Hemmaseger efter jämnspelad avslutning

Det var en jämn och på nytt underhållande hemmamatch i Lindehov, det var ett högt tempo från båda lagen där Lindlöven höll en viktig ledning med 2-1 inför den avslutande perioden, med starka försök från Skövde att spela sig till en efterlängtad kvittering så kunde Lindlöven säkra tre nya tabellpoäng.

Efter en tidigare oavgjord drabbning mot Skövde på bortais där motståndarlaget fick med sig bonuspoängen, var det en jämn match som förväntades i det publiktomma Lindehov.

Trots att båda lagen stod med varsin bortaförlust bakom sig så stod hemmalaget Lindlöven med flest spelade matcher inför söndagens match, på grund av den härjande Coronapandemin har Skövde fått matcher framflyttade vilket gör det orangea hemmalaget två matchers erfarenhet rikare.

Trots detta inleddes matchen med snabbspelad hockey från båda lagen, med det höga tempot kom även slarv från lagen där flera misslyckade passningar vilket gav respektive motståndarlag chanser på mål.

Lindlöven fick däremot även dem flera chanser till mål tack vare detta.
Efter fyra minuters spel i perioden kunde hemmaspelaren Max Lalander stjäla med sig en puck mot bortamålet som trots ett fint målläge, räddades av målvakten.

Det höga spelet fortsatte där hemmalaget hittade rätt i den fjortonde minuten, efter en lång passning från Jesper Broeng kunde lagkamraten Max Lalander snabbt peta in matchens första mål.

Ledningen höll sig däremot inte länge.
Bara minuten därefter kom Skövdes första läge efter powerbreak, ett läge som slutade med en kvittering till 1-1 efter ett snabbt skott som susade förbi samtliga hemmaspelare.

Hemmalaget såg däremot ut att kunna få med sig ledningen inför den uppkommande perioden, med bara sekunder kvar på klockan kom flera skott från hemmalaget där Philip Nyberg fick iväg ett avslutande skott.
Skottet hamnade i stolpen och ett 2-1-mål fråndömdes i samma stund som periodens slutsignal ljöd.

Foto: Hasse Persson

Det höga speltempot höll sig även in i den andra perioden.
Skövde fick sig ett tidigt övertag med flertalet skott på mål och långvarande spel i hemmazonen.

Halvvägs igenom perioden tilldelades båda lagen varsin utvisning där Lindlöven senare fick ett kortvarigt spel i powerplay med 35 sekunder, detta efter en ny utvisning för Skövde som nu stod med en spelare mindre.

Skotten på mål ökades där inget gick igenom men efter ett tufft spel vid bortamålet kom hemmalagets chans till 2-1 då man tilldelades en straff.
I försök genom Maxim Semjonov att överlista Skövdes målvakt missades skottet.

Med mindre än två minuter av perioden kom nya chanser för Lindlöven.
Efter flertalet skottförsök fick hemmaspelaren Adam Björkman in ett skott på mål, något som gjorde att hemmalaget kunde kliva av isen med en uddamålsledning inför den avgörande perioden.

Matchens huvuddomare lämnar tillfälligt isen, detta efter en skada på handen under den andra perioden Foto: Hasse Persson

Med ledningen i hemmalagets ägo inför matchens avslutande period fick matchen en pulshöjande avslutning.
Trots en stark inledning av Skövde som fick iväg flertalet skott mot hemmamålet, kunde man inte komma igenom hemmalagets vägg bestående av målvakt Jonathan Frykholm samt flera blockerande hemmaspelare.

Trots bortalagets kontroll av perioden vändes spelet helt till Lindlövens fördel direkt efter matchens avslutande powerbreak, efter ett öppet läge mot mål för Anton Toolanen med enbart bortamålvakten emot sig kom flera lägen för hemmalaget vilket även pressade Skövde för resten av den kvarstående perioden.

Det var jämnt spel som väntade inom de sista minuterna där Skövde begärde en time-out med mindre än två minuter kvar, med time-outen avklarad tog man även ut sin målvakt för en extra utespelare för att således få med sig ytterligare skott mot Lindemålet.
Skotten ökade men hemmalaget höll sig stabila och kunde således se till att den avslutande perioden höll sig målfri, något som säkrade tre poäng till Lindlöven.

– Det var en tuff period, Skövde låg på bra samtidigt som jag tycker att vi rädde ut situationerna bra och förtjänade nog att få göra något avslutande mål efter vårt tuffa spel, berättar Philip Nyberg matchen som även är nöjd med söndagens hemmamatch:

– Jag tycker att vi hade hela matchen under kontroll, det kommer såklart några missar i spelet men jag tycker att vi rädde ut situationerna bra. Om man ska kolla tillbaka så kunde vi nog spelat lite tuffare, framförallt i egen zon och i mittenzonen samtidigt som vi bör fokusera mer på lättare passningar som blir mer svårtagna för våra motståndare.

Noterbart är att laget fick med sig fyra utvisningar under söndagens match, detta till skillnad från den tidigare bortamatchen där man fick med sig hela nio till antalet, vilket i sin tur innebar arton minuters spel i boxplay.

– Vi har pratat mycket om utvisningar och jag tycker att vi har blivit bättre på att undvika dem, man måste såklart skydda målet och kommer det någon utvisning där vi gör detta så säjer jag inget om det men de onödiga utvisningarna som slashing och liknande måste minskas, berättar Philip.

– Mycket sitter i huvudet och idag tyckte jag att vi höll lugnet, vilket är något vi måste falla tillbaka till för att undvika utvisningar för att på så sätt hoppas på att det andra laget tar utvisningarna istället.

Resultat Lindlöven-Skövde IK
Slutresultat: 2-1 (1-1, 1-0, 0-0)
Publik: Publikfritt i Lindehov, 200 personer via digital sändning

Målgörare:
1-0 Max Lalander (Jesper Broeng, Maxim Semjonov)
2-1 Adam Björkman (Christoffer Anrén, Jesper Broeng)

Läget i tabellen: Med tre färska poäng kliver Lindlöven upp till tabellens tredje plats med 32 poäng, lika många inspelade poäng som tabelltvåan Mariestad.
Steget ner till Skövde som placeras som femma är bara två poäng vilket gör att en förlust kan skjutsa tillbaka Lindlöven till femteplatsen, Borlänge ligger fyra med 31 poäng medan Köping innehar den första placeringen under strecket med 25 poäng.
Surahammar placeras ännu som jumbo med 8 poäng medan HC Dalen leder tabellen med 40 poäng.

Nästa match: Onsdag 2:a december vs Surahammars IF i Surahallen med nedsläpp kl. 19.00

Publicerad 29 november 2020 klockan 19:17

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Piasavakvastens högtid är kommen i våra bostadsområden. Foto: Fredrik Norman

Dags att sopa ut gruset från tomtgränsen: ”Vi börjar på måndag”

Fastighetsägare i bostadsområden i Lindesberg uppmanas nu att greppa tag om kvasten och sopa ut gruset från tomtgränsen. I nästa vecka påbörjas nämligen grusupptagningen i dessa områden.
– Vi börjar på måndag. Då kommer vi att sopa på Stadsskogen 2, sedan arbetar vi oss vidare till nya områden under veckans gång, berättar Monica Iwarsson Lindh, enhetschef, Park och Idrottsverksamhet på Samhällsbyggnad Bergslagen.

16 april 2021 klockan 11:11 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Annons


Bild från Region Örebro län

Minskning i antal covidfall – lättnader i restriktioner för vaccinerade

Efter att antalet bekräftade fall av covid-19 under ett par veckors tid har legat runt 100 sjukdomsfall per vecka i kommunen, har nu siffran minskat till 76 under de senaste 7 dagarna. Samtidigt meddelar Folkhälsomyndigheten att man inför lättnader i restriktionerna för personer som fått minst en dos vaccin.

16 april 2021 klockan 10:25 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Bil i diket på Lv249

En singelolycka med personbil har inträffat på länsväg 249 strax utanför Fellingsbro i riktning mot Arboga.

Lindesbergs kommun ska bli ett showroom för hållbarhet

INSÄNDARE/DEBATT: Lindesbergs kommun och Bergslagen bubblar av kreativitet, innovation och framåtanda...

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ...

Arkivbild. Foto: Camilla Lagerman

Stadsskogsskolan förlänger fjärrundervisning för två tredjedelar av eleverna

Stadsskogsskolans elever i årskurs 7 och 8 kommer fortsätta sina studier via partiell fjärrundervisning i ytterligare två veckor. Årskurs 9 kommer dock ha all sin undervisning på plats. Detta enligt ett beslut från Barn- och utbildningsnämnden, som fattats för att minska trängseln i skolans lokaler.

15 april 2021 klockan 11:13 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Luffaren Fargo återkommer till Löa Hytta i sommar. Foto: Camilla Lagerman

Löa Hytta välkomnar nya hemligheter efter uppehållet

Efter förra årets pandemi-uppehåll återkommer den lekfulla teatervandringen Hyttans Hemligheter med ett helt nytt äventyr i sommar. Premiären är satt till 9 juli och man spelar sedan föreställningar fram till 1 augusti.
– Vi har lärt oss, anpassat oss och ser hoppfullt på framtiden, meddelar ensemblen på sin hemsida.

14 april 2021 klockan 14:26 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Nattlig utryckning när rishög stod i lågor
Under natten larmades Nerikes Brandkår ut till en gräsbrand norr om Lindesberg.
14 april 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Kylig delikatess blir het nyhet när 37:an lanserar egen glass
Sedan 37:an slog upp portarna till sina nyrenoverade och större lokaler i början av året har man bjudit på en rad olika nyheter. Inom kort hoppas ...
13 april 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Nära en miljon skall få fler att lockas till Bergslagen
Nu skall turismen i Bergslagen stärkas. För ändamålet har Destination Bergslagen beviljats strax under en miljon kronor. - Vi är övertygade att...
13 april 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Foto: Camilla Lagerman

Nära 12 000 doser vaccin till regionen under vecka 15

Under vecka 15 vaccinerar Region Örebro län med totalt 11 700 doser vaccin. Vaccinet ges både till dem som får första och andra sprutan. Nu kan personer som är 70 år och äldre boka tid för vaccination.

12 april 2021 klockan 14:01 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Arkivfoto: Fredrik Norman

Två åldringsbrott utreds: Fem personer greps misstänkta för grov stöld

Polisen utreder nu två fall av stölder som har drabbat äldre personer i deras bostäder. I båda fallen har gärningspersonerna lurat sig in i bostäderna på olika sätt.

12 april 2021 klockan 12:52 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Frövifors Pappersbruksmuseum utsett till Årets Arbetslivsmuseum

Frövifors Pappersbruksmuseum tilldelades under fredagen den ärofyllda utmräkelsen Årets ...

Kassörska bad tobakskund om legitimation – blev hotad

Polisen har upprättat en anmälan om olaga hot riktat mot en kvinna som arbetar i en livsmedelsaff...

Minskning i antal fall men fortsatt allvarligt läge

Efter förra veckans rekordhöga notering av antalet bekräftade covidfall i kommunen, ser läget för tillf...

Annons


Vattenmassorna dånar fram vid kraftstationen i Dalkarlshyttan. Foto: Fredrik Norman

Ingen oro för extrem vårflod i dagsläget

Med våren kommer oro för vissa som bor i närheten av sjöar och vattendrag. En extrem vårflod med höga flöden kan orsaka stora skador på egendom. Just nu ger dock Linde energi ett lugnande besked till de som berörs. Någon extrem vårflod ser man inte på kartan i dagsläget.

7 april 2021 klockan 11:14 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Påskpyntade rondeller utsattes för sabotage: ”Jättetråkigt”

De fyra påskkärringarna, som hade placerats i rondellen vid Lidl, överlevde inte p...

Kastade molotovcocktail mot bil – polisen jagade bilbrännare i natt

Natten till tisdag jagade polisen en bilbrännare i Storå. Vittnen har berättat hur ...

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ...

Glad Påsk!

LindeNytts redaktion önskar alla läsare och annonsörer en riktigt Glad Påsk! //Red.

bildspel Påskäggsjakten är avslutad – här är vinnarna

Det var ett rekordstort deltagande i LindeNytts påskäggsjakt i år, vilket är otroligt roligt! ...

Rekordnotering i antal covidfall: 128 på en vecka

Smittspridningen är uppe på en rekordhög nivå i Lindesbergs kommun, hela 128 bekräftade fall av covid-19 ...

Foto: Hans Andersson

SPF-Seniorerna i norra länsdelen värnar om Lindesbergs lasarett

INSÄNDARE/DEBATT: Vårt lasarett har tidigare betraktats som ett akutsjukhus. Vi inom SPF-Seniorerna ser inte längre att vi kan kalla det för det, nu när kirurgi/ortopedi/urologi sedan oktober 2020 blivit nedlagt på sen kväll och nattetid. Trygghet är för oss äldre är mycket viktigt. Därför är vi som pensionärsorganisation bekymrade.

2 april 2021 klockan 08:54 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

bildspel Fototävlingen avgjord – bildkavalkad
Totalt 20 bidrag, alla med härliga och roliga tolkningar av temat vår/påsk, kom in till LindeNytts fototävling. Juryn har överlagt, röstat och...
1 april 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet
Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att stå färdiga längs Stafettgatan under hösten. Bakom de två nya satsningarna...
31 mars 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter
Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället för stora tryckpressar fylls nu ...
31 mars 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-03-31

2021-03-31

2021-03-30

2021-03-30

2021-03-29

2021-03-29

2021-03-26

2021-03-26

2021-03-26

2021-03-25

2021-03-25

2021-03-24

2021-03-24

2021-03-24

2021-04-17 19:05