Foto: Timmy Lundegård

Full pott för Lindlöven

Det var en minst sagt lyckad helg för Lindlöven som bjöd på en riktigt målrik ishockeyhelg i Lindehov där de två hemmamatcherna bjöd på hela nio mål per match, efter en enkel seger mot Teg under lördagen blev det betydligt mycket tuffare under söndagen där Piteå utmanade om tre tabellpoäng.

Efter att rest runt på flera norrlandsturnéer för att spela dubbelmatcher under vinterns helger så var det äntligen dags för Lindlöven att slippa transportplaneringen och istället stå som hemmalag under helgens uppkommande dubbelmatcher.

Teg och Piteå var på besök och trots att de ligger på lägre placeringar i AllEttans tabell så meddelade Lindlövens tränare Jonas Dufåker under torsdagens uppsnack att lagen, trots detta, inte var att räkna bort.

Med helgen närvarande så inleddes ishockeyhelgen med en lördagsmatch mot Teg, matchen började bra för Lindlöven som redan efter fyra minuter tog ledningen efter att Ludvig Hultgren, efter en passning från Alexander Kovalonok, skickat pucken från den blåa icing-linjen genom hela Tegs försvar inklusive målvakt.

Matchen fortsatte i samma stil och efter ett mål på öppen kasse från Alexander Kovalonok i slutet av den första perioden märkte man tidigt att Lindlöven höll sin vassa form där de visade upp två raka mål under den andra perioden som ändrade siffrorna till 4-1.
Målfesten fortsatte och trots att Teg var snabba med att ändra målantalet till 4-2 så avslutade Lindlövens Daniel Backman den andra perioden med ett 5-2-mål.

Med Lindlöven i en 3-målsledning så blev den sista perioden odramatisk där hemmalaget gick med en enkel seger där båda laget avslutade med varsitt mål innan tiden gick ut.

– Det blir väl att man tummar lite på saker och ting när man leder med tre mål men trots att jag trodde att det skulle bli lite tuffare än vad det blev så tycker jag att vi gör en helt godkänd match, vi tar tre poäng som vi tar med oss inför söndagens match mot Piteå, menar Lindlöven-forwarden Christoffer Anrén.

Inför söndagens match väntade en tuffare match, matchen inleddes inte lika ljust för hemmalaget då Piteå spelade sig till söndagens första mål och hade säkrat ledningen med lite mer än minuten kvar av perioden.
Med 20 sekunder kvar av den första perioden så lyckades Christoffer Anrén att kvittera till 1-1 efter ett lagspel där Christoffer efter lyckade passningar kunde avgöra innan periodens slut.

– Jag kom direkt från ett byte och fick läget så det var bara att stänka in den i mål, menar Christoffer om sin syn på det gjorda målet.

Matchen fortsatte där lagen började byta mål med varandra, efter en jämn period så var det bortalaget Piteå som inledde den sista perioden som ledare med 2-3 på poängtavlan.

När matchen skulle avslutas var det helgens största målskörd som väntade, Lindlöven inledde perioden med ett kvitteringsmål efter 3 minuter där Piteå var snabba med inspelen och tog tillbaka ledningen en och en halv minut efter periodens första mål.
Med 10 minuter kvar började lagen bli tuffare i spelet och med fyra minuter kvar lyckades Anton Björkman kvittera till 4-4 efter en tappad puck från motståndarlagets sida som Anton var snabb med att ta emot för att sedan spela in i mål.

Efter bara någon minut efter målet lyckades Anton Björkman sätta ett avgörande mål med två minuter kvar av matchen där Anton i stort sätt hade målvakten framför sig.

– Vi gör två helt godkända matcher även om det känns som att vi kan mer är det vi visat under helgen samtidigt är det jättekul att vi lyckas göra så mycket mål, vi kommer behöva mycket mål för att kunna vinna matcher, menar Christoffer Anrén efter söndagens match där han nu laddar om inför onsdagens bortamatch mot Borlänge:

– Vi mötte dem under förra serien så vi vet att det är ett stabilt lag med många bra lirare, bortamatcher är alltid lika tuffa oavsett vart de spelas men det blir att ladda om hemma.

Resultat Lindlöven-Tegs SK Hockey
Slutresultat: 6-3 (2-1, 3-1, 1-1)
Publik: 466 personer

Målgörare: 1-0 Ludvig Hultgren (Alexander Kovalonok, Wilson Johansson), 2-1 Alexander Kovalonok, 3-1 Alexander Kovalonok (Lukas Henze, Jesper Broeng), 4-1 Anton Björkman (Alexander Kovalonok), 5-2 Daniel Backman (Alexander Kovaonok, Jesper Broeng),  6-2 Anton Björkman (Alexander Kovaonok, Wilson Johansson)


Resultat Lindlöven-Piteå HC
Slutresultat: 5-4 (1-1, 1-2, 3-1)
Publik: 392 personer

Målgörare: 1-1 Christoffer Anrén (Erik Broman, Carl Skärström), 2-1 Daniel Nilsson (Albin Gunnarsson, Lukas Henze), 3-3 Albin Gunnarsson (Wincent Blomdahl, Lukas Henze), 4-4 Anton Björkman (Alexander Kovalonok, Daniel Nilsson), 5-4 Anton Björkman (Alexander Kovalonok, Daniel Nilsson)

Nästa hemmamatch: Fredag 31:a januari vs Östersunds IK i Lindehov med matchstart kl. 19.00

Publicerad 26 januari 2020 klockan 21:02

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Foto: Jennie Einarsson

Vårdcentralernas nedläggning i Storå och Frövi-Fellingsbro – Ett svek mot norra länets väljare

INSÄNDARE/DEBATT: I skuggan av politiska löften om förbättrad tillgänglighet till vård och stärkt lokalsamhälle, har beslutet från S, C och KD att lägga ner vårdcentralerna i Storå och Frövi-Fellingsbro framstått som både förvånande och djupt orättvist. För invånarna i dessa områden representerar nedläggningarna inte bara en förlust av nära och tillgänglig medicinsk service, utan också ett tydligt tecken på svek från de partier de en gång litade på.

3 maj 2024 klockan 13:14 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Annons


Även om Björn Goop blev säsongspremiärens största vinnare med totalt fyra segrar, så var det Jörgen Westholm som inledde säsongen med Kurtz. Foto: Timmy Lundegård

En fin och solig lunch inleder travsäsongen

Travsäsongen på Fornaboda är officiellt igång! Åtta lopp inledde travveckan där det blev två kuskar som tog fokuset när tävlingarna skulle summeras. Trots att Jörgen Westholm blev tränaren att inleda säsongen med två raka segrar, så var det Björn Goop som avslutade lunchen med en fyrling i de tre sista loppen. Båda kuskarna var även snabba på att berömma tävlingsovalen.
– Det ska grabbarna som sköter banan ha cred för, sade Jörgen Westholm.

2 maj 2024 klockan 18:02 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Finns det ett alternativ till att lägga ner och finns drivet och visionerna för det?

INSÄNDARE/DEBATT: Det är oroande att se hur övertygande ansvarig ...

bildspel Morgonpigg orkester blåste liv i Guldsmedshyttan

I strålande solsken hälsade Guldsmedshyttans musikkår våren varmt välkommen enligt tradition under ...

På torsdag öppnar Fornaboda för en lång travsäsong

På torsdag så öppnas dörrarna till vad som kan vara den längsta travsäsongen på Fornaboda. Rekordm...

Med sång och tal hälsades våren välkommen till Lindeskolan. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Lindeskolan välkomnade våren med ny tradition

Under en klarblå himmel och ett strålande solsken hälsade Lindeskolans elever våren välkommen med sång. Det skönsjungande initiativet är något man hoppas kunna göra till en ny tradition på skolan, för att sprida ytterligare glädje och gemenskap bland eleverna.
– Det här är första gången, men vi hoppas att det blir en ny tradition, säger rektor Per Wernborg glatt.

30 april 2024 klockan 13:50 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Arkivfoto: Jennie Einarsson

Lista: Här firas Valborg

Efter en lång och kylig vinter är det dags att hälsa våren välkommen. Valborgsmässoafton 30 april står för dörren med festliga firanden runt om i Lindesberg kommun. LindeNytt har sammanställt en lista med platser där vårens intåg firas.

29 april 2024 klockan 10:36 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

IFK Lindesberg rivstartar till ny seger
Inte ens en bortaspelare som tidigare har varit aktiv i Lille och FC Zürich kunde stoppa IFK Lindesbergs hemmaform. Även om Pålsbodas toppspelare ...
26 april 2024 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Vårstädning i trädgården får inte längre gå upp i rök
Efter att regeringen fattat beslut om nya regler kring avfallshantering har det uppstått en hel del förvirring kring vad som egentligen gäller när...
26 april 2024 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

Beslutet: Storå vårdcentral läggs ned
Trots massiva protester från allmänheten, läkare och patienter beslutade Hälso- och sjukvårdsnämnden på torsdagen att genomföra nedskä...
25 april 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Foto: Jennie Einarsson

Utveckla primärvården – inte tvärtom!

INSÄNDARE/DEBATT: Idag (torsdag 25 april) ska Hälso- och sjukvårdsnämnden fatta beslut om den så kallade färdplanen för primärvården i norra länsdelen. Vi i Vänsterpartiet vädjar till Socialdemokraterna, Centerpartiet och Kristdemokraterna att inte genomföra nedskärningarna i Storå, Frövi och Fellingsbro.

25 april 2024 klockan 11:42 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Ann-Louise Hytter på Lindesbergs Fastigheter önskar förslag från allmänheten. Foto: Camilla Lagerman

Fastighetsägaren ber om förslag från allmänheten: ”Vad vill Lindesberg ha?”

Vid årsskiftet stängde Elon Ljud & Bild för gott i centrala Lindesberg, och sedan dess har lokalen på Kristinavägen stått tom. Nu vill fastighetsägaren, Lindesbergs Fastigheter, veta vad allmänheten helst vill se i lokalen.
– Vi är jätteöppna för roliga idéer, och är inte omöjliga på något sätt, säger Ann-Louise Hytter.

24 april 2024 klockan 13:27 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Ibland är vägen fram till rätt beslut lite väl krokig!

INSÄNDARE/DEBATT: Det har den senaste tiden skrivits en hel del om fordonsprogrammet på Lindeskolan ...

Inför IFK Lindesberg-Pålsboda GoIF: Hemmalaget i favoritposition

Med ett rejält flyt på hemmaplan så är det inte samma tryck borta. I lördags blev det fö...

Poeten Jimmy Alm ska leda workshops tillsammans med unga från Frövi. Foto: AnnaCarin Isaksson

Poet ska sammanställa ungas tankar och visioner om Frövis framtid

I ett nytt projekt ska Region Örebro län tillsammans med flera samarbetspartners ta tillvara på barn och ungdomars tankar kring utvecklingen av Frövi. Med hjälp av poeten Jimmy Alm ska deras idéer och drömmar formas till en utställning på Frövifors pappersbruksmuseum.
– Det här är ett led i att utveckla det kulturella kraftfältet Frövifors och utveckla litteraturen i länet, säger Mirja Mattsson, utvecklingsledare på Region Örebro län i ett pressmeddelande.

23 april 2024 klockan 12:02 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

bildspel Hemvärnets patrullhundar gjorde upp i lokalt mästerskap

Under söndagen avgjordes Distriktsmästerskapet i patrull för hemvärnshundar i skogarna kring ...

bildspel Uppskattad avkoppling för hjärtsjuka i badhusets relax

Under fredagseftermiddagen samlades medlemmar från Riksförbundet HjärtLung Bergslagen på Energikä...

bildspel Bassängträningen håller seniorerna starkare och friskare

Region Örebro län vill utreda evidensen med bassängträning, för att se om det finns tydliga fö...

Ny klubb riktad till ungdomar och EPA-häng

En ny satsning ska få ungdomar i bygden att "klubba" och dansa loss - eller bara hänga med andra. Genom hårt slit ...

Fotograf: Patrik Svedberg

Dömd 16-åring motanmäler – två män åtalas för misshandel och olaga hot

Den 16-årige pojke som under tisdagen dömdes till ungdomsövervakning för grov misshandel har gjort en motanmälan, där båda offren i domen nu är åtalade för olaga hot respektive misshandel. Detta ska också vara upprinnelsen till den grova misshandel som pojken sedan dömdes för.

17 april 2024 klockan 13:21 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Örongodis utlovas när det bjuds på ”En strut kaRAMELler”
En härligt uppknäppt musikalisk stund utlovas när Linde Symphonic Band tillsammans med Stefan Jansson bjuder in till konserten "En strut ...
17 april 2024 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

Därför varslar Kommunal om strejk
INSÄNDARE/DEBATT: Kommunal har gått in i årets förhandlingar med rimliga krav. I en svår ekonomisk tid tar vi ansvar för att få ner inflationen...
16 april 2024 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Trio från Lindesberg döms för grov misshandel och grovt hemfridsbrott
De tre unga män från Lindesberg som häktades den 8 februari, misstänkta för grov misshandel och grovt hemfridsbrott har nu dömt vid Örebro ...
16 april 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2024-04-15

2024-04-15

2024-04-13

2024-04-12

2024-04-12

2024-04-11

2024-04-11

2024-04-11

2024-04-10

2024-04-10

2024-04-10

2024-04-09

2024-04-09

2024-04-09

2024-05-05 13:07