik Wallin, som beskrivs som LIF Lindesbergs hårt och ideellt arbetande eldsjäl. När LindeNytt får kontakt med honom, har nomineringen inte kommit honom till känna ännu:
– VAA!?, utbrister Erik spontant och märkbart överraskad av nyheten.

”Årets fan” och ”Årets föreningshjälte” är ett initiativ startat av spelbolaget Unibet. Sedan i augusti har spelbolaget hållit slussarna öppna och tagit in kandidater från hela landet. En av de nu nominerade till Årets föreningshjälte, är alltså den 22-årige Lindekillen Erik Wallin, aktiv i LIF Lindesberg.

Att han har blivit nominerad till priset, kom som en total överraskning för honom.
– VAA!? Jag hade verkligen inte en aning om det här, men vilket fantastiskt roligt besked så här på en fredag, skrattar Erik Wallin.

Erik har beskrivits som en oerhört stadig klippa i föreningen, vilket framgår tydligt i den utförliga nomineringstexten i slutet av denna artikel.

Eriks inriktning just nu, är att träna två ungdomslag (tjejer 14 år och killar 16 år).

Tävlingen avgörs i december 2017 och vinnaren får ett personligt utformat pris till ett värde av 10 000 kronor. Dessutom får vinnaren nöjet att skänka material till ett värde av 20 000 kronor till sin favoritförening.

Nomineringen är skriven av Pontus Hellsing:
”Erik Wallin kvalar in till både årets fan och årets föreningshjälte. Han är endast 22 år men bidrar i stort till att LIF Lindesberg är en av landets mest välskötta handbollsklubbar i både senior- och juniorverksamheten. Han är en tidig ”handbollspensionär” som på yngre dagar sadlade om till en eldsjäl inom föreningen. Han ansvarar ideellt från allt mellan schemaläggning i stadens hallar till reseledarrollen när olika ungdomslag ska på handbollscuper i Europa. I somras hade han fem veckors semester från jobbet, vilket han vigde en vecka med ett ungdomslag i Kroatien och en vecka i Danmark med ett annat ungdomsgäng från föreningen. Dessa resor har han gjort med olika ungdomslag redan när han själv gick i skolan. Det kanske inte låter så jobbigt att åka på semester i Kroatien och Danmark, men att sköta ett gäng (stabila som instabila) tonåringar är inte alltid en dans på rosor. Trots att Erik på senare tid även bilvit sambo stoppar det inte hans framfart i det ideella. ”Man får kapa sömnen nån timme så går livet ihop” menar han. Det finns säkert fler eldsjälar där ute, men för mig (och många andra som bor i Lindesberg) är Erik ett stort föredöme och en fantastisk föreningsmänniska.
 
Erik har ganska fullspäckade dagar då han jobbar heltid också. En vardag för Erik ser ut som följande: 07.00-16.00 jobbar han i Örebro innan han beger sig den 4 mil långa vägen till Lindesberg och hallen där träning stundar. Där spenderar han ofta hela kvällar eftersom han i dagsläget tränar både ett pojklag och ett flicklag, samt spelar lite själv i ett ”veteranlag”. I och med ansvaret för två ungdomslag ingår också spelarmöten i samband med träningarna, samt ständig kontakt med föräldrar kring planering osv. Endast måndagkvällar stannar han hemma, då är det för att plugga, han studerar samtidigt en treårig ekonomiutbildning på Örebro Universitet.
 
Helgerna är fyllda även dem med handboll, då matcherna nalkas, och när det inte är seriespel är det cuper, både i Sverige och utomlands. De olika ungdomslagen inom LIF Lindesberg har alltid åkt på mycket cuper, det ligger i deras ”kultur” och Erik är en stolt kulturarvinge då han gör allt i sin makt för att ungdomarna ska få chansen att åka ut på äventyr. Erik brukar alltid följa med på cuperna, och styra allt runt dem, med bussar, hotellbokning och allt som hör till. Självklart får han hjälp, men han är inte den som ställer sig i ledet – han tar täten, trots sin ålder. Han är bara 22 år gammal, men detta föreningsengagemang har Erik visat upp i år efter år. I alla år har han hjälpt till på ungdomssidan, från att han var en knatte själv. Förra året var han till och med tränare för damlaget i div. 1 en sväng, vid sidan om sitt ungdomsengagemang, för att det behövdes.
 
Jag kan rabbla upp hur många exempel som helst som gör att Erik förtjänar detta pris. Och hela föreningen skulle säkert skriva under på vartenda ett. Ett exempel som dök upp i huvudet precis nu, var i somras när vi spelade dubbeltennis på semestern. Då ringde det i luren och det var en kille från ett ungdomslag i föreningen som ville dra ihop ett gäng och spela spontanhandboll i hallen. Erik sa att det var lugnt, ringde direkt till arenavärden och bokade hallen åt killarna så de kunde dra dit och spela. En sådan ”enkel” sak som man hjälper till med i en bra förening. Tjejerna och killarna vet att de alltid kan ringa till Erik om de behöver hjälp med något, eller bara snacka av sig om livet. Det kallar jag för en riktig föreningshjälte.”

 

Publicerad 17 november 2017 klockan 15:00


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Grönsiskans nya konstnärsateljé är nu invigd. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Grönsiskans små konstnärer invigde förskolans ateljé

Förskolan Grönsiskan i Lindesberg invigde sin helt nya ateljé under tisdagseftermiddagen. Under pompa och ståt klippte tre av förskolans små konstnärer det traditionsenliga bandet, som även det var skapat av barnen själva.
– Vi strävar hela tiden efter att barnen ska vara delaktiga, och vi har jobbat mycket med att få ner saker i barnens höjd, så det här blev verkligen jättebra, berättar rektor Stina Karlkvist.

20 april 2021 klockan 18:13 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons


Arkivbild. Foto: Fredrik Norman

Måste kirurgakuten stänga nattetid även i Karlskoga?

INSÄNDARE/DEBATT: För att få ekonomin i balans beslöt Hälso- och sjukvårdsnämnden i september 2019 att reducera antalet arbetade timmar under kvällar, nätter och helger inom området jour och beredskap.
Tjänstemännen visade att det under 2018 endast hade gjorts 26 operationer på operationsavdelningen nattetid i Lindesberg. De beslöt därför att ta bort primärjouren på akutmottagningen i Lindesberg. De rådde närapå enighet om detta i nämnden. Först efter en längre tid uppdagades det att nämndens ordförande inte presenterat verksamhetens hela omfattning. Mellan klockslagen 17.00 och 07.00 behandlades dessutom 2 585 ytterligare patienter av kirurgjouren på akutmottagningen och 1 175 mellan 21.00 och 07.00.

20 april 2021 klockan 09:29 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Brandkåren larmades ut när kontrollerad eldning spred sig

UPPDATERAD. Vid 14-tiden på måndagen larmades Nerikes Brandkår ut till en gräsbrand i Grönbo, en...

Över 15 000 doser vaccin fördelas i länet under veckan

Under vecka 16 vaccinerar Region Örebro län med totalt 15 700 doser vaccin. Nu kan personer som är f...

Dags att sopa ut gruset från tomtgränsen: ”Vi börjar på måndag”

Fastighetsägare i bostadsområden i Lindesberg uppmanas nu att greppa tag om ...

Bild från Region Örebro län

Minskning i antal covidfall – lättnader i restriktioner för vaccinerade

Efter att antalet bekräftade fall av covid-19 under ett par veckors tid har legat runt 100 sjukdomsfall per vecka i kommunen, har nu siffran minskat till 76 under de senaste 7 dagarna. Samtidigt meddelar Folkhälsomyndigheten att man inför lättnader i restriktionerna för personer som fått minst en dos vaccin.

16 april 2021 klockan 10:25 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Arkivbild. Foto: Fredrik Norman

Bil i diket på Lv249

En singelolycka med personbil har inträffat på länsväg 249 strax utanför Fellingsbro i riktning mot Arboga.

16 april 2021 klockan 13:32 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall
Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det ...
15 april 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Stadsskogsskolan förlänger fjärrundervisning för två tredjedelar av eleverna
Stadsskogsskolans elever i årskurs 7 och 8 kommer fortsätta sina studier via partiell fjärrundervisning i ytterligare två veckor. Årskurs 9 ...
15 april 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Löa Hytta välkomnar nya hemligheter efter uppehållet
Efter förra årets pandemi-uppehåll återkommer den lekfulla teatervandringen Hyttans Hemligheter med ett helt nytt äventyr i sommar. Premiären ä...
14 april 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Genrebild. Foto: Fredrik Norman

Nattlig utryckning när rishög stod i lågor

Under natten larmades Nerikes Brandkår ut till en gräsbrand norr om Lindesberg.

14 april 2021 klockan 08:08 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Egenproducerad glass är den stora nyheten som man hoppas kunna lansera inom kort. Foto: Privat

Kylig delikatess blir het nyhet när 37:an lanserar egen glass

Sedan 37:an slog upp portarna till sina nyrenoverade och större lokaler i början av året har man bjudit på en rad olika nyheter. Inom kort hoppas man kunna lansera den senaste och kanske största av dem, nämligen sin alldeles egenproducerade glass.
– Det här är en chansning så klart, folk är vana vid att se 37:an på ett visst sätt, men vi hoppas att det blir succé, berättar Julia Ekmark.

13 april 2021 klockan 13:16 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Nära en miljon skall få fler att lockas till Bergslagen

Nu skall turismen i Bergslagen stärkas. För ändamålet har Destination Bergslagen beviljats strax ...

Nära 12 000 doser vaccin till regionen under vecka 15

Under vecka 15 vaccinerar Region Örebro län med totalt 11 700 doser vaccin. Vaccinet ges både till dem ...

Två åldringsbrott utreds: Fem personer greps misstänkta för grov stöld

Polisen utreder nu två fall av stölder som har drabbat äldre personer i deras bost...

Annons


Mikael Tiderman och Pernilla Hjelt tog emot utmärkelsen via plattformen Teams.

Frövifors Pappersbruksmuseum utsett till Årets Arbetslivsmuseum

Frövifors Pappersbruksmuseum tilldelades under fredagen den ärofyllda utmräkelsen Årets Arbetslivsmuseum, och fick därmed ta emot en emaljskylt samt en prissumma om 25 000 kronor.
– Det betyder så mycket personligen att få vara med och utveckla vår verksamhet, och speciellt att få ett ekonomiskt tillskott under ett hårt pandemiår, berättade den märkbart rörda museichefen Mikael Tiderman.

9 april 2021 klockan 12:49 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Kassörska bad tobakskund om legitimation – blev hotad

Polisen har upprättat en anmälan om olaga hot riktat mot en kvinna som arbetar i en livsmedelsaff...

Minskning i antal fall men fortsatt allvarligt läge

Efter förra veckans rekordhöga notering av antalet bekräftade covidfall i kommunen, ser läget för tillf...

Ingen oro för extrem vårflod i dagsläget

Med våren kommer oro för vissa som bor i närheten av sjöar och vattendrag. En extrem vårflod med höga flöden ...

Påskpyntade rondeller utsattes för sabotage: ”Jättetråkigt”

De fyra påskkärringarna, som hade placerats i rondellen vid Lidl, överlevde inte p...

Kastade molotovcocktail mot bil – polisen jagade bilbrännare i natt

Natten till tisdag jagade polisen en bilbrännare i Storå. Vittnen har berättat hur ...

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ...

Arkivfoto: Fredrik Norman

Glad Påsk!

LindeNytts redaktion önskar alla läsare och annonsörer en riktigt Glad Påsk!
//Red.

3 april 2021 klockan 09:10 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

bildspel Påskäggsjakten är avslutad – här är vinnarna
Det var ett rekordstort deltagande i LindeNytts påskäggsjakt i år, vilket är otroligt roligt! Samtliga vinnare är utsedda och alla priser delades...
2 april 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Rekordnotering i antal covidfall: 128 på en vecka
Smittspridningen är uppe på en rekordhög nivå i Lindesbergs kommun, hela 128 bekräftade fall av covid-19 har rapporterats under de senaste 7 ...
2 april 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

SPF-Seniorerna i norra länsdelen värnar om Lindesbergs lasarett
INSÄNDARE/DEBATT: Vårt lasarett har tidigare betraktats som ett akutsjukhus. Vi inom SPF-Seniorerna ser inte längre att vi kan kalla det för det, ...
2 april 2021 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-04-01

2021-03-31

2021-03-31

2021-03-31

2021-03-31

2021-03-30

2021-03-30

2021-03-29

2021-03-29

2021-03-26

2021-03-26

2021-03-26

2021-03-25

2021-03-25

2021-04-21 03:55