Andreas Andersson fick ett sent telefonsamtal som gav seger. Han körde in Brown Sugar Frost till seger. Foto: Timmy Lundegård

Glada vinnarkänslor på Fornaboda

Fornaboda Travbana invigde den nya veckan med flera långväga gäster. Trots deltagande av ett kallblod från Jägersro och en favoritspelad duo från Kalmar, så fick inte segerrosetterna åka långt från ”Sveriges grönaste travbana”. Istället höll sig vinnarna i trakterna där en sent inhoppad kusk bjöd på dagens stora skräll.

En ny vecka är påbörjad, där Fornaboda blev först ut i landet att köra travtävlingar under måndagen. Trots den minimala nederbörden så fanns regnet i luften under hela tävlingsdagen, men skrämde inte de drygt 200 personerna som tog sig till travbanans publikplats.

Publiken fick ta del av intressanta gäster. Båda Emma E Johansson från Kalmar och Andre von Dabrowski från Jägersro gästade Fornaboda med varsin duo, där den sistnämnda tränaren visade även upp ett kallblod från de södra trakterna. En ovanlig syn då en stor majoritet av kallbloden finns norr eller väster om Lindesberg.

Tindra S.T. (nr 8) åkte från Jägersro till Fornaboda. Foto: Isabella Jansson Wiklund.

Segerrosetterna åkte däremot inte lika långt efter tävlingsdagens slut. Av de nio loppen så gick tre segrar till Solvalla och tre till Romme i Borlänge. Tidigt under dagen blev det även en Mantorpseger, som tog hjälp av en sent inhoppad värmlandskusk.

– Farsan ringde mig igår om att han hade fått ett samtal från ”Smulle” (Hästens tränare Roger Pettersson) som undrade om jag kunde åka till Lindesberg och köra åt honom. Jag hade semester då, så det passade perfekt, säger segerkusken Andreas Andersson.

Segern för den inhoppade kusken kom med den femåriga valacken, Brown Sugar Frost. Även om duon blev snuvade på ledningen i loppets inledande skede, så fick man ett fint lopp i ledarryggen och kunde styra ut i de vida spåren in mot upploppet. Därifrån blev det en enkel seger.

– Min plan var att försöka komma till ledningen men jag förstod att ekipaget invändigt skulle göra allt de kunde, för att försvara den positionen. Det var nära att vi kom förbi men så blev det inte, istället fick vi backa oss nedåt och därifrån löste det sig helt perfekt. Jag kände att jag hade mycket krafter kvar i hästen inför upploppet så segern kändes tidigt klar, berättar Andreas efter loppet.

Även segerhästen verkade nöjd efter loppet. Foto: Isabella Jansson Wiklund.

Ägarglädje i vinnarcirkeln: ”Det är fantastiskt!”
När ett ekipage passerar mållinjen som vinnare så brukar vinnarcirkeln bli en glad plats. Förutom för den segrande kusken så var flera tränare, ägare och ägarrepresentanter på plats för att ta del av de välförtjänta priserna som väntade i vinnarcirkeln. Något som även ökade vinnarglädjen hos de aktiva.

– Det är fantastiskt! Man hade det tråkigt under coronan. Jag som har ett par andelsägare på några av mina hästar, tycker att det är fantastiskt roligt när ägarna får vara på plats efter en seger. Framförallt här där det är så härligt att vara en sommardag, sade Olle Alsén som hade sex andelsägare på plats efter segern med Lamborghini C.Boko.

Olle Alsén var nöjd med att ägare kan få vara på plats. Foto: Isabella Jansson Wiklund.

Segerglädje blev det även när Solvallakusken, Claes Sjöström, tog sin andra dagsseger. Förutom den glada segerkusken, så fanns det stor segerglädje hos tränare Sybille Tinter.

– Senaste loppet när jag körde så hade jag spända linor genom hela loppet, så jag hade ändå bra förhoppningar inför det här loppet. Ändå så är det härligt att jag kunde bjuda på en segerhäst till Claes som kör bra och tänker på hästens bästa i loppen, sade en skrattande Sybille Tinter.

Det var glada miner efter seger med Jack is Back. Foto: Isabella Jansson Wiklund.

Även de yngre fick vara med i vinnarcirkeln. Efter Peter Grundmanns seger med kallblodet Ingbass, så hittades en glad son i vinnarcirkeln som även han var nöjd med sin pappas jobb på banan.

– Pappa vinner hela tiden när jag är med på trav, berättade en glad Vincent i vinnarcirkeln.

För hemmalaget blev det svårare under dagen. Kerstin Hells stall fick med sig dubbla femte platser under måndagen, båda med tränaren själv i sulkyn. Femte platserna kom genom CenterOfTime W.F. och Missi Lee.

Måndagens vinnare:
Lopp 1
: Golden Boy Sisu – Nicklas Westerholm – 2,17
Lopp 2: Brown Sugar Frost – Andreas Andersson (Roger Pettersson) – 16,64
Lopp 3: Queen Ratzeputz – Claes Sjöström (Timo Nurmos) – 2,88
Lopp 4: Jack Is Back – Claes Sjöström (Sybille Tinter) – 4,81
Lopp 5: Budets Olof – Nicklas Westerholm – 5,10
Lopp 6: Mark Newman – Peter G Norman – 2,20
Lopp 7: Ingbass – Peter Grundmann – 1,95
Lopp 8: Say No More Zaz – Jorma Kontio (Timo Nurmos) – 3,84
Lopp 9: Lamborghini C.Boko – Olle Alsén – 5,83

Nästa tävlingsdag: Onsdagen 27:e juli med första start kl. 15.00. Fri entré!

Publicerad 18 juli 2022 klockan 19:01

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Foto: Camilla Lagerman

Ny budget klubbad – men inte sänkta arvoden

Det blev en långdragen budgetdebatt i kommunfullmäktige under måndagen. Efter drygt fyra timmar var man redo att fatta ett beslut om kommande års budget, som föll på den styrande minoritetens alternativ. Detta efter avgörande röster från LPO, som tidigare i år valde av hoppa av majoritetssamarbetet.

18 juni 2024 klockan 13:52 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons


Hugo Öhman, digital specialist på Tormek hoppas på en succé för andra upplagan av Sharp Makers. Foto: Jennie Einarsson

bildspel Bland Harry Potter-kvastar och andra vassa konstverk

Efter fjolårets succé har slipmaskintillverkaren Tormek åter slagit upp portarna för att visa besökare vad man kan göra med en vass egg. 25 nya konstnärer installerar nu sina kreationer i Sharp Makers 2024 och variationen är stor även i år – allt från en flygande Harry Potter-kvast till handgjorda musikinstrument och en mekanisk val finns att beskåda.
– Vi vill inspirera folk och visa upp våra duktiga användare och vad de kan åstadkomma, så vi kör i år igen, säger Hugo Öhman, digital specialist på Tormek.

18 juni 2024 klockan 12:11 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

bildspel Hovsta tog de viktiga poängen under måndagen

Med förlust mot Skyllberg under torsdagen så fick IFK Lindesberg göra sig i ordning för det sista topplaget i ...

Här firas midsommar i Lindesbergs kommun

En dag fylld av tradition och glädje väntar runt hörnet. Små grodor, lekar och mycket annat skoj väntar när å...

bildspel Ågårdens raggarfest gjorde succéartad återkomst

Under lördagseftermiddagen bjöd äldreboendet Ågårdens personal in till rockabillyfest för de boende, n...

Karzan Kader har nu öppnat sitt efterlängtade Mama Rosa. Foto: Camilla Lagerman

Karzan gjorde verklighet av sin dröm – nu är Mama Rosa öppet

Redan för 15 år sedan föddes drömmen hos Karzan Kader om att en dag öppna en restaurang i Mama Rosas gamla lokaler, och att den skulle bära samma namn som förr i tiden. Nu har han gjort verklighet av sin vision, och han hoppas kunna skapa samma känsla av gemenskap som fanns då.
– Jag själv var för ung för att komma in, men jag har fått höra historier om hur det var på den tiden, med långa köer och fullsatta kvällar, säger han med ett leende.

14 juni 2024 klockan 15:19 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Foto: Sami Rahkonen / LindeNytt

FF: FotoFredag: ”Drömräven”

Under alla mina år som naturfotograf har jag fått uppleva många fina stunder ute i naturen. Till vardags jobbar jag inom psykiatrisk vård och omsorg och det kan vara väldigt tungt och påfrestande. Naturen har blivit en plats där jag finner lugn och ro. Där jag kan jag njuta till fullo. Naturen är lite av mitt andra hem och min alldeles egna medicin.

14 juni 2024 klockan 11:45 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Mycket tung förlust för IFK Lindesberg
Det är tungt hos IFK Lindesberg. Under torsdagskvällen kom den sjätte raka förlusten för den unga truppen som ännu är rejält drabbat av skador...
14 juni 2024 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Inför IFK-Skyllbergs IK: ”Vi ska göra ett hårt jobb”
IFK Lindesberg är på väg ut ur en mycket tung period i spelschemat. På kort tid har det skadedrabbade laget fått möta seriens bästa lag i ...
12 juni 2024 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Rivstart för rallyduo i jakten på SM-guldet
Spänningen stiger efter att den fjärde deltävlingen i Svenska Mästerskapet i rally 2024 avgjordes i Tierp. I sin Mitsubishi Mirage var Kim Nydén ...
12 juni 2024 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

Nyblivna silvermedaljörer. Foto: Johan Orrbo

Amanda och Elin tog silver vid historiskt Kata-EM

Kata-EM i Sarajevo blev ett historiskt mästerskap, då den Europeiska Judo Unionen för första gången godkände adaptiv kata som en officiell klass. För Frövi judos Amanda Orrbo och Elin Kämpe blev det ett mycket lyckat mästerskap, som slutade med att tjejerna plockade hem ett silver till Sverige.
– Det var över förväntan, vi hade hoppats på en pallplats, men ett silver var mer än vi hade trott. säger Johan Orrbo.

11 juni 2024 klockan 18:43 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Lars-Åke ”Pinnen” Johansson tillsammans med nye ägaren Rickard Bädicker. Foto: Camilla Lagerman

Bowlingfantast från Kumla ny ägare när ”Pinnen” säljer

Efter två år som ägare av Kajsa & Pinnens Bowling och Restaurang i Lindesberg, har nu Lars-Åke ”Pinnen” Johansson sålt verksamheten. Ny ägare från den 28 juni är Rickard Bädicker från Kumla, en maskiningenjör som brinner för bowling.
– Jag är ganska stolt över att ha blivit en ”Cobring”, skrattar Rickard.

11 juni 2024 klockan 11:38 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Efter flera jättebyggen står Lindeföretaget inför ett gigantiskt projekt

Efter närmare 26 år i byggbranschen har Lindesbergsbolaget TAB - Tommy Allström ...

Klart: Ramsbergs förskola får leva kvar

I mitten av maj rapporterade LindeNytt om ett nytt sparförslag inom barn- och utbildningsnämnden, där man ville ...

bildspel Bildspecial: Studentkortegen 2024

Strax efter klockan 13.00 på fredagen utbröt total glädjeeufori, när Kristinavägen fylldes med festligt utsmyckade ...

Foto: Camilla Lagerman

bildspel Bildspecial: Studenternas utspring

Lindeskolans torg var under fredagen fyllt till bredden med stolta familjer som ivrigt väntade på att få krama om sina nybakade studenter, och strax efter klockan 12.00 sprang de ut i solskenet. Klass efter klass, alla lika euforiskt lyckliga över att studenten äntligen var här! Upplev den enorma lyckan i bildspelet ovan.

7 juni 2024 klockan 13:53 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

FotoFredag: Björnar i Finland

I skrivande stund så är det nästan 10 år sedan jag och min pappa åkte till östra Finland i hopp om att kanske få se en vild...

bildspel Skolavslutningsfest i storslagen stil på Fröviskolan

Under onsdagskvällen var det dags för 73 elever från årskurs nio på Fröviskolan att fira ...

bildspel En sista morgon med gänget – Champagnefrukost med BA21

Redan klockan fem i morse var de flesta av grabbarna i avgångsklassen på Lindeskolans Bygg- och ...

bildspel Efter regn kom solsken över nationaldagsfirandet

Nationaldagen bjöd på skurar titt som tätt, men när det var dags för firandet i Oscarsparken strålade ...

Snabba upplopp under Nationaldagstravet

Trots en travdag med vissa förseningar och oklart väder, så blev det en lyckad dag på Fornabodas årliga ...

bildspel Följ med på rundvandring i nya förskolan Paletten

Under onsdagseftermiddagen fick barn- och utbildningsnämndens ledamöter en första rundvandring i det som ...

Foto: Camilla Lagerman

bildspel Modiga förare i snabba bilar när Trollrallyt gick av stapeln

Det bjöds på både regn och sol, men framförallt en massa glädje, när årets upplaga av Trollrallyt gick av stapeln under nationaldagen. Ett trettiotal modiga lådbilsförare begav sig ner för banan i jakten om att bli den snabbaste föraren.
– Det känns som att barnen tycker det är roligt och att de uppskattar det, konstaterar Ali Jamal Yassin, ordförande i arrangerande Bergslagens IF.

6 juni 2024 klockan 12:58 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Häng med naturfotografen ut på jakt efter ett ”Kodak moment”
Med start fredag 7 juni kommer våra läsare få chansen att hänga med ut i vildmarken tillsammans med naturfotografen Sami Rahkonen. Under vinjetten...
6 juni 2024 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

bildspel Bildspecial: Studentkarnevalen 2024
Inte ens ett riktigt busväder kunde hindra Lindeskolans traditionsenliga studentkarneval, som under onsdagen dundrade genom Lindesbergs gator och ...
5 juni 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Webb-TV: Karnevalen 2024
Gick du miste om när Lindeskolans avgångselever trotsade regnovädret och satte fart på staden med stoj och spex? Nu har du chansen att uppleva ...
5 juni 2024 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2024-06-05

2024-06-04

2024-06-04

2024-06-04

2024-06-04

2024-06-03

2024-06-01

2024-05-31

2024-05-31

2024-05-31

2024-05-31

2024-05-30

2024-05-30

2024-05-29

2024-06-18 18:33