Förlust efter matchuppehåll

Efter tre veckors uppehåll från matchspel var det såklart taggat i LIF Lindesberg när man klev ut på Lindesbergs Arenas handbollsplan under söndagen, trots detta beskådades inget roligt spel när matchen kom igång. Mycket slarvspelande uppstod som följdes upp av skador och flera jobbiga utvisningar.

Det som var tänkt som två veckors matchuppehåll blev istället tre veckor efter att coronatesterna blivit försenade i leveransen, både LIF Lindesberg och Torslanda var taggade för att återuppta seriespelet och fick, trots den inställda matchen under förra veckan, istället möta varandra i Lindesberg.

En rekordsnabb straff inledde matchen till LIFs fördel där Lindesbergs straffkung Jesper Nilsson, efter 53 sekunders speltid, kunde spela in matchens första mål som snabbt kvitterades till 1-1 av Torslanda.

Ett stort slarvspel från båda lagen väntade där inget av de två lagen hade ett fungerade spel åt något håll, detta slutade med en jakt efter bollen som vid de snabba avsluten kastades in i väggen bakom målen där LIF även missade en ny straff.

Trots tre minuter med frånvarande målskott vändes matchen helt för att istället bli en målparad, slarvspelen höll sig från båda lagen men trots detta uppstod ett målbyte mellan lagen som fick ett snabbt avslut.

Båda lagens stjärnspelare irriterades på varandra under ett målgörande från Max Broman, något som ledde till varsin utvisning där Jesper Nilsson fick lämna planen för LIF Lindesbergs del.

Sakta men säkert började Torslanda få upp ett försvarsspel som började täcka upp för sitt läckande anfallsspel, hemmalaget hade däremot fortsatt problem, trots att LIF kunde stjäla till sig tre bollar under halvleken för att därefter ta del av fina mållägen kunde inte LIF Lindesberg komma till några avgörande avslut vilket blev en stor faktor till ett underläge i halvtid.

– Vi gör båda en massa slarvfel där vi känner av att vi slarvar för mycket och framförallt i anfallet, jag vet att vi släpper in mycket bakåt men jag känner att just anfallsspelet var inte som det skulle idag, berättar Fatlum Ahmeti.

Med ett något stabilare spel i den andra halvleken började Torslanda direkt att utöka sin ledning från 15-17 till 15-19 och trots tre raka mål från hemmaduon Jesper Nilsson och Fatlum Ahmeti så svarade Torslanda starkt och kunde kort därefter gå undan med tre nya mål.

Trots en fyramålsledning för bortalaget när tjugo minuter återstod så var Torslanda först med att begära en time-out.

Därefter gjorde LIF allt man kunde för att komma ikapp bortalaget men med 23-25 kom nya tråkiga nyheter för hemmalaget, med mindre än halva perioden till övers fick sig Jesper Nilsson en ordentlig knäskada.

Precis innan målskytten skulle gå mot avslut vek sig knät vilket gjorde att niometersspelaren blev liggande på golvet i lite över fem minuter, innan ledare från hemmalaget kunde hjälpa den nybandagerade spelaren av planen.

En skadad Jesper Nilsson hjälps av planen Foto: Hasse Persson

Matchen fortsatte där ledare inom hemmalaget tilldelades både en varning och en utvisning, målen blev desto svårare att få in mot slutet och trots en avslutande time-out så kunde Torslanda utöka till en bred seger.

– Jag hoppas att det inte är något allvarligt med ”Nisse” (Jesper Nilsson), jag har ingen om hur rapporterna ser ut, allt jag vet är att de har lindat knät så vi får se, vi hoppas på et bästa, säjer Fatlum Ahmeti direkt efter matchen.

– Annars är det en svårsummerad match, det känns att vi inte har spelat match på ett tag och även om vi inte har spelat på tre veckor så tycker jag inte att vi kan skylla ifrån oss på uppehållet, vi har tränat på som vanligt men vi var inte i topp idag helt enkelt, fortsätter Fatlum.

– Hade vi fått in ett mål med tio minuter kvar och ändrat ställningen till 24-25 tror jag att det hade kunnat bli en helt annan match, nu blev det inget mål som istället gjorde att vi fick jaga vilket blev en stor skillnad jämfört med om vi hade legat närmare med målen inför slutet, avslutar Fatlum.

Resultat LIF Lindesberg-HK Torslanda Elit
Slutresultat: 26-31 (15-17)
Publik: –
Matchvärd: Hyresmaskiner

Målgörare: Jesper Nilsson (11), Fatlum Ahmeti (9), Max Broman (2), Algot Hane (1), Joel Karlström (1), Karl Zetterlund (1), Martin Boija (1)

Matchens Lirare: Fatlum Ahmeti

Läget i tabellen: LIF ligger i skrivandes stund kvar på sin 10:e plats med 8 poäng vilket är den översta placeringen för ett negativt kval, tabellnian Rimbo ligger däremot endast en poäng över LIF i tabellen.
Hammarby ligger kvar i ledningen med enbart en förlust bakom sig på 10 matcher medan AIK placeras sist, ännu utan poäng.
Skånela är nästa motståndare för LIF, ett lag som placeras i tabellens mittpunkt med 12 poäng.

Nästa match: Lördag 19:e december vs Skånela IF i Vikingahallen med matchstart kl. 15.00

Publicerad 13 december 2020 klockan 21:09

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Zila Conejeros enhetschef Arbetsmarknadsenheten. Foto: Camilla Lagerman

Snart dags för kommunens unga att söka sommarjobb

Nu är det snart dags för ungdomarna i Lindesbergs kommun att söka ferieplats för sommaren, och i år kan unga få pröva på att driva eget företag som feriejobb.
– Kanske har någon ungdom en idé som den vill pröva eller ett intresse av att få lära sig mer om hur det är att driva eget företag? säger Zila Conejeros, enhetschef på arbetsmarknadsenheten, Tillväxtförvaltningen, i ett pressmeddelande.

25 februari 2021 klockan 11:14 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons


Foto: Hasse Persson

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon

Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in bortalaget trots tre fina mål i den andra perioden. Matchen fick i slutändan avgöras i straffläggning, där tabelljumbon spelade in 1-2.

24 februari 2021 klockan 21:44 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Smittspridningen i länet ökar samtidigt som det råder brist på vaccin

Region Örebro län ser nu en svag ökning när det gäller smittspridningen av covid-...

Regionens genomgång av hanteringen av överblivna vaccindoser klar

Region Örebro län har i en genomgång granskat hur de överblivna doserna vid inledningen ...

Lastbil av vägen på R68: ”Krockat med ett träd”

UPPDATERAD. En lastbil har åkt av riksväg 68 och kört in i ett träd, enligt tidiga uppgifter ...

Per Nelzén instruerar Christina Orrbo och Ann Björklund bakom kassan. Foto: Camilla Lagerman

Historisk bokrea är igång

För det 34:e året i ordningen välkomnade bröderna Nelzén sina kunder till bokrean, som faktiskt blir den sista i brödernas regi. Med på plats fanns även de nya ägarna Christina Orrbo och Ann Björklund, som nu passar på att suga åt sig så mycket kunskap de kan innan det är dags att stå på egna ben.
– Vi övningskör för fullt, skrattar Ann bakom kassan.

23 februari 2021 klockan 13:38 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Arkivfoto: Fredrik Norman

Minskade öppettider på kommunens bibliotek

Från och med den 1 mars kommer biblioteken i Lindesbergs kommun att minska sina öppettider. Bakgrunden till åtgärden är minskade resurser till biblioteken som därför behövt minska personal. Detta meddelade Kulturenheten i ett pressmeddelande under måndagen.

23 februari 2021 klockan 09:29 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Tävlingen avslutad och två vinnare utsedda
Det var väldigt många som ville vara med och tävla om de signerade exemplaren av Anders Johnssons debutkokbok ”Härifrån. Råvaror, recept och ...
22 februari 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Nya siffror: Befolkningen ökar i Lindesberg
I dag, måndag, publicerar Statistiska Centralbyrån färska befolkningssiffror för 2020 för kommuner runt om i landet. Bilden är tydlig, och visar...
22 februari 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Inbrottstjuvar stal bil vid ishallen – dumpade fordonet i Frövi
Någon gång mellan fredag och lördag har inbrottstjuvar härjat vid ishallen Lindehov i Lindesberg. Enligt polisen skall man ha tagit sig in i den l...
22 februari 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Magnus Storm vald till ny ordförande efter Jonas Kleber. Foto: Centerpartiet

Det blåser nya vindar i Centerpartiet – Storm tar över efter Kleber

Centerpartiet i Lindesbergs starke man, Jonas Kleber, lämnar nu över klubban efter tio år som ordförande.

22 februari 2021 klockan 08:43 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Jubel från bänken Foto: Hasse Persson

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger

Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, LIF Lindesbergs uppskruvade spel. Hela 23 mål spelades in i den andra halvleken, där ett lättat LIF kunde räkna in två nya poäng.
– Det här var en riktig ”måstematch” som vi bara skulle vinna, säjer Asso Eliassi.

21 februari 2021 klockan 18:05 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lindlöven tog en poäng mot Kumla

Vårserien är en svajig historia för Lindlöven, som tidigare stod med fyra raka segrar. Efter sextio spelade minuter i sitt...

bildspel Förlust mot snabbspelande Engelholm

Grundspelets sista hemmamatch spelades mot vassa Engelholm under lördagen. Hemmalaget bjöd upp till kamp, men fick svårt ...

Partiell distansundervisning även efter sportlovet

Stadsskogsskolan i Lindesberg har vid ett flertal tillfällen under hösten och vintern fått övergå till ...

Annons


Foto: Fredrik Norman

Halkan så extrem att även halkbekämpande maskiner måste krypa fram

Regn och minusgrader har resulterat i att det råder blixthalka i vårt område. Halkbekämpning pågår sedan flera timmar tillbaka – men inte i den takt man hade hoppats på. Halkan är nämligen så svår att även maskinerna haft svårigheter att ta sig fram.
– Det är extremt, kommenterar Jan Gustafsson, som är arbetsledare för Samhällsbyggnads avdelning Park/Idrott.

19 februari 2021 klockan 10:03 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Färre nya coronafall i Lindesberg

Efter att ha legat på en platå under en period om 14 dagar, rapporteras nu allt färre nya coronasmittade personer i ...

Bibblan erbjuder digitalt sportlovsprogram

På måndag startar årets sportlov för kommunens barn och ungdomar, och precis som så mycket annat i pandemitider ...

Begränsade vaccinleveranser ger få tider att boka

I dagsläget har cirka 14 000 länsbor vaccinerats mot covid-19, men leveranserna av vaccin är fortfarande ...

Befarad ladugårdsbrand var kontrollerad eldning

UPPDATERAD. Strax före klockan 11 på torsdagsförmiddagen larmades Nerikes Brandkår ut till en befarad brand ...

Varnar för plötslig ishalka i samband med väderomslag

SMHI har på torsdagen utfärdat en klass 1-varning för plötslig ishalka. Varningen gäller för hela ...

Man anhållen misstänkt för misshandel

En man i 40-årsåldern greps på onsdagskvällen misstänkt för misshandel. Enligt polisen skall det röra sig om ett...

Årets Ekokock, Anders Johnsson, har tagit fram två helt nya röror till 37:an nyöppning. Foto: Camilla Lagerman

bildspel 37:an nyöppnar med nyheter från Årets Ekokock

Om allt går enligt plan öppnar 37:an på fredag, i sin nya och betydligt större kostym. Dessutom håller man som bäst på att ta fram helt nya röror till sina omåttligt populära baguetter, och till sin hjälp har man en av de ursprungliga upphovsmakarna till just rörorna, tillika Årets Ekokock, Anders Johnsson.
– Nu ska vi ta 37:an in i framtiden med lite nya smaker, och jag tror att det kommer bli riktigt bra, säger Anders med ett brett leende.

17 februari 2021 klockan 12:06 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Vintern ger Linde energi möjlighet att gräva ner kablar utan att störa fågellivet
PRESSMEDDELANDE: Linde energi inleder nu nästa etapp med att väder- och framtidssäkra elnätet kring Österhammar, strax öster om Blixterboda. ...
17 februari 2021 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Hyresförhandlingarna klara – så mycket höjs hyrorna med i år
PRESSMEDDELANDE: Efter beslut i Hyresmarknadskommittén är LIBO’s hyresnivå för 2021 klar. Hyrorna höjs med 1,7 % från och med den 1 januari ...
17 februari 2021 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

bildspel Kicki bytte Alicante mot Lindesberg och startade Bed & Breakfast
I mars 2016 sålde Kicki Seton sitt städföretag Kixon och flyttade med hela familjen till ett soligt Alicante i Spanien. Men efter fyra år på den ...
16 februari 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-16

2021-02-15

2021-02-15

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-11

2021-02-11

2021-02-11

2021-02-10

2021-02-10

Nyheter från Aftonbladet
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2021-02-26 05:10