Hoppas på nystart för Linde Närradio

Sedan en tid tillbaka har det varit knäpptyst i etern från Linde Närradio. Den för många omåttligt populära radiostationen ligger dock inte i permanent dvala, meddelar ansvarige utgivare Anders Carlmark lugnande. Han berättar nu att ett nytt gäng ”radiopratare” är på gång att ta över spakarna och påbörja nya sändningar.

Linde Närradio startades 1994 och har under resans gång skapat sig ett mycket gott rykte. Inte minst bland ungdomar och unga vuxna. Med konceptet att spela musik som verkligen tilltalar lyssnarkategorierna samt bjuda på allehanda roliga inslag, så har antalet lyssnare ökat hela tiden. Därför har saknaden varit stor sedan radiosändningarna ebbat ut till dagens nästintill totala tystnad. Numera är det endast kommunfullmäktige som sänds en gång i månaden. Politik i all ära, men det lockar inte särskilt många att ratta in rätt frekvens på sin radio.

Problemet för Linde-radion har varit att verksamheten har gått under ideell flagg. Utan dessa eldsjälars brinnande intresse och insatser har man inte kunnat driva det vidare längre. Men enligt Anders Carlmark ser det nu ut att ordna sig på den fronten.
-Vecka 9 drar vi faktiskt igång radion igen. Då kommer ett gäng elever från medieprogrammet på Virginska skolan i Örebro att praktisera här under några veckor, säger Carlmark.
Denna praktikperiod ser han mycket positivt på, men ser också på det hela ur ett lite bredare perspektiv än så. Förhoppningsvis ska detta kunna bli en nystart för radion.
-Det är i alla fall vad man hoppas på. Tidigare har vi ju haft väldigt många ungdomar som varit intresserade och kunniga som har kört sina sändningar här, och visst vore det kul om det blev så igen, säger han.

Anders Carlmark berättar också att närradion nu har inlett ett samarbete med Studiefrämjandet för att finna nya vägar till mer kontinuerliga sändningar med regelrätta programpunkter, precis som tidigare.
-Det är en tänkbar öppning för att få hit folk. Jag vet att man redan nu har satt upp en intresselista i deras lokal för att se om det verkligen finns några som har ett intresse att arbeta med radion, säger Anders Carlmark.

Är du intresserad att medverka i Linde Närradio? Kontakta Anders Carlmark på LO-facken i Folkets Hus på telefonnummer 0581-611225

Publicerad 25 januari 2006 klockan 13:45

Fredrik Norman , 0581-61 71 71

På torsdag är det årspremiär på Fornaboda. Årets travsäsong är rekordlång där säsongsavslutningen körs i början av september. Arkivfoto: Timmy Lundegård

På torsdag öppnar Fornaboda för en lång travsäsong

På torsdag så öppnas dörrarna till vad som kan vara den längsta travsäsongen på Fornaboda. Rekordmånga tävlingsdagar körs på Fornaboda Travbana där man strösslar säsongen med både Breeders Crown och STL Sommar med dubbla kallblodslopp. Ett väskförbud har däremot blivit uppsnackat men inför torsdag så gäller enbart restriktioner.
– Skulle det bli beslut på ett väskförbud så kommer vi att erbjuda picknickkorgar, säger Björn Andersson.

30 april 2024 klockan 17:47 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons



Med sång och tal hälsades våren välkommen till Lindeskolan. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Lindeskolan välkomnade våren med ny tradition

Under en klarblå himmel och ett strålande solsken hälsade Lindeskolans elever våren välkommen med sång. Det skönsjungande initiativet är något man hoppas kunna göra till en ny tradition på skolan, för att sprida ytterligare glädje och gemenskap bland eleverna.
– Det här är första gången, men vi hoppas att det blir en ny tradition, säger rektor Per Wernborg glatt.

30 april 2024 klockan 13:50 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Lista: Här firas Valborg

Efter en lång och kylig vinter är det dags att hälsa våren välkommen. Valborgsmässoafton 30 april står för dörren med festliga...

IFK Lindesberg rivstartar till ny seger

Inte ens en bortaspelare som tidigare har varit aktiv i Lille och FC Zürich kunde stoppa IFK Lindesbergs hemmaform. Ä...

Vårstädning i trädgården får inte längre gå upp i rök

Efter att regeringen fattat beslut om nya regler kring avfallshantering har det uppstått en hel ...

Arkivfoto: Jennie Einarsson

Beslutet: Storå vårdcentral läggs ned

Trots massiva protester från allmänheten, läkare och patienter beslutade Hälso- och sjukvårdsnämnden på torsdagen att genomföra nedskärningarna på Storå och Freja vårdcentral.
– Det är helt fel väg att gå, säger Rolf Östman, Vänsterpartiets ledamot i nämnden.

25 april 2024 klockan 12:07 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Foto: Jennie Einarsson

Utveckla primärvården – inte tvärtom!

INSÄNDARE/DEBATT: Idag (torsdag 25 april) ska Hälso- och sjukvårdsnämnden fatta beslut om den så kallade färdplanen för primärvården i norra länsdelen. Vi i Vänsterpartiet vädjar till Socialdemokraterna, Centerpartiet och Kristdemokraterna att inte genomföra nedskärningarna i Storå, Frövi och Fellingsbro.

25 april 2024 klockan 11:42 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Fastighetsägaren ber om förslag från allmänheten: ”Vad vill Lindesberg ha?”
Vid årsskiftet stängde Elon Ljud & Bild för gott i centrala Lindesberg, och sedan dess har lokalen på Kristinavägen stått tom. Nu vill ...
24 april 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Befolkningens närhet till sjukvård i den norra delen av Region Örebro län ska begränsas
INSÄNDARE/DEBATT: I september 2023 presenterade Hälso- och sjukvårdsdirektören vid Region Örebro län en Utvecklingsplan för hälso- och sjukvå...
24 april 2024 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Ibland är vägen fram till rätt beslut lite väl krokig!
INSÄNDARE/DEBATT: Det har den senaste tiden skrivits en hel del om fordonsprogrammet på Lindeskolan och jag som representant i Barn o Utbildningsnä...
24 april 2024 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Senaste hemmamatchen på Frövis konstgräs slutade med seger. På torsdag vill IFK Lindesberg se en repris av slutsiffrorna. Arkivfoto: Timmy Lundegård

Inför IFK Lindesberg-Pålsboda GoIF: Hemmalaget i favoritposition

Med ett rejält flyt på hemmaplan så är det inte samma tryck borta. I lördags blev det förlust mot Lillån, där kämpaglöden saknades i den andra halvleken. Något som blev avgörande för matchens utgång. Truppen hoppas istället på revansch till hemmamatchen mot Pålsboda på torsdag.
– Det känns bra på förhand och jag skulle väl säga att vi är småfavoriter inför torsdag, säger lagkapten Martin Eriksson.

24 april 2024 klockan 09:37 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Poeten Jimmy Alm ska leda workshops tillsammans med unga från Frövi. Foto: AnnaCarin Isaksson

Poet ska sammanställa ungas tankar och visioner om Frövis framtid

I ett nytt projekt ska Region Örebro län tillsammans med flera samarbetspartners ta tillvara på barn och ungdomars tankar kring utvecklingen av Frövi. Med hjälp av poeten Jimmy Alm ska deras idéer och drömmar formas till en utställning på Frövifors pappersbruksmuseum.
– Det här är ett led i att utveckla det kulturella kraftfältet Frövifors och utveckla litteraturen i länet, säger Mirja Mattsson, utvecklingsledare på Region Örebro län i ett pressmeddelande.

23 april 2024 klockan 12:02 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

bildspel Hemvärnets patrullhundar gjorde upp i lokalt mästerskap

Under söndagen avgjordes Distriktsmästerskapet i patrull för hemvärnshundar i skogarna kring ...

bildspel Uppskattad avkoppling för hjärtsjuka i badhusets relax

Under fredagseftermiddagen samlades medlemmar från Riksförbundet HjärtLung Bergslagen på Energikä...

Föreningslivet i Ramsberg lämnade över protestlistor till Jenny Steen, vice ordf i HSN. Foto: Jennie Einarsson

Starkt folkligt stöd att bevara vårdcentralen i Storå: ”Förstår att folk är upprörda”

Utanför Storå vårdcentral lämnades på fredagen protestlistor, med 2 300 namnunderskrifter mot nedmonteringen av Storå vårdcentral, över till Jenny Steen, vice ordf. i Hälso- och sjukvårdsnämnden. På plats var även Behcet Barsom (KD), ordf. i Hälso- och sjukvårdsnämnden.
– Det vi begär är ett omtag på frågan kring nedmonteringen av Storå vårdcentral, tänk till innan det är för sent, sa Anna Hedrén när hon räckte över paketet med namnunderskrifter till Jenny Steen.

19 april 2024 klockan 11:36 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

bildspel Bassängträningen håller seniorerna starkare och friskare

Region Örebro län vill utreda evidensen med bassängträning, för att se om det finns tydliga fö...

Ny klubb riktad till ungdomar och EPA-häng

En ny satsning ska få ungdomar i bygden att "klubba" och dansa loss - eller bara hänga med andra. Genom hårt slit ...

Dömd 16-åring motanmäler – två män åtalas för misshandel och olaga hot

Den 16-årige pojke som under tisdagen dömdes till ungdomsövervakning för ...

bildspel Örongodis utlovas när det bjuds på ”En strut kaRAMELler”

En härligt uppknäppt musikalisk stund utlovas när Linde Symphonic Band tillsammans med...

Därför varslar Kommunal om strejk

INSÄNDARE/DEBATT: Kommunal har gått in i årets förhandlingar med rimliga krav. I en svår ekonomisk tid tar vi ansvar fö...

Trio från Lindesberg döms för grov misshandel och grovt hemfridsbrott

De tre unga män från Lindesberg som häktades den 8 februari, misstänkta för grov ...

Elin Kämpe och Amanda Orrbo fick med sig ett silver hem från Nederländerna. Foto: Frövi judo

Dubbla medaljer för Frövi judo efter mäktig tävlingshelg

Efter en intensiv tävlingshelg kan Frövi judo återigen stoltsera med två nya mästerskapsmedaljer. Amanda Orrbo och Elin Kämpe tog ett välförtjänt silver vid World Kata Games i Nederländerna, medan Ingrid Nilsson kämpade hem en bronsmedalj vid Junior European Cup i Polen.

15 april 2024 klockan 10:58 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Storbackas svar till ”Socialdemokrat i norr”
INSÄNDARE/DEBATT: Hej ”Socialdemokrat i norr”. Jag talar som förtroendevald och företrädare för Socialdemokraterna i Lindesbergs ...
15 april 2024 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Tala för dig själv, Bengt Storbacka!
INSÄNDARE/DEBATT: Med vilken rätt gör du dig till talesman för Socialdemokraterna i norra Region Örebro län i din senaste insändare i Lindenytt...
13 april 2024 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Elevernas glädje efter beskedet: ”Man blir glad i själen”
Efter torsdagens besked att det tunga fordonsprogrammet på Lindeskolan får vara kvar, är glädjen stor både bland elever och lärare. LindeNytt h...
12 april 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2024-04-12

2024-04-11

2024-04-11

2024-04-11

2024-04-10

2024-04-10

2024-04-10

2024-04-09

2024-04-09

2024-04-09

2024-04-08

2024-04-08

2024-04-06

2024-04-05

2024-04-30 18:06