Förlust efter matchuppehåll

Efter tre veckors uppehåll från matchspel var det såklart taggat i LIF Lindesberg när man klev ut på Lindesbergs Arenas handbollsplan under söndagen, trots detta beskådades inget roligt spel när matchen kom igång. Mycket slarvspelande uppstod som följdes upp av skador och flera jobbiga utvisningar.

Det som var tänkt som två veckors matchuppehåll blev istället tre veckor efter att coronatesterna blivit försenade i leveransen, både LIF Lindesberg och Torslanda var taggade för att återuppta seriespelet och fick, trots den inställda matchen under förra veckan, istället möta varandra i Lindesberg.

En rekordsnabb straff inledde matchen till LIFs fördel där Lindesbergs straffkung Jesper Nilsson, efter 53 sekunders speltid, kunde spela in matchens första mål som snabbt kvitterades till 1-1 av Torslanda.

Ett stort slarvspel från båda lagen väntade där inget av de två lagen hade ett fungerade spel åt något håll, detta slutade med en jakt efter bollen som vid de snabba avsluten kastades in i väggen bakom målen där LIF även missade en ny straff.

Trots tre minuter med frånvarande målskott vändes matchen helt för att istället bli en målparad, slarvspelen höll sig från båda lagen men trots detta uppstod ett målbyte mellan lagen som fick ett snabbt avslut.

Båda lagens stjärnspelare irriterades på varandra under ett målgörande från Max Broman, något som ledde till varsin utvisning där Jesper Nilsson fick lämna planen för LIF Lindesbergs del.

Sakta men säkert började Torslanda få upp ett försvarsspel som började täcka upp för sitt läckande anfallsspel, hemmalaget hade däremot fortsatt problem, trots att LIF kunde stjäla till sig tre bollar under halvleken för att därefter ta del av fina mållägen kunde inte LIF Lindesberg komma till några avgörande avslut vilket blev en stor faktor till ett underläge i halvtid.

– Vi gör båda en massa slarvfel där vi känner av att vi slarvar för mycket och framförallt i anfallet, jag vet att vi släpper in mycket bakåt men jag känner att just anfallsspelet var inte som det skulle idag, berättar Fatlum Ahmeti.

Med ett något stabilare spel i den andra halvleken började Torslanda direkt att utöka sin ledning från 15-17 till 15-19 och trots tre raka mål från hemmaduon Jesper Nilsson och Fatlum Ahmeti så svarade Torslanda starkt och kunde kort därefter gå undan med tre nya mål.

Trots en fyramålsledning för bortalaget när tjugo minuter återstod så var Torslanda först med att begära en time-out.

Därefter gjorde LIF allt man kunde för att komma ikapp bortalaget men med 23-25 kom nya tråkiga nyheter för hemmalaget, med mindre än halva perioden till övers fick sig Jesper Nilsson en ordentlig knäskada.

Precis innan målskytten skulle gå mot avslut vek sig knät vilket gjorde att niometersspelaren blev liggande på golvet i lite över fem minuter, innan ledare från hemmalaget kunde hjälpa den nybandagerade spelaren av planen.

En skadad Jesper Nilsson hjälps av planen Foto: Hasse Persson

Matchen fortsatte där ledare inom hemmalaget tilldelades både en varning och en utvisning, målen blev desto svårare att få in mot slutet och trots en avslutande time-out så kunde Torslanda utöka till en bred seger.

– Jag hoppas att det inte är något allvarligt med ”Nisse” (Jesper Nilsson), jag har ingen om hur rapporterna ser ut, allt jag vet är att de har lindat knät så vi får se, vi hoppas på et bästa, säjer Fatlum Ahmeti direkt efter matchen.

– Annars är det en svårsummerad match, det känns att vi inte har spelat match på ett tag och även om vi inte har spelat på tre veckor så tycker jag inte att vi kan skylla ifrån oss på uppehållet, vi har tränat på som vanligt men vi var inte i topp idag helt enkelt, fortsätter Fatlum.

– Hade vi fått in ett mål med tio minuter kvar och ändrat ställningen till 24-25 tror jag att det hade kunnat bli en helt annan match, nu blev det inget mål som istället gjorde att vi fick jaga vilket blev en stor skillnad jämfört med om vi hade legat närmare med målen inför slutet, avslutar Fatlum.

Resultat LIF Lindesberg-HK Torslanda Elit
Slutresultat: 26-31 (15-17)
Publik: –
Matchvärd: Hyresmaskiner

Målgörare: Jesper Nilsson (11), Fatlum Ahmeti (9), Max Broman (2), Algot Hane (1), Joel Karlström (1), Karl Zetterlund (1), Martin Boija (1)

Matchens Lirare: Fatlum Ahmeti

Läget i tabellen: LIF ligger i skrivandes stund kvar på sin 10:e plats med 8 poäng vilket är den översta placeringen för ett negativt kval, tabellnian Rimbo ligger däremot endast en poäng över LIF i tabellen.
Hammarby ligger kvar i ledningen med enbart en förlust bakom sig på 10 matcher medan AIK placeras sist, ännu utan poäng.
Skånela är nästa motståndare för LIF, ett lag som placeras i tabellens mittpunkt med 12 poäng.

Nästa match: Lördag 19:e december vs Skånela IF i Vikingahallen med matchstart kl. 15.00

Publicerad 13 december 2020 klockan 21:09

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Veronica Holst Kallin visade upp silverbling och mycket mer. Foto: Jennie Einarsson

bildspel Bildspecial: Vinterspår 2024

Med 140 medverkande utställare, på 31 olika platser, drog kommunens största kulturevenemang Vinterspår igång under lördagen. Mängder av besökare vallfärdade för att ta del av konst- och hantverk av alla dess slag och självklart var även LindeNytt på plats för att kunna bjuda på ett bildspel från evenemanget.

3 mars 2024 klockan 12:53 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Annons


Lindlöven var överlägsna mot Vallentuna under AllEttans säsongsavslutning, nu hoppas Lindetruppen på repris. Foto: Hasse Persson

Lindlöven väljer Vallentuna till slutspelet

Under söndagen skulle kvartsfinalen till HockeyAllsvenskans kval få sitt spelschema. Lindlöven fick välja som tvåa när HockeyEttan hade sin livesändning, där motståndaren blev bekant. Med jämna lag att välja emellan så lades valet på ett återbesök av Vallentuna.
– Det är ett lag som vi känner till, säger Tomas Östlund.

3 mars 2024 klockan 13:44 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Postpaket försvann – dök upp efter elva månader

När Elena Aurén i Lindesberg hämtade posten förra veckan blev hon minst sagt förvånad. I ett av ...

Är det sprickor i fasaden?

INSÄNDARE/DEBATT: Vi vill börja med att tacka för frågorna och det är kul att ni är intresserade av att se våra lösningar. ...

Polisstationen i Lindesberg. Foto: Jennie Einarsson

Öppnandet av polisstationens reception drar ut på tiden

Polisen Lindesberg meddelar nu att den pågående renoveringen av receptionen dragit ut på tiden och därför tvingas man åter skjuta upp öppnandet till efter sommaren 2024.

1 mars 2024 klockan 13:07 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Foto: Lindesbergs kommun

Öppet att söka sommarjobb hos kommunen

Nu finns möjlighet för ungdomar i kommunen att söka sommarens feriearbete. Är man född 2007 och 2008 och är folkbokförd i Lindesbergs kommun kan detta vara ett ypperligt tillfälle att få prova på ett yrke och tjäna egna pengar.

1 mars 2024 klockan 13:21 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Per-Anton Olsson har i samband med flera uttalanden uttryckt; Tänk om – gör rätt!
INSÄNDARE/DEBATT: I sin dagliga gärning som lärare är hans uppgift att lotsa eleverna mot breddade kunskaper. När ett objekt kommer in på skolan...
1 mars 2024 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Lastbilsbrand stoppar trafiken på R68
Vid sextiden på fredagsmorgonen larmades polis och räddningstjänst ut till en lastbilsbrand på riksväg 68, strax söder om Hägernäs. Enligt ...
1 mars 2024 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

HUR VILL OPPOSITIONEN, (S), (C), (MP), (V) KLARA BESPARINGARNA PÅ LINDESKOLAN?
INSÄNDARE/DEBATT: I juni 2023 fick Barn-och utbildningsnämnden i Lindesbergs kommun ett besparingskrav på sig från Kommunfullmäktige på 10 ...
1 mars 2024 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

LIF Lindesbergs klubbchef Ricky Nordahl är stolt att kunna presentera den femte upplagan i Libo Cup. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Till helgen gör Libo Cup sin femte upplaga

Ungdomsturneringen Libo Cup blev en succé redan under sitt första år i Lindesberg Arena. På rekordtid så har cupen etablerats i handbollssverige, där 90 lag har anmält intresse inför den femte upplagan som spelas till helgen. De sista finslipningarna är i full gång under torsdagen, där man även bygger om Lindehov till en handbollsplan.
– Vi är inte störst, men vi har blivit större än en vanlig cup, säger Ricky Nordahl.

29 februari 2024 klockan 17:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Fredrik Norman / Camilla Lagerman

51-årig kvinna åtalas – misstänkt för djurplågeri

UPPDATERAD KL 13:30. En 51-årig kvinna från Lindesberg åtalas vid Örebro Tingsrätt för djurplågeri samt brott mot djurskyddslagen. Kvinnan misstänks bland annat ha förvarat ett stort antal hundar i en varm bil, utan möjlighet för dem att röra sig obehindrat eller reglera sin kroppstemperatur. Händelsen inträffade i juni 2023.

29 februari 2024 klockan 12:46 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Stabila Lindlöven segrar men missar semin

Under onsdagskvällen skulle det avgöras hur Lindlöven spelar sitt kommande slutspel. Av kvällens fem matcher så ...

Därför plockades konstverket ”Svävande Linden” ner

Under helgen upptäcktes skador på konstverket "Svävande Lind" som pryder rondellen mellan ...

Är ekonomin så bra som S och C påstår?

INSÄNDARE/DEBATT: Vet inte riktigt var jag skall börja då jag knappt kan hålla mig för skratt. Antar att detta ä...

Arkivbild. Foto: Fredrik Norman

Insändare angående paus av vård- och omsorgsprogrammet på Lindeskolan

INSÄNDARE/DEBATT: Lindeskolans besparingskrav har medfört att man pausar intaget på vård- och omsorgsprogrammet, det bli ingen ny årskurs 1. Bilden av ett dåligt program med för höga krav och för få godkända elever målas upp, vilket får en paus att låta som att bra idé. Som ämneslärare på vård- och omsorgsprogrammet delar jag inte den bilden. Man pausar (och därmed hotar dess existens) ett utmärkt program med högt söktryck, engagerad personal, god kvalitet och som utbildar bristyrket undersköterskor.

28 februari 2024 klockan 14:06 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Lindeskolans estetelever ger sin åsikt om eventuell nedläggning

INSÄNDARE/DEBATT: Frågan om att lägga ner t.ex. estetiska programmet på Lindeskolan har ...

Fri entré när Lindlöven kan gå till semifinal

Semifinal i ett kval till Allsvenskan eller att bli ett av de första lagen att välja motståndare i ...

Skrivelsen som inte fick läsas upp i kommunfullmäktige

Inför punkten allmänhetens frågestund under måndagens kommunfullmäktige hade läraren Per-Anton ...

Planerade morddåd på skola – döms till rättspsykiatrisk vård

Den 20-årige man som den 22 december 2023 greps i anslutning till Lindesberg arena, ...

Matlådor inte längre ett alternativ vid nya biståndsansökningar

I november 2021 lade Socialnämnden i Lindesberg fram ett förslag om att öka avgiften på ...

Det blev två poäng efter helgens norrlandsturné mot Boden och Kiruna. Nu väntar en sista match där tre poäng kan sluta med en semifinalplats i det kommande slutspelet. Arkivfoto: Timmy Lundegård

Lindlövens drömmar om semifinal lever

Det blev en tuff norrlandsturné för Lindlöven där man inleder med en stor förlust mot Boden för att dagen därefter, ta en övertidseger mot Kiruna. Totalt åker man hemåt med två nya poäng till en mycket jämn tabell. Två poäng som blir viktiga när det snart avgörs vilket slutspel som Lindlöven går mot, kvartfinal eller föreningens första semifinal.

25 februari 2024 klockan 22:08 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel LIF Lindesberg utklassar serierivalen
Med en placering i botten av tabellen så hade LIF Lindesberg kniven mot strupen inför söndagens mycket viktiga match. Serierivalen VästeråsIrsta ...
25 februari 2024 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Hemtjänstpersonal testades för droger – nu får polisen kritik
Under torsdagsförmiddagen stoppade en polispatrull ett fordon i utkanten av centrala Lindesberg, då man misstänkte att föraren var narkotikapå...
23 februari 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

3800 biljetter sålda – nu öppnar Harmoni för fler läktarplatser
Biljettförsäljningen till årets Caprice med Manskören Harmoni, har skett med sådan fart att man nu kommer att släppa fler platser till kvällsf...
23 februari 2024 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2024-02-23

2024-02-23

2024-02-22

2024-02-22

2024-02-21

2024-02-21

2024-02-21

2024-02-20

2024-02-19

2024-02-16

2024-02-16

2024-02-15

2024-02-15

2024-02-14

2024-03-03 23:09