Hemmaförlust mot nästjumbon

Det som inleddes med en oavgjord halvlek blev sedan en stor förlust när det tidigare coronadrabbade Tyresö gästade Lindesberg Arena. Trots stulna bollar, fina lägen och ett aggressivt spel kunde det skadedrabbade hemmalaget inte stoppa det gulklädda Tyresö som gick undan med en fyramålsseger.

Den första halvan av säsongens Allsvenska serie var ingen större succé för LIF Lindesberg.
Efter seriens tolv första matcher spelade, placeras det orangea laget på en obekväm tionde plats med åtta poäng och ett helt gäng av viktiga lagmedlemmar skadade.

Herman Bosson drabbades tidigt av, vad man trodde var en allvarlig korsbandsskada, men meddelade innan fjolårets slut att det finns chans att återse honom på planen innan säsongens slut.

Skadorna avlöste därefter varandra. Lagets stora målgörare Jesper Nilsson fick med sig en allvarlig skada på korsbandet under föregående hemmamatch och blir sannolikt borta för den resterande säsongen.
Även Fabian Wallouch Lindholm fick med sig en skada senare under samma match, som istället håller sig i axeln där förningens sportchef Ricky Nordahl ger med sig av en skaderapport:

– Det är väldigt lurigt med axelskador som gör att man inte riktigt vet när man kan vara tillbaka i spel. Han skulle kunna vara tillbaka och spela i nästa bortamatch mot AIK, men det är också ett stort frågetecken.

Även hemmalagets förstemålvakt Robert Mjörnander har slagit på sig en axelskada efter den föregående matchen och ersätts under söndagens hemmamatch av Isak Listh Forsström, en ungdom som fick chansen att spela sin första allsvenska match för säsongen.

Trots skadorna kunde LIF Lindesberg avsluta året med en gladare nyhet.
På grund av de hemska skadorna som drabbat laget under den nya serien så anländer den tidigare elitspelaren Joakim Bååk till laget.
Trots detta avvaktas han för spel under den årsinledande matchen mot Tyresö men hittas istället på bänken som ledare.

– Han fick skadekänningar under gårdagen och kunde dessvärre inte delta under kvällens match på grund av detta, just nu gäller det bara att vårda hans kropp och då tror jag att han kommer vara ett bra tillskott när han är tillbaka i full form. I övrigt känns det väldigt positivt att han finns med som en tillgång till laget, han tillför mycket rutin och jag tror att vi kommer att få stor nytta utav honom framöver, berättar lagets tränare Stefan Karlsson.

Även bortalaget Tyresö har haft problem under säsongen där coronan har slagit hårt på laget, något som gjort att de enbart hunnit med två matcher under årets sista två månader som båda slutat med förlust mot Kärra och Kungälv.

Coronadrabbat slog skadedrabbat där LIF Lindesberg, trots ett aggressivt försvar och flera fina lägen i den inledande halvleken, bjöd på ett svajigt spel som gjorde att LIF fick svårt att låsa matchen.
Detta bjöd in Tyresö som kunde gå undan med målen och hade segern vid sin sida inom de sista fem minuterna.

Hemmalagets Karl Zetterlund och snabbfotade Max Broman visade bra framåtanda under matchen, duon blev även de två spelarna som Tyresö lade stor vikt på att hålla borta i sitt försvar medan Axel Magnusson var nästintill felfri som straffskytt.

Matchreferat: ”Det blir lite ”klippa och klistra-lösningar””
Med ett aggressivt försvarsspel såg hemmalaget LIF Lindesberg ut att vara det starkare laget under söndagskvällen.

LIF var pigga i försvarsspelet där snabbfotade Max Broman, tidigt kunde sno åt sig två bollar från Tyresö inom de första elva minuterna, varav en slutade med ett mål som gav LIF ledningen med 7-6.

Målbytet fortsatte längs halvleken där LIF hade svårt att utöka de små ledningarna som man kunde spela in. Efter tjugo minuter kom ett gyllene läge för hemmalaget som med tre raka mål kunde utöka till 14-12, detta via Fatlum Ahmeti som lyckades stjäla med sig en boll om slutade i bortamålet.

En time-out kom från Tyresö som snabbt var tillbaka i matchen och lyckades att minska målgapet mellan lagen, när mindre än fem minuter av halvleken återstod.

Med 15-14 inför halvlekens sista minut begärde LIF en time-out i ett försök att behålla ledningen inför den avgörande halvleken.
Trots ett tappert försök med ett hårt försvarsspel lyckades Tyresö ta sig igenom försvaret och kvittera till 15-15, med bara sekunder kvar på matchklockan.

Den andra halvleken inledde där den tidigare slutade. Ett nytt målbyte tog vid där LIF snabbt stötte på problem efter dubbla utvisningar på Fatlum Ahmeti och Joel Karlström, båda inom halvlekens sjätte minut.

Tyresö hann med fyra raka mål och tog sig därifrån upp till en tvåmålsledning som LIF i sin tur inte kunde stoppa, ett starkt försök gjordes med tjugo minuter kvar av matchen men när hemmalaget såg ut att gå tillbaka till ett kontrollerat spel kom en ny utvisning för LIF.

Utvisningen innebar tre nya mål för Tyresö medan hemmalaget kunde spela in ett via Karl Zetterlund, men med 23-26 på poängtavlan var inte marginalerna på hemmalagets sida som började få svårt att spela in målen.

Trots ett straffmål från lagets nya straffskytt Axel Magnusson, kom en sista time-out från Tyresö som därefter avgjorde matchen med fyra inspelade mål på fem minuter mot LIFs två.

– Vi är inte tillräckligt skarpa i våra avslut samtidigt som det blir för många tekniska fel, vårat beslutstagande är lite för dåligt åt båda hållen och jag tror att det är där det bottnar, säjer lagets tränare Stefan Karlsson efter matchen.

– Att vi saknar sex spelare jämfört med hur vi inledde serien är såklart något som påverkar truppen vilket även gör att det blir lite ”klippa och klistra-lösningar”, samtidigt måste vi göra det bästa av det vi har. Jag känner ändå att vi är uppe på en hyfsad nivå, men samtidigt saknas kvaliteterna från de saknade spelarna som skulle kunna vara matchavgörande, exempelvis spetsen som Jesper Nilsson vanligtvis tillför.

Resultat LIF Lindesberg-Tyresö Handboll
Slutresultat: 29-33 (15-15)
Publik: –

Målgörare: Max Broman (7), Fatlum Ahmeti (6), Karl Zetterlund (5), Axel Magnusson (4), Algot Hane (3), Gustaf Ekström (3), Joel Karlström (1)

Matchens Lirare: Max Broman

Läget i tabellen: Efter en seger för Kärra under söndagen flyttas LIF ner en placering och befinner sig på en 11:e plats, placeringen ovanför det sista och farligaste strecket.
LIF innehar 8 poäng där steget upp är ännu två poäng, även om serien enbart är halvvägs så är blir alla poäng allt viktigare för att undvika ett negativt kval. En seger för Vinslöv på lördag kan placera LIF under nedflyttningsstrecket då båda lagen har samma poängantal i skrivandes stund.
Hammarby leder tabellen med 25 poäng efter 12 segrar på 14 matcher medan AIK placeras sist i tabellen, ännu utan poäng efter 11 matcher.

Nästa match: Lördag 9:e januari vs AIK i Solnahallen med matchstart kl. 14.00

Publicerad 3 januari 2021 klockan 18:40

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Andreas Svahn (S). Foto: Camilla Lagerman

Svahns utspel – antydde att media sprider ”fake news”

Onsdagens stora politikerdebatt i Lindesberg fokuserade till största del på frågorna gällande besparingar inom vården i den norra länsdelen. Regionrådet Andreas Svahn (S) tog dock tillfället i akt att vid flera tillfällen påtala att man inte ska tro allt man läser i tidningen.
– Man ska inte tro allt man läser i tidningen eller på nätet. Hjälp till att döda fake news, uppmanade han församlingen.

28 mars 2024 klockan 14:36 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons


Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Arkivfoto: Fredrik Norman

Kvinna i 40-årsåldern död i olycka med tåg

UPPDATERAD. En kvinna i 40-årsåldern förolyckades på onsdagskvällen när hon blev påkörd av ett godståg. Oyckan inträffade vid järnvägsstationen i Frövi vid 20-tiden.
– Det finns vittnen till händelsen, kommenterar Lars Hedelin, presstalesperson vid polisen i region Bergslagen.

28 mars 2024 klockan 09:17 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Annons

LIF Lindesberg återvänder till Ettan som jumbo

Trots otroliga matcher på hemmaplan så faller LIF Lindesberg på sina tunnare bortamöten. Tisdagens ...

11,9 miljoner back i bokslutet: ”Vi måste göra besparingar”

Under tisdagen redovisades 2023 års bokslut för Lindesbergs kommun, där summan blev ...

Magda Arnesson enhetschef på akutmottagningen gav Daniel Helldén en guidad tur på Lindesbergsakuten. Foto: Jennie Einarsson

MP:s språkrör lyssnade till vårdpersonalens oro för regionens sparförslag

Under måndagen fick akutmottagningen på Lindesbergs lasarett besök av Miljöpartiets språkrör Daniel Helldén. Under det timmeslånga besöket fick Daniel en guidad rundtur och ta del av personalens tankar kring den nedläggningshotade akutkirurgin.
– Jag tycker det är äventyrar patientsäkerheten något oerhört, säger Emelie Green, sjuksköterska på akutmottagningen i Lindesberg.

25 mars 2024 klockan 18:25 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Amanda Orrbo är årets mottagare av UPP-priset. Foto: Privat

Amanda Orrbo tilldelas prestigefyllt pris

Vartannat år delar Svenska Downföreningen ut det prestigefyllda UPP-priset i syfte att lyfta fram personer som bidrar till att förbättra möjligheterna för personer med Downs syndrom. I år heter pristagaren Amanda Orrbo från Lindesberg.
– Hon blev väldigt rörd och känner sig hedrad, säger pappa Johan Orrbo.

25 mars 2024 klockan 11:35 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Lättnad och framtidstro hos estetiska efter glädjebeskedet
Efter månader av oro och ovisshet kan nu både lärare och elever på Lindeskolans estetiska program andas ut. Trots en tumultartad tid fullkomligt ...
22 mars 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

38-årig kvinna var god man – misstänks ha stulit miljoner från brukare
En 38-årig kvinna hemmahörande i den norra kommundelen åtalas vid Örebro Tingsrätt för elva fall av grov trolöshet mot huvudman samt ett fall ...
21 mars 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

bildspel Unga företagare i fokus under Lindeskolans pitchtävling
Under onsdagen avgjordes årets pitchtävling för UF-företag på Lindeskolan i Lindesberg. Sparbanken Bergslagen, tillsammans med skolan och ett ...
21 mars 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Genrebild. Foto: Camilla Lagerman

Man anhållen misstänkt för grov misshandel av kvinna

En man i 60-årsåldern greps i natt misstänkt för att ha misshandlat en kvinna grovt.

21 mars 2024 klockan 11:05 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Brödernas/Väsby blev för tuffa när slutspelet drog igång och vann med tre raka matcher över Lindlöven. Detta innebär att det inte blir några fler matcher under denna säsong. Arkivfoto: Hasse Persson

Lindlövens slutspelsäventyr är över

Resan i säsongens slutspel till Allsvenskan är över för Lindlövens del. Trots att man inte har släppt in ett enda mål mot Brödernas/Väsby IK HK inom AllEttan, så blev de desto svårare att hålla borta under semifinalen. Trots en tvåmålsledning efter den tredje matchens första period, så fick hemmalaget en ny andning efter ett självmål i Lindlöven. Truppen får istället tacka för denna säsong som ett av seriens tolv bästa lag.

20 mars 2024 klockan 21:54 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Hon vill öppna lekland i Linde: ”Stort intresse”

Det var ett bristande utbud av aktiviteter för småbarn som satte fart på tankarna. Tänk om det ...

Riskträd i nyckelbiotop avverkas – kan falla på hus

På fredag skall 15 träd avverkas i nyckelbiotopen Fågelsången vid Kyrkberget. Anledningen är att...

Varsel på Cummins Meritor – 95 personer kan tvingas lämna sina arbeten

På måndagen lades ett varsel på Cummins Meritor i Lindesberg, där 95 personer ...

En personbil totalförstördes i en misstänkt anlagd brand i natt. Foto: Läsarbild

Bilbrand i centrum misstänks vara anlagd

Natten till tisdag larmades Nerikes Brandkår till centrala Lindesberg där en personbil stod i lågor. Polisen misstänker att branden var anlagd – men någon misstänkt gärningsperson finns inte i nuläget.
– Vi har inte heller lyckats få kontakt med ägaren ännu, kommenterar Lars Hedelin vid polisen i region Bergslagen.

19 mars 2024 klockan 09:59 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Kvinna misshandlades inför flera barn – vårdas på sjukhus

En man i 35-årsåldern greps tidigt på tisdagsmorgonen misstänkt för att ha misshandlat en...

bildspel Fornaboda plockade flest priser på Travgalan

Varje år så har Örebro och Fornaboda en gemensam travgala där man tillsammans hyllar regionens största ...

Klart: Estetiska programmet får vara kvar

Under måndagens sammanträde i barn- och utbildningsnämnden stod bland annat punkten om estetiska programmets ...

LIF Lindesberg avgör mot tabellsexan

Det var vinna eller försvinna när LIF Lindesberg skulle spela sin sista hemmamatch inom Allsvenskans grundserie. En ...

Dubbla hemmaförluster i Lindlövens första semi

Lindlöven har stått för en av de större skrällarna, både inom AllEttan och slutspelet till Allsvenskan. ...

Bodmans ord om gymnasiechefen: ”Förvirrar och ljuger”

Efter att LindeNytt publicerade en artikel under fredagen den 8 mars, gällande det kommande m...

Maria Källberg och dottern Ida Erlansson går samman för att skapa välmående. Foto: Jennie Einarsson

Familjens psykiska ohälsa lade grunden för Hälsostugan

När flera närstående drabbades av depression tvekade inte Maria Källberg en sekund över att kliva in som medmänniska. Genom att sätta sig in i problematiken blev hon det stöd som sambon och dottern behövde under rehabiliteringen och idag har båda återhämtat sig från den psykiska ohälsan. Nu vill hon hjälpa fler att finna lugnet i sin lilla Hälsostuga i Fryggesboda.
– Jag är ingen kurator eller psykolog, men jag är en medmänniska med lugn och empati som vill göra något gott för andra, säger Maria Källberg.

15 mars 2024 klockan 11:47 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Våren läggs på is – SMHI gulflaggar för kraftigt snöfall
SMHI har utfärdat en gul varning för snöfall som tidvis kan vara kraftigt. Varningen gäller för lördagsdygnet.
15 mars 2024 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

LIF Lindesberg jagar poäng i sista hemmamatchen
Tabellpoäng är ett måste för LIF Lindesbergs överlevnad i Allsvenskan. Innan helgen så placerar sig spelartruppen nästsist i tabellen, vilket ...
15 mars 2024 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Lindetrio åtalas – innefattar även en fjärde man
De tre unga män från Lindesberg som häktades den 8 februari, misstänkta för grov misshandel och grovt hemfridsbrott, ska nu åtalas vid Örebro ...
14 mars 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2024-03-14

2024-03-14

2024-03-13

2024-03-13

2024-03-13

2024-03-12

2024-03-12

2024-03-11

2024-03-09

2024-03-08

2024-03-07

2024-03-07

2024-03-06

2024-03-06

2024-03-29 00:23