Asso Eliassi var omöjlig för dagen med sju inspelade mål Foto: Hasse Persson

LIF bjöd på show i Arenan

Med ett slarvigt spel, skott i stolparna och en återkommande Fatlum Ahmeti på LIF-bänken så hade inte Vinslöv någon rolig kväll i Lindesberg när Allsvenskans sjunde omgång skulle spelas i Lindesberg Arena, de 50 åskådarna i publiken fick desto roligare och fick njuta av en ren hemmadominans.

Säsongens nykomlingar från Vinslöv gästade Lindesberg Arena under lördagskvällen, det tidigare division 1-laget som överraskat under den nya säsongen i Allsvenskan och har stått för tuffa prestationer där de kom till Lindesberg med 3 segrar bakom sig.

Med Herman Bosson ännu skadad i LIF Lindesberg kom även nyheten att nyförvärvet Jesper Hedar skulle vara frånvarande på grund av sjukdom, hemmalaget kom trots detta förberedda och i den inledande line-upen stod det klart att hemmahjälten Fatlum Ahmeti skulle närvara.

– Fatlum är Fatlum och han gör mycket, jag har spelat med honom länge nu och det är svårt att sätta ord på honom men han är såklart ett bra tillskott till en sån här match, säjer LIF Lindesbergs rutinerade målskytt Jesper Nilsson.

LIF Lindesberg inledde matchen starkt och med ett starkt försvar från hemmalaget där målvakt Robert Mjörnander höll full dagsform, så fick inte Vinslöv ihop sitt spel där flera bollar tappades och spelades bort.
Istället fick den unga duon Asso Eliassi och Algot Hane visa framfötterna där duon, efter fina lägen, spelade in två mål vardera vilket tvingade skåningarna till en mycket tidig time-out efter bara fem spelade minuter.

Efter time-outen fick Vinslöv upp sitt anfallsspel men slarvet kvarstod, bollar tappades något som LIF Lindesberg tog full fördel av och flera enklare målchanser uppstod.

Med utökade 8-3 på poängställningen kom dåliga nyheter för LIF där Vinslöv fick en chans på mål, Robert Mjörnander var med på noterna men skottet från bortaspelaren hade inte den bästa vinkeln och trots en räddning så var det målvaktens huvud som fick ta den största smällen.
Ludvig Mattsson fick ersätta resten av perioden och även om första bollen blev insläppt till 9-4 så visade ”Ludde” direkt därefter att även han innehar full dagsform i målet.

Hemmalaget fortsatte att utöka sin målskörd och trots ett långsammare spel mot halvlekens slut så hade LIF ett stort övertag i matchen och lämnade de första trettio minuterna med 13-8 på poängtavlan.

– Det ser kanske ut som att vi gör det enkelt i spelet men vi jobbar direkt hårt bakåt och när vi sätter nivån på det sättet så blir det alltid bra, det blev några byten mot slutet av halvleken som gjorde att vi möjligen slappnar av lite men samtidigt så kände vi att det aldrig var någon fara för matchens resultat, berättar Jesper Nilsson.

Med den andra halvleken i spel hade LIF Lindesberg ökat både i anfall och försvar vilket gjorde det svårare för Vinslöv som inte kunde hänga med i spelet, LIF Lindesberg fortsatte att spela till sig fina lägen och lyckades ännu en gång att tvinga bortalaget till en tidig time-out, detta efter fem mål på sex minuter.

För att ha en chans i matchen tog Vinslöv ut en stor chansning där de med hela tjugofyra minuter kvar av matchen tog ut sin målvakt för en extra utespelare i hopp på flera mållägen, detta slog bakut vilket gynnade LIF som via lagkapten Gustaf Ekström kunde spela in två raka mål på öppen kasse.

Bortalaget gav sig dock inte med ”7 mot 6-spelet” men blev tvungna att avbryta taktiken efter att Vinslöv fått en boll stulen som spelades till Fabian Lindholm som redan stod vid det öppna målet och behövde inte anstränga sig något större för att utöka till makalösa 22-10.

Därefter bjöd inte matchen på någon större dramatik, Vinslöv spelade tillbaka flertalet mål mot slutet men kunde aldrig komma i närheten av LIF Lindesbergs stora försprång som minskades till 26-22 i samma stund som slutsignalen ljöd.

– Segern var väldigt behövlig, det var väldigt viktigt att få med oss två poäng till tabellen och alla i laget bidrar verkligen med sitt under matchen oavsett position och spelarform, jag är stolt över hela laget idag, berättar Jesper Nilsson som även ger beröm till ”matchens lirare” Asso Eliassi som spelade in sju mål på åtta chanser:

– Asso är väldigt bra att ha med i laget, han är bra på att fånga boll och grym på att hitta ytor som behövs för att få in målen.

Även om kvällens seger blev en ”enkel” historia så brukar LIF Lindesbergs matcher oftast innehålla en målsumma på över 30 mål när ett lag vinner, något som även Jesper Nilsson noterat:

– Med Herman Bosson borta ur truppen så blir det ett helt annat spel än det vi är vana vid, samtidigt så missar vi en del i avsluten och framförallt mot slutet där det blir lite avslappnat vilket såklart måste förbättras.

– Det viktigaste idag är ändå att vi fick med oss två poäng, vi har inte haft turen med oss under de senaste matcherna där det slutat oavgjort eller med uddamålsresultat men vi känner att vi har fått till ett bra försvar vilket är bra inför uppkommande matcher.

Resultat LIF Lindesberg-Vinslövs HK
Slutresultat: 26-22 (13-8)
Publik: 50 personer

Målgörare: Asso Eliassi (7), Algot Hane (6), Jesper Nilsson (3), Gustaf Ekström (3), Fabian Lindholm (2), Karl Zetterlund (2), Max Broman (1), Joel Karlström (1), Fatlum Ahmeti (1)

Matchens Lirare: Asso Eliassi

Läget i tabellen: Med två viktiga poäng placeras LIF på en 9:e plats med sex poäng, samma poängantal som Vinslöv som ligger placeringen ovanför med högre målskillnad.
Hammarby står ännu obesegrad på sex matcher och leder tabellen medan LIF Lindesberg uppkommande motståndarlag från Anderstorp ligger 5:a med 8 poäng.
AIK fortfarande sist utan några inspelade poäng.

Nästa match: Söndag 1:a november vs Anderstorps SK i Anderstorps Sporthall med matchstart kl. 16.15

Publicerad 24 oktober 2020 klockan 19:28

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Skärmbild från Folkhälsomyndighetens hemsida.

92 nya covidfall i kommunen – på en vecka

Smittspridningen av covid-19 har återigen tagit ny fart i Lindesbergs kommun, och ökar nu i betydligt snabbare takt än de senaste veckorna. Enligt färsk statistik från Folkhälsomyndigheten tillkom 92 nya fall bara under vecka 47.

26 november 2020 klockan 14:35 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons


Foto: Camilla Lagerman

Begravningar under pandemin ställer krav på entreprenören

När coronapandemin slog till med full kraft i våras fick landets begravningsentreprenörer snabbt tänka om och ändra arbetssätt, då regeringen införde ett maxtak på 50 personer vid allmänna sammankomster. När gränsen sänktes ytterligare under förra veckan, ställde det hårda krav på kreativitet och nytänkande.

26 november 2020 klockan 08:37 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Förlust mot tabellettan

Det bjöds på många utvisningar på Lindlövens räkning när det var dags för ett returmöte mot HockeyEttans tabelletta HC Dalen, ...

S-ordföranden avgår: ”Personliga skäl”

Ordföranden för Socialdemokraterna i Lindesberg, John Omoomian, har valt att lämna sitt uppdrag. ...

Julgåva till personalen ger klirr i lokalhandelns kassor

PRESSMEDDELANDE: Nu kompletterar Lindesbergs kommun den tidigare sommargåvan med en julgåva till ...

Foto: Privat

Nedgrisad rastgård upprör hundägare

Under tisdagen upptäcktes att någon eller några har varit inne i Lindesbergs Hundlekgård i Dalkarlshyttan och förstört för alla som söker sig dit för att träffas och umgås – hundägare emellan.
– Vi är ett gäng som träffas där varje morgon, året runt. Att komma dit och mötas av det här var naturligtvis inte särskilt roligt, berättar en av hundägarna, som önskar vara anonym, för LindeNytt.

25 november 2020 klockan 11:00 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Kommundirektör Henrik Arenvang. Foto: Camilla Lagerman

Skärpta allmänna råd förlängs till 13 december

De skärpta lokala allmänna råden som infördes i Örebro län den 3 november förlängs och gäller nu fram till den 13 december. Läget är fortsatt allvarligt och kommunens verksamheter är både begränsade och stängda, något som alltså fortsätter en bit in i nästa månad.
– Jag vädjar till både invånare och företagare i Lindesberg att ta sitt ansvar, säger Henrik Arenvang kommundirektör i Lindesbergs kommun i ett pressmeddelande.

24 november 2020 klockan 14:35 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Linde energi levererar länets lägsta elnäts- och fjärrvärmepris
Prisbilden för elnät och fjärrvärme varierar kraftigt i landet. Inom vårt län konstaterar årets Nils Holgersson-rapport, att det är ...
24 november 2020 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Dubbla brons till Lindesbergs Musteri i Must-SM
I fredags avslöjades årets pristagare i Must-SM, som gick av stapeln i skånska Kivik. Vår lokala mustproducent Lindesbergs Musteri fanns anmälda ...
23 november 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Nu har handelsplatsen fått ett officiellt namn
Den nya handelsplatsen på industriområdet, där Lågprisvaruhuset Mejk och Team Sportia med flera huserar, har nu fått ett officiellt namn.
23 november 2020 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel Stark upphämtning av Lindlöven

Med ett högt spel från gästande Borlänge så var det ingen lätt match som väntade Lindlöven på hemmaisen, trots ett inledande tvåmålsunderläge på hemmaisen så blev det tillslut en jämn och underhållande kamp om tre viktiga tabellpoäng.

22 november 2020 klockan 19:05 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild på Ida Larsson Foto: Hasse Persson

Linde Volley nära att plocka tabellpoäng

Med en ny setseger säkrad från gårdagen så spelade Linde Volley in en setseger även under söndagen, tabellfemman RIG Falköping skulle mötas på deras hemmaplan där Linde Volley var otroligt nära att spela in sina första poäng för säsongen.

22 november 2020 klockan 19:55 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Förlust trots setseger

Segernollan är ännu inte spräckt för Linde Volley men under lördagen kunde Lindelaget spela in en ny setseger när laget gästade ...

Sporten i Lindesberg under pandemin

Det händer mycket i världen just nu med den pågående Coronapandemin, även inom sportvärlden sker stora händelser för ...

Kumla avgjorde i tredje perioden

Det orangea Lindlöven har inte haft något flyt mot Kumla HC Black Bulls. På hemmaisen släppte Lindelaget igenom flertalet ...

Annons


Meritor i Lindesberg. Foto: Meritor

Varslade får behålla sina jobb

Meritor i Lindesberg erbjuder nu tidigare varslade om uppsägning fortsatt anställning. Detta informerade fabriksledningen på fredagen.
– Det stora flertalet behåller sin anställning och ca 40 medarbetare får en förlängd uppsägningstid, säger Meritors platschef och VD, Kent Blom, i ett pressmeddelande.

20 november 2020 klockan 12:12 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

66 nya fall av covid-19 i kommunen

Även om ökningen inte är lika hastig som för några veckor sedan, så fortsätter antalet bekräftade fall av covid-19 att...

Varken pandemi eller oväder stoppar gastrons drive-in

LindeGastro, som startade mitt under pandemin, har jobbat hårt för att finna nya lösningar i en tid som...

Stadsskogsskolan inför tillfällig undervisning på distans

Från och med måndag nästa vecka övergår Stadsskogsskolan i Lindesberg tillfälligt till ...

Stora driftstörningar i elnätet

Linde energi har sedan tidigt i morse omfattande driftstörningar längs hela elnätet till följd av de kraftiga kast- och ...

Örebrotravet och Fornaboda travbana sluter upp i kampen mot prostatacancer

Mustaschkampen är en numera årligt återkommande kampanj som genomförs i november ...

bildspel Ny seger mot Malung

Med en tidigare seger mot Malung på bortaisen så var Lindlöven redo att på nytt ställas mot tabelltian. Efter två tunga perioder där ...

Foto: Camilla Lagerman

Personbil och lastbil kolliderade på R50: ”Inga personskador”

En lastbil och personbil har kolliderat på riksväg 50 utanför Lindesberg. Trots uppgifter om att det rörde sig om en allvarlig frontalkrock, har dessbättre inga personskador rapporterats, enligt polisen.
– Det är oklart hur olyckan har gått till, men vi har i alla fall inga personskador inrapporterade från olycksplatsen, kommenterar Mats Öhman, presstalesperson vid polisen i region Bergslagen.

18 november 2020 klockan 13:29 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Granen har rest från Gusselby för att bli rest i Lindesberg
- För bara en vecka sedan klippte vi gräset här - och nu reser vi julgranen. Det är en lite märklig inledning på vintern minst sagt, skrattar ...
18 november 2020 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Frontalkrock mellan lastbil och personbil
En lastbil och personbil har kolliderat på riksväg 50 utanför Lindesberg. Larmet inkom klockan 12.05 till polisen. - Det skall röra sig om en ...
18 november 2020 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Coronaläget: ”Läget inom vården är mycket ansträngt”
Under tisdagseftermiddagen presenterade representanter för Region Örebro län en lägesbild av hur situationen i regionen ser ut gällande ...
17 november 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-11-17

2020-11-17

2020-11-16

2020-11-15

2020-11-14

2020-11-14

2020-11-13

2020-11-13

2020-11-13

2020-11-13

2020-11-12

2020-11-12

2020-11-12

2020-11-12

2020-11-26 17:01