Förlust mot tabellsexan Karlskrona

Med lagets största målskyttar skadade så var det en tuff uppgift som väntade när Karlskrona gästade arenan under lördagen. Trots ny målvakt i kassen och en återkommande Fabian Wallouch Lindholm så kunde man, med ett tidigt rött kort och en stark bortamålvakt inte åka hem med segern.

Det var på förhand ingen lätt uppgift som väntade LIF Lindesberg i arenan. Tabellsexan HIF Karlskrona har siktet att ta sig tillbaka till Handbollsligan, efter att åkt ner till sin nuvarande position i Allsvenskan under säsongen 2018/2019.

Nyheter fanns i hemmalaget där man tidigare meddelat att man har lånat in målvakten Simon Ongeri från elitlaget Aranäs. Den nya målvakten agerade andrahandare i målet efter ordinarie Robert Mjörnander, men fick trots detta fin speltid i den andra halvleken.

Fler positiva nyheter i truppen kom inför lördagens match, där man åter fick se Fabian Wallouch Lindholm tillbaka på planen efter skada.

Trots nyheter i truppen så blev det ett tufft spel för LIF. Efter en småseg inledning från båda lagen, kunde hemmalaget ta för sig av ledningen men fick samtidigt med sig flera missade skott i de inledande anfallen som var behövande för att sätta tidig press på gästande Karlskrona.
Ett tidigt rött kort på Joel Karlström i matchens trettonde minut förbättrade knappast situationen.

LIF gjorde det bästa av situationen och trots ett stort poängtapp i den andra halvleken, kom man starkt tillbaka och höll trepoängsunderläget när matchtiden väl gick ut.

Thomas Einarsson fick däremot chansen på planen och visade upp utveckling i sitt spel. Kantspelaren blev 75%-ig i den första halvleken där han på sina fyra skott på mål, lyckades att spela in tre triumfer efter snygga inspel från Joakim Bååk som även han visade fin klass på sitt spel. Einarsson belönades senare med titeln ”Matchens Lirare”.

– Det är klart att det är kul att få ta emot ett sådant pris, samtidigt hade det såklart varit roligare om det hade varit under andra omständigheter. Jag hade nog hellre tagit en vinst än ”Matchens Lirare”, men man får såklart vara glad för det lilla, berättar Thomas om sin första ”Matchens Lirare”-titel.

Matchreferat: ”Sju minuter gick innan LIF spelade in sitt femte mål”
Det blev en blandad inledning för LIF Lindesberg. Med ett starkt spel genom duon Fatlum Ahmeti och Joakim Bååk kunde hemmalaget snabbt spela in två mål, samtidigt inledde Karlskrona matchen mållöst med en spelare mindre på planen under de första två minuterna.

LIF hade tidigt kontroll på matchen men fick i ett tidigt skede ett problem med skotten där man missade bortamålet med minst tre bollar. Karlskrona kunde därefter återhämta sig efter en seg inledning, efter en varning på hemmalagets Joakim Bååk lyckades de även att kvittera ställningen till 3-3.

Med sitt fjärde mål i nätet stötte LIF på stora problem i sitt spel. Karlskrona bjöd på allt annat än ett mjukt försvar där även lagets målvakt lyckades att rädda de bollar som inte sköts utanför stolparna, även lagets framåtspel visade sig starkt vilket gav bortalaget tre raka mål och en ledning med 4-7.

Sju minuter gick innan LIF kunde spela in sitt femte mål där man en och en halv minut senare fick nya problem. Joel Karlström var på fel ställe vid fel tidpunkt, vilket resulterade i en smäll i ansiktet på en motståndarspelare som direkt gav Karlström ett rött kort.

Hemmalaget försökte spela sig tillbaka där man via Axel Magnusson, Fatlum Ahmeti och tre mål på kanten från Thomas Einarsson minskade det stora poänggapet till 10-11. Bortalaget märkte av skillnaden och tog direkt time-out.
Fyra minuter återstod av halvleken där Karlskrona höll upp sitt starka spel och kunde avsluta med två raka mål.

– Jag tycker att vi står rätt bra i första halvlek, vi låter dem skjuta i de lägena vi vill där Robert tar flera fina räddningar. Vi är bra i början, vi hänger med som vi ska, säjer Thomas Einarsson om matchens första halvlek.

Foto: Hasse Persson

Med den andra halvleken igång tog det trettio sekunder innan bortalaget kunde utöka målskörden via ett straffmål. Efter ett målbyte mellan lagen som sedan bröts av ett nytt straffkast från bortalaget som sattes.

Karlskrona fortsatte att öka målsiffrorna och såg ut att ha segern säkrad med tio minuter kvar. LIF hade inte gett upp och trots 18-24 med sju och en halv minut kvar av matchtid kom en time-out i ett försök att minska ett stort poänggap.

Man kom tillbaka starkt genom ett straffmål från Axel Magnusson men även från Fatlum Ahmeti och Algot Hane som lade tillbaka underläget till tre mål, något som även avslutade matchen.

– Deras målvakt gör det bra och tar flera bollar samtidigt som deras utespelare också gör det bra med välgjorda lägen, medan vi skjuter lite för tidiga avslut och det är nog det som skiljer oss idag. Vi fick med oss för många tekniska fel medan deras målvakt tog för mycket, säjer Thomas Einarsson.

Resultat LIF Lindesberg-HIF Karlskrona
Slutresultat: 23-26 (10-13)
Matchvärd: TAB (Tommy Allström Byggproduktion AB)

Målgörare: Fatlum Ahmeti (7), Algot Hane (3), Axel Magnusson (3), Thomas Einarsson (3), Joakim Bååk (3), Daniel Björk (2), Joel Karlström (1), Fabian Wallouch Lindholm (1)

Matchens Lirare: Thomas Einarsson

Läget i tabellen: Med varje förlust blir varje uppkommande match viktigare för LIF Lindesberg. Förlusten mot Karlskrona placerar LIF som 11:a i tabellen vilket är en av de två platserna för ett negativt kval, medan placeringen under LIF är en automatisk nedflyttning till Division 1.
Rimbo innehar placeringen ovanför det negativa strecket och har bara en poäng mer än LIF medan steget ner ligger på målskillnad.
Vill man nå ett positivt kval behövs i skrivandes stund minst nio poäng.

Nästa match: Söndag 24:e januari vs Anderstorp i Lindesberg Arena med matchstart kl. 17.00

Publicerad 16 januari 2021 klockan 18:50

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Foto: Polisen i Lindesberg

Ruttet hö dumpat utanför kommunhuset

UPPDATERAD. Natten till tisdag har någon eller några dumpat stora mängder med ruttet hö utanför kommunhuset i Lindesberg. Vem eller vilka som ligger bakom detta är just nu okänt. Enligt polisen rör det sig om totalt 15 rundbalar hö. Detta skall dock inte ha varit den enda platsen som utsattes under natten.
– Det har dumpats ungefär samma mängd på en plats till, säger Jan Gustafsson, arbetsledare på Samhällsbyggnad Bergslagen.

15 juni 2021 klockan 09:09 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Annons

13 augusti 2022 är det äntligen dags. Foto: Pressbild

Ulf Lundell till Lindesberg nästa sommar

29 augusti 2020 skulle legendaren Ulf Lundell ha avslutat sin sommarturné i Lindesberg Arena, något som både arrangörer och publik såg fram emot. Sedan kom coronapandemin och alla evenemang tvingades ställas in. Men nu blickar man framåt, mot den 13 augusti 2022 närmare bestämt, då Ulf Lundell gör sitt efterlängtade turnéstopp i Lindesberg.

15 juni 2021 klockan 10:17 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Fornaboda inledde travveckan

Både antalet hemmahästar och deltagande ekipage var mindre än vanligt, men kvaliteten på måndagens tävlingar höll sig i topp...

Källgården fick efterlängtad grill av Lions

Under måndagseftermiddagen fick äldreboendet Källgården i Lindesberg besök av Lions president Bengt-Göran ...

Politikerna backar ytterligare: Erbjudandet om 10 månaders visstidsanställning kvarstår

Löftet från Lindesbergs kommun om 10 månaders visstidsanställning ...

Foto: Camilla Lagerman

20 000 vaccindoser till regionen under veckan

Under vecka 24 vaccinerar Region Örebro län med totalt 20 000 doser vaccin. Nu pågår vaccination i fas fyra, där det just nu är personer födda 1981 eller tidigare som ska boka tid för vaccination.

14 juni 2021 klockan 11:18 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Foto: Camilla Lagerman

Bengt Storbacka om Hälso- och sjukvårdsnämndens beslut

PRESSMEDDELANDE: Regionens Hälso- och sjukvårdsnämnd har beslutat följande angående nattakuten i Lindesberg:
Att uppdra till hälso- och sjukvårdsdirektören att återkomma till hälso- och sjukvårdsnämndens sammanträde i augusti med förslag på åtgärder och utvecklingsarbete för att förbättra invånarnas tillgänglighet till vård nattetid på Lindesbergs lasarett.

14 juni 2021 klockan 09:31 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Sista skolavslutningarna för Kristinaskolan och Stadsskogsskolan
Under fredagen sprang de allra sista eleverna ut på sommarlov från Kristinaskolan och Stadsskogsskolan. Till hösten väntar nya skolor för ...
11 juni 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

bildspel Bildextra: Studenternas utspring
Trots hårda pandemirestriktioner lyckades Lindeskolans personal arrangera ett studentfirande som var så nära det normala som man kan komma. Under ...
11 juni 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

bildspel Gamla elever tillbaka i skolan – för sista gången
I en 110 år gammal skola kan man bara tänka sig vilka historier som finns att berätta om människorna som vistats innanför väggarna. Några av ...
11 juni 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Majoriteten i regionen kör över folkviljan i norr, menar Miljöpartiets Monika Aune. Foto: Camilla Lagerman

Trots protesterna: Inget återöppnande av primärjouren på Lindesbergs lasarett

Under torsdagen presenterade Hälso- och sjukvårdsnämnden sin utvärdering om vilka konsekvenser neddragningen vid akutmottagningen i Lindesberg har medfört. Enligt rapporten har majoriteten uppnått sitt mål att för att kunna erbjuda mer vård under dagtid och för att reducera verksamhetens kostnader. Nämnden beslutade därmed att regionen behåller en neddragen nattakut i Lindesberg.
– Hela detta ärende är misskött från början till slut. Beslutet om neddragningen togs förra året utan att alla relevanta underlag presenterades för oss politiker. Dessutom har regionen helt misslyckats med att bevisa varför neddragningen skulle göras och hur den gynnar befolkningen i norra länet, säger Monika Aune, Miljöpartiets representant i Hälso- och sjukvårdsnämnden i ett pressmeddelande.

10 juni 2021 klockan 12:40 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Nedanför kraftstationen börjar ädelfisket och sträcker sig ner genom golfbanan. Foto: Stefan Nordqvist, Harrkungens Fiske.

Fiskets Dag flyttar till Dalkarlshyttan – störande vattenskotrar huvudorsak

På lördag arrangeras det traditionella Fiskets Dag i Lindesberg, men det kommer inte att hållas vid Lindessjön som traditionen gjort gällande i många, många år. Istället kommer fisken att sättas ut i ån nere i Dalkarlshyttan.
– Huvudorsaken är att det på sjön förekommer vattenskotrar som stör fisket och fiskeupplevelsen, säger Kurt Ahlström, ordförande för Lindessjöns Fiskevårdsområdesförening, som är huvudarrangör i samarbete med Lindesbergs kommun.

10 juni 2021 klockan 11:51 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Snart premiär för Dystopia – skräckserien som spelades in i Lindesberg

Under sommaren 2020 spelades Viaplays kommande skräckserie, Dystopia, in på ...

Räkna om och räkna rätt, Karin (S)undin!

INSÄNDARE/DEBATT: Ingen besparing uppnådd genom indragen primärjour på Akuten, Lindesberg! Indragen primärjour ...

Efter succén – flytande konsert med Martin Almgren även i år

Det blir en efterlängtad repris av förra årets stora folkfest, den flytande konserten ...

Annons

Genrebild. Foto: Fredrik Norman

Kvinna rånad vid bankomat: ”Gärningsmannen försvann på cykel”

En kvinna i 45-årsåldern blev på måndagskvällen rånad av en ensam gärningsman i anslutning till bankomaten vid Bergslagens Sparbank i centrala Lindesberg. Enligt polisen kom rånaren över en summa pengar och försvann sedan från platsen på en cykel.
– Gärningsmannen försvann i riktning mot Strandpromenaden och en patrull skickades ut för att söka efter den här mannen, men ingen misstänkt är ännu gripen eller identifierad, uppger Stefan Wickberg, presstalesperson vid polisen i region Bergslagen.

8 juni 2021 klockan 09:18 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Efter brutna löftet om anställning – nu backar politikerna

"Med en examen från barn- och fritidsprogrammet erbjuds du en visstidsanställning på 10 må...

Kvinna slagen i ansiktet med tillhygge: ”Sambon misstänkt för grov misshandel”

En man misstänks ha misshandlat sin sambo med ett tillhygge under ...

Årets stipendiater och pristagare utsedda

De årliga utmärkelserna Byggnadspriset, Kulturstipendiet och Föreningsledarstipendiet har delats ut. På grund av ...

Låt skolavslutningen bli ett härligt minne – Inte något du helst vill glömma

INSÄNDARE/DEBATT: Vi, landshövding Maria Larsson, chefen för polisområ...

bildspel Travpubliken är tillbaka!

Det bjöds på en riktig sommarvärme och trippla banrekord, när hundra personer fick fira Sveriges Nationaldag på Fornabodas ...

bildspel Ögonblick från studentbalen 2021

Vad är väl en studentbal i coronatider? Den kan vara dötrist, långtråkig och alldeles, alldeles underbar! Något annat ä...

Foto: Timmy Lundegård

Lindqvist & Son Glasmästeri blir Glaskedjan

Precis innan årsskiftet blev det klart att Lindqvist & Son Glasmästeri kommer att bli en, av de över 80 glasmästerier inom branschens största kedja, Glaskedjan. Logotypen kommer att ändras, annars kommer allt att vara sig likt för det klassiska företaget som har funnits med sedan 1940-talet.
– Jag tycker att det känns väldigt positivt, säger Urban Lindqvist.

4 juni 2021 klockan 12:17 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Stort polispådrag i centrala Lindesberg efter larm om beväpnad man
UPPDATERAD KL. 19.42. Under torsdagseftermiddagen fick polisen in flera samtal från personer i centrala Lindesberg, som uppgav att en beväpnad man ...
3 juni 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Upplagt för solig loppisfest i Gusselby på nationaldagen
Med start klockan 11.00 på nationaldagen bjuder Gusselby Hembygdsförening in till byaloppis i Gusselby. Ett 15-tal olika säljare kommer finnas på ...
3 juni 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

KD vill se fler båtplatser och gästbryggor i ”sjöstaden”
Lindesberg skulle bättre leva upp till epitetet sjöstaden om möjligheterna att ha båt i sjön blir bättre än vad som är fallet idag. Detta ...
3 juni 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-06-03

2021-06-02

2021-06-02

2021-06-01

2021-06-01

2021-06-01

2021-05-31

2021-05-31

2021-05-29

2021-05-28

2021-05-28

2021-05-28

2021-05-28

2021-05-27

Evenemangstips
Nyheter från Aftonbladet
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2021-06-15 12:39