Högt tempo avgjorde mot AIK

Efter en tråkig inledning i lördagens match mot tabelljumbon AIK så kom LIF Lindesberg starkt tillbaka, med ett snabbare tempo i spelet kunde inte bortalaget hänga med varken anfall eller försvar vilket gjorde den andra halvleken lättare för det orangea hemmalaget.

AIK har haft en tuff säsong i Allsvenskan, nio matcher har slutat med nio förluster och väl i Lindesberg Arena under lördagseftermiddagen stod hemmalaget som favoriter mot seger.

Bara dagen innan visade Rimbo däremot att även favoriter kan fall tungt, efter att tabelltolvan besegrat det då obesegrade Hammarby på hemmaplan uppstod frågan om LIF kan åka på samma smäll efter att underskatta sina motståndare.

– Det är viktigt att inte underskatta något lag i serien då alla lag kan slå alla, vi går in mot tabelljumbon med samma inställning och samma uppladdning som om det vore tabellettan, vi gör ingen skillnad på så sätt, berättar LIF Lindesbergs Karl Zetterlund.

Med matchen igång var det en dyster inledning för det favoritbetrodda hemmalaget, lagen höll sig jämna i båda anfall och försvar där LIF verkade ha problem att komma upp i sitt vanliga speltempo.

Med en tidig straffmiss för Jesper Nilsson och dubbla straffmål för AIK hade bortalaget gått undan mot en betryggande ledning, en ledning som utökades till 5-9 efter ett blödande försvarsspel från LIF Lindesberg inom den första halvan av matchens första halvlek.
Time-out-kortet lämnades snabbt in och med stjärnspelaren Jesper Nilsson utvisad, valde hemmalaget att byta ut målvakten för en sjätte utespelare under anfallen.

Spelet höll sig segt även efter time-outen och trots en stulen boll som kunde spelas i mål av hemmalagets unga kantspelare Martin Boija så spelade AIK sig igenom LIF-försvaret på nytt, en utökning gjordes till 7-12 och med tio minuter kvar av halvleken fick Ludvig Mattsson byta ut hemmamålvakten Robert Mjörnander.

LIF Lindesberg började inom halvlekens sista tio minuterna att arbeta upp tempot, med tempot i högsta hugg kunde fick AIK svårt att hänga med i spelet vilket ledde till flertalet öppna lägen för hemmalaget samtidigt som bortalaget slarvade bort flertalet anfall.

Även försvarsspelet blev svårare för AIK, med räddningar från Ludvig Mattsson hann inte bortaspelarna tillbaka att försvara målet vilket öppnade upp flera lägen för hemmalaget som således kunde spela in mål efter mål.

Efter en kvittering till 13-13 genom Asso Eliassi tog LIF Lindesberg chansen att ta ledningen inför halvtidsvilan, trots ett skott i stolpen från Jesper Nilsson så räddade Martin Boija upp situationen minuten därefter och säkrade ställningen till 14-13.

– Vi börjar lite halvt dåligt, det blir inga räddningar som följs upp av vårat dåliga försvarsspel samtidigt som vi kastar bort en del lägen i anfallsspelet. Efter ett tag börjar vi göra bra byten som gör att vi kommer tillbaka i försvarsspelet, vi gör det lättare för oss att få tag i bollarna direkt och när vi väl är i ett bra försvarsspel så rullar det lättare igång framåt, berättar Karl Zetterlund efter matchen.

När den andra halvleken blåstes igång var AIK snabbast med målgörandet men trots en kvittering var rollerna ombytta under matchen, via ett straffmål från AIK tog bortalaget tillbaka ledningen med 15-16 men ledningen höll sig inte länge.

LIF Lindesberg fortsatte att hålla upp ett snabbare tempo och med Fatlum Ahmeti helt fri framför bortamålet, kunde seriens kanske säkraste målgörare kvittera matchen till 16-16 för att därefter se lagkamraten Jesper Nilsson spela in 17-16.

En sak som AIK hade på sin sida under matchen var däremot straffarna, med tjugo minuter kvar av matchen tilldelades bortalaget sin femte straff och efter att samtliga straffar för AIK spelats in i nätet så var Robert Mjörnander sugen på revansch efter en tråkig första halvlek.

Revanschen satt och med straffen räddad så ökade hemmalaget upp tempot på nytt, åter igen hade AIK svårt att hänga med i spelet vilket gav LIF en chans att utöka målskillnaden.

I ett försök att hindra detta försökte bortalaget att spela anfallsspelen utan målvakt, något som istället gynnade hemmalaget som fick större målchanser där Jesper Nilsson hann med ett mål på öppen kasse.

– Precis innan halvtidsvilan låg vi under med fem bollar så det kändes skönt att lyckas vända det och ha ledningen inför den andra halvleken, det kändes som att vi hade ett momentum, menar Karl Zetterlund och hyllar även sina lagkamrater:

– Ludde gör det riktigt bra i målet, han kommer in och tar flera avgörande räddningar och lite till medan Jesper Nilsson gör mål på det mesta. I det stora hela är vi nöjda och framförallt över att vi fick med oss två viktiga poäng.

Resultat LIF Lindesberg-AIK
Slutresultat: 29-23 (14-13)
Publik: 50 personer

Målgörare: Jesper Nilsson (9), Fatlum Ahmeti (8), Karl Zetterlund (3), Max Broman (2), Asso Eliassi (2), Fabian Lindholm (2), Martin Bojia (2), Joel Karlström (1)

Matchens lirare: Jesper Nilsson

Läget i tabellen: Med två nya poäng kliver LIF Lindesberg upp en placering och lägger sig som 10:a med totalt åtta poäng, förlorande AIK står nu med tio raka förluster och innehar därmed noll poäng.
Hammarby innehar ännu ledningen men efter en storskräll från tabelltolvan Rimbo så står tabellettan med en förlust i formraden, detta efter förlust med 37-34 i Sparbankshallen.
LIFs nästa match sker på bortaplan där de möter Tyresö som ligger nästsist i tabellen.

Nästa match: Lördag 21:a november vs Tyresö Handboll i Tyresöhallen med matchstart kl. 16.15

Publicerad 14 november 2020 klockan 20:11

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan Amos målvakt såg till att LIF inte fick någon utbetalning, när avsluten väl kom. När slutsignalen väl närmade sig, hade LIF minskat poänggapet från ett tolvmålsunderläge till en tiomålsförlust.

28 februari 2021 klockan 18:11 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons


Arkivbild Foto: Hasse Persson

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde Lindelaget genom matchen. Något som gav positiva besked från Linde Volley, som nu kommer att ladda upp, inför ett spel i åttondelsfinalen.

27 februari 2021 klockan 18:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven

Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter ...

Misstänkta föremålet ej explosivt men hälsovådligt

Som tidigare har rapporterats, spärrades polishuset och delar av kvarteret av på fredagsmorgonen sedan ...

Zila Conejeros enhetschef Arbetsmarknadsenheten. Foto: Camilla Lagerman

Snart dags för kommunens unga att söka sommarjobb

Nu är det snart dags för ungdomarna i Lindesbergs kommun att söka ferieplats för sommaren, och i år kan unga få pröva på att driva eget företag som feriejobb.
– Kanske har någon ungdom en idé som den vill pröva eller ett intresse av att få lära sig mer om hur det är att driva eget företag? säger Zila Conejeros, enhetschef på arbetsmarknadsenheten, Tillväxtförvaltningen, i ett pressmeddelande.

25 februari 2021 klockan 11:14 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon

Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in bortalaget trots tre fina mål i den andra perioden. Matchen fick i slutändan avgöras i straffläggning, där tabelljumbon spelade in 1-2.

24 februari 2021 klockan 21:44 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Smittspridningen i länet ökar samtidigt som det råder brist på vaccin
Region Örebro län ser nu en svag ökning när det gäller smittspridningen av covid-19. Av totalt knappt 7 000 analyserade prover förra veckan var ...
24 februari 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Regionens genomgång av hanteringen av överblivna vaccindoser klar
Region Örebro län har i en genomgång granskat hur de överblivna doserna vid inledningen av vaccineringen har använts. Genomgången visar att nå...
24 februari 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Lastbil av vägen på R68: ”Krockat med ett träd”
UPPDATERAD. En lastbil har åkt av riksväg 68 och kört in i ett träd, enligt tidiga uppgifter från SOS Alarm och polisen i region Bergslagen. ...
23 februari 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Per Nelzén instruerar Christina Orrbo och Ann Björklund bakom kassan. Foto: Camilla Lagerman

Historisk bokrea är igång

För det 34:e året i ordningen välkomnade bröderna Nelzén sina kunder till bokrean, som faktiskt blir den sista i brödernas regi. Med på plats fanns även de nya ägarna Christina Orrbo och Ann Björklund, som nu passar på att suga åt sig så mycket kunskap de kan innan det är dags att stå på egna ben.
– Vi övningskör för fullt, skrattar Ann bakom kassan.

23 februari 2021 klockan 13:38 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Arkivfoto: Fredrik Norman

Minskade öppettider på kommunens bibliotek

Från och med den 1 mars kommer biblioteken i Lindesbergs kommun att minska sina öppettider. Bakgrunden till åtgärden är minskade resurser till biblioteken som därför behövt minska personal. Detta meddelade Kulturenheten i ett pressmeddelande under måndagen.

23 februari 2021 klockan 09:29 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Tävlingen avslutad och två vinnare utsedda

Det var väldigt många som ville vara med och tävla om de signerade exemplaren av Anders Johnssons debutkokbok ”...

Nya siffror: Befolkningen ökar i Lindesberg

I dag, måndag, publicerar Statistiska Centralbyrån färska befolkningssiffror för 2020 för kommuner runt om i ...

Inbrottstjuvar stal bil vid ishallen – dumpade fordonet i Frövi

Någon gång mellan fredag och lördag har inbrottstjuvar härjat vid ishallen Lindehov i ...

Annons


Magnus Storm vald till ny ordförande efter Jonas Kleber. Foto: Centerpartiet

Det blåser nya vindar i Centerpartiet – Storm tar över efter Kleber

Centerpartiet i Lindesbergs starke man, Jonas Kleber, lämnar nu över klubban efter tio år som ordförande.

22 februari 2021 klockan 08:43 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger

Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo...

Lindlöven tog en poäng mot Kumla

Vårserien är en svajig historia för Lindlöven, som tidigare stod med fyra raka segrar. Efter sextio spelade minuter i sitt...

bildspel Förlust mot snabbspelande Engelholm

Grundspelets sista hemmamatch spelades mot vassa Engelholm under lördagen. Hemmalaget bjöd upp till kamp, men fick svårt ...

Partiell distansundervisning även efter sportlovet

Stadsskogsskolan i Lindesberg har vid ett flertal tillfällen under hösten och vintern fått övergå till ...

Halkan så extrem att även halkbekämpande maskiner måste krypa fram

Regn och minusgrader har resulterat i att det råder blixthalka i vårt område. Halkbekä...

Färre nya coronafall i Lindesberg

Efter att ha legat på en platå under en period om 14 dagar, rapporteras nu allt färre nya coronasmittade personer i ...

Sara Sporre, kultursekreterare i Lindesbergs kommun. Foto: Lindesbergs kommun

Bibblan erbjuder digitalt sportlovsprogram

På måndag startar årets sportlov för kommunens barn och ungdomar, och precis som så mycket annat i pandemitider blir även lovprogrammet ett annorlunda sådant.
”Att vara ute är bra men barnen vill kanske göra lite annat än att bara åka skidor. Eftersom vi inte får ha live-arrangemang blir vi digitala under lovet”, meddelar kultursekreterare Sara Sporre i ett pressmeddelande.

19 februari 2021 klockan 09:16 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Begränsade vaccinleveranser ger få tider att boka
I dagsläget har cirka 14 000 länsbor vaccinerats mot covid-19, men leveranserna av vaccin är fortfarande mycket begränsade, vilket gör att ...
18 februari 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Befarad ladugårdsbrand var kontrollerad eldning
UPPDATERAD. Strax före klockan 11 på torsdagsförmiddagen larmades Nerikes Brandkår ut till en befarad brand i en ladugård strax norr om ...
18 februari 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Varnar för plötslig ishalka i samband med väderomslag
SMHI har på torsdagen utfärdat en klass 1-varning för plötslig ishalka. Varningen gäller för hela länet och flera angränsande län.
18 februari 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-18

2021-02-17

2021-02-17

2021-02-17

2021-02-16

2021-02-16

2021-02-15

2021-02-15

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-28 20:57