Högt tempo avgjorde mot AIK

Efter en tråkig inledning i lördagens match mot tabelljumbon AIK så kom LIF Lindesberg starkt tillbaka, med ett snabbare tempo i spelet kunde inte bortalaget hänga med varken anfall eller försvar vilket gjorde den andra halvleken lättare för det orangea hemmalaget.

AIK har haft en tuff säsong i Allsvenskan, nio matcher har slutat med nio förluster och väl i Lindesberg Arena under lördagseftermiddagen stod hemmalaget som favoriter mot seger.

Bara dagen innan visade Rimbo däremot att även favoriter kan fall tungt, efter att tabelltolvan besegrat det då obesegrade Hammarby på hemmaplan uppstod frågan om LIF kan åka på samma smäll efter att underskatta sina motståndare.

– Det är viktigt att inte underskatta något lag i serien då alla lag kan slå alla, vi går in mot tabelljumbon med samma inställning och samma uppladdning som om det vore tabellettan, vi gör ingen skillnad på så sätt, berättar LIF Lindesbergs Karl Zetterlund.

Med matchen igång var det en dyster inledning för det favoritbetrodda hemmalaget, lagen höll sig jämna i båda anfall och försvar där LIF verkade ha problem att komma upp i sitt vanliga speltempo.

Med en tidig straffmiss för Jesper Nilsson och dubbla straffmål för AIK hade bortalaget gått undan mot en betryggande ledning, en ledning som utökades till 5-9 efter ett blödande försvarsspel från LIF Lindesberg inom den första halvan av matchens första halvlek.
Time-out-kortet lämnades snabbt in och med stjärnspelaren Jesper Nilsson utvisad, valde hemmalaget att byta ut målvakten för en sjätte utespelare under anfallen.

Spelet höll sig segt även efter time-outen och trots en stulen boll som kunde spelas i mål av hemmalagets unga kantspelare Martin Boija så spelade AIK sig igenom LIF-försvaret på nytt, en utökning gjordes till 7-12 och med tio minuter kvar av halvleken fick Ludvig Mattsson byta ut hemmamålvakten Robert Mjörnander.

LIF Lindesberg började inom halvlekens sista tio minuterna att arbeta upp tempot, med tempot i högsta hugg kunde fick AIK svårt att hänga med i spelet vilket ledde till flertalet öppna lägen för hemmalaget samtidigt som bortalaget slarvade bort flertalet anfall.

Även försvarsspelet blev svårare för AIK, med räddningar från Ludvig Mattsson hann inte bortaspelarna tillbaka att försvara målet vilket öppnade upp flera lägen för hemmalaget som således kunde spela in mål efter mål.

Efter en kvittering till 13-13 genom Asso Eliassi tog LIF Lindesberg chansen att ta ledningen inför halvtidsvilan, trots ett skott i stolpen från Jesper Nilsson så räddade Martin Boija upp situationen minuten därefter och säkrade ställningen till 14-13.

– Vi börjar lite halvt dåligt, det blir inga räddningar som följs upp av vårat dåliga försvarsspel samtidigt som vi kastar bort en del lägen i anfallsspelet. Efter ett tag börjar vi göra bra byten som gör att vi kommer tillbaka i försvarsspelet, vi gör det lättare för oss att få tag i bollarna direkt och när vi väl är i ett bra försvarsspel så rullar det lättare igång framåt, berättar Karl Zetterlund efter matchen.

När den andra halvleken blåstes igång var AIK snabbast med målgörandet men trots en kvittering var rollerna ombytta under matchen, via ett straffmål från AIK tog bortalaget tillbaka ledningen med 15-16 men ledningen höll sig inte länge.

LIF Lindesberg fortsatte att hålla upp ett snabbare tempo och med Fatlum Ahmeti helt fri framför bortamålet, kunde seriens kanske säkraste målgörare kvittera matchen till 16-16 för att därefter se lagkamraten Jesper Nilsson spela in 17-16.

En sak som AIK hade på sin sida under matchen var däremot straffarna, med tjugo minuter kvar av matchen tilldelades bortalaget sin femte straff och efter att samtliga straffar för AIK spelats in i nätet så var Robert Mjörnander sugen på revansch efter en tråkig första halvlek.

Revanschen satt och med straffen räddad så ökade hemmalaget upp tempot på nytt, åter igen hade AIK svårt att hänga med i spelet vilket gav LIF en chans att utöka målskillnaden.

I ett försök att hindra detta försökte bortalaget att spela anfallsspelen utan målvakt, något som istället gynnade hemmalaget som fick större målchanser där Jesper Nilsson hann med ett mål på öppen kasse.

– Precis innan halvtidsvilan låg vi under med fem bollar så det kändes skönt att lyckas vända det och ha ledningen inför den andra halvleken, det kändes som att vi hade ett momentum, menar Karl Zetterlund och hyllar även sina lagkamrater:

– Ludde gör det riktigt bra i målet, han kommer in och tar flera avgörande räddningar och lite till medan Jesper Nilsson gör mål på det mesta. I det stora hela är vi nöjda och framförallt över att vi fick med oss två viktiga poäng.

Resultat LIF Lindesberg-AIK
Slutresultat: 29-23 (14-13)
Publik: 50 personer

Målgörare: Jesper Nilsson (9), Fatlum Ahmeti (8), Karl Zetterlund (3), Max Broman (2), Asso Eliassi (2), Fabian Lindholm (2), Martin Bojia (2), Joel Karlström (1)

Matchens lirare: Jesper Nilsson

Läget i tabellen: Med två nya poäng kliver LIF Lindesberg upp en placering och lägger sig som 10:a med totalt åtta poäng, förlorande AIK står nu med tio raka förluster och innehar därmed noll poäng.
Hammarby innehar ännu ledningen men efter en storskräll från tabelltolvan Rimbo så står tabellettan med en förlust i formraden, detta efter förlust med 37-34 i Sparbankshallen.
LIFs nästa match sker på bortaplan där de möter Tyresö som ligger nästsist i tabellen.

Nästa match: Lördag 21:a november vs Tyresö Handboll i Tyresöhallen med matchstart kl. 16.15

Publicerad 14 november 2020 klockan 20:11

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Genrebild. Foto: Fredrik Norman

Tre misstänkta drograttfyllerister på kort tid

Från i söndags eftermiddag till måndag morgon, har polisen tagit tre personer som misstänks ha kört bil narkotikapåverkade. Två av förarna misstänks även för grov olovlig körning.

18 oktober 2021 klockan 10:35 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Annons

Arkivbild. Foto: Hasse Persson

Upphämtning gav en poäng

Lindlöven gästade Nyköping under söndagen. Efter ett tvåmålsunderläge med 3-1 i den andra perioden, så var Lindelaget nära att vända matchen. Kvitteringen kom vilket tvingade in matchen i övertid. Väl där kunde Nyköping få med sig bonuspoängen, medan Lindlöven fick nöja sig med en poäng.

17 oktober 2021 klockan 22:28 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

WSK var nära poäng efter upphämtning

5-1 blev 6-5. Efter en sur inledning så var WSK Lindesberg nära att vända matchen till sin fördel. Efter ett tidigt f...

Ny förlust mot Sollentuna

Trots flera ljusa stunder under mot Sollentuna, så åkte Linde Volley lottlösa från söndagens elitseriematch. Med 3-7 i det tredje...

Stor bortaförlust mot Tyresö

Med lagets första poäng säkrad så åkte LIF Lindesberg till Tyresöhallen under lördagen. Tyresö är normalt sett ett lag ...

Foto: Hasse Persson

bildspel Ny hemmaseger för Lindlöven

Det blev seger i säsongens tredje hemmamatch! Gästande Eskilstuna Linden bjöds på flera spel i powerplay, medan Lindlöven hade större utdelning med målgörandet. Efter två ”turaktiga” mål så visade Lindlöven sig vara starkast på hemmaisen, där man till slut vinner med fyra måls marginal.

15 oktober 2021 klockan 22:19 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Solberga Förskolors vd Maria-Pia Karlsson är kritisk till kommunens sätt att agera. Foto: Privat

Barnen serverades mat i fyra dagar – förskolan får straffavgift på 75 000 kronor

Den mobila förskoleavdelningen Utforskaren var ett efterlängtat tillskott för Solberga förskolors verksamhet. Med den cirka 12 meter långa bussen skulle barnen få turas om att ha sin undervisning ute i naturen, med den omväxlande omgivningen som redskap. Men redan i början av terminen kom ett mail från kommunen med beskedet att de var tvungna att betala 75 000 kronor i straffavgift, för att förskolan olovligen serverat barnen mat i bussen – i fyra dagar.

15 oktober 2021 klockan 14:10 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Stabilt smittläge i de flesta av länets kommuner
Antalet bekräftade fall av covid-19 i Örebro län fortsätter att ligga stabilt, under vecka 40 konstaterades cirka 180 fall, vilket är i stort ...
15 oktober 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Lastbilar kolliderade med älg
Två lastbilar var inblandade i en viltolycka med älg på fredagsmorgonen. Inga personskador har rapporterats i samband med händelsen.
15 oktober 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Familjeteamet erbjuder ett nytt föräldrastöd för tonårsföräldrar
Som tonårsförälder står man ofta inför en hel del utmaningar i vardagen. Nu kan Lindesbergs kommun erbjuda ett helt nytt föräldrastöd kallat ...
14 oktober 2021 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

Albin Enström, bleckblåsare och estetelev var en av dem som med musik bidrog till insamlingen. Foto: Hans Andersson

Mer insamlat till Världens Barn i år

Lindesbergs kommun placerar sig på tredje plats i länet, när insamlingen för Världens Barn nu har summerat kommunkampen. 121 316 kronor har lindesbergarna givit – 5 kronor och 16 öre per invånare!

14 oktober 2021 klockan 14:46 av Hans Andersson Visa hela artikeln

Arkivbild. Foto: Hasse Persson

Lindlövens segerrad bröts i Borlänge

Efter två raka storsegrar, så bröts den fina segertrenden efter onsdagens besök i Borlänge. Trots en fin första period med 0-2, så kunde dalalaget vända matchen helt i den andra perioden. Åtta minuter in i avslutningen så var matchen låst och Lindlöven kunde gratulera Borlänge till sina första poäng.

13 oktober 2021 klockan 21:24 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Unga kallblod visas upp på Fornaboda

På lördag har man chansen att kolla på fina kallblod. Då arrangerar kallblodföreningen Sleipner en utställning på ...

Industritekniska programmet läggs ned: ”För lågt söktryck”

Så sent som hösten 2018 återuppstod Industritekniska programmet som ...

Barn- och utbildningsnämndens prognos: underskott på 17 miljoner

Under barn- och utbildningsnämndens sammanträde i måndags presenterades delårsprognosen f...

Annons

Foto: Camilla Lagerman

Rökutveckling från lastbil på industriområdet

Nerikes Brandkår larmades på onsdagsförmiddagen ut till Stafettgatan i Lindesberg sedan man upptäckt rökutveckling från en lastbil som stod parkerad där.

13 oktober 2021 klockan 10:25 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Karin Sundins svar på PRO:s kritik är osann

DEBATTSVAR: Om Du Karin Sundin (K S ) läser igenom Ditt svar så förstår vi att Du rodnar, håller Dina tummar ...

Kommunen bygger insektshotell – utformas som ”Lindesbergsbyggnader”

Ett medborgarförslag, i vilket det föreslås att kommunen bygger så ...

Vaccinbokning för barn och ungdomar nu öppen

Nu är bokningen för covidvaccinering av barn och ungdomar födda 2009 eller tidigare öppen. För att kunna ...

Yrkestrafiken under luppen: ”Flygande inspektioner av tung trafik”

Yrkesförare som kör bristfälliga fordon eller bryter mot gällande regler gä...

Lindesbergs lasarett: Följ exemplet ”Norrtäljemodellen”!

Trots massiva protestaktioner de senaste åren kring den pågående nedmonteringen av akut ...

Storslagen derbyseger i Lindehov!

Matchens första period blev ett stort avgörande i söndagens länsderby mellan Lindlöven och Kumla. Hela fem mål på tjugo ...

Foto: Hasse Persson

bildspel Tabellens första poäng är säkrad

Det tog fyra matcher, men under söndagen kunde LIF Lindesberg hämta in en mycket välförtjänt poäng till tabellen. Hemmapubliken bjöds på ett successivt bra spel från hemmalaget med fåtal tekniska fel, i en match där målgörandet höll sig jämnt.

10 oktober 2021 klockan 19:40 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ingen tur mot Engelholm
Det blev över tolv timmar tur och retur på vägarna för Linde Volley, när man gästade skånska Engelholm under söndagen. Tre set spelades som ä...
10 oktober 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Uddamålsförlust trots snabb upphämtning
Trots en stark upphämtning, så slutade säsongens första bortamatch med en förlust för WSK Lindesberg. Lindelaget fick en tuff inledning med ...
10 oktober 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Äldreboende i Lindesberg Lex Sarah-anmält till IVO: ”allvarligt missförhållande”
Ett äldreboende i Lindesbergs kommun har anmälts till Inspektionen för vård och omsorg, IVO, efter att allvarliga missförhållanden har uppdagats...
8 oktober 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-10-08

2021-10-08

2021-10-08

2021-10-07

2021-10-07

2021-10-07

2021-10-06

2021-10-06

2021-10-06

2021-10-05

2021-10-05

2021-10-05

2021-10-04

2021-10-04

Evenemangstips
Nyheter från Aftonbladet
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2021-10-18 10:37