Arkivfoto: LindeNytt

Hitta just din favoritplats att fira midsommar på

Uppdaterat kl. 12.07. På fredag stundar midsommarafton och liksom förra året, när Mattias Eriksson, Lindesbergs Stadshotell, gick in och räddade midsommarfirandet, kommer det att ordnas stång och dans i Oscarsparken även i år. Men en hjälpande hand behövs och Mattias önskar att de som har möjlighet plockar på sig blommor som man tar med sig till stången för att binda under förmiddagen.

– Det är ju ett skämt, att det inte skall arrangeras ett midsommarfirande i Lindesberg, sa sälj- och marknadsansvarig Mattias Eriksson några dagar innan förra årets midsommarafton. Detta sedan tidigare arrangör, Turistbyrån, inte längre hade tillräckliga resurser.

I år upprepar man arrangemanget och Mattias säger:
– Det blev jättelyckat förra året!
Det blir alltså Lindesbergs Stadshotell tillsammans med Lindesbergs Folkdansgille som ser till att firandet i Oscarsparken blir av. Midsommarstången är ordnad men från 10.00 behöver man hjälp att klä den.
– Vi behöver hjälp med att binda blommor. Man plockar blommor som man tar med sig och kommer ner och hjälper till, och som tack bjuder vi på fika, berättar Mattias. 15.30 kommer det att bli dans och lek runt stången för både barn och vuxna.
– Café Oscar bjuder på alla barn på pinnglass. Det kommer att bli jättekul, säger Mattias.

Nedan listas fler platser att fira Midsommar på i Lindesbergs kommun:


Guldsmedshyttan, Råssvallen

Torsdag kl 18.00 Råssvallen: Vi klär midsommarstången. Tag med blommor. Vi bjuder på fika. Vi tänder även grillen för er som har med för detta.

Midsommarafton 19 juni
13.00 Festplatsen öppnas
13.20 Avmarsch med stången från grusparkeringen vid Råssvallen. Guldsmedshyttans musikkår, brandkåren, GSBK:s ungdomsspelare samt Prins o Prinsessa
13.30 Stången reses av brandkåren och Musikkåren spelar
14.00 Lekar för barnen, pilkastning, lotterier, bollkastning, fiskdamm, cafeteriaförsäljning
15.00 Dans kring stången med musik och sång av Jorma Ehnvik
15.30 Golfbollskastning
15.45 Festplatsen stängs
OBS! Vid regn så flyttas arrangemanget in i Ishallen (Råsshallen).

Siggebohyttans Bergsmansgård kl. 14.00
Midsommarstången lövas torsdag 18 juni kl. 18.00 och kläs med blomster på midsommarafton kl.10.00. Folkdansuppvisning kl. 14.15, stången reses, danslekar, kaffeservering. Öppet i Bergsmansgården kl. 11.00-17.00. Arrangör: Öskeviks Allmänna byförening, Örebro läns museum.

Hembygdsgården i Fellingsbro
Plocka blommor och kom med och klä stången kl. 09.00. Vid 14.00 börjar fiandet med att stången reses. Därefter blir det traditionella danslekar med Margareta Persson som ledare till Irene Johanssons musik och sång av Pensionärskören. Uppvisning av Tassadansarna. Fotoutställning i Stenstagården ”När affärslivet blomstrade i Fellingsbro”. Åktur med häst och vagn. Servering. Arrangör: Fellingsbro hembygds- och fornminnesförening.

Dammsjöns strand, Hammarbacken kl. 14.00
Stången lövas, dans och lekar, kaffeservering, tipspromenad och godispåsar till barnen. Arrangör: Hammarbackens Hembygdsförening samt Nybergets byalag.

Midsommarfest på Strandgården Frövi kl. 14.00
Vi tillverkar och reser midsommarstången tillsammans medan Fellingsbro Spelmanslag spelar och underhåller. Kl. 14.30 – Frövi folkdansgille uppträder med dans och musik sedan dansar och sjunger vi tillsammans. Kl. 15.00 Godisregn. Lekar för alla barn och vuxna. Tipspromenad för olika åldrar. Vinn på chokladhjulet eller skjut en älg hos Bosse. Köp en lott. Spela boule eller Luffarschack. Sagostund för alla barn. Erik Ragnarsson spelar och sjunger. Ta med kaffekorgen eller köp fika och hembakat på Strandgården. Arrangör: Equmenia.

Midsommar på Uskavigården
Kl.11.00 kläs midsommarstången. Kl.16.00 dansar man kring stången. Kl.17.00 blir det dansuppvisning av Lindesbergs folkdansgille kl.19.00 – Midsommarkvällskonsert med Ida Arvidsson och kl.21.00 dansas det kring stången, igen! Från kl 12.00 serveras midsommarmat i restaurangen. Arrangör: Uskavigården

Löa
Midsommarfirandet i Löa börjar kl 14 med att stången kläs och sedan blir det dans. För barnen finns pilkastning, bollkastning, fiskdamm, ponnyridning och fikaförsäljning.

 

Vedevåg, Fredag kl. 14:00
Midsommarafton med dans kring midsommarstången och fika med fiskdamm vid Herrgården i Vedevåg.

 

Text/källa: Lindesbergs kommun och föreningar/arrangörer

Publicerad 17 juni 2015 klockan 08:43

Ida Lindkvist , 0581-61 71 71 , info@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

I förra veckan spärrades polishuset av sedan en väska med ett misstänkt farligt föremål i hade hittats. Foto: Camilla Lagerman

Det misstänkt farliga föremålet var – välling

I slutet av förra veckan upptäcktes en väska vid polisstationens bakgård – i vilken man hittade ett misstänkt farligt föremål: en påse innehållande ett pulver som ej kunde identifieras på plats. Polishuset och delar av kvarteret spärrades av i väntan på att föremålet skulle tas om hand och förvaras på ett säkert sätt i väntan på att Nationella Bombskyddet hämtade föremålet och tog med det för analys. Nu har beskedet kommit – att det rörde sig om ett helt ofarligt vällingpulver.
– Ärendet kommer nu att läggas ner och den person som tidigare misstänktes för brott är inte längre misstänkt, uppger förundersökningsledare vid Örebropolisen som handlägger ärendet.

3 mars 2021 klockan 13:37 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

AnnonsGenrebild. Foto: Jennie Larsson

Polisen varnar för vaccinationsbedrägerier

Den pågående pandemin och vaccinationen mot covid-19 har blivit ett nytt sätt för bedragare att försöka lura människor på deras besparingar. Därför varnar nu polisen för vaccinationsbedrägerier och uppmanar allmänheten att vara vaksam och att informera anhöriga om vad man ska tänka på.

3 mars 2021 klockan 11:46 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Tydlig ökning av antalet covidfall i länet

Under en webbsänd lägesrapport på tisdagseftermiddagen informerade smittskyddsläkare Gunlög Rasmussen, hälso- ...

Tidig risk för gräsbränder: ”Undvik att elda”

Allra helst bör man just nu avstå helt från att elda utomhus. Den som ändå så vill göra, bör...

Ida Larsson är redo för slutspel Foto: Hasse Persson

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande åttondelsfinal. Med ett utvecklande spel på planen och en stark spelarform, står Lindelaget laddade mot säsongens tuffaste uppgift.
– Vi är redo för att gå vidare, säjer Ida Larsson.

1 mars 2021 klockan 21:34 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ett glatt gäng som fick mysa med Reidargårdens djur under sportlovet. Gårdens ägare, Johanna Reidarsdotter i mitten. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Djurmys på schemat under sportlovets läger på Reidarsgården

Sportlovets sista dag visade sig från sin allra bästa sida, med strålande solsken och varma vindar, något som uppskattades av barnen som under helgen tillbringade dagarna på Reidarsgården i Lindesberg för att mysa med gårdens alla djur.

1 mars 2021 klockan 13:13 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Gratis hemmamatch när Röös hyllas
Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. Detta när föreningen, f...
1 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tiomålsförlust i Alstermo
Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan Amos målvakt såg...
28 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

En förlust avrundade grundspelet
Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde ...
27 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Ny förlust för Lindlöven

Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens första nedsläpp, kunde Lindlöven spela in 0-1. En ställning som snabbt ändrade sig till 2-1, inom loppet av fyra minuter på isen. Uppkommande matcher är nu viktiga, för att slippa återkval.

26 februari 2021 klockan 21:44 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Camilla Lagerman

Misstänkta föremålet ej explosivt men hälsovådligt

Som tidigare har rapporterats, spärrades polishuset och delar av kvarteret av på fredagsmorgonen sedan man upptäckt en mystisk väska placerad på baksidan av polisstationen. Kort därefter kunde polisen gripa en misstänkt person i närområdet som kunde knytas till denna väska. Nu uppger polisen att föremålet i väskan tagits om hand och förvaras på en säker plats i väntan på att nationella bombskyddet tar hand om det.
– Jag kan inte gå in på detaljer just nu, men det här rör sig inte om något explosivt ämne i alla fall, men det kan vara hälsofarligt om det hanteras på felaktigt sätt, säger Lars Hedelin vid polisen.

26 februari 2021 klockan 13:51 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Snart dags för kommunens unga att söka sommarjobb

Nu är det snart dags för ungdomarna i Lindesbergs kommun att söka ferieplats för sommaren, och i år kan ...

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon

Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlö...

AnnonsFoto: Camilla Lagerman

Smittspridningen i länet ökar samtidigt som det råder brist på vaccin

Region Örebro län ser nu en svag ökning när det gäller smittspridningen av covid-19. Av totalt knappt 7 000 analyserade prover förra veckan var antalet positiva fall 450. Det kan jämföras med 390 fall veckan innan. Dessutom har man för närvarande brist på vaccin, detta meddelar regionen i ett pressmeddelande under tisdagen.

24 februari 2021 klockan 11:54 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Regionens genomgång av hanteringen av överblivna vaccindoser klar

Region Örebro län har i en genomgång granskat hur de överblivna doserna vid inledningen ...

Lastbil av vägen på R68: ”Krockat med ett träd”

UPPDATERAD. En lastbil har åkt av riksväg 68 och kört in i ett träd, enligt tidiga uppgifter ...

Historisk bokrea är igång

För det 34:e året i ordningen välkomnade bröderna Nelzén sina kunder till bokrean, som faktiskt blir den sista i brödernas regi...

Minskade öppettider på kommunens bibliotek

Från och med den 1 mars kommer biblioteken i Lindesbergs kommun att minska sina öppettider. Bakgrunden till åtgä...

Tävlingen avslutad och två vinnare utsedda

Det var väldigt många som ville vara med och tävla om de signerade exemplaren av Anders Johnssons debutkokbok ”...

Nya siffror: Befolkningen ökar i Lindesberg

I dag, måndag, publicerar Statistiska Centralbyrån färska befolkningssiffror för 2020 för kommuner runt om i ...

Genrebild: Fredrik Norman

Inbrottstjuvar stal bil vid ishallen – dumpade fordonet i Frövi

Någon gång mellan fredag och lördag har inbrottstjuvar härjat vid ishallen Lindehov i Lindesberg. Enligt polisen skall man ha tagit sig in i den länga som nyttjas av Samhällsbyggnad Bergslagen, där man bland annat kunde konstatera att tjuvarna stulit en bil.
– Bilen kunde spåras via GPS. Den hittades parkerad på en plats i Frövi, kommenterar Gabriel Henning, presstalesperson vid polisen i region Bergslagen.

22 februari 2021 klockan 10:22 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Det blåser nya vindar i Centerpartiet – Storm tar över efter Kleber
Centerpartiet i Lindesbergs starke man, Jonas Kleber, lämnar nu över klubban efter tio år som ordförande.
22 februari 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Lindlöven tog en poäng mot Kumla
Vårserien är en svajig historia för Lindlöven, som tidigare stod med fyra raka segrar. Efter sextio spelade minuter i sitt sista möte mot Kumla ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-20

2021-02-19

2021-02-19

2021-02-19

2021-02-19

2021-02-18

2021-02-18

2021-02-18

2021-02-18

2021-02-17

2021-02-17

2021-02-17

2021-02-16

2021-02-16

2021-03-03 20:02