Foto: Timmy Lundegård

LIF inkasserar två viktiga poäng

Det bjöds på en målrik match när tabelljumbon Boden BK HF gästade arenan under söndagseftermiddagen, trots en jämn första halvlek så kom LIF Lindesberg ut till den andra halvleken som det starkare laget och bjöd hemmapubliken på åtta raka mål, något som gjorde det omöjligt för norrlänningarna att ta ikapp.

Över 400 handbollssupportrar skippade vasaloppet på tv och befann sig i Lindesberg Arena där de långväga gästerna från Boden hade rest närmare 95 mil för att spela en viktig match i Allsvenskan.

Med matchen igång tog det över minuten innan målgörandet kunde börja, hemmalagets Jesper Nilsson stod för det inledande målet och trots ett snabbt kvitteringsmål från Boden så spelade LIF Lindesberg in tre raka mål där Fatlum Ahmeti avslutade den första målskörden och ändrade ställningen till 4-1 vilket var linjespelarens 991:a mål i Allsvenskan.

Målen haglade in från båda lagen där hemmalaget gick upp i tvåsiffrigt målantal efter drygt 17 minuter där Filip Ottosson stod som målgörare, i samma skede som målet gjordes tilldelades en av Bodens spelare ett rött kort efter en tackling mot en hemmaspelare där spelaren använt armbågen under sin tackling.

Med en mindre spelare hos bortalaget så fortsatte målregnet där lagen började med ett målbyte fram till halvtidsvilan tog plats.

När den andra halvleken blåstes igång fick LIF en dröminledning där de redan efter 27 sekunder inledde halvleken med ett mål från Jesper Nilsson, målskörden fortsatte där hemmalaget hann med totalt 4 mål innan Boden begärde en tidig time-out.

LIF Lindesbergs målgörande fortsatte efter time-outen och med 4 yterliggare mål gjorda så stod hemmalaget med en stark 10-målsledning som blev ointaglig för det norrländska bortalaget, trots tappra försök där Boden lyckades att ta sig igenom hemmalagets försvarsspel så var LIF lika målglada.

Bland hemmamålen visade Jesper Nilsson upp snabbheten i benen där han tog sats från hemmamålet för att, genom en snabb spurt, spela in hemmalagets 30:e mål i matchen.

– Vi släppte in för många mål idag, det var ett svårt lag att möta men jag tycker att vi löser det bra i anfallen medan vi löser det mindre bra bakåt, samtidigt leder det ena till det andra och det är en tid under anfallet som vi slarvar en del och då kontrar de med fler mål, menar Joel Karlström direkt efter matchen.

– Att vi går undan i den andra halvleken tror jag mestadels är en inställningsfråga, sedan är det så att när vi kommer upp i flytet så är det svårt att spela mot oss, fortsätter Joel med sin summering där han hoppas på ett stabilare spel under de nästkommande matcherna:

– Vi lär steppa upp lite inför kommande matcher, trots segern så kommer det knappast att gå lika bra genom att spela så här borta mot Hammarby men med bättre framåtspel kommer vi att lösa det.

Någon timme innan matchen så delade LIF Lindesberg nyheten att den nyblivna 18-åringen Fabian Wallouch Lindholm har skrivit på ett spelarkontrakt med LIF Lindesberg och är därför klar inför nästa säsong.

– Det känns bra och är skönt att ha det klart, menar Fabian som håller med sin lagkamrat Joel Karlström om att det blev för många insläppta mål:

– Vi släpper in för mycket mål, vi slappnar av och det blir ingen jämn match i andra halvlek och då blir det lätt att man fuskar lite i bakåtspelet.

Under matchen höll man även räkningen på skyttekungen Fatlum Ahmetis målgörande under dagen då han innan matchen var 10 mål ifrån 1 000 gjorda mål i Allsvenskan, milstolpen får dock vänta då Fatlum spelade in 7 mål under matchen och ligger just nu på 997 gjorda mål.

Resultat LIF Lindesberg-Bodens BK HF
Slutresultat: 38-31 (16-14)
Publik: 452 personer

Målgörare: Jesper Nilsson (9), Fatlum Ahmeti (7), Herman Bosson (6), Filip Ottosson (4), Axel Magnusson (3), Algot Hane (3), Max Broman (2), Asso Eliassi (2), Joel Karlström (1), Fabian Lindholm (1),

Matchens Lirare: Herman Bosson

Nästa hemmamatch: Onsdagen 11/3 vs HK Aranäs i Lindesberg Arena med matchstart kl. 19.00

Publicerad 1 mars 2020 klockan 18:44

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Mikael Tiderman och Pernilla Hjelt tog emot utmärkelsen via plattformen Teams.

Frövifors Pappersbruksmuseum utsett till Årets Arbetslivsmuseum

Frövifors Pappersbruksmuseum tilldelades under fredagen den ärofyllda utmräkelsen Årets Arbetslivsmuseum, och fick därmed ta emot en emaljskylt samt en prissumma om 25 000 kronor.
– Det betyder så mycket personligen att få vara med och utveckla vår verksamhet, och speciellt att få ett ekonomiskt tillskott under ett hårt pandemiår, berättade den märkbart rörda museichefen Mikael Tiderman.

9 april 2021 klockan 12:49 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons


Genrebild. Foto: Fredrik Norman

Kassörska bad tobakskund om legitimation – blev hotad

Polisen har upprättat en anmälan om olaga hot riktat mot en kvinna som arbetar i en livsmedelsaffär i centrala Lindesberg. Enligt polisuppgift skall kvinnan ha blivit hotad då hon bad om att få se legitimation av en yngre kille som ville handla tobaksvaror.

9 april 2021 klockan 10:21 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Minskning i antal fall men fortsatt allvarligt läge

Efter förra veckans rekordhöga notering av antalet bekräftade covidfall i kommunen, ser läget för tillf...

Ingen oro för extrem vårflod i dagsläget

Med våren kommer oro för vissa som bor i närheten av sjöar och vattendrag. En extrem vårflod med höga flöden ...

Påskpyntade rondeller utsattes för sabotage: ”Jättetråkigt”

De fyra påskkärringarna, som hade placerats i rondellen vid Lidl, överlevde inte p...

En personbil totalförstördes i en anlagd brand i Storå. Läsarbild.

Kastade molotovcocktail mot bil – polisen jagade bilbrännare i natt

Natten till tisdag jagade polisen en bilbrännare i Storå. Vittnen har berättat hur en ensam gärningsperson sågs kasta vad som liknade en så kallad molotovcocktail – en flaska med brännbar vätska – mot en parkerad bil. Bilen blev helt utbränd, uppger polisen.
– En svartklädd person sågs kasta en flaska med brännbar vätska mot bilen och sprang sedan från platsen i riktning mot ån, kommenterar Mats Öhman, presstalesperson vid polisen i region Bergslagen.

6 april 2021 klockan 10:58 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Glad Påsk!
LindeNytts redaktion önskar alla läsare och annonsörer en riktigt Glad Påsk! //Red.
3 april 2021 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

bildspel Påskäggsjakten är avslutad – här är vinnarna
Det var ett rekordstort deltagande i LindeNytts påskäggsjakt i år, vilket är otroligt roligt! Samtliga vinnare är utsedda och alla priser delades...
2 april 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Rekordnotering i antal covidfall: 128 på en vecka
Smittspridningen är uppe på en rekordhög nivå i Lindesbergs kommun, hela 128 bekräftade fall av covid-19 har rapporterats under de senaste 7 ...
2 april 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Foto: Hans Andersson

SPF-Seniorerna i norra länsdelen värnar om Lindesbergs lasarett

INSÄNDARE/DEBATT: Vårt lasarett har tidigare betraktats som ett akutsjukhus. Vi inom SPF-Seniorerna ser inte längre att vi kan kalla det för det, nu när kirurgi/ortopedi/urologi sedan oktober 2020 blivit nedlagt på sen kväll och nattetid. Trygghet är för oss äldre är mycket viktigt. Därför är vi som pensionärsorganisation bekymrade.

2 april 2021 klockan 08:54 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Den vinnande bilden i LindeNytts fototävling! Foto: Ylva Björk

bildspel Fototävlingen avgjord – bildkavalkad

Totalt 20 bidrag, alla med härliga och roliga tolkningar av temat vår/påsk, kom in till LindeNytts fototävling. Juryn har överlagt, röstat och överlagt igen, och en vinnare är nu utsedd.

1 april 2021 klockan 13:40 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Två kvinnor misshandlades – varav en grovt: ”Har använts ett tillhygge”

Tre personer greps på tisdagskvällen misstänkta för misshandel, ...

Annons


Arkivbild. Foto: Fredrik Norman

Sjätteklassare undervisas på distans på grund av ökad sjukfrånvaro hos personalen

De två sista dagarna innan påsklovet, 31 mars och 1 april, kommer eleverna i årskurs 6 på Brotorpsskolan Södra i Lindesberg att undervisas på distans. Detta beslut har fattats av Barn- och utbildningsnämndens ordförande med anledning av ökad sjukskrivning hos personalen.

31 mars 2021 klockan 08:48 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Smittskyddsläkaren rekommenderar munskydd i affärer och kollektivtrafiken

PRESSMEDDELANDE: Smittskyddsläkaren i Region Örebro län har beslutat att införa ...

Brandkåren ryckte ut och räddade nödställd katt

Nerikes Brandkår fick under måndagseftermiddagen rycka ut på ett något ovanligt larm i Guldsmedshyttan, d...

Påskkärringarna har landat i centrala Lindesberg: ”Kul grej”

Med mycket enkla medel har personalen på Samhällsbyggnad Bergslagens avdelning gata...

Vi vill ha kvar kirurgakuten på Lindesbergs lasarett nattetid!

INSÄNDARE: En söndagskväll för inte så länge sedan drabbades jag (Linda) av ett ...

Vackra Astrid utsedd till Årets Pelargon

Varje år utser branschorganisationen Blomsterfrämjandet Årets Pelargon, och i år går utmärkelsen till ...

Polisen inleder dialog med medborgarna för att kartlägga brottsligheten

Nu inleder polisen en digital medborgardialog i syfte att prioritera de brott som ...

Arkivbild. Foto: Camilla Lagerman

Beslut om partiell fjärrundervisning förlängs till mitten av april

Stadsskogsskolan i Lindesberg förlänger sin partiella fjärrundervisning, och även Storåskolan går över till den undervisningsformen från och med måndag. Det meddelade Lindesbergs kommun i ett pressmeddelande under fredagsmorgonen.

26 mars 2021 klockan 09:08 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Smittspridningen fortsatt kvar på en hög nivå
Folkhälsomyndigheten presenterade under torsdagseftermiddagen färska siffror över coronaläget i landet. Den höga smittspridningen i Lindesbergs ...
25 mars 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Meritor korttidspermitterar personalen under april månad
Med anledning av att Lindesbergsfabrikens största kund Volvo tvingas stänga sina fabriker för lastbilstillverkning 2-4 veckor under kvartal två ...
25 mars 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Dubbla nomineringar för Linde Volley
Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna till ”Säsongens utmä...
24 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-03-24

2021-03-24

2021-03-23

2021-03-23

2021-03-23

2021-03-23

2021-03-22

2021-03-22

2021-03-21

2021-03-19

2021-03-19

2021-03-19

2021-03-18

2021-03-18

Evenemangstips
Nyheter från Aftonbladet
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2021-04-11 12:33