Foto: Timmy Lundegård

Hemmaseger i Lindehov

Med ett segerlöst facit för säsongen gästade Surahammar Lindehov under onsdagskvällen, trots ett tidigt underläge för Lindlöven så kom de snabbt tillbaka och avgjorde matchen redan under den andra perioden och lyckades således att spräcka säsongens hemmanolla.

Säsongens fjärde hemmamatch skulle spelas i Lindehov där två lag med oroväckande säsongsstatistik befann sig på isen.
För hemmalaget Lindlöven hade man, trots fina prestationer under bortamatcherna, ännu inte gått segrande ur en hemmamatch medan motståndarlaget Surahammar fortsätter sin jakt på säsongens första seger.

Under onsdagskvällen blåstes matchen mellan de två lagen igång där bortalaget, efter bara två minuters speltid, fick ett tidigt spel i powerplay.
Trots att Lindlöven höll ett starkt övertag i spelet så lyckades Surahammar att utnyttja hemmalagets numerära underläge, efter ett spel nära hemmamålet så lyckades bortalaget att få in matchens första mål.

Bara minuten efter matchens första mål så kom Lindlövens första stora chans på en kvittering där Anton Karlsson lyckades få in pucken mot bortamålet, pucken kom dock inte hela vägen in efter inspelet men hemmaforwarden fick snabbt revansch.
Efter passningar från Maxim Semjonov och Jesper Broeng, kunde han på nytt spela in pucken mot bortamålet vilket resulterade i hemmalagets första mål i matchen.

Med en kvitterad poängställning så fick hemmalaget en ny målchans kort därpå där Lindlövens amerikanska nykomling Joey Strada kom inflygandes mot bortamålets högerkant med pucken för att göra ett snabbt inspel som räckte hela vägen in i mål och ledningen var hämtad.

– Det blev en tilltrasslad situation i boxplay under första perioden där Surahammar fick flera skott på returer nära mål där ett av skotten ledde till mål, det blev såklart en tuff start men vi kände aldrig någon panik inom laget, berättar Alexander Kovalonok om den inledande situationen.

– Vi fortsätter att följa vårt grundspel och även om första perioden inte blev någon höjdare så petade vi in två puckar och hade 2-1 inför den andra perioden.

Den andra perioden blev dock ren hemmadominans där Lindlöven tidigt visade att de var det bättre laget på isen, farten i spelet hade ökats där Surahammar fick minimalt med målchanser och lyckades efter de 20 spelade minuterna att få med sig fyra skott på mål medan Lindlöven fick med sig hela tjugo.

Dominansen inleddes redan från periodens första nedsläpp där Surahammar fick med sig en tidig utvisning, bara tio sekunder efter utvisningen fick hemmaspelaren Simon Brännvall, efter en passning från Anton Widmark, ett öppet läge med bortamålvakten som enda hinder men trots detta spelade forwarden in 3-1.

Flera målchanser skulle komma för hemmalaget, med nio minuter kvar av perioden stod lagen med totalt tre utvisade spelare varav två av dessa tillhörde Surahammar, detta ledde till en ny målchans där Jesper Broeng skjutsade iväg pucken in i mål vilket utökade hemmalagets ledning till 4-1.

Ett nytt öppet läge uppenbarade sig för Lindlöven där Maxim Semjonov fick fritt fram och spelade utan några större problem ett mål gav Lindlöven en 4-målsledning, bara minuten därefter var hemmalaget nära att utöka ytliggare där ett nytt öppet läge kom efter att Anton Toolanen stulit pucken från motståndarlaget och trots ett skott på mål hamnade pucken precis utanför målet.

– Vi steppade upp vårt spel i den andra perioden och gjorde flera smartare beslut samtidigt som vi spelar inom vårt grundspel, samtidigt är Surahammar svåra att spela mot då de är ett lag som spelar och kämpar tills slutsignalen hörs och sådana lag ska man inte underskatta, menar Alexander Kovalonok.

Målfirande i den andra perioden Foto: Timmy Lundegård

Med 5-1 inför den sista perioden så var det ingen större dramatik som väntade, med mindre än tio minuter kvar så fick Surahammar in ett hårt skott som studsade mot hemmamålvaktens klubba där pucken hamnade i mål.

Trots 5-2 var det omöjligt för bortalaget att komma vinnande ur matchen, med tre minuter kvar av matchen tog Surahammar en time-out där man valde att byta ut målvakten mot en extra utespelare, något som ledde till att Filip Lundqvist kunde ge ett skott i öppen kasse.

– Vi pratade om att fortsätta med vårt spel som vi hade under den tidigare perioden, i en sådan ledning som vi hade inför den sista perioden gäller det att slappna av på rätt sätt och hålla upp spelet, berättar Alexander som är nöjd med tre viktiga poäng:

– Tre poäng är alltid tre poäng och sex gjorda mål under en match är alltid ett plus, vi skjuter mycket på mål under matchen vilket jag tycker är positivt och även vårt spel i powerplay gör vi bra.

– Samtidigt finns det saker vi behöver jobba vidare med, dels behöver vi jobba på att följa vårt grundspel där vi delvis faller ifrån, vi drar även på oss flertalet utvisningar vilket vi också måste jobba på med att minska.

Resultat Lindlöven-Surahammars IF
Slutresultat: 6-2 (2-1, 3-0, 1-1)
Publik: 50 personer

Målgörare:
1-1 Anton Karlsson (Maxim Semjonov, Jesper Broeng)
2-1 Joey Strada (Edwin Lindström, Jesper Broeng)
3-1 Simon Brännvall (Anton Widmark, Mathias Linnarud)
4-1 Jesper Broeng (Anton Toolanen, Maxim Semjonov)
5-1 Maxim Semjonov (Christoffer Anrén)
6-2 Filip Lundqvist

Läget i tabellen: Med tre nyttiga poäng kliver Lindlöven upp till 6:e platsen och är nu bara en poäng bakom Köping som innehar den sista placeringen inom tabellens ”topp 5:a”
HC Dalen ligger ännu i toppen och har två poängs marginal till tvåan Skövde medan Surahammar ligger kvar i botten med en poäng.

Nästa hemmamatch: Söndag 1:a november vs Forshaga IF i Lindehov med matchstart kl. 16.00
Biljetter finns att förhands köpa via Lindlövens hemsida eller via Tickster.

Publicerad 21 oktober 2020 klockan 23:58

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Ny förlust för Lindlöven

Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens första nedsläpp, kunde Lindlöven spela in 0-1. En ställning som snabbt ändrade sig till 2-1, inom loppet av fyra minuter på isen. Uppkommande matcher är nu viktiga, för att slippa återkval.

26 februari 2021 klockan 21:44 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons


Foto: Camilla Lagerman

Misstänkta föremålet ej explosivt men hälsovådligt

Som tidigare har rapporterats, spärrades polishuset och delar av kvarteret av på fredagsmorgonen sedan man upptäckt en mystisk väska placerad på baksidan av polisstationen. Kort därefter kunde polisen gripa en misstänkt person i närområdet som kunde knytas till denna väska. Nu uppger polisen att föremålet i väskan tagits om hand och förvaras på en säker plats i väntan på att nationella bombskyddet tar hand om det.
– Jag kan inte gå in på detaljer just nu, men det här rör sig inte om något explosivt ämne i alla fall, men det kan vara hälsofarligt om det hanteras på felaktigt sätt, säger Lars Hedelin vid polisen.

26 februari 2021 klockan 13:51 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Snart dags för kommunens unga att söka sommarjobb

Nu är det snart dags för ungdomarna i Lindesbergs kommun att söka ferieplats för sommaren, och i år kan ...

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon

Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlö...

Foto: Camilla Lagerman

Smittspridningen i länet ökar samtidigt som det råder brist på vaccin

Region Örebro län ser nu en svag ökning när det gäller smittspridningen av covid-19. Av totalt knappt 7 000 analyserade prover förra veckan var antalet positiva fall 450. Det kan jämföras med 390 fall veckan innan. Dessutom har man för närvarande brist på vaccin, detta meddelar regionen i ett pressmeddelande under tisdagen.

24 februari 2021 klockan 11:54 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Foto: Camilla Lagerman

Regionens genomgång av hanteringen av överblivna vaccindoser klar

Region Örebro län har i en genomgång granskat hur de överblivna doserna vid inledningen av vaccineringen har använts. Genomgången visar att några tiotal doser har givits till personer utanför den bestämda prioriteringsordningen.

24 februari 2021 klockan 09:17 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Lastbil av vägen på R68: ”Krockat med ett träd”
UPPDATERAD. En lastbil har åkt av riksväg 68 och kört in i ett träd, enligt tidiga uppgifter från SOS Alarm och polisen i region Bergslagen. ...
23 februari 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Historisk bokrea är igång
För det 34:e året i ordningen välkomnade bröderna Nelzén sina kunder till bokrean, som faktiskt blir den sista i brödernas regi. Med på plats ...
23 februari 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Minskade öppettider på kommunens bibliotek
Från och med den 1 mars kommer biblioteken i Lindesbergs kommun att minska sina öppettider. Bakgrunden till åtgärden är minskade resurser till ...
23 februari 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Pressfoto: Andreas Hylthén

Tävlingen avslutad och två vinnare utsedda

Det var väldigt många som ville vara med och tävla om de signerade exemplaren av Anders Johnssons debutkokbok ”Härifrån. Råvaror, recept och relationer”. Samtliga deltagare svarade också rätt på tävlingsfrågan som löd: Anders fick en fin utmärkelse under 2020, vilken?

22 februari 2021 klockan 13:26 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Arkivbild. Foto: Fredrik Norman

Nya siffror: Befolkningen ökar i Lindesberg

I dag, måndag, publicerar Statistiska Centralbyrån färska befolkningssiffror för 2020 för kommuner runt om i landet. Bilden är tydlig, och visar att befolkningen växer på många håll, där även Lindesbergs kommun hör till de som visar ett positivt resultat.
– Det som gör att folkmängden i Lindesberg ökar jämfört med året före är framför allt inflyttningen. Kommunen registrerar 1 360 inflyttade, jämfört med 1 259 utflyttade, säger Linus Garp, befolkningsstatistiker på SCB.

22 februari 2021 klockan 10:59 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Inbrottstjuvar stal bil vid ishallen – dumpade fordonet i Frövi

Någon gång mellan fredag och lördag har inbrottstjuvar härjat vid ishallen Lindehov i ...

Det blåser nya vindar i Centerpartiet – Storm tar över efter Kleber

Centerpartiet i Lindesbergs starke man, Jonas Kleber, lämnar nu över klubban efter ...

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger

Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo...

Annons


Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlöven tog en poäng mot Kumla

Vårserien är en svajig historia för Lindlöven, som tidigare stod med fyra raka segrar. Efter sextio spelade minuter i sitt sista möte mot Kumla under söndagen, står man nu istället med två raka förluster och en förlorad bonuspoäng. Trots en förlust under söndagens förlängning mot Kumla, åker Lindlöven inte lottlösa hem.

21 februari 2021 klockan 19:11 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Förlust mot snabbspelande Engelholm

Grundspelets sista hemmamatch spelades mot vassa Engelholm under lördagen. Hemmalaget bjöd upp till kamp, men fick svårt ...

Partiell distansundervisning även efter sportlovet

Stadsskogsskolan i Lindesberg har vid ett flertal tillfällen under hösten och vintern fått övergå till ...

Halkan så extrem att även halkbekämpande maskiner måste krypa fram

Regn och minusgrader har resulterat i att det råder blixthalka i vårt område. Halkbekä...

Färre nya coronafall i Lindesberg

Efter att ha legat på en platå under en period om 14 dagar, rapporteras nu allt färre nya coronasmittade personer i ...

Bibblan erbjuder digitalt sportlovsprogram

På måndag startar årets sportlov för kommunens barn och ungdomar, och precis som så mycket annat i pandemitider ...

Begränsade vaccinleveranser ger få tider att boka

I dagsläget har cirka 14 000 länsbor vaccinerats mot covid-19, men leveranserna av vaccin är fortfarande ...

Genrebild. Foto: Fredrik Norman

Befarad ladugårdsbrand var kontrollerad eldning

UPPDATERAD. Strax före klockan 11 på torsdagsförmiddagen larmades Nerikes Brandkår ut till en befarad brand i en ladugård strax norr om Lindesberg. Styrkan kunde dock snabbt återgå till stationen då det visade sig handla om en kontrollerad eldning.
– Någon har eldat på sin tomt och det har av förbipasserande uppfattats som att det brann i ladugården. Den här typen av missuppfattningar är inte ovanliga, kommenterar operatör vid SOS Alarm.

18 februari 2021 klockan 11:12 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Varnar för plötslig ishalka i samband med väderomslag
SMHI har på torsdagen utfärdat en klass 1-varning för plötslig ishalka. Varningen gäller för hela länet och flera angränsande län.
18 februari 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Man anhållen misstänkt för misshandel
En man i 40-årsåldern greps på onsdagskvällen misstänkt för misshandel. Enligt polisen skall det röra sig om ett ärende gällande våld i nä...
18 februari 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

bildspel 37:an nyöppnar med nyheter från Årets Ekokock
Om allt går enligt plan öppnar 37:an på fredag, i sin nya och betydligt större kostym. Dessutom håller man som bäst på att ta fram helt nya rö...
17 februari 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-17

2021-02-17

2021-02-16

2021-02-16

2021-02-15

2021-02-15

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-11

2021-02-11

Nyheter från Aftonbladet
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2021-02-27 17:37