Hemmaseger efter jämnspelad avslutning

Det var en jämn och på nytt underhållande hemmamatch i Lindehov, det var ett högt tempo från båda lagen där Lindlöven höll en viktig ledning med 2-1 inför den avslutande perioden, med starka försök från Skövde att spela sig till en efterlängtad kvittering så kunde Lindlöven säkra tre nya tabellpoäng.

Efter en tidigare oavgjord drabbning mot Skövde på bortais där motståndarlaget fick med sig bonuspoängen, var det en jämn match som förväntades i det publiktomma Lindehov.

Trots att båda lagen stod med varsin bortaförlust bakom sig så stod hemmalaget Lindlöven med flest spelade matcher inför söndagens match, på grund av den härjande Coronapandemin har Skövde fått matcher framflyttade vilket gör det orangea hemmalaget två matchers erfarenhet rikare.

Trots detta inleddes matchen med snabbspelad hockey från båda lagen, med det höga tempot kom även slarv från lagen där flera misslyckade passningar vilket gav respektive motståndarlag chanser på mål.

Lindlöven fick däremot även dem flera chanser till mål tack vare detta.
Efter fyra minuters spel i perioden kunde hemmaspelaren Max Lalander stjäla med sig en puck mot bortamålet som trots ett fint målläge, räddades av målvakten.

Det höga spelet fortsatte där hemmalaget hittade rätt i den fjortonde minuten, efter en lång passning från Jesper Broeng kunde lagkamraten Max Lalander snabbt peta in matchens första mål.

Ledningen höll sig däremot inte länge.
Bara minuten därefter kom Skövdes första läge efter powerbreak, ett läge som slutade med en kvittering till 1-1 efter ett snabbt skott som susade förbi samtliga hemmaspelare.

Hemmalaget såg däremot ut att kunna få med sig ledningen inför den uppkommande perioden, med bara sekunder kvar på klockan kom flera skott från hemmalaget där Philip Nyberg fick iväg ett avslutande skott.
Skottet hamnade i stolpen och ett 2-1-mål fråndömdes i samma stund som periodens slutsignal ljöd.

Foto: Hasse Persson

Det höga speltempot höll sig även in i den andra perioden.
Skövde fick sig ett tidigt övertag med flertalet skott på mål och långvarande spel i hemmazonen.

Halvvägs igenom perioden tilldelades båda lagen varsin utvisning där Lindlöven senare fick ett kortvarigt spel i powerplay med 35 sekunder, detta efter en ny utvisning för Skövde som nu stod med en spelare mindre.

Skotten på mål ökades där inget gick igenom men efter ett tufft spel vid bortamålet kom hemmalagets chans till 2-1 då man tilldelades en straff.
I försök genom Maxim Semjonov att överlista Skövdes målvakt missades skottet.

Med mindre än två minuter av perioden kom nya chanser för Lindlöven.
Efter flertalet skottförsök fick hemmaspelaren Adam Björkman in ett skott på mål, något som gjorde att hemmalaget kunde kliva av isen med en uddamålsledning inför den avgörande perioden.

Matchens huvuddomare lämnar tillfälligt isen, detta efter en skada på handen under den andra perioden Foto: Hasse Persson

Med ledningen i hemmalagets ägo inför matchens avslutande period fick matchen en pulshöjande avslutning.
Trots en stark inledning av Skövde som fick iväg flertalet skott mot hemmamålet, kunde man inte komma igenom hemmalagets vägg bestående av målvakt Jonathan Frykholm samt flera blockerande hemmaspelare.

Trots bortalagets kontroll av perioden vändes spelet helt till Lindlövens fördel direkt efter matchens avslutande powerbreak, efter ett öppet läge mot mål för Anton Toolanen med enbart bortamålvakten emot sig kom flera lägen för hemmalaget vilket även pressade Skövde för resten av den kvarstående perioden.

Det var jämnt spel som väntade inom de sista minuterna där Skövde begärde en time-out med mindre än två minuter kvar, med time-outen avklarad tog man även ut sin målvakt för en extra utespelare för att således få med sig ytterligare skott mot Lindemålet.
Skotten ökade men hemmalaget höll sig stabila och kunde således se till att den avslutande perioden höll sig målfri, något som säkrade tre poäng till Lindlöven.

– Det var en tuff period, Skövde låg på bra samtidigt som jag tycker att vi rädde ut situationerna bra och förtjänade nog att få göra något avslutande mål efter vårt tuffa spel, berättar Philip Nyberg matchen som även är nöjd med söndagens hemmamatch:

– Jag tycker att vi hade hela matchen under kontroll, det kommer såklart några missar i spelet men jag tycker att vi rädde ut situationerna bra. Om man ska kolla tillbaka så kunde vi nog spelat lite tuffare, framförallt i egen zon och i mittenzonen samtidigt som vi bör fokusera mer på lättare passningar som blir mer svårtagna för våra motståndare.

Noterbart är att laget fick med sig fyra utvisningar under söndagens match, detta till skillnad från den tidigare bortamatchen där man fick med sig hela nio till antalet, vilket i sin tur innebar arton minuters spel i boxplay.

– Vi har pratat mycket om utvisningar och jag tycker att vi har blivit bättre på att undvika dem, man måste såklart skydda målet och kommer det någon utvisning där vi gör detta så säjer jag inget om det men de onödiga utvisningarna som slashing och liknande måste minskas, berättar Philip.

– Mycket sitter i huvudet och idag tyckte jag att vi höll lugnet, vilket är något vi måste falla tillbaka till för att undvika utvisningar för att på så sätt hoppas på att det andra laget tar utvisningarna istället.

Resultat Lindlöven-Skövde IK
Slutresultat: 2-1 (1-1, 1-0, 0-0)
Publik: Publikfritt i Lindehov, 200 personer via digital sändning

Målgörare:
1-0 Max Lalander (Jesper Broeng, Maxim Semjonov)
2-1 Adam Björkman (Christoffer Anrén, Jesper Broeng)

Läget i tabellen: Med tre färska poäng kliver Lindlöven upp till tabellens tredje plats med 32 poäng, lika många inspelade poäng som tabelltvåan Mariestad.
Steget ner till Skövde som placeras som femma är bara två poäng vilket gör att en förlust kan skjutsa tillbaka Lindlöven till femteplatsen, Borlänge ligger fyra med 31 poäng medan Köping innehar den första placeringen under strecket med 25 poäng.
Surahammar placeras ännu som jumbo med 8 poäng medan HC Dalen leder tabellen med 40 poäng.

Nästa match: Onsdag 2:a december vs Surahammars IF i Surahallen med nedsläpp kl. 19.00

Publicerad 29 november 2020 klockan 19:17

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Regionstyrelsens ordförande, Andreas Svahn, Socialdemokraterna. Foto: Camilla Lagerman

Nytt förslag om ökad tillgänglighet på akuten

Nästan tretton månader har gått sedan hälso- och sjukvårdsnämnden beslutade att stänga den primära jourlinjen för ortoped/kirurgi vid Lindesbergs lasarett mellan klockan 21.00-07.00. Beslutet möttes av starka reaktioner och massiva protester, den senaste bara för några veckor sedan. Under fredagen meddelade den politiska ledningen i regionen att man lägger fram ett nytt förslag för att öka tillgängligheten även nattetid på akutmottagningen i Lindesberg. Läs pressmeddelandet i sin helhet nedan.

22 oktober 2021 klockan 10:30 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons

Politiker från den styrande majoriteten i kommunen åt lunch tillsammans med några av Lindbackaskolans elever. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Politiker åt lunch med elever för att fira måltidens dag

Lindbackaskolans skolrestaurang fick ett något annorlunda besök under torsdagens lunch, då politiker från den styrande majoriteten i Lindesbergs kommun kom för att äta tillsammans med elever och kostchefer för att uppmärksamma den offentliga måltidens dag. På menyn stod bland annat viltfärsbiffar gjorda på vildsvinsfärs, från en lokal leverantör.

21 oktober 2021 klockan 18:16 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Stor brist på jourhem för hemlösa missar

Antalet hemlösa katter i Sverige är stort, något som den lokalt förankrade föreningen Hemlösa Tassar märker av...

Din bild kan pryda nästa års almanacka

Har du tagit ett tjusigt foto som du vill att resten av invånarna skall få se? Då har du chansen nu när nästa års ...

bildspel En tabellpoäng efter straffar

Forshaga bjöd på ett högt tempo i Lindehov under onsdagen, i en match som inte var den roligaste för säsongen. Bortalaget har...

Jonathan Riihimäki blev Matchens Lirare mot Skånela, repris på fredag? Foto: Hasse Persson.

Jonathan laddar mot fredagens hemmamatch

Lif Blå-spelaren Jonathan Riihimäki har gjort succé i LIF Lindesbergs Allsvenska lag. På tre matcher har 20-åringen gått upp till en sjätte plats i den interna skytteligan och kan bli en spännande målgörare, när HIF Karlskrona gästar Arenan på fredag.

20 oktober 2021 klockan 18:29 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Stefan Jansson, Björn Eremo, Linnea Wilhelmson, Martin Almgren och Jesper Hugosson utgör ensemblen i årets julfest. Foto: Privat

Tävling: Vinn biljetter till Almgren och Hugossons julfest

För några veckor sedan kunde LindeNytt avslöja att den stora julfesten, signerad Martin Almgren och Jesper Hugosson, skulle göra comeback efter ett ofrivilligt pandemiuppehåll. Den efterlängtade showen får två föreställningar, fredagen den 17 december samt lördagen den 18 december, i Lindeskolans aula. Biljetterna till julfesten släpptes för bara ett par dagar sedan, men LindeNytt kan nu i samarbete med festfixarna Almgren och Hugosson ge två lyckliga vinnare chansen att ta med sig en varsin vän på föreställningen, det man behöver göra är att svara rätt på vår tävlingsfråga.

20 oktober 2021 klockan 15:43 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Landsbygden avvecklas!
INSÄNDARE/DEBATT: 2021-10-19 åker Moderaterna med buss 308 från Löa till Lindesberg och avstiger vid Lindesbergs lasarett (akutmottagningen). ...
20 oktober 2021 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Årets höstlovsprogram släppt
Det drar ihop sig till ett efterlängtat höstlov för kommunens barn och ungdomar, vilket också innebär att ett rykande färskt höstlovsprogram ...
19 oktober 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Slamsugbil ”tappade lasten”: ”Luktar väldigt illa”
Stora delar av vägbanan samt gång- och cykelvägen vid Prästbron i centrala Lindesberg, kommer nu att behöva en ordentlig sanering. Detta sedan en...
19 oktober 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Raj's Auvin Jo blev dagens segrare och därmed Best in show. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Unghästutställningen på Fornaboda gjorde succé

Många poäng delades ut när Fornaboda Travbana, i lördags, hade sin första unghästutställning för kallblod. Bara fem poäng skiljde mellan högsta och lägsta poänginnehavaren, där samtliga deltagare belönades med högsta klassbelöning.
– Alla hästar var verkligen av hög klass, berättar utställningsdomare Anders Järnerot.

18 oktober 2021 klockan 17:52 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lindbackaskolan i Lindesberg. Foto: Camilla Lagerman

Pojke utsatt för långvarig mobbing: ”Vi måste flytta om han någonsin ska kunna känna sig trygg igen”

Hot, våld och trakasserier har under flera år varit vardag för en pojke på Lindbackaskolan i Lindesberg. Trots ett flertal anmälningar till både polis och socialtjänst har mobbingen alltjämt eskalerat. Enligt pojkens mamma blev skolans lösning att placera honom i ett eget klassrum, utan möjlighet till rast, då man inte kan garantera pojkens säkerhet.

18 oktober 2021 klockan 14:42 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Tre misstänkta drograttfyllerister på kort tid

Från i söndags eftermiddag till måndag morgon, har polisen tagit tre personer som misstänks ha kört bil ...

Upphämtning gav en poäng

Lindlöven gästade Nyköping under söndagen. Efter ett tvåmålsunderläge med 3-1 i den andra perioden, så var Lindelaget nära ...

WSK var nära poäng efter upphämtning

5-1 blev 6-5. Efter en sur inledning så var WSK Lindesberg nära att vända matchen till sin fördel. Efter ett tidigt f...

Annons

Arkivfoto: Hasse Persson

Ny förlust mot Sollentuna

Trots flera ljusa stunder under mot Sollentuna, så åkte Linde Volley lottlösa från söndagens elitseriematch. Med 3-7 i det tredje setet såg det lovande ut för Lindespelarna, som dessvärre inte kunde hålla upp sin ledning.

17 oktober 2021 klockan 23:20 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Stor bortaförlust mot Tyresö

Med lagets första poäng säkrad så åkte LIF Lindesberg till Tyresöhallen under lördagen. Tyresö är normalt sett ett lag ...

bildspel Ny hemmaseger för Lindlöven

Det blev seger i säsongens tredje hemmamatch! Gästande Eskilstuna Linden bjöds på flera spel i powerplay, medan Lindlöven hade...

Barnen serverades mat i fyra dagar – förskolan får straffavgift på 75 000 kronor

Den mobila förskoleavdelningen Utforskaren var ett efterlängtat ...

Stabilt smittläge i de flesta av länets kommuner

Antalet bekräftade fall av covid-19 i Örebro län fortsätter att ligga stabilt, under vecka 40 ...

Lastbilar kolliderade med älg

Två lastbilar var inblandade i en viltolycka med älg på fredagsmorgonen. Inga personskador har rapporterats i samband med hä...

Familjeteamet erbjuder ett nytt föräldrastöd för tonårsföräldrar

Som tonårsförälder står man ofta inför en hel del utmaningar i vardagen. Nu kan ...

Albin Enström, bleckblåsare och estetelev var en av dem som med musik bidrog till insamlingen. Foto: Hans Andersson

Mer insamlat till Världens Barn i år

Lindesbergs kommun placerar sig på tredje plats i länet, när insamlingen för Världens Barn nu har summerat kommunkampen. 121 316 kronor har lindesbergarna givit – 5 kronor och 16 öre per invånare!

14 oktober 2021 klockan 14:46 av Hans Andersson Visa hela artikeln

Lindlövens segerrad bröts i Borlänge
Efter två raka storsegrar, så bröts den fina segertrenden efter onsdagens besök i Borlänge. Trots en fin första period med 0-2, så kunde ...
13 oktober 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Unga kallblod visas upp på Fornaboda
På lördag har man chansen att kolla på fina kallblod. Då arrangerar kallblodföreningen Sleipner en utställning på Fornaboda Travbana, där hela...
13 oktober 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Industritekniska programmet läggs ned: ”För lågt söktryck”
Så sent som hösten 2018 återuppstod Industritekniska programmet som gymnasieutbildning vid Lindeskolan efter att man lagt ner den fem år tidigare...
13 oktober 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-10-13

2021-10-13

2021-10-13

2021-10-13

2021-10-12

2021-10-12

2021-10-11

2021-10-10

2021-10-10

2021-10-10

2021-10-10

2021-10-08

2021-10-08

2021-10-08

2021-10-22 11:16