Förlust efter matchuppehåll

Efter tre veckors uppehåll från matchspel var det såklart taggat i LIF Lindesberg när man klev ut på Lindesbergs Arenas handbollsplan under söndagen, trots detta beskådades inget roligt spel när matchen kom igång. Mycket slarvspelande uppstod som följdes upp av skador och flera jobbiga utvisningar.

Det som var tänkt som två veckors matchuppehåll blev istället tre veckor efter att coronatesterna blivit försenade i leveransen, både LIF Lindesberg och Torslanda var taggade för att återuppta seriespelet och fick, trots den inställda matchen under förra veckan, istället möta varandra i Lindesberg.

En rekordsnabb straff inledde matchen till LIFs fördel där Lindesbergs straffkung Jesper Nilsson, efter 53 sekunders speltid, kunde spela in matchens första mål som snabbt kvitterades till 1-1 av Torslanda.

Ett stort slarvspel från båda lagen väntade där inget av de två lagen hade ett fungerade spel åt något håll, detta slutade med en jakt efter bollen som vid de snabba avsluten kastades in i väggen bakom målen där LIF även missade en ny straff.

Trots tre minuter med frånvarande målskott vändes matchen helt för att istället bli en målparad, slarvspelen höll sig från båda lagen men trots detta uppstod ett målbyte mellan lagen som fick ett snabbt avslut.

Båda lagens stjärnspelare irriterades på varandra under ett målgörande från Max Broman, något som ledde till varsin utvisning där Jesper Nilsson fick lämna planen för LIF Lindesbergs del.

Sakta men säkert började Torslanda få upp ett försvarsspel som började täcka upp för sitt läckande anfallsspel, hemmalaget hade däremot fortsatt problem, trots att LIF kunde stjäla till sig tre bollar under halvleken för att därefter ta del av fina mållägen kunde inte LIF Lindesberg komma till några avgörande avslut vilket blev en stor faktor till ett underläge i halvtid.

– Vi gör båda en massa slarvfel där vi känner av att vi slarvar för mycket och framförallt i anfallet, jag vet att vi släpper in mycket bakåt men jag känner att just anfallsspelet var inte som det skulle idag, berättar Fatlum Ahmeti.

Med ett något stabilare spel i den andra halvleken började Torslanda direkt att utöka sin ledning från 15-17 till 15-19 och trots tre raka mål från hemmaduon Jesper Nilsson och Fatlum Ahmeti så svarade Torslanda starkt och kunde kort därefter gå undan med tre nya mål.

Trots en fyramålsledning för bortalaget när tjugo minuter återstod så var Torslanda först med att begära en time-out.

Därefter gjorde LIF allt man kunde för att komma ikapp bortalaget men med 23-25 kom nya tråkiga nyheter för hemmalaget, med mindre än halva perioden till övers fick sig Jesper Nilsson en ordentlig knäskada.

Precis innan målskytten skulle gå mot avslut vek sig knät vilket gjorde att niometersspelaren blev liggande på golvet i lite över fem minuter, innan ledare från hemmalaget kunde hjälpa den nybandagerade spelaren av planen.

En skadad Jesper Nilsson hjälps av planen Foto: Hasse Persson

Matchen fortsatte där ledare inom hemmalaget tilldelades både en varning och en utvisning, målen blev desto svårare att få in mot slutet och trots en avslutande time-out så kunde Torslanda utöka till en bred seger.

– Jag hoppas att det inte är något allvarligt med ”Nisse” (Jesper Nilsson), jag har ingen om hur rapporterna ser ut, allt jag vet är att de har lindat knät så vi får se, vi hoppas på et bästa, säjer Fatlum Ahmeti direkt efter matchen.

– Annars är det en svårsummerad match, det känns att vi inte har spelat match på ett tag och även om vi inte har spelat på tre veckor så tycker jag inte att vi kan skylla ifrån oss på uppehållet, vi har tränat på som vanligt men vi var inte i topp idag helt enkelt, fortsätter Fatlum.

– Hade vi fått in ett mål med tio minuter kvar och ändrat ställningen till 24-25 tror jag att det hade kunnat bli en helt annan match, nu blev det inget mål som istället gjorde att vi fick jaga vilket blev en stor skillnad jämfört med om vi hade legat närmare med målen inför slutet, avslutar Fatlum.

Resultat LIF Lindesberg-HK Torslanda Elit
Slutresultat: 26-31 (15-17)
Publik: –
Matchvärd: Hyresmaskiner

Målgörare: Jesper Nilsson (11), Fatlum Ahmeti (9), Max Broman (2), Algot Hane (1), Joel Karlström (1), Karl Zetterlund (1), Martin Boija (1)

Matchens Lirare: Fatlum Ahmeti

Läget i tabellen: LIF ligger i skrivandes stund kvar på sin 10:e plats med 8 poäng vilket är den översta placeringen för ett negativt kval, tabellnian Rimbo ligger däremot endast en poäng över LIF i tabellen.
Hammarby ligger kvar i ledningen med enbart en förlust bakom sig på 10 matcher medan AIK placeras sist, ännu utan poäng.
Skånela är nästa motståndare för LIF, ett lag som placeras i tabellens mittpunkt med 12 poäng.

Nästa match: Lördag 19:e december vs Skånela IF i Vikingahallen med matchstart kl. 15.00

Publicerad 13 december 2020 klockan 21:09

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Foto: Sami Rahkonen

FotoFredag: Från ägg till dunboll

Jag har fått uppleva många fina stunder i naturen under mina år som naturfotograf och det finns vissa stunder som är lite mer speciella än andra. Just en sådan stund tar jag upp i den här veckans avsnitt.

19 juli 2024 klockan 12:29 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Annons


Foto: Camilla Lagerman

Efter konkursen – ny ägare tar över Wienerkonditoriet

I slutet av juni begärdes Sveas bageri och konditori i konkurs, något som även påverkade Sveas Wiener i Lindesberg. Nu kan LindeNytt avslöja att en ny ägare har tagit över det anrika Wienerkonditoriet, som nu får nytt liv.
– Nu är det dags! Det är jätteroligt, säger Susanne Thammes, teamledare i Lindesberg.

18 juli 2024 klockan 12:14 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Boende på Ålkilsplan fick andras post – flera gånger: ”Oacceptabelt”

Under de senaste fyra veckorna har Istvan Teleki från Lindesberg ...

Människor från alla håll samlas i Amelies trädgårdscafé

För tredje året i rad bjuder Amelie Bosson och barnbarnet Emma Nyberg in till Eftermiddagskaffe i...

Foto: Sami Rahkonen

FotoFredag: Att fånga oväder på bild

Efter en minst sagt dramatisk vädervecka i vårt avlånga land, fokuserar fotografen Sami Rahkonen, i veckans avsnitt av FotoFredag, på just dåligt väder och det vackra som finns att beskåda i detta.

12 juli 2024 klockan 14:19 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Den hyllade komikern Al Pitcher kommer till Lindesberg i september. Foto: Robert Eldrim

Al Pitcher till Lindesberg i höst för att testa nya skämt

Efter fem utsålda turnéer och två stand-up-specialer på Netflix, kommer den hyllade komikern Al Pitcher till Lindesberg i höst för att testa nya skämt. Platsen för tillställningen är Lindesbergs Biograf, där publiken kan räkna med en hysteriskt rolig kväll som ger träningsvärk i magmusklerna.

12 juli 2024 klockan 08:53 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Oscar och Louise städade upp efter grisiga badgäster
När Louise Norman från Lindesberg skulle besöka Uskavi kalkbrott möttes hon av något hon inte hade väntat sig. Den vackra naturupplevelsen hon ...
11 juli 2024 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

Magisk vikning & poetiska klipp: En sommarutställning på Frövifors pappersbruksmuseum
Under sommaren har Frövifors pappersbruksmuseum blivit värd för en fascinerande utställning kallad "Magisk vikning & poetiska klipp". Fem ...
10 juli 2024 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

Över 200 loppisar att besöka under helgens fyndfest
Under den kommande helgen, 13-14 juli, vankas det stor loppisfest när det populära evenemanget Bergslagens loppishelg går av stapeln för sjätte...
8 juli 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Annebell och Liselotte Wahlström fick massor av inspiration under Studiefrämjandets musikkollo. Foto: Jennie Einarsson

bildspel Stort intresse för sommarens musikkollo: ”Jättekul att få sjunga på scen”

Syskonen Liselotte och Annebell Wahlströms dröm om att få stå på scen och spela in en egen låt gick i uppfyllelse när Studiefrämjandet anordnade ett efterlängtat musikkollo på Hillstreet i Lindesberg. Tillsammans med 19 andra ungdomar fick de chansen att uppleva en vecka fylld med inspiration och kunskap från musikbranschen.
– Jag tycker det har varit jättekul att få sjunga på scen, säger Liselotte.

5 juli 2024 klockan 11:41 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Foto: Sami Rahkonen

FotoFredag: Morgonstund med guld i sikte

Ljuset är fotografens bästa vän. I den här veckans FF: FotoFredag ska vi kika på hur just ljuset påverkar motivet.

5 juli 2024 klockan 10:07 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Jens utbildar sökhundar över hela världen: ”Vill höja nivån”

Jens Frank från Lindesberg utbildar varje år hundratals hundekipage världen ö...

Tapper publik när världsstjärnan showar

Vädret blev inte det bästa men publiken trotsade smådropparna och visade att de kom för Francesco. Världsstjä...

Krockade under omkörning – förare misstänkt för trafikbrott

Vid sextiden på onsdagsmorgonen inträffade en trafikolycka på Örebrovägen strax söder...

Vid Lidls parkering finns STL Sommars influensers Alice och Simon på plats. Imorgon kommer de att finnas på Fornaboda. Foto: Timmy Lundegård

Fornaboda och STL Sommartrav är i stan

Med en dag kvar till Fornabodas stora tävlingsdag så tog sig travet in till Lindesberg. Under eftermiddagen hade Fornaboda och STL Sommartrav landat på Lidlparkeringen där det både bjöds på giveaways och ponnyridning för de yngre. Även Sommartravets influenser Alice Engström och Simon Wall fanns på plats för att ladda upp inför onsdagens stora travdag.

2 juli 2024 klockan 16:10 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Trio misstänks för olaga intrång i träningsanläggning

Tre personer, en kvinna i 25-årsåldern och två män i 30- respektive 35-årsåldern, har delgivits ...

Världsklass när Francesco Zet gästar Fornaboda Travbana

På onsdag kommer en av världens bästa hästar, Francesco Zet, att gästa Fornaboda Travbana. Med ...

bildspel Ilska och besvikelse när föreningarna tvingas lämna Linden: ”Bedrövligt”

I mitten av maj meddelade Tillväxtnämnden att man gick mot ett berä...

FotoFredag: Midsommaräventyr på jakt efter Värmlands vita älgar

Då var midsommar över för denna gång. Nubbe och sill och allt som hör midsommaren till, ...

Rusta etablerar sig i Lindesberg – öppnar hösten 2025

Varuhuset Rusta, med över 100 butiker spridda över landet, etablerar sig i Lindesberg. Butiken ...

Sveas bageri och konditori i konkurs – konkursförvaltaren söker lösning

I februari 2021 tog Sveas bageri och konditori över det anrika ...

Foto: Fredrik Norman

Varnar för lokalt extremt stor risk för skogsbrand

I stora delar av Mellansverige råder just nu stor eller mycket stor risk för skogsbränder. Lokalt kan risken vara extremt stor.

26 juni 2024 klockan 09:08 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Möt årets drivna drömjobbare: ”En fantastisk möjlighet”
För trettonde sommaren i ordningen genomför Sparbanken Bergslagen sitt projekt Drömjobbet, där ett antal drivna ungdomar i åldern 17-22 år får ...
25 juni 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Dukat för traktorfest i Ullersäter
På lördag är det dags för sommarens höjdpunkt i Ullersäter mellan Fellingsbro och Frövi - familjefesten Ullermuller. Denna mullrande fest har ...
24 juni 2024 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

FotoFredag: Häng med ut bland kärlekskranka tuppar
Efter en kall och färglös vinter kommer en färg- och händelserik vår. Det är under våren min kamerautrustning vaknar till liv igen. På riktigt...
21 juni 2024 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2024-06-19

2024-06-18

2024-06-18

2024-06-17

2024-06-17

2024-06-15

2024-06-14

2024-06-14

2024-06-14

2024-06-12

2024-06-12

2024-06-11

2024-06-11

2024-06-10

2024-07-21 02:59