Senaste hemmamatchen slutade med seger. På lördag så hoppas LIF Lindesberg på repris, där två poäng kan bli avgörande för truppens överlevnad i Allsvenskan. Arkivfoto: Hasse Persson

LIF Lindesberg jagar poäng i sista hemmamatchen

Tabellpoäng är ett måste för LIF Lindesbergs överlevnad i Allsvenskan. Innan helgen så placerar sig spelartruppen nästsist i tabellen, vilket skulle innebära en automatisk nedflyttning om man inte samlar nya poäng. Tabellen är däremot jämn där det skiljer två poäng till säker mark. På lördag gör LIF Lindesberg sin sista hemmamatch i grundserien, där laget har två poäng som målsättning.
– Vi har visat att vi är starka på hemmaplan, säger Joakim Bååk.

Handbollsallsvenskan börjar att närma sig slutet av säsongen. Två matcher kvarstår för majoriteten av seriens lag, där alla tabellöden är långt ifrån avklarade. Den övre delen av tabellen börjar att få lag som är klara till det positiva kvalet medan det i den andra änden av tabellen, ännu är åtta lag som matematiskt kan hamna i ett nedflyttningskval.

– Det här är en tabell som jag aldrig tidigare har sett. Det är otroligt tajt och ju längre säsongen har gått, desto tajtare blir den. Det kommer att bli en rafflande avslutning men vi har som målsättning att vinna de två sista matcherna. Sedan får vi se hur långt det räcker utifrån tabellens läge och vilka lag som möter varandra. Med 21 poäng så kan det bli antingen kval eller säker mark, säger LIF Lindesbergs tränare Joakim Bååk.

LIF Lindesberg placerar sig i skrivandes stund på en 13:e plats i tabellen, eller nästsist om man vill utmärka ord. Två matcher återstår, där LIF Lindesberg spelar sin sista hemmamatch inom grundserien på lördag.

Tabellsexan IFK Karlskrona gästar arenan och kommer med en tråkig trend inför helgen. Vid årsskiftet så försvann två av truppens främsta nyckelspelare, båda genom knäskador. Detta har gjort att segertrenden har minskat för laget som gästar Lindesberg med en seger inom de fyra senaste matcherna. Trots Karlskronas spelarläge så finns det inget snack om någon underskattning.

– Karlskrona är ett kompetent handbollslag. De har däremot lagt sig i den situationen att de inte har så mycket att spela för, de är säkra för nästa säsong oavsett resultatet för de sista matcherna. Vi får se vad de kommer med för trupp men vi är piskade till att ta två poäng och vi går in med inställningen om att det kommer att bli en tuff drabbning, säger Joakim som tror på hemmaseger.

Joakim Bååk. Arkivfoto: Hasse Persson

– Vi har visat att vi är starka på hemmaplan. Vi har också visat att vi kan spela bra handboll och att vi har en hög högsta nivå, där vi bland annat har slagit tabellens topplag som Varberg, Vinslöv och nu senast Västerås. För vår del så handlar det mest om att minimera misstagen, gör vi det så gör vi också en bra match på lördag.

Säsongens sista match spelas däremot på bortaplan mot IFK Ystad HK. Både IFK Ystad HK och LIF Lindesberg är placerade i bottenskrapet av tabellen, vilket innebär att båda trupperna ser säsongsavslutningen som en måstematch. Att LIF Lindesberg avslutar grundserien på bortaplan kan bli farligt då den orangea truppen ännu inte segrat i någon bortamatch.

– Bortamatchen mot Ystad kommer att bli tuff på alla sätt, men än så länge lägger vi fokus på lördagens match. Däremot så planerar vi på att göra något annorlunda inför matchen mot Ystad. Det kan bli någon annorlunda resa eller liknande för att bryta det negativa mönstret med bortamatcherna, avslutar Joakim Bååk.

Fotnot: Matchen mellan LIF Lindesberg och IFK Karlskrona har matchstart klockan 16.15. Älskar man däremot handboll så rekommenderas det att vara i arenan redan på förmiddagen. Klockan 11.45 spelar LIF Blå mot Eksjö BK inom division 2, följt av LIF damerna som tar emot KVIK Sport klockan 14.00.

Matchguide LIF Lindesberg-IFK Karlskrona
Var och när:
Lördagen 16:e mars i Lindesberg Arena kl. 16.15
Matchvärd: Hemköp

Senaste mötet mot IFK Karlskrona: Matchen spelades på bortaplan den 25:e oktober. IFK Karlskrona segrade då med 24-19 (16-13), där LIF Lindesberg hade problem med målgörandet. Vid tre tillfällen under matchen fick LIF svårt att ta sig förbi hemmalaget, där man fick ett måluppehåll på minst sju minuter.

Läget i tabellen:
1. OV Helsingborg HK – 44 poäng (+157)
———
2. HK Varberg – 38 poäng (+96)
3. Skånela IF – 34 poäng (+52)
4. **VästeråsIrsta HF – 28 poäng (+14)

———
5. Vinslövs HK – 26 poäng (-13)
6. IFK Karlskrona – 22 poäng (-25)
7. Tyresö Handboll – 21 poäng (+24)
8. HK Drott Halmstad – 20 poäng (-25)
9. **HK Torslanda Elit – 19 poäng (-17)
10. IFK Ystad HK – 17 poäng (-40)
———
11. Kungälvs HK – 17 poäng (-44)
12. Redbergslids IK – 17 poäng (-48)
———
13. LIF Lindesberg – 17 poäng (-59)
14. Anderstorps SK – 16 poäng (-72)

**Har spelat en match mer än resterande lagen

Publicerad 15 mars 2024 klockan 10:45

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Arkivfoto: Jennie Einarsson

Beslutet: Storå vårdcentral läggs ned

Trots massiva protester från allmänheten, läkare och patienter beslutade Hälso- och sjukvårdsnämnden på torsdagen att genomföra nedskärningarna på Storå och Freja vårdcentral.
– Det är helt fel väg att gå, säger Rolf Östman, Vänsterpartiets ledamot i nämnden.

25 april 2024 klockan 12:07 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons

Foto: Jennie Einarsson

Utveckla primärvården – inte tvärtom!

INSÄNDARE/DEBATT: Idag (torsdag 25 april) ska Hälso- och sjukvårdsnämnden fatta beslut om den så kallade färdplanen för primärvården i norra länsdelen. Vi i Vänsterpartiet vädjar till Socialdemokraterna, Centerpartiet och Kristdemokraterna att inte genomföra nedskärningarna i Storå, Frövi och Fellingsbro.

25 april 2024 klockan 11:42 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Ibland är vägen fram till rätt beslut lite väl krokig!

INSÄNDARE/DEBATT: Det har den senaste tiden skrivits en hel del om fordonsprogrammet på Lindeskolan ...

Senaste hemmamatchen på Frövis konstgräs slutade med seger. På torsdag vill IFK Lindesberg se en repris av slutsiffrorna. Arkivfoto: Timmy Lundegård

Inför IFK Lindesberg-Pålsboda GoIF: Hemmalaget i favoritposition

Med ett rejält flyt på hemmaplan så är det inte samma tryck borta. I lördags blev det förlust mot Lillån, där kämpaglöden saknades i den andra halvleken. Något som blev avgörande för matchens utgång. Truppen hoppas istället på revansch till hemmamatchen mot Pålsboda på torsdag.
– Det känns bra på förhand och jag skulle väl säga att vi är småfavoriter inför torsdag, säger lagkapten Martin Eriksson.

24 april 2024 klockan 09:37 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Poeten Jimmy Alm ska leda workshops tillsammans med unga från Frövi. Foto: AnnaCarin Isaksson

Poet ska sammanställa ungas tankar och visioner om Frövis framtid

I ett nytt projekt ska Region Örebro län tillsammans med flera samarbetspartners ta tillvara på barn och ungdomars tankar kring utvecklingen av Frövi. Med hjälp av poeten Jimmy Alm ska deras idéer och drömmar formas till en utställning på Frövifors pappersbruksmuseum.
– Det här är ett led i att utveckla det kulturella kraftfältet Frövifors och utveckla litteraturen i länet, säger Mirja Mattsson, utvecklingsledare på Region Örebro län i ett pressmeddelande.

23 april 2024 klockan 12:02 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

bildspel Hemvärnets patrullhundar gjorde upp i lokalt mästerskap
Under söndagen avgjordes Distriktsmästerskapet i patrull för hemvärnshundar i skogarna kring Lindesberg. Totalt tre tävlande från Nä...
22 april 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

bildspel Uppskattad avkoppling för hjärtsjuka i badhusets relax
Under fredagseftermiddagen samlades medlemmar från Riksförbundet HjärtLung Bergslagen på Energikällans relaxavdelning i Lindesberg, för några ...
22 april 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Med gemensamma krafter blir klädbytardagen ännu större: ”Nu rensar vi garderoberna!”
Genom ett nytt samarbete ska årets klädbytardag i Lindesberg bli större än någonsin tidigare. Detta hoppas både Elin Olofsson, grundare av Gå...
19 april 2024 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

Föreningslivet i Ramsberg lämnade över protestlistor till Jenny Steen, vice ordf i HSN. Foto: Jennie Einarsson

Starkt folkligt stöd att bevara vårdcentralen i Storå: ”Förstår att folk är upprörda”

Utanför Storå vårdcentral lämnades på fredagen protestlistor, med 2 300 namnunderskrifter mot nedmonteringen av Storå vårdcentral, över till Jenny Steen, vice ordf. i Hälso- och sjukvårdsnämnden. På plats var även Behcet Barsom (KD), ordf. i Hälso- och sjukvårdsnämnden.
– Det vi begär är ett omtag på frågan kring nedmonteringen av Storå vårdcentral, tänk till innan det är för sent, sa Anna Hedrén när hon räckte över paketet med namnunderskrifter till Jenny Steen.

19 april 2024 klockan 11:36 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Kjell och Sture fann inte bara bättre hälsa, utan även en vänskap i bassängen. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Bassängträningen håller seniorerna starkare och friskare

Region Örebro län vill utreda evidensen med bassängträning, för att se om det finns tydliga fördelar jämfört med annan träning. Detta i ett led att spara pengar. För pensionärerna som varje torsdag tränar i bassängen på Lindesbergs lasarett, är det dock ingen tvekan om att den gör nytta.
– Det här är bland det bästa jag har gjort, jag blir 80 år i år och har idrottat hela livet, men man får krämpor oavsett, säger Sture Gustavsson.

19 april 2024 klockan 09:44 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Ny klubb riktad till ungdomar och EPA-häng

En ny satsning ska få ungdomar i bygden att "klubba" och dansa loss - eller bara hänga med andra. Genom hårt slit ...

Dömd 16-åring motanmäler – två män åtalas för misshandel och olaga hot

Den 16-årige pojke som under tisdagen dömdes till ungdomsövervakning för ...

bildspel Örongodis utlovas när det bjuds på ”En strut kaRAMELler”

En härligt uppknäppt musikalisk stund utlovas när Linde Symphonic Band tillsammans med...

Linda Bååth, Malin Ragnegård. Foto: Kommunal

Därför varslar Kommunal om strejk

INSÄNDARE/DEBATT: Kommunal har gått in i årets förhandlingar med rimliga krav. I en svår ekonomisk tid tar vi ansvar för att få ner inflationen, bland annat genom att säkerställa att våra yrkanden inte är kostnadsdrivande. Trots detta har SKR och Sobona vägrat att gå oss och medlemmarna i Kommunal till mötes. De är inte redo att garantera att lön betalas ut i tid, de säger nej till ett nytt och mer rättvist lönesystem och de vägrar förenkla processen för räddningstjänst och i LSS-verksamheter att kunna jobba arbetspass på upp till 24 timmar. Det lämnar oss tyvärr med inget annat val än att varsla om strejk på Sveriges största kollektivavtal. 

16 april 2024 klockan 13:02 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Trio från Lindesberg döms för grov misshandel och grovt hemfridsbrott

De tre unga män från Lindesberg som häktades den 8 februari, misstänkta för grov ...

Dubbla medaljer för Frövi judo efter mäktig tävlingshelg

Efter en intensiv tävlingshelg kan Frövi judo återigen stoltsera med två nya mä...

Storbackas svar till ”Socialdemokrat i norr”

INSÄNDARE/DEBATT: Hej ”Socialdemokrat i norr”. Jag talar som förtroendevald och företrädare för...

Tala för dig själv, Bengt Storbacka!

INSÄNDARE/DEBATT: Med vilken rätt gör du dig till talesman för Socialdemokraterna i norra Region Örebro län i din ...

Elevernas glädje efter beskedet: ”Man blir glad i själen”

Efter torsdagens besked att det tunga fordonsprogrammet på Lindeskolan får vara kvar...

bildspel Elevernas drömmar om resa till djurpark besannas genom generösa bidrag

Genom hårt arbete och hängivenhet har eleverna i anpassad grundskola på ...

Arkivbild. Foto: Fredrik Norman

Nämndledamöter förvånade efter beskedet: ”Inte fått någon information”

Flera ledamöter i barn- och utbildningsnämnden blev minst sagt överraskade under torsdagen när de fick beskedet via media att tunga fordon skulle vara kvar på Lindeskolan. Detta var nämligen inget som hade kommunicerats ut inför det kommande mötet på måndag.
– Vi och många fler blev förvånade, säger Sofie Krantz (S).

11 april 2024 klockan 16:15 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Glädjebeskedet: Tunga fordon blir kvar på Lindeskolan
Efter alla turer kring inriktningen lastbil och mobila maskiner på fordons- och transportprogrammet på Lindeskolan, kom under torsdagen beskedet att...
11 april 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Signe lugnade skrämda barn och ungdomar efter krigsvarningen från ÖB
När Sveriges överbefälhavare, Micael Bydén, tidigare i år gick ut med en uppmaning till Sveriges befolkning att förbereda sig för krig, spred ...
11 april 2024 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

Storslagen seger efter tidig fyramålsledning
Trots hårda vindar så blev det en klar och mersmakande seger för IFK Lindesberg, som under lördagen gjorde sin första hemmamatch för säsongen. ...
10 april 2024 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2024-04-10

2024-04-10

2024-04-09

2024-04-09

2024-04-09

2024-04-08

2024-04-08

2024-04-06

2024-04-05

2024-04-05

2024-04-04

2024-04-04

2024-04-03

2024-04-03

2024-04-25 13:35