Arkivfoto: Hasse Persson

Femmålsseger för LIF Lindesberg

Med nya namn i spelartruppen blev det direkt seger för LIF Lindesberg som låste matchen efter en ren uppvisning i den inledande halvleken i mötet mot tabelljumbon AIK. Poänggapet minskades snabbt men varade inte länge då LIF fortsatte sin uppvisning som slutade med en bred segermarginal.

Efter förra veckans tunga förlust mot Tyresö hade LIF samlat ihop extra förstärkning när man gästade Solnahallen under lördagseftermiddagen.
Förutom den inlånade Daniel Björk och comebackande Joakim Bååk i laguppställningen, hittades även återvändande Robert Mjörnander och Asso Eliassi som båda blev tvungna att stå över den tidigare hemmamatchen.

Väl på plats i Solna bjöd LIF på stor show och gick undan med en storslagen inledning inför den andra halvleken, även om laget tidigt fick med sig en utvisning på storskytten Fatlum Ahmeti.

Både inlånade Björk och LIF-fostrade Bååk var till stor hjälp under matchens, efter att båda spelade in två mål vardera i den första halvleken som slutade med en sexmålsledning med siffrorna 12-18.

Det tidigare Elitserielaget AIK minskade direkt det stora poänggapet i den andra halvleken genom bröderna Mattias och Andreas Windahl. LIF kom tillbaka starkt där lagkapten Gustaf Ekström och unga Thomas Einarsson blev starka målgörare och fick med sig några bollar i nätet. Trots en sämre halvlek avgjorde det orangeklädda LIF med bred marginal som gav +5 till tabellens målskillnad.

Noterbart är att Axel Magnusson höll sig felfri som straffskytt och kunde spela in två straffar till LIF Lindesberg.

Flera fina nyheter kom från LIF Lindesberg i samband med matchen där man efteråt meddelar att Max Broman har skrivit på ett utökat spelarkontrakt som gäller fram till 2023.

Matchreferat: ”Sex mål var skillnaden inför den andra halvleken”
Efter en jämn inledning av den första halvleken spelade AIKs stora målskytt Simon Axelsson in 2-2 efter en straff i den tredje minuten.
Därefter gick LIF undan utan större problem genom Algot Hane och lagkapten Gustaf Ekström, som inledde en fin målskörd.

Med en tidig utvisning på LIF-stjärnan Fatlum Ahmeti efter nio och en halv minut, gjorde AIK ett försök att sig förbi det ledande Lindelaget men misslyckades med uppgiften och istället skedde ett långt spel som aldrig kom till något avslut.

Med Fatlum tillbaka på planen utökade LIF till 7-11 med hjälp av Joakim Bååk och Max Broman.
AIK begärde sin första time-out efter detta efter arton minuter in i halvleken vilket minuten därefter gav hemmalaget ett nytt straffmål.

Målen fortsatte för LIF som dominerade halvlekens sista tio minuter och kunde spela in totalt sju mål i slutskedet där namnen på målskyttarna skiftade. Hemmalaget AIK fick en svår avslutning och hann bara spela in tre mål inom de sista tio minuterna.

Sex mål var skillnaden när man gick in för den andra halvleken. AIK minskade direkt det stora poänggapet och spelade in tre mål inom de första sex minuterna och ändrade således ställningen till 15-18.

Poängminskningen blev däremot inte långvarig. Genom den starka trion Gustaf Ekström, Thomas Einarsson och Algot Hane spelade LIF Lindesberg tillbaka sina tre mål men åkte direkt därefter på problem efter en utvisning på Joel Karlström.

Med dryga femton minuter kvar av matchen inledes ett målbyte där LIF höll med sig en fördel med tre mål. Trots målbytet kunde LIFs straffskytt Axel Magnusson spela in ett nytt straffmål, Joakim Bååk fortsatte målgörandet med ett nytt mål direkt därefter med tio minuter kvar av matchen.

22-27 blev den nya ställningen med tio kvarvarande minuter vilket gjorde det svårt för AIK att spela ikapp, LIF Lindesberg visade sig vara starkast för dagen och såg till att målskillnaden på fem mål höll sig genom de tio avslutande minuterna.

Resultat AIK-LIF Lindesberg
Slutresultat: 26-31 (12-18)
Publik: –

Målgörare: Gustaf Ekström (6), Joakim Bååk (4), Algot Hane (3), Axel Magnusson (3), Joel Karlström (3), Thomas Einarsson (3), Daniel Björk (3), Fatlum Ahmeti (3), Max Broman (2), Asso Eliassi (1)

Läget i tabellen: Det är ännu jämnt i tabellen där LIF, tillsammans med Kärra och Anderstorp, har tio poäng vardera. Målskillnaden gör däremot att LIF Lindesberg placerar sig ovanför det negativa kvalstrecket med -33 före Kärras -53.
AIK står ännu som tabelljumbo med 0 poäng i tabellen medan LIFs nästa motståndarlag HIF Karlskrona placerar sig som 6:a i tabellen med 15 poäng, enbart 5 poäng mer än LIF Lindesberg.

Nästa match: Lördag 16:e januari vs HIF Karlskrona i Lindesberg Arena med matchstart kl. 16.30

Publicerad 9 januari 2021 klockan 15:51

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Foto: Camilla Lagerman

Nytt beslut om Stadsskogsskolan: fjärrundervisning för samtliga elever

Tanken var att Stadsskolsskolan partiellt skulle övergå till distansundervisning från och med nästa vecka, nu tvingas man dock ändra sitt beslut efter att flertalet lärare blivit sjuka. Redan från och med imorgon, fredag, övergår hela skolan till fjärrundervisning.

21 januari 2021 klockan 12:18 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons


Arkivfoto: Fredrik Norman

Vädervarningen: Nu slår ishalkan till!

Den som skall ut på vägarna under sena torsdagen, bör vara extra försiktig. Nu varnar nämligen SMHI för att det under kvällen kan uppstå plötslig ishalka i hela Örebro län.

21 januari 2021 klockan 11:52 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

bildspel Utklassning på hemmaisen

Efter två inspelade poäng under de tre senaste matcher, visade Lindlöven fin spelarform där man fullkomligt utklassade den ...

Populär Facebookgrupp vill få stopp på traktens stölder

En våg av stölder och inbrott i Storå- och Guldsmedshytteområdet under hösten fick Stefan ...

Samtliga högstadieskolor inför partiell distansundervisning

UPPDATERAD. Efter årsskiftet öppnade utbildningsminister Anna Ekström upp för att även hö...

Stora Lindessjön. Arkivbild. Foto: Fredrik Norman

Befarade drunkning i Lindessjön: ”Såg en vak”

Sent på tisdagskvällen larmades räddningstjänst och polis om en befarad drunkning i Stora Lindessjön. Vid den aktuella platsen hade en vak upptäckts, vilket tolkades som att någon hade gått igenom isen.
– Någon såg en vak vid en brygga längs Strandpromenaden och slog larm, säger Christina Hallin, presstalesperson vid polisen i region Bergslagen.

20 januari 2021 klockan 10:00 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Träningspass som de såg ut innan covid-19. Arkivfoto: Ida Lindkvist.

Föreningens lösning när restriktionerna satte stopp: digitala träningspass

Efter ett tufft år med coronarestriktioner som gjorde gruppträningar i princip omöjliga, fick Lindesbergs allmänna gymnastikförening, LAGF, tänka om och utanför den så kallade boxen. Resultatet har premiär under tisdagskvällen, då det första Zumbapasset körs via den digitala plattformen Zoom.
– Jag hade några testpass i slutet av förra året för att testa hur det kändes, och för att lära mig Zoom ordentligt, och det var superroligt! säger instruktören Carolina Sixtensson.

19 januari 2021 klockan 15:32 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Linde energi slog fjärrvärmerekord: ”Aldrig eldat så lite olja”
Sedan drygt 20 år tillbaka har det kommunägda bolaget samarbetat med BillerudKorsnäs i Frövi och tagit tillvara den spillvärme som industrin ...
19 januari 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Frosths Konditori öppnar ytterligare ett café – på lasarettet
Sedan slutet av december har Lindesbergs lasarett stått utan ett café, sedan den tidigare entreprenören bestämde sig för att sluta vid å...
18 januari 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Polis pepparsprayade misstänkt kvinna
När polisen konfronterade en kvinna, misstänkt för misshandel, blev situationen av sådan art att poliserna fick använda pepparspray för att få ...
18 januari 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Arkivfoto Foto: Hasse Persson

Där satt den, Linde Volley!

Efter en dyster säsongshalva för Linde Volley utan poäng till tabellen så har Linde Volley hittat en stor spelarform. Under lördagseftermiddagen kom säsongens hittills största triumf där Lindelaget lyckades spela in sin första trepoängare, detta efter en nagelbitare mot nykomlingen IKSU.

16 januari 2021 klockan 15:31 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust mot tabellsexan Karlskrona

Med lagets största målskyttar skadade så var det en tuff uppgift som väntade när Karlskrona gästade arenan under lördagen. Trots ny målvakt i kassen och en återkommande Fabian Wallouch Lindholm så kunde man, med ett tidigt rött kort och en stark bortamålvakt inte åka hem med segern.

16 januari 2021 klockan 18:50 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Tung förlust för gästande Lindlöven

Lindlöven är tre matcher in i Vårserien och placerar sig redan farligt i tabellen. Seriens andra förlust kom under ...

Målvakt från Aranäs till LIF Lindesberg

Med ett fortsatt skadat lag så fortsätter LIF Lindesberg att stärka upp i uppställningen. Simon Ongeri är det nya...

Liten ökning av covidfall efter jul och nyår

Efter jul- och nyårshelgerna vänder nu kurvan svagt uppåt igen när det gäller antalet smittade av covid-19 i ...

Annons


Mattias Persson har inlett arbetet med en isbana till ungdomarna Foto: Timmy Lundegård

En isbana till ungdomarna är på väg

Vad kan man tänkas göra en torsdagskväll i dryga tio minusgrader? Frågar man Lindlövens ungdomsledare Mattias Persson och Patrik Larshans är det ett perfekt tillfälle att påbörja en tillverkning av en isbana på Stadsskogsskolans fotbollsplan, som går till ungdomarna.
– Kommunen var jättepositiva till initiativet, säjer Patrik Larshans.

14 januari 2021 klockan 23:31 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Polisen slog till mot stor cannabisodling

UPPDATERAD. Fem personer kommer att begäras häktade för grovt narkotikabrott. Detta sedan polisen tidigare i veckan ...

Alla särskilda boenden färdiga med vaccinationen i slutet av veckan

Vaccinationen mot covid-19 fortsätter enligt plan, och i slutet av veckan beräknar man ...

bildspel Tråkig årspremiär på hemmaisen

Malung stod som första motstånd i Lindehov under det nya året. Trots återkommande namn i laguppställningen fick ...

Flera fordon i olycka på R68: ”Mycket halt på platsen”

UPPDATERAD KL. 17.40. Strax före klockan 17 på onsdagen, larmades räddningstjänst, polis...

Nu är de populära skidspåren dragna igen

För traktens alla skidentusiaster blev den förra vintern en total katastrof då kallgrader och snö blev en ...

Yttrandefriheten hotad när nätjättarna tar ställning

DEBATT: Fri åsiktsbildning är grunden för en fungerande demokrati. I regeringsformen fastslås det i ...

Genrebild. Foto: Ida Lindkvist

Nerikes Brandkår ryckte ut på befarad industribrand

Vid halvfyratiden natten till onsdag, larmades brandkåren om en befarad brand vid BillerudKorsnäs i Frövi.

13 januari 2021 klockan 07:21 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Kortare raster och gymnastik utomhus ska minska risken för smitta i skolan
I förra veckan öppnade utbildningsminister Anna Ekström upp möjligheten till distansundervisning även för elever i årskurs 7-9. Barn- och ...
12 januari 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Laddar om för ny snösväng: ”Vi är förberedda”
Efter ett långt arbetspass blir det inte någon direkt vila att räkna med för alla som på måndagen kallades in för att röja snö. Enligt vä...
12 januari 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

En till sjukhus efter olycka på Lv 249
En person blev i natt avförd med ambulans till sjukhus efter en singelolycka på länsväg 249. Enligt polisen färdades två personer i bilen. - ...
12 januari 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-01-11

2021-01-11

2021-01-10

2021-01-09

2021-01-08

2021-01-07

2021-01-07

2021-01-06

2021-01-05

2021-01-05

2021-01-05

2021-01-04

2021-01-04

Nyheter från Aftonbladet
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2021-01-21 15:22