Fornaboda plockade flest priser på Travgalan

Varje år så har Örebro och Fornaboda en gemensam travgala där man tillsammans hyllar regionens största prestationer. Båda banorna har sju egna priser att dela ut, där man även har totalt åtta priser som de aktiva från de båda banorna har chans att ta för sig av. Under helgens gala så plockade Fornaboda flest titlar och landade på tolv priser mot Örebros tio.
– Vi på Fornaboda kan vi också, säger Jimmi Ehlers.

Fornaboda blev den stora vinnaren under årets travgala som hölls i Örebro under lördagskvällen. Precis som de tidigare åren så samlades Örebrotravet och Fornaboda på Eztrad i Örebro, för att gemensamt hylla regionernas största och främsta prestationer från det gångna travåret.

Båda banorna är garanterade att se sina aktiva ta emot sju priser, men därefter så tillkommer det åtta gemensamma priser. Av dessa åtta så plockades majoriteten av aktiva från Fornaboda, vilket gör att de aktiva från den lilla sommarbanan plockar med sig tolv titlar. Örebro fick nöja sig med totalt tio priser.

– Vi på Fornaboda kan vi också, säger Fornabodatränaren Jimmi Ehlers som lämnade galan med fem priser.

Jimmi Ehlers besökte scenen vid fem tillfällen. Foto: Christian Gorski

Som Fornabodas stora tränare så tog han hem titeln Årets A-tränare, men även priser till stallets hästar som Årets Fyraåring, Årets Äldre, Årets Häst samt det gemensamma priset Årets Tvååring.

– Det är nog första gången som stallet har tagit emot pris för både Årets Tvååring och Årets Häst, så det var riktigt roligt. Att få ta emot Årets Häst för Deeply Express var däremot lite extra. Trots en V75-seger i somras så har det inte alls gått som vi har hoppats på med honom under fjolåret. Det är ingen vanlig häst vi har att göra med, men nu har vi hittat saker på honom som vi har ändrat. Förhoppningsvis så får han en bra säsong i år, säger Jimmi som ännu inte har något startdatum för Deeply Express.

– Nej, hans årsdebut får bli när han känns bra. Just nu med alla väderändringarna så är det bökigt att träna hästarna i form, så han får komma ut på tävlingsbanan när allt känns bra.

Stallet blev aktiva på scenen som mellan priserna bjöd på dans, glitter och finsång. Eztrad har blivit arrangör för den gemensamma travgalan under de senaste åren och detta till de aktivas glädje.

– Jag tycker att det var en bra kväll. Det brukar bjudas på god mat och bra underhållning, så även i år. Allt rullade på bra och höll sig rätt så sansat, så det var en bra kväll.

– De har gjort sig förtjänta av alla framgångar, sade Jimmi Ehlers om ägarna till Kozmo Simoni som blev Årets Tvååring. Foto: Christian Gorski

Kenneth Gorski blev Årets Kusk: ”Äntligen!”
Tidigare i veckan så rapporterade Lindenytt att Isabella Jansson Wiklund blev landets första juniorkusken någonsin att bli nominerad till Årets Kusk. Den tunga titeln gick däremot till Kenneth Gorski som har toppat Fornabodas segerrika kusklista under de senaste två åren. Titeln som Årets Kusk är dessutom hans första.

– Som jag sade på scenen, äntligen! Jag har haft bra resultat under de senaste två-tre åren och det har blivit lite att jag har väntat på att få priset, säger Kenneth Gorski.

Kenneth Gorski och Lovisa Canneryd (t.h.) har firat många framgångar under det senaste året. Båda hämtade pris under galakvällen. Foto: Christian Gorski

Under 2022 var Kenneth den segerrikaste kusk från Fornaboda samt att han körde in hela 871 650 kronor, nära dubbelt så mycket som Fornabodas kusktvåa. Även under 2023 var Kenneth segerrikast av banans kuskar med mindre marginal på den inkörda summan. Han blev även en av landets få b-kuskar att köra in tre segrar under samma tävlingsdag.

– Det var många som trodde på att jag skulle få priset ifjol, då blev även jag mer säker på det. I år hade jag inte räknat med det och från början så förstod jag inte heller att de ropade upp mitt namn som vinnare. Jag blev lite ”sade han mitt namn” och blev tvungen att blicka över till mina vänner runt bordet som mer eller mindre jublade, säger Kenneth.

Trots en nominering så är Isabella Jansson Wiklund långt ifrån missnöjd. Som planerat så blev 17-åringen prisad som Årets Russkusk men även Årets Stjärnskott, ett pris som hon tilldelas efter sina framgångar som landets segerrikaste juniorkusk på tävlingsbanan.

– Jag är verkligen inte besviken, jag är snarare bara glad för Kenneths skull. Att jag skulle få pris som Årets Russkusk, det visste jag i princip om. Att få pris som Årets Stjärnskott var däremot mer oväntat och roligt. Jag har ju hört att folk runt omkring har pratat om det, men med tanke på att det kan gå till vem som helst så har jag inte vågat att tro på det, säger Isabella.

Isabella Jansson Wiklund (t.v.) tillsammans med Lilly Canneryd, Kenneth Gorski och Lovisa Canneryd. Foto: Christian Gorski

– Årets Stjärnskott är en rolig utmärkelse att få och jag klassar priset högt. Det är en bra början på vad som kan bli en lika bra, om inte ännu bättre, karriär. Till sommar så kommer jag inte längre att vara juniorkusk och jag hoppas att få fortsätta köra lopp även då. Det ska bli en ny och rolig utmaning, avslutar Isabella.

Fornabodas vinnare på travgalan:
Årets Treåring:
Xanthis Irwin (Tränare: Johan Söderberg)
Nominerade: Nevayah Boko (Jimmi Ehlers)
Årets Fyraåring: Deeply Express (Tränare: Jimmi Ehlers)
Nominerade: Amazing Nag (Leif Eklund) & Saint Louis Blues (Jimmi Ehlers)
Årets Äldre: Lookheishere (Tränare: Jimmi Ehlers)
Nominerade: Babsans Bankir (Niclas Westberg), Ceboruco (Jimmi Ehlers), Halle Westwood (Jimmi Ehlers)
Årets Kusk: Kenneth Gorski
Nominerade: Jimmi Ehlers & Isabella Jansson Wiklund
Årets A-Tränare: Jimmi Ehlers
Årets B-Tränare: Lovisa Canneryd
Årets Häst: Deeply Express (Tränare: Jimmi Ehlers)

Fornabodas vinnare av de gemensamma priserna:
Årets Tvååring:
Kozmo Simoni (Tränare: Jimmi Ehlers)
Årets Kallblod: Ils Can (Tränare: Lovisa Canneryd)
Årets Shettiskusk: Elsa Pettersson
Årets Russkusk: Isabella Jansson Wiklund
Årets Stjärnskott: Isabella Jansson Wiklund

Publicerad 18 mars 2024 klockan 17:55

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Arkivfoto: Jennie Einarsson

Beslutet: Storå vårdcentral läggs ned

Trots massiva protester från allmänheten, läkare och patienter beslutade Hälso- och sjukvårdsnämnden på torsdagen att genomföra nedskärningarna på Storå och Freja vårdcentral.
– Det är helt fel väg att gå, säger Rolf Östman, Vänsterpartiets ledamot i nämnden.

25 april 2024 klockan 12:07 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons

Foto: Jennie Einarsson

Utveckla primärvården – inte tvärtom!

INSÄNDARE/DEBATT: Idag (torsdag 25 april) ska Hälso- och sjukvårdsnämnden fatta beslut om den så kallade färdplanen för primärvården i norra länsdelen. Vi i Vänsterpartiet vädjar till Socialdemokraterna, Centerpartiet och Kristdemokraterna att inte genomföra nedskärningarna i Storå, Frövi och Fellingsbro.

25 april 2024 klockan 11:42 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Ibland är vägen fram till rätt beslut lite väl krokig!

INSÄNDARE/DEBATT: Det har den senaste tiden skrivits en hel del om fordonsprogrammet på Lindeskolan ...

Senaste hemmamatchen på Frövis konstgräs slutade med seger. På torsdag vill IFK Lindesberg se en repris av slutsiffrorna. Arkivfoto: Timmy Lundegård

Inför IFK Lindesberg-Pålsboda GoIF: Hemmalaget i favoritposition

Med ett rejält flyt på hemmaplan så är det inte samma tryck borta. I lördags blev det förlust mot Lillån, där kämpaglöden saknades i den andra halvleken. Något som blev avgörande för matchens utgång. Truppen hoppas istället på revansch till hemmamatchen mot Pålsboda på torsdag.
– Det känns bra på förhand och jag skulle väl säga att vi är småfavoriter inför torsdag, säger lagkapten Martin Eriksson.

24 april 2024 klockan 09:37 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Poeten Jimmy Alm ska leda workshops tillsammans med unga från Frövi. Foto: AnnaCarin Isaksson

Poet ska sammanställa ungas tankar och visioner om Frövis framtid

I ett nytt projekt ska Region Örebro län tillsammans med flera samarbetspartners ta tillvara på barn och ungdomars tankar kring utvecklingen av Frövi. Med hjälp av poeten Jimmy Alm ska deras idéer och drömmar formas till en utställning på Frövifors pappersbruksmuseum.
– Det här är ett led i att utveckla det kulturella kraftfältet Frövifors och utveckla litteraturen i länet, säger Mirja Mattsson, utvecklingsledare på Region Örebro län i ett pressmeddelande.

23 april 2024 klockan 12:02 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

bildspel Hemvärnets patrullhundar gjorde upp i lokalt mästerskap
Under söndagen avgjordes Distriktsmästerskapet i patrull för hemvärnshundar i skogarna kring Lindesberg. Totalt tre tävlande från Nä...
22 april 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

bildspel Uppskattad avkoppling för hjärtsjuka i badhusets relax
Under fredagseftermiddagen samlades medlemmar från Riksförbundet HjärtLung Bergslagen på Energikällans relaxavdelning i Lindesberg, för några ...
22 april 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Med gemensamma krafter blir klädbytardagen ännu större: ”Nu rensar vi garderoberna!”
Genom ett nytt samarbete ska årets klädbytardag i Lindesberg bli större än någonsin tidigare. Detta hoppas både Elin Olofsson, grundare av Gå...
19 april 2024 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

Föreningslivet i Ramsberg lämnade över protestlistor till Jenny Steen, vice ordf i HSN. Foto: Jennie Einarsson

Starkt folkligt stöd att bevara vårdcentralen i Storå: ”Förstår att folk är upprörda”

Utanför Storå vårdcentral lämnades på fredagen protestlistor, med 2 300 namnunderskrifter mot nedmonteringen av Storå vårdcentral, över till Jenny Steen, vice ordf. i Hälso- och sjukvårdsnämnden. På plats var även Behcet Barsom (KD), ordf. i Hälso- och sjukvårdsnämnden.
– Det vi begär är ett omtag på frågan kring nedmonteringen av Storå vårdcentral, tänk till innan det är för sent, sa Anna Hedrén när hon räckte över paketet med namnunderskrifter till Jenny Steen.

19 april 2024 klockan 11:36 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Kjell och Sture fann inte bara bättre hälsa, utan även en vänskap i bassängen. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Bassängträningen håller seniorerna starkare och friskare

Region Örebro län vill utreda evidensen med bassängträning, för att se om det finns tydliga fördelar jämfört med annan träning. Detta i ett led att spara pengar. För pensionärerna som varje torsdag tränar i bassängen på Lindesbergs lasarett, är det dock ingen tvekan om att den gör nytta.
– Det här är bland det bästa jag har gjort, jag blir 80 år i år och har idrottat hela livet, men man får krämpor oavsett, säger Sture Gustavsson.

19 april 2024 klockan 09:44 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Ny klubb riktad till ungdomar och EPA-häng

En ny satsning ska få ungdomar i bygden att "klubba" och dansa loss - eller bara hänga med andra. Genom hårt slit ...

Dömd 16-åring motanmäler – två män åtalas för misshandel och olaga hot

Den 16-årige pojke som under tisdagen dömdes till ungdomsövervakning för ...

bildspel Örongodis utlovas när det bjuds på ”En strut kaRAMELler”

En härligt uppknäppt musikalisk stund utlovas när Linde Symphonic Band tillsammans med...

Linda Bååth, Malin Ragnegård. Foto: Kommunal

Därför varslar Kommunal om strejk

INSÄNDARE/DEBATT: Kommunal har gått in i årets förhandlingar med rimliga krav. I en svår ekonomisk tid tar vi ansvar för att få ner inflationen, bland annat genom att säkerställa att våra yrkanden inte är kostnadsdrivande. Trots detta har SKR och Sobona vägrat att gå oss och medlemmarna i Kommunal till mötes. De är inte redo att garantera att lön betalas ut i tid, de säger nej till ett nytt och mer rättvist lönesystem och de vägrar förenkla processen för räddningstjänst och i LSS-verksamheter att kunna jobba arbetspass på upp till 24 timmar. Det lämnar oss tyvärr med inget annat val än att varsla om strejk på Sveriges största kollektivavtal. 

16 april 2024 klockan 13:02 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Trio från Lindesberg döms för grov misshandel och grovt hemfridsbrott

De tre unga män från Lindesberg som häktades den 8 februari, misstänkta för grov ...

Dubbla medaljer för Frövi judo efter mäktig tävlingshelg

Efter en intensiv tävlingshelg kan Frövi judo återigen stoltsera med två nya mä...

Storbackas svar till ”Socialdemokrat i norr”

INSÄNDARE/DEBATT: Hej ”Socialdemokrat i norr”. Jag talar som förtroendevald och företrädare för...

Tala för dig själv, Bengt Storbacka!

INSÄNDARE/DEBATT: Med vilken rätt gör du dig till talesman för Socialdemokraterna i norra Region Örebro län i din ...

Elevernas glädje efter beskedet: ”Man blir glad i själen”

Efter torsdagens besked att det tunga fordonsprogrammet på Lindeskolan får vara kvar...

bildspel Elevernas drömmar om resa till djurpark besannas genom generösa bidrag

Genom hårt arbete och hängivenhet har eleverna i anpassad grundskola på ...

Arkivbild. Foto: Fredrik Norman

Nämndledamöter förvånade efter beskedet: ”Inte fått någon information”

Flera ledamöter i barn- och utbildningsnämnden blev minst sagt överraskade under torsdagen när de fick beskedet via media att tunga fordon skulle vara kvar på Lindeskolan. Detta var nämligen inget som hade kommunicerats ut inför det kommande mötet på måndag.
– Vi och många fler blev förvånade, säger Sofie Krantz (S).

11 april 2024 klockan 16:15 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Glädjebeskedet: Tunga fordon blir kvar på Lindeskolan
Efter alla turer kring inriktningen lastbil och mobila maskiner på fordons- och transportprogrammet på Lindeskolan, kom under torsdagen beskedet att...
11 april 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Signe lugnade skrämda barn och ungdomar efter krigsvarningen från ÖB
När Sveriges överbefälhavare, Micael Bydén, tidigare i år gick ut med en uppmaning till Sveriges befolkning att förbereda sig för krig, spred ...
11 april 2024 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

Storslagen seger efter tidig fyramålsledning
Trots hårda vindar så blev det en klar och mersmakande seger för IFK Lindesberg, som under lördagen gjorde sin första hemmamatch för säsongen. ...
10 april 2024 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2024-04-10

2024-04-10

2024-04-09

2024-04-09

2024-04-09

2024-04-08

2024-04-08

2024-04-06

2024-04-05

2024-04-05

2024-04-04

2024-04-04

2024-04-03

2024-04-03

2024-04-25 13:34