Förlust efter matchuppehåll

Efter tre veckors uppehåll från matchspel var det såklart taggat i LIF Lindesberg när man klev ut på Lindesbergs Arenas handbollsplan under söndagen, trots detta beskådades inget roligt spel när matchen kom igång. Mycket slarvspelande uppstod som följdes upp av skador och flera jobbiga utvisningar.

Det som var tänkt som två veckors matchuppehåll blev istället tre veckor efter att coronatesterna blivit försenade i leveransen, både LIF Lindesberg och Torslanda var taggade för att återuppta seriespelet och fick, trots den inställda matchen under förra veckan, istället möta varandra i Lindesberg.

En rekordsnabb straff inledde matchen till LIFs fördel där Lindesbergs straffkung Jesper Nilsson, efter 53 sekunders speltid, kunde spela in matchens första mål som snabbt kvitterades till 1-1 av Torslanda.

Ett stort slarvspel från båda lagen väntade där inget av de två lagen hade ett fungerade spel åt något håll, detta slutade med en jakt efter bollen som vid de snabba avsluten kastades in i väggen bakom målen där LIF även missade en ny straff.

Trots tre minuter med frånvarande målskott vändes matchen helt för att istället bli en målparad, slarvspelen höll sig från båda lagen men trots detta uppstod ett målbyte mellan lagen som fick ett snabbt avslut.

Båda lagens stjärnspelare irriterades på varandra under ett målgörande från Max Broman, något som ledde till varsin utvisning där Jesper Nilsson fick lämna planen för LIF Lindesbergs del.

Sakta men säkert började Torslanda få upp ett försvarsspel som började täcka upp för sitt läckande anfallsspel, hemmalaget hade däremot fortsatt problem, trots att LIF kunde stjäla till sig tre bollar under halvleken för att därefter ta del av fina mållägen kunde inte LIF Lindesberg komma till några avgörande avslut vilket blev en stor faktor till ett underläge i halvtid.

– Vi gör båda en massa slarvfel där vi känner av att vi slarvar för mycket och framförallt i anfallet, jag vet att vi släpper in mycket bakåt men jag känner att just anfallsspelet var inte som det skulle idag, berättar Fatlum Ahmeti.

Med ett något stabilare spel i den andra halvleken började Torslanda direkt att utöka sin ledning från 15-17 till 15-19 och trots tre raka mål från hemmaduon Jesper Nilsson och Fatlum Ahmeti så svarade Torslanda starkt och kunde kort därefter gå undan med tre nya mål.

Trots en fyramålsledning för bortalaget när tjugo minuter återstod så var Torslanda först med att begära en time-out.

Därefter gjorde LIF allt man kunde för att komma ikapp bortalaget men med 23-25 kom nya tråkiga nyheter för hemmalaget, med mindre än halva perioden till övers fick sig Jesper Nilsson en ordentlig knäskada.

Precis innan målskytten skulle gå mot avslut vek sig knät vilket gjorde att niometersspelaren blev liggande på golvet i lite över fem minuter, innan ledare från hemmalaget kunde hjälpa den nybandagerade spelaren av planen.

En skadad Jesper Nilsson hjälps av planen Foto: Hasse Persson

Matchen fortsatte där ledare inom hemmalaget tilldelades både en varning och en utvisning, målen blev desto svårare att få in mot slutet och trots en avslutande time-out så kunde Torslanda utöka till en bred seger.

– Jag hoppas att det inte är något allvarligt med ”Nisse” (Jesper Nilsson), jag har ingen om hur rapporterna ser ut, allt jag vet är att de har lindat knät så vi får se, vi hoppas på et bästa, säjer Fatlum Ahmeti direkt efter matchen.

– Annars är det en svårsummerad match, det känns att vi inte har spelat match på ett tag och även om vi inte har spelat på tre veckor så tycker jag inte att vi kan skylla ifrån oss på uppehållet, vi har tränat på som vanligt men vi var inte i topp idag helt enkelt, fortsätter Fatlum.

– Hade vi fått in ett mål med tio minuter kvar och ändrat ställningen till 24-25 tror jag att det hade kunnat bli en helt annan match, nu blev det inget mål som istället gjorde att vi fick jaga vilket blev en stor skillnad jämfört med om vi hade legat närmare med målen inför slutet, avslutar Fatlum.

Resultat LIF Lindesberg-HK Torslanda Elit
Slutresultat: 26-31 (15-17)
Publik: –
Matchvärd: Hyresmaskiner

Målgörare: Jesper Nilsson (11), Fatlum Ahmeti (9), Max Broman (2), Algot Hane (1), Joel Karlström (1), Karl Zetterlund (1), Martin Boija (1)

Matchens Lirare: Fatlum Ahmeti

Läget i tabellen: LIF ligger i skrivandes stund kvar på sin 10:e plats med 8 poäng vilket är den översta placeringen för ett negativt kval, tabellnian Rimbo ligger däremot endast en poäng över LIF i tabellen.
Hammarby ligger kvar i ledningen med enbart en förlust bakom sig på 10 matcher medan AIK placeras sist, ännu utan poäng.
Skånela är nästa motståndare för LIF, ett lag som placeras i tabellens mittpunkt med 12 poäng.

Nästa match: Lördag 19:e december vs Skånela IF i Vikingahallen med matchstart kl. 15.00

Publicerad 13 december 2020 klockan 21:09

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Foto: Timmy Lundegård

Målrik seger efter tidig femmålsledning

Det blev en ny hemmaseger för WSK Lindesberg! Med en överlägsen femmålsledning efter den första perioden, såg matchen ut att kunna låsas redan i den andra perioden. Tunga försvarsspel följde hemmalaget därefter och matchen höll sig länge vid liv.
– Vi börjar väl helt okej, sedan tappar vi det totalt, säger William Ardesjö.

22 oktober 2021 klockan 23:29 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Efter en härlig match från LIF, var det besvikelse efteråt. Foto: Hasse Persson

bildspel Välförtjänt seger blev uddamålsförlust

Med skadade fick LIF Lindesberg ta in nödspelare, som i sin tur gjorde en härlig insats i laget. Med en storspelande ”Robban” Mjörnander i målet såg det länge ut som en stor seger mot HIF Karlskrona. Ledningen höll länge, men inte när det är som viktigast. Den sista minuten.

22 oktober 2021 klockan 22:30 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Vinnarna av biljetter till julfesten utsedda

Det var rekordvarning på antalet deltagare i tävlingen om biljetter till julfesten, signerad Martin Almgren och ...

Nytt förslag om ökad tillgänglighet på akuten

Nästan tretton månader har gått sedan hälso- och sjukvårdsnämnden beslutade att stänga den primära ...

bildspel Politiker åt lunch med elever för att fira måltidens dag

Lindbackaskolans skolrestaurang fick ett något annorlunda besök under torsdagens lunch, då ...

Behovet av jourhem till hemlösa katter är otroligt stort. Foto: Privat

Stor brist på jourhem för hemlösa missar

Antalet hemlösa katter i Sverige är stort, något som den lokalt förankrade föreningen Hemlösa Tassar märker av. Just nu har man 98 katter inskrivna, vilket är rekordmånga, och behovet av jourhem är mycket stort.
– Vi har bara tre jourhem i Lindesberg, och behovet är mycket större än så, berättar föreningens ordförande Melissa Andersson.

21 oktober 2021 klockan 13:54 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Oktober i årets almanacka pryds av Christina Ohlssons bild som visar Kyrkbacken i Fellingsbro. Foto: Fredrik Norman

Din bild kan pryda nästa års almanacka

Har du tagit ett tjusigt foto som du vill att resten av invånarna skall få se? Då har du chansen nu när nästa års lokala almanacka utformas.

21 oktober 2021 klockan 11:59 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

bildspel En tabellpoäng efter straffar
Forshaga bjöd på ett högt tempo i Lindehov under onsdagen, i en match som inte var den roligaste för säsongen. Bortalaget har vunnit hälften av ...
20 oktober 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Jonathan laddar mot fredagens hemmamatch
Lif Blå-spelaren Jonathan Riihimäki har gjort succé i LIF Lindesbergs Allsvenska lag. På tre matcher har 20-åringen gått upp till en sjätte ...
20 oktober 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tävling: Vinn biljetter till Almgren och Hugossons julfest
För några veckor sedan kunde LindeNytt avslöja att den stora julfesten, signerad Martin Almgren och Jesper Hugosson, skulle göra comeback efter ...
20 oktober 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Foto: Privat

Landsbygden avvecklas!

INSÄNDARE/DEBATT: 2021-10-19 åker Moderaterna med buss 308 från Löa till Lindesberg och avstiger vid Lindesbergs lasarett (akutmottagningen). Detta för att visa vår motsättning mot majoritetens beslut att avveckla vår landsbygd.

20 oktober 2021 klockan 10:06 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Foto: Lindesbergs kommun

Årets höstlovsprogram släppt

Det drar ihop sig till ett efterlängtat höstlov för kommunens barn och ungdomar, vilket också innebär att ett rykande färskt höstlovsprogram presenteras. Bland aktiviteterna det här året finns till exempel bibblans monstervecka, skridskoåkning och luftgevärsskytte på schemat.

19 oktober 2021 klockan 15:01 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Slamsugbil ”tappade lasten”: ”Luktar väldigt illa”

Stora delar av vägbanan samt gång- och cykelvägen vid Prästbron i centrala ...

bildspel Unghästutställningen på Fornaboda gjorde succé

Många poäng delades ut när Fornaboda Travbana, i lördags, hade sin första unghästutställning för ...

Annons

Genrebild. Foto: Fredrik Norman

Tre misstänkta drograttfyllerister på kort tid

Från i söndags eftermiddag till måndag morgon, har polisen tagit tre personer som misstänks ha kört bil narkotikapåverkade. Två av förarna misstänks även för grov olovlig körning.

18 oktober 2021 klockan 10:35 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Upphämtning gav en poäng

Lindlöven gästade Nyköping under söndagen. Efter ett tvåmålsunderläge med 3-1 i den andra perioden, så var Lindelaget nära ...

WSK var nära poäng efter upphämtning

5-1 blev 6-5. Efter en sur inledning så var WSK Lindesberg nära att vända matchen till sin fördel. Efter ett tidigt f...

Ny förlust mot Sollentuna

Trots flera ljusa stunder under mot Sollentuna, så åkte Linde Volley lottlösa från söndagens elitseriematch. Med 3-7 i det tredje...

Stor bortaförlust mot Tyresö

Med lagets första poäng säkrad så åkte LIF Lindesberg till Tyresöhallen under lördagen. Tyresö är normalt sett ett lag ...

bildspel Ny hemmaseger för Lindlöven

Det blev seger i säsongens tredje hemmamatch! Gästande Eskilstuna Linden bjöds på flera spel i powerplay, medan Lindlöven hade...

Barnen serverades mat i fyra dagar – förskolan får straffavgift på 75 000 kronor

Den mobila förskoleavdelningen Utforskaren var ett efterlängtat ...

Arkivfoto: Fredrik Norman

Stabilt smittläge i de flesta av länets kommuner

Antalet bekräftade fall av covid-19 i Örebro län fortsätter att ligga stabilt, under vecka 40 konstaterades cirka 180 fall, vilket är i stort sett lika många som veckan innan. Även smittspridningen i de olika åldersgrupperna var i det närmaste oförändrad, där unga i åldern 6-19 år fortfarande står för flest antal fall.

15 oktober 2021 klockan 10:52 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Lastbilar kolliderade med älg
Två lastbilar var inblandade i en viltolycka med älg på fredagsmorgonen. Inga personskador har rapporterats i samband med händelsen.
15 oktober 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Familjeteamet erbjuder ett nytt föräldrastöd för tonårsföräldrar
Som tonårsförälder står man ofta inför en hel del utmaningar i vardagen. Nu kan Lindesbergs kommun erbjuda ett helt nytt föräldrastöd kallat ...
14 oktober 2021 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

Mer insamlat till Världens Barn i år
Lindesbergs kommun placerar sig på tredje plats i länet, när insamlingen för Världens Barn nu har summerat kommunkampen. 121 316 kronor har ...
14 oktober 2021 av Hans Andersson
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-10-13

2021-10-13

2021-10-13

2021-10-13

2021-10-13

2021-10-13

2021-10-13

2021-10-12

2021-10-12

2021-10-11

2021-10-10

2021-10-10

2021-10-10

2021-10-10

Evenemangstips
Nyheter från Aftonbladet
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2021-10-24 17:33