Felix Scharnke städar framför mål.

Lindekillarna tog för sig

Högsommarvärme med årets varmaste dag över hela landet. Lite smått märkligt att det sitter storpublik, 311 betalande och tittar på ishockey inne i Lindehov. Storlaget på juniorsidan, Linköping är i Lindesberg med både sitt J18-lag och sitt J20-lag för att möta Örebro Hockeys respektive lag i varsin match.

Det är ingen större idé att lägga allt för mycket krut på en analys av det spelmässiga eftersom det är lagens första matcher för säsongen efter en knapp vecka på is. Konstaterar att Linköpings J18 är idag numret större och vinner med 0-2 relativt ohotat.

Roligare då att konstatera att de båda Lindehemvändarna i Örebro Hockeys J20-lag har fått stora roller i sitt lag och tog för sig på ett föredömligt sätt i sitt lag. Gustav Backström är lagkapten och styr defensiven från sin backposition på ett lugnt, tryggt och förtroendeingivande sätt.


Gustav Backström med #2 till höger.

Felix Scharnke visade sig på från sin allra bästa sida, tog stort ansvar som assisterande lagkapten och  center i andrakedjan. Felix visade vägen när han satte 1-0 till Örebro, högt bakom målvakten, fint framspelad av Roman Semjonovs. Felix fick passet mitt i slottet och gjorde inget misstag. Strax därefter fick Örebro ett numerärt överläge och då var firma Scharnke/Semjonov framme igen och assisterade backen Tobias Winblad som fick på en stänkare från blå linjen och ledning med 2-0.


Felix Scharnke med #21

– Det var riktigt kul att komma hem till Lindesberg och spela, det är nog sex år sedan jag spelade i Lindehov senast och jag har nog aldrig spelat här inför så många människor, reflekterade Felix Scharnke.

Tyvärr så kom Linköping tillbaka efter Örebros rivstart och kunde både reducera och kvitterade innan perioden var över. Ställningen stod sig till slutsekunderna av matchen när Linköping lite retlig petade in segermålet.

-Vi gör några misstag som vi blir straffade för, det märks att det är ett bra lag vi möter, säger Felix.


Gustav Backström städar bakom mål

Det gick inte att undgå hur lättad Felix var av att spräcka nollan i målprotokollet redan i första matchen för sitt nya lag.

– Jag var ordentligt laddad över att få spela ”hemma” igen inför familj och vänner och jätteskönt att få utdelning. Det är alltid svårt att anpassa sig till ett nytt lag, men det här känns jättebra, bara vi får spela ihop oss lite, tycker Felix Scharnke.

Tyvärr så blev tredje mannen i trion Filip Bergmark sjuk och kunde inte delta i dagens match på hemmaplan.

Tomas Montén har de senaste sex åren hållit till som tränare i Elitserien, tyvärr har inte resultaten gått med Tomas som först fick se sitt Djurgården degraderas till HockeyAllsvenskan och nu i våras Timrå. Nu är han tillbaka i juniorhockeyn och det är med blandade känslor.

– Det är klart att det är saker som jag kommer sakna, men man får jobba med mer lugn och ro och koncentrera sig på hockeyn när man arbetar med juniorer, säger Tomas.

Han tycker helt klart att degraderingen i våras med Timrå var jobbigast, när han jämför de båda.

– I Timrå stod jag som huvudtränare och hade ansvaret. Förra året i Djurgården så hade det redan varit flera tränarrockader så jag stod inte ens i båset under kvalserien.

Den nya utmaningen i Linköping är något han ser fram mot där jobbet är att vaska fram spelare till A-laget

– Jag har varit sugen på Linköping ett tag, dels som stad, dels har de ett riktigt bra representationslag och ett mycket bra juniorprogram som tog guld för två år sedan.

Matchen idag var han nöjd med även om han inte ville dra några växlar på första matchen.

– Det är roligare och bättre att spela match än att träna, så det känns bra att komma igång. Vi har tappat väldigt många spelare från förra säsongen som ha blivit överåriga, det är en utmaning att bygga ett nytt lag. På måndag så åker vi till Tjeckien för ett läger med matcher, det blir ett bra tillfälle för mig att lära känna laget och de får lära känna mig, säger Tomas Montén.

Publicerad 3 augusti 2013 klockan 19:03

Björn Sundström , 070-130 33 86

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Peter Larsson, Per Sander och Ola Hedblad vid den första demonstrationen. Trion medverkar även nästa helg, men nu för att tacka. Arkivfoto: Camilla Lagerman

Ny manifestation för akuten: ”Vill tacka alla som har ställt upp”

Företagarna i norra Örebro län har tillsammans med PRO fört en outtröttlig kamp om bevarandet av akutmottagningen vid Lindesbergs lasarett. Man har vid ett flertal tillfällen arrangerat demonstrationer för att belysa hälso- och sjukvårdsnämndens beslut att stänga ned jourlinjerna för ortopedi och kirurgi nattetid. Nu är det dags igen, men det här gången är det för att tacka alla som slutit upp i kampen.

3 december 2021 klockan 12:09 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons


Foto: Camilla Lagerman

Misstänkt rånare har häktats

Den man i 35-40-årsåldern, som greps och senare anhölls misstänkt för rånet mot apoteket i centrala Lindesberg, är fortsatt frihetsberövad. Enligt uppgift från Ola Andersson, utredningschef vid polisen i Lindesberg, har mannen nu häktats.

2 december 2021 klockan 15:24 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Nu införs vaccinationsbevis – detta gäller i Lindesberg

Från och med idag, den 1 december, införs vaccinationsbevis för inomhusevenemang med fler än ...

Nu kan Britt och Göran äntligen gå på opera igen!

- Om Folkets Hus i Lindesberg inte fanns, då skulle det inte bli mycket opera. Det säger Britt Lindkvist...

Trygg Vuxen-grundaren en av sex som prisas av Linde Energi

Det av Linde energi instiftade "Energiklappen", som ger allmänheten chans att nominera personer de ...

Fritidsbanken tilldelas årets Bris-pris. Foto: Henric Byström.

Fritidsbanken får årets Bris-pris

Årets Bris-pris går till Fritidsbanken, som ger barn runt om i landet möjlighet att delta i olika fritidsaktiviteter genom att kostnadsfritt låna ut utrustning. Fritidsbanken skapar därmed förutsättningar för och bidrar till en aktiv och meningsfull fritid för barn, något som varit extra viktigt nu under pandemin.

30 november 2021 klockan 14:57 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Axel Schylström avslutade sin Sverigeturné i Lindesberg på måndagskvällen. Foto: Jennie Einarsson

bildspel Både skratt och tårar när Axel Schylström avslutade sin turné i Lindesberg

Närmare 300 personer hade tagit sig till Lindeskolans aula under måndagskvällen för att lyssna till Axel Schylströms fantastiska föreläsning och musik i showen Bränd. Det blev en kväll med både tårar, skratt och nya insikter om vad som är viktigt i livet.
– Det kändes jättebra, det är alltid roligt att vara i Linde, berättar Axel för LindeNytt efter showen och kallar skämtsamt Lindesberg för sitt andra hem.

30 november 2021 klockan 10:30 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Gammal högspänningsledning i Brodalen byts ut
En äldre högspänningsledning i Brodalen, som har orsakat strömavbrott för boende i området, kommer nu att ersättas med en ny. Arbetet påbö...
29 november 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

bildspel Efterlängtad seger togs i hyllningsmatchen!
Adventsmatchen mot Anderstorp blev en speciell tillställning. I veckan kom beskedet att en av LIF Lindesbergs stora föreningsnamn och eldsjälar ...
28 november 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Förlust mot Linköping trots en setseger
Den tuffa säsongen fortsätter för Linde Volley. Mittenplacerade Linköping gästade Lindesberg under lördagen där man trots ett bra spel i ...
28 november 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Guld till Värmland-Örebros flicklag efter ett otroligt fint genomfört mästerskap. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Guld och brons till hemmadistriktet i judons riksmästerskap

Riksmästerskapen för distriktslag i judo avgjordes under lördagen i Lindesberg Arena. Efter en dag med tuffa och bitvis otroligt jämna matcher stod Värmland-Örebros lag som segrare på flicksidan och som bronsmedaljörer bland pojkarna. Dessutom fick mästerskapet en extra stjärnglans då flera av Sveriges största namn inom judon fanns på plats under dagen.

27 november 2021 klockan 21:05 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Arkivbild. Foto: Timmy Lundegård

Femte raka segern för WSK Lindesberg!

Segertrenden fortsätter för både WSK Lindesberg och Lindbackahallen! Under fredagskvällen kom lagets femte raka seger, där man ännu står obesegrade i den nya hemmaarenan. En tidigt säkrad seger höll däremot på att glida WSK ur händerna, där säsongscomebackande Filip Livén fick säkra segern med mål i öppen kasse.

26 november 2021 klockan 23:55 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Seger direkt med nya tränaren?

Den nya huvudtränaren ”Preben” har visat sig för LIF Lindesbergs spelarkår och söndagens match blir debutframträdandet. ...

Indierockbandet från Storå tävlar i Melodifestivalen

Under fredagsmorgonen presenterade SVT första halvan av de totalt 28 bidragen som ska tävla i nästa å...

Unga och porr: ”Vuxna måste ta ansvar”

Pornografin har blivit hårdare, den brer ut sig på nätet. 15-åringar söker vård för skador i ...

Annons


Reidar Johansson är ordförande i PRO Lindesberg. Foto: Camilla Lagerman

En höjning med 66 procent!!

INSÄNDARE/DEBATT: Alla PRO:are och alla äldre som betalar och får matlådor genom Lindesbergs kommuns försorg fick förmodligen en chock i går (20/11) när LindeNytt informerade att Socialnämnden i Lindesberg föreslår en höjning av matlådors- och hemkörningsavgiften av matlådorna med 66 procent.

26 november 2021 klockan 08:40 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Lions Kristina sätter guldkant på julen för äldre

Under torsdagsförmiddagen var det full pysselverkstad i Lions lokal i Lindesberg, då sex kreativa kvinnor...

Man gripen och anhållen för apoteksrånet

En man i 35-40-årsåldern har frihetsberövats misstänkt för rånet mot Apoteket Hjärtat. Mannen greps knappt tv...

Trafikolycka med flera fordon utanför Frövi

UPPDATERAD. En trafikolycka med en personbil och lastbil inträffade på torsdagsmorgonen strax utanför Frövi. ...

Apoteket rånat: ”Kommit över mediciner”

Just nu pågår en polisinsats i centrala Lindesberg. Detta sedan personalen på Apoteket Hjärtat utlöst...

Ny mobilapp ska göra bion tillgänglig för flera

Lindesbergs Bio har nyligen köpt in och installerat en ny tillgänglighetslösning som ska underlätta biobes...

Socialnämndens ordförande Mathz Eriksson. Arkivfoto: Camilla Lagerman

Socialnämndens förslag: Höj priset på hemtjänstens matlådor med 66 procent

Brukare som får sina matlådor levererade av hemtjänsten kan snart tvingas att betala närmare 70 procent mer för sin mat än vad de gör idag. Socialnämnden i Lindesberg har lämnat ett förslag som innebär att priset per matlåda höjs med hela 39 kronor, dessutom vill man att enbart personer med medicinska skäl ska kunna få ta del av tjänsten.
– Att leverera mat är inte ett grunduppdrag för kommunen, säger socialnämndens ordförande Mathz Eriksson.

22 november 2021 klockan 13:54 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Stark pjäs om finska krigsbarn
80 000 barn skickades från Finland till Sverige under krigsåren i Finland. Ett av dem var Timo , en fyraårig pojke. Hans dotter Anna Takanen har i ...
22 november 2021 av Hans Andersson
Visa hela artikeln

”Preben” är ny tränare för LIF Lindesberg!
Carlsson tar över efter Karlsson. Under lördagen stod det klart att Martin Carlsson, mest känd som ”Preben”, kommer att ta över som huvudträ...
21 november 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Fjärde raka segern togs på bortaplan
Trots en seg säsongsinledning med två förluster på bortaplan inom de första tre matcherna, så har WSK Lindesberg gått upp starkt. På lördagen...
20 november 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-11-20

2021-11-19

2021-11-19

2021-11-19

2021-11-18

2021-11-18

2021-11-17

2021-11-17

2021-11-16

2021-11-15

2021-11-15

2021-11-15

2021-11-14

2021-11-14

Evenemangstips
Nyheter från Aftonbladet
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2021-12-03 14:22