Teton Lindraj och Jenny Brunzell satte punkt för årets tävlingssäsong på Fornaboda. Foto: Timmy Lundegård

Jenny Brunzell blev travsäsongens sista vinnare

Örebrotjejen Alice Molin blev först med att vinna lopp under årets travsäsong på Fornaboda, medan Jenny Brunzell från Vaggeryd blev kusken att sätta punkt för det hela. Även om säsongsavslutningen inte fick någon större publik på plats, så blev det en trevlig stämning på tävlingsovalen med en hemmaseger och två dubbelvinnare.

Ett svajande väder med regn i luften skrämde nog bort många potentiella åskådare när Fornaboda körde sin säsongsavslutning under söndagslunchen. Nederbörden höll sig borta vilket skapade fina förutsättningar för en trevlig travdag med tio lopp på tävlingsbanan.

Med tävlingarna igång så blev det en riktig damdag på tävlingsbanan. Sex av de tio loppen slutade med seger för en kvinnlig kusk, där säsongens sista vinnare räknas in i de beräknade sextio procenten. Jenny Brunzell från Vaggeryd blev kusken att sätta punkt för säsongen med Teton Lindraj.

– Hon har gjort många bra lopp men har haft en del otur under vägen, så idag tänkte jag att vi gasar. Det fick bära eller brista. Jag såg att hästen utvändigt om oss tänkte köra till ledningen, men nu hennes häst galopperade så tänkte jag att vi kör framåt. Hon är riktigt snabb den här lilla rackaren, berättar segerkusken som avslutar säsongen på Fornaboda.

Det var en glad häst och kusk som vann det sista loppet för säsongen. Foto: Timmy Lundegård

Avslutningsdagen fick däremot inledas med en efterlängtad hemmaseger. Den femåriga valacken, Larizz som tränas av Katarina Brattström, fick en perfekt löpning av Örebrokusken Carl Philip Lindblom som körde fram hemmahästen från andra ytter till ledningen efter en tuff startrusning. En styrning som gav hästen sin första seger i karriären.

– Hästen är startsnabb men schabblade lite bakom bilen vid startmomentet så jag kunde inte riktigt gasa. Sedan insåg jag att jag skulle få överta ledningen ändå. Därifrån fick vi lugna ner tempot och trycka på lite i svängen, vilket gjorde det hela odramatiskt, berättar Carl Philip Lindblom efter segern.

Larizz blev säsongens sista hemmavinnare. Foto: Timmy Lundegård

Agnes Larsson och Lovisa Bernmark segrar dubbelt
Avslutningsdagen bjöd även på två kuskar som tog hem varsin dubbel. En av dessa, Eskilstunatjejen Agnes Larsson, går mot sin bästa säsong i karriären där hon med två nya segrar kan stoltsera med 16 årssegrar. En säsong som är 24-åringens första över en inkörd miljon.

– Jag har fått köra mer och mer nu mot slutet. Det är jättekul att få chansen att köra och jag tycker att jag tar vara på de chanser som ges, säger Agnes i vinnarcirkeln.

Medan Agnes etablerar sig allt mer i travsverige som både kusk och montéryttare så har dagens andra dubbelsegrare en annan bakgrund. Lovisa Bernmark gör sin andra säsong som kusk och jobbar till vardagen som hästskötare hos Eskilstunatränaren Jörgen S Eriksson. Ett stall som även selade ut två av vinnarkuskens passhästar.

– Det är ju i år som jag har fått börja köra åt Jörgen och då blir det lite enklare och bättre hästar, skrattar Lovisa i vinnarcirkeln efter att hon tagit sin första dubbelseger med sina passhästar.

– Royalty Amore kan vara ganska vass där hemma medan han är lite mer fundersam på banan. Clarisse Leejs är däremot samma på banan som hemma. Hon har däremot ett eget tempo så man får låta henne bestämma lite, summerar Lovisa.

Lovisa Bernmark bjuder på ett stort leende efter sin första dubbelseger. Foto: Timmy Lundegård

Säsongsavslutningens vinnare:
Lopp 1:
Larizz – Carl Philip Lindblom (Katarina Brattström) – 3,60
Lopp 2: Royalty Amore – Lovisa Bernmark (Jörgen S Eriksson) – 3,18
Lopp 3: Tom n’Jerrydiamant – Agnes Larsson (Marc Elias) – 2,08
Lopp 4: Princess Coron – Rudolf Lichtenwörther (Monia Karlsson) – 3,06
Lopp 5: Shiraz de Zeun – Agnes Larsson (Tina Falk) – 2,43
Lopp 6: Knightgi – Adam Ivarsson (Morgan Ivarsson) – 13,14
Lopp 7: Intrinity – Sofia Adolfsson (Magnus Jakobsson) – 1,92
Lopp 8: Clarisse Leejs – Lovisa Bernmark (Jörgen S Eriksson) – 2,20
Lopp 9: Soltuns Athene – Stellan Lundqvist (Annica Cederqvist) – 27,66
Lopp 10: Teton Lindraj – Jenny Brunzell (Jan Hellstedt) – 8,96

Säsongens hemmavinnare:
14:e maj:
Irqua Soleil Am – Simon Persson* (Johan Söderberg)
6:e juni: Lookheishere – Kerstin Hell (Jimmi Ehlers)
18:e juli: Oss Can – Kenneth Gorski (Lovisa Canneryd)
8:e augusti: Rio Fri – Kerstin Hell (Jan Hägg)
20:e augusti: Cersei Gene – Simon Helm* (Jan Gustafsson)
27:e augusti: Larizz – Carl Philip Lindblom* (Katarina Brattström)
Kursiv kusk med stjärna är ej hemmakusk

Kuskchampionatet 2023:
1. Magnus A Djuse – 11 segrar på 34 starter
2. Björn Goop – 7 segrar på 32 starter
3. Jorma Kontio – 5 segrar på 38 starter

Tränarchampionatet 2023:
1. Timo Nurmos – 13 segrar på 30 starter
2. Björn Goop – 5 segrar på 26 starter
3. Oskar J Andersson – 4 segrar på 14 starter

Publicerad 27 augusti 2023 klockan 16:47

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Foto: Sami Rahkonen

FotoFredag: Häng med ut bland kärlekskranka tuppar

Efter en kall och färglös vinter kommer en färg- och händelserik vår. Det är under våren min kamerautrustning vaknar till liv igen. På riktigt. Alla årstider har sina höjdpunkter för mig som naturfotograf och jag tänkte nu berätta lite om två specifika höjdpunkter som får mig att känna och verkligen inse att våren har anlänt.

21 juni 2024 klockan 09:34 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Annons


Foto: Jennie Einarsson

Nytt hopp för Storå och Freja vårdcentral efter beslut i Regionfullmäktige

Hälso- och sjukvårdsnämnden avbryter arbetet med att genomföra färdplansuppdraget som innebär att Storå och Freja vårdcentral blir mindre utbudspunkter. Detta efter ett tilläggsyrkande från Willhelm Sundman (L) i Regionfullmäktige.
– För Liberalerna är det viktigt att den nära vården innebär en nära kontakt med den fasta läkaren där man bor, säger Willhelm Sundman (L) i ett pressmeddelande.

19 juni 2024 klockan 12:30 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Ny budget klubbad – men inte sänkta arvoden

Det blev en långdragen budgetdebatt i kommunfullmäktige under måndagen. Efter drygt fyra timmar var man ...

bildspel Bland Harry Potter-kvastar och andra vassa konstverk

Efter fjolårets succé har slipmaskintillverkaren Tormek åter slagit upp portarna för att visa besökare ...

bildspel Hovsta tog de viktiga poängen under måndagen

Med förlust mot Skyllberg under torsdagen så fick IFK Lindesberg göra sig i ordning för det sista topplaget i ...

Arkivfoto: Ida Lindkvist

Här firas midsommar i Lindesbergs kommun

En dag fylld av tradition och glädje väntar runt hörnet. Små grodor, lekar och mycket annat skoj väntar när årets traditionsenliga midsommarfiranden i Lindesbergs kommun äger rum nu på fredag. På Gusselby Annorlundas camping är förberedelserna i full gång, och i år får man besök av en dragspelare som ska sätta guldkant på ringdansen. LindeNytt har samlat information om detta och många andra firanden för att guida invånarna till festligheterna.

17 juni 2024 klockan 11:01 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Att åka raggarbil var ett uppskattat inslag under festen. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Ågårdens raggarfest gjorde succéartad återkomst

Under lördagseftermiddagen bjöd äldreboendet Ågårdens personal in till rockabillyfest för de boende, något som efter förra årets pangsuccé nu blivit en tradition. Med livemusik, nygrillade hamburgare och en rad blänkande ”raggarbilar” som radat upp sig, blev det en raggarfest som det kommer pratas om en lång tid framöver.
– Det är viktigt att ha något att se fram emot, även när man är gammal, säger Lotta Svensson.

15 juni 2024 klockan 16:41 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Karzan gjorde verklighet av sin dröm – nu är Mama Rosa öppet
Redan för 15 år sedan föddes drömmen hos Karzan Kader om att en dag öppna en restaurang i Mama Rosas gamla lokaler, och att den skulle bära ...
14 juni 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

FF: FotoFredag: ”Drömräven”
Under alla mina år som naturfotograf har jag fått uppleva många fina stunder ute i naturen. Till vardags jobbar jag inom psykiatrisk vård och ...
14 juni 2024 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Mycket tung förlust för IFK Lindesberg
Det är tungt hos IFK Lindesberg. Under torsdagskvällen kom den sjätte raka förlusten för den unga truppen som ännu är rejält drabbat av skador...
14 juni 2024 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Senaste hemmaförlusten blev den första på länge för IFK Lindesberg. Grabbarna visade däremot en fortsatt kämparvilja i ett hopplöst läge och kommer behöva göra en bra match på torsdag. Arkivfoto: Timmy Lundegård

Inför IFK-Skyllbergs IK: ”Vi ska göra ett hårt jobb”

IFK Lindesberg är på väg ut ur en mycket tung period i spelschemat. På kort tid har det skadedrabbade laget fått möta seriens bästa lag i tabellen, där förlusttrenden har stigit. Enbart två lag saknas innan Lindelaget får börja möta tabellens nedra regioner. På torsdag gästas Fritidsbyn av tabellfemman Skyllberg innan spelschemats tuffa period avslutas med möte mot tabellfyran.

12 juni 2024 klockan 19:19 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Mycket glad rallyduo efter vinstern i Rally Uppland. Kartläsare Jonas Sandin och rallyförare Kim Nydén Foto: Lina Aronsson

Rivstart för rallyduo i jakten på SM-guldet

Spänningen stiger efter att den fjärde deltävlingen i Svenska Mästerskapet i rally 2024 avgjordes i Tierp. I sin Mitsubishi Mirage var Kim Nydén från Lindesberg snabbast i mål och har nu vittring på ett efterlängtat SM-guld.
– Vi känner oss ganska trygga i att bara vi håller i det här så ska ska det kunna räcka till ett SM-guld i år, säger Kim Nydén.

12 juni 2024 klockan 11:17 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Amanda och Elin tog silver vid historiskt Kata-EM

Kata-EM i Sarajevo blev ett historiskt mästerskap, då den Europeiska Judo Unionen för första gången godkä...

Bowlingfantast från Kumla ny ägare när ”Pinnen” säljer

Efter två år som ägare av Kajsa & Pinnens Bowling och Restaurang i Lindesberg, har nu ...

Efter flera jättebyggen står Lindeföretaget inför ett gigantiskt projekt

Efter närmare 26 år i byggbranschen har Lindesbergsbolaget TAB - Tommy Allström ...

Arkivfoto: Fredrik Norman

Klart: Ramsbergs förskola får leva kvar

I mitten av maj rapporterade LindeNytt om ett nytt sparförslag inom barn- och utbildningsnämnden, där man ville utreda möjligheterna att avveckla flera verksamheter inom förskolan, däribland Ramsbergs förskola. Efter ett ledamotsinitiativ från Magnus Storm, (C), kommer dock verksamheten att lämnas utanför utredningen – och kan därmed leva vidare.
– För mig och Centerpartiet känns det bra att kunna rädda Ramsbergs förskola från nedläggning, säger Storm (C).

10 juni 2024 klockan 12:27 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Bildspecial: Studentkortegen 2024

Strax efter klockan 13.00 på fredagen utbröt total glädjeeufori, när Kristinavägen fylldes med festligt utsmyckade ...

bildspel Bildspecial: Studenternas utspring

Lindeskolans torg var under fredagen fyllt till bredden med stolta familjer som ivrigt väntade på att få krama om sina ...

FotoFredag: Björnar i Finland

I skrivande stund så är det nästan 10 år sedan jag och min pappa åkte till östra Finland i hopp om att kanske få se en vild...

bildspel Skolavslutningsfest i storslagen stil på Fröviskolan

Under onsdagskvällen var det dags för 73 elever från årskurs nio på Fröviskolan att fira ...

bildspel En sista morgon med gänget – Champagnefrukost med BA21

Redan klockan fem i morse var de flesta av grabbarna i avgångsklassen på Lindeskolans Bygg- och ...

bildspel Efter regn kom solsken över nationaldagsfirandet

Nationaldagen bjöd på skurar titt som tätt, men när det var dags för firandet i Oscarsparken strålade ...

Mycket priser delades ut till de nio vinnarna under Fornabodas årliga Nationaldagstrav. Förutom de klassiska vinnarrosetterna så fanns det även priser från Kotten & Co, EnglunDesign och Lindesbergs Nya Gummiverkstad. Genrebild. Foto: Timmy Lundegård

Snabba upplopp under Nationaldagstravet

Trots en travdag med vissa förseningar och oklart väder, så blev det en lyckad dag på Fornabodas årliga Nationaldagstrav. Värmlandskuskarna Björn Goop och Per Nilsson körde till sig varsin dubbelseger, medan Olle Alsén stod för dagens snabbaste avslutning med Hemisphere som gick från sist till seger på upploppet.
– Segerkänslan kom först i mitten på upploppet, berättar Olle.

6 juni 2024 klockan 21:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Följ med på rundvandring i nya förskolan Paletten
Under onsdagseftermiddagen fick barn- och utbildningsnämndens ledamöter en första rundvandring i det som inom kort kommer att vara förskolan ...
6 juni 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

bildspel Modiga förare i snabba bilar när Trollrallyt gick av stapeln
Det bjöds på både regn och sol, men framförallt en massa glädje, när årets upplaga av Trollrallyt gick av stapeln under nationaldagen. Ett ...
6 juni 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Häng med naturfotografen ut på jakt efter ett ”Kodak moment”
Med start fredag 7 juni kommer våra läsare få chansen att hänga med ut i vildmarken tillsammans med naturfotografen Sami Rahkonen. Under vinjetten...
6 juni 2024 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2024-06-05

2024-06-05

2024-06-05

2024-06-04

2024-06-04

2024-06-04

2024-06-04

2024-06-03

2024-06-01

2024-05-31

2024-05-31

2024-05-31

2024-05-31

2024-05-30

2024-06-21 12:32