Arkivfoto: Timmy Lundegård

Förlust efter en seg inledning

Efter två långväga resor till Hudiksvall och Östersund under föregående vecka så var det äntligen dags för Lindesbergs hockeyälskare att få återse Lindlöven på hemmaplan, det bjöds på ett segt spel från Linde inledningsvis vilket kom till att straffa sig när slutet av den sista perioden närmade sig.

Med tre raka segrar bakom sig stod Lindlöven beredda att ta emot AllEttans ledande lag Hudiksvall HC på hemmaplan, ett lag som Linde-laget redan under förra onsdagen vann över efter stått starkast under straffläggning.

Med matchen igång så inledde inte hemmalaget så starkt som man hoppades på, redan efter 3 minuter kom första utvisningen för Lindlöven vilket var något som Hudiksvall utnyttjade där de lyckades att spela in matchens första mål.

Trots att Hudiksvall stod för matchens första mål så fortsatte det sega spelet hos hemmalaget vilket inte förbättrades när Lindlöven tilldelades två raka utvisningar bara någon minut efter att första målet gjorts, väl i boxplay lyckades hemmalaget att hålla nollan men stötte bara någon minut på nya problem då lagets Alexander Kovalonok tilldömdes en utvisning efter en incident med en av sina motspelare.

Med en spelare kort så lyckades Hudiksvall med flera snabba passningar att ta sig förbi Lindlövens försvar där de med minsta marginal lyckades få skjuta in pucken över mållinjen, ett mål som blev periodens sista.

– Det blev en riktig dålig start från våran sida, med den här inledningen är jag glad att det bara står 2-0 efter 20 minuter, menar lagets tränare Jonas Dufåker och utvecklar sina tankar om den första perioden:

– Hela laget sitter och väntar på att någon annan ska göra jobbet och vi är helt enkelt inte med i matchen vilket skapar frustration hos oss som leder till onödiga utvisningar och gnäll på domaren.

Efter några minuters vila så var det dags för den andra perioden att ta sin början, bortalaget inledde med att få grepp om pucken för att därifrån bege sig bakom Lindes mål där man efter en snabb passning lyckades få pucken att flyga förbi Lindlövens försvar och ändra målsiffrorna till 0-3 efter 21 sekunder i den andra perioden.

Med åtta och en halv minut in i perioden började hemmalaget att få upp sitt spel och trots att Lindlöven låg i boxplay efter 8 minuter så lyckades den 22-åriga forwarden Wincent Blomdahl att avbryta en passning hos bortalaget och stjäla pucken, detta gav Wincent en straffliknande situation då målvakten var enda hindret som kvarstod vilket inte blev något problem och Lindlöven fick inleda sin målskörd.

Trots att Hudiksvall gjorde ett mål kort därefter inom sitt powerplay så kom Lindlöven tillbaka där hemmalagets Jesper Broeng gjorde ett långskott och satte in 2-4 på poängtavlan, detta efter inspel av Wilson Johansson och Alexander Kovalonok.

Med den 3:e och sista perioden i spel så inleder Lindlöven ett mål där Lukas Henze serverar ett långskott som överraskar bortalagets målvakt som inte hinner rädda upp målet vilket ändrar siffrorna till 3-5.

Med Lindes 3:e mål fullbordat så håller Hudiksvall upp sitt försvar samtidigt som Lindlöven försöker att öka sitt anfall, under de tre sista minuterna byter de även ut målvakten Daniel Eriksson för att ha en extra utespelare.

– Utbytet gjorde att vi skulle öka fler skott på mål men jag tyckte inte att det blev så många skott som vi hade hoppats på, menar Jonas Dufåker.

Efter utbytet tog matchen sitt slut där bortalaget Hudiksvall stod som segrare, efter ett spel från Lindes sida som Lindlövens tränare Jonas inte var helt nöjd med.

– Det var inte den rätta gnistan i killarna ikväll, det saknas de där sista 10 procenten som vi måste ha för att kunna vinna, menar Jonas direkt efter matchen.

– Vi hade två tuffa och långväga matcher senast och jag förstår om man är trött efter sådana resor men det handlar mycket om att nollställa och ladda om efter matcher, det är bara 4 veckor kvar av serien och alla veckor kommer att se ut såhär, förklarar Jonas och ger en snabb sammanfattning av kvällens match:

– Jag är lite besviken på hur vi kommer ut i matchen, det är svårt att komma tillbaka efter den inledningen och det känns som att det är vårat spel i den första perioden som gör att vi förlorar den här matchen.

Resultat Lindlöven-Hudiksvall HC
Slutresultat: 3-5 (0-2, 2-3, 1-0)
Publik: 432 personer

Målgörare: 1-3 Wincent Blomdahl, 2-4 Jesper Broeng (Wilson Johansson, Alexander Kovalonok), 3-5 Lukas Henze (Anton Björkman, Wilson Johansson)

Matchens Lirare: Wilson Johansson

Nästa hemmamatch: Lördagen 25:e januari vs Tegs SK Hockey med matchstart kl. 16.00

Publicerad 16 januari 2020 klockan 00:18

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Helena och Christer Lassis från Smedjebacken visade upp sin Dodge Coronet R/T från 1968. Foto: Jennie Einarsson

bildspel Bildspecial: Vårmönstring 2024

Under en strålande sol samlades mängder med människor vid årets Vårmönstring. På Lindeskolans grönområde syntes blankpolerade bilar och motorcyklar så långt ögat kunde nå – och stämningen var minst sagt på topp. LindeNytt var på plats och fångade flera härliga ögonblick från utställningen som vi delar med oss av i bildspelet ovan.

11 maj 2024 klockan 17:18 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Annons


Genrebild. Foto: Fredrik Norman

Tågtrafiken stoppad på grund av brand

Just nu (kl. 12.22) är tågtrafiken stoppad i Frövi med anledning av en gräsbrand som härjar längs spåret.

11 maj 2024 klockan 12:26 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Skogsbrand var gräsbrand

UPPDATERAT KL. 12.19. Som tidigare rapporterat, har Nerikes Brandkår larmats ut till ett område i Östra Löa under lördagsfö...

Festhelg stundar – polisen skickar upp drönare över Lindesberg

Vårmönstring, cruising och musikfestival på ett och samma bräde - då rustar polisen f...

Pressat IFK Lindesberg kämpar sig till seger

Det blev ingen enkel uppgift för IFK Lindesberg som fick en tung press på sig av det gästande IFK Örebro. Trots...

Willhelm Sundman (L). Foto: Camilla Lagerman

Storås framtid avgörs nu

INSÄNDARE/DEBATT: Det är inte ovanligt att mindre orter runt om i landet beskrivs i negativa ordalag. Minskande befolkning, åldrande befolkning och en alltmer socialt utsatt befolkning. Ser man till statistiken kan det i relation till storstäder stämma, men siffror säger väldigt lite om de människor dem illustrerar.

10 maj 2024 klockan 12:51 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Noa Reldén från Kalmar (nummer 3) hade ledningen i hela loppet tills Anna Hell Pettersson (nummer 1) bjöds in på upploppet. Båda ekipagen skar mållinjen samtidigt vilket gav delad segerglädje. Foto: Timmy Lundegård

Dubbel juniorglädje när Anna tog första segern

Med dagens teknologiska målkameror så händer det inte ofta att man inte kan skilja två hästar från varandra efter en jämn målgång. Under Fornabodas första lopp hände det däremot, detta i ett lopp där två unga juniorkuskar fick dela på segern. En av de två juniorerna var Anna Hell Pettersson som tog sin första kuskseger bakom varmblod.
– Jag har väntat på den här segern, säger Anna.

9 maj 2024 klockan 20:56 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lindesberg får en egen stadsfest – premiär i juli
Lördagen den 6 juli är det premiär för den allra första upplagan av Lindesberg Stadsfest, ett evenemang som man hoppas ska få stan att gunga rej...
9 maj 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

bildspel Hyrmaskinsdagen lockade både stora och små
Trots en kylslagen och bitvis regnig väderlek lockade årets upplaga av Hyrmaskinsdagen många nyfikna besökare under onsdagen. Flera leverantörer ...
8 maj 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Martin Almgren gästar ungdomsfestivalen Vårskrik
Med start idag, onsdag, inleds 2024 års upplaga av festivalen Vårskrik på Hillstreet. Ett tjugotal artister, de flesta med lokal anknytning, strå...
8 maj 2024 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

Arkivfoto: Camilla Lagerman

Kommunen ökar närvaron under Vårmönstringen – riskhelg för ungdomar

I en gemensam insats mellan socialtjänsten, skolan, polisen och övriga kommuner i norra länsdelen kommer man öka närvaron under lördagens Vårmönstring, som man anser är en så kallad riskhelg. Syftet är att visa kommunens närvaro och därmed minska förekomsten av oönskade händelser. På plats kan de erbjuda stöd och samtal till barn och unga som behöver det.

8 maj 2024 klockan 10:59 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Årets glada pristagare. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Martin Almgren satte extra glans på årets BEL-ceremoni

Lindeskolans årliga BEL-ceremoni genomfördes under tisdagseftermiddagen under, som alltid, mycket festliga och högtidliga former. Totalt prisades 14 elever för sina fina prestationer som de stått för under året, ivrigt påhejade av sina stolta kompisar i publiken. I år fick galan extra mycket stjärnglans då Lindesbergs egen Martin Almgren, som också är en gammal elev på skolan, stod för musikunderhållningen tillsammans med estetiska programmet.
– Man kan ta sig var man vill i världen, med hjälp av glädje, vilja och lite talang. Kan jag, så kan ni! uppmanade han skolans elever.

7 maj 2024 klockan 15:50 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Kommunen söker ambassadörer – vill att fler ska upptäcka det positiva Lindesberg

Nu söker Lindesbergs kommun efter invånare som vill bli ambassadörer...

En fin och solig lunch inleder travsäsongen

Travsäsongen på Fornaboda är officiellt igång! Åtta lopp inledde travveckan där det blev två kuskar som tog ...

Foto: Jennie Einarsson

Finns det ett alternativ till att lägga ner och finns drivet och visionerna för det?

INSÄNDARE/DEBATT: Det är oroande att se hur övertygande ansvarig politiker är när de tagit beslut gällande Storå VC och neddragningarna inom vården i norra länsdelen. På vilka grunder har beslutet fattats, hur har uppdraget formulerats och hur blir det med utvecklingen och framtiden?

2 maj 2024 klockan 11:03 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

bildspel Morgonpigg orkester blåste liv i Guldsmedshyttan

I strålande solsken hälsade Guldsmedshyttans musikkår våren varmt välkommen enligt tradition under ...

På torsdag öppnar Fornaboda för en lång travsäsong

På torsdag så öppnas dörrarna till vad som kan vara den längsta travsäsongen på Fornaboda. Rekordm...

bildspel Lindeskolan välkomnade våren med ny tradition

Under en klarblå himmel och ett strålande solsken hälsade Lindeskolans elever våren välkommen med sång. Det...

Lista: Här firas Valborg

Efter en lång och kylig vinter är det dags att hälsa våren välkommen. Valborgsmässoafton 30 april står för dörren med festliga...

IFK Lindesberg rivstartar till ny seger

Inte ens en bortaspelare som tidigare har varit aktiv i Lille och FC Zürich kunde stoppa IFK Lindesbergs hemmaform. Ä...

Vårstädning i trädgården får inte längre gå upp i rök

Efter att regeringen fattat beslut om nya regler kring avfallshantering har det uppstått en hel ...

Arkivfoto: Jennie Einarsson

Beslutet: Storå vårdcentral läggs ned

Trots massiva protester från allmänheten, läkare och patienter beslutade Hälso- och sjukvårdsnämnden på torsdagen att genomföra nedskärningarna på Storå och Freja vårdcentral.
– Det är helt fel väg att gå, säger Rolf Östman, Vänsterpartiets ledamot i nämnden.

25 april 2024 klockan 12:07 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Utveckla primärvården – inte tvärtom!
INSÄNDARE/DEBATT: Idag (torsdag 25 april) ska Hälso- och sjukvårdsnämnden fatta beslut om den så kallade färdplanen för primärvården i norra ...
25 april 2024 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Fastighetsägaren ber om förslag från allmänheten: ”Vad vill Lindesberg ha?”
Vid årsskiftet stängde Elon Ljud & Bild för gott i centrala Lindesberg, och sedan dess har lokalen på Kristinavägen stått tom. Nu vill ...
24 april 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Befolkningens närhet till sjukvård i den norra delen av Region Örebro län ska begränsas
INSÄNDARE/DEBATT: I september 2023 presenterade Hälso- och sjukvårdsdirektören vid Region Örebro län en Utvecklingsplan för hälso- och sjukvå...
24 april 2024 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2024-04-24

2024-04-24

2024-04-23

2024-04-22

2024-04-22

2024-04-19

2024-04-19

2024-04-19

2024-04-18

2024-04-17

2024-04-17

2024-04-16

2024-04-16

2024-04-15

2024-05-12 10:41