Hemmaförlust mot nästjumbon

Det som inleddes med en oavgjord halvlek blev sedan en stor förlust när det tidigare coronadrabbade Tyresö gästade Lindesberg Arena. Trots stulna bollar, fina lägen och ett aggressivt spel kunde det skadedrabbade hemmalaget inte stoppa det gulklädda Tyresö som gick undan med en fyramålsseger.

Den första halvan av säsongens Allsvenska serie var ingen större succé för LIF Lindesberg.
Efter seriens tolv första matcher spelade, placeras det orangea laget på en obekväm tionde plats med åtta poäng och ett helt gäng av viktiga lagmedlemmar skadade.

Herman Bosson drabbades tidigt av, vad man trodde var en allvarlig korsbandsskada, men meddelade innan fjolårets slut att det finns chans att återse honom på planen innan säsongens slut.

Skadorna avlöste därefter varandra. Lagets stora målgörare Jesper Nilsson fick med sig en allvarlig skada på korsbandet under föregående hemmamatch och blir sannolikt borta för den resterande säsongen.
Även Fabian Wallouch Lindholm fick med sig en skada senare under samma match, som istället håller sig i axeln där förningens sportchef Ricky Nordahl ger med sig av en skaderapport:

– Det är väldigt lurigt med axelskador som gör att man inte riktigt vet när man kan vara tillbaka i spel. Han skulle kunna vara tillbaka och spela i nästa bortamatch mot AIK, men det är också ett stort frågetecken.

Även hemmalagets förstemålvakt Robert Mjörnander har slagit på sig en axelskada efter den föregående matchen och ersätts under söndagens hemmamatch av Isak Listh Forsström, en ungdom som fick chansen att spela sin första allsvenska match för säsongen.

Trots skadorna kunde LIF Lindesberg avsluta året med en gladare nyhet.
På grund av de hemska skadorna som drabbat laget under den nya serien så anländer den tidigare elitspelaren Joakim Bååk till laget.
Trots detta avvaktas han för spel under den årsinledande matchen mot Tyresö men hittas istället på bänken som ledare.

– Han fick skadekänningar under gårdagen och kunde dessvärre inte delta under kvällens match på grund av detta, just nu gäller det bara att vårda hans kropp och då tror jag att han kommer vara ett bra tillskott när han är tillbaka i full form. I övrigt känns det väldigt positivt att han finns med som en tillgång till laget, han tillför mycket rutin och jag tror att vi kommer att få stor nytta utav honom framöver, berättar lagets tränare Stefan Karlsson.

Även bortalaget Tyresö har haft problem under säsongen där coronan har slagit hårt på laget, något som gjort att de enbart hunnit med två matcher under årets sista två månader som båda slutat med förlust mot Kärra och Kungälv.

Coronadrabbat slog skadedrabbat där LIF Lindesberg, trots ett aggressivt försvar och flera fina lägen i den inledande halvleken, bjöd på ett svajigt spel som gjorde att LIF fick svårt att låsa matchen.
Detta bjöd in Tyresö som kunde gå undan med målen och hade segern vid sin sida inom de sista fem minuterna.

Hemmalagets Karl Zetterlund och snabbfotade Max Broman visade bra framåtanda under matchen, duon blev även de två spelarna som Tyresö lade stor vikt på att hålla borta i sitt försvar medan Axel Magnusson var nästintill felfri som straffskytt.

Matchreferat: ”Det blir lite ”klippa och klistra-lösningar””
Med ett aggressivt försvarsspel såg hemmalaget LIF Lindesberg ut att vara det starkare laget under söndagskvällen.

LIF var pigga i försvarsspelet där snabbfotade Max Broman, tidigt kunde sno åt sig två bollar från Tyresö inom de första elva minuterna, varav en slutade med ett mål som gav LIF ledningen med 7-6.

Målbytet fortsatte längs halvleken där LIF hade svårt att utöka de små ledningarna som man kunde spela in. Efter tjugo minuter kom ett gyllene läge för hemmalaget som med tre raka mål kunde utöka till 14-12, detta via Fatlum Ahmeti som lyckades stjäla med sig en boll om slutade i bortamålet.

En time-out kom från Tyresö som snabbt var tillbaka i matchen och lyckades att minska målgapet mellan lagen, när mindre än fem minuter av halvleken återstod.

Med 15-14 inför halvlekens sista minut begärde LIF en time-out i ett försök att behålla ledningen inför den avgörande halvleken.
Trots ett tappert försök med ett hårt försvarsspel lyckades Tyresö ta sig igenom försvaret och kvittera till 15-15, med bara sekunder kvar på matchklockan.

Den andra halvleken inledde där den tidigare slutade. Ett nytt målbyte tog vid där LIF snabbt stötte på problem efter dubbla utvisningar på Fatlum Ahmeti och Joel Karlström, båda inom halvlekens sjätte minut.

Tyresö hann med fyra raka mål och tog sig därifrån upp till en tvåmålsledning som LIF i sin tur inte kunde stoppa, ett starkt försök gjordes med tjugo minuter kvar av matchen men när hemmalaget såg ut att gå tillbaka till ett kontrollerat spel kom en ny utvisning för LIF.

Utvisningen innebar tre nya mål för Tyresö medan hemmalaget kunde spela in ett via Karl Zetterlund, men med 23-26 på poängtavlan var inte marginalerna på hemmalagets sida som började få svårt att spela in målen.

Trots ett straffmål från lagets nya straffskytt Axel Magnusson, kom en sista time-out från Tyresö som därefter avgjorde matchen med fyra inspelade mål på fem minuter mot LIFs två.

– Vi är inte tillräckligt skarpa i våra avslut samtidigt som det blir för många tekniska fel, vårat beslutstagande är lite för dåligt åt båda hållen och jag tror att det är där det bottnar, säjer lagets tränare Stefan Karlsson efter matchen.

– Att vi saknar sex spelare jämfört med hur vi inledde serien är såklart något som påverkar truppen vilket även gör att det blir lite ”klippa och klistra-lösningar”, samtidigt måste vi göra det bästa av det vi har. Jag känner ändå att vi är uppe på en hyfsad nivå, men samtidigt saknas kvaliteterna från de saknade spelarna som skulle kunna vara matchavgörande, exempelvis spetsen som Jesper Nilsson vanligtvis tillför.

Resultat LIF Lindesberg-Tyresö Handboll
Slutresultat: 29-33 (15-15)
Publik: –

Målgörare: Max Broman (7), Fatlum Ahmeti (6), Karl Zetterlund (5), Axel Magnusson (4), Algot Hane (3), Gustaf Ekström (3), Joel Karlström (1)

Matchens Lirare: Max Broman

Läget i tabellen: Efter en seger för Kärra under söndagen flyttas LIF ner en placering och befinner sig på en 11:e plats, placeringen ovanför det sista och farligaste strecket.
LIF innehar 8 poäng där steget upp är ännu två poäng, även om serien enbart är halvvägs så är blir alla poäng allt viktigare för att undvika ett negativt kval. En seger för Vinslöv på lördag kan placera LIF under nedflyttningsstrecket då båda lagen har samma poängantal i skrivandes stund.
Hammarby leder tabellen med 25 poäng efter 12 segrar på 14 matcher medan AIK placeras sist i tabellen, ännu utan poäng efter 11 matcher.

Nästa match: Lördag 9:e januari vs AIK i Solnahallen med matchstart kl. 14.00

Publicerad 3 januari 2021 klockan 18:40

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Foto: Camilla Lagerman

Nytt beslut om Stadsskogsskolan: fjärrundervisning för samtliga elever

Tanken var att Stadsskolsskolan partiellt skulle övergå till distansundervisning från och med nästa vecka, nu tvingas man dock ändra sitt beslut efter att flertalet lärare blivit sjuka. Redan från och med imorgon, fredag, övergår hela skolan till fjärrundervisning.

21 januari 2021 klockan 12:18 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons


Arkivfoto: Fredrik Norman

Vädervarningen: Nu slår ishalkan till!

Den som skall ut på vägarna under sena torsdagen, bör vara extra försiktig. Nu varnar nämligen SMHI för att det under kvällen kan uppstå plötslig ishalka i hela Örebro län.

21 januari 2021 klockan 11:52 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

bildspel Utklassning på hemmaisen

Efter två inspelade poäng under de tre senaste matcher, visade Lindlöven fin spelarform där man fullkomligt utklassade den ...

Populär Facebookgrupp vill få stopp på traktens stölder

En våg av stölder och inbrott i Storå- och Guldsmedshytteområdet under hösten fick Stefan ...

Samtliga högstadieskolor inför partiell distansundervisning

UPPDATERAD. Efter årsskiftet öppnade utbildningsminister Anna Ekström upp för att även hö...

Stora Lindessjön. Arkivbild. Foto: Fredrik Norman

Befarade drunkning i Lindessjön: ”Såg en vak”

Sent på tisdagskvällen larmades räddningstjänst och polis om en befarad drunkning i Stora Lindessjön. Vid den aktuella platsen hade en vak upptäckts, vilket tolkades som att någon hade gått igenom isen.
– Någon såg en vak vid en brygga längs Strandpromenaden och slog larm, säger Christina Hallin, presstalesperson vid polisen i region Bergslagen.

20 januari 2021 klockan 10:00 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Träningspass som de såg ut innan covid-19. Arkivfoto: Ida Lindkvist.

Föreningens lösning när restriktionerna satte stopp: digitala träningspass

Efter ett tufft år med coronarestriktioner som gjorde gruppträningar i princip omöjliga, fick Lindesbergs allmänna gymnastikförening, LAGF, tänka om och utanför den så kallade boxen. Resultatet har premiär under tisdagskvällen, då det första Zumbapasset körs via den digitala plattformen Zoom.
– Jag hade några testpass i slutet av förra året för att testa hur det kändes, och för att lära mig Zoom ordentligt, och det var superroligt! säger instruktören Carolina Sixtensson.

19 januari 2021 klockan 15:32 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Linde energi slog fjärrvärmerekord: ”Aldrig eldat så lite olja”
Sedan drygt 20 år tillbaka har det kommunägda bolaget samarbetat med BillerudKorsnäs i Frövi och tagit tillvara den spillvärme som industrin ...
19 januari 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Frosths Konditori öppnar ytterligare ett café – på lasarettet
Sedan slutet av december har Lindesbergs lasarett stått utan ett café, sedan den tidigare entreprenören bestämde sig för att sluta vid å...
18 januari 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Polis pepparsprayade misstänkt kvinna
När polisen konfronterade en kvinna, misstänkt för misshandel, blev situationen av sådan art att poliserna fick använda pepparspray för att få ...
18 januari 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Arkivfoto Foto: Hasse Persson

Där satt den, Linde Volley!

Efter en dyster säsongshalva för Linde Volley utan poäng till tabellen så har Linde Volley hittat en stor spelarform. Under lördagseftermiddagen kom säsongens hittills största triumf där Lindelaget lyckades spela in sin första trepoängare, detta efter en nagelbitare mot nykomlingen IKSU.

16 januari 2021 klockan 15:31 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust mot tabellsexan Karlskrona

Med lagets största målskyttar skadade så var det en tuff uppgift som väntade när Karlskrona gästade arenan under lördagen. Trots ny målvakt i kassen och en återkommande Fabian Wallouch Lindholm så kunde man, med ett tidigt rött kort och en stark bortamålvakt inte åka hem med segern.

16 januari 2021 klockan 18:50 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Tung förlust för gästande Lindlöven

Lindlöven är tre matcher in i Vårserien och placerar sig redan farligt i tabellen. Seriens andra förlust kom under ...

Målvakt från Aranäs till LIF Lindesberg

Med ett fortsatt skadat lag så fortsätter LIF Lindesberg att stärka upp i uppställningen. Simon Ongeri är det nya...

Liten ökning av covidfall efter jul och nyår

Efter jul- och nyårshelgerna vänder nu kurvan svagt uppåt igen när det gäller antalet smittade av covid-19 i ...

Annons


Mattias Persson har inlett arbetet med en isbana till ungdomarna Foto: Timmy Lundegård

En isbana till ungdomarna är på väg

Vad kan man tänkas göra en torsdagskväll i dryga tio minusgrader? Frågar man Lindlövens ungdomsledare Mattias Persson och Patrik Larshans är det ett perfekt tillfälle att påbörja en tillverkning av en isbana på Stadsskogsskolans fotbollsplan, som går till ungdomarna.
– Kommunen var jättepositiva till initiativet, säjer Patrik Larshans.

14 januari 2021 klockan 23:31 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Polisen slog till mot stor cannabisodling

UPPDATERAD. Fem personer kommer att begäras häktade för grovt narkotikabrott. Detta sedan polisen tidigare i veckan ...

Alla särskilda boenden färdiga med vaccinationen i slutet av veckan

Vaccinationen mot covid-19 fortsätter enligt plan, och i slutet av veckan beräknar man ...

bildspel Tråkig årspremiär på hemmaisen

Malung stod som första motstånd i Lindehov under det nya året. Trots återkommande namn i laguppställningen fick ...

Flera fordon i olycka på R68: ”Mycket halt på platsen”

UPPDATERAD KL. 17.40. Strax före klockan 17 på onsdagen, larmades räddningstjänst, polis...

Nu är de populära skidspåren dragna igen

För traktens alla skidentusiaster blev den förra vintern en total katastrof då kallgrader och snö blev en ...

Yttrandefriheten hotad när nätjättarna tar ställning

DEBATT: Fri åsiktsbildning är grunden för en fungerande demokrati. I regeringsformen fastslås det i ...

Genrebild. Foto: Ida Lindkvist

Nerikes Brandkår ryckte ut på befarad industribrand

Vid halvfyratiden natten till onsdag, larmades brandkåren om en befarad brand vid BillerudKorsnäs i Frövi.

13 januari 2021 klockan 07:21 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Kortare raster och gymnastik utomhus ska minska risken för smitta i skolan
I förra veckan öppnade utbildningsminister Anna Ekström upp möjligheten till distansundervisning även för elever i årskurs 7-9. Barn- och ...
12 januari 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Laddar om för ny snösväng: ”Vi är förberedda”
Efter ett långt arbetspass blir det inte någon direkt vila att räkna med för alla som på måndagen kallades in för att röja snö. Enligt vä...
12 januari 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

En till sjukhus efter olycka på Lv 249
En person blev i natt avförd med ambulans till sjukhus efter en singelolycka på länsväg 249. Enligt polisen färdades två personer i bilen. - ...
12 januari 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-01-11

2021-01-11

2021-01-10

2021-01-09

2021-01-09

2021-01-08

2021-01-07

2021-01-07

2021-01-06

2021-01-05

2021-01-05

2021-01-05

2021-01-04

2021-01-04

Nyheter från Aftonbladet
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2021-01-21 14:59