Hemmaseger efter jämnspelad avslutning

Det var en jämn och på nytt underhållande hemmamatch i Lindehov, det var ett högt tempo från båda lagen där Lindlöven höll en viktig ledning med 2-1 inför den avslutande perioden, med starka försök från Skövde att spela sig till en efterlängtad kvittering så kunde Lindlöven säkra tre nya tabellpoäng.

Efter en tidigare oavgjord drabbning mot Skövde på bortais där motståndarlaget fick med sig bonuspoängen, var det en jämn match som förväntades i det publiktomma Lindehov.

Trots att båda lagen stod med varsin bortaförlust bakom sig så stod hemmalaget Lindlöven med flest spelade matcher inför söndagens match, på grund av den härjande Coronapandemin har Skövde fått matcher framflyttade vilket gör det orangea hemmalaget två matchers erfarenhet rikare.

Trots detta inleddes matchen med snabbspelad hockey från båda lagen, med det höga tempot kom även slarv från lagen där flera misslyckade passningar vilket gav respektive motståndarlag chanser på mål.

Lindlöven fick däremot även dem flera chanser till mål tack vare detta.
Efter fyra minuters spel i perioden kunde hemmaspelaren Max Lalander stjäla med sig en puck mot bortamålet som trots ett fint målläge, räddades av målvakten.

Det höga spelet fortsatte där hemmalaget hittade rätt i den fjortonde minuten, efter en lång passning från Jesper Broeng kunde lagkamraten Max Lalander snabbt peta in matchens första mål.

Ledningen höll sig däremot inte länge.
Bara minuten därefter kom Skövdes första läge efter powerbreak, ett läge som slutade med en kvittering till 1-1 efter ett snabbt skott som susade förbi samtliga hemmaspelare.

Hemmalaget såg däremot ut att kunna få med sig ledningen inför den uppkommande perioden, med bara sekunder kvar på klockan kom flera skott från hemmalaget där Philip Nyberg fick iväg ett avslutande skott.
Skottet hamnade i stolpen och ett 2-1-mål fråndömdes i samma stund som periodens slutsignal ljöd.

Foto: Hasse Persson

Det höga speltempot höll sig även in i den andra perioden.
Skövde fick sig ett tidigt övertag med flertalet skott på mål och långvarande spel i hemmazonen.

Halvvägs igenom perioden tilldelades båda lagen varsin utvisning där Lindlöven senare fick ett kortvarigt spel i powerplay med 35 sekunder, detta efter en ny utvisning för Skövde som nu stod med en spelare mindre.

Skotten på mål ökades där inget gick igenom men efter ett tufft spel vid bortamålet kom hemmalagets chans till 2-1 då man tilldelades en straff.
I försök genom Maxim Semjonov att överlista Skövdes målvakt missades skottet.

Med mindre än två minuter av perioden kom nya chanser för Lindlöven.
Efter flertalet skottförsök fick hemmaspelaren Adam Björkman in ett skott på mål, något som gjorde att hemmalaget kunde kliva av isen med en uddamålsledning inför den avgörande perioden.

Matchens huvuddomare lämnar tillfälligt isen, detta efter en skada på handen under den andra perioden Foto: Hasse Persson

Med ledningen i hemmalagets ägo inför matchens avslutande period fick matchen en pulshöjande avslutning.
Trots en stark inledning av Skövde som fick iväg flertalet skott mot hemmamålet, kunde man inte komma igenom hemmalagets vägg bestående av målvakt Jonathan Frykholm samt flera blockerande hemmaspelare.

Trots bortalagets kontroll av perioden vändes spelet helt till Lindlövens fördel direkt efter matchens avslutande powerbreak, efter ett öppet läge mot mål för Anton Toolanen med enbart bortamålvakten emot sig kom flera lägen för hemmalaget vilket även pressade Skövde för resten av den kvarstående perioden.

Det var jämnt spel som väntade inom de sista minuterna där Skövde begärde en time-out med mindre än två minuter kvar, med time-outen avklarad tog man även ut sin målvakt för en extra utespelare för att således få med sig ytterligare skott mot Lindemålet.
Skotten ökade men hemmalaget höll sig stabila och kunde således se till att den avslutande perioden höll sig målfri, något som säkrade tre poäng till Lindlöven.

– Det var en tuff period, Skövde låg på bra samtidigt som jag tycker att vi rädde ut situationerna bra och förtjänade nog att få göra något avslutande mål efter vårt tuffa spel, berättar Philip Nyberg matchen som även är nöjd med söndagens hemmamatch:

– Jag tycker att vi hade hela matchen under kontroll, det kommer såklart några missar i spelet men jag tycker att vi rädde ut situationerna bra. Om man ska kolla tillbaka så kunde vi nog spelat lite tuffare, framförallt i egen zon och i mittenzonen samtidigt som vi bör fokusera mer på lättare passningar som blir mer svårtagna för våra motståndare.

Noterbart är att laget fick med sig fyra utvisningar under söndagens match, detta till skillnad från den tidigare bortamatchen där man fick med sig hela nio till antalet, vilket i sin tur innebar arton minuters spel i boxplay.

– Vi har pratat mycket om utvisningar och jag tycker att vi har blivit bättre på att undvika dem, man måste såklart skydda målet och kommer det någon utvisning där vi gör detta så säjer jag inget om det men de onödiga utvisningarna som slashing och liknande måste minskas, berättar Philip.

– Mycket sitter i huvudet och idag tyckte jag att vi höll lugnet, vilket är något vi måste falla tillbaka till för att undvika utvisningar för att på så sätt hoppas på att det andra laget tar utvisningarna istället.

Resultat Lindlöven-Skövde IK
Slutresultat: 2-1 (1-1, 1-0, 0-0)
Publik: Publikfritt i Lindehov, 200 personer via digital sändning

Målgörare:
1-0 Max Lalander (Jesper Broeng, Maxim Semjonov)
2-1 Adam Björkman (Christoffer Anrén, Jesper Broeng)

Läget i tabellen: Med tre färska poäng kliver Lindlöven upp till tabellens tredje plats med 32 poäng, lika många inspelade poäng som tabelltvåan Mariestad.
Steget ner till Skövde som placeras som femma är bara två poäng vilket gör att en förlust kan skjutsa tillbaka Lindlöven till femteplatsen, Borlänge ligger fyra med 31 poäng medan Köping innehar den första placeringen under strecket med 25 poäng.
Surahammar placeras ännu som jumbo med 8 poäng medan HC Dalen leder tabellen med 40 poäng.

Nästa match: Onsdag 2:a december vs Surahammars IF i Surahallen med nedsläpp kl. 19.00

Publicerad 29 november 2020 klockan 19:17

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Ytläge för avloppsledning åtgärdas. Foto: Fredrik Norman

Gaser fick avloppsledning att flyta upp i ån

I förra veckan flöt den så kallade bräddledningen i Bottenån/Stora Lindessjön upp på grund av gaser som bildats i den. Just nu pågår arbetet med att sänka den till botten igen.
– Om allt går som det skall, så bör det bli klart idag, berättar Fredrik Johansson, ansvarig utförare vid företaget Pollex.

3 augusti 2021 klockan 10:40 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Annons

Genrebild. Foto: Fredrik Norman

Fiskare fick ovanligt napp på kroken – Nationella bombskyddet kallades in

På måndagskvällen larmades polisen av en privatperson som hade varit ute och fiskat i Frövi och lyckats kroka vad denne bedömde var ett misstänkt farligt föremål. Närmare bestämt en handgranat.

3 augusti 2021 klockan 08:27 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Prognosen inför kräftfisket: ”Det ser normalt ut”

Under senare delen av juli och början av augusti, har provfiske efter kräftor skett nere i ...

bildspel Försäsongen närmar sig för LIF Lindesberg

Flera nya namn hittas i LIF Lindesbergs laguppställning inför säsongen 2021/2022. Stora värvningar har gjorts ...

Anna Bernholm ute ur OS efter tuff förlust

OS-äventyret är över för Anna Bernholm. Strax efter klockan 05.30 på onsdagsmorgonen svensk tid lämnade Anna t...

Mio och Dagfinn Aarum segrade Lennart Arvidssons Minneslopp. Foto: Timmy Lundegård

Norsk uppvisning på Fornaboda Travbana

Det bjöds på kvalitetsfyllda lopp under Fornaboda Travbanas tisdagslunch. Flera V75-hästar sökte formen och gästade dessutom vinnarcirkeln direkt efter sitt körda lopp. Förutom höga farter bjöds det även på många galopper, där många ledande hästar fick sina vinstchanser förstörda.

27 juli 2021 klockan 19:08 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lindesbergs lasarett. Foto: Camilla Lagerman

Kan vi fira demokratins genombrott även i Lindesberg?

INSÄNDARE/DEBATT: 1921 gällde i Sverige för första gången allmän och lika rösträtt. Det ska vi fira har man sagt i Riksdagen. I Region Örebro län bör vi i det sammanhanget fundera på om vi förvaltar arvet på ett värdigt sätt.

26 juli 2021 klockan 08:53 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Väktare till sjukhus efter stenkastning – tre attacker på kort tid
Sent på tisdagskvällen fördes en kvinnlig väktare till sjukhus med skärskador på armarna. Detta sedan hennes tjänstebil blivit utsatt för ...
21 juli 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Linda Svahn lämnar sina uppdrag under hösten
Efter närmare åtta år som ordförande i Barn- och utbildningsnämnden i Lindesbergs kommun väljer nu Linda Svahn att lämna sina uppdrag. ...
20 juli 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Öppet för drop-in på vaccinationsmottagningen
Under vecka 29 vaccinerar Region Örebro län med 15 217 doser vaccin. Nu pågår vaccination i fas fyra och alla som är födda 2003 eller tidigare ...
19 juli 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Skinny Dipping med segerkusken Kenneth Gorski och delar av ägarkretsen. Foto: Timmy Lundegård

Hemmaseger i sommarvärmen!

Det blev inga större tempouppvisningar när Fornaboda Travbana körde sin första tävlingsdag, efter den stora travfesten. Vinnarglädjen var däremot större där man även fick ta del av en svalkande hemmaseger, genom Skinny Dipping och Kenneth Gorski.
– Det var tacksamt att de körde i ett långsammare tempo där framme, säger vinnarkusken.

18 juli 2021 klockan 17:33 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Det blev en fulländad succékväll när Martin Almgren och hans vänner intog Råsvalen under lördagen. Foto: Jennie Larsson

bildspel Idyllisk sommarkväll när Martin Almgren tog ton på Råsvalen

Närmare 300 båtar och ett trettiotal flottar samlades på Råsvalens vatten under lördagskvällen för att avnjuta Martin Almgrens kraftfulla röst i solskenet. Det blev precis en sådan magisk kväll som många hade hoppats på och längtat efter, och för en stund kändes det som att pandemin var långt borta.

18 juli 2021 klockan 11:19 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Singelolycka med hästtransport på länsväg 249

En singelolycka inträffade under fredagseftermiddagen, då en personbil med hästtransport kört av på lä...

Succé när Byggmax premiäröppnade i Lindesberg

Kunderna stod beredda när klockan slog 10.00 på fredagsmorgonen och Byggmax slog upp portarna till sin helt ...

Man utsattes för väpnat rån utanför vårdcentralen

En man i 40-årsåldern utsattes under torsdagskvällen för ett väpnat rån utanför Lindesbergs vå...

Annons

Nu tas bland annat begränsningen om ett visst antal kvadratmeter per person för handelsplatser bort. Arkivfoto: Jennie Larsson

Idag genomförs nya lättnader i restriktionerna – detta gäller

Under torsdagen genomförs steg tre i regeringens plan för hur de råd och restriktioner som har införts med anledning av covid-19-pandemin ska anpassas och avvecklas. En rad nya lättnader i restriktionerna genomförs, bland annat tas regleringen om ett visst antal kvadratmeter per person för handelsplatser, gym, museer, nöjesparker med mera bort.

15 juli 2021 klockan 09:56 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Över 100 olika loppisar att besöka under helgens fyndfest

Under den kommande helgen, 17-18 juli, vankas det stor loppisfest när det populära evenemanget ...

Coronaläget: Regionen öppnar drop-in för vaccination

Smittspridningen av covid-19 minskar något i Örebro län. Samtidigt öppnar man upp ...

Flera hushåll drabbade av översvämning

Ett flertal fastighetsägare i Storå larmade räddningstjänsten under tisdagskvällen sedan deras bostäder fått in ...

Biljakt genom tre län slutade i Hägernäs

Ett par minuter innan midnatt försökte en polispatrull stoppa ett fordon för kontroll i Ludvika, i Dalarnas län. ...

Inbrott på Fellingsbro folkhögskola – vittne larmade polis

Tidigt på måndagsmorgonen observerade ett vittne att flera okända personer rörde sig inne ...

Foto: Camilla Lagerman

Många lediga vaccintider under kommande vecka

Under vecka 28 vaccinerar Region Örebro län med 19 139 doser vaccin. Nu pågår vaccination i fas fyra och det är personer födda 2003 eller tidigare som kan boka tid för vaccination. Bokningen fortsätter också att vara öppen för alla tidigare grupper.

12 juli 2021 klockan 09:44 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Se polisens bilder inifrån stora cannabisodlingen – närmare 32 kilo narkotika
Den 12 januari sprängde polisen en jätteodling av cannabis på en enslig gård i den norra delen av Lindesbergs kommun. Tre män häktades för ...
9 juli 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Coronaläget: Deltavarianten ökar i länet
Antalet bekräftade fall av covid-19 i Region Örebro län ökade något jämfört med föregående vecka och totalt bekräftades cirka 60 positiva ...
9 juli 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Nya hemligheter ska avslöjas i Löa Hytta
Imorgon fredag är det efterlängtad premiär av årets teaterföreställning signerad Hyttans Hemligheter. Årets uppsättning heter Mysteriet med ...
8 juli 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-07-08

2021-07-08

2021-07-07

2021-07-07

2021-07-07

2021-07-06

2021-07-06

2021-07-06

2021-07-05

2021-07-05

2021-07-05

2021-07-02

2021-07-02

2021-07-01

Evenemangstips
Nyheter från Aftonbladet
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2021-08-03 12:12