Andreas Andersson fick ett sent telefonsamtal som gav seger. Han körde in Brown Sugar Frost till seger. Foto: Timmy Lundegård

Glada vinnarkänslor på Fornaboda

Fornaboda Travbana invigde den nya veckan med flera långväga gäster. Trots deltagande av ett kallblod från Jägersro och en favoritspelad duo från Kalmar, så fick inte segerrosetterna åka långt från ”Sveriges grönaste travbana”. Istället höll sig vinnarna i trakterna där en sent inhoppad kusk bjöd på dagens stora skräll.

En ny vecka är påbörjad, där Fornaboda blev först ut i landet att köra travtävlingar under måndagen. Trots den minimala nederbörden så fanns regnet i luften under hela tävlingsdagen, men skrämde inte de drygt 200 personerna som tog sig till travbanans publikplats.

Publiken fick ta del av intressanta gäster. Båda Emma E Johansson från Kalmar och Andre von Dabrowski från Jägersro gästade Fornaboda med varsin duo, där den sistnämnda tränaren visade även upp ett kallblod från de södra trakterna. En ovanlig syn då en stor majoritet av kallbloden finns norr eller väster om Lindesberg.

Tindra S.T. (nr 8) åkte från Jägersro till Fornaboda. Foto: Isabella Jansson Wiklund.

Segerrosetterna åkte däremot inte lika långt efter tävlingsdagens slut. Av de nio loppen så gick tre segrar till Solvalla och tre till Romme i Borlänge. Tidigt under dagen blev det även en Mantorpseger, som tog hjälp av en sent inhoppad värmlandskusk.

– Farsan ringde mig igår om att han hade fått ett samtal från ”Smulle” (Hästens tränare Roger Pettersson) som undrade om jag kunde åka till Lindesberg och köra åt honom. Jag hade semester då, så det passade perfekt, säger segerkusken Andreas Andersson.

Segern för den inhoppade kusken kom med den femåriga valacken, Brown Sugar Frost. Även om duon blev snuvade på ledningen i loppets inledande skede, så fick man ett fint lopp i ledarryggen och kunde styra ut i de vida spåren in mot upploppet. Därifrån blev det en enkel seger.

– Min plan var att försöka komma till ledningen men jag förstod att ekipaget invändigt skulle göra allt de kunde, för att försvara den positionen. Det var nära att vi kom förbi men så blev det inte, istället fick vi backa oss nedåt och därifrån löste det sig helt perfekt. Jag kände att jag hade mycket krafter kvar i hästen inför upploppet så segern kändes tidigt klar, berättar Andreas efter loppet.

Även segerhästen verkade nöjd efter loppet. Foto: Isabella Jansson Wiklund.

Ägarglädje i vinnarcirkeln: ”Det är fantastiskt!”
När ett ekipage passerar mållinjen som vinnare så brukar vinnarcirkeln bli en glad plats. Förutom för den segrande kusken så var flera tränare, ägare och ägarrepresentanter på plats för att ta del av de välförtjänta priserna som väntade i vinnarcirkeln. Något som även ökade vinnarglädjen hos de aktiva.

– Det är fantastiskt! Man hade det tråkigt under coronan. Jag som har ett par andelsägare på några av mina hästar, tycker att det är fantastiskt roligt när ägarna får vara på plats efter en seger. Framförallt här där det är så härligt att vara en sommardag, sade Olle Alsén som hade sex andelsägare på plats efter segern med Lamborghini C.Boko.

Olle Alsén var nöjd med att ägare kan få vara på plats. Foto: Isabella Jansson Wiklund.

Segerglädje blev det även när Solvallakusken, Claes Sjöström, tog sin andra dagsseger. Förutom den glada segerkusken, så fanns det stor segerglädje hos tränare Sybille Tinter.

– Senaste loppet när jag körde så hade jag spända linor genom hela loppet, så jag hade ändå bra förhoppningar inför det här loppet. Ändå så är det härligt att jag kunde bjuda på en segerhäst till Claes som kör bra och tänker på hästens bästa i loppen, sade en skrattande Sybille Tinter.

Det var glada miner efter seger med Jack is Back. Foto: Isabella Jansson Wiklund.

Även de yngre fick vara med i vinnarcirkeln. Efter Peter Grundmanns seger med kallblodet Ingbass, så hittades en glad son i vinnarcirkeln som även han var nöjd med sin pappas jobb på banan.

– Pappa vinner hela tiden när jag är med på trav, berättade en glad Vincent i vinnarcirkeln.

För hemmalaget blev det svårare under dagen. Kerstin Hells stall fick med sig dubbla femte platser under måndagen, båda med tränaren själv i sulkyn. Femte platserna kom genom CenterOfTime W.F. och Missi Lee.

Måndagens vinnare:
Lopp 1
: Golden Boy Sisu – Nicklas Westerholm – 2,17
Lopp 2: Brown Sugar Frost – Andreas Andersson (Roger Pettersson) – 16,64
Lopp 3: Queen Ratzeputz – Claes Sjöström (Timo Nurmos) – 2,88
Lopp 4: Jack Is Back – Claes Sjöström (Sybille Tinter) – 4,81
Lopp 5: Budets Olof – Nicklas Westerholm – 5,10
Lopp 6: Mark Newman – Peter G Norman – 2,20
Lopp 7: Ingbass – Peter Grundmann – 1,95
Lopp 8: Say No More Zaz – Jorma Kontio (Timo Nurmos) – 3,84
Lopp 9: Lamborghini C.Boko – Olle Alsén – 5,83

Nästa tävlingsdag: Onsdagen 27:e juli med första start kl. 15.00. Fri entré!

Publicerad 18 juli 2022 klockan 19:01

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Genrebild. Foto: Camilla Lagerman

Man hotfull mot allmänheten i centrala Lindesberg: ”Hade ett tillhygge”

En man i 30-årsåldern misstänks för att under tisdagen ha hotat flera personer på en plats i centrala Lindesberg. Enligt initiala uppgifter skall mannen ha varit beväpnad med något slags tillhygge.
– Vi fick larm om att tre personer befinner sig på den här platsen, varav en av dem är väldigt påverkad och hotfull mot andra människor. Han hade ett tillhygge, utan att gå in på närmare detaljer, kommenterar Lars Hedelin vid polisen i region Bergslagen.

9 augusti 2022 klockan 18:06 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Annons


Ikonen och legendaren Ulf Lundell gästar Lindesberg på lördag. Foto: Pressbild

Bara dagar kvar till Ulf Lundells konsert i Lindesberg: ”Vi hoppas på en fullsatt arena”

På lördag gästar en av landets absolut största artister, Ulf Lundell, scenen i Lindesberg Arena. Konserten som är det sista stoppet på hans stora sommarturné kan även komma att bli en av Lundells sista livespelningar, något som eventstrateg Jeanette Andersson hoppas kunna locka storpublik.
– Han har själv sagt att det här är hans absolut sista sommarturné, och vi är det sista stoppet, säger hon till LindeNytt.

9 augusti 2022 klockan 13:04 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

LIF Lindesberg möter SM-vinnande Ystads IF

Försäsongen har bara börjat för LIF Lindesberg där man på en match mot VästeråsIrsta, håller sig obesegrade...

Vill man bli gammal i Sverige?

INSÄNDARE/DEBATT: Är ålderdomen i Sverige trygg? Fångar man upp alla gamla människor som behöver hjälp i det dagliga livet...

Polisen stoppade vårdslös förare efter samtal från trafikant

En bilist på riksväg 68 utanför Lindesberg, misstänks för att ha utsatt övriga i trafiken ...

Genrebild: Fredrik Norman

Ungdomar bröt sig in i skola

Vid 18-tiden på söndagen larmades polisen om ett pågående inbrott i Lindeskolan.

8 augusti 2022 klockan 11:27 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Det blev en stor glädje på publikplats när Fläsk Ken tog sin andra raka seger med Valentin Prevost. Foto: Isabella Jansson Wiklund.

Familjeglädje på Fornaboda

Inför fredagens lunchtävlingar så hade kusken, Valentin Prevost, stora delar av familjen på plats för en trevlig lunch på travet. När Gävlekusken senare under dagen skrällde till med seger, tillsammans med Fläsk Ken, så hördes den stora glädjen från familjen som hejade vid mållinjen.
– Det är kul att de är på plats, säger Valentin Prevost.

5 augusti 2022 klockan 19:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ville och Adams cykelresa genom Sverige slog insamlingsmålet
Måndagen den 11 juli påbörjade vännerna sin cykelresa genom Sverige, med målet att samla in 25 000 kronor till Hjärtebarnsfonden. 16 dagar ...
5 augusti 2022 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Stew förbereder sig för spelning på Kopparbergsfestivalen
I slutet av maj turnéöppnade det Lindesbergsbaserade rockbandet Stew på Riff Musik Bar tillsammans med det rutinerade stockholmsgänget Lugnet. Nu ...
4 augusti 2022 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

bildspel Mycket glädje trots kalldusch när seniorerna hade kickoff
Det bjöds på mycket skratt, grillad korv, spel och ett plötsligt ösregn när SPF Seniorerna i Lindesberg träffades vid Äventyrsgolfen under ...
4 augusti 2022 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

Foto: Carlos Ferreira

Ingrid Nilsson uttagen till U18-VM

I slutet av förra veckan kammade Frövi Judos supertalang Ingrid Nilsson hem ett välförtjänt guld vid Ungdoms-OS i Slovakien. Nu väntar nya utmaningar för 17-åringen som nyligen blivit uttagen till U18-VM som avgörs i Sarajevo senare i augusti.

3 augusti 2022 klockan 08:29 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Christina Orrbo och Ann Björklund tar steget ut i näthandeln. Foto: Privat

Bokhandlarna Christina och Ann lanserar webbshop

För att möta sina kunders behov gör Blombergska Bokhandeln i Lindesberg en stor satsning på e-handeln och startar upp en egen webbutik i Ugglans regi med ett större sortiment än man tidigare har kunnat erbjuda.
– Vi hoppas nå ut till konsumenter som bor längre bort och även de i närområdet som inte har möjlighet att ta sig till bokhandeln, förklarar butiksägaren Christina Orrbo.

2 augusti 2022 klockan 12:44 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Axel från Lindesberg segrare i O-ringens H15-klass

Efter två års uppehåll kunde världens största orienteringstävling, O-ringen, återigen hållas i ...

GULD till Ingrid Nilsson på Ungdoms-OS

Frövi Judos supertalang Ingrid Nilsson kammade under torsdagen hem ett guld vid Ungdoms-OS i slovakiska Banská Bystrica...

Manskören efterlyser kandidater till årets kulturstipendium

Sedan 2017 har Manskören Harmoni delat ut ett kulturstipendium till minne av Gudrun Persson, som ...

Annons


Nova Solin och Lova Storm visar upp sina balanskunskaper. Foto: Jennie Einarsson

bildspel Danslägret bjöd på skratt, skoj och nya vänner

Från en av salarna i Lindesberg Arena hörs en blandning av musik och skratt. Det är nämligen här som en av de kommunala sommarlovsaktiviteterna huserar, danslägret. – Det är första gången jag gör det här, jag har inte dansat förut men ledarna säger att vi har lärt oss snabbt. Det är roligt, de klappar och är glada för att vi har lärt oss stegen, säger lägerdeltagaren Lova Storm glatt.

28 juli 2022 klockan 11:59 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Ehlers säkrar en ny hemmaseger!

Det var fina tävlingar när Fornaboda körde eftermiddagstrav under onsdagen. För 17:e året i rad skulle Fornaboda Grand Prix...

Christoffer är frivillig sjukvårdare i krigets Ukraina

Inför sin första resa till Ukraina som frivillig sjukvårdare skrev Christoffer Tsutsunen sitt ...

Inför kräftfisket: ”Det ser bra ut”

Om lite drygt tre veckor arrangeras allmänhetens kräftfiske i Lindesberg. Nu har arrangörens provfiske ...

Omtyckta byauktionen i Hafsta slog besöksrekord

I lördags återupptogs den omtyckta och årliga byauktionen i Hafsta efter ett två års långt uppehåll under...

bildspel Läskiga figurer och mycket skratt när Gammelstock hade premiär

Med inspiration hämtad från det franska maratonloppet Médoc Maraton gick den allra första ...

Aleksander Lazarevic om framtidsvisionerna för IFK: ”Behöver hjälp”

Aleksander Lazarevic förlänger sitt uppdrag som ungdomsansvarig för ...

När värmeböljan drog in valde många att spendera dagen vid Ölsjöbadet i Ramsberg. Foto: Jennie Einarsson

bildspel Många sökte svalka vid länets bästa badplats

Dagens minst sagt utlovade heta temperaturer fick mängder av invånare att vallfärda till badplatser runt om i kommunen. LindeNytt tog tillfället i akt att göra ett besök vid Ölsjöbadet i Ramsberg som blivit framröstat för andra året i rad av P4 Örebros lyssnare till länets bästa badplats.

21 juli 2022 klockan 19:27 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Ville och Adam cyklar genom Sverige för hjärtats skull
Inom loppet av 17 dagar ska vännerna Ville Frank och Adam Sjölin färdas genom Sverige, från Treriksröset i norr till Smygehuk i söder, enbart ...
20 juli 2022 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Elon Ljud & Bild utsatt för smash and grab i natt
Natten till tisdag har hemelektronikbutiken Elon Ljud & Bild i Lindesberg utsatts för en så kallad "smash and grab", det vill säga ett inbrott med ...
19 juli 2022 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Polisen varnar för falska parkeringsböter
De senaste dygnen har flera Lindesbergare reagerat på parkeringsböter man fått placerade på sina bilar. Vid en första anblick ser boten att vara ...
18 juli 2022 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2022-07-18

2022-07-18

2022-07-18

2022-07-17

2022-07-17

2022-07-16

2022-07-15

2022-07-15

2022-07-14

2022-07-13

2022-07-13

2022-07-12

2022-07-11

Evenemangstips
Nyheter från Aftonbladet
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2022-08-10 05:02