Hemmaförlust mot nästjumbon

Det som inleddes med en oavgjord halvlek blev sedan en stor förlust när det tidigare coronadrabbade Tyresö gästade Lindesberg Arena. Trots stulna bollar, fina lägen och ett aggressivt spel kunde det skadedrabbade hemmalaget inte stoppa det gulklädda Tyresö som gick undan med en fyramålsseger.

Den första halvan av säsongens Allsvenska serie var ingen större succé för LIF Lindesberg.
Efter seriens tolv första matcher spelade, placeras det orangea laget på en obekväm tionde plats med åtta poäng och ett helt gäng av viktiga lagmedlemmar skadade.

Herman Bosson drabbades tidigt av, vad man trodde var en allvarlig korsbandsskada, men meddelade innan fjolårets slut att det finns chans att återse honom på planen innan säsongens slut.

Skadorna avlöste därefter varandra. Lagets stora målgörare Jesper Nilsson fick med sig en allvarlig skada på korsbandet under föregående hemmamatch och blir sannolikt borta för den resterande säsongen.
Även Fabian Wallouch Lindholm fick med sig en skada senare under samma match, som istället håller sig i axeln där förningens sportchef Ricky Nordahl ger med sig av en skaderapport:

– Det är väldigt lurigt med axelskador som gör att man inte riktigt vet när man kan vara tillbaka i spel. Han skulle kunna vara tillbaka och spela i nästa bortamatch mot AIK, men det är också ett stort frågetecken.

Även hemmalagets förstemålvakt Robert Mjörnander har slagit på sig en axelskada efter den föregående matchen och ersätts under söndagens hemmamatch av Isak Listh Forsström, en ungdom som fick chansen att spela sin första allsvenska match för säsongen.

Trots skadorna kunde LIF Lindesberg avsluta året med en gladare nyhet.
På grund av de hemska skadorna som drabbat laget under den nya serien så anländer den tidigare elitspelaren Joakim Bååk till laget.
Trots detta avvaktas han för spel under den årsinledande matchen mot Tyresö men hittas istället på bänken som ledare.

– Han fick skadekänningar under gårdagen och kunde dessvärre inte delta under kvällens match på grund av detta, just nu gäller det bara att vårda hans kropp och då tror jag att han kommer vara ett bra tillskott när han är tillbaka i full form. I övrigt känns det väldigt positivt att han finns med som en tillgång till laget, han tillför mycket rutin och jag tror att vi kommer att få stor nytta utav honom framöver, berättar lagets tränare Stefan Karlsson.

Även bortalaget Tyresö har haft problem under säsongen där coronan har slagit hårt på laget, något som gjort att de enbart hunnit med två matcher under årets sista två månader som båda slutat med förlust mot Kärra och Kungälv.

Coronadrabbat slog skadedrabbat där LIF Lindesberg, trots ett aggressivt försvar och flera fina lägen i den inledande halvleken, bjöd på ett svajigt spel som gjorde att LIF fick svårt att låsa matchen.
Detta bjöd in Tyresö som kunde gå undan med målen och hade segern vid sin sida inom de sista fem minuterna.

Hemmalagets Karl Zetterlund och snabbfotade Max Broman visade bra framåtanda under matchen, duon blev även de två spelarna som Tyresö lade stor vikt på att hålla borta i sitt försvar medan Axel Magnusson var nästintill felfri som straffskytt.

Matchreferat: ”Det blir lite ”klippa och klistra-lösningar””
Med ett aggressivt försvarsspel såg hemmalaget LIF Lindesberg ut att vara det starkare laget under söndagskvällen.

LIF var pigga i försvarsspelet där snabbfotade Max Broman, tidigt kunde sno åt sig två bollar från Tyresö inom de första elva minuterna, varav en slutade med ett mål som gav LIF ledningen med 7-6.

Målbytet fortsatte längs halvleken där LIF hade svårt att utöka de små ledningarna som man kunde spela in. Efter tjugo minuter kom ett gyllene läge för hemmalaget som med tre raka mål kunde utöka till 14-12, detta via Fatlum Ahmeti som lyckades stjäla med sig en boll om slutade i bortamålet.

En time-out kom från Tyresö som snabbt var tillbaka i matchen och lyckades att minska målgapet mellan lagen, när mindre än fem minuter av halvleken återstod.

Med 15-14 inför halvlekens sista minut begärde LIF en time-out i ett försök att behålla ledningen inför den avgörande halvleken.
Trots ett tappert försök med ett hårt försvarsspel lyckades Tyresö ta sig igenom försvaret och kvittera till 15-15, med bara sekunder kvar på matchklockan.

Den andra halvleken inledde där den tidigare slutade. Ett nytt målbyte tog vid där LIF snabbt stötte på problem efter dubbla utvisningar på Fatlum Ahmeti och Joel Karlström, båda inom halvlekens sjätte minut.

Tyresö hann med fyra raka mål och tog sig därifrån upp till en tvåmålsledning som LIF i sin tur inte kunde stoppa, ett starkt försök gjordes med tjugo minuter kvar av matchen men när hemmalaget såg ut att gå tillbaka till ett kontrollerat spel kom en ny utvisning för LIF.

Utvisningen innebar tre nya mål för Tyresö medan hemmalaget kunde spela in ett via Karl Zetterlund, men med 23-26 på poängtavlan var inte marginalerna på hemmalagets sida som började få svårt att spela in målen.

Trots ett straffmål från lagets nya straffskytt Axel Magnusson, kom en sista time-out från Tyresö som därefter avgjorde matchen med fyra inspelade mål på fem minuter mot LIFs två.

– Vi är inte tillräckligt skarpa i våra avslut samtidigt som det blir för många tekniska fel, vårat beslutstagande är lite för dåligt åt båda hållen och jag tror att det är där det bottnar, säjer lagets tränare Stefan Karlsson efter matchen.

– Att vi saknar sex spelare jämfört med hur vi inledde serien är såklart något som påverkar truppen vilket även gör att det blir lite ”klippa och klistra-lösningar”, samtidigt måste vi göra det bästa av det vi har. Jag känner ändå att vi är uppe på en hyfsad nivå, men samtidigt saknas kvaliteterna från de saknade spelarna som skulle kunna vara matchavgörande, exempelvis spetsen som Jesper Nilsson vanligtvis tillför.

Resultat LIF Lindesberg-Tyresö Handboll
Slutresultat: 29-33 (15-15)
Publik: –

Målgörare: Max Broman (7), Fatlum Ahmeti (6), Karl Zetterlund (5), Axel Magnusson (4), Algot Hane (3), Gustaf Ekström (3), Joel Karlström (1)

Matchens Lirare: Max Broman

Läget i tabellen: Efter en seger för Kärra under söndagen flyttas LIF ner en placering och befinner sig på en 11:e plats, placeringen ovanför det sista och farligaste strecket.
LIF innehar 8 poäng där steget upp är ännu två poäng, även om serien enbart är halvvägs så är blir alla poäng allt viktigare för att undvika ett negativt kval. En seger för Vinslöv på lördag kan placera LIF under nedflyttningsstrecket då båda lagen har samma poängantal i skrivandes stund.
Hammarby leder tabellen med 25 poäng efter 12 segrar på 14 matcher medan AIK placeras sist i tabellen, ännu utan poäng efter 11 matcher.

Nästa match: Lördag 9:e januari vs AIK i Solnahallen med matchstart kl. 14.00

Publicerad 3 januari 2021 klockan 18:40

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Mikael Tiderman och Pernilla Hjelt tog emot utmärkelsen via plattformen Teams.

Frövifors Pappersbruksmuseum utsett till Årets Arbetslivsmuseum

Frövifors Pappersbruksmuseum tilldelades under fredagen den ärofyllda utmräkelsen Årets Arbetslivsmuseum, och fick därmed ta emot en emaljskylt samt en prissumma om 25 000 kronor.
– Det betyder så mycket personligen att få vara med och utveckla vår verksamhet, och speciellt att få ett ekonomiskt tillskott under ett hårt pandemiår, berättade den märkbart rörda museichefen Mikael Tiderman.

9 april 2021 klockan 12:49 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons


Genrebild. Foto: Fredrik Norman

Kassörska bad tobakskund om legitimation – blev hotad

Polisen har upprättat en anmälan om olaga hot riktat mot en kvinna som arbetar i en livsmedelsaffär i centrala Lindesberg. Enligt polisuppgift skall kvinnan ha blivit hotad då hon bad om att få se legitimation av en yngre kille som ville handla tobaksvaror.

9 april 2021 klockan 10:21 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Minskning i antal fall men fortsatt allvarligt läge

Efter förra veckans rekordhöga notering av antalet bekräftade covidfall i kommunen, ser läget för tillf...

Ingen oro för extrem vårflod i dagsläget

Med våren kommer oro för vissa som bor i närheten av sjöar och vattendrag. En extrem vårflod med höga flöden ...

Påskpyntade rondeller utsattes för sabotage: ”Jättetråkigt”

De fyra påskkärringarna, som hade placerats i rondellen vid Lidl, överlevde inte p...

En personbil totalförstördes i en anlagd brand i Storå. Läsarbild.

Kastade molotovcocktail mot bil – polisen jagade bilbrännare i natt

Natten till tisdag jagade polisen en bilbrännare i Storå. Vittnen har berättat hur en ensam gärningsperson sågs kasta vad som liknade en så kallad molotovcocktail – en flaska med brännbar vätska – mot en parkerad bil. Bilen blev helt utbränd, uppger polisen.
– En svartklädd person sågs kasta en flaska med brännbar vätska mot bilen och sprang sedan från platsen i riktning mot ån, kommenterar Mats Öhman, presstalesperson vid polisen i region Bergslagen.

6 april 2021 klockan 10:58 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Glad Påsk!
LindeNytts redaktion önskar alla läsare och annonsörer en riktigt Glad Påsk! //Red.
3 april 2021 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

bildspel Påskäggsjakten är avslutad – här är vinnarna
Det var ett rekordstort deltagande i LindeNytts påskäggsjakt i år, vilket är otroligt roligt! Samtliga vinnare är utsedda och alla priser delades...
2 april 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Rekordnotering i antal covidfall: 128 på en vecka
Smittspridningen är uppe på en rekordhög nivå i Lindesbergs kommun, hela 128 bekräftade fall av covid-19 har rapporterats under de senaste 7 ...
2 april 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Foto: Hans Andersson

SPF-Seniorerna i norra länsdelen värnar om Lindesbergs lasarett

INSÄNDARE/DEBATT: Vårt lasarett har tidigare betraktats som ett akutsjukhus. Vi inom SPF-Seniorerna ser inte längre att vi kan kalla det för det, nu när kirurgi/ortopedi/urologi sedan oktober 2020 blivit nedlagt på sen kväll och nattetid. Trygghet är för oss äldre är mycket viktigt. Därför är vi som pensionärsorganisation bekymrade.

2 april 2021 klockan 08:54 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Den vinnande bilden i LindeNytts fototävling! Foto: Ylva Björk

bildspel Fototävlingen avgjord – bildkavalkad

Totalt 20 bidrag, alla med härliga och roliga tolkningar av temat vår/påsk, kom in till LindeNytts fototävling. Juryn har överlagt, röstat och överlagt igen, och en vinnare är nu utsedd.

1 april 2021 klockan 13:40 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Två kvinnor misshandlades – varav en grovt: ”Har använts ett tillhygge”

Tre personer greps på tisdagskvällen misstänkta för misshandel, ...

Annons


Arkivbild. Foto: Fredrik Norman

Sjätteklassare undervisas på distans på grund av ökad sjukfrånvaro hos personalen

De två sista dagarna innan påsklovet, 31 mars och 1 april, kommer eleverna i årskurs 6 på Brotorpsskolan Södra i Lindesberg att undervisas på distans. Detta beslut har fattats av Barn- och utbildningsnämndens ordförande med anledning av ökad sjukskrivning hos personalen.

31 mars 2021 klockan 08:48 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Smittskyddsläkaren rekommenderar munskydd i affärer och kollektivtrafiken

PRESSMEDDELANDE: Smittskyddsläkaren i Region Örebro län har beslutat att införa ...

Brandkåren ryckte ut och räddade nödställd katt

Nerikes Brandkår fick under måndagseftermiddagen rycka ut på ett något ovanligt larm i Guldsmedshyttan, d...

Påskkärringarna har landat i centrala Lindesberg: ”Kul grej”

Med mycket enkla medel har personalen på Samhällsbyggnad Bergslagens avdelning gata...

Vi vill ha kvar kirurgakuten på Lindesbergs lasarett nattetid!

INSÄNDARE: En söndagskväll för inte så länge sedan drabbades jag (Linda) av ett ...

Vackra Astrid utsedd till Årets Pelargon

Varje år utser branschorganisationen Blomsterfrämjandet Årets Pelargon, och i år går utmärkelsen till ...

Polisen inleder dialog med medborgarna för att kartlägga brottsligheten

Nu inleder polisen en digital medborgardialog i syfte att prioritera de brott som ...

Arkivbild. Foto: Camilla Lagerman

Beslut om partiell fjärrundervisning förlängs till mitten av april

Stadsskogsskolan i Lindesberg förlänger sin partiella fjärrundervisning, och även Storåskolan går över till den undervisningsformen från och med måndag. Det meddelade Lindesbergs kommun i ett pressmeddelande under fredagsmorgonen.

26 mars 2021 klockan 09:08 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Smittspridningen fortsatt kvar på en hög nivå
Folkhälsomyndigheten presenterade under torsdagseftermiddagen färska siffror över coronaläget i landet. Den höga smittspridningen i Lindesbergs ...
25 mars 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Meritor korttidspermitterar personalen under april månad
Med anledning av att Lindesbergsfabrikens största kund Volvo tvingas stänga sina fabriker för lastbilstillverkning 2-4 veckor under kvartal två ...
25 mars 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Dubbla nomineringar för Linde Volley
Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna till ”Säsongens utmä...
24 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-03-24

2021-03-24

2021-03-23

2021-03-23

2021-03-23

2021-03-23

2021-03-22

2021-03-22

2021-03-21

2021-03-19

2021-03-19

2021-03-19

2021-03-18

2021-03-18

Evenemangstips
Nyheter från Aftonbladet
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2021-04-12 03:46