Andreas Andersson fick ett sent telefonsamtal som gav seger. Han körde in Brown Sugar Frost till seger. Foto: Timmy Lundegård

Glada vinnarkänslor på Fornaboda

Fornaboda Travbana invigde den nya veckan med flera långväga gäster. Trots deltagande av ett kallblod från Jägersro och en favoritspelad duo från Kalmar, så fick inte segerrosetterna åka långt från ”Sveriges grönaste travbana”. Istället höll sig vinnarna i trakterna där en sent inhoppad kusk bjöd på dagens stora skräll.

En ny vecka är påbörjad, där Fornaboda blev först ut i landet att köra travtävlingar under måndagen. Trots den minimala nederbörden så fanns regnet i luften under hela tävlingsdagen, men skrämde inte de drygt 200 personerna som tog sig till travbanans publikplats.

Publiken fick ta del av intressanta gäster. Båda Emma E Johansson från Kalmar och Andre von Dabrowski från Jägersro gästade Fornaboda med varsin duo, där den sistnämnda tränaren visade även upp ett kallblod från de södra trakterna. En ovanlig syn då en stor majoritet av kallbloden finns norr eller väster om Lindesberg.

Tindra S.T. (nr 8) åkte från Jägersro till Fornaboda. Foto: Isabella Jansson Wiklund.

Segerrosetterna åkte däremot inte lika långt efter tävlingsdagens slut. Av de nio loppen så gick tre segrar till Solvalla och tre till Romme i Borlänge. Tidigt under dagen blev det även en Mantorpseger, som tog hjälp av en sent inhoppad värmlandskusk.

– Farsan ringde mig igår om att han hade fått ett samtal från ”Smulle” (Hästens tränare Roger Pettersson) som undrade om jag kunde åka till Lindesberg och köra åt honom. Jag hade semester då, så det passade perfekt, säger segerkusken Andreas Andersson.

Segern för den inhoppade kusken kom med den femåriga valacken, Brown Sugar Frost. Även om duon blev snuvade på ledningen i loppets inledande skede, så fick man ett fint lopp i ledarryggen och kunde styra ut i de vida spåren in mot upploppet. Därifrån blev det en enkel seger.

– Min plan var att försöka komma till ledningen men jag förstod att ekipaget invändigt skulle göra allt de kunde, för att försvara den positionen. Det var nära att vi kom förbi men så blev det inte, istället fick vi backa oss nedåt och därifrån löste det sig helt perfekt. Jag kände att jag hade mycket krafter kvar i hästen inför upploppet så segern kändes tidigt klar, berättar Andreas efter loppet.

Även segerhästen verkade nöjd efter loppet. Foto: Isabella Jansson Wiklund.

Ägarglädje i vinnarcirkeln: ”Det är fantastiskt!”
När ett ekipage passerar mållinjen som vinnare så brukar vinnarcirkeln bli en glad plats. Förutom för den segrande kusken så var flera tränare, ägare och ägarrepresentanter på plats för att ta del av de välförtjänta priserna som väntade i vinnarcirkeln. Något som även ökade vinnarglädjen hos de aktiva.

– Det är fantastiskt! Man hade det tråkigt under coronan. Jag som har ett par andelsägare på några av mina hästar, tycker att det är fantastiskt roligt när ägarna får vara på plats efter en seger. Framförallt här där det är så härligt att vara en sommardag, sade Olle Alsén som hade sex andelsägare på plats efter segern med Lamborghini C.Boko.

Olle Alsén var nöjd med att ägare kan få vara på plats. Foto: Isabella Jansson Wiklund.

Segerglädje blev det även när Solvallakusken, Claes Sjöström, tog sin andra dagsseger. Förutom den glada segerkusken, så fanns det stor segerglädje hos tränare Sybille Tinter.

– Senaste loppet när jag körde så hade jag spända linor genom hela loppet, så jag hade ändå bra förhoppningar inför det här loppet. Ändå så är det härligt att jag kunde bjuda på en segerhäst till Claes som kör bra och tänker på hästens bästa i loppen, sade en skrattande Sybille Tinter.

Det var glada miner efter seger med Jack is Back. Foto: Isabella Jansson Wiklund.

Även de yngre fick vara med i vinnarcirkeln. Efter Peter Grundmanns seger med kallblodet Ingbass, så hittades en glad son i vinnarcirkeln som även han var nöjd med sin pappas jobb på banan.

– Pappa vinner hela tiden när jag är med på trav, berättade en glad Vincent i vinnarcirkeln.

För hemmalaget blev det svårare under dagen. Kerstin Hells stall fick med sig dubbla femte platser under måndagen, båda med tränaren själv i sulkyn. Femte platserna kom genom CenterOfTime W.F. och Missi Lee.

Måndagens vinnare:
Lopp 1
: Golden Boy Sisu – Nicklas Westerholm – 2,17
Lopp 2: Brown Sugar Frost – Andreas Andersson (Roger Pettersson) – 16,64
Lopp 3: Queen Ratzeputz – Claes Sjöström (Timo Nurmos) – 2,88
Lopp 4: Jack Is Back – Claes Sjöström (Sybille Tinter) – 4,81
Lopp 5: Budets Olof – Nicklas Westerholm – 5,10
Lopp 6: Mark Newman – Peter G Norman – 2,20
Lopp 7: Ingbass – Peter Grundmann – 1,95
Lopp 8: Say No More Zaz – Jorma Kontio (Timo Nurmos) – 3,84
Lopp 9: Lamborghini C.Boko – Olle Alsén – 5,83

Nästa tävlingsdag: Onsdagen 27:e juli med första start kl. 15.00. Fri entré!

Publicerad 18 juli 2022 klockan 19:01

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Ett dussin vackra katter fanns på plats hos Kotten & Co under söndagen. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Kattens egen dag firades med pompa och ståt

Det var inte bara första advent som firades under söndagen, hos Kotten & Co i Lindesberg uppmärksammade man också en helt annan högtid, nämligen kattens dag. 12 oerhört ståtliga katter från olika håll i länet tävlade under dagen om att bli utsedd till den allra vackraste.

28 november 2022 klockan 14:58 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons

Sandra Gustafsson, Susanne Eriksson, Annelie Anderbert och Roger Pettersson utanför den nya butikslokalen på Bandygatan 3. Foto: Jennie Einarsson

bildspel Industrilokal gjordes om till butik: ”En häftig lokal som vi trivs i”

Den första november slog Skyddsgrossisten i Lindesberg upp dörrarna till sin nya och större lokal på Bandygatan 3. Efter ett par månaders rejäl renovering har Annelie Anderbert och Daniel Eriksson från Skyddsgrossisten tillsammans med nära och kära lyckats förvandla byggnaden till en unik butikslokal med rymd och stor yta.
– Under två månaders tid har vi skruvat, snickrat och spacklat, och nu är den äntligen klar. Här trivs vi jättebra, det är stort och rymligt så summa summarum blev det här mycket bättre, berättar Annelie.

28 november 2022 klockan 12:47 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Femtonmålsseger ger LIF sjunde raka

LIF Lindesbergs vassa segertåg fortsätter! Under söndagen gästade man Stockholmslaget IK Bolton som trots matchens fö...

Guldregn över Peter och Ann-Christin när Postkodlotteriet kom på besök

Bilskadecenters Peter Larsson fick sig en rejäl överraskning i tisdags, när sjä...

Mäklaren: Risk för missförstånd när storstadsmarknaden jämförs med landsbygd

I media har det den senaste tiden rapporterats om stora prisras på ...

Joyce DiDonato, Renée Fleming och Kelli O´hara gestaltar tre kvinnor i operaversionen av Timmarna. Foto: Folkets Hus och Parker.

Kultursatsning: Film, opera, bok

Det är en bok, som blev en film och som nu kommer som opera – i Lindesberg. Det här är en triad som kommer till stånd genom samverkan mellan Lindesbergs Filmstudio och Lindesbergs kommun.

25 november 2022 klockan 10:01 av Hans Andersson Visa hela artikeln

Genrebild. Foto: Fredrik Norman

Man gripen misstänkt för mordförsök: ”Attackerade personal i butik”

Polisen har gripit en man i 30-årsåldern misstänkt för att på torsdagen ha gått till attack mot en kvinnlig anställd i en butik i centrala Lindesberg. Den misstänkte skall ha riktat hugg med ett vasst föremål mot kvinnan.
– Hon har skadats, men det handlar inte om livshotande skador, kommenterar Mats Öhman, presstalesperson vid polisen i region Bergslagen.

24 november 2022 klockan 17:06 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Lindegym firar 6 år med öppet hus och nya satsningar
Det har gått sex år sedan Alexander Scharnke, Victoria Karlsson, Sia Östlind och Johan Fransson tog över ägarskapet av LindeGym. Numera är ...
24 november 2022 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Stew och Stockholmsbandet Wooden Fields gör gemensam spelning i Lindesberg
Det utlovas rykande färsk 70-talsinspirerad bluesrock med heta gitarriff när Lindesbergsbaserade bandet Stew gör sin andra spelning på hemmaplan ...
23 november 2022 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Avstängning förlängs – hävs först i nästa vecka
UPPDATERAD. På onsdagsmorgonen stängdes Torphyttevägen för trafik i höjd med Hemköpsparkeringen. Detta innebär att all trafik som skall vidare ...
23 november 2022 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Christoffer Wilhelmsson och Christer Pilblad från KulturFöreningen Hillstreet. Foto: Jennie Einarsson

Hillstreet laddar inför Novemberfestivalen

Det har hunnit gå 28 år sedan den allra första Novemberfestivalen gick av stapeln och nu är det återigen dags för den årligen återkommande musikfesten. Under helgen kommer en mängd lokala och regionala band att äntra scenen på Kulturhuset Hillstreet i Lindesberg.
– Vi spänner över hela registret i år tycker jag, det blir allt från 80-tals synth-pop till hårdare rock, punk och även goth. Något för alla helt enkelt, berättar Christer Pilblad från kulturföreningen Hillstreet.

22 november 2022 klockan 17:42 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Foto: Jennie Einarsson

Långa köer på R50 – lastbil blockerar körfält

Under morgontimmarna inträffade en trafikolycka med lastbil i höjd med Fornaboda. Lastbilen skall ha blivit stående tvärs över vägen och orsakat stora trafikstörningar, uppger polisen.

22 november 2022 klockan 08:47 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Så ser nya kommunstyret ut – tyngsta posterna till M och SD

Under måndagens sammanträde i kommunfullmäktige blev det nya kommunstyret klart för den ...

Spelföreningen välkomnar till ny lokal på Hillstreet

I dagarna flyttade spelföreningen Lucky till nya lokaler i den stora tegelbyggnaden på Hillstreet i ...

Vältränat anfallsspel gav LIF sjätte raka

LIF Lindesberg fortsätter sitt segertåg och säkrade sin sjätte raka seger under säsongens sjunde seriematch. ...

Annons

- Se möjligheterna i bonusfamiljen, säger Pia Graniittiaho. Fotograf: Charlotte Estman-Wennstrom.

Bonusfamiljen kan vara en utmaning

När man träffar en ny partner, kan det vara bråttom att flytta ihop, så bråttom att barnen inte hänger med. Det kanske går för fort också för de vuxna.
– Det kan vara så att man frågar sig ”när kan vi flytta ihop?” och det kan vara svårt att slå av på takten, när man är kär, säger Pia Graniittiaho vid Barnavårdsföreningen i Finland, där hon arbetar med stärkt föräldraskap och fokuserar på skilsmässa och bonusfamiljer.

18 november 2022 klockan 09:40 av Hans Andersson Visa hela artikeln

bildspel Kristinaskolans lägenheter färdiga för inflytt sommaren 2024

Strax efter nyår påbörjas det omfattande arbetet med att förvandla Kristinaskolan i ...

Årets pedagogiska pris utdelat: ”Väldigt hedrande”

Sammanlagt fem pedagoger inom förskolan, grundskolan och gymnasiet fick ta emot Barn- och ...

Linde Energi satsar på ny kostnadseffektiv laddning för personalens elbilar

Som en del av Linde Energis satsning på laddning av elfordon har man med hjälp av...

Ingrid Nilsson en av Sparbankens pristagare

Under fredagen höll Bergslagens Sparbank, tillsammans med sin ägarstiftelse, sin årliga stipendieutdelning. Tre ...

Linde Energi varnar för elräkningsbedrägeri

I samband med att det beslutade stödet för höga elpriser ska betalas ut till elanvändare har det uppdagats en ...

Ett nytt segerjubel gjordes under måndagen. Bilden är tagen från en tidigare seger. Foto: Hasse Persson

LIF fortsätter serien i topp!

LIF Lindesberg fortsätter att vara ”herren på täppan” av Division 1-tabellen. Under måndagskvällen tog man sin femte raka seger, vilket gjordes mot IFK Tumba HK som även dem är ett bekant lag inom tidigare säsong i Allsvenskan.

14 november 2022 klockan 23:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

LindeNytt avslöjar: Instagramkonto uppmanar följare att misshandla ungdomar mot betalning
Under söndagskvällen uppmärksammades LindeNytt om ett Instagramkonto, där ungdomar, de flesta elever på en högstadieskola i Lindesbergs kommun, ...
14 november 2022 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Kazue Ikeda fick Harmonis kulturpris
Dansläraren Kazue Ikeda har tilldelats 2022 års kulturpris till minne av Gudrun Persson. Detta kungjordes på fredagskvällen i samband med att ...
12 november 2022 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

bildspel IFK Nora firade 115 år med jubileumsmatch
Under fredagen firades IFK Nora 115 år som förening. Firandet gjordes med två speciella handbollsmatcher där man, förutom en intern Noramatch, ...
12 november 2022 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2022-11-11

2022-11-10

2022-11-09

2022-11-08

2022-11-07

2022-11-07

2022-11-07

2022-11-04

2022-11-04

2022-11-04

2022-11-04

2022-11-03

2022-11-02

2022-11-02

Evenemangstips
Nyheter från Aftonbladet
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2022-11-29 10:02