Foto: Timmy Lundegård

LIF inkasserar två viktiga poäng

Det bjöds på en målrik match när tabelljumbon Boden BK HF gästade arenan under söndagseftermiddagen, trots en jämn första halvlek så kom LIF Lindesberg ut till den andra halvleken som det starkare laget och bjöd hemmapubliken på åtta raka mål, något som gjorde det omöjligt för norrlänningarna att ta ikapp.

Över 400 handbollssupportrar skippade vasaloppet på tv och befann sig i Lindesberg Arena där de långväga gästerna från Boden hade rest närmare 95 mil för att spela en viktig match i Allsvenskan.

Med matchen igång tog det över minuten innan målgörandet kunde börja, hemmalagets Jesper Nilsson stod för det inledande målet och trots ett snabbt kvitteringsmål från Boden så spelade LIF Lindesberg in tre raka mål där Fatlum Ahmeti avslutade den första målskörden och ändrade ställningen till 4-1 vilket var linjespelarens 991:a mål i Allsvenskan.

Målen haglade in från båda lagen där hemmalaget gick upp i tvåsiffrigt målantal efter drygt 17 minuter där Filip Ottosson stod som målgörare, i samma skede som målet gjordes tilldelades en av Bodens spelare ett rött kort efter en tackling mot en hemmaspelare där spelaren använt armbågen under sin tackling.

Med en mindre spelare hos bortalaget så fortsatte målregnet där lagen började med ett målbyte fram till halvtidsvilan tog plats.

När den andra halvleken blåstes igång fick LIF en dröminledning där de redan efter 27 sekunder inledde halvleken med ett mål från Jesper Nilsson, målskörden fortsatte där hemmalaget hann med totalt 4 mål innan Boden begärde en tidig time-out.

LIF Lindesbergs målgörande fortsatte efter time-outen och med 4 yterliggare mål gjorda så stod hemmalaget med en stark 10-målsledning som blev ointaglig för det norrländska bortalaget, trots tappra försök där Boden lyckades att ta sig igenom hemmalagets försvarsspel så var LIF lika målglada.

Bland hemmamålen visade Jesper Nilsson upp snabbheten i benen där han tog sats från hemmamålet för att, genom en snabb spurt, spela in hemmalagets 30:e mål i matchen.

– Vi släppte in för många mål idag, det var ett svårt lag att möta men jag tycker att vi löser det bra i anfallen medan vi löser det mindre bra bakåt, samtidigt leder det ena till det andra och det är en tid under anfallet som vi slarvar en del och då kontrar de med fler mål, menar Joel Karlström direkt efter matchen.

– Att vi går undan i den andra halvleken tror jag mestadels är en inställningsfråga, sedan är det så att när vi kommer upp i flytet så är det svårt att spela mot oss, fortsätter Joel med sin summering där han hoppas på ett stabilare spel under de nästkommande matcherna:

– Vi lär steppa upp lite inför kommande matcher, trots segern så kommer det knappast att gå lika bra genom att spela så här borta mot Hammarby men med bättre framåtspel kommer vi att lösa det.

Någon timme innan matchen så delade LIF Lindesberg nyheten att den nyblivna 18-åringen Fabian Wallouch Lindholm har skrivit på ett spelarkontrakt med LIF Lindesberg och är därför klar inför nästa säsong.

– Det känns bra och är skönt att ha det klart, menar Fabian som håller med sin lagkamrat Joel Karlström om att det blev för många insläppta mål:

– Vi släpper in för mycket mål, vi slappnar av och det blir ingen jämn match i andra halvlek och då blir det lätt att man fuskar lite i bakåtspelet.

Under matchen höll man även räkningen på skyttekungen Fatlum Ahmetis målgörande under dagen då han innan matchen var 10 mål ifrån 1 000 gjorda mål i Allsvenskan, milstolpen får dock vänta då Fatlum spelade in 7 mål under matchen och ligger just nu på 997 gjorda mål.

Resultat LIF Lindesberg-Bodens BK HF
Slutresultat: 38-31 (16-14)
Publik: 452 personer

Målgörare: Jesper Nilsson (9), Fatlum Ahmeti (7), Herman Bosson (6), Filip Ottosson (4), Axel Magnusson (3), Algot Hane (3), Max Broman (2), Asso Eliassi (2), Joel Karlström (1), Fabian Lindholm (1),

Matchens Lirare: Herman Bosson

Nästa hemmamatch: Onsdagen 11/3 vs HK Aranäs i Lindesberg Arena med matchstart kl. 19.00

Publicerad 1 mars 2020 klockan 18:44

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Mattias Djuse-tränade Radetzky imponerade stort på Fornaboda under tisdagslunchen Foto: Timmy Lundegård

bildspel Radetzky bjöd på uppvisning efter teknikstrul

Det blev en blöt och skitig tävlingsdag som kördes när Fornaboda Travbana arrangerade sin nionde tävlingsdag för säsongen, efter ett tekniskt fel med banljudet så inledde Mattias Djuse tävlingarna genom att visa upp Radetzky, en häst som hittills bara förlorat ett lopp på svensk mark och som laddas mot större drabbningar.

14 juli 2020 klockan 19:27 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons


Arkivfoto: Camilla Lagerman

Förorenat område upptäckt bakom Stadsskogsskolan

PRESSMEDDELANDE: Ett område mark bakom Stadsskogsskolan har upptäckts vara förorenat av bly. Föroreningen uppmärksammades när Lindesbergs kommun utredde förutsättningarna för att bygga bostäder i området. Orsaken är den skjutbana som tidigare legat på platsen men som lades ner för omkring hundra år sen. Nu spärras området av för framtida sanering.

14 juli 2020 klockan 15:09 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Två ”kändisar” anhållna för grov stöld

Två män, den ene i 50-årsåldern och den andre i 35-årsåldern, greps i lördags misstänkta för ...

Bil påkörd av tåg: ”Klipper upp taket för att få ut personerna”

Strax före klockan fyra på söndagseftermiddagen, larmades polis, brandkår ...

Krögarparet tar över Lindegården

Tidigare under sommaren meddelade Lindegårdens dåvarande entreprenör att man inte såg något annat val än att försätta...

David Nordlander och Anna Lindberg ordnar dressyrläger i Lindesberg i sommar. Foto: Privat

Lindeföretagets weekendläger blev en galopperande succé

När ridresor till soliga länder i Europa plötsligt kändes avlägnsa på grund av den envisa coronapandemin vändes blickarna inåt landet och till det som fanns inom Sveriges gränser. Något som bidrog till att Lindeföretaget Stall Equi Education fick sina weekendläger fullbokade på bara tio dagar.

10 juli 2020 klockan 10:40 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Magnus och Sebastian Meriläinen driver tillsammans MM Hunt & Forestry. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Far och son driver jaktbutiken med det lilla extra

När Magnus Meriläinen startade sitt företag MM Hunt & Forestry 2015 var den huvudsakliga inriktningen skogsvård. Nu fem år senare är även sonen Sebastian involverad i företaget, som nu har breddat sin verksamhet och även har en egen butik.

9 juli 2020 klockan 13:52 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Trångt på serveringar i Lindesberg – både gäster och serveringar behöver ta sitt ansvar
PRESSMEDDELANDE: Flera anmälningar om trängsel på serveringar har inkommit till Lindesbergs kommun. Vid tillsyn har det framkommit att en del stä...
9 juli 2020 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Före detta elev tar över som lärare
Efter 11 år som tränare på judogymnasiet lämnar nu Carin Hamnlund över stafettpinnen i åtminstone ett år framöver. Ny tränare blir en av ...
8 juli 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Vattenläcka medför att hushåll blir utan vatten
Sent på tisdagskvällen upptäcktes en vattenläcka på Östermalmsvägen i Lindesberg. Skadan är lokaliserad och ett 20-tal fastigheter kommer ...
8 juli 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Arkivfoto. Foto: Emmy Vesterberg

Hemestra i Bergslagen i sommar!

INSÄNDARE: Nu är vi inne i semesterperioden och många ser fram emot en skön ledighet. Ofta förknippas semester med resor, men i dessa tider kan det vara värt att påminna om att semestern lika gärna kan handla om att göra något annorlunda på hemmaplan. Gör någonting du inte brukar! Vi kristdemokrater i norra länsdelen vill därför passa på att påminna om allt som finns att upptäcka i vår del av Örebro län.

8 juli 2020 klockan 11:08 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Jorma Kontio visade körhänderna och tog en trippel på Fornaboda, här med Keira de Veluwe Foto: Timmy Lundegård

bildspel Kontio är tillbaka i kuskchampionats-toppen

Jorma Kontio är svårslagen på Fornaboda, något han bevisade under Fornabodas åttonde tävlingsdag för säsongen, ”den flygande finländaren” som han kallas för visade upp körhänderna på nytt där han efter tre segrar under samma kväll tog ett grepp om körsvenschampionatet på Fornaboda, motstånd kan dock vara på väg.

7 juli 2020 klockan 23:32 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fyndläge när Bergslagens Loppishelg återkommer

Turistbyråerna i Lindesberg, Nora, Hällefors och Ljusnarsberg hoppas kunna upprepa succén från förra året...

Lindesbergs kommun satsar på 12-stegsbehandling

PRESSMEDDELANDE: Nu finns möjligheten för invånare i Lindesbergs kommun som har problem med alkohol eller ...

Brunnskaret porlar åter av liv

Efter ett tags vila porlar nu vattnet åter ur det gamla brunnskaret i Flugparken. Dessutom har det nu fått tillökning i ...

Annons


Många elkunder blir vilseledda av telefonförsäljare. Foto: Linde energi.

Vilseledande marknadsföring och aggressiva metoder lurar elkunder

PRESSMEDDELANDE: Konsumentverket har granskat elavtal som marknadsförs med det tilltalande ”El till inköpspris” och kommit fram till att det är vilseledande för dig som kund, eftersom avgifter och påslag tillkommer. Dessutom blir det vanligare att småföretagare utsätts för intensiva påtryckningar och luras att signera fullmakter och inleda mindre fördelaktiga avtal. Det är en bild vi på Linde energi känner igen, då många kunder hör av sig och känner sig lurade av ivriga telefonförsäljare.

6 juli 2020 klockan 10:08 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

En person till sjukhus efter misshandel

En person fick under fredagskvällen föras till sjukhus med lindriga skador efter en misshandel i de centrala delarna av...

Nyklippt och friserat längs sjön

Under torsdagen rapporterade LindeNytt om att flera klagomål kommit in från allmänheten gällande igenväxta motionsspår l...

Dags att nominera kandidater till Harmonis kulturstipendium

I november är det dags att för fjärde året i rad dela ut Manskören Harmonis kulturstipendium, ...

Vill vi ha en sjukstuga i Lindesberg?

Debatten om framtiden för Lindesbergs lasarett fortsätter. Den pensionerade läkaren Ingemar Engstrand skriver nedan ett ...

Kvinna föll i sjön – fick hjälpas upp av räddningstjänsten

Vid 16-tiden på torsdagen larmade SOS Alarm räddningstjänsten om ett befarat ...

Uppskattat musikläger på Hillstreet

För tredje året i rad anordnar Studiefrämjandet tillsammans med Lindesbergs kommun ett musikläger för barn och ...

Utebliven slåtter har satt sin prägel på motionsspåret. Läsarbild.

Många klagomål på igenväxt motionsspår

Gräset har tagit över vissa sträckor av motionsspåret Lindessjön Runt. Många har reagerat på att spåret nu bara blir trängre och trängre. Orsaken till utebliven slåtter förklaras med att den maskin som används för ändamålet har gått sönder och står på en verkstad.
– Vi jobbar för fullt med att lösa det här på annat sätt, berättar Monica Iwarsson Lindh som är enhetschef för Park och Idrottsverksamhet på Samhällsbyggnad Bergslagen.

2 juli 2020 klockan 09:25 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Publik laddstolpe i Fellingsbro fyller tidigare tomrum på kartan
Fellingsbro har fått sin första publika laddstolpe. Den som vill kan nu ladda sin elbil med förnybar el från det lokala energibolaget vid ...
2 juli 2020 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

bildspel Nytt banrekord på Fornaboda
Den svenska traveliten var på plats när Fornaboda skulle köra sin årliga storloppsdag med det traditionella Bergslagsloppet med 100 000:- till ...
2 juli 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

12 nya häktningsplatser till Lindesberg
Drygt 60 nya anstalt- och häktningsplatser ska bidra till att möta det höga beläggningstrycket hos Kriminalvården. Efter en inventering står det...
1 juli 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-07-01

2020-06-30

2020-06-30

2020-06-30

2020-06-29

2020-06-29

2020-06-27

2020-06-27

2020-06-27

2020-06-26

2020-06-26

2020-06-26

2020-06-25

2020-06-25

2020-07-16 06:31