Det blev inte många mål när Lindlöven tog resan norrut. Trots lite mål så blev det desto fler poäng efter många mil på vägarna. Arkivfoto: Timmy Lundegård

Lindlöven i tabelltoppen efter helgen

Efter förra helgens tråkiga resultat med dubbla förluster på hemmaplan, så kom det mer positiva toner efter denna hockeyhelg. Säsongens första norrlandsturné skulle avklaras med fokus på Sundsvall och Piteå, efter att säkrat tre viktiga poäng i Tyresö. Efter veckans sex poäng så avslutar Lindlöven helgen på toppen av tabellen som AllEttans nya tabelletta.

Med fem matcher kvar inom AllEttan så är Lindlöven i princip klara för slutspel mot HockeyAllsvenskan. Frågan är bara vilket slutspel?

Seriens mittenlag kliver mot kvartfinal medan tabellens två främsta lag går direkt till slutspelets semifinal. Inför helgens matcher är Lindlöven och dansar runt det övre skiljestrecket mellan andra och tredje plats, där en placering ovanför strecket skulle betyda mycket för Lindlöven som aldrig har haft en trupp i slutspelets semifinal.

Helgen blev en dyr historia för Lindlöven, som spenderade veckoslutet med säsongens första norrlandsturné. Trots den dyra och långa resan så fanns sex viktiga poäng i prispotten för att skapa motivation för det resande Lindelaget.

Lagets första anhalt var i Sundsvall där Lindlöven fick möta ett jämnt motstånd. Även om Lindlöven får den bättre matchinledningen inom de första tjugo minuterna, så är det en jämn match som håller sig målsnål. Till den andra perioden ska det normalt sett bli mål för hemmalaget efter att Lindetruppen slår på sig åtta minuter i boxplay, ändå är Jonathan Frykholm tät i målet och håller stängt.

Målet kommer istället i den tredje perioden där Sundsvall hittar ett sent friläge med fyra minuter kvar av matchen. Målet avgör matchen, vilket gör det tungt för Lindlöven som direkt åker vidare norrut.

Arkivfoto: Hasse Persson

Dubbel mållycka i Piteå gör Lindlöven till tabelletta
När helgen tog sin början så var nog Piteå det lag som var mest betrodda till att avsluta säsongen i tabelltoppen. En förlust mot Hudiksvall var det enda minuset i säsongens protokoll. Lördagens returmöte mot Hudik blev en repris, vilket gav Lindlöven chansen att möta ett nyligen slaget Piteå.

Även mot Piteå blir det en jämn inledning av matchen, där matchens första tjugo minuter bli mållösa. Fler målchanser kommer däremot i den andra perioden, där Lukas Johansson trycker in matchens första mål på Lindlövens målkonto.

Ett för snabbt spelarbyte från hemmalaget gör att det blir för många spelare på isen med bara tjugo sekunder kvar av perioden. En utvisning som gör att Lindlöven spelar i numerärt överläge inom den nästkommande periodens tidiga sekunder.

Piteå överlever den tredje periodens inledande boxplay. Humöret blev däremot surare därefter hos hemmatruppen efter att lördagens förlust har kedjats till ett underläge på målsiffrorna. Efter 46 minuter av ordinarie speltid så kunde Lindlöven utöka sin ledning till 0-2 genom Johannes Jämsén.

Trots flera målförsök från Piteå så blir tvåmålsledningen även det slutliga resultatet till Lindetruppens glädje. Lindlövens belönas med tre nya poäng, vilket placerar truppen som ny tabelletta med fem matcher kvar av grundserien. Totalt har Lindlöven 21 poäng till tabellen, där truppen med stor sannolikhet kommer att få spela slutspel till Allsvenskan.

Resultat IF Sundsvall Hockey-Lindlöven
Slutresultat
: 1-0 (0-0, 0-0, 1-0)
Skott: 41-18 (5-11, 19-2, 17-5)
Publik: 545 personer

Mål: –

 

Resultat Piteå HC-Lindlöven
Slutresultat
: 0-2 (0-0, 0-1, 0-1)
Skott: 24-21 (8-6, 6-12, 10-3)
Publik: 599 personer

Mål:
0-1 Lukas Johansson (Ass: Emil Norberg, Sebastian Falk)
0-2 Johannes Jämsén (Ass: Tobias Sjökvist, Isak Jonsson)

Nästa match: Lördagen 10:e februari vs Hudiksvalls HC i Holmen Center med nedsläpp kl. 16.00

Läget i tabellen efter helgens matcher:
1. Lindlöven – 21 poäng, 13 spelade matcher
2. Hudiksvall – 21 poäng, 11 matcher
————————————–
3. Piteå – 19 poäng, 10 matcher
4. Brödernas/Väsby – 18 poäng, 11 matcher
5. Hanviken – 17 poäng, 11 matcher
6. Boden – 16 poäng, 10 matcher
7. Vallentuna – 16 poäng, 10 matcher
8. Sundsvall – 15 poäng, 11 matcher
————————————–
9. Nyköping – 12 poäng, 9 matcher
10. Kiruna – 4 poäng, 10 matcher

Publicerad 5 februari 2024 klockan 15:02

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

- Det här är såklart jättestort för oss. Lindlöven har varit bra i många år och vi har visat upp oss som ett bra och etablerat Ettan-lag, säger Lindlövens sportchef Tomas Östlund som ser fram emot Lindlövens fjärde slutspel. Arkivfoto: Hasse Persson.

Nu börjar slutspelet: ”Det är vi mot världen nu”

Vid 19-slaget på tisdag så släpps pucken i Lindehov till Lindlövens fjärde slutspel mot HockeyAllsvenskan. Lindlöven slutade på en tredje plats i AllEttan och fick därmed vara ett av de första lagen att välja motståndare, där valet föll på Vallentuna. Trots att det blev en fyramålsseger i senaste mötet, så väntas tuffa matcher.
– Det här är nog det närmsta Allsvenskan man kommer, säger Tomas Östlund.

4 mars 2024 klockan 19:33 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Foto: Camilla Lagerman

Efter svåra olyckan med trimmad A-traktor – pojke döms till ungdomstjänst

Den 15 juli 2023 inträffade en allvarlig trafikolycka på Stafettgaten i Lindesberg, där en A-traktor krockade med en betongmur. Under torsdagen föll domen mot en pojke i 15-årsåldern som framförde fordonet under olyckskvällen. Han döms för olovlig körning, vållande till kroppsskada samt vårdslöshet i trafik. Påföljden blir ungdomstjänst i 30 timmar.

4 mars 2024 klockan 15:46 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

LIF Lindesberg i fara efter helgens förlust

Det är bara viktiga matcher kvar i LIF Lindesbergs spelschema. Till helgen tog man resan till Torslanda, där båda...

Ungdomar sköt raketer och smällare vid Lindbackaskolan – avvisades av polis

Vid 21-tiden på fredagskvällen larmades polisen till Lindbackaskolan i ...

Oscar bodde i sitt konstverk inför årets Vinterspår

Med ljus, musik och 98 målningar på kartongpapper förvandlade konststuderande Oscar Karlsson sitt ...

Veronica Holst Kallin visade upp silverbling och mycket mer. Foto: Jennie Einarsson

bildspel Bildspecial: Vinterspår 2024

Med 140 medverkande utställare, på 31 olika platser, drog kommunens största kulturevenemang Vinterspår igång under lördagen. Mängder av besökare vallfärdade för att ta del av konst- och hantverk av alla dess slag och självklart var även LindeNytt på plats för att kunna bjuda på ett bildspel från evenemanget.

3 mars 2024 klockan 12:53 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Lindlöven var överlägsna mot Vallentuna under AllEttans säsongsavslutning, nu hoppas Lindetruppen på repris. Foto: Hasse Persson

Lindlöven väljer Vallentuna till slutspelet

Under söndagen skulle kvartsfinalen till HockeyAllsvenskans kval få sitt spelschema. Lindlöven fick välja som tvåa när HockeyEttan hade sin livesändning, där motståndaren blev bekant. Med jämna lag att välja emellan så lades valet på ett återbesök av Vallentuna.
– Det är ett lag som vi känner till, säger Tomas Östlund.

3 mars 2024 klockan 13:44 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Glasklart val när det första Gunilla Dovsten-stipendiet delades ut: ”Väldigt eniga”
Under lördagen, i samband med Vinterspår, delades det allra första första stipendiet ut ur Keramiker Gunilla Dovstens Minnesfond. Det lilla ...
2 mars 2024 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

Postpaket försvann – dök upp efter elva månader
När Elena Aurén i Lindesberg hämtade posten förra veckan blev hon minst sagt förvånad. I ett av paketen i brevlådan låg nämligen barnklä...
1 mars 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Är det sprickor i fasaden?
INSÄNDARE/DEBATT: Vi vill börja med att tacka för frågorna och det är kul att ni är intresserade av att se våra lösningar. Men Lillemor och ...
1 mars 2024 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Polisstationen i Lindesberg. Foto: Jennie Einarsson

Öppnandet av polisstationens reception drar ut på tiden

Polisen Lindesberg meddelar nu att den pågående renoveringen av receptionen dragit ut på tiden och därför tvingas man åter skjuta upp öppnandet till efter sommaren 2024.

1 mars 2024 klockan 13:07 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Foto: Lindesbergs kommun

Öppet att söka sommarjobb hos kommunen

Nu finns möjlighet för ungdomar i kommunen att söka sommarens feriearbete. Är man född 2007 och 2008 och är folkbokförd i Lindesbergs kommun kan detta vara ett ypperligt tillfälle att få prova på ett yrke och tjäna egna pengar.

1 mars 2024 klockan 13:21 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Per-Anton Olsson har i samband med flera uttalanden uttryckt; Tänk om – gör rätt!

INSÄNDARE/DEBATT: I sin dagliga gärning som lärare är hans uppgift...

Lastbilsbrand stoppar trafiken på R68

Vid sextiden på fredagsmorgonen larmades polis och räddningstjänst ut till en lastbilsbrand på riksväg 68, strax sö...

HUR VILL OPPOSITIONEN, (S), (C), (MP), (V) KLARA BESPARINGARNA PÅ LINDESKOLAN?

INSÄNDARE/DEBATT: I juni 2023 fick Barn-och utbildningsnämnden i Lindesbergs ...

LIF Lindesbergs klubbchef Ricky Nordahl är stolt att kunna presentera den femte upplagan i Libo Cup. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Till helgen gör Libo Cup sin femte upplaga

Ungdomsturneringen Libo Cup blev en succé redan under sitt första år i Lindesberg Arena. På rekordtid så har cupen etablerats i handbollssverige, där 90 lag har anmält intresse inför den femte upplagan som spelas till helgen. De sista finslipningarna är i full gång under torsdagen, där man även bygger om Lindehov till en handbollsplan.
– Vi är inte störst, men vi har blivit större än en vanlig cup, säger Ricky Nordahl.

29 februari 2024 klockan 17:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

51-årig kvinna åtalas – misstänkt för djurplågeri

UPPDATERAD KL 13:30. En 51-årig kvinna från Lindesberg åtalas vid Örebro Tingsrätt för djurpl...

bildspel Stabila Lindlöven segrar men missar semin

Under onsdagskvällen skulle det avgöras hur Lindlöven spelar sitt kommande slutspel. Av kvällens fem matcher så ...

Därför plockades konstverket ”Svävande Linden” ner

Under helgen upptäcktes skador på konstverket "Svävande Lind" som pryder rondellen mellan ...

Är ekonomin så bra som S och C påstår?

INSÄNDARE/DEBATT: Vet inte riktigt var jag skall börja då jag knappt kan hålla mig för skratt. Antar att detta ä...

Insändare angående paus av vård- och omsorgsprogrammet på Lindeskolan

INSÄNDARE/DEBATT: Lindeskolans besparingskrav har medfört att man pausar intaget på ...

Lindeskolans estetelever ger sin åsikt om eventuell nedläggning

INSÄNDARE/DEBATT: Frågan om att lägga ner t.ex. estetiska programmet på Lindeskolan har ...

Jonathan Frykholm har varit viktig i målet för Lindlöven. Även under onsdagen kommer han att finnas framför målet när AllEttans sista match ska spelas. Arkivfoto: Hasse Persson

Fri entré när Lindlöven kan gå till semifinal

Semifinal i ett kval till Allsvenskan eller att bli ett av de första lagen att välja motståndare i kvartsfinalen är belöningen om Lindlöven tar tre poäng under onsdagen. Mycket står på spel när AllEttans sista match för säsongen ska spelas i Lindehov och även om Lindlöven inte har något att förlora så bjuder Lindesbergs Fastigheter på fri entré för att öka stödet för tre viktiga poäng.
– Onsdagens match handlar om vilka förutsättningar vi får i slutspelet, säger Henry Nordlund.

27 februari 2024 klockan 16:34 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Skrivelsen som inte fick läsas upp i kommunfullmäktige
Inför punkten allmänhetens frågestund under måndagens kommunfullmäktige hade läraren Per-Anton Olsson aviserat att han ville läsa ett stycke ur...
27 februari 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

bildspel Lindeskolans lärare sökte svar på kommunfullmäktige: ”Politiskt mod och andra floskler”
Det var en närmast fullsatt åhörarläktare under måndagens sammanträde i kommunfullmäktige. Den stora församlingen berodde dock inte på någon...
27 februari 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Planerade morddåd på skola – döms till rättspsykiatrisk vård
Den 20-årige man som den 22 december 2023 greps i anslutning till Lindesberg arena, misstänkt för bland annat förberedelse till mord dömdes under...
26 februari 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2024-02-26

2024-02-25

2024-02-25

2024-02-23

2024-02-23

2024-02-23

2024-02-23

2024-02-22

2024-02-22

2024-02-21

2024-02-21

2024-02-21

2024-02-20

2024-02-19

2024-03-05 01:23