Joakim Bååk är laddad inför lördagens hemmapremiär. Arkivbild: Hasse Persson

Hemmapubliken gör comeback i Allsvenskan!

På lördag är det hemmapremiär i Handbollsallsvenskan! Med de lättade restriktionerna innebär även detta att publiken får göra comeback i arenan, där maxgränsen ligger på 600 personer. Vinslöv står som seriens första motstånd i hemmaarenan, där LIF är redo att återse sin efterlängtade publik.

Under hela fjolårssäsongen stod läktarna tomma när Allsvenskan spelades i hela landet. Med ständiga lättnade restriktioner så ändras detta till den färska säsongen, där 600 personer välkomnas att se matchen på plats.

Inför lördagens hemmapremiär är det Bergslagens Sparbank som agerar matchvärd. Detta innebär att samtliga handbollsälskare med bankens bankkort bjuds på fri entré, för att se en Allsvensk match där hemmalaget LIF Lindesberg har längtat att få visa upp sig.

– Det är alltid speciellt att få spela inför sin hemmapublik, speciellt nu när det var ett tag sedan. Uppladdningen inför hemmapremiären är det inget fel på, däremot är vi ivriga att få visa hemmapubliken vart vi står och vad vi kan göra. Med en match bakom oss så känns det dessutom som att vi kommer att kunna gå upp ett snäpp inför hemmapremiären, säger Joakim Bååk.

Seriepremiären gjordes i förra helgen där man gästade Torslanda. Trots en tidig tremålsledning, blev man att ligga under med åtta mål. LIF kom tillbaka i matchen men fick i slutändan se sig slagna med fyra bollar. Trots ett ivrigt spel, berättar Joakim att förlusten inte låg i lagets serieuppladdning.

– Laddningen inför seriepremiären tycker jag kändes bra, även stora delar av spelet känns bra. Minuset är väl att vi gör allt för många tekniska fel samtidigt som vi missar för många avslut, som vi har spelat fram på ett bra sätt. Det sistnämnda är väl det som vi behöver ordna upp för att vara helt nöjda, men i det stora hela så tycker jag att vi håller ett godkänt spel, säger Joakim som laddar mot hemmapremiären.

– Det är alltid minus med att spela på bortaplan och nu när det kommer publik så blir det såklart en större faktor. Samtidigt är det så som planfördelarna ser ut och det gäller helt enkelt att hantera situationen. Men det är klart att om vi hade fått önskat, så hade alla seriematcherna spelats i Lindesberg.

Det är den skånska tabelltvåan Vinslöv som gästar arenan under lördagen. Ett lag som gjorde Allsvensk debut under förra säsongen, men som efter en stark försäsong kommer med nyvunnen respekt.

– Vinslöv är ett lag som har värvat bra spelare inför den här säsongen och slog dessutom Elitlaget Kristianstad i Svenska Cupen under försäsongen, så grabbarna i laget kan spela bra handboll. Även om det är svårt att veta vart man har alla lagen så här i början av säsongen, så kommer det bli en tuff uppgift. De har ett bra lag på papper som har gått upp flera växlar sedan förra säsongen, berättar Joakim.

LIF Lindesberg är däremot inte slagna på förhand. Jakten på två poäng har börjat och hemmalaget slipar redan nu på segrande planer.

– För våran del så måste vi slipa en del på våra egna delar och se till att minimera de felen vi gjorde mot Torslanda. Spelar vi vårat grundspel i handbollen så tror jag att vi kan komma långt, säger Joakim.

Matchguide LIF Lindesberg-Vinslövs HK
Var och när: Lördagen den 25:e september med matchstart kl. 16.30 i Lindesberg Arena
Matchvärd: Bergslagens Sparbank

Biljetter:
Köpes på plats men kan även förbokas via Tickster. Besökare med bankkort hos Bergslagens Sparbank går in gratis!

Senaste mötet mot Vinslöv: Vinslöv gjorde sin första säsong i Allsvenskan under 20/21. Trots att skåningarna lade sig i mitten av tabellen, så gick LIF segrande från båda säsongens möten. Hemmamötet slutade 26-22 medan LIF vann på bortaplan med 20-26.

Läget i tabellen: Amo och Rimbo är de enda två lagen som har spelat två matcher, där Amo leder tabellen med dubbla vinster och +9 i målskillnad. Efter den inledande förlusten mot Torslanda så placeras LIF Lindesberg precis ovanför kvalstrecket med -4 i målskillnad. Vinslöv segrade stort i sin inledande match mot Rimbo och placerar sig som tvåa i tabellen.

Publicerad 24 september 2021 klockan 11:37

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Foto: Hasse Persson

bildspel Ny hemmaseger för Lindlöven

Det blev seger i säsongens tredje hemmamatch! Gästande Eskilstuna Linden bjöds på flera spel i powerplay, medan Lindlöven hade större utdelning med målgörandet. Efter två ”turaktiga” mål så visade Lindlöven sig vara starkast på hemmaisen, där man till slut vinner med fyra måls marginal.

15 oktober 2021 klockan 22:19 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Solberga Förskolors vd Maria-Pia Karlsson är kritisk till kommunens sätt att agera. Foto: Privat

Barnen serverades mat i fyra dagar – förskolan får straffavgift på 75 000 kronor

Den mobila förskoleavdelningen Utforskaren var ett efterlängtat tillskott för Solberga förskolors verksamhet. Med den cirka 12 meter långa bussen skulle barnen få turas om att ha sin undervisning ute i naturen, med den omväxlande omgivningen som redskap. Men redan i början av terminen kom ett mail från kommunen med beskedet att de var tvungna att betala 75 000 kronor i straffavgift, för att förskolan olovligen serverat barnen mat i bussen – i fyra dagar.

15 oktober 2021 klockan 14:10 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Stabilt smittläge i de flesta av länets kommuner

Antalet bekräftade fall av covid-19 i Örebro län fortsätter att ligga stabilt, under vecka 40 ...

Lastbilar kolliderade med älg

Två lastbilar var inblandade i en viltolycka med älg på fredagsmorgonen. Inga personskador har rapporterats i samband med hä...

Familjeteamet erbjuder ett nytt föräldrastöd för tonårsföräldrar

Som tonårsförälder står man ofta inför en hel del utmaningar i vardagen. Nu kan ...

Albin Enström, bleckblåsare och estetelev var en av dem som med musik bidrog till insamlingen. Foto: Hans Andersson

Mer insamlat till Världens Barn i år

Lindesbergs kommun placerar sig på tredje plats i länet, när insamlingen för Världens Barn nu har summerat kommunkampen. 121 316 kronor har lindesbergarna givit – 5 kronor och 16 öre per invånare!

14 oktober 2021 klockan 14:46 av Hans Andersson Visa hela artikeln

Arkivbild. Foto: Hasse Persson

Lindlövens segerrad bröts i Borlänge

Efter två raka storsegrar, så bröts den fina segertrenden efter onsdagens besök i Borlänge. Trots en fin första period med 0-2, så kunde dalalaget vända matchen helt i den andra perioden. Åtta minuter in i avslutningen så var matchen låst och Lindlöven kunde gratulera Borlänge till sina första poäng.

13 oktober 2021 klockan 21:24 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Unga kallblod visas upp på Fornaboda
På lördag har man chansen att kolla på fina kallblod. Då arrangerar kallblodföreningen Sleipner en utställning på Fornaboda Travbana, där hela...
13 oktober 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Industritekniska programmet läggs ned: ”För lågt söktryck”
Så sent som hösten 2018 återuppstod Industritekniska programmet som gymnasieutbildning vid Lindeskolan efter att man lagt ner den fem år tidigare...
13 oktober 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Barn- och utbildningsnämndens prognos: underskott på 17 miljoner
Under barn- och utbildningsnämndens sammanträde i måndags presenterades delårsprognosen för 2021 års budget. Enligt prognosen ser nämnden ut ...
13 oktober 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Foto: Camilla Lagerman

Rökutveckling från lastbil på industriområdet

Nerikes Brandkår larmades på onsdagsförmiddagen ut till Stafettgatan i Lindesberg sedan man upptäckt rökutveckling från en lastbil som stod parkerad där.

13 oktober 2021 klockan 10:25 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Reidar Johansson är ordförande i PRO Lindesberg. Foto: Camilla Lagerman

Karin Sundins svar på PRO:s kritik är osann

DEBATTSVAR: Om Du Karin Sundin (K S ) läser igenom Ditt svar så förstår vi att Du rodnar, håller Dina tummar och hoppas på att inte bli avslöjad.

13 oktober 2021 klockan 10:15 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Kommunen bygger insektshotell – utformas som ”Lindesbergsbyggnader”

Ett medborgarförslag, i vilket det föreslås att kommunen bygger så ...

Vaccinbokning för barn och ungdomar nu öppen

Nu är bokningen för covidvaccinering av barn och ungdomar födda 2009 eller tidigare öppen. För att kunna ...

Yrkestrafiken under luppen: ”Flygande inspektioner av tung trafik”

Yrkesförare som kör bristfälliga fordon eller bryter mot gällande regler gä...

Annons

Lindesbergs lasarett. Foto: Fredrik Norman

Lindesbergs lasarett: Följ exemplet ”Norrtäljemodellen”!

Trots massiva protestaktioner de senaste åren kring den pågående nedmonteringen av akut verksamhet, just nu akutkirurgi, vid Lindesbergs lasarett, kan vi som bor här i den norra länsdelen, inte påräkna något som helst stöd från Region Örebro i det sammanhanget! Dessutom, något stöd från kommuner utanför Lindesberg är svårt att finna, med undantag för Karlskoga, som befinner sig i en liknande situation. Det är väl så att varje kommun med dess innevånare har nog med sina egna problem och sitt eget livsrum.

11 oktober 2021 klockan 10:40 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Storslagen derbyseger i Lindehov!

Matchens första period blev ett stort avgörande i söndagens länsderby mellan Lindlöven och Kumla. Hela fem mål på tjugo ...

bildspel Tabellens första poäng är säkrad

Det tog fyra matcher, men under söndagen kunde LIF Lindesberg hämta in en mycket välförtjänt poäng till tabellen. ...

Ingen tur mot Engelholm

Det blev över tolv timmar tur och retur på vägarna för Linde Volley, när man gästade skånska Engelholm under söndagen. Tre set ...

Uddamålsförlust trots snabb upphämtning

Trots en stark upphämtning, så slutade säsongens första bortamatch med en förlust för WSK Lindesberg. Lindelaget...

Äldre man misshandlad och rånad i sitt hem av maskerad gärningsman

Polisen söker just nu efter en misstänkt gärningsman som vid lunchtid på fredagen skall...

Arkivbild från hemmapremiären. Foto: Hasse Persson

LIF vill vända den inledande trenden!

Det har varit en tuff serieinledning för LIF Lindesberg, som efter tre matcher står med tre raka förluster. På söndag kan det däremot vara fjärde gången gillt, när Skånela gästar arenan. Ett lag som LIF redan har hunnit besegrat under försäsongen.

8 oktober 2021 klockan 14:05 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Över 100 000 kronor till Världens Barn – från Lindesbergarna
Också i år har insamlingen för Världens Barn gått bra i Lindesberg. Nästan 110 000 kronor är resultatet hittills, vilket är litet mer än fö...
8 oktober 2021 av Hans Andersson
Visa hela artikeln

Dubbla EM-silver till Amanda Orrbo i Italien
Frövi Judos Amanda Orrbo blev under onsdagen silvermedaljör vid judo-EM för personer med Downs Syndrom, som hålls i italienska Ferrera. För bara ...
7 oktober 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Varnar för höga flöden: ”Läge att hålla extra koll på båtar och bryggor”
Vattennivåerna i sjöar och vattendrag är just nu så pass höga, att det i delar av regionen har utfärdats klass 2-varningar för mycket höga fl...
7 oktober 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-10-07

2021-10-06

2021-10-06

2021-10-06

2021-10-05

2021-10-05

2021-10-05

2021-10-04

2021-10-04

2021-10-04

2021-10-03

2021-10-03

2021-10-02

2021-10-02

Evenemangstips
Nyheter från Aftonbladet
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2021-10-16 11:52