Arkivbild Foto: Hasse Persson

Kumla avgjorde i tredje perioden

Det orangea Lindlöven har inte haft något flyt mot Kumla HC Black Bulls. På hemmaisen släppte Lindelaget igenom flertalet frustrerande mål som ledde till en stor förlust med 1-5 och även under fredagens match på bortais kunde man, trots minskade siffror, inte komma till ett avgörande.

Lindlövens spel under förra matchen mot Kumla i Lindehov i oktober var inte det bästa, trots en till synes kontrollerad första period för Lindlöven så fick man svårt att avgöra medan Kumla kunde spela in flertalet målskott som normalt sätt inte ska ske.

Matchen slutade då 1-5 men med en hemmaseger bakom sig inför fredagens derbymatch var det dags för revansch.

När den första perioden släpptes igång var det aktuella hemmalaget snabba med pucken, det tog bara två minuter innan Kumla kunde spela in matchens första mål vilket gav Lindlöven ett tidigt underläge mot tabellåttan.

Spelet fortsatte där två jämna lag gjorde upp på isen men med tio minuter spelade av den första perioden fick Lindlöven ett gyllene läge för ökade skott på mål.
Heta känslor från motståndarna kom och Kumla tilldelades en utvisning vilket gav Lindlöven en chans i powerplay, målen uteblev men fick en ny powerplay-chans bara minuten efter att Kumla blivit fulltaligt.

Trots de ökade skottantalen under de fyra minuterna så gjordes det aldrig några mål, något som skulle ändras när speltiden närmade sig sitt slut då Linde-spelaren Elias Lindgren lyckades att få igenom en puck som räckte hela vägen in i mål.
Kvitteringen blev ett faktum och Lindlöven klev av isen med 1-1 inför den andra perioden.

Med en utjämnad poängställning fick Lindlöven en tuff inledning av den andra perioden, redan efter två spelade minuter tilldelades det orangea laget på sin första utvisning för matchen för att minuten därefter få ännu en utvisad spelare.

Detta innebar ett ”tre mot fem-spel” till Kumlas fördel, trots de stora chanserna för det aktuella hemmalaget så räckte inte Kumla hela vägen för att spela in 2-1.
Lindlöven fick direkt efter fulltaliga lag även dem chans i powerplay-spel med fyra mot fem.

Med närmare minuten kvar av den andra perioden kunde Kumla spela till sig en ledning med 2-1, en period där Lindlöven enbart fick fem chanser för skott på mål mot Kumlas åtta.

Skottantalet ökade däremot starkt i den avslutande perioden, med halva perioden avklarad hade flertalet skott testats utan större resultat men när matchen närmade sig sin 52:a minut kom ett utökande mål för Kumla som såg svårslagna ut med 3-1 på poängtavlan.

Hoppet fanns ännu hos Lindlöven även om tiden var knapp, med två minuter kvar försökte laget att öka målskotten genom att byta målvakten mot en utespelare.

Skotten kom med mindre än minuten kvar fick Lindlöven se sig slagna efter en utvisning på stjärnspelaren Alexander Kovalonok, en utvisning som tvingade Lindlöven att ta in målvakten på isen igen vilket gjorde det omöjligt för Lindelaget att vända matchen till sin fördel.

Resultat Kumla HC Black Bulls-Lindlöven
Slutresultat: 3-1 (1-1, 1-0, 1-0)
Publik: 50 personer

Målgörare:
1-1 Elias Lindgren (Christoffer Anrén, Anton Widmark)

Läget i tabellen: Lindlöven ligger kvar på sin fjärde plats med sina 26 poäng.
HC Dalen håller fortsatt ledningen med 34 poäng och har en betryggande ledning före tabelltvåan Skövde som innehar 30 poäng, Surahammar står ännu som tabelljumbo med 8 poäng.
Borlänge är nästa motstånd för Lindlöven och placeras 3:a med 28 poäng.

Nästa match: Söndag 22:a november vs Borlänge HF i Lindehov med nedsläpp kl. 16.00.
Matchen går att följa via HockeyEttans officiella hemsida, delar av kostnaden går till Lindlöven.

Publicerad 20 november 2020 klockan 22:02

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Skärmbild från Folkhälsomyndighetens hemsida.

92 nya covidfall i kommunen – på en vecka

Smittspridningen av covid-19 har återigen tagit ny fart i Lindesbergs kommun, och ökar nu i betydligt snabbare takt än de senaste veckorna. Enligt färsk statistik från Folkhälsomyndigheten tillkom 92 nya fall bara under vecka 47.

26 november 2020 klockan 14:35 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons


Foto: Camilla Lagerman

Begravningar under pandemin ställer krav på entreprenören

När coronapandemin slog till med full kraft i våras fick landets begravningsentreprenörer snabbt tänka om och ändra arbetssätt, då regeringen införde ett maxtak på 50 personer vid allmänna sammankomster. När gränsen sänktes ytterligare under förra veckan, ställde det hårda krav på kreativitet och nytänkande.

26 november 2020 klockan 08:37 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Förlust mot tabellettan

Det bjöds på många utvisningar på Lindlövens räkning när det var dags för ett returmöte mot HockeyEttans tabelletta HC Dalen, ...

S-ordföranden avgår: ”Personliga skäl”

Ordföranden för Socialdemokraterna i Lindesberg, John Omoomian, har valt att lämna sitt uppdrag. ...

Julgåva till personalen ger klirr i lokalhandelns kassor

PRESSMEDDELANDE: Nu kompletterar Lindesbergs kommun den tidigare sommargåvan med en julgåva till ...

Foto: Privat

Nedgrisad rastgård upprör hundägare

Under tisdagen upptäcktes att någon eller några har varit inne i Lindesbergs Hundlekgård i Dalkarlshyttan och förstört för alla som söker sig dit för att träffas och umgås – hundägare emellan.
– Vi är ett gäng som träffas där varje morgon, året runt. Att komma dit och mötas av det här var naturligtvis inte särskilt roligt, berättar en av hundägarna, som önskar vara anonym, för LindeNytt.

25 november 2020 klockan 11:00 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Kommundirektör Henrik Arenvang. Foto: Camilla Lagerman

Skärpta allmänna råd förlängs till 13 december

De skärpta lokala allmänna råden som infördes i Örebro län den 3 november förlängs och gäller nu fram till den 13 december. Läget är fortsatt allvarligt och kommunens verksamheter är både begränsade och stängda, något som alltså fortsätter en bit in i nästa månad.
– Jag vädjar till både invånare och företagare i Lindesberg att ta sitt ansvar, säger Henrik Arenvang kommundirektör i Lindesbergs kommun i ett pressmeddelande.

24 november 2020 klockan 14:35 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Linde energi levererar länets lägsta elnäts- och fjärrvärmepris
Prisbilden för elnät och fjärrvärme varierar kraftigt i landet. Inom vårt län konstaterar årets Nils Holgersson-rapport, att det är ...
24 november 2020 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Dubbla brons till Lindesbergs Musteri i Must-SM
I fredags avslöjades årets pristagare i Must-SM, som gick av stapeln i skånska Kivik. Vår lokala mustproducent Lindesbergs Musteri fanns anmälda ...
23 november 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Nu har handelsplatsen fått ett officiellt namn
Den nya handelsplatsen på industriområdet, där Lågprisvaruhuset Mejk och Team Sportia med flera huserar, har nu fått ett officiellt namn.
23 november 2020 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel Stark upphämtning av Lindlöven

Med ett högt spel från gästande Borlänge så var det ingen lätt match som väntade Lindlöven på hemmaisen, trots ett inledande tvåmålsunderläge på hemmaisen så blev det tillslut en jämn och underhållande kamp om tre viktiga tabellpoäng.

22 november 2020 klockan 19:05 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild på Ida Larsson Foto: Hasse Persson

Linde Volley nära att plocka tabellpoäng

Med en ny setseger säkrad från gårdagen så spelade Linde Volley in en setseger även under söndagen, tabellfemman RIG Falköping skulle mötas på deras hemmaplan där Linde Volley var otroligt nära att spela in sina första poäng för säsongen.

22 november 2020 klockan 19:55 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Förlust trots setseger

Segernollan är ännu inte spräckt för Linde Volley men under lördagen kunde Lindelaget spela in en ny setseger när laget gästade ...

Sporten i Lindesberg under pandemin

Det händer mycket i världen just nu med den pågående Coronapandemin, även inom sportvärlden sker stora händelser för ...

Varslade får behålla sina jobb

Meritor i Lindesberg erbjuder nu tidigare varslade om uppsägning fortsatt anställning. Detta informerade fabriksledningen på ...

Annons


Skärmbild från Folkhälsomyndighetens hemsida.

66 nya fall av covid-19 i kommunen

Även om ökningen inte är lika hastig som för några veckor sedan, så fortsätter antalet bekräftade fall av covid-19 att öka i Lindesbergs kommun. Enligt färsk statistik från Folkhälsomyndigheten tillkom 66 nya fall bara under vecka 46.

20 november 2020 klockan 09:12 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Varken pandemi eller oväder stoppar gastrons drive-in

LindeGastro, som startade mitt under pandemin, har jobbat hårt för att finna nya lösningar i en tid som...

Stadsskogsskolan inför tillfällig undervisning på distans

Från och med måndag nästa vecka övergår Stadsskogsskolan i Lindesberg tillfälligt till ...

Stora driftstörningar i elnätet

Linde energi har sedan tidigt i morse omfattande driftstörningar längs hela elnätet till följd av de kraftiga kast- och ...

Örebrotravet och Fornaboda travbana sluter upp i kampen mot prostatacancer

Mustaschkampen är en numera årligt återkommande kampanj som genomförs i november ...

bildspel Ny seger mot Malung

Med en tidigare seger mot Malung på bortaisen så var Lindlöven redo att på nytt ställas mot tabelltian. Efter två tunga perioder där ...

Personbil och lastbil kolliderade på R50: ”Inga personskador”

En lastbil och personbil har kolliderat på riksväg 50 utanför Lindesberg. Trots ...

Här sker premiärresningen av nya Flugparkens julgran. Foto: Camilla Lagerman

Granen har rest från Gusselby för att bli rest i Lindesberg

– För bara en vecka sedan klippte vi gräset här – och nu reser vi julgranen. Det är en lite märklig inledning på vintern minst sagt, skrattar Jan Gustafsson, arbetsledare på Samhällsbyggnad Bergslagen, när man på onsdagen ”julpyntar” i Flugparken.

18 november 2020 klockan 09:46 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Frontalkrock mellan lastbil och personbil
En lastbil och personbil har kolliderat på riksväg 50 utanför Lindesberg. Larmet inkom klockan 12.05 till polisen. - Det skall röra sig om en ...
18 november 2020 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Coronaläget: ”Läget inom vården är mycket ansträngt”
Under tisdagseftermiddagen presenterade representanter för Region Örebro län en lägesbild av hur situationen i regionen ser ut gällande ...
17 november 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Vem tycker du skall få en ”energiklapp” i jul?
Linde energi instiftar nu Energiklappen som är tänkt att lyfta fram lokala eldsjälar, initiativ och projekt. Nu vänder sig energibolaget direkt ...
17 november 2020 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-11-17

2020-11-16

2020-11-15

2020-11-14

2020-11-14

2020-11-13

2020-11-13

2020-11-13

2020-11-13

2020-11-12

2020-11-12

2020-11-12

2020-11-12

2020-11-26 17:02