Högt tempo avgjorde mot AIK

Efter en tråkig inledning i lördagens match mot tabelljumbon AIK så kom LIF Lindesberg starkt tillbaka, med ett snabbare tempo i spelet kunde inte bortalaget hänga med varken anfall eller försvar vilket gjorde den andra halvleken lättare för det orangea hemmalaget.

AIK har haft en tuff säsong i Allsvenskan, nio matcher har slutat med nio förluster och väl i Lindesberg Arena under lördagseftermiddagen stod hemmalaget som favoriter mot seger.

Bara dagen innan visade Rimbo däremot att även favoriter kan fall tungt, efter att tabelltolvan besegrat det då obesegrade Hammarby på hemmaplan uppstod frågan om LIF kan åka på samma smäll efter att underskatta sina motståndare.

– Det är viktigt att inte underskatta något lag i serien då alla lag kan slå alla, vi går in mot tabelljumbon med samma inställning och samma uppladdning som om det vore tabellettan, vi gör ingen skillnad på så sätt, berättar LIF Lindesbergs Karl Zetterlund.

Med matchen igång var det en dyster inledning för det favoritbetrodda hemmalaget, lagen höll sig jämna i båda anfall och försvar där LIF verkade ha problem att komma upp i sitt vanliga speltempo.

Med en tidig straffmiss för Jesper Nilsson och dubbla straffmål för AIK hade bortalaget gått undan mot en betryggande ledning, en ledning som utökades till 5-9 efter ett blödande försvarsspel från LIF Lindesberg inom den första halvan av matchens första halvlek.
Time-out-kortet lämnades snabbt in och med stjärnspelaren Jesper Nilsson utvisad, valde hemmalaget att byta ut målvakten för en sjätte utespelare under anfallen.

Spelet höll sig segt även efter time-outen och trots en stulen boll som kunde spelas i mål av hemmalagets unga kantspelare Martin Boija så spelade AIK sig igenom LIF-försvaret på nytt, en utökning gjordes till 7-12 och med tio minuter kvar av halvleken fick Ludvig Mattsson byta ut hemmamålvakten Robert Mjörnander.

LIF Lindesberg började inom halvlekens sista tio minuterna att arbeta upp tempot, med tempot i högsta hugg kunde fick AIK svårt att hänga med i spelet vilket ledde till flertalet öppna lägen för hemmalaget samtidigt som bortalaget slarvade bort flertalet anfall.

Även försvarsspelet blev svårare för AIK, med räddningar från Ludvig Mattsson hann inte bortaspelarna tillbaka att försvara målet vilket öppnade upp flera lägen för hemmalaget som således kunde spela in mål efter mål.

Efter en kvittering till 13-13 genom Asso Eliassi tog LIF Lindesberg chansen att ta ledningen inför halvtidsvilan, trots ett skott i stolpen från Jesper Nilsson så räddade Martin Boija upp situationen minuten därefter och säkrade ställningen till 14-13.

– Vi börjar lite halvt dåligt, det blir inga räddningar som följs upp av vårat dåliga försvarsspel samtidigt som vi kastar bort en del lägen i anfallsspelet. Efter ett tag börjar vi göra bra byten som gör att vi kommer tillbaka i försvarsspelet, vi gör det lättare för oss att få tag i bollarna direkt och när vi väl är i ett bra försvarsspel så rullar det lättare igång framåt, berättar Karl Zetterlund efter matchen.

När den andra halvleken blåstes igång var AIK snabbast med målgörandet men trots en kvittering var rollerna ombytta under matchen, via ett straffmål från AIK tog bortalaget tillbaka ledningen med 15-16 men ledningen höll sig inte länge.

LIF Lindesberg fortsatte att hålla upp ett snabbare tempo och med Fatlum Ahmeti helt fri framför bortamålet, kunde seriens kanske säkraste målgörare kvittera matchen till 16-16 för att därefter se lagkamraten Jesper Nilsson spela in 17-16.

En sak som AIK hade på sin sida under matchen var däremot straffarna, med tjugo minuter kvar av matchen tilldelades bortalaget sin femte straff och efter att samtliga straffar för AIK spelats in i nätet så var Robert Mjörnander sugen på revansch efter en tråkig första halvlek.

Revanschen satt och med straffen räddad så ökade hemmalaget upp tempot på nytt, åter igen hade AIK svårt att hänga med i spelet vilket gav LIF en chans att utöka målskillnaden.

I ett försök att hindra detta försökte bortalaget att spela anfallsspelen utan målvakt, något som istället gynnade hemmalaget som fick större målchanser där Jesper Nilsson hann med ett mål på öppen kasse.

– Precis innan halvtidsvilan låg vi under med fem bollar så det kändes skönt att lyckas vända det och ha ledningen inför den andra halvleken, det kändes som att vi hade ett momentum, menar Karl Zetterlund och hyllar även sina lagkamrater:

– Ludde gör det riktigt bra i målet, han kommer in och tar flera avgörande räddningar och lite till medan Jesper Nilsson gör mål på det mesta. I det stora hela är vi nöjda och framförallt över att vi fick med oss två viktiga poäng.

Resultat LIF Lindesberg-AIK
Slutresultat: 29-23 (14-13)
Publik: 50 personer

Målgörare: Jesper Nilsson (9), Fatlum Ahmeti (8), Karl Zetterlund (3), Max Broman (2), Asso Eliassi (2), Fabian Lindholm (2), Martin Bojia (2), Joel Karlström (1)

Matchens lirare: Jesper Nilsson

Läget i tabellen: Med två nya poäng kliver LIF Lindesberg upp en placering och lägger sig som 10:a med totalt åtta poäng, förlorande AIK står nu med tio raka förluster och innehar därmed noll poäng.
Hammarby innehar ännu ledningen men efter en storskräll från tabelltolvan Rimbo så står tabellettan med en förlust i formraden, detta efter förlust med 37-34 i Sparbankshallen.
LIFs nästa match sker på bortaplan där de möter Tyresö som ligger nästsist i tabellen.

Nästa match: Lördag 21:a november vs Tyresö Handboll i Tyresöhallen med matchstart kl. 16.15

Publicerad 14 november 2020 klockan 20:11

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Barndietisten Sara Ask håller digital föreläsning om barns "matkrångel". Foto: Jan Åke Eriksson

Barndietistens råd ger mindre matkrångel

Det kan vara svårt att veta om barnen får i sig den mat och näring de behöver. Många föräldrar oroar sig. Ibland kan det vara krångel med maten. Dietisten Sara Ask vet hur det fungerar – nu kommer hon med tips och råd.

6 maj 2021 klockan 08:06 av Hans Andersson Visa hela artikeln

Annons

På onsdagen öppnade Café Oscar igen, nu med ett enormt tillskott. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Nyöppning för Café Oscar med ny jätteservering

Efter åtta månaders stängning öppnar nu Café Oscar igen, nu med en betydligt större kostym och framförallt längre öppettider, året runt nämligen.
– Många har varit nyfikna när de har gått förbi, och vi har fått väldigt positiv respons. Jag tror att det här kan bli ett lyft för allas del, för hela Lindesberg, säger Shavan Zakholi.

5 maj 2021 klockan 11:54 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

10-årsjubileum för Drömjobbet – möt årets deltagare

För tionde sommaren i rad erbjuder Bergslagens Sparbank traktens unga entreprenörer ett riktigt ...

Statligt tillskott möjliggör ett aktivt sommarlov för barn och unga

Efter att förra årets statliga bidrag uteblev, kom regeringens vårbudget som en glad ...

Nu kan du få fatt i poeten Arne Johnsson digitalt

Under de digitala församlingsaftnar, som Linde bergslags församling bjuder in till den här pandemi-våren, ...

Lindesberg Volley. Arkivbild.

Linde Volley döms till stor skuld

Elitserieföreningen Linde Volley, står med ekonomiska problem. Den tidigare tränaren Sébastien Bougeâtre har, genom sitt fackförbund, lagt en stämningsansökan på Linde Volley i samband med uppsägelsen 2018. Tingsrätten har nu lagt sin dom, där Linde Volley ska betala tillbaka cirka 160 000:- till den tidigare tränaren.

3 maj 2021 klockan 19:45 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Oskar Schriever-Abeln/Region Örebro län

13 000 doser vaccin till länet under veckan – satsar på att färdigvaccinera personer äldre än 65 år

Under vecka 18 vaccinerar Region Örebro län med totalt 13 000 doser vaccin. Telefonbokningen är enbart öppen för personer som är födda 1956 och tidigare. För dem finns 5 000 telefontider att boka måndag till fredag. Övriga prioriterade grupper ska boka tid digitalt.

3 maj 2021 klockan 10:33 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Över en miljon kronor i Sparbanksbonus ska stötta den lokala handeln
Årets Sparbanksbonus från Bergslagens Sparbank skickas även i år ut redan nu på våren, vilket är ett initiativ för att stötta den lokala ...
3 maj 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Man i 30-årsåldern död i trafikolycka
En allvarlig singelolycka inträffade tidigt på lördagsmorgonen i norra kommundelen. Polisen har nu bekräftat att olyckan fick dödlig utgång.
1 maj 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

bildspel Kika in i Handelsträdgårdens nya café
Med knappt ett dygn kvar till invigningen av Lindesbergs Handelsträdgårds café råder det febril aktivitet för att få de sista detaljerna på ...
30 april 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Foto: Camilla Lagerman

Lastbil rammade fällda bommar – och smet från platsen

Polisen söker nu föraren av en lastbil som på fredagsmorgonen sågs ramma bommarna vid en järnvägsövergång i centrala Lindesberg. Föraren valde nämligen att smita från platsen utan att anmäla det inträffade eller invänta polis.
– Det finns vittnen till det här, kommenterar Stefan Wickberg, polisens presstalesperson i region Bergslagen.

30 april 2021 klockan 11:07 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Fältassistent Claes Lamourin tillsammans med ungdomspolis Henrik Andersson. (Johan Andersson saknas dock på bilden.) Foto: Hans Andersson

Uppmaningen inför Valborg: Våga ta samtalet med era ungdomar!

Valborgsmässoafton står för dörren, och därmed även en av årets stora riskhelger för barn och ungdomar. Trots att de offentliga evenemangen är inställda även i år till följd av coronaviruset uppmanar fältassistenterna och ungdomspolisen i Lindesbergs kommun föräldrar att hålla koll på sina ungdomar.
– Vi upplever att ungdomarna träffas mer över kommungränserna nu eftersom de är bilburna, så det är inte säkert att de befinner sig där man tror, säger ungdomspolis Henrik Andersson.

29 april 2021 klockan 14:11 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

KD, M och L släpper inte greppet om Loppholmsbadet

PRESSMEDDELANDE: Frågan om badet på Loppholmarna i centrala Lindesberg har blivit en politisk prestigefrå...

68 procent av lärarna i kommunen är behöriga

Sju av tio lärare i Lindesbergs kommun är behöriga, det visar färska siffror från SCB. Sedan förra året ...

Vuxen man misstänks för sexbrott mot tonårsflicka

Polisen har inlett en förundersökning gällande sexuellt ofredande mot en flicka i lägre tonåren. Den ...

Annons

BergslagsBurgers kock, Mattias, med årets nyhet: Jätten. Foto: Privat

BergslagsBurger säsongsöppnar med jättenyhet

För fjärde sommaren i rad slår BergslagsBurger upp luckorna till sin serveringsvagn, som även i år står placerad vid den mellersta infarten till Lindesberg. Under sommaren 2021 introducerar man också flera smaskiga nyheter för sina gäster, bland annat en riktig bjässe.
– Det är något för den hungriga, säger Alexander Scharnke med ett finurligt leende.

27 april 2021 klockan 15:52 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Valborgsmässofirandet inställt även i år

Inte heller i år kommer något Valborgsmässofirande att ske i Lindesberg. Detta meddelar Manskören Harmoni, som p...

Trafikstörningar att vänta när ny GC-väg byggs i Brodalen

En ny gång- och cykelväg skall byggas i Brodalsområdet, för att göra resan till och från den ...

Enklare att testas för covid-19 med Lådan

Region Örebro län utökar nu möjligheterna att kunna testa sig för covid-19 genom att införa Lådan. Lådan ...

Restaurang storsatsar: ”Ren chansning – men jag tror på det här”

Nu skall en stor och väderskyddad uteservering byggas upp vid restaurang ...

Örebro län har tredje högsta smittspridningen i landet

Med ca 1500 nya coronafall under vecka 15 placerar sig Örebro län som den region i landet med den ...

Ensamma djur och människor ges chans till ett rikare liv genom nytt samarbete

När en familjemedlem går bort ställs anhöriga ibland inför ett dilemma när ...

Genrebild. Foto: Camilla Lagerman

Slog sönder dörr med yxa – pepparsprayad och handfängslad av polisen

Sent på tisdagskvällen skickades flera patruller till en adress i Guldsmedshyttan sedan man fått samtal om att en påverkad man hade beväpnat sig med en yxa, vilken han också skall ha slagit sönder en dörr med.
– Det verkar ha varit väldigt stökigt på platsen. Vi har bland annat fått använda spotthuva, pepparspray och handfängsel vid ingripandet, uppger Stefan Wickberg, presstalesperson vid polisen i region Bergslagen.

21 april 2021 klockan 10:43 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Yrkeschaufför misstänkt för farlig omkörning efter däckexplosion
En polispatrull fick göra en kraftig inbromsning för att undvika en kollision med ett tungt fordon på riksväg 68 på onsdagsmorgonen. Enligt ...
21 april 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Från torpet i Spannarboda – till döden i pesten i Etiopien
Du behöver inte bo i Spannarboda eller Finnåker. Du behöver inte heller ta dig till församlingshemmet i Lindesberg. Det är bara att logga in via ...
21 april 2021 av Hans Andersson
Visa hela artikeln

Våren läggs tillfälligt på is – SMHI flaggar för snö och friska nordanvindar
Nordanvind med vindbyar på uppemot 16 meter per sekund - och snöfall. En mycket skarp kontrast till hur veckan inleddes - men just så ser prognosen...
21 april 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-04-20

2021-04-20

2021-04-19

2021-04-19

2021-04-16

2021-04-16

2021-04-16

2021-04-15

2021-04-15

2021-04-14

2021-04-14

2021-04-13

2021-04-13

2021-04-12

Evenemangstips
Nyheter från Aftonbladet
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2021-05-06 09:32