Foto: Timmy Lundegård

Hemmaseger i Lindehov

Med ett segerlöst facit för säsongen gästade Surahammar Lindehov under onsdagskvällen, trots ett tidigt underläge för Lindlöven så kom de snabbt tillbaka och avgjorde matchen redan under den andra perioden och lyckades således att spräcka säsongens hemmanolla.

Säsongens fjärde hemmamatch skulle spelas i Lindehov där två lag med oroväckande säsongsstatistik befann sig på isen.
För hemmalaget Lindlöven hade man, trots fina prestationer under bortamatcherna, ännu inte gått segrande ur en hemmamatch medan motståndarlaget Surahammar fortsätter sin jakt på säsongens första seger.

Under onsdagskvällen blåstes matchen mellan de två lagen igång där bortalaget, efter bara två minuters speltid, fick ett tidigt spel i powerplay.
Trots att Lindlöven höll ett starkt övertag i spelet så lyckades Surahammar att utnyttja hemmalagets numerära underläge, efter ett spel nära hemmamålet så lyckades bortalaget att få in matchens första mål.

Bara minuten efter matchens första mål så kom Lindlövens första stora chans på en kvittering där Anton Karlsson lyckades få in pucken mot bortamålet, pucken kom dock inte hela vägen in efter inspelet men hemmaforwarden fick snabbt revansch.
Efter passningar från Maxim Semjonov och Jesper Broeng, kunde han på nytt spela in pucken mot bortamålet vilket resulterade i hemmalagets första mål i matchen.

Med en kvitterad poängställning så fick hemmalaget en ny målchans kort därpå där Lindlövens amerikanska nykomling Joey Strada kom inflygandes mot bortamålets högerkant med pucken för att göra ett snabbt inspel som räckte hela vägen in i mål och ledningen var hämtad.

– Det blev en tilltrasslad situation i boxplay under första perioden där Surahammar fick flera skott på returer nära mål där ett av skotten ledde till mål, det blev såklart en tuff start men vi kände aldrig någon panik inom laget, berättar Alexander Kovalonok om den inledande situationen.

– Vi fortsätter att följa vårt grundspel och även om första perioden inte blev någon höjdare så petade vi in två puckar och hade 2-1 inför den andra perioden.

Den andra perioden blev dock ren hemmadominans där Lindlöven tidigt visade att de var det bättre laget på isen, farten i spelet hade ökats där Surahammar fick minimalt med målchanser och lyckades efter de 20 spelade minuterna att få med sig fyra skott på mål medan Lindlöven fick med sig hela tjugo.

Dominansen inleddes redan från periodens första nedsläpp där Surahammar fick med sig en tidig utvisning, bara tio sekunder efter utvisningen fick hemmaspelaren Simon Brännvall, efter en passning från Anton Widmark, ett öppet läge med bortamålvakten som enda hinder men trots detta spelade forwarden in 3-1.

Flera målchanser skulle komma för hemmalaget, med nio minuter kvar av perioden stod lagen med totalt tre utvisade spelare varav två av dessa tillhörde Surahammar, detta ledde till en ny målchans där Jesper Broeng skjutsade iväg pucken in i mål vilket utökade hemmalagets ledning till 4-1.

Ett nytt öppet läge uppenbarade sig för Lindlöven där Maxim Semjonov fick fritt fram och spelade utan några större problem ett mål gav Lindlöven en 4-målsledning, bara minuten därefter var hemmalaget nära att utöka ytliggare där ett nytt öppet läge kom efter att Anton Toolanen stulit pucken från motståndarlaget och trots ett skott på mål hamnade pucken precis utanför målet.

– Vi steppade upp vårt spel i den andra perioden och gjorde flera smartare beslut samtidigt som vi spelar inom vårt grundspel, samtidigt är Surahammar svåra att spela mot då de är ett lag som spelar och kämpar tills slutsignalen hörs och sådana lag ska man inte underskatta, menar Alexander Kovalonok.

Målfirande i den andra perioden Foto: Timmy Lundegård

Med 5-1 inför den sista perioden så var det ingen större dramatik som väntade, med mindre än tio minuter kvar så fick Surahammar in ett hårt skott som studsade mot hemmamålvaktens klubba där pucken hamnade i mål.

Trots 5-2 var det omöjligt för bortalaget att komma vinnande ur matchen, med tre minuter kvar av matchen tog Surahammar en time-out där man valde att byta ut målvakten mot en extra utespelare, något som ledde till att Filip Lundqvist kunde ge ett skott i öppen kasse.

– Vi pratade om att fortsätta med vårt spel som vi hade under den tidigare perioden, i en sådan ledning som vi hade inför den sista perioden gäller det att slappna av på rätt sätt och hålla upp spelet, berättar Alexander som är nöjd med tre viktiga poäng:

– Tre poäng är alltid tre poäng och sex gjorda mål under en match är alltid ett plus, vi skjuter mycket på mål under matchen vilket jag tycker är positivt och även vårt spel i powerplay gör vi bra.

– Samtidigt finns det saker vi behöver jobba vidare med, dels behöver vi jobba på att följa vårt grundspel där vi delvis faller ifrån, vi drar även på oss flertalet utvisningar vilket vi också måste jobba på med att minska.

Resultat Lindlöven-Surahammars IF
Slutresultat: 6-2 (2-1, 3-0, 1-1)
Publik: 50 personer

Målgörare:
1-1 Anton Karlsson (Maxim Semjonov, Jesper Broeng)
2-1 Joey Strada (Edwin Lindström, Jesper Broeng)
3-1 Simon Brännvall (Anton Widmark, Mathias Linnarud)
4-1 Jesper Broeng (Anton Toolanen, Maxim Semjonov)
5-1 Maxim Semjonov (Christoffer Anrén)
6-2 Filip Lundqvist

Läget i tabellen: Med tre nyttiga poäng kliver Lindlöven upp till 6:e platsen och är nu bara en poäng bakom Köping som innehar den sista placeringen inom tabellens ”topp 5:a”
HC Dalen ligger ännu i toppen och har två poängs marginal till tvåan Skövde medan Surahammar ligger kvar i botten med en poäng.

Nästa hemmamatch: Söndag 1:a november vs Forshaga IF i Lindehov med matchstart kl. 16.00
Biljetter finns att förhands köpa via Lindlövens hemsida eller via Tickster.

Publicerad 21 oktober 2020 klockan 23:58

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Ann-Louise Hytter på Lindesbergs Fastigheter önskar förslag från allmänheten. Foto: Camilla Lagerman

Fastighetsägaren ber om förslag från allmänheten: ”Vad vill Lindesberg ha?”

Vid årsskiftet stängde Elon Ljud & Bild för gott i centrala Lindesberg, och sedan dess har lokalen på Kristinavägen stått tom. Nu vill fastighetsägaren, Lindesbergs Fastigheter, veta vad allmänheten helst vill se i lokalen.
– Vi är jätteöppna för roliga idéer, och är inte omöjliga på något sätt, säger Ann-Louise Hytter.

24 april 2024 klockan 13:27 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons

Lindesbergs lasarett. Foto: Camilla Lagerman

Befolkningens närhet till sjukvård i den norra delen av Region Örebro län ska begränsas

INSÄNDARE/DEBATT: I september 2023 presenterade Hälso- och sjukvårdsdirektören vid Region Örebro län en Utvecklingsplan för hälso- och sjukvården. Han föreslog en nedläggning av jourverksamheten för kirurgi i Lindesberg, en stängning av de fyra specialistmottagningarna samt stängning av psykiatrins slutenvårdsavdelning. På medicinkliniken skulle man fokusera på utbildning och forskning. Efteråt har man även föreslagit nedläggning av sjukhusets kök. Mat ska beställas från USÖ i små kartonger, såsom nu sker från kommunen till hemmen, inom kommunens äldrevård. Hur det blir om en patient läggs in på medicinkliniken mitt i natten och ska ha viss diet framkommer ej.

24 april 2024 klockan 11:04 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Ibland är vägen fram till rätt beslut lite väl krokig!

INSÄNDARE/DEBATT: Det har den senaste tiden skrivits en hel del om fordonsprogrammet på Lindeskolan ...

Inför IFK Lindesberg-Pålsboda GoIF: Hemmalaget i favoritposition

Med ett rejält flyt på hemmaplan så är det inte samma tryck borta. I lördags blev det fö...

Poet ska sammanställa ungas tankar och visioner om Frövis framtid

I ett nytt projekt ska Region Örebro län tillsammans med flera samarbetspartners ta ...

Louise Tapper från Lindesberg tävlade med sin hund Bonzo. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Hemvärnets patrullhundar gjorde upp i lokalt mästerskap

Under söndagen avgjordes Distriktsmästerskapet i patrull för hemvärnshundar i skogarna kring Lindesberg. Totalt tre tävlande från Närkedistriktet gjorde upp om titeln, medan fyra andra ekipage från Värmland och Skaraborg tävlade inom sina egna distrikt.

22 april 2024 klockan 15:56 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

En stunds fika och avkoppling för medlemmarna i HjärtLung Bergslagen. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Uppskattad avkoppling för hjärtsjuka i badhusets relax

Under fredagseftermiddagen samlades medlemmar från Riksförbundet HjärtLung Bergslagen på Energikällans relaxavdelning i Lindesberg, för några timmars avkoppling och omvårdnad. Medlemsträffarna fyller många funktioner, bland annat försöker man motverka ensamheten.
– Människor som är hjärtsjuka och lite äldre är ofta ensamma, då ville vi göra något gemensamt som alla kunde vara med på, berättar ordförande Gun Ehnvik.

22 april 2024 klockan 11:48 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Med gemensamma krafter blir klädbytardagen ännu större: ”Nu rensar vi garderoberna!”
Genom ett nytt samarbete ska årets klädbytardag i Lindesberg bli större än någonsin tidigare. Detta hoppas både Elin Olofsson, grundare av Gå...
19 april 2024 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

Starkt folkligt stöd att bevara vårdcentralen i Storå: ”Förstår att folk är upprörda”
Utanför Storå vårdcentral lämnades på fredagen protestlistor, med 2 300 namnunderskrifter mot nedmonteringen av Storå vårdcentral, över till ...
19 april 2024 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

bildspel Bassängträningen håller seniorerna starkare och friskare
Region Örebro län vill utreda evidensen med bassängträning, för att se om det finns tydliga fördelar jämfört med annan träning. Detta i ett ...
19 april 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

DJ Nyström fixar feststämningen på nya nattklubben för ungdomar - KlubbMaze. Foto: Privat

Ny klubb riktad till ungdomar och EPA-häng

En ny satsning ska få ungdomar i bygden att ”klubba” och dansa loss – eller bara hänga med andra. Genom hårt slit av ideellt arbetande föräldrar och fritidsledare har traktens ungdomar nu fått en ny mötesplats – KlubbMaze på Hillstreet.
– På 80-talet fanns mängder av ställen att träffas på under helgen, så vi tyckte att det var på tiden att vi tog tag i det här nu, förklarar Elinor Strömberg, en av initiativtagarna till ungdomssatsningen.

18 april 2024 klockan 16:25 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Fotograf: Patrik Svedberg

Dömd 16-åring motanmäler – två män åtalas för misshandel och olaga hot

Den 16-årige pojke som under tisdagen dömdes till ungdomsövervakning för grov misshandel har gjort en motanmälan, där båda offren i domen nu är åtalade för olaga hot respektive misshandel. Detta ska också vara upprinnelsen till den grova misshandel som pojken sedan dömdes för.

17 april 2024 klockan 13:21 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Örongodis utlovas när det bjuds på ”En strut kaRAMELler”

En härligt uppknäppt musikalisk stund utlovas när Linde Symphonic Band tillsammans med...

Därför varslar Kommunal om strejk

INSÄNDARE/DEBATT: Kommunal har gått in i årets förhandlingar med rimliga krav. I en svår ekonomisk tid tar vi ansvar fö...

Trio från Lindesberg döms för grov misshandel och grovt hemfridsbrott

De tre unga män från Lindesberg som häktades den 8 februari, misstänkta för grov ...

Elin Kämpe och Amanda Orrbo fick med sig ett silver hem från Nederländerna. Foto: Frövi judo

Dubbla medaljer för Frövi judo efter mäktig tävlingshelg

Efter en intensiv tävlingshelg kan Frövi judo återigen stoltsera med två nya mästerskapsmedaljer. Amanda Orrbo och Elin Kämpe tog ett välförtjänt silver vid World Kata Games i Nederländerna, medan Ingrid Nilsson kämpade hem en bronsmedalj vid Junior European Cup i Polen.

15 april 2024 klockan 10:58 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Storbackas svar till ”Socialdemokrat i norr”

INSÄNDARE/DEBATT: Hej ”Socialdemokrat i norr”. Jag talar som förtroendevald och företrädare för...

Tala för dig själv, Bengt Storbacka!

INSÄNDARE/DEBATT: Med vilken rätt gör du dig till talesman för Socialdemokraterna i norra Region Örebro län i din ...

Elevernas glädje efter beskedet: ”Man blir glad i själen”

Efter torsdagens besked att det tunga fordonsprogrammet på Lindeskolan får vara kvar...

bildspel Elevernas drömmar om resa till djurpark besannas genom generösa bidrag

Genom hårt arbete och hängivenhet har eleverna i anpassad grundskola på ...

Nämndledamöter förvånade efter beskedet: ”Inte fått någon information”

Flera ledamöter i barn- och utbildningsnämnden blev minst sagt ö...

Glädjebeskedet: Tunga fordon blir kvar på Lindeskolan

Efter alla turer kring inriktningen lastbil och mobila maskiner på fordons- och transportprogrammet på ...

Signes Tiktokvideo blev snabbt viral. Foto: Printscreen

Signe lugnade skrämda barn och ungdomar efter krigsvarningen från ÖB

När Sveriges överbefälhavare, Micael Bydén, tidigare i år gick ut med en uppmaning till Sveriges befolkning att förbereda sig för krig, spred sig en stark oro bland barn och ungdomar. Detta uppmärksammade 15-åriga Signe Hedén från Lindesberg, som snabbt gjorde en video på TikTok där hon på ett enkelt sätt förklarade situationen för den yngre generationen. Videon blev snabbt viral med över 600 000 visningar och fångade även Sveriges Radios uppmärksamhet.
– Det var jättemånga som la ut videor på TikTok när de grät och skrev att det skulle bli krig i Sverige, då kände jag att jag behövde göra något, berättar Signe.

11 april 2024 klockan 10:14 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Storslagen seger efter tidig fyramålsledning
Trots hårda vindar så blev det en klar och mersmakande seger för IFK Lindesberg, som under lördagen gjorde sin första hemmamatch för säsongen. ...
10 april 2024 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Barsoms svar till Ärlerud: ”Jag kommer stödja förslaget”
Läkarbemanning två förmiddagar i veckan kan bli verklighet på Storås vårdcentral om förslaget i hälso- och sjukvårdsnämnden röstas igenom, ...
10 april 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Företagarna: ”Rekordmånga jobb i små företag”
Enligt en ny kommunrapport från företagarorganisationen Företagarna är antalet jobb i småföretag med färre än 50 anställda större än nå...
10 april 2024 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2024-04-09

2024-04-09

2024-04-09

2024-04-08

2024-04-08

2024-04-06

2024-04-05

2024-04-05

2024-04-04

2024-04-04

2024-04-03

2024-04-03

2024-04-02

2024-04-02

2024-04-25 07:39