Alva Kretschmann och Michelle Hansdotter tar täten i loppet. Foto: Ida Lindkvist

Fritids firades med dragkamp och fotboll

Idag intogs Loppholmarna av en rejäl skara barn. Fritidshemmens dag firades tillsammans med en mängd fritidsbarn från olika skolor. Lindeskolans Barn- och fritidsprogram hade förberett ett gediget program innehållande alltifrån ansiktsmålning och dragkamp till korvgrillning och dansstopp.

1986 instiftades Fritidshemmens dag och har sedan dess varit ett årligt datum att uppmärksamma. Idag vallfärdade fritidsbarn från flera av kommunens olika skolor till Loppholmarna i Lindesberg. Där hade Barn- och fritidsprogrammet fixat flera aktivitetsstationer, och som grädde på moset serverades hungriga magar grillad korv med bröd.

Nellie Klintestrand och Leia Gyllstrand visar glatt upp sina ansiktsmålningar. Foto: Ida Lindkvist
Nellie Klintestrand och Leia Gyllstrand visar glatt upp sina ansiktsmålningar. Foto: Ida Lindkvist

Nellie Klintestrand, 8 år, och kompisen Leia Gyllstrand, 8 år, andas ut en stund på en parkbänk. De har hållit igång sedan de kom hit för snart en timme sedan, och rabblar upp allt man kunnat välja på.
– Man kan springa lopp, köra dragkamp, dansa, gå på skattjakt, tipsrunda, fotboll och ansiktsmålning, berättar Nellie.

– Vi har gjort det mesta. Det roligaste var dragkampen och bli målade i ansiktet, tillägger Leia.

Tjejerna förklarar att man inte umgås så mycket med barnen från de andra skolorna som man inte känner, men vissa bekanta ansikten får man möjlighet att återse.
– Man är med sina vanliga kompisar, men vi träffade en lärare som jobbade hos oss förut men nu är på en annan skola. Och så har vi träffat kompisar som gick på vår skola förut, säger Nellie.

Vad de ska hitta på härnäst är dock ännu oklart.
– Vi är inte hungriga, så vi ska fundera en stund, bestämmer Leia och får medhåll av Nellie.

Selma Hejub, 9 år, och Tuva Lindgren, 9 år, från Brotorpsskolan har också fått varsin snygg ansiktsmålning. De sitter i gröngräset och samlar energi innan Selma ska passa på att springa en gång till.
– I år fick man bli en tiger, förra året fick man välja på hund och katt, men förra året fanns det inte några springtävlingar, berättar Selma.

Valter Alenback, Albin Liljedahl, Alva Kretschmann, Selma Hejub och Tuva Lindgren i startgroparna. Foto: Ida Lindkvist
Valter Alenback, Albin Liljedahl, Alva Kretschmann, Michelle Hansdotter, Selma Hejub, Tuva Lindgren och Nova Karstensen i startgroparna. Foto: Ida Lindkvist

Att tävla i löpning är något som Selma tycker är väldigt roligt.
– Det roligaste idag var att vinna över alla i att springa. Jag var med på Vedevågsloppet också, så jag har tränat, konstaterar Selma glatt.

– Jag tyckte att dansstopp var roligast, jag vann, berättar Tuva med ett leende.

Både Tuva och Selma var med under Fritidshemmens dag förra året också.
– Det är bra i år, det regnar ju inte, men förra året fanns det svanar i sjön, minns Selma.

Izabella Almnor, Elvira Liljedahl, Tuva Lekeborn, Alva Eriksson, Michelle Hansdotter och Alva Kretschmann går i parallellklass på Brotorpsskolan. Foto: Ida Lindkvist
Izabella Almnor, Elvira Liljedahl, Tuva Lekeborn, Alva Eriksson, Alva Kretschmann och Michelle Hansdotter går i parallellklass på Brotorpsskolan. Foto: Ida Lindkvist

Izabella Almnor, 9 år, har precis sprungit ett lopp med sina tjejkompisar från Brotorpsskolan.
– Det har varit bra idag. Det finns många aktiviteter att välja på. Jag tycker dragkampen var roligast. Det är roligt att vara här, det är andra gången för mig, säger Izabella.

– Man får göra allting flera gånger om man vill. Jag har sprungit flera gånger, men det är bara den som vinner som får en godis. Jag vann ingen gång, summerar Izabella.

Michelle Hansdotter, 9 år, och Alva Kretschmann, 8 år, är med för första gången, och tycker att dagen såhär långt har varit bra.
– Det är jättebra, kommenterar Michelle.

Publicerad 10 maj 2016 klockan 17:06

Ida Lindkvist , 0581-61 71 71 , info@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Foto: Camilla Lagerman

Nu införs vaccinationsbevis – detta gäller i Lindesberg

Från och med idag, den 1 december, införs vaccinationsbevis för inomhusevenemang med fler än 100 personer. Detta innefattar bland annat konserter, sportevenemang och även biobesök. Lindesbergs Bio väljer dock att genomföra vissa visningar med covidbevis och andra med begränsat antal besökare istället, för att bion ska kunna vara tillgänglig för alla.

1 december 2021 klockan 15:50 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons


Britt och Göran Lindkvist är opera-entusiaster. På lördag har de chans att återupptar besöken på Folkets Hus. Foto: Hans Andersson

Nu kan Britt och Göran äntligen gå på opera igen!

– Om Folkets Hus i Lindesberg inte fanns, då skulle det inte bli mycket opera. Det säger Britt Lindkvist, som gillar att se opera på bio.
– Ljudet är bra och det är kul att pauserna få komma bakom kulisserna och se intervjuer med sångarna/stjärnorna, säger Britt och Göran Lindkvist.
Nu kan hon och maken Göran återuppta opera-besöken i ”operasalongen” på Kristinavägen. Hon visar tydligt tummen ner för den långa tiden med avstängningar och – corona-restriktioner. Men tummen vänder uppåt, när operasäsongen är igång igen – med som vanligt sex olika föreställningar.

1 december 2021 klockan 13:34 av Hans Andersson Visa hela artikeln

Trygg Vuxen-grundaren en av sex som prisas av Linde Energi

Det av Linde energi instiftade "Energiklappen", som ger allmänheten chans att nominera personer de ...

Fritidsbanken får årets Bris-pris

Årets Bris-pris går till Fritidsbanken, som ger barn runt om i landet möjlighet att delta i olika fritidsaktiviteter genom...

bildspel Både skratt och tårar när Axel Schylström avslutade sin turné i Lindesberg

Närmare 300 personer hade tagit sig till Lindeskolans aula under måndagskvä...

Foto: Linde energi

Gammal högspänningsledning i Brodalen byts ut

En äldre högspänningsledning i Brodalen, som har orsakat strömavbrott för boende i området, kommer nu att ersättas med en ny. Arbetet påbörjas denna vecka och planeras att slutföras lagom till julhelgen. Det här innebär att vissa gator i området kommer att grävas upp – men ingreppet görs med hänsyn till trafik och boende.
– Vi kommer främst att hålla oss till vägkanten, för att inte skapa hinder och störningar för de boende i området, säger Ola Andersson, anläggningschef på Linde energi, i ett pressmeddelande.

29 november 2021 klockan 09:06 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Det blev stor glädje när slutsignalen gick. Foto: Hasse Persson

bildspel Efterlängtad seger togs i hyllningsmatchen!

Adventsmatchen mot Anderstorp blev en speciell tillställning. I veckan kom beskedet att en av LIF Lindesbergs stora föreningsnamn och eldsjälar Hampus Andersson lämnat oss. Matchen tillägnades därför föreningens stora eldsjäl, vilket slutade på bästa sätt: En tårögd seger!
– Poängen betydde inte ett skit idag, säger en rörd Asso Eliassi.

28 november 2021 klockan 19:39 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Förlust mot Linköping trots en setseger
Den tuffa säsongen fortsätter för Linde Volley. Mittenplacerade Linköping gästade Lindesberg under lördagen där man trots ett bra spel i ...
28 november 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Guld och brons till hemmadistriktet i judons riksmästerskap
Riksmästerskapen för distriktslag i judo avgjordes under lördagen i Lindesberg Arena. Efter en dag med tuffa och bitvis otroligt jämna matcher ...
27 november 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Femte raka segern för WSK Lindesberg!
Segertrenden fortsätter för både WSK Lindesberg och Lindbackahallen! Under fredagskvällen kom lagets femte raka seger, där man ännu står ...
26 november 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Efter åtta förluster och två oavgjorda matcher, låter det positivt från Algot Hane. Foto: Hasse Persson.

Seger direkt med nya tränaren?

Den nya huvudtränaren ”Preben” har visat sig för LIF Lindesbergs spelarkår och söndagens match blir debutframträdandet. Laget kommer från en oavgjord match mot Rimbo, men kommer med positiva rapporter inför söndagens match mot Anderstorp. Är det äntligen dags för seger?
– Jag tror på två riktigt sköna poäng, säger Algot Hane.

26 november 2021 klockan 16:38 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Robin Hanberger Pérez, Noah Deutschmann och Isak Gunnarsson utgör Tribe Friday som tävlar i Mello nästa år. Foto: Miranda Fredricksson

Indierockbandet från Storå tävlar i Melodifestivalen

Under fredagsmorgonen presenterade SVT första halvan av de totalt 28 bidragen som ska tävla i nästa års upplaga av Melodifestivalen. Bland namn som Linda Bengtzing, Liamoo och Anders Bagge står även Tribe Friday, som har Storå som sin hemadress.
– Det är helt sjukt faktiskt, vi är lika förvånade som alla andra, skrattar Noah Deutschmann som är sångare i bandet.

26 november 2021 klockan 11:45 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Unga och porr: ”Vuxna måste ta ansvar”

Pornografin har blivit hårdare, den brer ut sig på nätet. 15-åringar söker vård för skador i ...

En höjning med 66 procent!!

INSÄNDARE/DEBATT: Alla PRO:are och alla äldre som betalar och får matlådor genom Lindesbergs kommuns försorg fick förmodligen ...

Lions Kristina sätter guldkant på julen för äldre

Under torsdagsförmiddagen var det full pysselverkstad i Lions lokal i Lindesberg, då sex kreativa kvinnor...

Annons


Foto: Camilla Lagerman

Man gripen och anhållen för apoteksrånet

En man i 35-40-årsåldern har frihetsberövats misstänkt för rånet mot Apoteket Hjärtat. Mannen greps knappt två timmar efter larmet.
– Här har man fattat ett mycket klokt beslut, att omedelbart på plats utse en förundersökningsledare och samtidigt kalla in alla tillgängliga resurser. Det ger resultat, kommenterar Stefan Wickberg, presstalesperson för polisen i Bergslagen.

25 november 2021 klockan 10:59 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Trafikolycka med flera fordon utanför Frövi

UPPDATERAD. En trafikolycka med en personbil och lastbil inträffade på torsdagsmorgonen strax utanför Frövi. ...

Apoteket rånat: ”Kommit över mediciner”

Just nu pågår en polisinsats i centrala Lindesberg. Detta sedan personalen på Apoteket Hjärtat utlöst...

Ny mobilapp ska göra bion tillgänglig för flera

Lindesbergs Bio har nyligen köpt in och installerat en ny tillgänglighetslösning som ska underlätta biobes...

Socialnämndens förslag: Höj priset på hemtjänstens matlådor med 66 procent

Brukare som får sina matlådor levererade av hemtjänsten kan snart tvingas att...

Stark pjäs om finska krigsbarn

80 000 barn skickades från Finland till Sverige under krigsåren i Finland. Ett av dem var Timo , en fyraårig pojke. Hans ...

Arkivbild från förra hemmamötet mot Anderstorp. I bakgrunden står nya tränaren "Preben". Foto: Hasse Persson

”Preben” är ny tränare för LIF Lindesberg!

Carlsson tar över efter Karlsson. Under lördagen stod det klart att Martin Carlsson, mest känd som ”Preben”, kommer att ta över som huvudtränare för LIF Lindesberg. Göteborgaren är välkänd på västkusten och har tidigare hjälpt Anderstorp till rekordhöga placeringar i Allsvenskan.
– Jag är här för att ta poäng med Lindesberg, säger ”Preben”.

21 november 2021 klockan 10:33 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fjärde raka segern togs på bortaplan
Trots en seg säsongsinledning med två förluster på bortaplan inom de första tre matcherna, så har WSK Lindesberg gått upp starkt. På lördagen...
20 november 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

En poäng med mersmak!
Trots frånvaron av en huvudtränare i LIF Lindesberg så blev det poäng. Trots en mycket stark inledning blev tappet stort i den andra halvleken, d...
20 november 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Första LIF-matchen med ny tränarstab
Inför lördagens hemmamöte i arenan står LIF Lindesberg tränarlöst. I början av veckan kom beskedet att Stefan Karlsson inte längre kommer att ...
19 november 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-11-19

2021-11-19

2021-11-18

2021-11-18

2021-11-17

2021-11-17

2021-11-16

2021-11-15

2021-11-15

2021-11-15

2021-11-14

2021-11-14

2021-11-13

2021-11-13

Evenemangstips
Nyheter från Aftonbladet
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2021-12-02 13:07