Högt tempo avgjorde mot AIK

Efter en tråkig inledning i lördagens match mot tabelljumbon AIK så kom LIF Lindesberg starkt tillbaka, med ett snabbare tempo i spelet kunde inte bortalaget hänga med varken anfall eller försvar vilket gjorde den andra halvleken lättare för det orangea hemmalaget.

AIK har haft en tuff säsong i Allsvenskan, nio matcher har slutat med nio förluster och väl i Lindesberg Arena under lördagseftermiddagen stod hemmalaget som favoriter mot seger.

Bara dagen innan visade Rimbo däremot att även favoriter kan fall tungt, efter att tabelltolvan besegrat det då obesegrade Hammarby på hemmaplan uppstod frågan om LIF kan åka på samma smäll efter att underskatta sina motståndare.

– Det är viktigt att inte underskatta något lag i serien då alla lag kan slå alla, vi går in mot tabelljumbon med samma inställning och samma uppladdning som om det vore tabellettan, vi gör ingen skillnad på så sätt, berättar LIF Lindesbergs Karl Zetterlund.

Med matchen igång var det en dyster inledning för det favoritbetrodda hemmalaget, lagen höll sig jämna i båda anfall och försvar där LIF verkade ha problem att komma upp i sitt vanliga speltempo.

Med en tidig straffmiss för Jesper Nilsson och dubbla straffmål för AIK hade bortalaget gått undan mot en betryggande ledning, en ledning som utökades till 5-9 efter ett blödande försvarsspel från LIF Lindesberg inom den första halvan av matchens första halvlek.
Time-out-kortet lämnades snabbt in och med stjärnspelaren Jesper Nilsson utvisad, valde hemmalaget att byta ut målvakten för en sjätte utespelare under anfallen.

Spelet höll sig segt även efter time-outen och trots en stulen boll som kunde spelas i mål av hemmalagets unga kantspelare Martin Boija så spelade AIK sig igenom LIF-försvaret på nytt, en utökning gjordes till 7-12 och med tio minuter kvar av halvleken fick Ludvig Mattsson byta ut hemmamålvakten Robert Mjörnander.

LIF Lindesberg började inom halvlekens sista tio minuterna att arbeta upp tempot, med tempot i högsta hugg kunde fick AIK svårt att hänga med i spelet vilket ledde till flertalet öppna lägen för hemmalaget samtidigt som bortalaget slarvade bort flertalet anfall.

Även försvarsspelet blev svårare för AIK, med räddningar från Ludvig Mattsson hann inte bortaspelarna tillbaka att försvara målet vilket öppnade upp flera lägen för hemmalaget som således kunde spela in mål efter mål.

Efter en kvittering till 13-13 genom Asso Eliassi tog LIF Lindesberg chansen att ta ledningen inför halvtidsvilan, trots ett skott i stolpen från Jesper Nilsson så räddade Martin Boija upp situationen minuten därefter och säkrade ställningen till 14-13.

– Vi börjar lite halvt dåligt, det blir inga räddningar som följs upp av vårat dåliga försvarsspel samtidigt som vi kastar bort en del lägen i anfallsspelet. Efter ett tag börjar vi göra bra byten som gör att vi kommer tillbaka i försvarsspelet, vi gör det lättare för oss att få tag i bollarna direkt och när vi väl är i ett bra försvarsspel så rullar det lättare igång framåt, berättar Karl Zetterlund efter matchen.

När den andra halvleken blåstes igång var AIK snabbast med målgörandet men trots en kvittering var rollerna ombytta under matchen, via ett straffmål från AIK tog bortalaget tillbaka ledningen med 15-16 men ledningen höll sig inte länge.

LIF Lindesberg fortsatte att hålla upp ett snabbare tempo och med Fatlum Ahmeti helt fri framför bortamålet, kunde seriens kanske säkraste målgörare kvittera matchen till 16-16 för att därefter se lagkamraten Jesper Nilsson spela in 17-16.

En sak som AIK hade på sin sida under matchen var däremot straffarna, med tjugo minuter kvar av matchen tilldelades bortalaget sin femte straff och efter att samtliga straffar för AIK spelats in i nätet så var Robert Mjörnander sugen på revansch efter en tråkig första halvlek.

Revanschen satt och med straffen räddad så ökade hemmalaget upp tempot på nytt, åter igen hade AIK svårt att hänga med i spelet vilket gav LIF en chans att utöka målskillnaden.

I ett försök att hindra detta försökte bortalaget att spela anfallsspelen utan målvakt, något som istället gynnade hemmalaget som fick större målchanser där Jesper Nilsson hann med ett mål på öppen kasse.

– Precis innan halvtidsvilan låg vi under med fem bollar så det kändes skönt att lyckas vända det och ha ledningen inför den andra halvleken, det kändes som att vi hade ett momentum, menar Karl Zetterlund och hyllar även sina lagkamrater:

– Ludde gör det riktigt bra i målet, han kommer in och tar flera avgörande räddningar och lite till medan Jesper Nilsson gör mål på det mesta. I det stora hela är vi nöjda och framförallt över att vi fick med oss två viktiga poäng.

Resultat LIF Lindesberg-AIK
Slutresultat: 29-23 (14-13)
Publik: 50 personer

Målgörare: Jesper Nilsson (9), Fatlum Ahmeti (8), Karl Zetterlund (3), Max Broman (2), Asso Eliassi (2), Fabian Lindholm (2), Martin Bojia (2), Joel Karlström (1)

Matchens lirare: Jesper Nilsson

Läget i tabellen: Med två nya poäng kliver LIF Lindesberg upp en placering och lägger sig som 10:a med totalt åtta poäng, förlorande AIK står nu med tio raka förluster och innehar därmed noll poäng.
Hammarby innehar ännu ledningen men efter en storskräll från tabelltolvan Rimbo så står tabellettan med en förlust i formraden, detta efter förlust med 37-34 i Sparbankshallen.
LIFs nästa match sker på bortaplan där de möter Tyresö som ligger nästsist i tabellen.

Nästa match: Lördag 21:a november vs Tyresö Handboll i Tyresöhallen med matchstart kl. 16.15

Publicerad 14 november 2020 klockan 20:11

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Skärmbild från Folkhälsomyndighetens hemsida.

92 nya covidfall i kommunen – på en vecka

Smittspridningen av covid-19 har återigen tagit ny fart i Lindesbergs kommun, och ökar nu i betydligt snabbare takt än de senaste veckorna. Enligt färsk statistik från Folkhälsomyndigheten tillkom 92 nya fall bara under vecka 47.

26 november 2020 klockan 14:35 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons


Foto: Camilla Lagerman

Begravningar under pandemin ställer krav på entreprenören

När coronapandemin slog till med full kraft i våras fick landets begravningsentreprenörer snabbt tänka om och ändra arbetssätt, då regeringen införde ett maxtak på 50 personer vid allmänna sammankomster. När gränsen sänktes ytterligare under förra veckan, ställde det hårda krav på kreativitet och nytänkande.

26 november 2020 klockan 08:37 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Förlust mot tabellettan

Det bjöds på många utvisningar på Lindlövens räkning när det var dags för ett returmöte mot HockeyEttans tabelletta HC Dalen, ...

S-ordföranden avgår: ”Personliga skäl”

Ordföranden för Socialdemokraterna i Lindesberg, John Omoomian, har valt att lämna sitt uppdrag. ...

Julgåva till personalen ger klirr i lokalhandelns kassor

PRESSMEDDELANDE: Nu kompletterar Lindesbergs kommun den tidigare sommargåvan med en julgåva till ...

Foto: Privat

Nedgrisad rastgård upprör hundägare

Under tisdagen upptäcktes att någon eller några har varit inne i Lindesbergs Hundlekgård i Dalkarlshyttan och förstört för alla som söker sig dit för att träffas och umgås – hundägare emellan.
– Vi är ett gäng som träffas där varje morgon, året runt. Att komma dit och mötas av det här var naturligtvis inte särskilt roligt, berättar en av hundägarna, som önskar vara anonym, för LindeNytt.

25 november 2020 klockan 11:00 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Kommundirektör Henrik Arenvang. Foto: Camilla Lagerman

Skärpta allmänna råd förlängs till 13 december

De skärpta lokala allmänna råden som infördes i Örebro län den 3 november förlängs och gäller nu fram till den 13 december. Läget är fortsatt allvarligt och kommunens verksamheter är både begränsade och stängda, något som alltså fortsätter en bit in i nästa månad.
– Jag vädjar till både invånare och företagare i Lindesberg att ta sitt ansvar, säger Henrik Arenvang kommundirektör i Lindesbergs kommun i ett pressmeddelande.

24 november 2020 klockan 14:35 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Linde energi levererar länets lägsta elnäts- och fjärrvärmepris
Prisbilden för elnät och fjärrvärme varierar kraftigt i landet. Inom vårt län konstaterar årets Nils Holgersson-rapport, att det är ...
24 november 2020 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Dubbla brons till Lindesbergs Musteri i Must-SM
I fredags avslöjades årets pristagare i Must-SM, som gick av stapeln i skånska Kivik. Vår lokala mustproducent Lindesbergs Musteri fanns anmälda ...
23 november 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Nu har handelsplatsen fått ett officiellt namn
Den nya handelsplatsen på industriområdet, där Lågprisvaruhuset Mejk och Team Sportia med flera huserar, har nu fått ett officiellt namn.
23 november 2020 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel Stark upphämtning av Lindlöven

Med ett högt spel från gästande Borlänge så var det ingen lätt match som väntade Lindlöven på hemmaisen, trots ett inledande tvåmålsunderläge på hemmaisen så blev det tillslut en jämn och underhållande kamp om tre viktiga tabellpoäng.

22 november 2020 klockan 19:05 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild på Ida Larsson Foto: Hasse Persson

Linde Volley nära att plocka tabellpoäng

Med en ny setseger säkrad från gårdagen så spelade Linde Volley in en setseger även under söndagen, tabellfemman RIG Falköping skulle mötas på deras hemmaplan där Linde Volley var otroligt nära att spela in sina första poäng för säsongen.

22 november 2020 klockan 19:55 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Förlust trots setseger

Segernollan är ännu inte spräckt för Linde Volley men under lördagen kunde Lindelaget spela in en ny setseger när laget gästade ...

Sporten i Lindesberg under pandemin

Det händer mycket i världen just nu med den pågående Coronapandemin, även inom sportvärlden sker stora händelser för ...

Kumla avgjorde i tredje perioden

Det orangea Lindlöven har inte haft något flyt mot Kumla HC Black Bulls. På hemmaisen släppte Lindelaget igenom flertalet ...

Annons


Meritor i Lindesberg. Foto: Meritor

Varslade får behålla sina jobb

Meritor i Lindesberg erbjuder nu tidigare varslade om uppsägning fortsatt anställning. Detta informerade fabriksledningen på fredagen.
– Det stora flertalet behåller sin anställning och ca 40 medarbetare får en förlängd uppsägningstid, säger Meritors platschef och VD, Kent Blom, i ett pressmeddelande.

20 november 2020 klockan 12:12 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

66 nya fall av covid-19 i kommunen

Även om ökningen inte är lika hastig som för några veckor sedan, så fortsätter antalet bekräftade fall av covid-19 att...

Varken pandemi eller oväder stoppar gastrons drive-in

LindeGastro, som startade mitt under pandemin, har jobbat hårt för att finna nya lösningar i en tid som...

Stadsskogsskolan inför tillfällig undervisning på distans

Från och med måndag nästa vecka övergår Stadsskogsskolan i Lindesberg tillfälligt till ...

Stora driftstörningar i elnätet

Linde energi har sedan tidigt i morse omfattande driftstörningar längs hela elnätet till följd av de kraftiga kast- och ...

Örebrotravet och Fornaboda travbana sluter upp i kampen mot prostatacancer

Mustaschkampen är en numera årligt återkommande kampanj som genomförs i november ...

bildspel Ny seger mot Malung

Med en tidigare seger mot Malung på bortaisen så var Lindlöven redo att på nytt ställas mot tabelltian. Efter två tunga perioder där ...

Foto: Camilla Lagerman

Personbil och lastbil kolliderade på R50: ”Inga personskador”

En lastbil och personbil har kolliderat på riksväg 50 utanför Lindesberg. Trots uppgifter om att det rörde sig om en allvarlig frontalkrock, har dessbättre inga personskador rapporterats, enligt polisen.
– Det är oklart hur olyckan har gått till, men vi har i alla fall inga personskador inrapporterade från olycksplatsen, kommenterar Mats Öhman, presstalesperson vid polisen i region Bergslagen.

18 november 2020 klockan 13:29 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Granen har rest från Gusselby för att bli rest i Lindesberg
- För bara en vecka sedan klippte vi gräset här - och nu reser vi julgranen. Det är en lite märklig inledning på vintern minst sagt, skrattar ...
18 november 2020 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Frontalkrock mellan lastbil och personbil
En lastbil och personbil har kolliderat på riksväg 50 utanför Lindesberg. Larmet inkom klockan 12.05 till polisen. - Det skall röra sig om en ...
18 november 2020 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Coronaläget: ”Läget inom vården är mycket ansträngt”
Under tisdagseftermiddagen presenterade representanter för Region Örebro län en lägesbild av hur situationen i regionen ser ut gällande ...
17 november 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-11-17

2020-11-17

2020-11-16

2020-11-15

2020-11-14

2020-11-13

2020-11-13

2020-11-13

2020-11-13

2020-11-12

2020-11-12

2020-11-12

2020-11-12

2020-11-26 15:52