Asso Eliassi var omöjlig för dagen med sju inspelade mål Foto: Hasse Persson

LIF bjöd på show i Arenan

Med ett slarvigt spel, skott i stolparna och en återkommande Fatlum Ahmeti på LIF-bänken så hade inte Vinslöv någon rolig kväll i Lindesberg när Allsvenskans sjunde omgång skulle spelas i Lindesberg Arena, de 50 åskådarna i publiken fick desto roligare och fick njuta av en ren hemmadominans.

Säsongens nykomlingar från Vinslöv gästade Lindesberg Arena under lördagskvällen, det tidigare division 1-laget som överraskat under den nya säsongen i Allsvenskan och har stått för tuffa prestationer där de kom till Lindesberg med 3 segrar bakom sig.

Med Herman Bosson ännu skadad i LIF Lindesberg kom även nyheten att nyförvärvet Jesper Hedar skulle vara frånvarande på grund av sjukdom, hemmalaget kom trots detta förberedda och i den inledande line-upen stod det klart att hemmahjälten Fatlum Ahmeti skulle närvara.

– Fatlum är Fatlum och han gör mycket, jag har spelat med honom länge nu och det är svårt att sätta ord på honom men han är såklart ett bra tillskott till en sån här match, säjer LIF Lindesbergs rutinerade målskytt Jesper Nilsson.

LIF Lindesberg inledde matchen starkt och med ett starkt försvar från hemmalaget där målvakt Robert Mjörnander höll full dagsform, så fick inte Vinslöv ihop sitt spel där flera bollar tappades och spelades bort.
Istället fick den unga duon Asso Eliassi och Algot Hane visa framfötterna där duon, efter fina lägen, spelade in två mål vardera vilket tvingade skåningarna till en mycket tidig time-out efter bara fem spelade minuter.

Efter time-outen fick Vinslöv upp sitt anfallsspel men slarvet kvarstod, bollar tappades något som LIF Lindesberg tog full fördel av och flera enklare målchanser uppstod.

Med utökade 8-3 på poängställningen kom dåliga nyheter för LIF där Vinslöv fick en chans på mål, Robert Mjörnander var med på noterna men skottet från bortaspelaren hade inte den bästa vinkeln och trots en räddning så var det målvaktens huvud som fick ta den största smällen.
Ludvig Mattsson fick ersätta resten av perioden och även om första bollen blev insläppt till 9-4 så visade ”Ludde” direkt därefter att även han innehar full dagsform i målet.

Hemmalaget fortsatte att utöka sin målskörd och trots ett långsammare spel mot halvlekens slut så hade LIF ett stort övertag i matchen och lämnade de första trettio minuterna med 13-8 på poängtavlan.

– Det ser kanske ut som att vi gör det enkelt i spelet men vi jobbar direkt hårt bakåt och när vi sätter nivån på det sättet så blir det alltid bra, det blev några byten mot slutet av halvleken som gjorde att vi möjligen slappnar av lite men samtidigt så kände vi att det aldrig var någon fara för matchens resultat, berättar Jesper Nilsson.

Med den andra halvleken i spel hade LIF Lindesberg ökat både i anfall och försvar vilket gjorde det svårare för Vinslöv som inte kunde hänga med i spelet, LIF Lindesberg fortsatte att spela till sig fina lägen och lyckades ännu en gång att tvinga bortalaget till en tidig time-out, detta efter fem mål på sex minuter.

För att ha en chans i matchen tog Vinslöv ut en stor chansning där de med hela tjugofyra minuter kvar av matchen tog ut sin målvakt för en extra utespelare i hopp på flera mållägen, detta slog bakut vilket gynnade LIF som via lagkapten Gustaf Ekström kunde spela in två raka mål på öppen kasse.

Bortalaget gav sig dock inte med ”7 mot 6-spelet” men blev tvungna att avbryta taktiken efter att Vinslöv fått en boll stulen som spelades till Fabian Lindholm som redan stod vid det öppna målet och behövde inte anstränga sig något större för att utöka till makalösa 22-10.

Därefter bjöd inte matchen på någon större dramatik, Vinslöv spelade tillbaka flertalet mål mot slutet men kunde aldrig komma i närheten av LIF Lindesbergs stora försprång som minskades till 26-22 i samma stund som slutsignalen ljöd.

– Segern var väldigt behövlig, det var väldigt viktigt att få med oss två poäng till tabellen och alla i laget bidrar verkligen med sitt under matchen oavsett position och spelarform, jag är stolt över hela laget idag, berättar Jesper Nilsson som även ger beröm till ”matchens lirare” Asso Eliassi som spelade in sju mål på åtta chanser:

– Asso är väldigt bra att ha med i laget, han är bra på att fånga boll och grym på att hitta ytor som behövs för att få in målen.

Även om kvällens seger blev en ”enkel” historia så brukar LIF Lindesbergs matcher oftast innehålla en målsumma på över 30 mål när ett lag vinner, något som även Jesper Nilsson noterat:

– Med Herman Bosson borta ur truppen så blir det ett helt annat spel än det vi är vana vid, samtidigt så missar vi en del i avsluten och framförallt mot slutet där det blir lite avslappnat vilket såklart måste förbättras.

– Det viktigaste idag är ändå att vi fick med oss två poäng, vi har inte haft turen med oss under de senaste matcherna där det slutat oavgjort eller med uddamålsresultat men vi känner att vi har fått till ett bra försvar vilket är bra inför uppkommande matcher.

Resultat LIF Lindesberg-Vinslövs HK
Slutresultat: 26-22 (13-8)
Publik: 50 personer

Målgörare: Asso Eliassi (7), Algot Hane (6), Jesper Nilsson (3), Gustaf Ekström (3), Fabian Lindholm (2), Karl Zetterlund (2), Max Broman (1), Joel Karlström (1), Fatlum Ahmeti (1)

Matchens Lirare: Asso Eliassi

Läget i tabellen: Med två viktiga poäng placeras LIF på en 9:e plats med sex poäng, samma poängantal som Vinslöv som ligger placeringen ovanför med högre målskillnad.
Hammarby står ännu obesegrad på sex matcher och leder tabellen medan LIF Lindesberg uppkommande motståndarlag från Anderstorp ligger 5:a med 8 poäng.
AIK fortfarande sist utan några inspelade poäng.

Nästa match: Söndag 1:a november vs Anderstorps SK i Anderstorps Sporthall med matchstart kl. 16.15

Publicerad 24 oktober 2020 klockan 19:28

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Bilden är tagen vid en tidigare spontancruising i Lindesberg. Foto: Jennie Larsson

Beslut: Böter på plats för hög musik samt buskörning på sjön

Riksåklagaren beslutade under onsdagen att polisen ska få utfärda böter på plats för dels den som spelar hög och störande musik, men även för den som kör vattenskoter så att det stör. Detta gäller redan från den 1 juli.
– Det här är störningar som drabbar väldigt många människor i deras hem eller när de vill koppla av på sin fritid, säger riksåklagare Petra Lundh i ett pressmeddelande.

23 juni 2021 klockan 13:41 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons


Foto: Camilla Lagerman

Stor sökinsats efter försvunnet barn: ”Pojken är hittad”

UPPDATERAD KL. 12.27. En större sökinsats efter ett försvunnet barn, inleddes på onsdagsförmiddagen i ett området utanför Lindesberg. Initialt befarades att barnet hade fallit i ett vattendrag i närheten av hemmet. Vid lunchtid kunde dock polisen lämna ett glädjande besked.
– Pojken är hittad, säger Lars Hedelin, polisen i region Bergslagen.

23 juni 2021 klockan 11:20 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Lokala matentreprenörer i nytt samarbete

För fjärde sommaren i rad säljer BergslagsBurger sina omåttligt populära hamburgare vid den mellersta infarten ...

Nu öppnar vaccinbokningen för 35-åringar

Under vecka 25 vaccinerar Region Örebro län med totalt 18 000 doser vaccin. Vaccination i fas fyra pågår ...

Maria Gunnarsson, Region Örebro läns samordnare för provtagning covid-19, uppmanar de som testade sig förra veckan att göra om det. Foto: Jennie Larsson

Felaktigt packade provtagnings-kit kan ha lämnats ut i Lindesberg

Några av de provtagnings-kit som lämnats ut via lådor på tio olika platser i Örebro län, däribland Lindesberg, under den föregående veckan har packats på fel sätt. Det innebär att vissa personer som har testat sig under perioden måndag till och med fredag förra veckan kan ha fått ett felaktigt provsvar.
– Dessa personer ska testa sig på nytt så fort som möjligt, säger Maria Gunnarsson, Region Örebro läns samordnare för provtagning covid-19 i ett pressmeddelande.

21 juni 2021 klockan 10:43 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Hela J18-truppen står samlade Foto: Lindlövens IF

Nystartat juniorlag i Lindlöven

I helgen hade Lindlöven sin första aktivitet, med sitt nystartade J18-lag. För att öka gemenskapen inför sensommarens första träning, arrangerade föreningen en triathlon för de 27 deltagande ungdomarna. Simning, cykling och löpning stod på schemat i det nya juniorlaget, som lockat spelare från flera delar av landet.
– Med lite tålamod så tror jag att det här kan bli bra, säger Max Wigerskog.

20 juni 2021 klockan 15:53 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Hemköp öppnar för nyöppning
Det stora ombyggnadsprojektet närmar sig sitt slut och på måndag öppnar Hemköp dörrarna, för en nyöppning. På grund av coronatiderna så ...
18 juni 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Polisinsats i centrum – yxbeväpnad man anträffad
UPPDATERAD. En större polisinsats pågick i centrala Lindesberg på fredagsförmiddagen. Insatsen inleddes sedan man hade fått uppgifter om en påg...
18 juni 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Moderaterna: Bemanna akuten i Lindesberg med specialistutbildade akutläkare
Flera av de politiska partierna har uttalat sig i frågan gällande ett återinförande av de nu nedstängda jourlinjerna vid akutmottagningen på ...
18 juni 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Genrebild: Fredrik Norman

Polisen söker naken man som ofredade jordgubbsförsäljare

En jordgubbsförsäljare i Fellingsbro blev under torsdagen utsatt för ett sexuellt ofredande. Den misstänkte, en man, dök upp i bara mässingen och började ta på sig själv inför försäljaren. Därefter försvann mannen i en mindre lastbil.
– Det är ju något udda, kan man väl säga, kommenterar Mats Öhman, presstalesperson vid polisen i region Bergslagen.

18 juni 2021 klockan 10:34 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

I den gamla Göransonska Gården på Kungsgatan öppnar inom kort Lindesberg Ölhall. Arkivfoto: Fredrik Norman

Lindesberg får egen ölhall – öppnar inom kort

Inom kort blir det åter liv och rörelse i lokalerna som under åren huserat bland annat Lasse Maja och Bistro Bellman. Inom kort öppnar nämligen Lindesbergs egen ölhall på Kungsgatan.
– Jag tror ni kommer trivas i vår miljö, säger restaurangchef Mattias Özer.

17 juni 2021 klockan 12:09 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Polisen söker vittnen till rån: ”Gärningsmannen var udda klädd”

För drygt en vecka sedan blev en kvinna rånad på en summa pengar i anslutning ...

Bergslagens Sparbank och kommunen går in med 200 000 kronor i Mikrofonden

Bergslagens Sparbanks ägarstiftelse går in med 100 000 kronor i Mikrofonden Mä...

Annons


Ann-Christin Ledstam, Kia Löwenbrink, Mahmoud Shawish, Per Zetterlund och Helena Sundberg informerade under mötet. Foto: Camilla Lagerman

Nytt samarbete ska få fler att vaccinera sig

Då läkaren Per Zetterlund, som arbetar på vaccinationsmottagningen i Lindesberg, insåg att det var problem att nå vissa grupper i Lindesberg, kontaktade han Röda Korset i hopp om att de kunde vara behjälpliga som brobyggare för att nå ut med information. Resultatet blev ett samarbete där bland annat en imam, läkare och sjukvårdspersonal samt tolkar på flera olika språk kommer finnas till hjälp med att boka vaccinationstider till de som själva inte kan.
– Många vet att Röda Korset är den största hjälp- och krisorganisationen och det därför är en naturlig plats att vända sig till för att få hjälp även med detta, säger Kia Löwenbrink, ordförande Lindesbergs Röda Korskrets.

16 juni 2021 klockan 11:04 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel 6-årige Vide blev storfiskaren för dagen

I lördags arrangerades Fiskets Dag, som trots regnskurar blev en solskensdag för bland andra 6-årige Vide Persson, ...

Ruttet hö dumpat utanför kommunhuset

UPPDATERAD. Natten till tisdag har någon eller några dumpat stora mängder med ruttet hö utanför kommunhuset i ...

Ulf Lundell till Lindesberg nästa sommar

29 augusti 2020 skulle legendaren Ulf Lundell ha avslutat sin sommarturné i Lindesberg Arena, något som både arrang...

bildspel Fornaboda inledde travveckan

Både antalet hemmahästar och deltagande ekipage var mindre än vanligt, men kvaliteten på måndagens tävlingar höll sig i topp...

Källgården fick efterlängtad grill av Lions

Under måndagseftermiddagen fick äldreboendet Källgården i Lindesberg besök av Lions president Bengt-Göran ...

Politikerna backar ytterligare: Erbjudandet om 10 månaders visstidsanställning kvarstår

Löftet från Lindesbergs kommun om 10 månaders visstidsanställning ...

Foto: Camilla Lagerman

20 000 vaccindoser till regionen under veckan

Under vecka 24 vaccinerar Region Örebro län med totalt 20 000 doser vaccin. Nu pågår vaccination i fas fyra, där det just nu är personer födda 1981 eller tidigare som ska boka tid för vaccination.

14 juni 2021 klockan 11:18 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Bengt Storbacka om Hälso- och sjukvårdsnämndens beslut
PRESSMEDDELANDE: Regionens Hälso- och sjukvårdsnämnd har beslutat följande angående nattakuten i Lindesberg: Att uppdra till hälso- och sjukv...
14 juni 2021 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Sista skolavslutningarna för Kristinaskolan och Stadsskogsskolan
Under fredagen sprang de allra sista eleverna ut på sommarlov från Kristinaskolan och Stadsskogsskolan. Till hösten väntar nya skolor för ...
11 juni 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

bildspel Bildextra: Studenternas utspring
Trots hårda pandemirestriktioner lyckades Lindeskolans personal arrangera ett studentfirande som var så nära det normala som man kan komma. Under ...
11 juni 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-06-11

2021-06-10

2021-06-10

2021-06-09

2021-06-09

2021-06-08

2021-06-08

2021-06-07

2021-06-07

2021-06-07

2021-06-07

2021-06-06

2021-06-05

2021-06-04

Evenemangstips
Nyheter från Aftonbladet
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2021-06-23 14:48