Teton Lindraj och Jenny Brunzell satte punkt för årets tävlingssäsong på Fornaboda. Foto: Timmy Lundegård

Jenny Brunzell blev travsäsongens sista vinnare

Örebrotjejen Alice Molin blev först med att vinna lopp under årets travsäsong på Fornaboda, medan Jenny Brunzell från Vaggeryd blev kusken att sätta punkt för det hela. Även om säsongsavslutningen inte fick någon större publik på plats, så blev det en trevlig stämning på tävlingsovalen med en hemmaseger och två dubbelvinnare.

Ett svajande väder med regn i luften skrämde nog bort många potentiella åskådare när Fornaboda körde sin säsongsavslutning under söndagslunchen. Nederbörden höll sig borta vilket skapade fina förutsättningar för en trevlig travdag med tio lopp på tävlingsbanan.

Med tävlingarna igång så blev det en riktig damdag på tävlingsbanan. Sex av de tio loppen slutade med seger för en kvinnlig kusk, där säsongens sista vinnare räknas in i de beräknade sextio procenten. Jenny Brunzell från Vaggeryd blev kusken att sätta punkt för säsongen med Teton Lindraj.

– Hon har gjort många bra lopp men har haft en del otur under vägen, så idag tänkte jag att vi gasar. Det fick bära eller brista. Jag såg att hästen utvändigt om oss tänkte köra till ledningen, men nu hennes häst galopperade så tänkte jag att vi kör framåt. Hon är riktigt snabb den här lilla rackaren, berättar segerkusken som avslutar säsongen på Fornaboda.

Det var en glad häst och kusk som vann det sista loppet för säsongen. Foto: Timmy Lundegård

Avslutningsdagen fick däremot inledas med en efterlängtad hemmaseger. Den femåriga valacken, Larizz som tränas av Katarina Brattström, fick en perfekt löpning av Örebrokusken Carl Philip Lindblom som körde fram hemmahästen från andra ytter till ledningen efter en tuff startrusning. En styrning som gav hästen sin första seger i karriären.

– Hästen är startsnabb men schabblade lite bakom bilen vid startmomentet så jag kunde inte riktigt gasa. Sedan insåg jag att jag skulle få överta ledningen ändå. Därifrån fick vi lugna ner tempot och trycka på lite i svängen, vilket gjorde det hela odramatiskt, berättar Carl Philip Lindblom efter segern.

Larizz blev säsongens sista hemmavinnare. Foto: Timmy Lundegård

Agnes Larsson och Lovisa Bernmark segrar dubbelt
Avslutningsdagen bjöd även på två kuskar som tog hem varsin dubbel. En av dessa, Eskilstunatjejen Agnes Larsson, går mot sin bästa säsong i karriären där hon med två nya segrar kan stoltsera med 16 årssegrar. En säsong som är 24-åringens första över en inkörd miljon.

– Jag har fått köra mer och mer nu mot slutet. Det är jättekul att få chansen att köra och jag tycker att jag tar vara på de chanser som ges, säger Agnes i vinnarcirkeln.

Medan Agnes etablerar sig allt mer i travsverige som både kusk och montéryttare så har dagens andra dubbelsegrare en annan bakgrund. Lovisa Bernmark gör sin andra säsong som kusk och jobbar till vardagen som hästskötare hos Eskilstunatränaren Jörgen S Eriksson. Ett stall som även selade ut två av vinnarkuskens passhästar.

– Det är ju i år som jag har fått börja köra åt Jörgen och då blir det lite enklare och bättre hästar, skrattar Lovisa i vinnarcirkeln efter att hon tagit sin första dubbelseger med sina passhästar.

– Royalty Amore kan vara ganska vass där hemma medan han är lite mer fundersam på banan. Clarisse Leejs är däremot samma på banan som hemma. Hon har däremot ett eget tempo så man får låta henne bestämma lite, summerar Lovisa.

Lovisa Bernmark bjuder på ett stort leende efter sin första dubbelseger. Foto: Timmy Lundegård

Säsongsavslutningens vinnare:
Lopp 1:
Larizz – Carl Philip Lindblom (Katarina Brattström) – 3,60
Lopp 2: Royalty Amore – Lovisa Bernmark (Jörgen S Eriksson) – 3,18
Lopp 3: Tom n’Jerrydiamant – Agnes Larsson (Marc Elias) – 2,08
Lopp 4: Princess Coron – Rudolf Lichtenwörther (Monia Karlsson) – 3,06
Lopp 5: Shiraz de Zeun – Agnes Larsson (Tina Falk) – 2,43
Lopp 6: Knightgi – Adam Ivarsson (Morgan Ivarsson) – 13,14
Lopp 7: Intrinity – Sofia Adolfsson (Magnus Jakobsson) – 1,92
Lopp 8: Clarisse Leejs – Lovisa Bernmark (Jörgen S Eriksson) – 2,20
Lopp 9: Soltuns Athene – Stellan Lundqvist (Annica Cederqvist) – 27,66
Lopp 10: Teton Lindraj – Jenny Brunzell (Jan Hellstedt) – 8,96

Säsongens hemmavinnare:
14:e maj:
Irqua Soleil Am – Simon Persson* (Johan Söderberg)
6:e juni: Lookheishere – Kerstin Hell (Jimmi Ehlers)
18:e juli: Oss Can – Kenneth Gorski (Lovisa Canneryd)
8:e augusti: Rio Fri – Kerstin Hell (Jan Hägg)
20:e augusti: Cersei Gene – Simon Helm* (Jan Gustafsson)
27:e augusti: Larizz – Carl Philip Lindblom* (Katarina Brattström)
Kursiv kusk med stjärna är ej hemmakusk

Kuskchampionatet 2023:
1. Magnus A Djuse – 11 segrar på 34 starter
2. Björn Goop – 7 segrar på 32 starter
3. Jorma Kontio – 5 segrar på 38 starter

Tränarchampionatet 2023:
1. Timo Nurmos – 13 segrar på 30 starter
2. Björn Goop – 5 segrar på 26 starter
3. Oskar J Andersson – 4 segrar på 14 starter

Publicerad 27 augusti 2023 klockan 16:47

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Både Lindlöven och Skövde gjorde sig klara för Allettan innan söndagens möte i Lindehov. Skövde plockade fyra poäng mot Lindetruppen under HockeyEttan men lagen möts vid dubbla tillfällen i Allettan. Revansch då? Foto: Hasse Persson

Förlust i serieavslutningen: Nu väntar Allettan

Med platsen i Allettan säkrad så var det inget större allvar på spel när Lindlöven gick ut på isen för HockeyEttans säsongsavslutning. Äran är däremot viktig nog för en trupp idrottsmän, men trots en förlust mot serievinnaren Skövde så kan Lindlöven ladda om. Söndagens hemmamatch blev ingen succé men den 28:e december börjar allvaret på riktigt.

10 december 2023 klockan 21:23 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons


Foto: Frövi judo

Nytt rekord: Frövi judos damer svenska mästare för sjunde året i rad

Under lördagen avgjordes årets upplaga av Lag-SM i judo, som den här gången hölls i Eriksdalshallen i Stockholm. Frövi judos herrar revanscherade förra årets medaljmiss med att ta ett efterlängtat brons, medan damerna slog nytt rekord genom att bli guldmedaljörer för sjunde året i rad!

9 december 2023 klockan 18:19 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Bråda dagar för vitvaruhandlare när hemelektronik flyttar in

Just nu pågår ett intensivt arbete med att förbereda plats för ett nytt sortiment hos Elon p...

bildspel Första hyreskontrakten klara för gamla Kristinaskolan

Arbetet med att förvandla den gamla Kristinaskolan i Lindesberg till bostäder är i full gång, och nu ...

Man i 60-årsåldern döms till fängelse för grov våldtäkt mot barn

Den man i 60-årsåldern från Lindesbergs kommun, som i juni frikändes från åtal gä...

Lindlöven plockade full poäng mot Falu IF under säsongens HockeyEtta. Onsdagens seger välkomnade Lindetruppen till Allettan fram mot våren. Arkivfoto: Hasse Persson

Lindlöven är klara för Allettan

Under onsdagskvällen säkrade Lindlöven de sista poängen som krävdes för att säkra sin plats i Allettan. Truppen tog resan till tabelljumbon Falu IF, där man efter en stark tredje period avgjorde poängjakten. Trots att det första delmålet är avklarat så kom tråkiga nyheter från Lindlöven under torsdagen, där två toppspelare spelare är aktuella.

7 december 2023 klockan 12:02 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Kyrkoherde Matilda Hedrén och diakon Susanne Lindblom från Linde bergslags församling fick ett fint tillskott till kassan av Mauritz Forslund och Lars-Olov Green från Lions Club Lindesberg. Foto: Jennie Einarsson

Mer pengar från Lions till behövande i svåra juletider

På onsdagen fick Linde bergslags församling ett välbehövligt tillskott till kassan inför den stundande julen, när Lions Club Lindesberg lämnade över sin årliga julgåva. I år var bidraget större än tidigare till glädje för församlingen, som redan nu upplever att allt fler familjer söker stöd inför den kommande högtiden.
– Vi är jättetacksamma, pengarna kommer verkligen till nytta, tyvärr får man väl säga, konstaterar kyrkoherde Matilda Hedrén.

6 december 2023 klockan 15:29 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

RÖL:s avvecklingsplan: 80 varv runt jorden
INSÄNDARE/DEBATT: Ta ansvar Andreas Svahn, Bechet Barsom och Jenny Steen!
6 december 2023 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Julandan i fokus när Rejmes och Lindlöven slår sig ihop: ”Antalet utsatta blir bara fler”
Lördagen den 16 december bjuder Rejmes och Lindlövens IF in till ett gemensamt event för att sprida julstämning inför högtiden. Under dagen ...
5 december 2023 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

”Vaffö gör di på detta vis?”
INSÄNDARE/DEBATT: Hälso- och sjukvårdsnämnden (HSN) hade nämndmöte 16 november 2023 och då beslutade majoriteten (S, KD, C) att ge uppdraget ...
5 december 2023 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Arkivbild. Foto: Fredrik Norman

Gymnasiet får dåligt betyg – 37 procent utan examen

Ny statistik från Skolverket visar att hela 37 procent av eleverna i Lindesbergs kommun inte når gymnasieexamen efter tre år. Efter att ha granska siffrorna menar fackförbundet Sveriges Lärare att detta är förhållandevis många elever som slås ut jämfört med resten av landet.
– Den svenska skolan ger inte eleverna en likvärdig möjlighet och förlorade år är svåra att ta igen, säger Åsa Fahlén, ordförande för Sveriges Lärare i ett pressmeddelande.

4 december 2023 klockan 15:29 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Det var familjeaktiviteter och hockey på samma ställe under lördagen. Medan stämningen höll sig god under familjedagen, så blev det tråkigare på isen. Foto: Lindlöven

Förlust under Lindlöven och Libos familjedag

Trots en trevlig stämning i Lindehov, så blev det desto bittrare på isen. Med tre insläppta mål i boxplay följt av tre raka mål i den tredje perioden, så fick Lindlöven svårt att hämta in den sista poängen som behövs för att leda laget till Allettan. Under söndagen blev det dessutom seger för Forshaga, vilket gör att det ännu finns en risk över att Lindlöven får spendera våren i HockeyEttans vårserie.

3 december 2023 klockan 22:58 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Överlägsen hemmaseger av LIF

Med en bortamatch där inget stämde för LIF Lindesberg så var det viktigt att samla ihop truppen för revansch på hemmaplan. ...

Driven trio tar över efter Peter Larsson: ”Jag är nöjd med mitt verk”

Efter 18 år bakom spakarna på Lindesbergs Bilskadecenter kliver nu Peter ...

Världens musik samlad i en konsert: ”Väldigt kul”

Efter en höst fylld av repetitioner bjuder nu Kulturskolan Garnalia och den kulturella fö...

Genrebild. Foto: Camilla Lagerman

Polisinsats utanför Lindesberg – man slagen och rånad

En man i 40-årsåldern har under fredagsförmiddagen gripits på en adress i Gusselbyområdet, misstänkt för rån alternativt grovt rån.
– Det här kom in som ett ärende rörande en grov misshandel, men det har senare framkommit uppgifter som har ändrat rubriceringen till rån alternativt grovt rån. Det är ännu lite oklart vad det landar i, kommenterar Gabriel Henning, presstalesperson vid polisen i region Bergslagen.

1 december 2023 klockan 12:50 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Lindlöven och Libo välkomnar till en gemensam familjedag

Gratis popcorn, autografskrivning och skott mot skottramp är bara några av aktiviteterna som Lindlö...

Elev grovt misshandlad – och avstängd från skolan

I slutet av förra veckan inträffade en grov misshandel i anslutning till Lindbackaskolan i Lindesberg...

Unik, fantastisk och magisk opera – från Amazonas till Linde

Det är inte många dagar kvar till jul, när Folkets Hus i Lindesberg bjuder på riktig ...

Bortaförlust i säsongens första straffläggning

Det blev en match med få skott när Lindlöven gästade tabellfemman HC Dalen, som kämpar för en säkrad ...

Inga julbelysta träd förrän nästa år

Julbelysning är ett efterlängtat inslag när vintermörkret smyger sig på och med första advent runt hörnet är ...

Kommunen går mot ett minusresultat: ”Kommer behöva fatta väldigt tuffa beslut”

Under tisdagens sammanträde i kommunstyrelsen beslutade man att ge...

Foto: Pavel Koubek

Högre vårdavgifter väntar när regionen gör enormt underskott

Då den nuvarande ekonomiska prognosen för Region Örebro län pekar på ett underskott på cirka en miljard kronor, har man i regionfullmäktige beslutat om en höjning av avgifterna för bland annat Folktandvården. Detta innebär en tioprocentig höjning av patientavgifterna från och med den 15 januari 2024, meddelar Region Örebro län i ett pressmeddelande.

28 november 2023 klockan 13:05 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Elon Ljud & Bild flyttar in i Elon-butik
Elon Ljud & Bild kommer att stänga efter årsskiftet - men konceptet hemelektronik kommer fortfarande finnas kvar i Lindesberg, som en del i Elon-...
27 november 2023 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

bildspel Se läsarnas egna bilder från norrskenet
Under lördagskvällen bjöds stora delar av landet på en mäktig uppvisning över himlavalvet, när norrskenets gröna skimmer dansade över skyarna...
27 november 2023 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Kontrollerad hemmamatch i Lindehov
Efter en bortaseger mot Tranås AIF så bjöd Lindlöven även på seger när man klev ut på hemmaisen i Lindehov. Trots många skott från gästande...
26 november 2023 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2023-11-26

2023-11-26

2023-11-25

2023-11-24

2023-11-24

2023-11-23

2023-11-23

2023-11-23

2023-11-22

2023-11-22

2023-11-22

2023-11-22

2023-11-21

2023-11-21

Evenemangstips
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2023-12-11 16:25