Asso Eliassi var omöjlig för dagen med sju inspelade mål Foto: Hasse Persson

LIF bjöd på show i Arenan

Med ett slarvigt spel, skott i stolparna och en återkommande Fatlum Ahmeti på LIF-bänken så hade inte Vinslöv någon rolig kväll i Lindesberg när Allsvenskans sjunde omgång skulle spelas i Lindesberg Arena, de 50 åskådarna i publiken fick desto roligare och fick njuta av en ren hemmadominans.

Säsongens nykomlingar från Vinslöv gästade Lindesberg Arena under lördagskvällen, det tidigare division 1-laget som överraskat under den nya säsongen i Allsvenskan och har stått för tuffa prestationer där de kom till Lindesberg med 3 segrar bakom sig.

Med Herman Bosson ännu skadad i LIF Lindesberg kom även nyheten att nyförvärvet Jesper Hedar skulle vara frånvarande på grund av sjukdom, hemmalaget kom trots detta förberedda och i den inledande line-upen stod det klart att hemmahjälten Fatlum Ahmeti skulle närvara.

– Fatlum är Fatlum och han gör mycket, jag har spelat med honom länge nu och det är svårt att sätta ord på honom men han är såklart ett bra tillskott till en sån här match, säjer LIF Lindesbergs rutinerade målskytt Jesper Nilsson.

LIF Lindesberg inledde matchen starkt och med ett starkt försvar från hemmalaget där målvakt Robert Mjörnander höll full dagsform, så fick inte Vinslöv ihop sitt spel där flera bollar tappades och spelades bort.
Istället fick den unga duon Asso Eliassi och Algot Hane visa framfötterna där duon, efter fina lägen, spelade in två mål vardera vilket tvingade skåningarna till en mycket tidig time-out efter bara fem spelade minuter.

Efter time-outen fick Vinslöv upp sitt anfallsspel men slarvet kvarstod, bollar tappades något som LIF Lindesberg tog full fördel av och flera enklare målchanser uppstod.

Med utökade 8-3 på poängställningen kom dåliga nyheter för LIF där Vinslöv fick en chans på mål, Robert Mjörnander var med på noterna men skottet från bortaspelaren hade inte den bästa vinkeln och trots en räddning så var det målvaktens huvud som fick ta den största smällen.
Ludvig Mattsson fick ersätta resten av perioden och även om första bollen blev insläppt till 9-4 så visade ”Ludde” direkt därefter att även han innehar full dagsform i målet.

Hemmalaget fortsatte att utöka sin målskörd och trots ett långsammare spel mot halvlekens slut så hade LIF ett stort övertag i matchen och lämnade de första trettio minuterna med 13-8 på poängtavlan.

– Det ser kanske ut som att vi gör det enkelt i spelet men vi jobbar direkt hårt bakåt och när vi sätter nivån på det sättet så blir det alltid bra, det blev några byten mot slutet av halvleken som gjorde att vi möjligen slappnar av lite men samtidigt så kände vi att det aldrig var någon fara för matchens resultat, berättar Jesper Nilsson.

Med den andra halvleken i spel hade LIF Lindesberg ökat både i anfall och försvar vilket gjorde det svårare för Vinslöv som inte kunde hänga med i spelet, LIF Lindesberg fortsatte att spela till sig fina lägen och lyckades ännu en gång att tvinga bortalaget till en tidig time-out, detta efter fem mål på sex minuter.

För att ha en chans i matchen tog Vinslöv ut en stor chansning där de med hela tjugofyra minuter kvar av matchen tog ut sin målvakt för en extra utespelare i hopp på flera mållägen, detta slog bakut vilket gynnade LIF som via lagkapten Gustaf Ekström kunde spela in två raka mål på öppen kasse.

Bortalaget gav sig dock inte med ”7 mot 6-spelet” men blev tvungna att avbryta taktiken efter att Vinslöv fått en boll stulen som spelades till Fabian Lindholm som redan stod vid det öppna målet och behövde inte anstränga sig något större för att utöka till makalösa 22-10.

Därefter bjöd inte matchen på någon större dramatik, Vinslöv spelade tillbaka flertalet mål mot slutet men kunde aldrig komma i närheten av LIF Lindesbergs stora försprång som minskades till 26-22 i samma stund som slutsignalen ljöd.

– Segern var väldigt behövlig, det var väldigt viktigt att få med oss två poäng till tabellen och alla i laget bidrar verkligen med sitt under matchen oavsett position och spelarform, jag är stolt över hela laget idag, berättar Jesper Nilsson som även ger beröm till ”matchens lirare” Asso Eliassi som spelade in sju mål på åtta chanser:

– Asso är väldigt bra att ha med i laget, han är bra på att fånga boll och grym på att hitta ytor som behövs för att få in målen.

Även om kvällens seger blev en ”enkel” historia så brukar LIF Lindesbergs matcher oftast innehålla en målsumma på över 30 mål när ett lag vinner, något som även Jesper Nilsson noterat:

– Med Herman Bosson borta ur truppen så blir det ett helt annat spel än det vi är vana vid, samtidigt så missar vi en del i avsluten och framförallt mot slutet där det blir lite avslappnat vilket såklart måste förbättras.

– Det viktigaste idag är ändå att vi fick med oss två poäng, vi har inte haft turen med oss under de senaste matcherna där det slutat oavgjort eller med uddamålsresultat men vi känner att vi har fått till ett bra försvar vilket är bra inför uppkommande matcher.

Resultat LIF Lindesberg-Vinslövs HK
Slutresultat: 26-22 (13-8)
Publik: 50 personer

Målgörare: Asso Eliassi (7), Algot Hane (6), Jesper Nilsson (3), Gustaf Ekström (3), Fabian Lindholm (2), Karl Zetterlund (2), Max Broman (1), Joel Karlström (1), Fatlum Ahmeti (1)

Matchens Lirare: Asso Eliassi

Läget i tabellen: Med två viktiga poäng placeras LIF på en 9:e plats med sex poäng, samma poängantal som Vinslöv som ligger placeringen ovanför med högre målskillnad.
Hammarby står ännu obesegrad på sex matcher och leder tabellen medan LIF Lindesberg uppkommande motståndarlag från Anderstorp ligger 5:a med 8 poäng.
AIK fortfarande sist utan några inspelade poäng.

Nästa match: Söndag 1:a november vs Anderstorps SK i Anderstorps Sporthall med matchstart kl. 16.15

Publicerad 24 oktober 2020 klockan 19:28

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Ann-Louise Hytter på Lindesbergs Fastigheter önskar förslag från allmänheten. Foto: Camilla Lagerman

Fastighetsägaren ber om förslag från allmänheten: ”Vad vill Lindesberg ha?”

Vid årsskiftet stängde Elon Ljud & Bild för gott i centrala Lindesberg, och sedan dess har lokalen på Kristinavägen stått tom. Nu vill fastighetsägaren, Lindesbergs Fastigheter, veta vad allmänheten helst vill se i lokalen.
– Vi är jätteöppna för roliga idéer, och är inte omöjliga på något sätt, säger Ann-Louise Hytter.

24 april 2024 klockan 13:27 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons

Lindesbergs lasarett. Foto: Camilla Lagerman

Befolkningens närhet till sjukvård i den norra delen av Region Örebro län ska begränsas

INSÄNDARE/DEBATT: I september 2023 presenterade Hälso- och sjukvårdsdirektören vid Region Örebro län en Utvecklingsplan för hälso- och sjukvården. Han föreslog en nedläggning av jourverksamheten för kirurgi i Lindesberg, en stängning av de fyra specialistmottagningarna samt stängning av psykiatrins slutenvårdsavdelning. På medicinkliniken skulle man fokusera på utbildning och forskning. Efteråt har man även föreslagit nedläggning av sjukhusets kök. Mat ska beställas från USÖ i små kartonger, såsom nu sker från kommunen till hemmen, inom kommunens äldrevård. Hur det blir om en patient läggs in på medicinkliniken mitt i natten och ska ha viss diet framkommer ej.

24 april 2024 klockan 11:04 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Ibland är vägen fram till rätt beslut lite väl krokig!

INSÄNDARE/DEBATT: Det har den senaste tiden skrivits en hel del om fordonsprogrammet på Lindeskolan ...

Inför IFK Lindesberg-Pålsboda GoIF: Hemmalaget i favoritposition

Med ett rejält flyt på hemmaplan så är det inte samma tryck borta. I lördags blev det fö...

Poet ska sammanställa ungas tankar och visioner om Frövis framtid

I ett nytt projekt ska Region Örebro län tillsammans med flera samarbetspartners ta ...

Louise Tapper från Lindesberg tävlade med sin hund Bonzo. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Hemvärnets patrullhundar gjorde upp i lokalt mästerskap

Under söndagen avgjordes Distriktsmästerskapet i patrull för hemvärnshundar i skogarna kring Lindesberg. Totalt tre tävlande från Närkedistriktet gjorde upp om titeln, medan fyra andra ekipage från Värmland och Skaraborg tävlade inom sina egna distrikt.

22 april 2024 klockan 15:56 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

En stunds fika och avkoppling för medlemmarna i HjärtLung Bergslagen. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Uppskattad avkoppling för hjärtsjuka i badhusets relax

Under fredagseftermiddagen samlades medlemmar från Riksförbundet HjärtLung Bergslagen på Energikällans relaxavdelning i Lindesberg, för några timmars avkoppling och omvårdnad. Medlemsträffarna fyller många funktioner, bland annat försöker man motverka ensamheten.
– Människor som är hjärtsjuka och lite äldre är ofta ensamma, då ville vi göra något gemensamt som alla kunde vara med på, berättar ordförande Gun Ehnvik.

22 april 2024 klockan 11:48 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Med gemensamma krafter blir klädbytardagen ännu större: ”Nu rensar vi garderoberna!”
Genom ett nytt samarbete ska årets klädbytardag i Lindesberg bli större än någonsin tidigare. Detta hoppas både Elin Olofsson, grundare av Gå...
19 april 2024 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

Starkt folkligt stöd att bevara vårdcentralen i Storå: ”Förstår att folk är upprörda”
Utanför Storå vårdcentral lämnades på fredagen protestlistor, med 2 300 namnunderskrifter mot nedmonteringen av Storå vårdcentral, över till ...
19 april 2024 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

bildspel Bassängträningen håller seniorerna starkare och friskare
Region Örebro län vill utreda evidensen med bassängträning, för att se om det finns tydliga fördelar jämfört med annan träning. Detta i ett ...
19 april 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

DJ Nyström fixar feststämningen på nya nattklubben för ungdomar - KlubbMaze. Foto: Privat

Ny klubb riktad till ungdomar och EPA-häng

En ny satsning ska få ungdomar i bygden att ”klubba” och dansa loss – eller bara hänga med andra. Genom hårt slit av ideellt arbetande föräldrar och fritidsledare har traktens ungdomar nu fått en ny mötesplats – KlubbMaze på Hillstreet.
– På 80-talet fanns mängder av ställen att träffas på under helgen, så vi tyckte att det var på tiden att vi tog tag i det här nu, förklarar Elinor Strömberg, en av initiativtagarna till ungdomssatsningen.

18 april 2024 klockan 16:25 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Fotograf: Patrik Svedberg

Dömd 16-åring motanmäler – två män åtalas för misshandel och olaga hot

Den 16-årige pojke som under tisdagen dömdes till ungdomsövervakning för grov misshandel har gjort en motanmälan, där båda offren i domen nu är åtalade för olaga hot respektive misshandel. Detta ska också vara upprinnelsen till den grova misshandel som pojken sedan dömdes för.

17 april 2024 klockan 13:21 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Örongodis utlovas när det bjuds på ”En strut kaRAMELler”

En härligt uppknäppt musikalisk stund utlovas när Linde Symphonic Band tillsammans med...

Därför varslar Kommunal om strejk

INSÄNDARE/DEBATT: Kommunal har gått in i årets förhandlingar med rimliga krav. I en svår ekonomisk tid tar vi ansvar fö...

Trio från Lindesberg döms för grov misshandel och grovt hemfridsbrott

De tre unga män från Lindesberg som häktades den 8 februari, misstänkta för grov ...

Elin Kämpe och Amanda Orrbo fick med sig ett silver hem från Nederländerna. Foto: Frövi judo

Dubbla medaljer för Frövi judo efter mäktig tävlingshelg

Efter en intensiv tävlingshelg kan Frövi judo återigen stoltsera med två nya mästerskapsmedaljer. Amanda Orrbo och Elin Kämpe tog ett välförtjänt silver vid World Kata Games i Nederländerna, medan Ingrid Nilsson kämpade hem en bronsmedalj vid Junior European Cup i Polen.

15 april 2024 klockan 10:58 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Storbackas svar till ”Socialdemokrat i norr”

INSÄNDARE/DEBATT: Hej ”Socialdemokrat i norr”. Jag talar som förtroendevald och företrädare för...

Tala för dig själv, Bengt Storbacka!

INSÄNDARE/DEBATT: Med vilken rätt gör du dig till talesman för Socialdemokraterna i norra Region Örebro län i din ...

Elevernas glädje efter beskedet: ”Man blir glad i själen”

Efter torsdagens besked att det tunga fordonsprogrammet på Lindeskolan får vara kvar...

bildspel Elevernas drömmar om resa till djurpark besannas genom generösa bidrag

Genom hårt arbete och hängivenhet har eleverna i anpassad grundskola på ...

Nämndledamöter förvånade efter beskedet: ”Inte fått någon information”

Flera ledamöter i barn- och utbildningsnämnden blev minst sagt ö...

Glädjebeskedet: Tunga fordon blir kvar på Lindeskolan

Efter alla turer kring inriktningen lastbil och mobila maskiner på fordons- och transportprogrammet på ...

Signes Tiktokvideo blev snabbt viral. Foto: Printscreen

Signe lugnade skrämda barn och ungdomar efter krigsvarningen från ÖB

När Sveriges överbefälhavare, Micael Bydén, tidigare i år gick ut med en uppmaning till Sveriges befolkning att förbereda sig för krig, spred sig en stark oro bland barn och ungdomar. Detta uppmärksammade 15-åriga Signe Hedén från Lindesberg, som snabbt gjorde en video på TikTok där hon på ett enkelt sätt förklarade situationen för den yngre generationen. Videon blev snabbt viral med över 600 000 visningar och fångade även Sveriges Radios uppmärksamhet.
– Det var jättemånga som la ut videor på TikTok när de grät och skrev att det skulle bli krig i Sverige, då kände jag att jag behövde göra något, berättar Signe.

11 april 2024 klockan 10:14 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Storslagen seger efter tidig fyramålsledning
Trots hårda vindar så blev det en klar och mersmakande seger för IFK Lindesberg, som under lördagen gjorde sin första hemmamatch för säsongen. ...
10 april 2024 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Barsoms svar till Ärlerud: ”Jag kommer stödja förslaget”
Läkarbemanning två förmiddagar i veckan kan bli verklighet på Storås vårdcentral om förslaget i hälso- och sjukvårdsnämnden röstas igenom, ...
10 april 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Företagarna: ”Rekordmånga jobb i små företag”
Enligt en ny kommunrapport från företagarorganisationen Företagarna är antalet jobb i småföretag med färre än 50 anställda större än nå...
10 april 2024 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2024-04-09

2024-04-09

2024-04-09

2024-04-08

2024-04-08

2024-04-06

2024-04-05

2024-04-05

2024-04-04

2024-04-04

2024-04-03

2024-04-03

2024-04-02

2024-04-02

2024-04-25 07:33