Foto: Timmy Lundegård

LIF inkasserar två viktiga poäng

Det bjöds på en målrik match när tabelljumbon Boden BK HF gästade arenan under söndagseftermiddagen, trots en jämn första halvlek så kom LIF Lindesberg ut till den andra halvleken som det starkare laget och bjöd hemmapubliken på åtta raka mål, något som gjorde det omöjligt för norrlänningarna att ta ikapp.

Över 400 handbollssupportrar skippade vasaloppet på tv och befann sig i Lindesberg Arena där de långväga gästerna från Boden hade rest närmare 95 mil för att spela en viktig match i Allsvenskan.

Med matchen igång tog det över minuten innan målgörandet kunde börja, hemmalagets Jesper Nilsson stod för det inledande målet och trots ett snabbt kvitteringsmål från Boden så spelade LIF Lindesberg in tre raka mål där Fatlum Ahmeti avslutade den första målskörden och ändrade ställningen till 4-1 vilket var linjespelarens 991:a mål i Allsvenskan.

Målen haglade in från båda lagen där hemmalaget gick upp i tvåsiffrigt målantal efter drygt 17 minuter där Filip Ottosson stod som målgörare, i samma skede som målet gjordes tilldelades en av Bodens spelare ett rött kort efter en tackling mot en hemmaspelare där spelaren använt armbågen under sin tackling.

Med en mindre spelare hos bortalaget så fortsatte målregnet där lagen började med ett målbyte fram till halvtidsvilan tog plats.

När den andra halvleken blåstes igång fick LIF en dröminledning där de redan efter 27 sekunder inledde halvleken med ett mål från Jesper Nilsson, målskörden fortsatte där hemmalaget hann med totalt 4 mål innan Boden begärde en tidig time-out.

LIF Lindesbergs målgörande fortsatte efter time-outen och med 4 yterliggare mål gjorda så stod hemmalaget med en stark 10-målsledning som blev ointaglig för det norrländska bortalaget, trots tappra försök där Boden lyckades att ta sig igenom hemmalagets försvarsspel så var LIF lika målglada.

Bland hemmamålen visade Jesper Nilsson upp snabbheten i benen där han tog sats från hemmamålet för att, genom en snabb spurt, spela in hemmalagets 30:e mål i matchen.

– Vi släppte in för många mål idag, det var ett svårt lag att möta men jag tycker att vi löser det bra i anfallen medan vi löser det mindre bra bakåt, samtidigt leder det ena till det andra och det är en tid under anfallet som vi slarvar en del och då kontrar de med fler mål, menar Joel Karlström direkt efter matchen.

– Att vi går undan i den andra halvleken tror jag mestadels är en inställningsfråga, sedan är det så att när vi kommer upp i flytet så är det svårt att spela mot oss, fortsätter Joel med sin summering där han hoppas på ett stabilare spel under de nästkommande matcherna:

– Vi lär steppa upp lite inför kommande matcher, trots segern så kommer det knappast att gå lika bra genom att spela så här borta mot Hammarby men med bättre framåtspel kommer vi att lösa det.

Någon timme innan matchen så delade LIF Lindesberg nyheten att den nyblivna 18-åringen Fabian Wallouch Lindholm har skrivit på ett spelarkontrakt med LIF Lindesberg och är därför klar inför nästa säsong.

– Det känns bra och är skönt att ha det klart, menar Fabian som håller med sin lagkamrat Joel Karlström om att det blev för många insläppta mål:

– Vi släpper in för mycket mål, vi slappnar av och det blir ingen jämn match i andra halvlek och då blir det lätt att man fuskar lite i bakåtspelet.

Under matchen höll man även räkningen på skyttekungen Fatlum Ahmetis målgörande under dagen då han innan matchen var 10 mål ifrån 1 000 gjorda mål i Allsvenskan, milstolpen får dock vänta då Fatlum spelade in 7 mål under matchen och ligger just nu på 997 gjorda mål.

Resultat LIF Lindesberg-Bodens BK HF
Slutresultat: 38-31 (16-14)
Publik: 452 personer

Målgörare: Jesper Nilsson (9), Fatlum Ahmeti (7), Herman Bosson (6), Filip Ottosson (4), Axel Magnusson (3), Algot Hane (3), Max Broman (2), Asso Eliassi (2), Joel Karlström (1), Fabian Lindholm (1),

Matchens Lirare: Herman Bosson

Nästa hemmamatch: Onsdagen 11/3 vs HK Aranäs i Lindesberg Arena med matchstart kl. 19.00

Publicerad 1 mars 2020 klockan 18:44

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Peter Jilke. Arkivbild. Foto: Camilla Lagerman

Märkligt? Charlotte Edberger (C) svarar inte!

INSÄNDARE/DEBATT: Svara på den enda frågan som ställdes, Charlotte Edberger, Centerpartiet!

8 augusti 2020 klockan 09:50 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Annons

Karin Vidfelt har i tio års tid arbetat på Lindeskolans restaurangprogram - nu skall hon servera lunchgäster i arenan framöver. Foto: LindeGastro

Ny aktör öppnar arenarestaurangen

I våras kungjorde Restaurang Krydda att man hade för avsikt att lämna Lindesberg Arena efter knappt fem års huserande i lokalerna. Nu har kommunen fått klart med en ny restaurangentreprenör och redan på måndag öppnar man för lunchservering där.
– Vi kommer att hålla oss till god mat med hög igenkänningsfaktor, säger Karin Vidfelt, som är lunchansvarig hos LindeGastro.

7 augusti 2020 klockan 07:46 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Ingen Caprice i höst på grund av coronaläget

På grund av coronasituationen och de restriktioner och förbud som råder, kunde inte årets Caprice genomföras...

Guldsmedshyttan får nytt torg och busshållplats

Nu går spaden i marken för en ny busshållplats i Guldsmedshyttan. Under kommande år skall även ett nytt ...

Arkivbild. Foto: Fredrik Norman

HUR LÅNG TID SKA DET TA?

INSÄNDARE/DEBATT: Den 5 oktober 2017 skrev jag en motion till kommunfullmäktige om att anlägga gästbryggor i Lindesjön och den mottogs positivt. Det finns många båtar i Lindesjön och Råsvalen, ca 200 eller mer, men inga riktiga gästbryggor där man som båtägare kan lägga till några timmar för att handla, äta eller spela minigolf.

5 augusti 2020 klockan 16:09 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Lindesimmet, som ingår i Bergslagsklassikern, kommer inte att arrangeras i år. Arkivbild. Foto: Sami Rahkonen

Lindesimmet strandat av rådande coronaläge

Den 36:e upplagan av simtävlingen Lindesimmet kommer inte att arrangeras i år. Arrangörens beslut grundar sig på den rådande coronapandemin.
– Vi fattade beslutet redan i våras på grund av den osäkerhet som råder, kommenterar Ing-Marie Lignell, Lindesbergs Simsällskap.

5 augusti 2020 klockan 08:57 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Kilovis med paj och litervis med vaniljsås gick åt i ett nafs
I söndags höll Lindesbergs Hembygdsförening den allra sista "sommarsöndagen" vid Munkhyttans skola för i år. Sedan i mitten av juni har man vä...
4 augusti 2020 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Dieseltjuvar slog till mot företag – två nätter i rad
Ett företag på industriområdet i Lindesberg, har två nätter i rad haft påhälsning av tjuvar som på företagets område försökt att stjäla ...
4 augusti 2020 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

bildspel Sportslig bredd på Fornaboda
Montélopp, kallblodslopp och 3-åringslopp, det var en salig blandning bland det sportsliga när Fornaboda Travbana körde sin nästsista tä...
3 augusti 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild. Foto: Ida Lindkvist.

Ingen kräftgång trots kall sommar

Den relativt kalla sommaren tycks inte ha haft någon märkbar negativ inverkan på kräftbeståndet i Lindesbergs farvatten. Arrangören av allmänhetens fiske, Lindessjöns fiskevårdsområdesförening, uppger att det provfiske som genomförts under sommaren, har gett ungefär samma resultat som i fjol – och det året var ett av de bättre under 2000-talet.
– Det ser bra ut, både vad gäller antal och storlekar, kommenterar vice ordförande, Janne Gröndal.

3 augusti 2020 klockan 09:12 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Genrebild. Foto: Fredrik Norman

Brandkåren ryckte ut på mindre brand vid sjön

På måndagsmorgonen fick Nerikes Brandkår larm om en mindre brand vid södra änden av Lindessjön. Enligt uppgift från SOS Alarm skall ha det ha brunnit i anslutning till en eldningsplats längs motionsspåret Lindessjön Runt.
– Branden hade spridit sig från en tunna till marken. Det hade även uppstått förkolnad i ett träd, uppger larmoperatör vid SOS Alarm.

3 augusti 2020 klockan 10:14 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Död hund dumpad i sjön: ”Helt obegripligt att man kan göra så här”

Sent i fredags kväll fick polisen samtal från en privatperson, som hade ...

MC körde in i bil i centrala Lindesberg: ”Allvarligt skadad”

(UPPDATERAD KL. 21.25) En person har skadats allvarligt i en trafikolycka som inträ...

Säsongens fjärde hemmaseger till Nidalee

Det var en solig dag på Fornaboda när nya lunchtävlingar skulle köras under torsdagen, flertalet hemmaekipage ...

Annons

Martin Almgren lockade stor publik ute på Råsvalen. Foto: Per Sander

bildspel Folkfest när Martin Almgren intog Råsvalen

Närmare 200 båtar lade ankare ute på sjön strax utanför Lövåsen på lördagskvällen för att höra Martin Almgren fylla atmosfären med sin storslagna röst. Som en extra bonus på den idylliska sommarkvällen klev även Martins vän och tillika Idolvinnare Chris Kläfford upp på scenen under stort jubel.

18 juli 2020 klockan 22:56 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Radetzky bjöd på uppvisning efter teknikstrul

Det blev en blöt och skitig tävlingsdag som kördes när Fornaboda Travbana arrangerade sin nionde tävlingsdag...

Förorenat område upptäckt bakom Stadsskogsskolan

PRESSMEDDELANDE: Ett område mark bakom Stadsskogsskolan har upptäckts vara förorenat av bly. Föroreningen...

Två ”kändisar” anhållna för grov stöld

Två män, den ene i 50-årsåldern och den andre i 35-årsåldern, greps i lördags misstänkta för ...

Bil påkörd av tåg: ”Klipper upp taket för att få ut personerna”

Strax före klockan fyra på söndagseftermiddagen, larmades polis, brandkår ...

Krögarparet tar över Lindegården

Tidigare under sommaren meddelade Lindegårdens dåvarande entreprenör att man inte såg något annat val än att försätta...

Lindeföretagets weekendläger blev en galopperande succé

När ridresor till soliga länder i Europa plötsligt kändes avlägnsa på grund av den envisa ...

Magnus och Sebastian Meriläinen driver tillsammans MM Hunt & Forestry. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Far och son driver jaktbutiken med det lilla extra

När Magnus Meriläinen startade sitt företag MM Hunt & Forestry 2015 var den huvudsakliga inriktningen skogsvård. Nu fem år senare är även sonen Sebastian involverad i företaget, som nu har breddat sin verksamhet och även har en egen butik.

9 juli 2020 klockan 13:52 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Trångt på serveringar i Lindesberg – både gäster och serveringar behöver ta sitt ansvar
PRESSMEDDELANDE: Flera anmälningar om trängsel på serveringar har inkommit till Lindesbergs kommun. Vid tillsyn har det framkommit att en del stä...
9 juli 2020 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Före detta elev tar över som lärare
Efter 11 år som tränare på judogymnasiet lämnar nu Carin Hamnlund över stafettpinnen i åtminstone ett år framöver. Ny tränare blir en av ...
8 juli 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Vattenläcka medför att hushåll blir utan vatten
Sent på tisdagskvällen upptäcktes en vattenläcka på Östermalmsvägen i Lindesberg. Skadan är lokaliserad och ett 20-tal fastigheter kommer ...
8 juli 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-07-08

2020-07-07

2020-07-07

2020-07-07

2020-07-06

2020-07-06

2020-07-04

2020-07-03

2020-07-03

2020-07-03

2020-07-02

2020-07-02

2020-07-02

2020-07-02

2020-08-09 22:42