Andreas Andersson fick ett sent telefonsamtal som gav seger. Han körde in Brown Sugar Frost till seger. Foto: Timmy Lundegård

Glada vinnarkänslor på Fornaboda

Fornaboda Travbana invigde den nya veckan med flera långväga gäster. Trots deltagande av ett kallblod från Jägersro och en favoritspelad duo från Kalmar, så fick inte segerrosetterna åka långt från ”Sveriges grönaste travbana”. Istället höll sig vinnarna i trakterna där en sent inhoppad kusk bjöd på dagens stora skräll.

En ny vecka är påbörjad, där Fornaboda blev först ut i landet att köra travtävlingar under måndagen. Trots den minimala nederbörden så fanns regnet i luften under hela tävlingsdagen, men skrämde inte de drygt 200 personerna som tog sig till travbanans publikplats.

Publiken fick ta del av intressanta gäster. Båda Emma E Johansson från Kalmar och Andre von Dabrowski från Jägersro gästade Fornaboda med varsin duo, där den sistnämnda tränaren visade även upp ett kallblod från de södra trakterna. En ovanlig syn då en stor majoritet av kallbloden finns norr eller väster om Lindesberg.

Tindra S.T. (nr 8) åkte från Jägersro till Fornaboda. Foto: Isabella Jansson Wiklund.

Segerrosetterna åkte däremot inte lika långt efter tävlingsdagens slut. Av de nio loppen så gick tre segrar till Solvalla och tre till Romme i Borlänge. Tidigt under dagen blev det även en Mantorpseger, som tog hjälp av en sent inhoppad värmlandskusk.

– Farsan ringde mig igår om att han hade fått ett samtal från ”Smulle” (Hästens tränare Roger Pettersson) som undrade om jag kunde åka till Lindesberg och köra åt honom. Jag hade semester då, så det passade perfekt, säger segerkusken Andreas Andersson.

Segern för den inhoppade kusken kom med den femåriga valacken, Brown Sugar Frost. Även om duon blev snuvade på ledningen i loppets inledande skede, så fick man ett fint lopp i ledarryggen och kunde styra ut i de vida spåren in mot upploppet. Därifrån blev det en enkel seger.

– Min plan var att försöka komma till ledningen men jag förstod att ekipaget invändigt skulle göra allt de kunde, för att försvara den positionen. Det var nära att vi kom förbi men så blev det inte, istället fick vi backa oss nedåt och därifrån löste det sig helt perfekt. Jag kände att jag hade mycket krafter kvar i hästen inför upploppet så segern kändes tidigt klar, berättar Andreas efter loppet.

Även segerhästen verkade nöjd efter loppet. Foto: Isabella Jansson Wiklund.

Ägarglädje i vinnarcirkeln: ”Det är fantastiskt!”
När ett ekipage passerar mållinjen som vinnare så brukar vinnarcirkeln bli en glad plats. Förutom för den segrande kusken så var flera tränare, ägare och ägarrepresentanter på plats för att ta del av de välförtjänta priserna som väntade i vinnarcirkeln. Något som även ökade vinnarglädjen hos de aktiva.

– Det är fantastiskt! Man hade det tråkigt under coronan. Jag som har ett par andelsägare på några av mina hästar, tycker att det är fantastiskt roligt när ägarna får vara på plats efter en seger. Framförallt här där det är så härligt att vara en sommardag, sade Olle Alsén som hade sex andelsägare på plats efter segern med Lamborghini C.Boko.

Olle Alsén var nöjd med att ägare kan få vara på plats. Foto: Isabella Jansson Wiklund.

Segerglädje blev det även när Solvallakusken, Claes Sjöström, tog sin andra dagsseger. Förutom den glada segerkusken, så fanns det stor segerglädje hos tränare Sybille Tinter.

– Senaste loppet när jag körde så hade jag spända linor genom hela loppet, så jag hade ändå bra förhoppningar inför det här loppet. Ändå så är det härligt att jag kunde bjuda på en segerhäst till Claes som kör bra och tänker på hästens bästa i loppen, sade en skrattande Sybille Tinter.

Det var glada miner efter seger med Jack is Back. Foto: Isabella Jansson Wiklund.

Även de yngre fick vara med i vinnarcirkeln. Efter Peter Grundmanns seger med kallblodet Ingbass, så hittades en glad son i vinnarcirkeln som även han var nöjd med sin pappas jobb på banan.

– Pappa vinner hela tiden när jag är med på trav, berättade en glad Vincent i vinnarcirkeln.

För hemmalaget blev det svårare under dagen. Kerstin Hells stall fick med sig dubbla femte platser under måndagen, båda med tränaren själv i sulkyn. Femte platserna kom genom CenterOfTime W.F. och Missi Lee.

Måndagens vinnare:
Lopp 1
: Golden Boy Sisu – Nicklas Westerholm – 2,17
Lopp 2: Brown Sugar Frost – Andreas Andersson (Roger Pettersson) – 16,64
Lopp 3: Queen Ratzeputz – Claes Sjöström (Timo Nurmos) – 2,88
Lopp 4: Jack Is Back – Claes Sjöström (Sybille Tinter) – 4,81
Lopp 5: Budets Olof – Nicklas Westerholm – 5,10
Lopp 6: Mark Newman – Peter G Norman – 2,20
Lopp 7: Ingbass – Peter Grundmann – 1,95
Lopp 8: Say No More Zaz – Jorma Kontio (Timo Nurmos) – 3,84
Lopp 9: Lamborghini C.Boko – Olle Alsén – 5,83

Nästa tävlingsdag: Onsdagen 27:e juli med första start kl. 15.00. Fri entré!

Publicerad 18 juli 2022 klockan 19:01

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

LIF Lindesberg säkrade två viktiga poäng mot Allsvenskans tabellfemma Vinslöv. Sjumålssegern är LIF-truppens bästa resultat för säsongen och förhoppningsvis är det något som fortsätter när serien snart vänder. Foto: Hasse Persson

Överlägsen hemmaseger av LIF

Med en bortamatch där inget stämde för LIF Lindesberg så var det viktigt att samla ihop truppen för revansch på hemmaplan. Trots osäkra sjukdomar i laget så fanns reserver med på bänken, däribland LIF Lindesbergs 17-åriga juniorspelare Axel Nilsson. En ung spelare som fick göra sitt debutmål i Allsvenskan inför hemmapubliken.

1 december 2023 klockan 22:44 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons
Patrik Esenius kommer ha ansvar på plats, Per Sander, Peter Larsson och Daniel Forsman. Foto: Camilla Lagerman

Driven trio tar över efter Peter Larsson: ”Jag är nöjd med mitt verk”

Efter 18 år bakom spakarna på Lindesbergs Bilskadecenter kliver nu Peter Larsson av som ägare, och lämnar över stafettpinnen till ett gäng drivna killar med stora visioner.
– Jag hoppas att jag kommer trivas med pensionärslivet, men det känns helt rätt att sälja till de här killarna, säger Peter.

1 december 2023 klockan 14:55 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Världens musik samlad i en konsert: ”Väldigt kul”

Efter en höst fylld av repetitioner bjuder nu Kulturskolan Garnalia och den kulturella fö...

Polisinsats utanför Lindesberg – man slagen och rånad

En man i 40-årsåldern har under fredagsförmiddagen gripits på en adress i Gusselbyområdet, ...

Lindlöven och Libo välkomnar till en gemensam familjedag

Gratis popcorn, autografskrivning och skott mot skottramp är bara några av aktiviteterna som Lindlö...

Lindbackaskolan i Lindesberg. Foto: Camilla Lagerman

Elev grovt misshandlad – och avstängd från skolan

I slutet av förra veckan inträffade en grov misshandel i anslutning till Lindbackaskolan i Lindesberg. Två elever stämde träff för att slåss, något som slutade med att den yngre av pojkarna fick uppsöka sjukvård och senare blev inlagd över natten på USÖ för observation. Händelsen är polisanmäld.

30 november 2023 klockan 10:21 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Operadivan Florencia Grimaldi återvänder till sitt hemland Brasilien för att sjunga på operahuset i Manaus. Foto: Paola Kudacki / Met Opera

Unik, fantastisk och magisk opera – från Amazonas till Linde

Det är inte många dagar kvar till jul, när Folkets Hus i Lindesberg bjuder på riktig julgodis. Direkt från operahuset Metropolitan i New York sänds föreställningen Florencia en el Amazonas.

30 november 2023 klockan 09:17 av Hans Andersson Visa hela artikeln

Bortaförlust i säsongens första straffläggning
Det blev en match med få skott när Lindlöven gästade tabellfemman HC Dalen, som kämpar för en säkrad plats i Allettan. Med de kvitterade ...
29 november 2023 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Inga julbelysta träd förrän nästa år
Julbelysning är ett efterlängtat inslag när vintermörkret smyger sig på och med första advent runt hörnet är det åter dags att tända upp ...
29 november 2023 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

Kommunen går mot ett minusresultat: ”Kommer behöva fatta väldigt tuffa beslut”
Under tisdagens sammanträde i kommunstyrelsen beslutade man att ge kommundirektören samt alla nämnder i uppdrag att skyndsamt ta fram en ...
28 november 2023 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Foto: Pavel Koubek

Högre vårdavgifter väntar när regionen gör enormt underskott

Då den nuvarande ekonomiska prognosen för Region Örebro län pekar på ett underskott på cirka en miljard kronor, har man i regionfullmäktige beslutat om en höjning av avgifterna för bland annat Folktandvården. Detta innebär en tioprocentig höjning av patientavgifterna från och med den 15 januari 2024, meddelar Region Örebro län i ett pressmeddelande.

28 november 2023 klockan 13:05 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Elon Ljud & Bild flyttar in i Elon-butik

Elon Ljud & Bild kommer att stänga efter årsskiftet – men konceptet hemelektronik kommer fortfarande finnas kvar i Lindesberg, som en del i Elon-butiken på Charlottenlunds Handelsområde. Det innebär att ägaren Daniel Larsson, Elon, tar över konceptet från Mattias Rudenvall, Elon Ljud & Bild, när butiken stänger. Detta meddelar ägarna av de två butikerna i ett gemensamt uttalande på måndagen.
– Nu blir det vitvaror, kök och hemelektronik under ett tak, uppger Daniel Larsson på Elon.

27 november 2023 klockan 16:19 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

bildspel Se läsarnas egna bilder från norrskenet

Under lördagskvällen bjöds stora delar av landet på en mäktig uppvisning över himlavalvet, när norrskenets grö...

Kontrollerad hemmamatch i Lindehov

Efter en bortaseger mot Tranås AIF så bjöd Lindlöven även på seger när man klev ut på hemmaisen i Lindehov. Trots må...

Fångat norrskenet? Skicka dina bilder till oss!

På många platser i Mellansverige, kunde man under lördagskvällen skåda norrsken. Så även i våra trakter...

Pressbild. Foto: Region Örebro län

Utan skattehöjning minskar vår tillgång till sjukvård

INSÄNDARE/DEBATT: Sveriges 21 regioner räknar under nästa år med ett underskott i sina budgetar på sammanlagt mellan 20 och 24 miljarder kronor. Regeringen har föreslagit att de generella statsbidragen förstärks med 10 miljarder kronor. Dessutom ytterligare 6 miljarder kronor i riktade bidrag. Likväl fattas det pengar.

26 november 2023 klockan 11:49 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

bildspel Dubbla guld och ett silver för hemmalaget i judo-RM

Det blev en gedigen medaljskörd för hemmadistriktet Värmland-Örebro under lördagens riksmästerskap i ...

Gemensamma krafter skapar en finare jul för utsatta familjer

För många är julen en högtid förknippad med familjemys, julklappar och julmat - men inte för ...

Redovisa arbetsgivaravgifter

INSÄNDARE/DEBATT: Sverige har idag en dold skatt på arbete som kallas för arbetsgivaravgift. Det gör att många betalar ...

Person avliden i samband med trädfällning

UPPDATERAD. En allvarlig olycka inträffade vid 14-tiden på torsdagen i trakterna av Vasselhyttan, norr om ...

Fler avgångar för Lindesbergsresenärer när Tåg I Bergslagen förändrar tabellen

Från och med den 10 december genomför Tåg I Bergslagen en hel del ...

Socialdemokraterna i Lindesberg står upp för Lindesbergs akutsjukhus

INSÄNDARE: Vi förstår frågetecknen kring att vi inte var delaktiga i den gemensamma ...

Lindlöven tar tre nya poäng mot Tranås AIF. Med den nya segern så har man fått full utdelning mot tabelltvåan i HockeyEttan. Arkivfoto: Hasse Persson

Rejäl insats av Lindlöven ger tre poäng

Även om det blev en trög inledning i bortamatchen mot Tranås AIF, så blev det ändå en klar seger. Med en lyckad mittperiod och en nykomling med fina meriter, så kunde man vända 2-0 till 2-5 med drygt åtta minuter till godo. Ett mål i öppet mål gjorde susen för Lindlöven som plockade tre nya poäng inför hemresan från Jönköping.

22 november 2023 klockan 23:10 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Wajih klipper till förmån för Barncancerfonden
Måndagen den 18 december håller Salong Diem i Lindesberg öppet i hela 11 timmar för att göra folk julfina inför den stundande högtiden. Alla ...
22 november 2023 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tryckfel i kommunens almanacka tidigarelade första advent: ”Väldigt olyckligt”
I den almanacka som Samhällsbyggnad Bergslagen delar ut till hushållen i de fyra kommunerna i norra länsdelen har det upptäckts något som kanske ...
22 november 2023 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

Bil började brinna under färd
På tisdagskvällen larmades brandkåren till Storå med anledning av en bilbrand.
22 november 2023 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2023-11-21

2023-11-21

2023-11-21

2023-11-20

2023-11-20

2023-11-20

2023-11-18

2023-11-17

2023-11-16

2023-11-16

2023-11-16

2023-11-15

2023-11-15

2023-11-15

Evenemangstips
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2023-12-02 23:27