Arkivfoto: LindeNytt

Hitta just din favoritplats att fira midsommar på

Uppdaterat kl. 12.07. På fredag stundar midsommarafton och liksom förra året, när Mattias Eriksson, Lindesbergs Stadshotell, gick in och räddade midsommarfirandet, kommer det att ordnas stång och dans i Oscarsparken även i år. Men en hjälpande hand behövs och Mattias önskar att de som har möjlighet plockar på sig blommor som man tar med sig till stången för att binda under förmiddagen.

– Det är ju ett skämt, att det inte skall arrangeras ett midsommarfirande i Lindesberg, sa sälj- och marknadsansvarig Mattias Eriksson några dagar innan förra årets midsommarafton. Detta sedan tidigare arrangör, Turistbyrån, inte längre hade tillräckliga resurser.

I år upprepar man arrangemanget och Mattias säger:
– Det blev jättelyckat förra året!
Det blir alltså Lindesbergs Stadshotell tillsammans med Lindesbergs Folkdansgille som ser till att firandet i Oscarsparken blir av. Midsommarstången är ordnad men från 10.00 behöver man hjälp att klä den.
– Vi behöver hjälp med att binda blommor. Man plockar blommor som man tar med sig och kommer ner och hjälper till, och som tack bjuder vi på fika, berättar Mattias. 15.30 kommer det att bli dans och lek runt stången för både barn och vuxna.
– Café Oscar bjuder på alla barn på pinnglass. Det kommer att bli jättekul, säger Mattias.

Nedan listas fler platser att fira Midsommar på i Lindesbergs kommun:


Guldsmedshyttan, Råssvallen

Torsdag kl 18.00 Råssvallen: Vi klär midsommarstången. Tag med blommor. Vi bjuder på fika. Vi tänder även grillen för er som har med för detta.

Midsommarafton 19 juni
13.00 Festplatsen öppnas
13.20 Avmarsch med stången från grusparkeringen vid Råssvallen. Guldsmedshyttans musikkår, brandkåren, GSBK:s ungdomsspelare samt Prins o Prinsessa
13.30 Stången reses av brandkåren och Musikkåren spelar
14.00 Lekar för barnen, pilkastning, lotterier, bollkastning, fiskdamm, cafeteriaförsäljning
15.00 Dans kring stången med musik och sång av Jorma Ehnvik
15.30 Golfbollskastning
15.45 Festplatsen stängs
OBS! Vid regn så flyttas arrangemanget in i Ishallen (Råsshallen).

Siggebohyttans Bergsmansgård kl. 14.00
Midsommarstången lövas torsdag 18 juni kl. 18.00 och kläs med blomster på midsommarafton kl.10.00. Folkdansuppvisning kl. 14.15, stången reses, danslekar, kaffeservering. Öppet i Bergsmansgården kl. 11.00-17.00. Arrangör: Öskeviks Allmänna byförening, Örebro läns museum.

Hembygdsgården i Fellingsbro
Plocka blommor och kom med och klä stången kl. 09.00. Vid 14.00 börjar fiandet med att stången reses. Därefter blir det traditionella danslekar med Margareta Persson som ledare till Irene Johanssons musik och sång av Pensionärskören. Uppvisning av Tassadansarna. Fotoutställning i Stenstagården ”När affärslivet blomstrade i Fellingsbro”. Åktur med häst och vagn. Servering. Arrangör: Fellingsbro hembygds- och fornminnesförening.

Dammsjöns strand, Hammarbacken kl. 14.00
Stången lövas, dans och lekar, kaffeservering, tipspromenad och godispåsar till barnen. Arrangör: Hammarbackens Hembygdsförening samt Nybergets byalag.

Midsommarfest på Strandgården Frövi kl. 14.00
Vi tillverkar och reser midsommarstången tillsammans medan Fellingsbro Spelmanslag spelar och underhåller. Kl. 14.30 – Frövi folkdansgille uppträder med dans och musik sedan dansar och sjunger vi tillsammans. Kl. 15.00 Godisregn. Lekar för alla barn och vuxna. Tipspromenad för olika åldrar. Vinn på chokladhjulet eller skjut en älg hos Bosse. Köp en lott. Spela boule eller Luffarschack. Sagostund för alla barn. Erik Ragnarsson spelar och sjunger. Ta med kaffekorgen eller köp fika och hembakat på Strandgården. Arrangör: Equmenia.

Midsommar på Uskavigården
Kl.11.00 kläs midsommarstången. Kl.16.00 dansar man kring stången. Kl.17.00 blir det dansuppvisning av Lindesbergs folkdansgille kl.19.00 – Midsommarkvällskonsert med Ida Arvidsson och kl.21.00 dansas det kring stången, igen! Från kl 12.00 serveras midsommarmat i restaurangen. Arrangör: Uskavigården

Löa
Midsommarfirandet i Löa börjar kl 14 med att stången kläs och sedan blir det dans. För barnen finns pilkastning, bollkastning, fiskdamm, ponnyridning och fikaförsäljning.

 

Vedevåg, Fredag kl. 14:00
Midsommarafton med dans kring midsommarstången och fika med fiskdamm vid Herrgården i Vedevåg.

 

Text/källa: Lindesbergs kommun och föreningar/arrangörer

Publicerad 17 juni 2015 klockan 08:43

Ida Lindkvist , 0581-61 71 71 , info@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Asso Eliassi var omöjlig för dagen med sju inspelade mål Foto: Hasse Persson

LIF bjöd på show i Arenan

Med ett slarvigt spel, skott i stolparna och en återkommande Fatlum Ahmeti på LIF-bänken så hade inte Vinslöv någon rolig kväll i Lindesberg när Allsvenskans sjunde omgång skulle spelas i Lindesberg Arena, de 50 åskådarna i publiken fick desto roligare och fick njuta av en ren hemmadominans.

24 oktober 2020 klockan 19:28 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons


Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Derbyseger för WSK

Efter att spräckt nollan med en färsk hemmaseger mot Kungsör så var det ett bortaderby mot Örebro som väntade för WSK-truppen, efter att spelat upp sig till en säker ledning under den andra perioden så kunde WSK gå undan med målen och utökade till en väldigt enkel derbyseger.

24 oktober 2020 klockan 18:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fullt utvecklad brand i uthus

Ett uthus tillhörande en bostad i Stråssa totalförstördes på fredagskvällen i en brand. Enligt uppgift från SOS Alarm skall ...

ICA Supermarket sålde miljonvinst på Triss

I tisdags såldes en Trisslott hos ICA Supermarket i Lindesberg, där en mycket lyckosam vinnare blev hela 1 miljon ...

Ohrnsteins kostym för stor?

INSÄNDARE/DEBATT: SvT publicerade 201013 en intervju med ortopedchef Evald Ohrnstein där Ohrnstein uppger att RÖL:s ortoped-...

Anhöriga kan få hjälp att tända ljus vid gravarna. Foto: Fonus

Fonus hjälper anhöriga att tända ljus under allhelgona

I spåren av covid-19 är det allt fler i Lindesberg som inte kan besöka en anhörigs grav under allhelgona. En färsk undersökning gjord av Fonus och Sifo visar att 1 av 4 i Lindesberg vill men inte har möjlighet. Samtidigt är det 67 % av de i Lindesberg som förlorat någon under 2020 som inte fått ta farväl som de önskat, och flera har fortfarande inte fått en grav att besöka. Nu väljer begravningsbyrån Fonus att bistå med hjälp att tända ljus åt de som inte kan, helt kostnadsfritt.

23 oktober 2020 klockan 07:52 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Arkivbild. Foto: Camilla Lagerman

Återvinningscentral hölls stängd: Misstänkt farligt ämne visade sig vara ofarligt

På torsdagsförmiddagen stängdes återvinningscentralen i Södra Måle utanför Lindesberg. Detta sedan personalen slagit larm om vad man misstänkte kunde röra sig om ett läckage av farligt ämne. Upptäckten gjordes i samband med att centralen skulle öppna för dagen.
– Vi tog det säkra före det osäkra och stängde i väntan på besked, uppger arbetsledare Joakim Fredriksson, Samhällsbyggnad Bergslagen.

22 oktober 2020 klockan 15:02 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Regionens önskan: Hoppa över bus eller godis i år
Halloweenfirandets bus eller godis-rundor kan snabbt bli bus eller virus om man har otur. Något man från Region Örebro läns håll nu ser som en ...
22 oktober 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Majblomman samlar in utan majblommor
De fanns inte i våras. Majblommorna, som skolbarn brukar sälja på vårkanten. Men nu kommer chansen för dem som vill stödja behövande barn. Fö...
22 oktober 2020 av Hans Andersson
Visa hela artikeln

Hemmaseger i Lindehov
Med ett segerlöst facit för säsongen gästade Surahammar Lindehov under onsdagskvällen, trots ett tidigt underläge för Lindlöven så kom de ...
21 oktober 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Läsarbild. Foto: Hanna Johansson

Stort pådrag i Storå efter larm om brand vid äldreboende

Strax före klockan 18 på onsdagskvällen, larmades Nerikes Brandkår till en lägenhetsbrand i Storå. Branden hade uppstått i en lägenhet tillhörande äldreboendet på orten. Dessbättre var situationen snabbt under kontroll och ingen person skall ha skadats.
– Personen som bor i lägenheten är anträffad, han befann sig utanför boendet och skall inte vara skadad, uppger polisens presstalesperson, Stefan Wickberg.

21 oktober 2020 klockan 19:00 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Genrebild. Foto: Fredrik Norman

Brand i äldreboende: ”Rökdykare har gått in”

Just nu bekämpar Nerikes Brandkår en brand i ett äldreboende i Storå. Enligt polisens uppgifter skall det brinna i köket.
– Det här inkom klockan 17.57. Rökdykare har gått in. Mer än så vet jag inte för tillfället, kommenterar Stefan Wickberg, presstalesperson vid polisen i Bergslagen.

21 oktober 2020 klockan 18:19 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Flera viltolyckor på kort tid: ”Ökad risk på hösten och vintern”

Under veckan har flertalet viltolyckor inträffat i vårt område - och även ...

Coronaläget: Alla länsinvånare uppmanas att följa de allmänna råden

Antalet covid-smittade personer i Örebro län fortsätter att öka. Inför stundande h...

Hagaberg ska bli framtidens stadsdel i Lindesberg

PRESSMEDDELANDE: Nu börjar en förändringsresa i Lindesberg som många Lindesbergare – på olika sätt – ...

Annons


Jonatan Björkman, Adam Thybeck och Benito Skarp bildar Mt. Seaside, som nu släppt en EP till minne av sin vän, Josefine. Foto: Benito Skarp

Sorgen efter vännens plötsliga död präglar deras musik

Det har nu gått sex månader sedan den där ödesdigra dagen i april, då deras vän Josefine under ännu oklara omständigheter gick bort alldeles för tidigt blott 22 år gammal. Under halvåret som har passerat har killarna i Mt. Seaside använt sin kreativa sida för att ta sig igenom sorgen, något som resulterade i EP:n ”I Am Loud”, som är en hyllning till deras saknade vän.
– Bara några dagar efter att hon hade gått bort satt jag hemma med gitarren och skrev, berättar Jonatan Björkman.

20 oktober 2020 klockan 07:44 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

SMHI varnar för snöfall

Under tisdagen förväntas ett snöfallsområde dra in över den norra länsdelen. SMHI har utfärdat en klass 1-varning med anledning ...

Man anhållen för misshandel av partner

En man i 40-årsåldern har anhållits misstänkt för att ha misshandlat en kvinna under söndagen. Enligt polisen rör...

KD vill se ung omsorg inom äldreomsorgen

Låt ungdomar få arbeta med våra äldre och ge dem en mer meningsfull vardag med social gemenskap. Detta tycker ...

Förlust efter utdragen straffläggning

Efter ett två-målsunderläge mot tabelltvåan Skövde IK med tio minuter kvar så kom Lindlöven tillbaka starkt och s...

WSK tar säsongens första hemmaseger

Med 3-3 inför den avslutande perioden mellan WSK och Kungsör var det en tillsynes jämn drabbning som väntade, trots ...

Teknos AB planerar att stänga produktionen i Vedevåg

Den finskägda jättekoncernen Teknos AB planerar att stänga ned sin verksamhet i Vedevåg, något som p...

Arkivbild. Foto: Fredrik Norman

Replik till Sveaskog: ”…vad vet jag, som bara bor mitt i skogen”

Lars Flamme, som initierat debatten rörande skogsavverkning i området Bergshyttan, replikerar efter Sveaskogs debattsvar, som publicerades i LindeNytt 5 oktober.

16 oktober 2020 klockan 10:49 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Förlust efter en ljus inledning
Med Herman Bosson skadad stod LIF Lindesberg en huvudspelare kort när laget tog lagbussen till Göteborg för att spela mot Kärra HF, efter en ...
16 oktober 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Miljardkontrakt till lokal byggfirma när Coop bygger gigantisk terminal
Tommy Allström Byggproduktion AB i Lindesberg har fått i uppdrag att bygga Coop:s nya varuterminal i Eskilstuna. Uppdraget blir företagets största...
15 oktober 2020 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Ny förlust på hemmaisen
Med en ny spännande värvning i laget från SHL så var det ett förbättrat Lindlöven som hittades på hemmaisen under torsdagskvällen, ...
15 oktober 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-10-15

2020-10-15

2020-10-14

2020-10-14

2020-10-14

2020-10-13

2020-10-13

2020-10-13

2020-10-12

2020-10-12

2020-10-12

2020-10-12

2020-10-12

2020-10-10

2020-10-25 12:32