Förlust mot tabellsexan Karlskrona

Med lagets största målskyttar skadade så var det en tuff uppgift som väntade när Karlskrona gästade arenan under lördagen. Trots ny målvakt i kassen och en återkommande Fabian Wallouch Lindholm så kunde man, med ett tidigt rött kort och en stark bortamålvakt inte åka hem med segern.

Det var på förhand ingen lätt uppgift som väntade LIF Lindesberg i arenan. Tabellsexan HIF Karlskrona har siktet att ta sig tillbaka till Handbollsligan, efter att åkt ner till sin nuvarande position i Allsvenskan under säsongen 2018/2019.

Nyheter fanns i hemmalaget där man tidigare meddelat att man har lånat in målvakten Simon Ongeri från elitlaget Aranäs. Den nya målvakten agerade andrahandare i målet efter ordinarie Robert Mjörnander, men fick trots detta fin speltid i den andra halvleken.

Fler positiva nyheter i truppen kom inför lördagens match, där man åter fick se Fabian Wallouch Lindholm tillbaka på planen efter skada.

Trots nyheter i truppen så blev det ett tufft spel för LIF. Efter en småseg inledning från båda lagen, kunde hemmalaget ta för sig av ledningen men fick samtidigt med sig flera missade skott i de inledande anfallen som var behövande för att sätta tidig press på gästande Karlskrona.
Ett tidigt rött kort på Joel Karlström i matchens trettonde minut förbättrade knappast situationen.

LIF gjorde det bästa av situationen och trots ett stort poängtapp i den andra halvleken, kom man starkt tillbaka och höll trepoängsunderläget när matchtiden väl gick ut.

Thomas Einarsson fick däremot chansen på planen och visade upp utveckling i sitt spel. Kantspelaren blev 75%-ig i den första halvleken där han på sina fyra skott på mål, lyckades att spela in tre triumfer efter snygga inspel från Joakim Bååk som även han visade fin klass på sitt spel. Einarsson belönades senare med titeln ”Matchens Lirare”.

– Det är klart att det är kul att få ta emot ett sådant pris, samtidigt hade det såklart varit roligare om det hade varit under andra omständigheter. Jag hade nog hellre tagit en vinst än ”Matchens Lirare”, men man får såklart vara glad för det lilla, berättar Thomas om sin första ”Matchens Lirare”-titel.

Matchreferat: ”Sju minuter gick innan LIF spelade in sitt femte mål”
Det blev en blandad inledning för LIF Lindesberg. Med ett starkt spel genom duon Fatlum Ahmeti och Joakim Bååk kunde hemmalaget snabbt spela in två mål, samtidigt inledde Karlskrona matchen mållöst med en spelare mindre på planen under de första två minuterna.

LIF hade tidigt kontroll på matchen men fick i ett tidigt skede ett problem med skotten där man missade bortamålet med minst tre bollar. Karlskrona kunde därefter återhämta sig efter en seg inledning, efter en varning på hemmalagets Joakim Bååk lyckades de även att kvittera ställningen till 3-3.

Med sitt fjärde mål i nätet stötte LIF på stora problem i sitt spel. Karlskrona bjöd på allt annat än ett mjukt försvar där även lagets målvakt lyckades att rädda de bollar som inte sköts utanför stolparna, även lagets framåtspel visade sig starkt vilket gav bortalaget tre raka mål och en ledning med 4-7.

Sju minuter gick innan LIF kunde spela in sitt femte mål där man en och en halv minut senare fick nya problem. Joel Karlström var på fel ställe vid fel tidpunkt, vilket resulterade i en smäll i ansiktet på en motståndarspelare som direkt gav Karlström ett rött kort.

Hemmalaget försökte spela sig tillbaka där man via Axel Magnusson, Fatlum Ahmeti och tre mål på kanten från Thomas Einarsson minskade det stora poänggapet till 10-11. Bortalaget märkte av skillnaden och tog direkt time-out.
Fyra minuter återstod av halvleken där Karlskrona höll upp sitt starka spel och kunde avsluta med två raka mål.

– Jag tycker att vi står rätt bra i första halvlek, vi låter dem skjuta i de lägena vi vill där Robert tar flera fina räddningar. Vi är bra i början, vi hänger med som vi ska, säjer Thomas Einarsson om matchens första halvlek.

Foto: Hasse Persson

Med den andra halvleken igång tog det trettio sekunder innan bortalaget kunde utöka målskörden via ett straffmål. Efter ett målbyte mellan lagen som sedan bröts av ett nytt straffkast från bortalaget som sattes.

Karlskrona fortsatte att öka målsiffrorna och såg ut att ha segern säkrad med tio minuter kvar. LIF hade inte gett upp och trots 18-24 med sju och en halv minut kvar av matchtid kom en time-out i ett försök att minska ett stort poänggap.

Man kom tillbaka starkt genom ett straffmål från Axel Magnusson men även från Fatlum Ahmeti och Algot Hane som lade tillbaka underläget till tre mål, något som även avslutade matchen.

– Deras målvakt gör det bra och tar flera bollar samtidigt som deras utespelare också gör det bra med välgjorda lägen, medan vi skjuter lite för tidiga avslut och det är nog det som skiljer oss idag. Vi fick med oss för många tekniska fel medan deras målvakt tog för mycket, säjer Thomas Einarsson.

Resultat LIF Lindesberg-HIF Karlskrona
Slutresultat: 23-26 (10-13)
Matchvärd: TAB (Tommy Allström Byggproduktion AB)

Målgörare: Fatlum Ahmeti (7), Algot Hane (3), Axel Magnusson (3), Thomas Einarsson (3), Joakim Bååk (3), Daniel Björk (2), Joel Karlström (1), Fabian Wallouch Lindholm (1)

Matchens Lirare: Thomas Einarsson

Läget i tabellen: Med varje förlust blir varje uppkommande match viktigare för LIF Lindesberg. Förlusten mot Karlskrona placerar LIF som 11:a i tabellen vilket är en av de två platserna för ett negativt kval, medan placeringen under LIF är en automatisk nedflyttning till Division 1.
Rimbo innehar placeringen ovanför det negativa strecket och har bara en poäng mer än LIF medan steget ner ligger på målskillnad.
Vill man nå ett positivt kval behövs i skrivandes stund minst nio poäng.

Nästa match: Söndag 24:e januari vs Anderstorp i Lindesberg Arena med matchstart kl. 17.00

Publicerad 16 januari 2021 klockan 18:50

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i åttondelsfinalen, lyckades laget från Jönköping att segra i returmötet när Linde stod som gäster. Säsongen har därmed satt sin punkt för Linde Volley, som har en minst sagt udda säsong att se tillbaka på.

6 mars 2021 klockan 21:52 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons


Arkivbild Foto: Hasse Persson

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till tabellen så placerar man sig ruggigt nära tabellettan, samtidigt som man har eliminerat alla risker med en placering för återkval.

5 mars 2021 klockan 22:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Klart med försäljning av Kristinaskolan – byggs om till bostäder

Det kommunala fastighetsbolaget FALAB, Fastigheter i Linde AB, har i veckan ö...

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. ...

Stor polisinsats sedan allmänheten larmat om beväpnad man i samhället

Vid lunchtid på fredagen hade polisen en större insats i Storå med anledning av ...

Osman och Dalal Agrali välkomnar sina första matgäster under fredagen. Foto: Camilla Lagerman

Välkänd krögare återvänder till Lindesberg med ny restaurang

Osman Agrali är ett välkänt ansikte bland Lindesbergs restaurangbesökare. Genom åren har han drivit klassiska Pub 2000, Gencos och Restaurang Jalla Jalla. Efter att den sistnämnda stängde för gott i september 2017 arbetade han en period i Nora på Maria Langs Krog, men längtan efter Lindesberg och sina kunder blev för stor, och under fredagen öppnar hans nya restaurang Steak & Burgers i Bellas gamla lokal på Bytesgatan.

5 mars 2021 klockan 09:54 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Elvis Karaosmanovic ser fram emot årets säsong. Foto: Camilla Lagerman

Ny säsong och nya planer för Lindesbergs Handelsträdgård

Lindesbergs Handelsträdgård har öppnat för säsongen, och planerna är många inför den kommande våren och sommaren. Bland annat ska flera nya växthus uppföras, och ett helt nytt café ska ta form, något som enligt Elvis Karaosmanovic kommer att bli något extra.
– Om det blir som jag har tänkt mig kommer det bli något helt unikt, säger han med ett brett leende.

4 mars 2021 klockan 17:19 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Hans Sigge fick hedersutmärkelse – överraskades på jobbet av kommunstyrelsens ordförande
Hans Sigge, VD på Baettr AB i Guldsmedshyttan, har tilldelats årets hedersutmärkelse av Lindesbergs kommun för sina insatser och utveckling av ...
4 mars 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven
Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom HockeyEttans sändning, d...
3 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel En seg start blev avgörande
Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphämtningar gjordes ...
3 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

I förra veckan spärrades polishuset av sedan en väska med ett misstänkt farligt föremål i hade hittats. Foto: Camilla Lagerman

Det misstänkt farliga föremålet var – välling

I slutet av förra veckan upptäcktes en väska vid polisstationens bakgård – i vilken man hittade ett misstänkt farligt föremål: en påse innehållande ett pulver som ej kunde identifieras på plats. Polishuset och delar av kvarteret spärrades av i väntan på att föremålet skulle tas om hand och förvaras på ett säkert sätt i väntan på att Nationella Bombskyddet hämtade föremålet och tog med det för analys. Nu har beskedet kommit – att det rörde sig om ett helt ofarligt vällingpulver.
– Ärendet kommer nu att läggas ner och den person som tidigare misstänktes för brott är inte längre misstänkt, uppger förundersökningsledare vid Örebropolisen som handlägger ärendet.

3 mars 2021 klockan 13:37 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Genrebild. Foto: Jennie Larsson

Polisen varnar för vaccinationsbedrägerier

Den pågående pandemin och vaccinationen mot covid-19 har blivit ett nytt sätt för bedragare att försöka lura människor på deras besparingar. Därför varnar nu polisen för vaccinationsbedrägerier och uppmanar allmänheten att vara vaksam och att informera anhöriga om vad man ska tänka på.

3 mars 2021 klockan 11:46 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Tydlig ökning av antalet covidfall i länet

Under en webbsänd lägesrapport på tisdagseftermiddagen informerade smittskyddsläkare Gunlög Rasmussen, hälso- ...

Tidig risk för gräsbränder: ”Undvik att elda”

Allra helst bör man just nu avstå helt från att elda utomhus. Den som ändå så vill göra, bör...

Annons


Ida Larsson är redo för slutspel Foto: Hasse Persson

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande åttondelsfinal. Med ett utvecklande spel på planen och en stark spelarform, står Lindelaget laddade mot säsongens tuffaste uppgift.
– Vi är redo för att gå vidare, säjer Ida Larsson.

1 mars 2021 klockan 21:34 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Djurmys på schemat under sportlovets läger på Reidarsgården

Sportlovets sista dag visade sig från sin allra bästa sida, med strålande solsken och varma ...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 ...

Ny förlust för Lindlöven

Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter ...

Misstänkta föremålet ej explosivt men hälsovådligt

Som tidigare har rapporterats, spärrades polishuset och delar av kvarteret av på fredagsmorgonen sedan ...

Polishuset spärrades av på fredagsmorgonen sedan ett misstänkt farligt föremål upptäckts. Foto: Camilla Lagerman

Misstänkt farligt föremål vid polishuset – man gripen misstänkt för blåljussabotage

UPPDATERAD. Polishuset och delar av kvarteret spärrades på fredagsmorgonen av för allmänheten sedan man hittat ett misstänkt farligt föremål placerat vid polisstationen i Lindesberg. En person, en man i 60-årsåldern, är gripen misstänkt för blåljussabotage i samband med detta.
– Mannen greps i anslutning till platsen, säger Lars Hedelin, presstalesperson vid polisen i region Bergslagen.

26 februari 2021 klockan 09:00 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Snart dags för kommunens unga att söka sommarjobb
Nu är det snart dags för ungdomarna i Lindesbergs kommun att söka ferieplats för sommaren, och i år kan unga få pröva på att driva eget fö...
25 februari 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Smittspridningen i länet ökar samtidigt som det råder brist på vaccin
Region Örebro län ser nu en svag ökning när det gäller smittspridningen av covid-19. Av totalt knappt 7 000 analyserade prover förra veckan var ...
24 februari 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-24

2021-02-23

2021-02-23

2021-02-23

2021-02-22

2021-02-22

2021-02-22

2021-02-22

2021-02-21

2021-02-21

2021-02-20

2021-02-19

2021-02-19

2021-02-19

2021-03-07 04:39