Förlust efter matchuppehåll

Efter tre veckors uppehåll från matchspel var det såklart taggat i LIF Lindesberg när man klev ut på Lindesbergs Arenas handbollsplan under söndagen, trots detta beskådades inget roligt spel när matchen kom igång. Mycket slarvspelande uppstod som följdes upp av skador och flera jobbiga utvisningar.

Det som var tänkt som två veckors matchuppehåll blev istället tre veckor efter att coronatesterna blivit försenade i leveransen, både LIF Lindesberg och Torslanda var taggade för att återuppta seriespelet och fick, trots den inställda matchen under förra veckan, istället möta varandra i Lindesberg.

En rekordsnabb straff inledde matchen till LIFs fördel där Lindesbergs straffkung Jesper Nilsson, efter 53 sekunders speltid, kunde spela in matchens första mål som snabbt kvitterades till 1-1 av Torslanda.

Ett stort slarvspel från båda lagen väntade där inget av de två lagen hade ett fungerade spel åt något håll, detta slutade med en jakt efter bollen som vid de snabba avsluten kastades in i väggen bakom målen där LIF även missade en ny straff.

Trots tre minuter med frånvarande målskott vändes matchen helt för att istället bli en målparad, slarvspelen höll sig från båda lagen men trots detta uppstod ett målbyte mellan lagen som fick ett snabbt avslut.

Båda lagens stjärnspelare irriterades på varandra under ett målgörande från Max Broman, något som ledde till varsin utvisning där Jesper Nilsson fick lämna planen för LIF Lindesbergs del.

Sakta men säkert började Torslanda få upp ett försvarsspel som började täcka upp för sitt läckande anfallsspel, hemmalaget hade däremot fortsatt problem, trots att LIF kunde stjäla till sig tre bollar under halvleken för att därefter ta del av fina mållägen kunde inte LIF Lindesberg komma till några avgörande avslut vilket blev en stor faktor till ett underläge i halvtid.

– Vi gör båda en massa slarvfel där vi känner av att vi slarvar för mycket och framförallt i anfallet, jag vet att vi släpper in mycket bakåt men jag känner att just anfallsspelet var inte som det skulle idag, berättar Fatlum Ahmeti.

Med ett något stabilare spel i den andra halvleken började Torslanda direkt att utöka sin ledning från 15-17 till 15-19 och trots tre raka mål från hemmaduon Jesper Nilsson och Fatlum Ahmeti så svarade Torslanda starkt och kunde kort därefter gå undan med tre nya mål.

Trots en fyramålsledning för bortalaget när tjugo minuter återstod så var Torslanda först med att begära en time-out.

Därefter gjorde LIF allt man kunde för att komma ikapp bortalaget men med 23-25 kom nya tråkiga nyheter för hemmalaget, med mindre än halva perioden till övers fick sig Jesper Nilsson en ordentlig knäskada.

Precis innan målskytten skulle gå mot avslut vek sig knät vilket gjorde att niometersspelaren blev liggande på golvet i lite över fem minuter, innan ledare från hemmalaget kunde hjälpa den nybandagerade spelaren av planen.

En skadad Jesper Nilsson hjälps av planen Foto: Hasse Persson

Matchen fortsatte där ledare inom hemmalaget tilldelades både en varning och en utvisning, målen blev desto svårare att få in mot slutet och trots en avslutande time-out så kunde Torslanda utöka till en bred seger.

– Jag hoppas att det inte är något allvarligt med ”Nisse” (Jesper Nilsson), jag har ingen om hur rapporterna ser ut, allt jag vet är att de har lindat knät så vi får se, vi hoppas på et bästa, säjer Fatlum Ahmeti direkt efter matchen.

– Annars är det en svårsummerad match, det känns att vi inte har spelat match på ett tag och även om vi inte har spelat på tre veckor så tycker jag inte att vi kan skylla ifrån oss på uppehållet, vi har tränat på som vanligt men vi var inte i topp idag helt enkelt, fortsätter Fatlum.

– Hade vi fått in ett mål med tio minuter kvar och ändrat ställningen till 24-25 tror jag att det hade kunnat bli en helt annan match, nu blev det inget mål som istället gjorde att vi fick jaga vilket blev en stor skillnad jämfört med om vi hade legat närmare med målen inför slutet, avslutar Fatlum.

Resultat LIF Lindesberg-HK Torslanda Elit
Slutresultat: 26-31 (15-17)
Publik: –
Matchvärd: Hyresmaskiner

Målgörare: Jesper Nilsson (11), Fatlum Ahmeti (9), Max Broman (2), Algot Hane (1), Joel Karlström (1), Karl Zetterlund (1), Martin Boija (1)

Matchens Lirare: Fatlum Ahmeti

Läget i tabellen: LIF ligger i skrivandes stund kvar på sin 10:e plats med 8 poäng vilket är den översta placeringen för ett negativt kval, tabellnian Rimbo ligger däremot endast en poäng över LIF i tabellen.
Hammarby ligger kvar i ledningen med enbart en förlust bakom sig på 10 matcher medan AIK placeras sist, ännu utan poäng.
Skånela är nästa motståndare för LIF, ett lag som placeras i tabellens mittpunkt med 12 poäng.

Nästa match: Lördag 19:e december vs Skånela IF i Vikingahallen med matchstart kl. 15.00

Publicerad 13 december 2020 klockan 21:09

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

En överlycklig Péter Ratkai med dagens första firre. Foto: Stefan Nordqvist

Många nappade på fritt ädelfiske: ”Vilken succé!”

Premiären för ädelfisket i Dalkarlshytteån blev välbesökt och uppskattat. Och visst nappade det också! För Péter Ratkai blev det dessutom dubbel lycka. Han landade den första regnbågen för dagen – som också var hans livs allra första regnbåge. Dubbel lycka blev det även för Solveig Börjel, som drog upp två fina bågar på fluga.

11 maj 2021 klockan 10:07 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Annons

22-åriga Simon Gorski, Fornabodas yngsta kusk, tog sin första kuskseger på Solvalla Arkivfoto: Timmy Lundegård

Simon tog första kusksegern på Solvalla

Fornabodas hemmajubel från lördagens säsongpremiär hade precis lagt sig när natten tog vid. Dagen därpå kom istället nya jubel efter att Fornabodas yngsta travkusk, 22-åriga Simon Gorski, kört hem sin första seger tillsammans med Skall Ha på Solvalla.
– Jag har väl sett om loppet minst fem gånger efteråt, säjer Simon.

10 maj 2021 klockan 14:44 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Dags för riskgrupperna att vaccineras – planeringen för fas fyra i full gång

Under vecka 19 vaccinerar Region Örebro län med 13 000 doser vaccin. Nu...

bildspel Ehlers visade stallform i premiären

Under lördagen gick startskottet, för Fornabodas nya travsäsong. Det blev stort hemmajubel hos Kopparbergstränaren Jimmi...

Fornaboda firar 70 år!

På lördag inleder Fornaboda sin nya säsong, där ”Sveriges grönaste travbana” firar ett stort jubileum. Ett helt nytt lopp med ...

Genrebild. Foto: Camilla Lagerman

Förlupen kula träffade bostad – två personer misstänkta

En bostad i Löa blev på torsdagskvällen träffad av en förlupen kula från ett jaktvapen. Polisen kunde under kvällen höra flera personer varav två nu misstänks för brott.

7 maj 2021 klockan 09:55 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Grafik och data från Region Örebro län.

Fortsatt hög smittspridning

Antalet bekräftade fall av covid-19 är fortsatt på en hög nivå i Lindesbergs kommun.

7 maj 2021 klockan 09:28 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Lokalt samarbete ger fritt ädelfiske i ån
Nu på lördag är det premiär för ädelfiske i Dalkarlshyttan. Detta har gjorts möjligt genom ett lokalt samarbete mellan en rad olika företag ...
6 maj 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Barndietistens råd ger mindre matkrångel
Det kan vara svårt att veta om barnen får i sig den mat och näring de behöver. Många föräldrar oroar sig. Ibland kan det vara krångel med ...
6 maj 2021 av Hans Andersson
Visa hela artikeln

bildspel Nyöppning för Café Oscar med ny jätteservering
Efter åtta månaders stängning öppnar nu Café Oscar igen, nu med en betydligt större kostym och framförallt längre öppettider, året runt nä...
5 maj 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Edvin, Victor, Maja, Alfred, Viktor, Nelly, Tage och Aylyne är årets Drömjobbare. Foto: Camilla Lagerman

10-årsjubileum för Drömjobbet – möt årets deltagare

För tionde sommaren i rad erbjuder Bergslagens Sparbank traktens unga entreprenörer ett riktigt drömjobb under sommarlovet. I sann jubileumsanda har man utsett extra många drömjobbare, åtta stycken för att vara exakt, som kommer få chansen att utveckla sitt entreprenörskap och prova livet som egna företagare.

5 maj 2021 klockan 08:29 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Dags att blicka fram emot ett roligt och fartfyllt sommarlov. Foto: Lindesbergs kommun

Statligt tillskott möjliggör ett aktivt sommarlov för barn och unga

Efter att förra årets statliga bidrag uteblev, kom regeringens vårbudget som en glad nyhet, då kommunen återigen får ekonomiskt stöd för att arrangera kostnadsfria lovaktiviteter för traktens barn och ungdomar. Totalt kan man nu erbjuda 12 läger samt 2 simskolor och anmälan öppnar redan imorgon, onsdag.

4 maj 2021 klockan 10:54 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Nu kan du få fatt i poeten Arne Johnsson digitalt

Under de digitala församlingsaftnar, som Linde bergslags församling bjuder in till den här pandemi-våren, ...

Linde Volley döms till stor skuld

Elitserieföreningen Linde Volley, står med ekonomiska problem. Den tidigare tränaren Sébastien Bougeâtre har, genom sitt ...

Annons

VD Cecilia Jeffner. Foto: Rolf Karlsson/Bildmakarna

Över en miljon kronor i Sparbanksbonus ska stötta den lokala handeln

Årets Sparbanksbonus från Bergslagens Sparbank skickas även i år ut redan nu på våren, vilket är ett initiativ för att stötta den lokala handeln i tuffa tider. Värdechecken gäller återigen ända fram till den 30 september, det betyder att personer som är sjuka eller tillhör en riskgrupp kan vänta med att handla tills de frisknat till, vaccinerat sig fullt ut eller tills smittorisken minskat.

3 maj 2021 klockan 09:52 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Man i 30-årsåldern död i trafikolycka

En allvarlig singelolycka inträffade tidigt på lördagsmorgonen i norra kommundelen. Polisen har nu bekräftat att ...

bildspel Kika in i Handelsträdgårdens nya café

Med knappt ett dygn kvar till invigningen av Lindesbergs Handelsträdgårds café råder det febril aktivitet för att f...

Lastbil rammade fällda bommar – och smet från platsen

Polisen söker nu föraren av en lastbil som på fredagsmorgonen sågs ramma bommarna vid en järnv...

Uppmaningen inför Valborg: Våga ta samtalet med era ungdomar!

Valborgsmässoafton står för dörren, och därmed även en av årets stora riskhelger för barn...

KD, M och L släpper inte greppet om Loppholmsbadet

PRESSMEDDELANDE: Frågan om badet på Loppholmarna i centrala Lindesberg har blivit en politisk prestigefrå...

68 procent av lärarna i kommunen är behöriga

Sju av tio lärare i Lindesbergs kommun är behöriga, det visar färska siffror från SCB. Sedan förra året ...

Arkivfoto: Fredrik Norman

Vuxen man misstänks för sexbrott mot tonårsflicka

Polisen har inlett en förundersökning gällande sexuellt ofredande mot en flicka i lägre tonåren. Den misstänkte uppges vara i 35-årsåldern.
– Det misstänkta brottet skall ha skett för ett par veckor sedan, men flickan har varit tyst om det av olika anledningar, bland annat då den misstänkte skall ha lovat att ge henne gåvor om hon inte berättar för någon om vad som hänt, berättar Gabriel Henning, presstalesperson vid polisen i region Bergslagen.

28 april 2021 klockan 10:25 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

BergslagsBurger säsongsöppnar med jättenyhet
För fjärde sommaren i rad slår BergslagsBurger upp luckorna till sin serveringsvagn, som även i år står placerad vid den mellersta infarten till...
27 april 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Valborgsmässofirandet inställt även i år
Inte heller i år kommer något Valborgsmässofirande att ske i Lindesberg. Detta meddelar Manskören Harmoni, som på uppdrag av Lindesbergs kommun ...
27 april 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Trafikstörningar att vänta när ny GC-väg byggs i Brodalen
En ny gång- och cykelväg skall byggas i Brodalsområdet, för att göra resan till och från den nya Lindbackaskolan säkrare för eleverna. Bygget ...
26 april 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-04-26

2021-04-23

2021-04-23

2021-04-22

2021-04-21

2021-04-21

2021-04-21

2021-04-21

2021-04-20

2021-04-20

2021-04-19

2021-04-19

2021-04-16

2021-04-16

2021-05-11 12:36