Arkivfoto: Hasse Persson

Femmålsseger för LIF Lindesberg

Med nya namn i spelartruppen blev det direkt seger för LIF Lindesberg som låste matchen efter en ren uppvisning i den inledande halvleken i mötet mot tabelljumbon AIK. Poänggapet minskades snabbt men varade inte länge då LIF fortsatte sin uppvisning som slutade med en bred segermarginal.

Efter förra veckans tunga förlust mot Tyresö hade LIF samlat ihop extra förstärkning när man gästade Solnahallen under lördagseftermiddagen.
Förutom den inlånade Daniel Björk och comebackande Joakim Bååk i laguppställningen, hittades även återvändande Robert Mjörnander och Asso Eliassi som båda blev tvungna att stå över den tidigare hemmamatchen.

Väl på plats i Solna bjöd LIF på stor show och gick undan med en storslagen inledning inför den andra halvleken, även om laget tidigt fick med sig en utvisning på storskytten Fatlum Ahmeti.

Både inlånade Björk och LIF-fostrade Bååk var till stor hjälp under matchens, efter att båda spelade in två mål vardera i den första halvleken som slutade med en sexmålsledning med siffrorna 12-18.

Det tidigare Elitserielaget AIK minskade direkt det stora poänggapet i den andra halvleken genom bröderna Mattias och Andreas Windahl. LIF kom tillbaka starkt där lagkapten Gustaf Ekström och unga Thomas Einarsson blev starka målgörare och fick med sig några bollar i nätet. Trots en sämre halvlek avgjorde det orangeklädda LIF med bred marginal som gav +5 till tabellens målskillnad.

Noterbart är att Axel Magnusson höll sig felfri som straffskytt och kunde spela in två straffar till LIF Lindesberg.

Flera fina nyheter kom från LIF Lindesberg i samband med matchen där man efteråt meddelar att Max Broman har skrivit på ett utökat spelarkontrakt som gäller fram till 2023.

Matchreferat: ”Sex mål var skillnaden inför den andra halvleken”
Efter en jämn inledning av den första halvleken spelade AIKs stora målskytt Simon Axelsson in 2-2 efter en straff i den tredje minuten.
Därefter gick LIF undan utan större problem genom Algot Hane och lagkapten Gustaf Ekström, som inledde en fin målskörd.

Med en tidig utvisning på LIF-stjärnan Fatlum Ahmeti efter nio och en halv minut, gjorde AIK ett försök att sig förbi det ledande Lindelaget men misslyckades med uppgiften och istället skedde ett långt spel som aldrig kom till något avslut.

Med Fatlum tillbaka på planen utökade LIF till 7-11 med hjälp av Joakim Bååk och Max Broman.
AIK begärde sin första time-out efter detta efter arton minuter in i halvleken vilket minuten därefter gav hemmalaget ett nytt straffmål.

Målen fortsatte för LIF som dominerade halvlekens sista tio minuter och kunde spela in totalt sju mål i slutskedet där namnen på målskyttarna skiftade. Hemmalaget AIK fick en svår avslutning och hann bara spela in tre mål inom de sista tio minuterna.

Sex mål var skillnaden när man gick in för den andra halvleken. AIK minskade direkt det stora poänggapet och spelade in tre mål inom de första sex minuterna och ändrade således ställningen till 15-18.

Poängminskningen blev däremot inte långvarig. Genom den starka trion Gustaf Ekström, Thomas Einarsson och Algot Hane spelade LIF Lindesberg tillbaka sina tre mål men åkte direkt därefter på problem efter en utvisning på Joel Karlström.

Med dryga femton minuter kvar av matchen inledes ett målbyte där LIF höll med sig en fördel med tre mål. Trots målbytet kunde LIFs straffskytt Axel Magnusson spela in ett nytt straffmål, Joakim Bååk fortsatte målgörandet med ett nytt mål direkt därefter med tio minuter kvar av matchen.

22-27 blev den nya ställningen med tio kvarvarande minuter vilket gjorde det svårt för AIK att spela ikapp, LIF Lindesberg visade sig vara starkast för dagen och såg till att målskillnaden på fem mål höll sig genom de tio avslutande minuterna.

Resultat AIK-LIF Lindesberg
Slutresultat: 26-31 (12-18)
Publik: –

Målgörare: Gustaf Ekström (6), Joakim Bååk (4), Algot Hane (3), Axel Magnusson (3), Joel Karlström (3), Thomas Einarsson (3), Daniel Björk (3), Fatlum Ahmeti (3), Max Broman (2), Asso Eliassi (1)

Läget i tabellen: Det är ännu jämnt i tabellen där LIF, tillsammans med Kärra och Anderstorp, har tio poäng vardera. Målskillnaden gör däremot att LIF Lindesberg placerar sig ovanför det negativa kvalstrecket med -33 före Kärras -53.
AIK står ännu som tabelljumbo med 0 poäng i tabellen medan LIFs nästa motståndarlag HIF Karlskrona placerar sig som 6:a i tabellen med 15 poäng, enbart 5 poäng mer än LIF Lindesberg.

Nästa match: Lördag 16:e januari vs HIF Karlskrona i Lindesberg Arena med matchstart kl. 16.30

Publicerad 9 januari 2021 klockan 15:51

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Mikael Tiderman och Pernilla Hjelt tog emot utmärkelsen via plattformen Teams.

Frövifors Pappersbruksmuseum utsett till Årets Arbetslivsmuseum

Frövifors Pappersbruksmuseum tilldelades under fredagen den ärofyllda utmräkelsen Årets Arbetslivsmuseum, och fick därmed ta emot en emaljskylt samt en prissumma om 25 000 kronor.
– Det betyder så mycket personligen att få vara med och utveckla vår verksamhet, och speciellt att få ett ekonomiskt tillskott under ett hårt pandemiår, berättade den märkbart rörda museichefen Mikael Tiderman.

9 april 2021 klockan 12:49 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons


Genrebild. Foto: Fredrik Norman

Kassörska bad tobakskund om legitimation – blev hotad

Polisen har upprättat en anmälan om olaga hot riktat mot en kvinna som arbetar i en livsmedelsaffär i centrala Lindesberg. Enligt polisuppgift skall kvinnan ha blivit hotad då hon bad om att få se legitimation av en yngre kille som ville handla tobaksvaror.

9 april 2021 klockan 10:21 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Minskning i antal fall men fortsatt allvarligt läge

Efter förra veckans rekordhöga notering av antalet bekräftade covidfall i kommunen, ser läget för tillf...

Ingen oro för extrem vårflod i dagsläget

Med våren kommer oro för vissa som bor i närheten av sjöar och vattendrag. En extrem vårflod med höga flöden ...

Påskpyntade rondeller utsattes för sabotage: ”Jättetråkigt”

De fyra påskkärringarna, som hade placerats i rondellen vid Lidl, överlevde inte p...

En personbil totalförstördes i en anlagd brand i Storå. Läsarbild.

Kastade molotovcocktail mot bil – polisen jagade bilbrännare i natt

Natten till tisdag jagade polisen en bilbrännare i Storå. Vittnen har berättat hur en ensam gärningsperson sågs kasta vad som liknade en så kallad molotovcocktail – en flaska med brännbar vätska – mot en parkerad bil. Bilen blev helt utbränd, uppger polisen.
– En svartklädd person sågs kasta en flaska med brännbar vätska mot bilen och sprang sedan från platsen i riktning mot ån, kommenterar Mats Öhman, presstalesperson vid polisen i region Bergslagen.

6 april 2021 klockan 10:58 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Glad Påsk!
LindeNytts redaktion önskar alla läsare och annonsörer en riktigt Glad Påsk! //Red.
3 april 2021 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

bildspel Påskäggsjakten är avslutad – här är vinnarna
Det var ett rekordstort deltagande i LindeNytts påskäggsjakt i år, vilket är otroligt roligt! Samtliga vinnare är utsedda och alla priser delades...
2 april 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Rekordnotering i antal covidfall: 128 på en vecka
Smittspridningen är uppe på en rekordhög nivå i Lindesbergs kommun, hela 128 bekräftade fall av covid-19 har rapporterats under de senaste 7 ...
2 april 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Foto: Hans Andersson

SPF-Seniorerna i norra länsdelen värnar om Lindesbergs lasarett

INSÄNDARE/DEBATT: Vårt lasarett har tidigare betraktats som ett akutsjukhus. Vi inom SPF-Seniorerna ser inte längre att vi kan kalla det för det, nu när kirurgi/ortopedi/urologi sedan oktober 2020 blivit nedlagt på sen kväll och nattetid. Trygghet är för oss äldre är mycket viktigt. Därför är vi som pensionärsorganisation bekymrade.

2 april 2021 klockan 08:54 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Den vinnande bilden i LindeNytts fototävling! Foto: Ylva Björk

bildspel Fototävlingen avgjord – bildkavalkad

Totalt 20 bidrag, alla med härliga och roliga tolkningar av temat vår/påsk, kom in till LindeNytts fototävling. Juryn har överlagt, röstat och överlagt igen, och en vinnare är nu utsedd.

1 april 2021 klockan 13:40 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Två kvinnor misshandlades – varav en grovt: ”Har använts ett tillhygge”

Tre personer greps på tisdagskvällen misstänkta för misshandel, ...

Annons


Arkivbild. Foto: Fredrik Norman

Sjätteklassare undervisas på distans på grund av ökad sjukfrånvaro hos personalen

De två sista dagarna innan påsklovet, 31 mars och 1 april, kommer eleverna i årskurs 6 på Brotorpsskolan Södra i Lindesberg att undervisas på distans. Detta beslut har fattats av Barn- och utbildningsnämndens ordförande med anledning av ökad sjukskrivning hos personalen.

31 mars 2021 klockan 08:48 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Smittskyddsläkaren rekommenderar munskydd i affärer och kollektivtrafiken

PRESSMEDDELANDE: Smittskyddsläkaren i Region Örebro län har beslutat att införa ...

Brandkåren ryckte ut och räddade nödställd katt

Nerikes Brandkår fick under måndagseftermiddagen rycka ut på ett något ovanligt larm i Guldsmedshyttan, d...

Påskkärringarna har landat i centrala Lindesberg: ”Kul grej”

Med mycket enkla medel har personalen på Samhällsbyggnad Bergslagens avdelning gata...

Vi vill ha kvar kirurgakuten på Lindesbergs lasarett nattetid!

INSÄNDARE: En söndagskväll för inte så länge sedan drabbades jag (Linda) av ett ...

Vackra Astrid utsedd till Årets Pelargon

Varje år utser branschorganisationen Blomsterfrämjandet Årets Pelargon, och i år går utmärkelsen till ...

Polisen inleder dialog med medborgarna för att kartlägga brottsligheten

Nu inleder polisen en digital medborgardialog i syfte att prioritera de brott som ...

Arkivbild. Foto: Camilla Lagerman

Beslut om partiell fjärrundervisning förlängs till mitten av april

Stadsskogsskolan i Lindesberg förlänger sin partiella fjärrundervisning, och även Storåskolan går över till den undervisningsformen från och med måndag. Det meddelade Lindesbergs kommun i ett pressmeddelande under fredagsmorgonen.

26 mars 2021 klockan 09:08 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Smittspridningen fortsatt kvar på en hög nivå
Folkhälsomyndigheten presenterade under torsdagseftermiddagen färska siffror över coronaläget i landet. Den höga smittspridningen i Lindesbergs ...
25 mars 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Meritor korttidspermitterar personalen under april månad
Med anledning av att Lindesbergsfabrikens största kund Volvo tvingas stänga sina fabriker för lastbilstillverkning 2-4 veckor under kvartal två ...
25 mars 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Dubbla nomineringar för Linde Volley
Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna till ”Säsongens utmä...
24 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-03-24

2021-03-24

2021-03-23

2021-03-23

2021-03-23

2021-03-23

2021-03-22

2021-03-22

2021-03-21

2021-03-19

2021-03-19

2021-03-19

2021-03-18

2021-03-18

Evenemangstips
Nyheter från Aftonbladet
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2021-04-12 01:39