Högt tempo avgjorde mot AIK

Efter en tråkig inledning i lördagens match mot tabelljumbon AIK så kom LIF Lindesberg starkt tillbaka, med ett snabbare tempo i spelet kunde inte bortalaget hänga med varken anfall eller försvar vilket gjorde den andra halvleken lättare för det orangea hemmalaget.

AIK har haft en tuff säsong i Allsvenskan, nio matcher har slutat med nio förluster och väl i Lindesberg Arena under lördagseftermiddagen stod hemmalaget som favoriter mot seger.

Bara dagen innan visade Rimbo däremot att även favoriter kan fall tungt, efter att tabelltolvan besegrat det då obesegrade Hammarby på hemmaplan uppstod frågan om LIF kan åka på samma smäll efter att underskatta sina motståndare.

– Det är viktigt att inte underskatta något lag i serien då alla lag kan slå alla, vi går in mot tabelljumbon med samma inställning och samma uppladdning som om det vore tabellettan, vi gör ingen skillnad på så sätt, berättar LIF Lindesbergs Karl Zetterlund.

Med matchen igång var det en dyster inledning för det favoritbetrodda hemmalaget, lagen höll sig jämna i båda anfall och försvar där LIF verkade ha problem att komma upp i sitt vanliga speltempo.

Med en tidig straffmiss för Jesper Nilsson och dubbla straffmål för AIK hade bortalaget gått undan mot en betryggande ledning, en ledning som utökades till 5-9 efter ett blödande försvarsspel från LIF Lindesberg inom den första halvan av matchens första halvlek.
Time-out-kortet lämnades snabbt in och med stjärnspelaren Jesper Nilsson utvisad, valde hemmalaget att byta ut målvakten för en sjätte utespelare under anfallen.

Spelet höll sig segt även efter time-outen och trots en stulen boll som kunde spelas i mål av hemmalagets unga kantspelare Martin Boija så spelade AIK sig igenom LIF-försvaret på nytt, en utökning gjordes till 7-12 och med tio minuter kvar av halvleken fick Ludvig Mattsson byta ut hemmamålvakten Robert Mjörnander.

LIF Lindesberg började inom halvlekens sista tio minuterna att arbeta upp tempot, med tempot i högsta hugg kunde fick AIK svårt att hänga med i spelet vilket ledde till flertalet öppna lägen för hemmalaget samtidigt som bortalaget slarvade bort flertalet anfall.

Även försvarsspelet blev svårare för AIK, med räddningar från Ludvig Mattsson hann inte bortaspelarna tillbaka att försvara målet vilket öppnade upp flera lägen för hemmalaget som således kunde spela in mål efter mål.

Efter en kvittering till 13-13 genom Asso Eliassi tog LIF Lindesberg chansen att ta ledningen inför halvtidsvilan, trots ett skott i stolpen från Jesper Nilsson så räddade Martin Boija upp situationen minuten därefter och säkrade ställningen till 14-13.

– Vi börjar lite halvt dåligt, det blir inga räddningar som följs upp av vårat dåliga försvarsspel samtidigt som vi kastar bort en del lägen i anfallsspelet. Efter ett tag börjar vi göra bra byten som gör att vi kommer tillbaka i försvarsspelet, vi gör det lättare för oss att få tag i bollarna direkt och när vi väl är i ett bra försvarsspel så rullar det lättare igång framåt, berättar Karl Zetterlund efter matchen.

När den andra halvleken blåstes igång var AIK snabbast med målgörandet men trots en kvittering var rollerna ombytta under matchen, via ett straffmål från AIK tog bortalaget tillbaka ledningen med 15-16 men ledningen höll sig inte länge.

LIF Lindesberg fortsatte att hålla upp ett snabbare tempo och med Fatlum Ahmeti helt fri framför bortamålet, kunde seriens kanske säkraste målgörare kvittera matchen till 16-16 för att därefter se lagkamraten Jesper Nilsson spela in 17-16.

En sak som AIK hade på sin sida under matchen var däremot straffarna, med tjugo minuter kvar av matchen tilldelades bortalaget sin femte straff och efter att samtliga straffar för AIK spelats in i nätet så var Robert Mjörnander sugen på revansch efter en tråkig första halvlek.

Revanschen satt och med straffen räddad så ökade hemmalaget upp tempot på nytt, åter igen hade AIK svårt att hänga med i spelet vilket gav LIF en chans att utöka målskillnaden.

I ett försök att hindra detta försökte bortalaget att spela anfallsspelen utan målvakt, något som istället gynnade hemmalaget som fick större målchanser där Jesper Nilsson hann med ett mål på öppen kasse.

– Precis innan halvtidsvilan låg vi under med fem bollar så det kändes skönt att lyckas vända det och ha ledningen inför den andra halvleken, det kändes som att vi hade ett momentum, menar Karl Zetterlund och hyllar även sina lagkamrater:

– Ludde gör det riktigt bra i målet, han kommer in och tar flera avgörande räddningar och lite till medan Jesper Nilsson gör mål på det mesta. I det stora hela är vi nöjda och framförallt över att vi fick med oss två viktiga poäng.

Resultat LIF Lindesberg-AIK
Slutresultat: 29-23 (14-13)
Publik: 50 personer

Målgörare: Jesper Nilsson (9), Fatlum Ahmeti (8), Karl Zetterlund (3), Max Broman (2), Asso Eliassi (2), Fabian Lindholm (2), Martin Bojia (2), Joel Karlström (1)

Matchens lirare: Jesper Nilsson

Läget i tabellen: Med två nya poäng kliver LIF Lindesberg upp en placering och lägger sig som 10:a med totalt åtta poäng, förlorande AIK står nu med tio raka förluster och innehar därmed noll poäng.
Hammarby innehar ännu ledningen men efter en storskräll från tabelltolvan Rimbo så står tabellettan med en förlust i formraden, detta efter förlust med 37-34 i Sparbankshallen.
LIFs nästa match sker på bortaplan där de möter Tyresö som ligger nästsist i tabellen.

Nästa match: Lördag 21:a november vs Tyresö Handboll i Tyresöhallen med matchstart kl. 16.15

Publicerad 14 november 2020 klockan 20:11

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Lindesbergs lasarett. Foto: Camilla Lagerman

Kan vi fira demokratins genombrott även i Lindesberg?

INSÄNDARE/DEBATT: 1921 gällde i Sverige för första gången allmän och lika rösträtt. Det ska vi fira har man sagt i Riksdagen. I Region Örebro län bör vi i det sammanhanget fundera på om vi förvaltar arvet på ett värdigt sätt.

26 juli 2021 klockan 08:53 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Annons

Genrebild. Foto: Camilla Lagerman

Väktare till sjukhus efter stenkastning – tre attacker på kort tid

Sent på tisdagskvällen fördes en kvinnlig väktare till sjukhus med skärskador på armarna. Detta sedan hennes tjänstebil blivit utsatt för stenkastning under färd. Detta var den tredje attacken mot väktare i Lindesberg – inom loppet av två dygn.
– Det här är mycket allvarligt, kommenterar Lars Hedelin, presstalesperson vid polisen i region Bergslagen.

21 juli 2021 klockan 09:23 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Linda Svahn lämnar sina uppdrag under hösten

Efter närmare åtta år som ordförande i Barn- och utbildningsnämnden i Lindesbergs kommun väljer nu Linda ...

Öppet för drop-in på vaccinationsmottagningen

Under vecka 29 vaccinerar Region Örebro län med 15 217 doser vaccin. Nu pågår vaccination i fas fyra och ...

Hemmaseger i sommarvärmen!

Det blev inga större tempouppvisningar när Fornaboda Travbana körde sin första tävlingsdag, efter den stora travfesten. Vinnargl...

Det blev en fulländad succékväll när Martin Almgren och hans vänner intog Råsvalen under lördagen. Foto: Jennie Larsson

bildspel Idyllisk sommarkväll när Martin Almgren tog ton på Råsvalen

Närmare 300 båtar och ett trettiotal flottar samlades på Råsvalens vatten under lördagskvällen för att avnjuta Martin Almgrens kraftfulla röst i solskenet. Det blev precis en sådan magisk kväll som många hade hoppats på och längtat efter, och för en stund kändes det som att pandemin var långt borta.

18 juli 2021 klockan 11:19 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Arkivfoto: Camilla Lagerman

Singelolycka med hästtransport på länsväg 249

En singelolycka inträffade under fredagseftermiddagen, då en personbil med hästtransport kört av på länsväg 249 i höjd med Frövi. Räddningstjänsten finns på plats och norrgående körfält är för tillfället avstängt för trafik och begränsad framkomlighet råder.

16 juli 2021 klockan 13:39 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Succé när Byggmax premiäröppnade i Lindesberg
Kunderna stod beredda när klockan slog 10.00 på fredagsmorgonen och Byggmax slog upp portarna till sin helt nybyggda butik i Lindesberg. En timme ...
16 juli 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Man utsattes för väpnat rån utanför vårdcentralen
En man i 40-årsåldern utsattes under torsdagskvällen för ett väpnat rån utanför Lindesbergs vårdcentral. Två män hotade rånoffret med ett ...
16 juli 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Idag genomförs nya lättnader i restriktionerna – detta gäller
Under torsdagen genomförs steg tre i regeringens plan för hur de råd och restriktioner som har införts med anledning av covid-19-pandemin ska ...
15 juli 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Fyndläge under helgens stora loppis. Foto: Bergslagen.se

Över 100 olika loppisar att besöka under helgens fyndfest

Under den kommande helgen, 17-18 juli, vankas det stor loppisfest när det populära evenemanget Bergslagens loppishelg går av stapeln för tredje året i rad. Över 100 olika säljare, från Silverhöjden i norr till Fellingsbro i söder, öppnar dörrarna för fyndsugna loppisälskare mellan klockan 10.00-16.00 både lördag och söndag.

14 juli 2021 klockan 13:27 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Lindesbergs lasarett. Foto: Camilla Lagerman

Coronaläget: Regionen öppnar drop-in för vaccination

Smittspridningen av covid-19 minskar något i Örebro län. Samtidigt öppnar man upp vaccinationsmottagningarna för drop-in.
– Prova, kom direkt och ha med legitimation, antalet tillgängliga doser avgör för dagen säger Inger Nordin Olsson, regional vaccinationssamordnare i ett pressmeddelande.

14 juli 2021 klockan 09:43 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Flera hushåll drabbade av översvämning

Ett flertal fastighetsägare i Storå larmade räddningstjänsten under tisdagskvällen sedan deras bostäder fått in ...

Biljakt genom tre län slutade i Hägernäs

Ett par minuter innan midnatt försökte en polispatrull stoppa ett fordon för kontroll i Ludvika, i Dalarnas län. ...

Annons

Genrebild. Foto: Camilla Lagerman

Inbrott på Fellingsbro folkhögskola – vittne larmade polis

Tidigt på måndagsmorgonen observerade ett vittne att flera okända personer rörde sig inne i Fellingsbro folkhögskola och tillkallade polis. När inkräktarna insåg att de var upptäckta tog de sin tillflykt till skogs.

12 juli 2021 klockan 12:02 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Många lediga vaccintider under kommande vecka

Under vecka 28 vaccinerar Region Örebro län med 19 139 doser vaccin. Nu pågår vaccination i fas fyra och det...

bildspel Se polisens bilder inifrån stora cannabisodlingen – närmare 32 kilo narkotika

Den 12 januari sprängde polisen en jätteodling av cannabis på en enslig ...

Coronaläget: Deltavarianten ökar i länet

Antalet bekräftade fall av covid-19 i Region Örebro län ökade något jämfört med föregående vecka och totalt...

Nya hemligheter ska avslöjas i Löa Hytta

Imorgon fredag är det efterlängtad premiär av årets teaterföreställning signerad Hyttans Hemligheter. Årets ...

Succé när tutbingon hade efterlängtad premiär: ”Sketkul!”

Det blev en riktig succékväll när Guldsmedshytte SK höll sin första tutbingo sedan...

Banrekord när Fornaboda Travbana firade 70 år

Det en minst sagt lyckad tävlingsdag när Fornaboda Travbana firade 70 år som travbana. Förutom ett nytt ...

Gunilla Pöchhacker, ordförande i Företagarna, var med och överraskade Victoria. Foto: Lindesbergs kommun

Victoria hyllades för sitt nytagna gesällbrev

Innan coronapandemin hölls det varje år en stor fest på Örebro slott för att prisa de hantverkare i länet som avlagt sitt gesällprov och klarat det. På grund av restriktionerna blev ingen sådan festlighet aktuell under våren, men frisören Victoria Sander blev dock firad ändå när Lindesbergs kommun och organisationen Företagarna överraskade henne under förra veckan.

7 juli 2021 klockan 15:43 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Modiga ungdomar når nya höjder på Klotenlägret
48 ungdomar i åldern 13-15 år upplever under veckan ett riktigt sommaräventyr, då de deltar i Klotenlägret som är en del i Lindesbergs kommuns ...
7 juli 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Sista förberedelserna inför OS – på måndag reser Anna till Japan
När det internationella judoförbundet IJF presenterade sin slutgiltiga OS-kvallista under tisdagen stod som väntat Frövi Judos supertalang Anna ...
7 juli 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Travets golfchampion ska koras!
Trav och golf är vanligtvis en kombination av sporter som man inte ser tillsammans. På onsdag ska det ändras då Linde Golfklubb står som arrangö...
6 juli 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-07-06

2021-07-06

2021-07-05

2021-07-05

2021-07-05

2021-07-02

2021-07-02

2021-07-01

2021-07-01

2021-06-30

2021-06-30

2021-06-29

2021-06-29

2021-06-29

2021-07-27 11:52