Senaste hemmamatchen slutade med seger. På lördag så hoppas LIF Lindesberg på repris, där två poäng kan bli avgörande för truppens överlevnad i Allsvenskan. Arkivfoto: Hasse Persson

LIF Lindesberg jagar poäng i sista hemmamatchen

Tabellpoäng är ett måste för LIF Lindesbergs överlevnad i Allsvenskan. Innan helgen så placerar sig spelartruppen nästsist i tabellen, vilket skulle innebära en automatisk nedflyttning om man inte samlar nya poäng. Tabellen är däremot jämn där det skiljer två poäng till säker mark. På lördag gör LIF Lindesberg sin sista hemmamatch i grundserien, där laget har två poäng som målsättning.
– Vi har visat att vi är starka på hemmaplan, säger Joakim Bååk.

Handbollsallsvenskan börjar att närma sig slutet av säsongen. Två matcher kvarstår för majoriteten av seriens lag, där alla tabellöden är långt ifrån avklarade. Den övre delen av tabellen börjar att få lag som är klara till det positiva kvalet medan det i den andra änden av tabellen, ännu är åtta lag som matematiskt kan hamna i ett nedflyttningskval.

– Det här är en tabell som jag aldrig tidigare har sett. Det är otroligt tajt och ju längre säsongen har gått, desto tajtare blir den. Det kommer att bli en rafflande avslutning men vi har som målsättning att vinna de två sista matcherna. Sedan får vi se hur långt det räcker utifrån tabellens läge och vilka lag som möter varandra. Med 21 poäng så kan det bli antingen kval eller säker mark, säger LIF Lindesbergs tränare Joakim Bååk.

LIF Lindesberg placerar sig i skrivandes stund på en 13:e plats i tabellen, eller nästsist om man vill utmärka ord. Två matcher återstår, där LIF Lindesberg spelar sin sista hemmamatch inom grundserien på lördag.

Tabellsexan IFK Karlskrona gästar arenan och kommer med en tråkig trend inför helgen. Vid årsskiftet så försvann två av truppens främsta nyckelspelare, båda genom knäskador. Detta har gjort att segertrenden har minskat för laget som gästar Lindesberg med en seger inom de fyra senaste matcherna. Trots Karlskronas spelarläge så finns det inget snack om någon underskattning.

– Karlskrona är ett kompetent handbollslag. De har däremot lagt sig i den situationen att de inte har så mycket att spela för, de är säkra för nästa säsong oavsett resultatet för de sista matcherna. Vi får se vad de kommer med för trupp men vi är piskade till att ta två poäng och vi går in med inställningen om att det kommer att bli en tuff drabbning, säger Joakim som tror på hemmaseger.

Joakim Bååk. Arkivfoto: Hasse Persson

– Vi har visat att vi är starka på hemmaplan. Vi har också visat att vi kan spela bra handboll och att vi har en hög högsta nivå, där vi bland annat har slagit tabellens topplag som Varberg, Vinslöv och nu senast Västerås. För vår del så handlar det mest om att minimera misstagen, gör vi det så gör vi också en bra match på lördag.

Säsongens sista match spelas däremot på bortaplan mot IFK Ystad HK. Både IFK Ystad HK och LIF Lindesberg är placerade i bottenskrapet av tabellen, vilket innebär att båda trupperna ser säsongsavslutningen som en måstematch. Att LIF Lindesberg avslutar grundserien på bortaplan kan bli farligt då den orangea truppen ännu inte segrat i någon bortamatch.

– Bortamatchen mot Ystad kommer att bli tuff på alla sätt, men än så länge lägger vi fokus på lördagens match. Däremot så planerar vi på att göra något annorlunda inför matchen mot Ystad. Det kan bli någon annorlunda resa eller liknande för att bryta det negativa mönstret med bortamatcherna, avslutar Joakim Bååk.

Fotnot: Matchen mellan LIF Lindesberg och IFK Karlskrona har matchstart klockan 16.15. Älskar man däremot handboll så rekommenderas det att vara i arenan redan på förmiddagen. Klockan 11.45 spelar LIF Blå mot Eksjö BK inom division 2, följt av LIF damerna som tar emot KVIK Sport klockan 14.00.

Matchguide LIF Lindesberg-IFK Karlskrona
Var och när:
Lördagen 16:e mars i Lindesberg Arena kl. 16.15
Matchvärd: Hemköp

Senaste mötet mot IFK Karlskrona: Matchen spelades på bortaplan den 25:e oktober. IFK Karlskrona segrade då med 24-19 (16-13), där LIF Lindesberg hade problem med målgörandet. Vid tre tillfällen under matchen fick LIF svårt att ta sig förbi hemmalaget, där man fick ett måluppehåll på minst sju minuter.

Läget i tabellen:
1. OV Helsingborg HK – 44 poäng (+157)
———
2. HK Varberg – 38 poäng (+96)
3. Skånela IF – 34 poäng (+52)
4. **VästeråsIrsta HF – 28 poäng (+14)

———
5. Vinslövs HK – 26 poäng (-13)
6. IFK Karlskrona – 22 poäng (-25)
7. Tyresö Handboll – 21 poäng (+24)
8. HK Drott Halmstad – 20 poäng (-25)
9. **HK Torslanda Elit – 19 poäng (-17)
10. IFK Ystad HK – 17 poäng (-40)
———
11. Kungälvs HK – 17 poäng (-44)
12. Redbergslids IK – 17 poäng (-48)
———
13. LIF Lindesberg – 17 poäng (-59)
14. Anderstorps SK – 16 poäng (-72)

**Har spelat en match mer än resterande lagen

Publicerad 15 mars 2024 klockan 10:45

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Foto: Sami Rahkonen

FotoFredag: ONCE IN A LIFETIME!

De finns många vackra fåglar att uppleva och vissa blir favoriter av olika anledningar. Storleken, utseendet eller lätet fågeln ger. Häromveckan fick jag uppleva någonting väldigt häftigt. Något jag aldrig tidigare har upplevt eller ens sett med egna ögon i naturen eller på internet. Men först tänkte jag berätta om mitt första möte med fågeln som är denna veckas huvudmotiv.

26 juli 2024 klockan 11:16 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Annons

I augusti 2022 gick den senaste tävlingen på Linde Raceway. Arkivfoto: Hasse Persson

Motorklubben bjuder in till utställning och manifestation: Många som vill visa sitt stöd

Söndagen den 4 augusti anordnar SHRA Lindesberg Dragracingens dag på Linde Raceway. Förare från olika tävlingsklasser ställer ut sina fordon, samtidigt som man vill manifestera att sporten lever och finns kvar i Lindesberg.
– Vi vill visa att dragracingen lever i Lindesberg, säger Peter Hayden på SHRA.

25 juli 2024 klockan 15:04 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Sökinsatsen avslutad – mannen funnen vid god vigör

Den man i 80-årsåldern som försvann under onsdagsmorgonen från Gusselbyområdet är nu tillrätta ...

Stor sökinsats efter försvunnen man i Gusselby

UPPDATERAD KL 15:14 Polisen söker just nu efter en man i 80-årsåldern, som varit försvunnen sedan tidigt p...

Reducerad tågtrafik i Bergslagen i två månader

Tåg i Bergslagen har meddelat att man på grund av personalbrist kommer att ha reducerad tågtrafik under ...

Höga bakteriehalter har uppmätts vid Loppholmsbadet. Foto: Fredrik Norman

Avråder från bad – höga bakteriehalter i vattnet

Kommunen avråder nu från bad på Loppholmarna sedan höga bakteriehalter har uppmätts i vattnet.

22 juli 2024 klockan 09:13 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Dagens insats går till Global Evolution som trots startgalopp flyger fram till en säker seger. Detta var en av Timo Nurmos och Jorma Kontios fem dagssegrar tillsammans. Foto: Timmy Lundegård

Nurmos är tillbaka som Fornabodamästare

Under årets travsäsong på Fornaboda så har Fornabodas flerfaldiga tränarchampion, Timo Nurmos, hållit en låg profil. Till säsongens åtta färdigkörda tävlingsdagar har stallet enbart gästat Lindesberg med tre hästar. Allt ändrades när den nionde tävlingsdagen tog fart, där Solvallastallet var tillbaka på Fornaboda och åkte hem med fem segrar på sex starter.

21 juli 2024 klockan 21:46 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

FotoFredag: Från ägg till dunboll
Jag har fått uppleva många fina stunder i naturen under mina år som naturfotograf och det finns vissa stunder som är lite mer speciella än andra...
19 juli 2024 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Efter konkursen – ny ägare tar över Wienerkonditoriet
I slutet av juni begärdes Sveas bageri och konditori i konkurs, något som även påverkade Sveas Wiener i Lindesberg. Nu kan LindeNytt avslöja att ...
18 juli 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Boende på Ålkilsplan fick andras post – flera gånger: ”Oacceptabelt”
Under de senaste fyra veckorna har Istvan Teleki från Lindesberg upplevt stora problem med PostNords postutdelning. Flera brev som levererats till ...
17 juli 2024 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

För tredje året i rad bjuder Amelie Bosson och barnbarnet Emma Nyberg in till Eftermiddagskaffe. Foto: Jennie Einarsson

Människor från alla håll samlas i Amelies trädgårdscafé

För tredje året i rad bjuder Amelie Bosson och barnbarnet Emma Nyberg in till Eftermiddagskaffe i Amelies mysiga bakgård på Kungsgatan 16 i Lindesberg. I den stämningsfyllda trädgården serveras hembakat fika med det lilla extra som lockar gäster från hela Örebro län.
– Vi har haft gäster från Kolsva och Köping som kom hit enbart för att besöka vårt café, man blir lite extra peppad då, berättar Amelie glatt.

15 juli 2024 klockan 13:31 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Genrebild. Foto: Camilla Lagerman

Polisen tvingades avbryta biljakt i centrala Lindesberg: ”Fara för allmänheten”

På fredagskvällen pågick en vild biljakt på flera platser i Lindesberg – bland annat i centrum. En misstänkt stulen bil var patrullens mål. Patrullen tvingades dock avbryta jakten då den misstänkte utgjorde mycket stor fara för allmänheten.
– Hastigheter på 100 kilometer uppmättes i centrum. Då är det inte värt riskerna, varför jag beordrade patrullen att avbryta, kommenterar polisens vakthavande befäl, Martin Tysell.

12 juli 2024 klockan 20:40 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

FotoFredag: Att fånga oväder på bild

Efter en minst sagt dramatisk vädervecka i vårt avlånga land, fokuserar fotografen Sami Rahkonen, i veckans avsnitt av...

Al Pitcher till Lindesberg i höst för att testa nya skämt

Efter fem utsålda turnéer och två stand-up-specialer på Netflix, kommer den hyllade komikern Al ...

Oscar och Louise städade upp efter grisiga badgäster

När Louise Norman från Lindesberg skulle besöka Uskavi kalkbrott möttes hon av något hon inte hade v...

Konstnären Paulius Mielinis har en passion för den japanska pappersvikningskonsten – Origami. Foto: Jennie Einarsson

Magisk vikning & poetiska klipp: En sommarutställning på Frövifors pappersbruksmuseum

Under sommaren har Frövifors pappersbruksmuseum blivit värd för en fascinerande utställning kallad ”Magisk vikning & poetiska klipp”. Fem internationella konstnärer visar upp sina minst sagt magnifika kreationer, skapade med ett så enkelt material som ett pappersark. Med olika tekniker har de gett papper ett helt nytt uttryck – som säkert får många att häpna.

10 juli 2024 klockan 14:51 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Över 200 loppisar att besöka under helgens fyndfest

Under den kommande helgen, 13-14 juli, vankas det stor loppisfest när det populära evenemanget ...

bildspel Stort intresse för sommarens musikkollo: ”Jättekul att få sjunga på scen”

Syskonen Liselotte och Annebell Wahlströms dröm om att få stå på ...

FotoFredag: Morgonstund med guld i sikte

Ljuset är fotografens bästa vän. I den här veckans FF: FotoFredag ska vi kika på hur just ljuset påverkar motivet.

Jens utbildar sökhundar över hela världen: ”Vill höja nivån”

Jens Frank från Lindesberg utbildar varje år hundratals hundekipage världen ö...

Tapper publik när världsstjärnan showar

Vädret blev inte det bästa men publiken trotsade smådropparna och visade att de kom för Francesco. Världsstjä...

Krockade under omkörning – förare misstänkt för trafikbrott

Vid sextiden på onsdagsmorgonen inträffade en trafikolycka på Örebrovägen strax söder...

Vid Lidls parkering finns STL Sommars influensers Alice och Simon på plats. Imorgon kommer de att finnas på Fornaboda. Foto: Timmy Lundegård

Fornaboda och STL Sommartrav är i stan

Med en dag kvar till Fornabodas stora tävlingsdag så tog sig travet in till Lindesberg. Under eftermiddagen hade Fornaboda och STL Sommartrav landat på Lidlparkeringen där det både bjöds på giveaways och ponnyridning för de yngre. Även Sommartravets influenser Alice Engström och Simon Wall fanns på plats för att ladda upp inför onsdagens stora travdag.

2 juli 2024 klockan 16:10 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Trio misstänks för olaga intrång i träningsanläggning
Tre personer, en kvinna i 25-årsåldern och två män i 30- respektive 35-årsåldern, har delgivits misstanke om olaga intrång i en träningsanlä...
2 juli 2024 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Världsklass när Francesco Zet gästar Fornaboda Travbana
På onsdag kommer en av världens bästa hästar, Francesco Zet, att gästa Fornaboda Travbana. Med sina då 18 raka segrar, varav majoriteten av ...
1 juli 2024 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Ilska och besvikelse när föreningarna tvingas lämna Linden: ”Bedrövligt”
I mitten av maj meddelade Tillväxtnämnden att man gick mot ett beräknat underskott om hela 4,1 miljoner kronor. Som ett led i att spara pengar ...
28 juni 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2024-06-28

2024-06-27

2024-06-26

2024-06-26

2024-06-25

2024-06-24

2024-06-21

2024-06-19

2024-06-18

2024-06-18

2024-06-17

2024-06-17

2024-06-15

2024-06-14

Evenemangstips
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2024-07-27 02:27