Asso Eliassi var omöjlig för dagen med sju inspelade mål Foto: Hasse Persson

LIF bjöd på show i Arenan

Med ett slarvigt spel, skott i stolparna och en återkommande Fatlum Ahmeti på LIF-bänken så hade inte Vinslöv någon rolig kväll i Lindesberg när Allsvenskans sjunde omgång skulle spelas i Lindesberg Arena, de 50 åskådarna i publiken fick desto roligare och fick njuta av en ren hemmadominans.

Säsongens nykomlingar från Vinslöv gästade Lindesberg Arena under lördagskvällen, det tidigare division 1-laget som överraskat under den nya säsongen i Allsvenskan och har stått för tuffa prestationer där de kom till Lindesberg med 3 segrar bakom sig.

Med Herman Bosson ännu skadad i LIF Lindesberg kom även nyheten att nyförvärvet Jesper Hedar skulle vara frånvarande på grund av sjukdom, hemmalaget kom trots detta förberedda och i den inledande line-upen stod det klart att hemmahjälten Fatlum Ahmeti skulle närvara.

– Fatlum är Fatlum och han gör mycket, jag har spelat med honom länge nu och det är svårt att sätta ord på honom men han är såklart ett bra tillskott till en sån här match, säjer LIF Lindesbergs rutinerade målskytt Jesper Nilsson.

LIF Lindesberg inledde matchen starkt och med ett starkt försvar från hemmalaget där målvakt Robert Mjörnander höll full dagsform, så fick inte Vinslöv ihop sitt spel där flera bollar tappades och spelades bort.
Istället fick den unga duon Asso Eliassi och Algot Hane visa framfötterna där duon, efter fina lägen, spelade in två mål vardera vilket tvingade skåningarna till en mycket tidig time-out efter bara fem spelade minuter.

Efter time-outen fick Vinslöv upp sitt anfallsspel men slarvet kvarstod, bollar tappades något som LIF Lindesberg tog full fördel av och flera enklare målchanser uppstod.

Med utökade 8-3 på poängställningen kom dåliga nyheter för LIF där Vinslöv fick en chans på mål, Robert Mjörnander var med på noterna men skottet från bortaspelaren hade inte den bästa vinkeln och trots en räddning så var det målvaktens huvud som fick ta den största smällen.
Ludvig Mattsson fick ersätta resten av perioden och även om första bollen blev insläppt till 9-4 så visade ”Ludde” direkt därefter att även han innehar full dagsform i målet.

Hemmalaget fortsatte att utöka sin målskörd och trots ett långsammare spel mot halvlekens slut så hade LIF ett stort övertag i matchen och lämnade de första trettio minuterna med 13-8 på poängtavlan.

– Det ser kanske ut som att vi gör det enkelt i spelet men vi jobbar direkt hårt bakåt och när vi sätter nivån på det sättet så blir det alltid bra, det blev några byten mot slutet av halvleken som gjorde att vi möjligen slappnar av lite men samtidigt så kände vi att det aldrig var någon fara för matchens resultat, berättar Jesper Nilsson.

Med den andra halvleken i spel hade LIF Lindesberg ökat både i anfall och försvar vilket gjorde det svårare för Vinslöv som inte kunde hänga med i spelet, LIF Lindesberg fortsatte att spela till sig fina lägen och lyckades ännu en gång att tvinga bortalaget till en tidig time-out, detta efter fem mål på sex minuter.

För att ha en chans i matchen tog Vinslöv ut en stor chansning där de med hela tjugofyra minuter kvar av matchen tog ut sin målvakt för en extra utespelare i hopp på flera mållägen, detta slog bakut vilket gynnade LIF som via lagkapten Gustaf Ekström kunde spela in två raka mål på öppen kasse.

Bortalaget gav sig dock inte med ”7 mot 6-spelet” men blev tvungna att avbryta taktiken efter att Vinslöv fått en boll stulen som spelades till Fabian Lindholm som redan stod vid det öppna målet och behövde inte anstränga sig något större för att utöka till makalösa 22-10.

Därefter bjöd inte matchen på någon större dramatik, Vinslöv spelade tillbaka flertalet mål mot slutet men kunde aldrig komma i närheten av LIF Lindesbergs stora försprång som minskades till 26-22 i samma stund som slutsignalen ljöd.

– Segern var väldigt behövlig, det var väldigt viktigt att få med oss två poäng till tabellen och alla i laget bidrar verkligen med sitt under matchen oavsett position och spelarform, jag är stolt över hela laget idag, berättar Jesper Nilsson som även ger beröm till ”matchens lirare” Asso Eliassi som spelade in sju mål på åtta chanser:

– Asso är väldigt bra att ha med i laget, han är bra på att fånga boll och grym på att hitta ytor som behövs för att få in målen.

Även om kvällens seger blev en ”enkel” historia så brukar LIF Lindesbergs matcher oftast innehålla en målsumma på över 30 mål när ett lag vinner, något som även Jesper Nilsson noterat:

– Med Herman Bosson borta ur truppen så blir det ett helt annat spel än det vi är vana vid, samtidigt så missar vi en del i avsluten och framförallt mot slutet där det blir lite avslappnat vilket såklart måste förbättras.

– Det viktigaste idag är ändå att vi fick med oss två poäng, vi har inte haft turen med oss under de senaste matcherna där det slutat oavgjort eller med uddamålsresultat men vi känner att vi har fått till ett bra försvar vilket är bra inför uppkommande matcher.

Resultat LIF Lindesberg-Vinslövs HK
Slutresultat: 26-22 (13-8)
Publik: 50 personer

Målgörare: Asso Eliassi (7), Algot Hane (6), Jesper Nilsson (3), Gustaf Ekström (3), Fabian Lindholm (2), Karl Zetterlund (2), Max Broman (1), Joel Karlström (1), Fatlum Ahmeti (1)

Matchens Lirare: Asso Eliassi

Läget i tabellen: Med två viktiga poäng placeras LIF på en 9:e plats med sex poäng, samma poängantal som Vinslöv som ligger placeringen ovanför med högre målskillnad.
Hammarby står ännu obesegrad på sex matcher och leder tabellen medan LIF Lindesberg uppkommande motståndarlag från Anderstorp ligger 5:a med 8 poäng.
AIK fortfarande sist utan några inspelade poäng.

Nästa match: Söndag 1:a november vs Anderstorps SK i Anderstorps Sporthall med matchstart kl. 16.15

Publicerad 24 oktober 2020 klockan 19:28

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Ny förlust för Lindlöven

Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens första nedsläpp, kunde Lindlöven spela in 0-1. En ställning som snabbt ändrade sig till 2-1, inom loppet av fyra minuter på isen. Uppkommande matcher är nu viktiga, för att slippa återkval.

26 februari 2021 klockan 21:44 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons


Foto: Camilla Lagerman

Misstänkta föremålet ej explosivt men hälsovådligt

Som tidigare har rapporterats, spärrades polishuset och delar av kvarteret av på fredagsmorgonen sedan man upptäckt en mystisk väska placerad på baksidan av polisstationen. Kort därefter kunde polisen gripa en misstänkt person i närområdet som kunde knytas till denna väska. Nu uppger polisen att föremålet i väskan tagits om hand och förvaras på en säker plats i väntan på att nationella bombskyddet tar hand om det.
– Jag kan inte gå in på detaljer just nu, men det här rör sig inte om något explosivt ämne i alla fall, men det kan vara hälsofarligt om det hanteras på felaktigt sätt, säger Lars Hedelin vid polisen.

26 februari 2021 klockan 13:51 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Snart dags för kommunens unga att söka sommarjobb

Nu är det snart dags för ungdomarna i Lindesbergs kommun att söka ferieplats för sommaren, och i år kan ...

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon

Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlö...

Foto: Camilla Lagerman

Smittspridningen i länet ökar samtidigt som det råder brist på vaccin

Region Örebro län ser nu en svag ökning när det gäller smittspridningen av covid-19. Av totalt knappt 7 000 analyserade prover förra veckan var antalet positiva fall 450. Det kan jämföras med 390 fall veckan innan. Dessutom har man för närvarande brist på vaccin, detta meddelar regionen i ett pressmeddelande under tisdagen.

24 februari 2021 klockan 11:54 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Foto: Camilla Lagerman

Regionens genomgång av hanteringen av överblivna vaccindoser klar

Region Örebro län har i en genomgång granskat hur de överblivna doserna vid inledningen av vaccineringen har använts. Genomgången visar att några tiotal doser har givits till personer utanför den bestämda prioriteringsordningen.

24 februari 2021 klockan 09:17 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Lastbil av vägen på R68: ”Krockat med ett träd”
UPPDATERAD. En lastbil har åkt av riksväg 68 och kört in i ett träd, enligt tidiga uppgifter från SOS Alarm och polisen i region Bergslagen. ...
23 februari 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Historisk bokrea är igång
För det 34:e året i ordningen välkomnade bröderna Nelzén sina kunder till bokrean, som faktiskt blir den sista i brödernas regi. Med på plats ...
23 februari 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Minskade öppettider på kommunens bibliotek
Från och med den 1 mars kommer biblioteken i Lindesbergs kommun att minska sina öppettider. Bakgrunden till åtgärden är minskade resurser till ...
23 februari 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Pressfoto: Andreas Hylthén

Tävlingen avslutad och två vinnare utsedda

Det var väldigt många som ville vara med och tävla om de signerade exemplaren av Anders Johnssons debutkokbok ”Härifrån. Råvaror, recept och relationer”. Samtliga deltagare svarade också rätt på tävlingsfrågan som löd: Anders fick en fin utmärkelse under 2020, vilken?

22 februari 2021 klockan 13:26 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Arkivbild. Foto: Fredrik Norman

Nya siffror: Befolkningen ökar i Lindesberg

I dag, måndag, publicerar Statistiska Centralbyrån färska befolkningssiffror för 2020 för kommuner runt om i landet. Bilden är tydlig, och visar att befolkningen växer på många håll, där även Lindesbergs kommun hör till de som visar ett positivt resultat.
– Det som gör att folkmängden i Lindesberg ökar jämfört med året före är framför allt inflyttningen. Kommunen registrerar 1 360 inflyttade, jämfört med 1 259 utflyttade, säger Linus Garp, befolkningsstatistiker på SCB.

22 februari 2021 klockan 10:59 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Inbrottstjuvar stal bil vid ishallen – dumpade fordonet i Frövi

Någon gång mellan fredag och lördag har inbrottstjuvar härjat vid ishallen Lindehov i ...

Det blåser nya vindar i Centerpartiet – Storm tar över efter Kleber

Centerpartiet i Lindesbergs starke man, Jonas Kleber, lämnar nu över klubban efter ...

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger

Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo...

Annons


Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlöven tog en poäng mot Kumla

Vårserien är en svajig historia för Lindlöven, som tidigare stod med fyra raka segrar. Efter sextio spelade minuter i sitt sista möte mot Kumla under söndagen, står man nu istället med två raka förluster och en förlorad bonuspoäng. Trots en förlust under söndagens förlängning mot Kumla, åker Lindlöven inte lottlösa hem.

21 februari 2021 klockan 19:11 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Förlust mot snabbspelande Engelholm

Grundspelets sista hemmamatch spelades mot vassa Engelholm under lördagen. Hemmalaget bjöd upp till kamp, men fick svårt ...

Partiell distansundervisning även efter sportlovet

Stadsskogsskolan i Lindesberg har vid ett flertal tillfällen under hösten och vintern fått övergå till ...

Halkan så extrem att även halkbekämpande maskiner måste krypa fram

Regn och minusgrader har resulterat i att det råder blixthalka i vårt område. Halkbekä...

Färre nya coronafall i Lindesberg

Efter att ha legat på en platå under en period om 14 dagar, rapporteras nu allt färre nya coronasmittade personer i ...

Bibblan erbjuder digitalt sportlovsprogram

På måndag startar årets sportlov för kommunens barn och ungdomar, och precis som så mycket annat i pandemitider ...

Begränsade vaccinleveranser ger få tider att boka

I dagsläget har cirka 14 000 länsbor vaccinerats mot covid-19, men leveranserna av vaccin är fortfarande ...

Genrebild. Foto: Fredrik Norman

Befarad ladugårdsbrand var kontrollerad eldning

UPPDATERAD. Strax före klockan 11 på torsdagsförmiddagen larmades Nerikes Brandkår ut till en befarad brand i en ladugård strax norr om Lindesberg. Styrkan kunde dock snabbt återgå till stationen då det visade sig handla om en kontrollerad eldning.
– Någon har eldat på sin tomt och det har av förbipasserande uppfattats som att det brann i ladugården. Den här typen av missuppfattningar är inte ovanliga, kommenterar operatör vid SOS Alarm.

18 februari 2021 klockan 11:12 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Varnar för plötslig ishalka i samband med väderomslag
SMHI har på torsdagen utfärdat en klass 1-varning för plötslig ishalka. Varningen gäller för hela länet och flera angränsande län.
18 februari 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Man anhållen misstänkt för misshandel
En man i 40-årsåldern greps på onsdagskvällen misstänkt för misshandel. Enligt polisen skall det röra sig om ett ärende gällande våld i nä...
18 februari 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

bildspel 37:an nyöppnar med nyheter från Årets Ekokock
Om allt går enligt plan öppnar 37:an på fredag, i sin nya och betydligt större kostym. Dessutom håller man som bäst på att ta fram helt nya rö...
17 februari 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-17

2021-02-17

2021-02-16

2021-02-16

2021-02-15

2021-02-15

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-11

2021-02-11

Nyheter från Aftonbladet
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2021-02-27 17:32