Både LIF Lindesbergs A-herrar och A-damer kommer att spela seriematch i arenan under lördagen. Arkivfoto: Hasse Persson

Helgen bjuder på dubbla handbollsmatcher i arenan

Lördagen bjuder på dubbla handbollsmatcher i Lindesberg Arena. Varje år så bjuder LIF Lindesberg in till flertalet dubbelarrangemang, där de handbollsglada får chansen att se två handbollsmatcher i hög klass. Till helgen arrangerar handbollsföreningen sin första ”dubbel”, där båda A-lagen har goda chanser till två poäng.

På lördag gör LIF Lindesberg sitt första dubbelarrangemang för säsongen. Den handbollsglada föreningen har ett starkt rykte om sig att arrangera olika matcharrangemang, där sommarens uppladdning inför Ungdoms-VM står som ett praktexempel.

Inför helgens arrangemang så är det klubbens egna lag som står i fokus, där föreningens båda A-lag spelar hemmamatch på samma helplan i arenan. Dubbelarrangemanget brukar vara populärt för handbollsälskaren, där man bjuds på en rejäl handbollsdag i arenan, där även flera ungdomslag har matcher i samband med arrangemanget.

– Dubbelarrangemangen är väldigt bra och det brukar vara en trevlig tillställning. Det är framförallt positivt för damlaget som brukar att kunna få några extra i publiken, vilket de är värda. Även om deras första hemmamatch lockade till sig en bra publiksiffra, så brukar det kunna bli några extra personer som följer deras match. Sedan är det även positivt för föreningen som kan mobilisera kraft och få mer folk till arenan, berättar föreningsälskande Joakim Bååk.

LIF Lindesberg hoppas alltid på bra publik till dubbelarrangemangen som ger publiken chansen att se dubbla matcher. Arkivfoto: Hasse Persson

Samma Joakim Bååk är tränare till LIF Lindesbergs A-lag som tar emot det välbekanta HK Torslanda Elit. Ett lag som LIF har delat plan med vid flertalet tillfällen och som tränare Bååk har en god känsla om att möta igen.

– Vi kommer att ställas mot ett lag som vi med stor sannolikhet kommer att få tampas med i tabellen. Mot slutet så kommer vi nog att placera oss nära dem när säsongen går mot sitt slut. Därför spelar vi om viktiga poäng på lördag men jag tror på stora chanser för vinst, berättar Joakim.

Joakim Bååk: ”Vi tror på totalt fyra poäng till oranget”
För herrarnas trupp så har man haft en tung inledning av den nya serien i Allsvenskan. Fyra av fem matcher har slutat med förlust, varav de tre senaste mötena har fått ett jämnt slutresultat. Lindelaget är medvetna om de jämna siffrorna och analyserar orsaken inför kommande matcher.

– Det blir jämna matcher, vi spelar ändå i en jämn liga. Vi har spelat en relativt bra handboll ändå, men möter bra motstånd där vi inte har haft marginalerna på vår sida. Vi analyserar vad vi kan påverka för att se vad vi kan skruva på. Mycket av det som vi har gjort har varit bra men det är de små reglagen som vi jobbar på för att vi ska försöka vända marginalerna.

Några timmar innan herrarnas match så kommer LIF-damerna att inleda arenans handbollslördag. Ett lag som har tre förluster på lika många matcher, men som jobbar sig mot säsongens första seger.

Det senaste dubbelarrangemanget slutade med guldhattar då damerna säkrade seriesegern i våras. Arkivfoto: Hasse Persson.

Till förra hemmamatchen mot Torslanda HK så tappade man matchen, halvvägs in i den andra halvleken. Gästerna fick då med sig fyra raka mål, vilket blev för mycket att hämta in för LIF-damerna som gick slagna ur striden med 15-19. Till helgen gästas de av RP IF Linköping, ett välbekant lag för hemmadamerna.

– Vi tror på totalt fyra poäng till oranget, säger Joakim Bååk.

Matchinfo LIF Lindesberg-RP IF Linköping (Dam)
Var och när:
Lördagen 21:a oktober i Lindesberg Arena med matchstart kl. 12.30
Matchvärd: Team Sportia

Läget i tabellen: LIF Lindesberg är segerlösa på tre matcher och är därmed ett av två lag med 0 poäng. Gästande RP kommer som tabellåtta med en färsk seger mot tabellsjuan HB 78 Jönköping, som slutade 34-28.

 

Matchinfo LIF Lindesberg-HK Torslanda Elit (Herr)
Var och när:
Lördagen 21:a oktober i Lindesberg Arena med matchstart kl. 17.00
Matchvärd: Team Sportia

Läget i tabellen: Efter fem matcher så är LIF Lindesberg ett av tre lag med 2 poäng till tabellen. LIF ligger därför på nästsista plats i den tidiga tabellen, medan gästande Torslanda placerar sig som 11:a. Gästerna kommer direkt från ett oavgjort möte mot Redbergslid. Helsingborg toppar just nu tabellen efter en obesegrad inledning.

Publicerad 20 oktober 2023 klockan 15:09

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Veronica Holst Kallin visade upp silverbling och mycket mer. Foto: Jennie Einarsson

bildspel Bildspecial: Vinterspår 2024

Med 140 medverkande utställare, på 31 olika platser, drog kommunens största kulturevenemang Vinterspår igång under lördagen. Mängder av besökare vallfärdade för att ta del av konst- och hantverk av alla dess slag och självklart var även LindeNytt på plats för att kunna bjuda på ett bildspel från evenemanget.

3 mars 2024 klockan 12:53 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Annons

Lindlöven var överlägsna mot Vallentuna under AllEttans säsongsavslutning, nu hoppas Lindetruppen på repris. Foto: Hasse Persson

Lindlöven väljer Vallentuna till slutspelet

Under söndagen skulle kvartsfinalen till HockeyAllsvenskans kval få sitt spelschema. Lindlöven fick välja som tvåa när HockeyEttan hade sin livesändning, där motståndaren blev bekant. Med jämna lag att välja emellan så lades valet på ett återbesök av Vallentuna.
– Det är ett lag som vi känner till, säger Tomas Östlund.

3 mars 2024 klockan 13:44 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Postpaket försvann – dök upp efter elva månader

När Elena Aurén i Lindesberg hämtade posten förra veckan blev hon minst sagt förvånad. I ett av ...

Är det sprickor i fasaden?

INSÄNDARE/DEBATT: Vi vill börja med att tacka för frågorna och det är kul att ni är intresserade av att se våra lösningar. ...

Polisstationen i Lindesberg. Foto: Jennie Einarsson

Öppnandet av polisstationens reception drar ut på tiden

Polisen Lindesberg meddelar nu att den pågående renoveringen av receptionen dragit ut på tiden och därför tvingas man åter skjuta upp öppnandet till efter sommaren 2024.

1 mars 2024 klockan 13:07 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Foto: Lindesbergs kommun

Öppet att söka sommarjobb hos kommunen

Nu finns möjlighet för ungdomar i kommunen att söka sommarens feriearbete. Är man född 2007 och 2008 och är folkbokförd i Lindesbergs kommun kan detta vara ett ypperligt tillfälle att få prova på ett yrke och tjäna egna pengar.

1 mars 2024 klockan 13:21 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Per-Anton Olsson har i samband med flera uttalanden uttryckt; Tänk om – gör rätt!
INSÄNDARE/DEBATT: I sin dagliga gärning som lärare är hans uppgift att lotsa eleverna mot breddade kunskaper. När ett objekt kommer in på skolan...
1 mars 2024 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Lastbilsbrand stoppar trafiken på R68
Vid sextiden på fredagsmorgonen larmades polis och räddningstjänst ut till en lastbilsbrand på riksväg 68, strax söder om Hägernäs. Enligt ...
1 mars 2024 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

HUR VILL OPPOSITIONEN, (S), (C), (MP), (V) KLARA BESPARINGARNA PÅ LINDESKOLAN?
INSÄNDARE/DEBATT: I juni 2023 fick Barn-och utbildningsnämnden i Lindesbergs kommun ett besparingskrav på sig från Kommunfullmäktige på 10 ...
1 mars 2024 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

LIF Lindesbergs klubbchef Ricky Nordahl är stolt att kunna presentera den femte upplagan i Libo Cup. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Till helgen gör Libo Cup sin femte upplaga

Ungdomsturneringen Libo Cup blev en succé redan under sitt första år i Lindesberg Arena. På rekordtid så har cupen etablerats i handbollssverige, där 90 lag har anmält intresse inför den femte upplagan som spelas till helgen. De sista finslipningarna är i full gång under torsdagen, där man även bygger om Lindehov till en handbollsplan.
– Vi är inte störst, men vi har blivit större än en vanlig cup, säger Ricky Nordahl.

29 februari 2024 klockan 17:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Fredrik Norman / Camilla Lagerman

51-årig kvinna åtalas – misstänkt för djurplågeri

UPPDATERAD KL 13:30. En 51-årig kvinna från Lindesberg åtalas vid Örebro Tingsrätt för djurplågeri samt brott mot djurskyddslagen. Kvinnan misstänks bland annat ha förvarat ett stort antal hundar i en varm bil, utan möjlighet för dem att röra sig obehindrat eller reglera sin kroppstemperatur. Händelsen inträffade i juni 2023.

29 februari 2024 klockan 12:46 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Stabila Lindlöven segrar men missar semin

Under onsdagskvällen skulle det avgöras hur Lindlöven spelar sitt kommande slutspel. Av kvällens fem matcher så ...

Därför plockades konstverket ”Svävande Linden” ner

Under helgen upptäcktes skador på konstverket "Svävande Lind" som pryder rondellen mellan ...

Är ekonomin så bra som S och C påstår?

INSÄNDARE/DEBATT: Vet inte riktigt var jag skall börja då jag knappt kan hålla mig för skratt. Antar att detta ä...

Arkivbild. Foto: Fredrik Norman

Insändare angående paus av vård- och omsorgsprogrammet på Lindeskolan

INSÄNDARE/DEBATT: Lindeskolans besparingskrav har medfört att man pausar intaget på vård- och omsorgsprogrammet, det bli ingen ny årskurs 1. Bilden av ett dåligt program med för höga krav och för få godkända elever målas upp, vilket får en paus att låta som att bra idé. Som ämneslärare på vård- och omsorgsprogrammet delar jag inte den bilden. Man pausar (och därmed hotar dess existens) ett utmärkt program med högt söktryck, engagerad personal, god kvalitet och som utbildar bristyrket undersköterskor.

28 februari 2024 klockan 14:06 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Lindeskolans estetelever ger sin åsikt om eventuell nedläggning

INSÄNDARE/DEBATT: Frågan om att lägga ner t.ex. estetiska programmet på Lindeskolan har ...

Fri entré när Lindlöven kan gå till semifinal

Semifinal i ett kval till Allsvenskan eller att bli ett av de första lagen att välja motståndare i ...

Skrivelsen som inte fick läsas upp i kommunfullmäktige

Inför punkten allmänhetens frågestund under måndagens kommunfullmäktige hade läraren Per-Anton ...

Planerade morddåd på skola – döms till rättspsykiatrisk vård

Den 20-årige man som den 22 december 2023 greps i anslutning till Lindesberg arena, ...

Matlådor inte längre ett alternativ vid nya biståndsansökningar

I november 2021 lade Socialnämnden i Lindesberg fram ett förslag om att öka avgiften på ...

Det blev två poäng efter helgens norrlandsturné mot Boden och Kiruna. Nu väntar en sista match där tre poäng kan sluta med en semifinalplats i det kommande slutspelet. Arkivfoto: Timmy Lundegård

Lindlövens drömmar om semifinal lever

Det blev en tuff norrlandsturné för Lindlöven där man inleder med en stor förlust mot Boden för att dagen därefter, ta en övertidseger mot Kiruna. Totalt åker man hemåt med två nya poäng till en mycket jämn tabell. Två poäng som blir viktiga när det snart avgörs vilket slutspel som Lindlöven går mot, kvartfinal eller föreningens första semifinal.

25 februari 2024 klockan 22:08 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel LIF Lindesberg utklassar serierivalen
Med en placering i botten av tabellen så hade LIF Lindesberg kniven mot strupen inför söndagens mycket viktiga match. Serierivalen VästeråsIrsta ...
25 februari 2024 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Hemtjänstpersonal testades för droger – nu får polisen kritik
Under torsdagsförmiddagen stoppade en polispatrull ett fordon i utkanten av centrala Lindesberg, då man misstänkte att föraren var narkotikapå...
23 februari 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

3800 biljetter sålda – nu öppnar Harmoni för fler läktarplatser
Biljettförsäljningen till årets Caprice med Manskören Harmoni, har skett med sådan fart att man nu kommer att släppa fler platser till kvällsf...
23 februari 2024 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2024-02-23

2024-02-23

2024-02-22

2024-02-22

2024-02-21

2024-02-21

2024-02-21

2024-02-20

2024-02-19

2024-02-16

2024-02-16

2024-02-15

2024-02-15

2024-02-14

2024-03-04 06:53