Foto: Timmy Lundegård

Hemmaseger i Lindehov

Med ett segerlöst facit för säsongen gästade Surahammar Lindehov under onsdagskvällen, trots ett tidigt underläge för Lindlöven så kom de snabbt tillbaka och avgjorde matchen redan under den andra perioden och lyckades således att spräcka säsongens hemmanolla.

Säsongens fjärde hemmamatch skulle spelas i Lindehov där två lag med oroväckande säsongsstatistik befann sig på isen.
För hemmalaget Lindlöven hade man, trots fina prestationer under bortamatcherna, ännu inte gått segrande ur en hemmamatch medan motståndarlaget Surahammar fortsätter sin jakt på säsongens första seger.

Under onsdagskvällen blåstes matchen mellan de två lagen igång där bortalaget, efter bara två minuters speltid, fick ett tidigt spel i powerplay.
Trots att Lindlöven höll ett starkt övertag i spelet så lyckades Surahammar att utnyttja hemmalagets numerära underläge, efter ett spel nära hemmamålet så lyckades bortalaget att få in matchens första mål.

Bara minuten efter matchens första mål så kom Lindlövens första stora chans på en kvittering där Anton Karlsson lyckades få in pucken mot bortamålet, pucken kom dock inte hela vägen in efter inspelet men hemmaforwarden fick snabbt revansch.
Efter passningar från Maxim Semjonov och Jesper Broeng, kunde han på nytt spela in pucken mot bortamålet vilket resulterade i hemmalagets första mål i matchen.

Med en kvitterad poängställning så fick hemmalaget en ny målchans kort därpå där Lindlövens amerikanska nykomling Joey Strada kom inflygandes mot bortamålets högerkant med pucken för att göra ett snabbt inspel som räckte hela vägen in i mål och ledningen var hämtad.

– Det blev en tilltrasslad situation i boxplay under första perioden där Surahammar fick flera skott på returer nära mål där ett av skotten ledde till mål, det blev såklart en tuff start men vi kände aldrig någon panik inom laget, berättar Alexander Kovalonok om den inledande situationen.

– Vi fortsätter att följa vårt grundspel och även om första perioden inte blev någon höjdare så petade vi in två puckar och hade 2-1 inför den andra perioden.

Den andra perioden blev dock ren hemmadominans där Lindlöven tidigt visade att de var det bättre laget på isen, farten i spelet hade ökats där Surahammar fick minimalt med målchanser och lyckades efter de 20 spelade minuterna att få med sig fyra skott på mål medan Lindlöven fick med sig hela tjugo.

Dominansen inleddes redan från periodens första nedsläpp där Surahammar fick med sig en tidig utvisning, bara tio sekunder efter utvisningen fick hemmaspelaren Simon Brännvall, efter en passning från Anton Widmark, ett öppet läge med bortamålvakten som enda hinder men trots detta spelade forwarden in 3-1.

Flera målchanser skulle komma för hemmalaget, med nio minuter kvar av perioden stod lagen med totalt tre utvisade spelare varav två av dessa tillhörde Surahammar, detta ledde till en ny målchans där Jesper Broeng skjutsade iväg pucken in i mål vilket utökade hemmalagets ledning till 4-1.

Ett nytt öppet läge uppenbarade sig för Lindlöven där Maxim Semjonov fick fritt fram och spelade utan några större problem ett mål gav Lindlöven en 4-målsledning, bara minuten därefter var hemmalaget nära att utöka ytliggare där ett nytt öppet läge kom efter att Anton Toolanen stulit pucken från motståndarlaget och trots ett skott på mål hamnade pucken precis utanför målet.

– Vi steppade upp vårt spel i den andra perioden och gjorde flera smartare beslut samtidigt som vi spelar inom vårt grundspel, samtidigt är Surahammar svåra att spela mot då de är ett lag som spelar och kämpar tills slutsignalen hörs och sådana lag ska man inte underskatta, menar Alexander Kovalonok.

Målfirande i den andra perioden Foto: Timmy Lundegård

Med 5-1 inför den sista perioden så var det ingen större dramatik som väntade, med mindre än tio minuter kvar så fick Surahammar in ett hårt skott som studsade mot hemmamålvaktens klubba där pucken hamnade i mål.

Trots 5-2 var det omöjligt för bortalaget att komma vinnande ur matchen, med tre minuter kvar av matchen tog Surahammar en time-out där man valde att byta ut målvakten mot en extra utespelare, något som ledde till att Filip Lundqvist kunde ge ett skott i öppen kasse.

– Vi pratade om att fortsätta med vårt spel som vi hade under den tidigare perioden, i en sådan ledning som vi hade inför den sista perioden gäller det att slappna av på rätt sätt och hålla upp spelet, berättar Alexander som är nöjd med tre viktiga poäng:

– Tre poäng är alltid tre poäng och sex gjorda mål under en match är alltid ett plus, vi skjuter mycket på mål under matchen vilket jag tycker är positivt och även vårt spel i powerplay gör vi bra.

– Samtidigt finns det saker vi behöver jobba vidare med, dels behöver vi jobba på att följa vårt grundspel där vi delvis faller ifrån, vi drar även på oss flertalet utvisningar vilket vi också måste jobba på med att minska.

Resultat Lindlöven-Surahammars IF
Slutresultat: 6-2 (2-1, 3-0, 1-1)
Publik: 50 personer

Målgörare:
1-1 Anton Karlsson (Maxim Semjonov, Jesper Broeng)
2-1 Joey Strada (Edwin Lindström, Jesper Broeng)
3-1 Simon Brännvall (Anton Widmark, Mathias Linnarud)
4-1 Jesper Broeng (Anton Toolanen, Maxim Semjonov)
5-1 Maxim Semjonov (Christoffer Anrén)
6-2 Filip Lundqvist

Läget i tabellen: Med tre nyttiga poäng kliver Lindlöven upp till 6:e platsen och är nu bara en poäng bakom Köping som innehar den sista placeringen inom tabellens ”topp 5:a”
HC Dalen ligger ännu i toppen och har två poängs marginal till tvåan Skövde medan Surahammar ligger kvar i botten med en poäng.

Nästa hemmamatch: Söndag 1:a november vs Forshaga IF i Lindehov med matchstart kl. 16.00
Biljetter finns att förhands köpa via Lindlövens hemsida eller via Tickster.

Publicerad 21 oktober 2020 klockan 23:58

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Skärmbild från Folkhälsomyndighetens hemsida.

92 nya covidfall i kommunen – på en vecka

Smittspridningen av covid-19 har återigen tagit ny fart i Lindesbergs kommun, och ökar nu i betydligt snabbare takt än de senaste veckorna. Enligt färsk statistik från Folkhälsomyndigheten tillkom 92 nya fall bara under vecka 47.

26 november 2020 klockan 14:35 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons


Foto: Camilla Lagerman

Begravningar under pandemin ställer krav på entreprenören

När coronapandemin slog till med full kraft i våras fick landets begravningsentreprenörer snabbt tänka om och ändra arbetssätt, då regeringen införde ett maxtak på 50 personer vid allmänna sammankomster. När gränsen sänktes ytterligare under förra veckan, ställde det hårda krav på kreativitet och nytänkande.

26 november 2020 klockan 08:37 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Förlust mot tabellettan

Det bjöds på många utvisningar på Lindlövens räkning när det var dags för ett returmöte mot HockeyEttans tabelletta HC Dalen, ...

S-ordföranden avgår: ”Personliga skäl”

Ordföranden för Socialdemokraterna i Lindesberg, John Omoomian, har valt att lämna sitt uppdrag. ...

Julgåva till personalen ger klirr i lokalhandelns kassor

PRESSMEDDELANDE: Nu kompletterar Lindesbergs kommun den tidigare sommargåvan med en julgåva till ...

Foto: Privat

Nedgrisad rastgård upprör hundägare

Under tisdagen upptäcktes att någon eller några har varit inne i Lindesbergs Hundlekgård i Dalkarlshyttan och förstört för alla som söker sig dit för att träffas och umgås – hundägare emellan.
– Vi är ett gäng som träffas där varje morgon, året runt. Att komma dit och mötas av det här var naturligtvis inte särskilt roligt, berättar en av hundägarna, som önskar vara anonym, för LindeNytt.

25 november 2020 klockan 11:00 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Kommundirektör Henrik Arenvang. Foto: Camilla Lagerman

Skärpta allmänna råd förlängs till 13 december

De skärpta lokala allmänna råden som infördes i Örebro län den 3 november förlängs och gäller nu fram till den 13 december. Läget är fortsatt allvarligt och kommunens verksamheter är både begränsade och stängda, något som alltså fortsätter en bit in i nästa månad.
– Jag vädjar till både invånare och företagare i Lindesberg att ta sitt ansvar, säger Henrik Arenvang kommundirektör i Lindesbergs kommun i ett pressmeddelande.

24 november 2020 klockan 14:35 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Linde energi levererar länets lägsta elnäts- och fjärrvärmepris
Prisbilden för elnät och fjärrvärme varierar kraftigt i landet. Inom vårt län konstaterar årets Nils Holgersson-rapport, att det är ...
24 november 2020 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Dubbla brons till Lindesbergs Musteri i Must-SM
I fredags avslöjades årets pristagare i Must-SM, som gick av stapeln i skånska Kivik. Vår lokala mustproducent Lindesbergs Musteri fanns anmälda ...
23 november 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Nu har handelsplatsen fått ett officiellt namn
Den nya handelsplatsen på industriområdet, där Lågprisvaruhuset Mejk och Team Sportia med flera huserar, har nu fått ett officiellt namn.
23 november 2020 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel Stark upphämtning av Lindlöven

Med ett högt spel från gästande Borlänge så var det ingen lätt match som väntade Lindlöven på hemmaisen, trots ett inledande tvåmålsunderläge på hemmaisen så blev det tillslut en jämn och underhållande kamp om tre viktiga tabellpoäng.

22 november 2020 klockan 19:05 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild på Ida Larsson Foto: Hasse Persson

Linde Volley nära att plocka tabellpoäng

Med en ny setseger säkrad från gårdagen så spelade Linde Volley in en setseger även under söndagen, tabellfemman RIG Falköping skulle mötas på deras hemmaplan där Linde Volley var otroligt nära att spela in sina första poäng för säsongen.

22 november 2020 klockan 19:55 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Förlust trots setseger

Segernollan är ännu inte spräckt för Linde Volley men under lördagen kunde Lindelaget spela in en ny setseger när laget gästade ...

Sporten i Lindesberg under pandemin

Det händer mycket i världen just nu med den pågående Coronapandemin, även inom sportvärlden sker stora händelser för ...

Kumla avgjorde i tredje perioden

Det orangea Lindlöven har inte haft något flyt mot Kumla HC Black Bulls. På hemmaisen släppte Lindelaget igenom flertalet ...

Annons


Meritor i Lindesberg. Foto: Meritor

Varslade får behålla sina jobb

Meritor i Lindesberg erbjuder nu tidigare varslade om uppsägning fortsatt anställning. Detta informerade fabriksledningen på fredagen.
– Det stora flertalet behåller sin anställning och ca 40 medarbetare får en förlängd uppsägningstid, säger Meritors platschef och VD, Kent Blom, i ett pressmeddelande.

20 november 2020 klockan 12:12 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

66 nya fall av covid-19 i kommunen

Även om ökningen inte är lika hastig som för några veckor sedan, så fortsätter antalet bekräftade fall av covid-19 att...

Varken pandemi eller oväder stoppar gastrons drive-in

LindeGastro, som startade mitt under pandemin, har jobbat hårt för att finna nya lösningar i en tid som...

Stadsskogsskolan inför tillfällig undervisning på distans

Från och med måndag nästa vecka övergår Stadsskogsskolan i Lindesberg tillfälligt till ...

Stora driftstörningar i elnätet

Linde energi har sedan tidigt i morse omfattande driftstörningar längs hela elnätet till följd av de kraftiga kast- och ...

Örebrotravet och Fornaboda travbana sluter upp i kampen mot prostatacancer

Mustaschkampen är en numera årligt återkommande kampanj som genomförs i november ...

bildspel Ny seger mot Malung

Med en tidigare seger mot Malung på bortaisen så var Lindlöven redo att på nytt ställas mot tabelltian. Efter två tunga perioder där ...

Foto: Camilla Lagerman

Personbil och lastbil kolliderade på R50: ”Inga personskador”

En lastbil och personbil har kolliderat på riksväg 50 utanför Lindesberg. Trots uppgifter om att det rörde sig om en allvarlig frontalkrock, har dessbättre inga personskador rapporterats, enligt polisen.
– Det är oklart hur olyckan har gått till, men vi har i alla fall inga personskador inrapporterade från olycksplatsen, kommenterar Mats Öhman, presstalesperson vid polisen i region Bergslagen.

18 november 2020 klockan 13:29 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Granen har rest från Gusselby för att bli rest i Lindesberg
- För bara en vecka sedan klippte vi gräset här - och nu reser vi julgranen. Det är en lite märklig inledning på vintern minst sagt, skrattar ...
18 november 2020 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Frontalkrock mellan lastbil och personbil
En lastbil och personbil har kolliderat på riksväg 50 utanför Lindesberg. Larmet inkom klockan 12.05 till polisen. - Det skall röra sig om en ...
18 november 2020 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Coronaläget: ”Läget inom vården är mycket ansträngt”
Under tisdagseftermiddagen presenterade representanter för Region Örebro län en lägesbild av hur situationen i regionen ser ut gällande ...
17 november 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-11-17

2020-11-17

2020-11-16

2020-11-15

2020-11-14

2020-11-14

2020-11-13

2020-11-13

2020-11-13

2020-11-13

2020-11-12

2020-11-12

2020-11-12

2020-11-12

2020-11-26 17:05