Senaste hemmamatchen i "femman" slutade med en rejäl förlust, på torsdag hoppas laget att vända siffrorna. Foto: Timmy Lundegård

Inför IFK-HOIF: ”Fin fotboll och tre poäng”

Förra veckan kom säsongens första förlust för IFK Lindesberg. Bara dagar därefter kom en ny förlust när man mötte Nora BK i en cupmatch. Det har med andra ord varit en tuff vecka för fotbollsherrarna som står med en negativ trend inför torsdagens match mot den nuvarande tabelljumbon. En trend som kan vända när IFK Lindesberg återvänder till hemmaplanen för en ny seriematch i ”fotbollsfemman”.

Det har varit en tuff vecka för IFK Lindesberg. Spelet under torsdagens hemmamatch mot Lillån blev nog en bit ifrån vad man hade förväntat sig, där man tog sig igenom de 90 spelade minuterna utan mål. Bara fyra dagar därefter kom nästa förlust, då i en cupmatch mot Nora BK som slutade 1-4.

– Det kan vara så i fotboll att det går upp och ner. Samtidigt så tycker jag inte att resultaten speglar någon av de två matcherna. Spelmässigt gör vi det bättre mot Nora, även om vi kanske inte spelar den matchen vi vill. Matchen blev däremot klart jämnare än resultatet och även om det känns som att vi tar framsteg, så är jag som perfektionist långt ifrån nöjd, berättar tränare Niklas Christensson.

Trots en tillfällig tredje plats i tabellen så är säsongen ännu lång. Trots nio poäng inom seriens första se matcher, så berättar Niklas att det ännu finns saker att jobba med inom spelet.

– Senast var det en cupmatch och då ändrade vi lite i spelet som vi tror på, samtidigt som fler i truppen fick chansen på planen. Vi kommer att få utfall under säsongen men man får tänka lite på att vi är bättre i fotbollen än när vi inledde säsongen. Jag är inte nedslagen efter två tidiga förluster, snarare så vet jag att segrarna kommer att komma. Vi har ett bra lag och det gäller att vi har mod med att fortsätta på det spel som vi vill satsa på.

På torsdag vill Niklas ge hemmapubliken tre poäng att jubla åt. Även om det är en tung trupp som gästar Fritidsbyn, så menar tränaren på att lösningen ligger i att spelmässigt bli bättre vid straffområdet samtidigt som man skapar möjliga målchanser. Två raka förluster är inget som skrämmer laget som har förhoppningar på ett kommande segerjubel.

– Jag tycker att hela Linde ska ta sig till Fritidsbyn på torsdag för att jubla in säsongens första seger på hemmaplan. Vi kommer bjuda på fin fotboll och tre poäng, säger lagkapten Martin Eriksson.

Matchfakta IFK Lindesberg-HOIF
Var och när:
Fritidsbyn med avspark på torsdag den 18:e maj kl. 17.00

Läget i tabellen: Medan gästande HOIF placeras längst ner i tabellen med 2 poäng, så lägger sig IFK Lindesberg som trea med 9 poäng. Ett mål i målskillnad skiljer IFK från tabellfyran Hovsta IF som innehar samma poängantal. Bakom fjärde platsen är det jämnt där en hemmaseger skulle säkra ytterligare en vecka på pallen.

Senaste mötet: Lagen var jämlikar under förra säsongen, där HOIF slutade åtta i tabellen före IFK Lindesberg som blev nia. Senaste matchen slutade 2-1 till HOIFs fördel när de båda möttes på Fritidsbyn i september. Samtliga målen gjordes i den andra halvleken.

Publicerad 17 maj 2023 klockan 20:47

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Genrebild. Foto: Fredrik Norman

Tågtrafiken stoppad på grund av brand

Just nu (kl. 12.22) är tågtrafiken stoppad i Frövi med anledning av en gräsbrand som härjar längs spåret.

11 maj 2024 klockan 12:26 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Annons


Genrebild. Foto: Ida Lindkvist

Skogsbrand var gräsbrand

UPPDATERAT KL. 12.19. Som tidigare rapporterat, har Nerikes Brandkår larmats ut till ett område i Östra Löa under lördagsförmiddagen. Initialt hanterades ärendet som en skogsbrand – men det har senare visat sig vara fråga om en gräsbrand.

11 maj 2024 klockan 11:21 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Festhelg stundar – polisen skickar upp drönare över Lindesberg

Vårmönstring, cruising och musikfestival på ett och samma bräde - då rustar polisen f...

Pressat IFK Lindesberg kämpar sig till seger

Det blev ingen enkel uppgift för IFK Lindesberg som fick en tung press på sig av det gästande IFK Örebro. Trots...

Storås framtid avgörs nu

INSÄNDARE/DEBATT: Det är inte ovanligt att mindre orter runt om i landet beskrivs i negativa ordalag. Minskande befolkning, å...

Noa Reldén från Kalmar (nummer 3) hade ledningen i hela loppet tills Anna Hell Pettersson (nummer 1) bjöds in på upploppet. Båda ekipagen skar mållinjen samtidigt vilket gav delad segerglädje. Foto: Timmy Lundegård

Dubbel juniorglädje när Anna tog första segern

Med dagens teknologiska målkameror så händer det inte ofta att man inte kan skilja två hästar från varandra efter en jämn målgång. Under Fornabodas första lopp hände det däremot, detta i ett lopp där två unga juniorkuskar fick dela på segern. En av de två juniorerna var Anna Hell Pettersson som tog sin första kuskseger bakom varmblod.
– Jag har väntat på den här segern, säger Anna.

9 maj 2024 klockan 20:56 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Feelgood-bandet 2 Blyga Läppar blir dragplåster under den första upplagan av Lindesberg Stadsfest. Foto: Pressbild

Lindesberg får en egen stadsfest – premiär i juli

Lördagen den 6 juli är det premiär för den allra första upplagan av Lindesberg Stadsfest, ett evenemang som man hoppas ska få stan att gunga rejält. Bakom initiativet står krögarduon Oliver Lindberg och Daniel Ekström samt bröderna Mats och Johan Eriksson på JME Music som nu har slagit sina kreativa huvuden ihop för att skapa en stadsfest värd namnet.
– Det ska vara något som får hela stan att leva, förklarar Oliver.

9 maj 2024 klockan 11:39 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Hyrmaskinsdagen lockade både stora och små
Trots en kylslagen och bitvis regnig väderlek lockade årets upplaga av Hyrmaskinsdagen många nyfikna besökare under onsdagen. Flera leverantörer ...
8 maj 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Martin Almgren gästar ungdomsfestivalen Vårskrik
Med start idag, onsdag, inleds 2024 års upplaga av festivalen Vårskrik på Hillstreet. Ett tjugotal artister, de flesta med lokal anknytning, strå...
8 maj 2024 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

Kommunen ökar närvaron under Vårmönstringen – riskhelg för ungdomar
I en gemensam insats mellan socialtjänsten, skolan, polisen och övriga kommuner i norra länsdelen kommer man öka närvaron under lördagens Vårm...
8 maj 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Årets glada pristagare. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Martin Almgren satte extra glans på årets BEL-ceremoni

Lindeskolans årliga BEL-ceremoni genomfördes under tisdagseftermiddagen under, som alltid, mycket festliga och högtidliga former. Totalt prisades 14 elever för sina fina prestationer som de stått för under året, ivrigt påhejade av sina stolta kompisar i publiken. I år fick galan extra mycket stjärnglans då Lindesbergs egen Martin Almgren, som också är en gammal elev på skolan, stod för musikunderhållningen tillsammans med estetiska programmet.
– Man kan ta sig var man vill i världen, med hjälp av glädje, vilja och lite talang. Kan jag, så kan ni! uppmanade han skolans elever.

7 maj 2024 klockan 15:50 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Foto: Jennie Einarsson

Kommunen söker ambassadörer – vill att fler ska upptäcka det positiva Lindesberg

Nu söker Lindesbergs kommun efter invånare som vill bli ambassadörer och bidra till en positiv utveckling av kommunen. Tisdag 14 maj håller man ett inledande informationsmöte där alla intresserade får mer information om initiativet och även möjlighet att dela med sig av sina egna pärlor.

6 maj 2024 klockan 18:16 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

En fin och solig lunch inleder travsäsongen

Travsäsongen på Fornaboda är officiellt igång! Åtta lopp inledde travveckan där det blev två kuskar som tog ...

Finns det ett alternativ till att lägga ner och finns drivet och visionerna för det?

INSÄNDARE/DEBATT: Det är oroande att se hur övertygande ansvarig ...

Tidigt i ottan intog Guldsmedshyttans musikkår lastbilsflaket för att spela revelj. Foto: Jennie Einarsson

bildspel Morgonpigg orkester blåste liv i Guldsmedshyttan

I strålande solsken hälsade Guldsmedshyttans musikkår våren varmt välkommen enligt tradition under onsdagsmorgonen. Från lastbilsflaket ljöd pampiga toner av ”Sköna maj” ut över bygden innan man snabbt sadlade om för att marschera från Stripa genom samhället.
– Det är en tradition som är viktig och som vi försöker låta leva vidare, förklarar Simon Enström, ordförande i Guldsmedshyttans musikkår.

1 maj 2024 klockan 13:20 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

På torsdag öppnar Fornaboda för en lång travsäsong

På torsdag så öppnas dörrarna till vad som kan vara den längsta travsäsongen på Fornaboda. Rekordm...

bildspel Lindeskolan välkomnade våren med ny tradition

Under en klarblå himmel och ett strålande solsken hälsade Lindeskolans elever våren välkommen med sång. Det...

Lista: Här firas Valborg

Efter en lång och kylig vinter är det dags att hälsa våren välkommen. Valborgsmässoafton 30 april står för dörren med festliga...

IFK Lindesberg rivstartar till ny seger

Inte ens en bortaspelare som tidigare har varit aktiv i Lille och FC Zürich kunde stoppa IFK Lindesbergs hemmaform. Ä...

Vårstädning i trädgården får inte längre gå upp i rök

Efter att regeringen fattat beslut om nya regler kring avfallshantering har det uppstått en hel ...

Beslutet: Storå vårdcentral läggs ned

Trots massiva protester från allmänheten, läkare och patienter beslutade Hälso- och sjukvårdsnämnden på torsdagen...

Foto: Jennie Einarsson

Utveckla primärvården – inte tvärtom!

INSÄNDARE/DEBATT: Idag (torsdag 25 april) ska Hälso- och sjukvårdsnämnden fatta beslut om den så kallade färdplanen för primärvården i norra länsdelen. Vi i Vänsterpartiet vädjar till Socialdemokraterna, Centerpartiet och Kristdemokraterna att inte genomföra nedskärningarna i Storå, Frövi och Fellingsbro.

25 april 2024 klockan 11:42 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Fastighetsägaren ber om förslag från allmänheten: ”Vad vill Lindesberg ha?”
Vid årsskiftet stängde Elon Ljud & Bild för gott i centrala Lindesberg, och sedan dess har lokalen på Kristinavägen stått tom. Nu vill ...
24 april 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Befolkningens närhet till sjukvård i den norra delen av Region Örebro län ska begränsas
INSÄNDARE/DEBATT: I september 2023 presenterade Hälso- och sjukvårdsdirektören vid Region Örebro län en Utvecklingsplan för hälso- och sjukvå...
24 april 2024 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Ibland är vägen fram till rätt beslut lite väl krokig!
INSÄNDARE/DEBATT: Det har den senaste tiden skrivits en hel del om fordonsprogrammet på Lindeskolan och jag som representant i Barn o Utbildningsnä...
24 april 2024 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2024-04-24

2024-04-23

2024-04-22

2024-04-22

2024-04-19

2024-04-19

2024-04-19

2024-04-18

2024-04-17

2024-04-17

2024-04-16

2024-04-16

2024-04-15

2024-04-15

2024-05-11 17:14