Hemmaseger efter jämnspelad avslutning

Det var en jämn och på nytt underhållande hemmamatch i Lindehov, det var ett högt tempo från båda lagen där Lindlöven höll en viktig ledning med 2-1 inför den avslutande perioden, med starka försök från Skövde att spela sig till en efterlängtad kvittering så kunde Lindlöven säkra tre nya tabellpoäng.

Efter en tidigare oavgjord drabbning mot Skövde på bortais där motståndarlaget fick med sig bonuspoängen, var det en jämn match som förväntades i det publiktomma Lindehov.

Trots att båda lagen stod med varsin bortaförlust bakom sig så stod hemmalaget Lindlöven med flest spelade matcher inför söndagens match, på grund av den härjande Coronapandemin har Skövde fått matcher framflyttade vilket gör det orangea hemmalaget två matchers erfarenhet rikare.

Trots detta inleddes matchen med snabbspelad hockey från båda lagen, med det höga tempot kom även slarv från lagen där flera misslyckade passningar vilket gav respektive motståndarlag chanser på mål.

Lindlöven fick däremot även dem flera chanser till mål tack vare detta.
Efter fyra minuters spel i perioden kunde hemmaspelaren Max Lalander stjäla med sig en puck mot bortamålet som trots ett fint målläge, räddades av målvakten.

Det höga spelet fortsatte där hemmalaget hittade rätt i den fjortonde minuten, efter en lång passning från Jesper Broeng kunde lagkamraten Max Lalander snabbt peta in matchens första mål.

Ledningen höll sig däremot inte länge.
Bara minuten därefter kom Skövdes första läge efter powerbreak, ett läge som slutade med en kvittering till 1-1 efter ett snabbt skott som susade förbi samtliga hemmaspelare.

Hemmalaget såg däremot ut att kunna få med sig ledningen inför den uppkommande perioden, med bara sekunder kvar på klockan kom flera skott från hemmalaget där Philip Nyberg fick iväg ett avslutande skott.
Skottet hamnade i stolpen och ett 2-1-mål fråndömdes i samma stund som periodens slutsignal ljöd.

Foto: Hasse Persson

Det höga speltempot höll sig även in i den andra perioden.
Skövde fick sig ett tidigt övertag med flertalet skott på mål och långvarande spel i hemmazonen.

Halvvägs igenom perioden tilldelades båda lagen varsin utvisning där Lindlöven senare fick ett kortvarigt spel i powerplay med 35 sekunder, detta efter en ny utvisning för Skövde som nu stod med en spelare mindre.

Skotten på mål ökades där inget gick igenom men efter ett tufft spel vid bortamålet kom hemmalagets chans till 2-1 då man tilldelades en straff.
I försök genom Maxim Semjonov att överlista Skövdes målvakt missades skottet.

Med mindre än två minuter av perioden kom nya chanser för Lindlöven.
Efter flertalet skottförsök fick hemmaspelaren Adam Björkman in ett skott på mål, något som gjorde att hemmalaget kunde kliva av isen med en uddamålsledning inför den avgörande perioden.

Matchens huvuddomare lämnar tillfälligt isen, detta efter en skada på handen under den andra perioden Foto: Hasse Persson

Med ledningen i hemmalagets ägo inför matchens avslutande period fick matchen en pulshöjande avslutning.
Trots en stark inledning av Skövde som fick iväg flertalet skott mot hemmamålet, kunde man inte komma igenom hemmalagets vägg bestående av målvakt Jonathan Frykholm samt flera blockerande hemmaspelare.

Trots bortalagets kontroll av perioden vändes spelet helt till Lindlövens fördel direkt efter matchens avslutande powerbreak, efter ett öppet läge mot mål för Anton Toolanen med enbart bortamålvakten emot sig kom flera lägen för hemmalaget vilket även pressade Skövde för resten av den kvarstående perioden.

Det var jämnt spel som väntade inom de sista minuterna där Skövde begärde en time-out med mindre än två minuter kvar, med time-outen avklarad tog man även ut sin målvakt för en extra utespelare för att således få med sig ytterligare skott mot Lindemålet.
Skotten ökade men hemmalaget höll sig stabila och kunde således se till att den avslutande perioden höll sig målfri, något som säkrade tre poäng till Lindlöven.

– Det var en tuff period, Skövde låg på bra samtidigt som jag tycker att vi rädde ut situationerna bra och förtjänade nog att få göra något avslutande mål efter vårt tuffa spel, berättar Philip Nyberg matchen som även är nöjd med söndagens hemmamatch:

– Jag tycker att vi hade hela matchen under kontroll, det kommer såklart några missar i spelet men jag tycker att vi rädde ut situationerna bra. Om man ska kolla tillbaka så kunde vi nog spelat lite tuffare, framförallt i egen zon och i mittenzonen samtidigt som vi bör fokusera mer på lättare passningar som blir mer svårtagna för våra motståndare.

Noterbart är att laget fick med sig fyra utvisningar under söndagens match, detta till skillnad från den tidigare bortamatchen där man fick med sig hela nio till antalet, vilket i sin tur innebar arton minuters spel i boxplay.

– Vi har pratat mycket om utvisningar och jag tycker att vi har blivit bättre på att undvika dem, man måste såklart skydda målet och kommer det någon utvisning där vi gör detta så säjer jag inget om det men de onödiga utvisningarna som slashing och liknande måste minskas, berättar Philip.

– Mycket sitter i huvudet och idag tyckte jag att vi höll lugnet, vilket är något vi måste falla tillbaka till för att undvika utvisningar för att på så sätt hoppas på att det andra laget tar utvisningarna istället.

Resultat Lindlöven-Skövde IK
Slutresultat: 2-1 (1-1, 1-0, 0-0)
Publik: Publikfritt i Lindehov, 200 personer via digital sändning

Målgörare:
1-0 Max Lalander (Jesper Broeng, Maxim Semjonov)
2-1 Adam Björkman (Christoffer Anrén, Jesper Broeng)

Läget i tabellen: Med tre färska poäng kliver Lindlöven upp till tabellens tredje plats med 32 poäng, lika många inspelade poäng som tabelltvåan Mariestad.
Steget ner till Skövde som placeras som femma är bara två poäng vilket gör att en förlust kan skjutsa tillbaka Lindlöven till femteplatsen, Borlänge ligger fyra med 31 poäng medan Köping innehar den första placeringen under strecket med 25 poäng.
Surahammar placeras ännu som jumbo med 8 poäng medan HC Dalen leder tabellen med 40 poäng.

Nästa match: Onsdag 2:a december vs Surahammars IF i Surahallen med nedsläpp kl. 19.00

Publicerad 29 november 2020 klockan 19:17

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Foto: Camilla Lagerman

Nytt beslut om Stadsskogsskolan: fjärrundervisning för samtliga elever

Tanken var att Stadsskolsskolan partiellt skulle övergå till distansundervisning från och med nästa vecka, nu tvingas man dock ändra sitt beslut efter att flertalet lärare blivit sjuka. Redan från och med imorgon, fredag, övergår hela skolan till fjärrundervisning.

21 januari 2021 klockan 12:18 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons


Arkivfoto: Fredrik Norman

Vädervarningen: Nu slår ishalkan till!

Den som skall ut på vägarna under sena torsdagen, bör vara extra försiktig. Nu varnar nämligen SMHI för att det under kvällen kan uppstå plötslig ishalka i hela Örebro län.

21 januari 2021 klockan 11:52 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

bildspel Utklassning på hemmaisen

Efter två inspelade poäng under de tre senaste matcher, visade Lindlöven fin spelarform där man fullkomligt utklassade den ...

Populär Facebookgrupp vill få stopp på traktens stölder

En våg av stölder och inbrott i Storå- och Guldsmedshytteområdet under hösten fick Stefan ...

Samtliga högstadieskolor inför partiell distansundervisning

UPPDATERAD. Efter årsskiftet öppnade utbildningsminister Anna Ekström upp för att även hö...

Stora Lindessjön. Arkivbild. Foto: Fredrik Norman

Befarade drunkning i Lindessjön: ”Såg en vak”

Sent på tisdagskvällen larmades räddningstjänst och polis om en befarad drunkning i Stora Lindessjön. Vid den aktuella platsen hade en vak upptäckts, vilket tolkades som att någon hade gått igenom isen.
– Någon såg en vak vid en brygga längs Strandpromenaden och slog larm, säger Christina Hallin, presstalesperson vid polisen i region Bergslagen.

20 januari 2021 klockan 10:00 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Träningspass som de såg ut innan covid-19. Arkivfoto: Ida Lindkvist.

Föreningens lösning när restriktionerna satte stopp: digitala träningspass

Efter ett tufft år med coronarestriktioner som gjorde gruppträningar i princip omöjliga, fick Lindesbergs allmänna gymnastikförening, LAGF, tänka om och utanför den så kallade boxen. Resultatet har premiär under tisdagskvällen, då det första Zumbapasset körs via den digitala plattformen Zoom.
– Jag hade några testpass i slutet av förra året för att testa hur det kändes, och för att lära mig Zoom ordentligt, och det var superroligt! säger instruktören Carolina Sixtensson.

19 januari 2021 klockan 15:32 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Linde energi slog fjärrvärmerekord: ”Aldrig eldat så lite olja”
Sedan drygt 20 år tillbaka har det kommunägda bolaget samarbetat med BillerudKorsnäs i Frövi och tagit tillvara den spillvärme som industrin ...
19 januari 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Frosths Konditori öppnar ytterligare ett café – på lasarettet
Sedan slutet av december har Lindesbergs lasarett stått utan ett café, sedan den tidigare entreprenören bestämde sig för att sluta vid å...
18 januari 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Polis pepparsprayade misstänkt kvinna
När polisen konfronterade en kvinna, misstänkt för misshandel, blev situationen av sådan art att poliserna fick använda pepparspray för att få ...
18 januari 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Arkivfoto Foto: Hasse Persson

Där satt den, Linde Volley!

Efter en dyster säsongshalva för Linde Volley utan poäng till tabellen så har Linde Volley hittat en stor spelarform. Under lördagseftermiddagen kom säsongens hittills största triumf där Lindelaget lyckades spela in sin första trepoängare, detta efter en nagelbitare mot nykomlingen IKSU.

16 januari 2021 klockan 15:31 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust mot tabellsexan Karlskrona

Med lagets största målskyttar skadade så var det en tuff uppgift som väntade när Karlskrona gästade arenan under lördagen. Trots ny målvakt i kassen och en återkommande Fabian Wallouch Lindholm så kunde man, med ett tidigt rött kort och en stark bortamålvakt inte åka hem med segern.

16 januari 2021 klockan 18:50 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Tung förlust för gästande Lindlöven

Lindlöven är tre matcher in i Vårserien och placerar sig redan farligt i tabellen. Seriens andra förlust kom under ...

Målvakt från Aranäs till LIF Lindesberg

Med ett fortsatt skadat lag så fortsätter LIF Lindesberg att stärka upp i uppställningen. Simon Ongeri är det nya...

Liten ökning av covidfall efter jul och nyår

Efter jul- och nyårshelgerna vänder nu kurvan svagt uppåt igen när det gäller antalet smittade av covid-19 i ...

Annons


Mattias Persson har inlett arbetet med en isbana till ungdomarna Foto: Timmy Lundegård

En isbana till ungdomarna är på väg

Vad kan man tänkas göra en torsdagskväll i dryga tio minusgrader? Frågar man Lindlövens ungdomsledare Mattias Persson och Patrik Larshans är det ett perfekt tillfälle att påbörja en tillverkning av en isbana på Stadsskogsskolans fotbollsplan, som går till ungdomarna.
– Kommunen var jättepositiva till initiativet, säjer Patrik Larshans.

14 januari 2021 klockan 23:31 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Polisen slog till mot stor cannabisodling

UPPDATERAD. Fem personer kommer att begäras häktade för grovt narkotikabrott. Detta sedan polisen tidigare i veckan ...

Alla särskilda boenden färdiga med vaccinationen i slutet av veckan

Vaccinationen mot covid-19 fortsätter enligt plan, och i slutet av veckan beräknar man ...

bildspel Tråkig årspremiär på hemmaisen

Malung stod som första motstånd i Lindehov under det nya året. Trots återkommande namn i laguppställningen fick ...

Flera fordon i olycka på R68: ”Mycket halt på platsen”

UPPDATERAD KL. 17.40. Strax före klockan 17 på onsdagen, larmades räddningstjänst, polis...

Nu är de populära skidspåren dragna igen

För traktens alla skidentusiaster blev den förra vintern en total katastrof då kallgrader och snö blev en ...

Yttrandefriheten hotad när nätjättarna tar ställning

DEBATT: Fri åsiktsbildning är grunden för en fungerande demokrati. I regeringsformen fastslås det i ...

Genrebild. Foto: Ida Lindkvist

Nerikes Brandkår ryckte ut på befarad industribrand

Vid halvfyratiden natten till onsdag, larmades brandkåren om en befarad brand vid BillerudKorsnäs i Frövi.

13 januari 2021 klockan 07:21 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Kortare raster och gymnastik utomhus ska minska risken för smitta i skolan
I förra veckan öppnade utbildningsminister Anna Ekström upp möjligheten till distansundervisning även för elever i årskurs 7-9. Barn- och ...
12 januari 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Laddar om för ny snösväng: ”Vi är förberedda”
Efter ett långt arbetspass blir det inte någon direkt vila att räkna med för alla som på måndagen kallades in för att röja snö. Enligt vä...
12 januari 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

En till sjukhus efter olycka på Lv 249
En person blev i natt avförd med ambulans till sjukhus efter en singelolycka på länsväg 249. Enligt polisen färdades två personer i bilen. - ...
12 januari 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-01-11

2021-01-11

2021-01-10

2021-01-09

2021-01-09

2021-01-08

2021-01-07

2021-01-07

2021-01-06

2021-01-05

2021-01-05

2021-01-05

2021-01-04

2021-01-04

Nyheter från Aftonbladet
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2021-01-21 15:05