Det blev en ny seger inom slutspelet för Lindlöven. En seger saknas för att kunna ta plats i semifinalen, kanske kommer den redan på lördag när truppen gästar Vallentuna. Foto: Timmy Lundegård

Lindlöven är en seger från historisk semi

Två matcher inom kvartsfinalen, två segrar. Lindlövens vecka har nog inte kunnat börjat på något bättre sätt. Precis som gårdagens match i Lindehov så blev det seger med siffrorna 4-1, där det var ett ökat tempo inom onsdagens match med en större slutspelskänsla från sidan. Lindetruppen leder nu slutspelet med 2-0 och kan svepa kvartsfinalen när man gästar Vallentuna till helgen.
– Vi ska tillbaka till vårat spel som vi spelade igår, säger Filip Halvordsson.

Slutspelet fortsatte under onsdagen, där man fick känna på en större slutspelskänsla. Det var fartfyllt, känslomässigt och händelserikt under matchens sextio minuter, precis som ett slutspel ska vara. Trots ett underhållande spel så var mycket av händelserna välbekanta, vilket kan synas på slutresultatet 4-1 som blev det exakt samma som under gårdagen.

Precis som under tisdagen så går Vallentuna ut hårt och skaffar sig tidiga lägen i Lindlövens zon. Hemmalaget har däremot marginalerna på sin sida och är ännu en gång först med att spräcka nollan. Trots ett senare boxplay så får Lindlöven fritt framför målet, efter att Vallentuna tappar pucken. Precis som under gårdagen så är William Lindgren pricksäker och utökar till 2-0.

Mittenperioden bjöd till den större delen på de känsliga delarna. Trots mål åt båda hållen så blev det en period med många irriterade spelare, där totalt fyra spelare fick gästa utvisningsbåset för ”roughing”.

Isac Hammar blev assist till Knut Köhler som fick in pucken i öppen kasse. Foto: Timmy Lundegård

Det upphöjda tempot höll sig däremot genom hela matchen, där Vallentuna verkade bli uttröttade fram mot den sista perioden. Även om man fick några fina chanser på mål så höll sig Lindlöven på de kvickaste fötterna och lyckades att hålla gästerna borta från farliga målchanser. Precis som under tisdagens match så avslutar hemmatruppen med ett mål i öppen kasse.

– Det är väl i stort sätt det samma Vallentuna som vi har stött på tidigare. Vi är inte riktigt där ikväll utan vi ger dem mycket ytor och gör dem lite bättre än vad de är, säger Lindlövens lagkapten Filip Halvordsson.

– Sedan är väl inte dagens insats den bästa som vi har gjort, det kändes bättre igår. Kvällens match är mycket mer öppen men precis som igår så tycker jag ändå att vi stänger ner dem ganska bra. Vi gör det som vi är bra på, även om vi kom ifrån det en del under kvällens match samtidigt som de är lite bättre idag och forecheckar lite mer. Vi ska tillbaka till vårat spel som vi spelade igår, fortsätter Filip.

Filip Halvordsson (till höger) förväntar sig två tuffa matcher till helgen. Foto: Timmy Lundegård

Frykholm gör tjugonde raka matchen i mål: ”Vi jobbar som en maskin”
Hade de gamla slutspelsreglerna varit aktiva, så hade Lindlöven gått till semifinal under onsdagen efter ännu en seger mot Vallentuna. Förra säsongen så ändrades däremot de reglerna och nu får truppen ladda om för vad som kan vara den sista matchen inom slutspelets kvartsfinal.

Oavsett vad man tycker om den regeländringen från det aktuella perspektivet, så står det klart att Lindlöven är på väg mot en historisk bedrift. Ingen trupp inom Lindlövens historia har någonsin tagit sig till semifinal i slutspelet till Allsvenskan men kanske kan det ändras till helgen, om inte redan på lördag.

– Vallentuna är ett starkt lag på hemmaplan men det vet vi om och vi har mycket kräm kvar i oss. Det var många tuffa matcher i AllEttan också så vi är vana med det här. Nu har vi två viktiga segrar så nu fortsätter vi på lördag, säger Filip Halvordsson.

Foto: Timmy Lundegård

Lindlöven visade sig starkast i försvarsspelet under onsdagskvällen där målvakt Jonathan Frykholm måste nämnas som storspelare. Onsdagens möte mot Vallentuna var målvaktens tjugonde raka match, efter att tagit sig igenom samtliga arton matcher i AllEttan samt nu två slutspelsmatcher.

– Det har blivit lite matcher mot slutet men det är bara jättekul, det är helt underbart att få stå bakom grabbarna. Vi jobbar verkligen som en maskin och det är en fröjd att få stå längst bak i målet. Kroppen har hållit ihop bra så det är bara att fortsätta gnugga på, det är inte så mycket att tänka på. Peppar, peppar så känner jag mig fortsatt riktigt fräsch både nu och även inför fortsättningen, säger Jonathan efter sin tjugonde raka match i målet.

Resultat Lindlöven-Vallentuna Hockey (Kvartsfinal 2 av 5)
Vunna matcher i slutspelet:
Lindlöven-Vallentuna 2-0

Slutresultat: 4-1 (2-0, 1-1, 1-0)
Skott: 27-23 (12-7, 6-8, 9-8)
Publik: 397 personer

Mål:
1-0 Lukas Johansson (Ass: Filip Halvordsson)
2-0 William Lindgren
3-0 Johannes Jämsén (Ass: Hannes Wenell, Isak Jonsson)
4-1 Knut Köhler (Ass: Isac Hammar)

Övriga matcher i kvartsfinalen:
Halmstad Hammers HC-Strömsbro IF – 0-1 (1-1 i matcher)
Tranås AIF-Hanvikens SK – 6-1 (1-1 i matcher)
Bodens HF-Kalix HC – 4-2 (2-0 i matcher)
IF Sundsvall Hockey-Borås HC – 1-4 (1-1 i matcher)
Karlskrona HK-Visby/Roma HK – 5-2 (1-1 i matcher)
Brödernas/Väsby IK HK-Mariestad BoIS HC – 2-4 (1-1 i matcher)
HC Dalen-IF Troja-Ljungby – 1-5 (0-2 i matcher)

Nästa match: Lördag 9:e mars vs Vallentuna Hockey i Vallentuna Ishall med nedsläpp kl. 16.00

Publicerad 6 mars 2024 klockan 22:53

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Det ekonomiska läget i kommunen är fortsatt mycket bekymmersamt. Foto: Camilla Lagerman

Kommunen på väg mot katastrofresultat

Under tisdagens sammanträde i kommunstyrelsen uppdaterade ekonomichef Anette Persson ledamöterna om det ekonomiska läget i kommunen, som ser ut att gå mot ett katastrofalt dåligt resultat. Mellan mars och april ökade socialnämndens underskott med hela 7 miljoner, och kommunens prognos för 2024 landar just nu på -84,2 miljoner kronor.

28 maj 2024 klockan 17:58 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons


Genrebild. Foto: Fredrik Norman

Frövi hårt drabbat av ovädret: ”Ohyggliga mängder vatten”

Ett kraftigt åskväder har under måndagskvällen orsakat strömavbrott och översvämningar i vårt område. Ett av de värst drabbade områdena är Frövi, där såväl industri som hushåll har problem i spåren av ovädret.
– Det här ovädret låg ju precis över Frövi där ohyggliga mängder vatten föll på kort tid, berättar SOS Alarm som svarar för Räddningsregion Bergslagen.

27 maj 2024 klockan 19:04 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

bildspel Världseliten gjorde upp om titlarna utanför Lindesberg

Under den gångna helgen samlades världseliten inom orienteringsskytte i Munkhyttan, strax utanför ...

Regionen informerar om sommaröppettider i vården

Region Örebro Län informerar om ändrade öppettider på flera vårdinrättningar under sommaren. Då ...

2000 abonnenter drabbade av stort strömavbrott

Ett omfattande strömavbrott drabbade på lördagen över 2000 abonnenter i Lindesberg tätort. Detta uppger ...

Arkivfoto: Fredrik Norman

Gamla skolprylar efterlyses inför inflytt i Kristinaskolan

Med knappt en vecka kvar tills den gamla Kristinaskolan får sina allra första hyresgäster, efterlyser fastighetsägaren prylar med koppling till skolverksamheten som än gång huserade i byggnaden.
– Det vore roligt med exempelvis lite fina bilder från förr att hänga upp i trapphuset, så man får den här känslan från skolan, säger Ann-Louise Hytter från Lindesbergs Fastigheter.

24 maj 2024 klockan 11:31 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Det gästande BK Ett Fyra var för stabila under torsdagen. Trots att gästerna släppte in tre snabba mål så åkte man hem med tabellpoängen. Foto: Timmy Lundegård

Nykomlingarna bröt IFK Lindesbergs segersvit

Under torsdagskvällen bröts IFK Lindesbergs långa segersvit på hemmaplan inom Division 5, där det slutade med åtta raka triumfer. Seriens nykomlingar BK Ett Fyra visade sig stabila mot det skadedrabbade IFK Lindesberg, som ändå stod för en rejäl insats inom matchens sista kvart när de ändrade 0-5 till 3-5.
– Jag är kluven över dagens match, säger Niklas Christensson.

23 maj 2024 klockan 22:34 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Harmoni efterlyser nomineringar till årets Kulturstipendium
Nu är det dags att nominera kandidater till Manskören Harmonis årliga Kulturstipendium. Detta stipendium är instiftat till minne av Gudrun Persson...
23 maj 2024 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

bildspel LindeDagen 2024: En Solig Succé
Den åttonde upplagan av LindeDagen bjöd på en minnesvärd dag fylld med aktiviteter, uppträdanden, provsmakningar och information. I strålande ...
23 maj 2024 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

Bäver orsakade brand utanför Lindesberg
Strax innan 16-tiden på onsdagseftermiddagen larmades Nerikes Brandkår till Västra Bor, mellan Lindesberg och Vedevåg, där det enligt uppgift ...
22 maj 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Trots ett tidigt 0-1, så slutade den senaste hemmamatchen med seger. Då mot det rutinerade IFK Örebro, nu gästas Fritidsbyn av nykomlingarna Ett Fyra. Arkivfoto: Timmy Lundegård

Inför IFK-BK Ett Fyra: ”Gäller bara att få allt att sitta”

Det är ett skadedrabbat men hemmastarkt IFK Lindesberg som tar emot nykomlingarna BK Ett Fyra under torsdagen. Även om bortamötet mot topptippade Laxå slutade med en 4-0-förlust, där IFK Lindesbergs skadebänk var en stor orsak till förlusten så är det optimistiska tankar från hemmalaget.
– Vi är ett bra lag, det gäller bara att få allt att sitta, säger Martin Eriksson.

22 maj 2024 klockan 17:08 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Genrebild. Foto: Ida Lindkvist

Brand vid Prästryggens camping i Frövi

UPPDATERAD. Strax innan tiotiden på onsdagsförmiddagen larmades räddningstjänst, polis och ambulans till Prästryggens camping i Frövi, där en brand brutit ut i ett omklädningsrum.
– Räddningstjänsten är framme på plats tillsammans med ambulans, och ska påbörja släckning, uppger operatör vid SOS Alarm som svarar för Räddningsregion Bergslagen.

22 maj 2024 klockan 10:45 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Polisen lanserar kampanj för att informera unga om penningtvätt

Bedrägerier med hjälp av penningtvätt ökar i Sverige, även bland ungdomar under 18 år. D...

Stort intresse för nya cykelleder i trollskogarna

Genom djupa trolska skogar, på rullstensåsar, längs sjöar och gamla gruvhål går den helt nya cykelleden ...

bildspel Anna Bernholm hyllades under Judofestivalen

Efter en lång och mycket framgångsrik karriär som en av världens bästa kvinnor inom judon, bestämde sig Anna ...

Ali Hayjiev från Frövi judo lyckas med ett snyggt kast. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Judofestivalen slog nytt rekord – igen

Frövi judos omåttligt populära evenemang Judofestivalen slog storartat rekord, när man i helgen välkomnade mer än 900 aktiva från hela Sverige till Lindesberg arena. Med ett strålande solsken och högsommarvärme blev det en magisk inramning på festivalen, som bjöd på aktiviteter från morgon till kväll.

20 maj 2024 klockan 10:36 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Blandade händelser på ett varmt Fornaboda

Eftermiddagen på travet bjöd verkligen på en blandning av allt det goda. Alla typer av travlopp visades upp på ...

Klockars efter beskedet från LPO: ”Deras fria vilja”

Det politiska styret i Lindesberg är inte längre i majoritet efter att LPO lämnade beskedet ...

LPO avslutar samarbetet med majoriteten – blir vågmästare

Efter knappt 17 månader vid makten har det nya majoritetsstyret i Lindesbergs kommun gått i ...

bildspel Sommarkänsla när Kullgatan dukade upp för Vårmarknad

För andra året i rad hölls Vårmarknaden på Kullgatan 1 under onsdagen - ett efterlängtat evenemang...

bildspel Glammigt och känslosamt när årets idrottsprestationer prisades på Lindeskolan

Judodräkter, hockeyskydd och fotbollsskor fick ge plats åt stiliga kostymer ...

JUST NU: 10-tal lösa småhundar har observerats i trakterna av Grönbo

Under två dagars tid har en boende i trakterna av Grönbo i Lindesbergs kommun ...

Anders Persson, (LPo), Tom Persson, (SD) Ordförande Tillväxtnämnden, Conny Ärlerud (M) 1:e vice ordförande. Foto: Jennie Einarsson

Ekonomiskt mörker tvingar till besparingar: ”Dystra besked”

Under en pressträff på tisdagseftermiddagen meddelade Tillväxtnämnden att man tagit nya beslut för en budget i balans. Med ett beräknat underskott i nämnden på hela 4,1 miljoner har man tvingats ta till tuffa besparingsåtgärder.
– En sådan här pressträff hade jag hoppats att man skulle slippa att kalla till, men så är läget, inledde Tom Persson, (SD), ordförande Tillväxtnämnden.

14 maj 2024 klockan 17:21 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Nya sparförslaget: Avveckla förskolor
Barn- och utbildningsnämndens arbete med att nå en budget i balans fortsätter, och under måndagens sammanträde kom majoriteten med en rad nya ...
14 maj 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

bildspel Vänskap över gränserna under helgens judoevenemang
Under den gångna helgen genomfördes årets upplaga av Swedish A-judo Open i Lindesberg Arena. Ett uppskattat evenemang, som lockade ett 80-tal ...
14 maj 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

bildspel 40 år senare – Bilsport följer upp klassiskt reportage i Lindesberg
Det har gått fyrtio år sedan tidningen Bilsport besökte Lindesberg för att göra ett Gatbilsreportage. Detta blev inte bara en hyllad skildring av...
13 maj 2024 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2024-05-12

2024-05-11

2024-05-11

2024-05-11

2024-05-10

2024-05-10

2024-05-10

2024-05-09

2024-05-09

2024-05-08

2024-05-08

2024-05-08

2024-05-07

2024-05-06

Evenemangstips
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2024-05-29 02:57